O alta metoda care te ajuta sa-ti revii cand te-a doborat vremea caniculara, este sa-ti uzi bratele cu apa rece macar pana la coate si sa folosesti comprese tot cu apa rece pe cap.
QUOTE(exergy33 @ 29 May 2009, 06:10 PM)
Rehael, in proiectarea sistemelor de ventilatie se foloseste o asa numita
curba de confort.
http://gapyx.com/cmt/2008/01/dsm_absolute_...ve_humidity.jpgDeci nu numai temperatura din spatiul locativ e importanta ci si umiditatea relativa si umiditatea absoluta de acolo. Din cite stiu eu, chiar si cu geamul deschis, o parte din apa evaporata va ramine in casa.
E foarte bine ca stii asa de multe amanunte despre proiectarea sistemelor
de conditionare a aerului...
Ce vreau de fapt sa spun este ca daca te intereseaza doar ventilatia, problema se rezolva doar cu o simpla elice actionata de un motor care se numeste... ventilator, ai carui parametri nu se calculeaza in functie de gradientul de umiditate.
Intradevar, acolo unde umiditatea atmosferica creaza diferite probleme, este nevoie de aparatele de conditionare a aerului, care sa mentina parametrii optimi de temperatura si umiditate ai acestuia.
Dar, cum tara noastra are climat temperat continental, umiditatea atmosferica
excesiva nu reprezinta la noi o problema reala(cum dealtfel a
sugerat si
Zed), decat, poate, in incaperile supraaglomerate, insuficient ventilate. In schimb, cand locuiesti intr-o cladire insuficient izolata termic, intr-o incapere orientata S, SV, asa incat soarele sa-ti "mangaie" peretii cand are puterea cea mai mare, temperatura mediului este adevarata problema. In astfel de conditii, racorirea mediului cu cearsaf sau draperie uda si chiar stropirea pardoselii si a zidului cu apa, acolo unde se poate, se poate realiza fara ca apa evaporata care ramane in incapere sa depaseasca limita de confort pentru cei care locuiesc acolo, desigur, daca este asigurat si un curent de aer, sa zicem prin usa de la intrare lasata intredeschisa, sau un geam care sa fie intr-o pozitie opusa celui cu draperia uda. Daca nu asiguri ventilatia intre interior si exterior, asa-i, se poate atinge si chiar depasi limita de pe curba de confort, conditiile ajungand identice cu cele dintr-o sera sau dintr-o padure ecuatoriala.
Nu stiu de cite ori pe zi ai putea folosi tehnica cearceafului ud fara sa creezi probleme.
Pai spune ce fel de probleme
crezi ca pot sa apara.
Eu, cat timp am fost nevoita sa o folosesc, n-am primit reclamatii de niciunde.