Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Produse Si Producatori
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Opiniile Consumatorilor / Comentariile Clientilor
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Marduk
M-am hotarat sa deschid acest topic dupa ce am citit o stire din ziar despre compania DANONE. In Romania au patruns in ultimii ani mai multe companii care produc si pun in vanzare fel de fel de produse alimentare sustinute de o reclama agresiva dar mincinoasa. M-a surprins cand am citit stirea respectiva comentariul unui cititor care zicea ca "S-a demonstrat totusi, stiintific, faptul ca bacteria Bifidus exista in natura in vaginul femelelor si in excrementele de porc. Deci pofta buna!" M-am gandit ca aceste bacterii sunt moarte cand sunt adaugate in iaurturile Danone, dar pe de alta parte m-am intrebat de ce le mai baga in iaurt daca sunt moarte? Ma astept dupa aparitia acestei stiri si la o reactie din parte autoritatilor care ne-au obisnuit sa reactioneze, curioasa obisnuinta, doar in urma altora, desi iau bani tocmai pentru ai apara pe consumatori. Va invit sa discutam despre experientele pe care le-ati avut cand ati "savurat" astfel de produse.
Michelle
termenul de saprofit...bacterii saprofite iti zice ceva? sunt bacterii care colonizeaza organele omului sau porcului si ajuta;
ala care comenta era un retardat
exergy33
QUOTE(Marduk @ 18 Dec 2010, 01:01 PM) *
M-am gandit ca aceste bacterii sunt moarte cand sunt adaugate in iaurturile Danone, dar pe de alta parte m-am intrebat de ce le mai baga in iaurt daca sunt moarte?

Si ai aflat raspunsul? rolleyes.gif
Marduk
In afara de faptul ca erau moarte nimic altceva, inca mai caut sa inteleg de ce le baga in iaurt moarte, cand iaurtul este un produs viu. Am gasit intre timp si o reteta de iaurt, pe care orcine il poate prepara in casa.
2 litri de lapte natural nepasteurizat, daca se poate de la vacuta
300 grame smantana grasa (foarte grasa)
un prosop curat
borcane sterilizate
Se incalzeste laptele pana la 70 grade Celsius dupa termometru, nu trebuie fiert. Se ia de pe foc si se amesteca cu smantana foarte bine pana la omogenizare. Se toarna in borcane care se acopera cu prosopul si se lasa sa se receasca incet. Se acopera borcanele cu folie si se baga la frigider se consuma in 6-7 zile.
exergy33
Unde ai citit ca ar fi vorba de bacterii moarte?

Ca idee, intra un minut aici :
http://www.ehow.com/about_5035473_bifidus-regularis.html
Marduk
Nu am inteles din site-ul respectiv ca ar fi moarte sau vii! Dar din moment ce laptele respectiv este pasteurizat, cred ca bacteriile respective sunt moarte, altfel nu ar putea avea termenul de garantie asa mare.
Rovaniemi
Păi lu' iaurtu' îi moare bacteria la intrare ... rolleyes.gif
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 18 Dec 2010, 12:01 PM) *

iara e cineva din anturajul lui maaarele miliardar rroman sucarit pe danone si baga strambe la bizoni. sa nu fi vrut sa intre danone in magazinele micateapa.ro? rolleyes.gif

danone a luat-o in freza in sua pentru reclama inselatoare (chestia cu protectia actimel , campul ala de forta minune din reclama de te fereste de raceala si gripa sau chestia cu activia), nu pentru ce baga in produs cum manipuleaza neadeavarul. ce baga danone e fix in pix cu alte iaurturi.
abis
QUOTE(Marduk @ 18 Dec 2010, 06:59 PM) *
2 litri de lapte natural nepasteurizat, daca se poate de la vacuta

In cazul asta mai bine iei Danone. Nu te risca cu lapte nepasteurizat.
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 21 Dec 2010, 12:12 PM) *
ce baga danone e fix in pix cu alte iaurturi.

turbo trabant m-ai lasat masca, iei apararea bancilor, il terfelesti pe Assange si Wikileaks, pui o vorba buna pentru companiile internationale (DANONE). ok am inteles ca esti conspirationist si neam de mosier, etc. insa nu inteleg daca aceste discutii te distreaza sau tu chiar crezi ceea ce scri? ori este un fel de "fix in pix" globalizat de la Danone

QUOTE(abis @ 21 Dec 2010, 12:29 PM) *
Nu te risca cu lapte nepasteurizat.

abis, de ce sa nu ma risc? de sute de mii de ani oamenii mananca carne, lapte, branza, oua, legume, etc. chestia asta cu pasteurizarea deja este pentru dependenti. eu vreau sa mananc unt facut in putinei, iaurt in oala de pamant, oua din cuibar, miere din stup, tuica de pruna, etc. daca stai la oras te uiti la tembelizor toata ziua, apoi iesi la sfarsit de saptamana in supermarket si cumperi totul pasteurizat, curat, cu termene de valabilitate de enspe zile sa-ti ajunga dependenta de sistem, parte a unui sistem unde trebuie sa cotizam mai mult ca sa mancam biologic, care biologic e de fapt natural rofl.gif e tare chestia asta cum le invarte ea pe toate pentru a ajunge exact acolo unde trebuie, dar mai scump.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 21 Dec 2010, 02:28 PM) *
pui o vorba buna pentru companiile internationale (DANONE).

arata-mi te rog doar unde am pus o vorba buna pentru danone unsure.gif . am spus ca au aceeasi reteta ca multe alte iaurturi si ca au fost prinsi cu matza in sac cu publicitate inselatoare (bifidus , actimel , whatever).

intre un iaurt facut de covalact si danone nu e mare diferenta, decat marketingul (inselator) si poate ceva mai multa curatenie la productie. orice lapte industrializat nu mai seamana prea mult cu ala de la vaca oricat de mult ar vrea reclama sa iti prezinte vacuta care rumega linistita prin alpi.

ps: daca ai lapte direct de la sursa sigura si danone in frigider arunca linistit danone.
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 21 Dec 2010, 01:37 PM) *
intre un iaurt facut de covalact si danone nu e mare diferenta, decat marketingul (inselator) si poate ceva mai multa curatenie la productie. orice lapte industrializat nu mai seamana prea mult cu ala de la vaca oricat de mult ar vrea reclama sa iti prezinte vacuta care rumega linistita prin alpi.

acum te-as intreba daca faci reclama la bio sau bagi strambe ca Assange?
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 21 Dec 2010, 02:57 PM) *
acum te-as intreba daca faci reclama la bio sau bagi strambe ca Assange?

fac reclama la vaca sfanta din pasune smile.gif

cu titlu de anecdota: acum vreo 10 ani am cunoscut la o petrecere o proaspata angajata (blonda) danone la departamentul de marketing care ne vorbea la vremea aia de "conceptele revolutionare" ale iaurturilor danone. ce mistouri s-au facut de fata aia atat de bine spalata pe cap jamie.gif

dar de aici pana la a crede in ce scrie fituica bacanului carpatilor e cale lunga- danone nu otraveste pe nimeni dar iti vinde o ciorba lunga la pret de leacul tineretii fara batranete.
abis
QUOTE(Marduk @ 21 Dec 2010, 01:28 PM) *
abis, de ce sa nu ma risc? de sute de mii de ani oamenii mananca carne, lapte, branza, oua, legume, etc. chestia asta cu pasteurizarea deja este pentru dependenti

Dependenti, de ce?

Tu fierbi laptele inainte sa-l bei? Daca da, il supui unui proces de prelucrare mai agresiv decat simpla pasteurizare (care inseamna incalzirea laptelui nu pana la punctul de fierbere, ci undeva pana in jur de 70-80 de grade Celsius, daca vrei cautam pe net valoarea exacta). Asa se distrug bacteriile patogene si sporii lor.

Daca nu fierbi laptele, ci il bei crud, nu esti un exemplu bun de urmat. De ce?

Laptele crud poate fi o cale de contaminare cu diverse bacterii care se pot gasi in corpul animalulului. Printre posibilii patogeni se numara Listeria, Salmonella si E.C coli, bacterii responsabile de multe toxinfectii alimentare.

Acestea pot da febra si simptome digestive mai mult sau mai putin grave. Uneori boala trece aproape neobservata, fiind confundata cu o indigestie. Insa exista si exceptii cand o simpla toxiinfecţie alimentara are efecte foarte grave. Toxiinfectia cu listeria poate sa afecteze sistemul nervos sau sa duca la meningita, in timp ce salmonella poate provoca septicemie.

Daca un adult sanatos are sanse mici de complicatii grave, sunt in pericol in special copiii, batranii, gravidele si cei cu sistemul imunitar slabit. La copiii mici o simpla diaree provocata de toxiinfecţie este de ajuns pentru o deshidratare severa.

La gravide, in special, problema este cu atat mai complicata pentru ca bacteria poate sa afecteze fatul, ducand la pierderea sarcinii sau moartea copilului nou-nascut.

Analizele facute de cercetatori au aratat ca nu exista diferenţe nutritionale majore intre laptele crud si cel pasteurizat. Asadar, de ce sa risti? Este ca o loterie ruseasca: azi bei lapte crud si nu patesti nimic, maine la fel, poimaine iarasi, pana intr-o zi cand te trezesti cu ditamai tuberculoza.
QUOTE
eu vreau sa mananc unt facut in putinei, iaurt in oala de pamant, oua din cuibar, miere din stup, tuica de prune

Nu te opreste nimeni. Si mie imi place sa mananc oua de tara, dar le fierb bine inainte. Nu fac niciodata maioneza cu ele. Asta ca exemplu.
QUOTE
trebuie sa cotizam mai mult ca sa mancam biologic, care biologic e de fapt natural

Biologic nu inseamna fara pasteurizare.

Pasteurizarea este una dintre cele mai folositoare inventii ale secolului XIX.
Marduk
QUOTE(abis @ 21 Dec 2010, 02:05 PM) *
QUOTE
Dependenti, de ce?

De ceea ce vor altii sa ne bage pe gat, de industrializare, globalizare, etc.
QUOTE
Tu fierbi laptele inainte sa-l bei?

Da, il fierb pana da in foc, dar pentru iaurt doar pana la 70 de grade celsius.

QUOTE
Daca un adult sanatos are sanse mici de complicatii grave, sunt in pericol in special copiii, batranii, gravidele si cei cu sistemul imunitar slabit. La copiii mici o simpla diaree provocata de toxiinfecţie este de ajuns pentru o deshidratare severa..........................................................................
..................

Ok vorbeam doar despre iaurt nu despre salvarea speciei umane, cum naiba am ajuns la 6,5 miliarde daca exista atatea chestii gata sa ne ucida la fiecare inghititura? rolleyes.gif
QUOTE
Nu fac niciodata maioneza cu ele. Asta ca exemplu.

Nu faci niciodata maioneza cu oua de tara? nu sti ce pierzi, dar de ce sa te risti, sa-ti lasi anticorpii sa se distreze si ei cu o salamonela? fa maioneza cu oua din supermarket ca au steroizi, sau ia maioneza gata preparata ca nu mai are nimic natural in ea, dar da dependenta din cauza glutamatului de sodiu.
QUOTE
Biologic nu inseamna fara pasteurizare.

exista iaurt biologic? fara pasteurizare?
QUOTE
Pasteurizarea este una dintre cele mai folositoare inventii ale secolului XIX.

Corect, dar prea s-a exagerat cu "fierturile" astea.

abis
QUOTE(Marduk @ 21 Dec 2010, 02:21 PM) *
De ceea ce vor altii sa ne bage pe gat, de industrializare, globalizare, etc.

Care-i problema?

Nu mi-ai spus: dependenta de ce anume?
QUOTE
il fierb pana da in foc, dar pentru iaurt doar pana la 70 de grade celsius

In cazul asta, cu ce-i mai rea pasteurizarea decat fierberea la care il supui tu? laugh.gif
QUOTE
vorbeam doar despre iaurt nu despre salvarea speciei umane, cum naiba am ajuns la 6,5 miliarde daca exista atatea chestii gata sa ne ucida la fiecare inghititura?

Si eu tot despre iaurt (lactate)

Acum 100 de ani populatia globala era undeva pe la 1,7 miliarde. Din "cauza" industrializarii (pasteurizarea este inclusa aici), a medicinei moderne, a igienei etc speranta de viata si numarul oamenilor au explodat si am ajuns astazi la peste 6,5 miliarde. Uita-te la ritmul de crestere al populatiei umane pana la 1900 si la cel de dupa. smile.gif
QUOTE
Nu faci niciodata maioneza cu oua de tara? nu sti ce pierzi

Stiu ce pierd: ocazia de a face o infectie cu Salmonella

Nu cumpar produse care contin glutamat
QUOTE
exista iaurt biologic? fara pasteurizare?

Exista iaurt bio facut din lapte pasteurizat.

Nu cumpar iaurt bio, ci caut iaurt facut doar din lapte pasteurizat si fermenti lactici, fara lapte praf si fara alti aditivi. Nu conteaza marca.
Marduk
QUOTE(abis @ 21 Dec 2010, 02:38 PM) *
Din "cauza" industrializarii (pasteurizarea este inclusa aici), a medicinei moderne, a igienei etc speranta de viata si numarul oamenilor au explodat si am ajuns astazi la peste 6,5 miliarde.

desi nu are legatura cu iaurtul sau produse si producatori tot am sa-ti raspund, numarul oamenilor au explodat tocmai in acele locuri unde nu prea se foloseste pasteurizarea sau cresterea industrializarii productiei alimentare. oare de ce?
exergy33
QUOTE(abis @ 21 Dec 2010, 04:05 PM) *
Dependenti, de ce?

Tu fierbi laptele inainte sa-l bei? Daca da, il supui unui proces de prelucrare mai agresiv decat simpla pasteurizare (care inseamna incalzirea laptelui nu pana la punctul de fierbere, ci undeva pana in jur de 70-80 de grade Celsius, daca vrei cautam pe net valoarea exacta). Asa se distrug bacteriile patogene si sporii lor.


Eu stiam ca pasteurizarea termica distruge homonii din lapte (din cauza socului termic aplicat citeva secunde) in timp ce fieberea obisnuita nu-i distruge ( din cauza ca dureaza mai multe minute, uneori peste o jumatate de ora, pana cand laptele ajunge sa dea in clocot).
Ma refer la hormoni ca melatonina (hormonul somnului), hormonii de crestere, etc ..

Copii de la tara sunt mai bine dezvoltati fizic si din cauza ca beau lapte natural fiert in mod traditional.
Acelasi pahar de lapte provoaca stare de somnolenta, urmata de un somn adanc si linistitor, in timp ce laptele pasteurizat nu produce un astfel de efect.

Mai exista si un alt tip de pasteurizare, efectuata prin aplicarea de presiuni foarte ridicate. Aceasta metoda distruge microorganismele insa lasa intacti hormonii.
Erwin
Nu ştiu prin alte părţi, dar la Timişoara sunt deja mai multe puncte automate de livrare a laptelui, adus direct de la fermele unde este proaspăt muls. Este refrigerat, nu ştiu să fie şi pasteurizat, dar are gustul şi grăsimea intacte. Am luat de mai multe ori lapte şi este foarte bun, este certificat de producător, controlat şi de încredere. Cred că ar fi mult mai bun pentru iaurt decât laptele pasteurizat din comerţ la care trebuie să-i adaugi smântâna. Dar la ce să te chinui din moment ce pe acelaşi raft sunt câteva zeci de iaurturi produse de firme diferite, de la cele naturale 100% până la cele care au urme de lapte? Dacă principalul ingredient este laptele praf, ce iaurt mai este ăla?

Marduk, pentru "iniţierea" iaurtului se foloseşte cheagul, care de fapt conţine bacteriile saprofite din tubul digestiv al mieilor, viţeilor. Dacă nu ai cheag original nu e o problemă, iaurtul cumpărat are bacteriile vii în el şi punând un pic în laptele crud el se va transforma în iaurt. Ai mei fac des aşa fiind abonaţi la 1L de lapte pe zi direct de la vacă.

Probleme pot avea cei cu intoleranţă la lactoză dar n-am auzit pe nimeni să se îmbolnăvească de la lapte.

Apropo, când poţi să zici că iaurtul este stricat? rofl.gif
abis
QUOTE(exergy33 @ 21 Dec 2010, 07:44 PM) *
Eu stiam ca pasteurizarea termica distruge homonii din lapte (din cauza socului termic aplicat citeva secunde) in timp ce fieberea obisnuita nu-i distruge ( din cauza ca dureaza mai multe minute, uneori peste o jumatate de ora, pana cand laptele ajunge sa dea in clocot).

Nu am citit despre asta. Poate sa fie adevarat, nu imi dau seama... Imi arati un articol pe tema asta?
QUOTE
Copii de la tara sunt mai bine dezvoltati fizic si din cauza ca beau lapte natural fiert in mod traditional.

Imi este greu sa cred ca este demonstrata implicatia smile.gif
Nu stiu daca intr-adevar sunt mai bine dezvoltati fizic. Din impresia mea, cei de la oras sunt mai inalti...

Iar daca sunt intr-adevar, poate sa fie foarte bine din cauza ca stau in aer liber mai mult (si in aer mai curat), fac mai multa miscare, nu neaparat din cauza laptelui.
QUOTE
Acelasi pahar de lapte provoaca stare de somnolenta, urmata de un somn adanc si linistitor, in timp ce laptele pasteurizat nu produce un astfel de efect.

De fapt niciun pahar de lapte nu are acest efect. smile.gif

Care-i adevarul: laptele contine mici cantitati de triptofan, un antidepresiv natural (care se gaseste si in carnea de curcan), dar ar fi nevoie de o cantitate industriala de lapte pentru a obtine efectul sedativ despre care se vorbeste. E doar un mit asta cu laptele care provoaca somnolenta. Multi consuma lapte la micul dejun, eventual cu cereale. Ar fi chiar neplacut daca ar duce la somnolenta. smile.gif
Marduk
QUOTE(Erwin @ 21 Dec 2010, 10:48 PM) *
Marduk, pentru "iniţierea" iaurtului se foloseşte cheagul, care de fapt conţine bacteriile saprofite din tubul digestiv al mieilor, viţeilor..........
Apropo, când poţi să zici că iaurtul este stricat?

eu stiam ca cheagul se foloseste la branza, laptele batut se face cu cheag? iaurtul natural tinut la rece poate rezista maxim o luna, celelalte pot rezista si mai mult.
Cla
QUOTE(Erwin @ 21 Dec 2010, 09:48 PM) *
Apropo, când poţi să zici că iaurtul este stricat? rofl.gif

Doar când mucegaieste. Am mâncat iaurt care a expirat de 2 luni, ratacit pe undeva prin frigider si n-a avut nici pe dracu biggrin.gif
Cucu Mucu
QUOTE(abis @ 22 Dec 2010, 01:34 PM) *
Care-i adevarul: laptele contine mici cantitati de triptofan, un antidepresiv natural (care se gaseste si in carnea de curcan), dar ar fi nevoie de o cantitate industriala de lapte pentru a obtine efectul sedativ despre care se vorbeste. E doar un mit asta cu laptele care provoaca somnolenta. Multi consuma lapte la micul dejun, eventual cu cereale. Ar fi chiar neplacut daca ar duce la somnolenta. smile.gif


De fapt, laptele cald indulcit cu miere de albine chiar da o stare de bine, un confort psihic ce poate usor aluneca spre somnolenta. Nu stiu ce chimie se intampla, dar e probata de mine reteta.
Marduk
daca mierea este de tei, ar putea sa produca acea relaxare de care vorbim, dar cred ca orice altceva, dulce si caldut, poate sa dea o stare de relaxare.
abis
Corect smile.gif
Cla
Ati baut vreodata cafea îndulcita cu miere? rolleyes.gif
Rovaniemi
Mai bine sărezi cafeaua direct, ce să te mai încurci cu miere ...
Cla
Un pic de sare in cafea ridica aroma, ai dreptate smile.gif
Rovaniemi
Păi parcă așa țineam minte despre miere, că și îndulcește dar și sărează umpik chestiile în care e dizolvată.

N-am încercat-o niciodată dizolvată tongue.gif
Cla
Eu stiam de miere în ceai, care e delicioasa.
O vecina de-a mea a pus-o în cafea, uauu, foarte buna.
Si aia cu sarea, e buna sa se puna o priza de sare la cafea, chiar ca-i mult mai buna, încearca smile.gif

*Atentie, în plic când se fierbe, nu în ceasca.
March
Apa plată cu bacterii. Ce au gasit inspectorii sanitar-veterinari în apa din supermarketurile braşovene

(...) Bacili coliformi şi enterococi sau germeni fecali"


Sunteti surprinsi ? Eu nu. In haosul ce domneste in industria alimentara si nu numai, te poti astepta la orice ! devil.gif
Marduk
Legea e prea permisiva fata de acesti nemernici, ar trebui desfiintati in secunda urmatoare constatarii fara drept de a mai face afaceri. In industria alimentara exista multi nenorociti care fac orice sa vanda pe bani grei pana si c....l porcilor drept prajitura cu martipan. Tocmai cei care fac tot felul de produse ce nu ar trebui sa ajunga in piata se plang ca legea este prea aspra, ca sunt prea multe controale, dar ei nu respecta un principiu de baza, care ar trebui sa fie sfant pentru orice producatror, sanatatea clientului, consumatorului.
Erwin
Un nou scam:
Tahitian Noni Juice

Ieri la o expoziţie de produse naturiste am dat peste o măsuţă pe care erau prezentate sticle de 1/2 şi 1L cu acest "suc miraculos". Pentru că persoana care vindea îmi era cunoscută, am intrat în vorbă, a susţinut că îl consumă din septembrie şi n-a fost răcită toată iarna, n-a avut probleme de sănătate etc. Am acceptat să iau un fluturaş, dar n-am cumpărat nimic, oricum o sticlă de jumate era 150 lei! Acasă am venit şi am dat o căutare despre acest noni juice.

Iată adevărul:
Tahitian Noni Juice - hot or not

Citiţi şi partea a doua.

smile.gif
Cla
Erwin, prin Middlewest of the United States se plimbau multi vraci cu un pic de whiskey cu apa si ziceau ca ajuta la orice boli.
Hai noroi ! rofl.gif

edit: daca chiar ma duc la o baba si-i dau apa chioara, spunând ca e leac si ma crede, pun pariu ca-i merge bine.
Asta-i efectul Placebo.
March
QUOTE(Erwin @ 2 Apr 2011, 10:27 AM) *
Tahitian Noni Juice

Ieri la o expoziţie de produse naturiste am dat peste o măsuţă pe care erau prezentate sticle de 1/2 şi 1L cu acest "suc miraculos". Pentru că persoana care vindea îmi era cunoscută, am intrat în vorbă, a susţinut că îl consumă din septembrie şi n-a fost răcită toată iarna, n-a avut probleme de sănătate etc. Am acceptat să iau un fluturaş, dar n-am cumpărat nimic, oricum o sticlă de jumate era 150 lei! Acasă am venit şi am dat o căutare despre acest noni juice.

Iată adevărul:
Tahitian Noni Juice - hot or not

Citiţi şi partea a doua.

smile.gif

Era foarte scump. Am gasit cu 120 litrul. Insa sunt si capsule fabricate de catre Biomedica - Otopeni.
Erwin
Având în vedere conţinutul, şi 120 lei e mult! Ai dreptate, Cla! ohyeah.gif

E bine să fii informat înainte de a da banii pe tot felul de "panacee" naturiste exotice. Pun pariu că un suc de lămâie sau un ceai de muşeţel neaoş e mai eficient decât noni juice! Şi bineînţeles, o pălincă sau un vin bun! drunk.gif
March
Magiunul de prune Topoloveni - primul produs românesc în topul calităţii europene

E bun. Ca la mama acasa thumb_yello.gif
Marduk
Bun dar scump, mai jos de 8 lei nu l-am gasit, asta ar insemna aprox. 2 euroi.
March
Contaminare cu arsenic şi alte toxine în mâncarea pentru bebeluşi de la HiPP şi Nestle devil.gif devil.gif
abis
Conteaza si procentul acelor substante nocive. Pe Realitatea am citit ca:

Dr. Karin Ljung, care a condus cercetările suedezilor, a confirmat că niciunul dintre aceste chimicale nu au depăşit limitele impuse.

Deci exista (probabil in urma pesticidelor folosite in agricultura), insa nu in cantitati care sa puna in pericol sanatatea.
March
Nu-i nicio scuza ! E vorba de bebelusi !
abis
Nu e o scuza, e o declaratie a celui care a condus cercetarile prin care substantele au fost descoperite... Deci da, exista, insa sunt in cantitate atat de mica incat nu influenteaza in niciun fel sanatatea. Asta am inteles din articolul de pe Realitatea. Sau nu-i asa?
March
"Aceşti compuşi trebuie menţinuţi la niveluri minime în produsele alimentare destinate bebeluşilor. Însă concentraţia ridicată de arsenic din mâncarea pe bază de orez ridică semne de îngrijorarea", continuă sursa citată.

Cercetătorii suedezi nu sunt singurii care au tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte produsele alimentare pentru cei mici, relatează "The Daily Mail". În urmă cu doi ani, Agenţia de Standardizare Alimentară (FSA) din Marea Britanie a emis o avertizare oficială asupra contaminării cu arsenic a orezului cu lapte. FSA a solicitat părinţilor să nu le mai dea pentru bebeluşilor acest produs.


Daca tu vrei sa le dai copiilor tai asemenea produse e treaba ta. Dar nu-i incuraja si pe altii cu comentarii linistitoare !
abis
I-am dat cereale de la Nestle, insa alte produse nu - dar din alte motive decat arsenicul.
Cucu Mucu
QUOTE(abis @ 11 Apr 2011, 03:09 PM) *
Conteaza si procentul acelor substante nocive. Pe Realitatea am citit ca:

Dr. Karin Ljung, care a condus cercetările suedezilor, a confirmat că niciunul dintre aceste chimicale nu au depăşit limitele impuse.

Deci exista (probabil in urma pesticidelor folosite in agricultura), insa nu in cantitati care sa puna in pericol sanatatea.


Însă concentraţia ridicată de arsenic din mâncarea pe bază de orez ridică semne de îngrijorarea"
March
Iaurturile cu Bifidus folosesc un extract din vagin modificat genetic hh.gif

E gustos, ai ? laugh.gif
Marduk
Se pare ca azi te-ai decis sa faci publicitate acestui site, te platesc bine?
March
QUOTE(Marduk @ 14 Apr 2011, 04:23 PM) *
Se pare ca azi te-ai decis sa faci publicitate acestui site, te platesc bine?

Foarte prost. Asa ca o dau inapoi pe Basea ! tongue.gif
Marduk
Un articol aparut in aceste zile in media din Romania ne informa ca unele produse pe care le importam sunt diferite de cele ce sunt comercializate in UE. Personal am impresia ca aceste produse sunt fie rebuturi, fie produse contrafacute, fie au o parte din substanta de baza scazuta tocmai pentru a fi competitiva pe aceasta piata. Cateva jurnale au batut in retragere, probabil amenintate de companiile internationale cu procese si daune imense daca vor continua aceasta campanie, eu ma bazez pe experienta cumnatului meu si a mea, aceasta experienta este legata de detergenti, din capul locului vreau sa mentionez ca nu am nimic cu aceste companii, nu vand detergenti, etc. Totusi ca orice roman folosesc detergentii pentru a spala rufele, testul facut de mine a avut ca suport aceiasi masina de spalat, acelesi rufe, dar detergenti diferiti. Intr-o zi cineva mi-a adus din Germania un detergent al unei companii care vinde acelasi tip de detergent in Romania, probabil produs in Romania, l-am pus in masina conform instructiunilor, in aceiasi masina de spalat, aceiasi apa, aceleasi rufe, SURPRIZA, rufele aratau altfel, miroseau altfel, erau mai pufoase, etc. M-am gandit ca paote este doar o intamplare, poate in acea zi apa avea alt PH, or rufele erau mai putin murdare, dar nu ma gasit nicio diferenta notabila, ceva se gasea in acel detergent si acel ceva era diferit de produsul identic comercializat in Romania de firma respectiva. I-am confirmat cumnatului meu ca are dreptate, e ceva acolo in detergentul ala din Germania care actiona altfel, de aici a inceput o preocupare in cascada fata de "testele" astea. Am cumparat produsele unui magazin nemtesc comercializate in Romania, super produse, nu stiu ce se intampla dar e ceva acolo care mie cel putin mi-a demonstart ca exista o diferenta. O alta experienta am avut-o la cafea, nu sunt bautor de cafea, in tinerete am abuzat, ness cu pepsi, asa cazi beau rar dar bun, expresso, cafea italiana, nu dau nume. Intro zi o cunostinta mi-a adus din Italia un pachet de cafea, ambalajul identic, desenul, continutul, mirosul, similare, expressorul meu unul medium level, aceiasi apa, aceleasi cantitati, SURPRIZA, o cafea excelenta, diferita complet de ceea ce beam cu acelasi produs si producator ce comercializa cafeaua in Romania. Nu sunt un tip care sa cred imediat ca chiar e real ceea ce simt, gust, vad, trebuie sa repet experienta ca sa ma conving ca este asa, asta am facut am baut o alta cafea, desi nu ar fi trebuit, iar in urmatoarele saptamani am urmat aceiasi pasi, un expresso excelent cu o alta savoare aproape identica cu cea de la cafenea, unde baietii au expressoare prof si cafea la sac. Nu stiu ce sa cred despre campania asta, poate sunt eu mai pretentios, poate toate produsele sunt la fel, si mie mi se par diferite doar din dorinta de a cauta perfectiunea, or poate ca stiu sa fac diferenta datorita faptului ca mi-am petrecut o parte scurta din viata mea in occident, avand ocazia sa simt gustul original, or poate sunt doar un nemultumit inascut care simte si vede doar produse nesatisfacatoare, voi ce parere aveti?
Marduk
Azi am citit in EVZ un articol interesant despre dulciuri. Am si acum in minte cantitatile enorme de zahar si chimicale pe care le ingurgitam de fiecare data cand mancam spre exemplu, un pachet de biscuiti.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.