Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Fumatul Un Viciu Sau Un Rau Necesar
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Corpul Uman: Sanatate si Mister
Pagini: 1, 2
Sagitarius
Am fumat din clasa a sasea...si pana in anul 3 de facultate cand m-am lasat dintr-o data brusc!
Am zis ca nu mai fumez si gata!
De atunci mai pufai rar o tigara la un chef.Daca ar fi sa imi cumpar un pachet cred ca ar sta in buzunarl meu cel puti n 1 luna pana sa-l termin! tongue.gif
mogaldeatza
QUOTE (Sagitarius @ Sep 17 2003, 10:07 AM)

Am zis ca nu mai fumez si gata!
De atunci mai pufai rar o tigara la un chef.

Pai ori te-ai lasat, ori mai cochetezi
cu ideea?
Sagitarius
Cred ca ma voi lasa DEFINITIV wink.gif
dificilaold
Imi place sa fumez,imi place sa aprind tigara,imi place gustul ei amar.Nu sint dependenta .M-am lasat ,am rezistat dar m-am reapucat din nou din simpla placere.Viciu?poate.Rau? poate pentru unii.Mie mai mult rau imi face fumul si praful din oras.
8.gif
mogaldeatza

De acord cu tine, desi unii ar zice ca de ce sa-ti mai incarci
plamanii si cu nicotina cand poluarea e atat de mare.
Uite, de-aia, ca imi place!
dificilaold
Exact.Fiindca ne place.Si carcotasii sa carcoteasca in alta parte.Nu pe plamanii nostri. tongue.gif
Sagitarius
Pentru mine fumatul nu mai e un viciu...am reusit sa ma las definitiv de acest lucru si acum nu regret deloc acest lucru laugh.gif thumb_yello.gif
champi
Felicitari, Sagitarius smile.gif

Invidiez dar si apreciez sincer pe cei care reusesc sa se lase de fumat. Eu cred ca nu voi reusi niciodata, sint prea viciata sad.gif Singurul lucru la care totusi aspir este sa le mai reduc. Dar de asta mi-aduc aminte doar cind trebuie sa urc vreo panta si incep sa gifii ca o locomotiva dupa primii metrii. Si cind spun panta ma refer la o inclinatie de un 10-15 %, nu va ginditi la cine stie ce dealuri voinicoase laugh.gif
Sagitarius
Multumesc champi
Sper ca in curand sa le reduci si...de ce nu...sa te lasi chiar de acest viciu wink.gif
ypsilonalpha
Am fumat la viata mea fix patru tigari,2 Philip Morris, 1 Kent si 1 Kim (mentolat parca), si intotdeauna m-am intrebat daca asta ma face fumator sau nefumator? rolleyes.gif
axel
QUOTE (ypsilonalpha @ Oct 14 2003, 10:12 AM)
Am fumat la viata mea fix patru tigari,2 Philip Morris, 1 Kent si 1 Kim (mentolat parca), si intotdeauna m-am intrebat daca asta ma face fumator sau nefumator? rolleyes.gif

fumator inrait spoton.gif
ypsilonalpha
Sau, cum bine scrie la reclamele de tigari: "Mahorca cauzeaza" (Directiva nu-stiu-cit a Consiliului Europei) biggrin.gif
secunda
Comunicat de presa
15 octombrie 2003
Suna stingerea la tigari !

Campanie de constientizare a populatiei cu privire la riscurile fumatului pasiv si efectele acestuia asupra sanatatii

In data de 15 octombrie, ora 12,00 in sala Agat a Uzinexport, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 8 sector 1 Bucuresti, a avut loc conferinta de presa prilejuita de lansarea „Campaniei de constientizare a populatiei cu privire la riscurile fumatului pasiv si implicarea sectorului non-guvernamental in cresterea nivelului de informare a populatiei cu privire la probleme importante de sanatate publica”. Proiectul in cadrul căruia a fost concepută această campanie este implementat de către Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate (CPSS), cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin Programul Phare - Dezvoltarea Societatii Civile 2000 si se desfasoara in perioada 1 aprilie - 30 decembrie 2003, campania efectiva in mass media derulandu-se in perioada 10 octombrie – 10 decembrie 2003.
La conferinta au fost invitati sa participe reprezentanti ai Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Ministerului Sanatatii, Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Institutului National de Cercetare Dezvoltare în Sanatate, Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, ai presei si ai organizatiilor neguvernamentale implicate in combaterea consumului de tutun.

Obiectivul principal al proiectului este de a conştientiza populatia generala asupra efectelor nocive pe care le are fumatul asupra sanatatii prin cresterea riscului dezvoltarii bolilor cardiovasculare si respiratorii, riscuri care exista atat pentru fumatori cat si pentru nefumatori prin inhalarea fumului din mediul inconjurator de la fumator.

Campania mass media se adreseaza populatiei generale, avertizand atat persoanele nefumatoare asupra consecintelor pe care le pot suporta daca accepta sa inhaleze fumul provenit de la ţigarile celorlalti si asupra faptului ca sunt raspunzatori pentru sanatatea lor atata timp cat nu iau o atitudine ferma fata de incalcarea dreptului lor de a respira un aer neviciat, cat si persoanele fumatoare asupra faptului ca prin comportamentul lor afecteaza sanatatea celor din jur. In cadrul proiectului s-au explorat totodata si modalitatile prin care sectorul neguvernamental poate si trebuie sa se implice in informarea populatiei cu privire la probleme de sanatate publica de interes general.

Informarea populaţiei va fi realizata prin difuzarea spotului TV intitulat „Fluierul” (pe canalele TVR1 si TVR2) si radio (Radio Romania Actualitati) prin expunerea unor panouri publicitare, publicarea machetei de presa, distribuirea de materiale informative si fluiere pentru a… „suna stingerea la tigari!”.

# # #

Pentru relatii suplimentare puteti legate de aceasta campanie puteti lua legatura cu : Dr.Irina Duţă tel: 0745 760 745

Misiunea Centrului pentru Politici si Servicii de Sanatate este de a promova servicii de calitate in domeniul sanatatii publice, participarea activa la deyvoltarea serviciilor de calitate in domeniul sanatatii publice, participarea activa la dezvoltarea politicilor de sanatate si indeplinirea rolului de catalizator al dezbaterii in domeniul politicilor de sanatate si al dezvoltarii proiectelor privind sanatatea publica.

Ioana Mirela Daramus, MD
PR Manager& Program Coordinator
Center for Health Policies and Services
33 Caderea Bastiliei St, 1st District, Bucharest 711391, Romania
Phone: +4-021-2120732; 2120733
Fax: +4-021-2120629
Visit us at www.cpss.ro

####
sa nu imi sariti in cap hh.gif
champi
QUOTE (secunda @ Oct 16 2003, 03:34 PM)
sa nu imi sariti in cap hh.gif

Eu nu iti sar, dar nici fluier nu-mi iau blink.gif
Kyklos
Cu siguranta cei care au in dotare acest viciu o sa sara la jugulara mea rofl.gif ,dar ma risc sa-mi spun punctul de vedere .
De ce nu fumeaza COLI&MATOR unsure.gif

1.Fumatul e un lux pentru mine
2.Dau bani ca sa-mi distrug sanatatea unsure.gif sau e un moft la moda si trebuie sa ma conformez unsure.gif
3.Duce la impotenta
Cla
Voluntari care se lasa de fumat pe-aici? rolleyes.gif
Justitiarul
M-am inscris in programul ala anu trecut. Si ce credeti ca s-a intamplat? Mi-a dat niste plasturi, i-am lipit pe mine si nu mi-a trecut pofta de fumat, asa ca am lipit degeaba plasturii aia. Fumez in continuare.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.