Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Vine Caldura!
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Corpul Uman: Sanatate si Mister
Pagini: 1, 2
Blakut
Nu mai pot. Vine caldura deja si simt ca innebunesc. Am de facut zilnic drumuri de o doua ore cu autobuzul, si caldura e o problema mare.

Cum facem sa dormim bine noaptea cand e foarte cald afara? Cum combatem oboseala si toropeala cauzate de caldura si stress? Bauturile energizante si cafeaua nu prea au mare efect, avand in vedere ca nu prea e bine sa bei cofeina pe caldura. Cu toate astea, dupa un drum de o ora in autobuz, in soare, ajuns la facultate si mort de somn, un RedBull face minuni.

Voi cum faceti sa nu va mai fie somn, sau sa nu fiti obositi in conditiile astea?
Cucu Mucu
Ma, cum sa zic, energizantele numai bune nu sunt pe caldura mare! S-ar putea sa-ti sara ceasul cateva secunde daca le folosesti prea des sau cand e prea cald!
Nefertiti
Energizante in niciun caz. Cafea doar dimineata, iar peste zi numai daca stai undeva la racoare si daca nu iesi imediat in caldura. In rest, apa cat de multa, ceai, limonada, calciu, magneziu... Fructe multe.

Pentru acasa... aer conditionat sau macar un ventilator, desi asta nu ajuta prea mult.
Daca esti in Bucuresti, incearca sa inlocuiesti autobusul cu metroul, daca e posibil, depinde de traseu.

La mine in casa inca e suportabil, sa vad cum o fi mai incolo.
Marduk
Apa minerala cat de multa puteti consuma, indicat un pahar la fiecare ora, eventual cu lamaie, minim 1-1,5 litri pe zi, ceai verde pana in ora 19:00, fara alcool, bere, sau alte produse vitaminizante, energizante de tip RedBull. Folositi indiferent de varsta o "protectie" a capului si a pielii, impotriva soarelui. Daca exista posibilitatea folositi dusul cat mai des dar nu rece, cat de fierbinte puteti rezista. Cosumati ceai cald, fara zahar, cu o ligurita de miere, este greu de inteles, dar bauturile prea reci sau prea calde, nu fac altceva decat sa dezechilibreze organismul. Evitati pe cat posibil aerul conditionat mai ales cand sunteti transpirati, cand coborati des din masina sau schimbati mediul de lucru des, din zona cu AC in zona naturala sau fara AC, socul de 10-12 grade va poate afecta grav sanatatea, folositi mai degraba aerul natural ventilat. Evitati sa mancati dupa ora 19:00, iar masa de seara trebuie sa fie una usoara, fara fructe sau mancaruri gatite. Seara inainte de culcare o plimbare de min. 30 minute, apoi la culcare un pahar de vin rosu cu o lingurita de miere.
Felina
Blakut, iti recomand sa mergi cu bicicleta la facultate (asta sigur daca ai sau daca iti permiti una). In plus apa multa, te racoreste, te energizeaza si te tine sanatos. (dau si eu sfaturi de aici, de la 'racoare' rolleyes.gif )
Erwin
acum câţiva ani n-aveam aer condiţionat pe nicăieri, verile erau la fel de calde şi nu murea nimeni... să stăm la umbră şi să transpirăm după un kil de apă e ok, organismul are mecanismele lui. Partea proastă e că mecanismele astea au fost concepute pe vremea când nu stătea nimeni înghesuit ca sardelele în cutie... blink.gif
mutulica
cred ca pe vremea aia eram ceva mai subtirei decat acum.. eu sunt convins ca de la paltonul natural mi se trage, e bun iarna dar ma termina vara
dascalita
subscriu! devil.gif
andra_v
Am sansa sa locuiesc intr-o zona mai racoroasa. Balconul da intr-un parc si sunt acoperita de tei, brazi si tone de flori si verdeata. Cu toate astea sufar de caldura de cand ma stiu. N-am idee ce voi face la vara, mai ales ca, dupa cateva experiente cu racelile, nu ma pot bucura de aerul conditionat pe care am dat o gramada de bani.
De ani de zile, in verile toride ma bucur de orice minut dimineata, de concertul pasarilor la rasarit de soare, ma feresc pe cat posibil de arterele super-poluate la pranz si la orele toride, beau multa apa minerala si ceaiuri. A, inca un truc de la profesorul de sport din facultate: dusuri cat de calde suporti inainnte de a iesi din casa, sau alternanta rece-cald. Si reci cand te intorci din oras.

PS Din pacate, nu rezist fara cafea.
andra_v
QUOTE(mutulica @ 25 May 2009, 05:35 PM) *
cred ca pe vremea aia eram ceva mai subtirei decat acum.. eu sunt convins ca de la paltonul natural mi se trage, e bun iarna dar ma termina vara

Daca mai pun si kilogramele dobandite in timpul iernii cred ca n-am sa mai pot respira la vara.
Cla
La noi (Germania de Sud) s-a potolit azi dupa o zapuseala si a inceput sa ploua, acum putem deschide geamurile si sa dormim la noapte bine smile.gif
Tuna si fugera, da-i fain.
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 26 May 2009, 07:53 PM) *
La noi (Germania de Sud) s-a potolit azi dupa o zapuseala si a inceput sa ploua, acum putem deschide geamurile si sa dormim la noapte bine smile.gif
Tuna si fugera, da-i fain.

pana la tine o ajuns? blink.gif

dar cretinii care urla la radio ca e din cauza incalzirii globale s-au potolit?
Cla
Incalzirea globala e un fake... nu ai vazut ce iarna zdravana am avut, "demna" de o incazire globala? rofl.gif
Nu-i ascultati pe tâmpitii de la radio sau TV... ei preiau ce li se dicteaza.
La fel a fost si cu gripa porcina, au stârnit panica. Si? Ce e? Nimic harhar.gif
Si pentru tine, ca intelegi germana:
"Die Freiheit der Presse im Westen, wobei die viel besser ist als anderswo, ist letztlich die Freiheit von 200 reichen Leuten ihre Meinung zu veröffentlichen. = Peter Scholl-Latour.
Cla
Apropo turbo trabant, am aflat azi ca ieri a tras o furtuna pe la Dinkelsbühl de a arauncat pestii la mal.
La noi, doar un pic de vânt cu ploaie smile.gif
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 27 May 2009, 07:57 AM) *
a arauncat pestii la mal.

E clar din cauza efectului de sera. rofl.gif

PS: apropo de iarna, toti ziceau ca o sa fie calda de la incalzirea globala : 5-10 grade . Am dat la lopata in schimb...... sorry.gif
Cucu Mucu
Vai, fata, si la noi a fost o mica furtuna...asa m-am speriat.. rofl.gif

Incalzirea globala e un fake...

Daaa, e o conspiratie a vanzatorilor de aer conditionat, mama lor de conspirationisti! rofl.gif
andra_v
Razi tu, da' nu-i rasul tau. Furtunile tropicale, tornadele care nu s-au inregistrat niciodata pe plaiurile mioritice sunt, fara dpar si poate, o conspiratie a celor care avertizeaza asupra incalzirii globale.
andra_v
QUOTE(turbo trabant @ 27 May 2009, 10:01 AM) *
PS: apropo de iarna, toti ziceau ca o sa fie calda de la incalzirea globala : 5-10 grade . Am dat la lopata in schimb...... sorry.gif

Unde ai tu iarna? Nu-mi trimiti si mie niste nori de zapada? Eu n-am mai vazut in Bucuresti de anu de zile iarna. Si doream macar de Craciun/Anul Nou o zapada. Dar ioc.
Macar o ploaie acolo, ca Sudul devine desert. Ce cobe aia cu impaduririle lor cu tot!
turbo trabant
QUOTE(andra_v @ 27 May 2009, 10:45 AM) *
Unde ai tu iarna? Nu-mi trimiti si mie niste nori de zapada?

mai pe la vest pe unde nu au avut iarna de vreo 10 ani si anul asta a fost de au zis ca vine era glaciara.
abis
QUOTE(turbo trabant @ 27 May 2009, 10:01 AM) *

Incalzirea globala nu presupune neaparat disparitia iernii. Ci cresterea temperaturii medii.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 27 May 2009, 10:49 AM) *
Incalzirea globala nu presupune neaparat disparitia iernii. Ci cresterea temperaturii medii.

dar incalzirea globala presupune si existenta unor ierni si veri cu temperaturi "normale" nu o semiiarna si o semivara?

acum 2 ani , la radio se canta ca ploua mult si e frig vara din cauza incalzirii globale. acu a dat caldura vara si inghetul iarna si e tot incalzirea globala. mai sa fie.....
abis
QUOTE(turbo trabant @ 27 May 2009, 11:53 AM) *
dar incalzirea globala presupune si existenta unor ierni si veri cu temperaturi "normale" nu o semiiarna si o semivara?

Bineinteles. Poti avea ierni si veri aproape "normale" din cand in cand; o crestere a temperaturii medii cu 1-2 grade poate trece chiar neobservata (iarna poti avea zapada, de ex.), insa efectele ei asupra mediului pot fi importante.
la radio se canta ca ploua mult si e frig vara din cauza incalzirii globale. acu a dat caldura vara si inghetul iarna si e tot incalzirea globala

Din pacate, in mass-media sunt inca destui care isi dau cu parerea fara o minima documentare prealabila.
Nefertiti
Totusi, topicul asta nu e despre altceva? Zic si io...
Cla
QUOTE(turbo trabant @ 27 May 2009, 09:01 AM) *

No ai grija. Fiecare taran stie ca dac-anghetat ca lumea iarna, o sa fie o vara calda si fructuoasa.
O sa-i vezi atunci pe propagandistii incalzirei globale când îti vin cu ŕ la "CaniculaProTV" în luna lui Cuptor rofl.gif
turbo trabant
QUOTE(abis @ 27 May 2009, 11:12 AM) *
Din pacate, in mass-media sunt inca destui care isi dau cu parerea fara o minima documentare prealabila.

exact...

@Cla: nu e asa ca taranul e mai enviromentalist si mai green decat toti pulifricii verzi? jamie.gif
andra_v
QUOTE(nefertiti @ 27 May 2009, 12:13 PM) *

Si mie mi s-a parut.
Cla
QUOTE(turbo trabant @ 27 May 2009, 12:08 PM) *
@Cla: nu e asa ca taranul e mai enviromentalist si mai green decat toti pulifricii verzi? jamie.gif

Na clar, nu numai ca se stiu la recolte, dar si stiu ca daca a fost o iarna grea, ne-am scapat de o multime de gânganii, tântari etc...
Cla
QUOTE(andra_v @ 27 May 2009, 10:45 AM) *
Unde ai tu iarna?

Am avut-o destul si indesat, Andra, in Germania. Sa ne-ajunga. Din Noiembrie pana in Februarie. Sau Martie? Nu mai stiu, dar stiu ca am avut zapada si a fost un frig ca naiba, mai ales in anotimpul in care iti lipseste lumina de zi, de te saturi.
Si logic ca de Craciun n-a fost zapada, dar in rest, plin ... dry.gif
Cucu Mucu
QUOTE(nefertiti @ 27 May 2009, 12:13 PM) *

Ba parca asa mi se paruse si mie la inceput, numai ca au dat-o in gogosari!
Cla
Mai, noi am fost ontopic, sau despre ce alte calduri vreti sa vorbim? Despre alea de dame de la 40 în sus?? laugh.gif
Marduk
La mine azi au fost 22 de grade, iar noaptea sunt 14 grade, cerul este partial noros, totul este verde, iar eu ma bucur de zborul albinelor, viata fara albine trebuie sa fie tare trista sau sa nu mai fie deloc.
Cla
Be happy - viata fara albine e deloc.
Viespile poti sa le alungi daca ai niste gargauni sub prispa... gargaunii manânca viespi ca noi porcii biggrin.gif
Nu-i omorâti, ca prind viespile în zbor...
Si pentru cine nu are gargauni ca ajutor, recomand, agatat de pom, cu o sfoara, o sticla de bere, deschisa.
Sa vezi ce fain se ineaca viespile.

De ce crezi ca am spus, ca daca e o albina la mine in camera, o "complimentez" afara?

Daca n-aveam albine, n-as avea nici eu nici mere, nici visine in gradina... nici mure.
exergy33
Blakut, parca te vad cum vei exploda/topi/lesina de caldura in cazul in care te vei lua dupa unii ce ti-au recomandat energizante si fructe.

Nu trebuie consumat nimic care sa contina carbohidrati ( fructoza, glucoza, lactoza sunt zaharuri naturale ce intra in categoria carbohidratilor), proteine sau grasimi, adica substante care oxideaza si produc energie.

Cel mai usor e sa consumi apa, insa nu apa foarte rece.

In desert, la peste 40 grade Celsius, oamenii nu beau apa rece inainte de a iesi din casa. De regula ei consuma ceai fierbinte si neindulcit, uneori cu o picatura de lamiie. Rezultatul e extraordinar, vorbesc din proprie experienta smile.gif, iar explicatie e foarte simpla.

Ceaiul verde e o alternativa excelenta, insa nu trebuie consumate mai mult de patru cesti pe zi.
In final lista lichidelor se reduce doar la doua : ceai verde si apa.
In nici un caz inghetata, sucuri de fructe, fructe, bere sau energizante.

Din acelasi motiv, dusurile cu apa calda ajuta.
Nefertiti
De la fructe nu cred sa pateasca ceva, eu mananc vara o gramada de fructe, inclusiv cand e f cald, si uite ca n-am explodat. Si la fel face o gramada de lume... La urma urmei, un pic de energie iti trebuie, altfel chiar risti sa cazi de pe picioare.

Pe de alta parte, organismul uman e adaptat zonei climatice in care traieste, asa ca nu e musai ca ceea ce e bun pentru cei din zonele foarte toride, cum e desertul, sa fie la fel de aplicabil noua, celorlalti. Si nici invers.

Sunt de acord ca nu sunt bune energizantele, pentru ca alea sunt o extrema. De asta am spus ca nici macar cafeaua nu e recomandata decat in cantitati mici si cand nu e f cald.
Nefertiti
De la fructe nu cred sa pateasca ceva, eu mananc vara o gramada de fructe, inclusiv cand e f cald, si uite ca n-am explodat. Si la fel face o gramada de lume... La urma urmei, un pic de energie iti trebuie, altfel chiar risti sa cazi de pe picioare.

Pe de alta parte, organismul uman e adaptat zonei climatice in care traieste, asa ca nu e musai ca ceea ce e bun pentru cei din zonele foarte toride, cum e desertul, sa fie la fel de aplicabil noua, celorlalti. Si nici invers.

Sunt de acord ca nu sunt bune energizantele, pentru ca alea sunt o extrema. De asta am spus ca nici macar cafeaua nu e recomandata decat in cantitati mici si cand nu e f cald.
exergy33
Normal ca trebuie mincate fructe si sucuri de fructe... caci daca nu le consumam vara, in sezon, atunci cind? rolleyes.gif

Spuneam ca nu trebuie mincate inainte de a iesi din casa, sau pe traseu.

Spicuiesc si eu din ce am invatat de la altii ce si-au trait toata viata prin zone calde.

Fructele si sucurile trebuie consumate cu cel putin doua ore inainte de a iesi din casa (se presupune ca in locuinta temperatura e acceptabila ... undeva sub 24 C), si in nici un caz dupa ora 18.
Consumul excesiv de lichide nu e recomandat. Eliminarea lichidelor prin urina e sanatoasa, cea prin transpiratie excesiva e daunatoare- spunea Ibn Sina/Aviccena in una din cartile sale, si mai adauga ca aceasta ultima forma de eliminare duce la imbatrinirea si slabirea organismului.

Trebuie facut ceva pentru a impiedica setea, nu pentru a o potoli.
Zed
Setea se poate impiedica numai daca bei lichide foarte des( sau mananci fructe suculente) tocmai pentru a nu ajunge sa-ti fie sete .
Eu stiam ca transpiratul este foarte sanatos . Sauna se practica in tarile nordice cu succes si nu e vorba de imbatranire ci de fortificarea organismului a sistemului imunitar . La fel si bautul lichidelor - vara pana la 3 l pe zi ( depinde de varsta , sex si mai ales de locul de munca ) .

Am uitat sa scriu ca , transpiratia are un rol in a elimina o parte din toxine din corp , prin pori si capacitatea de a regla temperatura corpului .
exergy33
Pentru cei din tarile scandinave si Rusia, sauna a fost ceva necesar, deoarece ei nu prea aveau ocazia sa transpire in mod natural, asa cum transpirau grecii, italienii ... sau chiar romanii, iar in plus de asta ajuta si la bolile reumatice.

Sportivii care, pentru a nu-si depasi greutatea impusa de categoria la care lupta, sunt nevoiti sa elimine greutatea prin transpiratie (sauna), povestesc cel mai bine despre starea de oboseala ce-i cuprinde dupa aceea. Se simt doar un pic mai bine decit niste rufe stoarse.

De ce?
Transpiratia excesiva duce la eliminarea sarurilor din organism.
Clorura de sodiu (sarea de bucatarie) regleaza circulatia apei in tesuturi prin fenomenul de osmoza.
Daca prin transpiratie si urina (datorita ingurgitarii unei cantitati prea mari de lichide) se elimina o cantitate mare de sare, ce nu e inlocuita imediat, intreg metabolismul se va deregla.
O cantitate insuficienta de sare in procesul metabolic, adica hipocloremia, induce depresia, (datorita dezechilibrului izotopic al singelui generat de lipsa sodiului), urmata de o stare de oboseala si sfirseala, uneori dublata si de o greata ascunsa, ca in final intreg sistemul nervos sa fie afectat.

Daca nu ma insel, sodiul e necesar in controlarea numarului de batai al inimii, printre altele.

Deci nu e o solutie in a bea la nesfirsit apa si alte lichide care au capacitatea de leaching (spalarea sarii din organism).

Corpul uman poate fi asemanat cu o linie tehnologica ce poate fi reglata ca sa lucreze intre anumiti parametrii standard/optimi.
Daca nu se respecta unul din ei ... totul se da peste cap.

Setea se poate impiedica numai daca bei lichide foarte des( sau mananci fructe suculente) tocmai pentru a nu ajunge sa-ti fie sete .

Chestia asta nu o cred pentru ca am vazut cu ochii mei cum cei ce traiesc in orasele de desert se feresc sa bea multa apa. ( expresia : bea apa ca prostul pe timp de arsita rolleyes.gif , am auzit-o la Yazd).

Un ceai verde si cald reduce starea de sete pentru cel putin doua ore.

Mai exista si alte remedii, insa in primul rind conteaza si ce se maninca pe timpul zilei. La Yazd, Kerman si Kashan, pe timp de vara, oamenii nu maninca carne decit foarte rar, dar ciudat ca restul mincarurilor consumate sunt foarte condimentate si asezonate.

De exemplu in Iran, din cele mai vechi timpuri, se punea in apa potabila un praf denumit khak shir ( lapte de praf - in traducere exacta, nu lapte praf smile.gif ).
Arata exact ca nisipul si se depune imediat pe fundul paharului.
Continutul trebuie amestecat si baut imediat. Induce racoare si taie senzatia de sete.

Chinezii practica un soi de presopunctura pentru a reduce senzatia de sete.

In general, atit tuaregii cit si chinezii din desertul Mongoliei, se imbraca cu cite doua sau chiar trei rinduri de haine, pentru a impiedica transpiratia.

Cautam pe net un articol mai vechi, nu l-am gasit, insa am dat peste ceva legat de patologia de canicula: http://www.emcb.ro/article.php?story=20080630152726981
Zed
exergy , tu vorbesti deja de deshidratare si Blakut saracul nu traieste in desert .
Are posibilitati sa se alimenteze adecvat si resurse de electroliti sunt la farmacie . Aici nu vorbim de pusta , stepa , desert . Aici vorbim de Bucuresti unde exista resurse . Vorbim de un oras , nu de un loc izolat si de cazuri extreme .
Cla
Ia uite unde dai si unde crapa, Blakut. Teorii feministe.

Bea bere cât încape si te dregi !! drunk.gif

Thunderstruck

Si întreaba-ti besica de câti electroliti a pierdut la pisare rofl.gif rofl.gif
Cla
Cine resuseste sa il depisteze pe Brian Johnson aici, primeste o inghetata !! rofl.gif

Hope You Like It
Blakut
Hai nu ma lua cu ACDC ca i-am ratat... unsure.gif

In clipa in care m-am oprit din baut cafea sau redbull nu am mai avut probleme. Numai ca mi-e sete toata ziua, bag in mine 3-4 l de lichid si transpir 2...

Topicul nu e neaparat despre mine, presupun ca si voi aveti aceleasi probleme...
Cucu Mucu
QUOTE(exergy33 @ 28 May 2009, 06:26 AM) *
In final lista lichidelor se reduce doar la doua : ceai verde si apa.
In nici un caz inghetata, sucuri de fructe, fructe, bere sau energizante.

Ceaiul verde nu e energizant? blink.gif

La fel si bautul lichidelor - vara pana la 3 l pe zi ( depinde de varsta , sex si mai ales de locul de munca ) .

Numai sa nu se exagereze, pt ca apoi apare intoxicatia cu apa, care e letala fara drept de apel. jamie.gif
Zed
QUOTE(Cucu Mucu @ 29 May 2009, 10:02 AM) *
Numai sa nu se exagereze, pt ca apoi apare intoxicatia cu apa, care e letala fara drept de apel. jamie.gif

La PANA la 3 l cum am scris nu are cum sa apara , nu am scris ca trebuie sa bei atata si se refera la un om adult . Un om de 70 kg are nevoie de apa in jur de 2,8 l/zi (vara !!! ), asta inseamna 30-30ml /kg corp . Am mai scris ca e vorba si de loc de munca , nenea gheoghe care sapa santuri ( in oras ! ) are nevoie sigur de asta .Tu te referi la hiponatremie , aia fiind intoxicatia cu apa .

Blakut , 4 l e ca mult , sper ca macar ai o alimentatie echilibrata .

Pacat ca nu apare intoxicatie si la bere ( nu ma refer la intoxicatia cu alcool ) , ca unii baga in ei intre 5-7 l in fiecare zi .
andra_v
Si mie mi se pare prea mult 3l de apa, mai ales ca, pe zi, pe langa apa, bem si cafea, supe, poate o cana-doua de ceai.
Ceiaul diuretic (inclusiv cel verde) baut in exces are ca efect eliminarea mineralelor din organism.

De-aia sunt de acord cu vorba batraneasca "Ce e mult strica". Nu e rau sa te hidratezi, asa cum nu e rau sa te alimentezi, dar moda asta cu multa apa pe zi este la fel de nociva ca deshidratarea.
Da, am constatat pe pielea mea ca apa in exces produce transpiratie si, in consecinta, deshidratare. Si demineralizarea.
Asa ca beau apa, ceaiuri, poate si o supa, dar nu ma reped sa torn pe gat lichide ca insetata.

Cred ca am mai discutat in cadrul unui alt topic despre cum se bea apa. Eu personal beau un pahar de apa dimineata, pe stomacul gol si, in decursul zilei, cate putin, dar constant.

PS Cunosteti, sper, o regula importanta a muntelui: pe munte nu se toarna apa in organism. Se bea cate o gura, cate putin, de la poale pana la varf. La fel si taranul pe camp: nu da pe gat bidoane de apa, ci foloseste plosca aia multe ore in sir.
Cucu Mucu
QUOTE(Zed @ 29 May 2009, 11:18 AM) *
Un om de 70 kg are nevoie de apa in jur de 2,8 l/zi (vara !!! ), asta inseamna 30-30ml /kg corp .

Ntz, inseamna 40 ml/kg corp dupa artimetica mea. rofl.gif

Si nu e nevoie sa sari asa de fund in sus, am vrut doar sa evidentiez ca excesul de apa poate avea urmari grave, nu te-am contrazis, zau, sa-mi sara başcheţii! rofl.gif
Zed
andra_v , am scris lichide , PANA la 3 litri de LICHIDE , NU 3 L APA PLATA de la robinet si e vorba strict de vara ! Acolo intra si cafeaua( care are efect diuretic ) si ceaiul si sucurile , naturale au ba , ciorba & supa , fructe , ca sa nu mai vorbesc de pepenele verde .

Hai sa lasam cazurile si locatiile extreme si sa vedem ce putem face intr-un oras civilizat unde sunt resurse .
turbo trabant
Doamnelor, dar cu berea ce aveti? Sau spritzul rece cu apa de fantana ......

Zed
QUOTE(Cucu Mucu @ 29 May 2009, 02:02 PM) *
Ntz, inseamna 40 ml/kg corp dupa artimetica mea. rofl.gif
Si nu e nevoie sa sari asa de fund in sus, am vrut doar sa evidentiez ca excesul de apa poate avea urmari grave, nu te-am contrazis, zau, sa-mi sara başcheţii! rofl.gif

Da , poti sa-ti dai seama ca era o greseala, nu de aritmetica ci din neatentie , ca nu aveam de gand sa repet 30 .
Si nu sar de de fund in sus , ca stau bine cu nervii si am rezistenta mare la frustrare . Deci , nu e cazul . Si nici macar nu am luat-o ca pe o contradictie ci ca pe o completare , daca tu o vezi asa , inseamna ca asa interpretezi tu anumite mesaje , asta-i treaba ta , dar nu a fost scris in si cu acest scop . laugh.gif

Deci , cum spunea mai jos , hai sa vedem ce metode si resurse eficiente avem la dispozitie tinand cont ca traim intr-un oras civilizat .
Zed
QUOTE(turbo trabant @ 29 May 2009, 02:18 PM) *
Doamnelor, dar cu berea ce aveti? Sau spritzul rece cu apa de fantana ......

Vinul mai nou se bea cu cola , nu esti la curent rofl.gif
Eu personal nu am nimic cu berea . Nici macar nu o consum .

Solutie pentru canicula . Propun sa se faca mai multe astfel de puncte in oras . laugh.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.