Duminică, 8.02.2009.
M-am plimbat cu fratele şi rolele în Grădina Mare. L-am întrecut, ca de obicei.
- Nu e nicio întrecere !
- Pentru tine ! Eu nu mă simt bine dacă te văd în faţa mea.
Apoi, acasă mi-am adus aminte că ziua următoare voi începe şcoala, iar eu nu puteam s-o privesc în ochii pe Geo.
Fărţia se destramă. Nimic nu va fi ca înainte şi e numai vina mea.
"Eu nu destram frăţii în timpul liber. Mai ales ceaa ca a noastră, Geo, care trăieşte de aproape 6 ani. Nu trebuie să te superi, nu vreau asta. Şi gândeşte logic, eşti una din persoanele care pot fi suportate greu, iar eu o fac fiindcă vreau asta. Priveşte în jur. Există altcineva care poate conversa cu tine 5 minute măcar fără să se enerveze unul din voi ? Fiindcă eu cred că nu. Deci nu ai motiv să fii supărată, deoarece eu şi Elena suntem singurele care te pot înţelege din clasa asta. Spun doar că îmi pare rău, n-am crezut că vei reacţiona aşa. Sper că într-o zi vei uita că asta s-a întâmplat."Luni, 9.02.2009Ziua cea mare sosise. Urma să-i spun Georgianei ceea ce gândisem, apoi s-o conving pe Elena să o ierte că s-a comportat aşa. Totul ar fi fost ca înainte, Cele 3 "tocilare" şi ceilalţi.
- Geo, am o întrebare şi vreau să-mi răspunzi sincer.
- Spune...
- Mai eşti încă supărată pe mine ? Pentru că dacă eşti aş putea să...
- Da şi nu, dar ai înţeles greşit. Nu sunt supărată pe tine, ci pe Elena. Ştii, în clasa a VI-a, când eram considerată cea mai deşteaptă, ea era cea mai bună prietenă a mea. Mă suna tot timpul, vorbeam mereu şi eram împreună în fiecare pauză. Dar acum nici nu vrea să mai audă de mine. Cred că m-a folosit într-un fel; mereu mă întreba diferite lucruri despre teme la engleză, franceză... Şi, acum că tu ai cea mai mare medie, vine la tine; de parcă eu nici nu exist. Nu-ţi doresc să simţi ceea ce simt eu în momentul acesta.
- Să mă folosească ? Ciudat, dar la aspectul acesta chiar nu m-am gândit. Credeam că tăcerea care o acoperă o face o persoană care gândeşte frumos, dar m-am înşelat. Oamenii ăştia ! Niciodată nu pot fi prea previzibili şi mă enervează. Dacă se supără Geo îi va trece, mi-a spus ea. Îmi pare rău pentru tine...
Gânduri, numai gânduri legate de vorbele Georgianei am avut în seara aia.
Marţi, 10.02.2009Ora de tehnologie...
- Copii, începem imediat ora. Întâi vreau să discut cu Mirela.
- Lemnul este o substanţă pneumogenă alcătuită din...
- Nu, nu. Nu vroiam să-mi spui lecţia. Dar văd că ţi-ai învăţat-o.
- Evident.
- Vroiam să-ţi pun o întrebare. Tu ai mai fost la olimpiade şi concursuri ?
- Am fost la concursuri de română, matematică şi fizică şi la olimpiadele de matematică şi română. Olimpiada de mate nu ştiu când este, da sigur o să merg, iar faza locală la română este luna aceasta.
- Da, văd că ai multe. Vroiam să-ţi spun să mergi la olimpiada de tehnologie, dar ai prea multe şi nu vreau să te obosesc. [...] Ionuţ, mergi tu ?
- Da.
- Atunci să-ţi dau câteva detalii. [Detalii neinteresante.]
- Atunci vreau şi eu să merg !
- Îmi pare rău, dar trebuie un singur elev. Este prea târziu. Oricum, tu ai multe alte obiecte de recapitulat pentru olimpiade.
- Dar...
..................