QUOTE(exergy33 @ 25 Aug 2014, 06:02 PM)
Nu a inventat dar poate ca a perfectionat
....e prea prost sa inventeze (si cu atat mai putin sa perfectioneze ceva)...E smecher in schimb...Are siretenia aia nativa care il ajuta sa priceapa ca acolo unde nu poate face ceva ca lumea, e bine sa "imprumute" fara rusine de la cel care stie cel mai bine sa faca asta...
As denumi situatia prezentata drept priza la public nicidecum valoare artistica. Promotorii cauta sa obtina profit, nu sa culturalizeze masele ... dupa cum e bine stiut.
priza la public se cuantifica in popularitate si inseamna....valoare...daca vrei tu "valoare artistica".
Fiecare dintre cei 5000 de spectatori/fani adi minune arde inauntrul lui la fel cum probabil arzi tu pentru saint-saens..
Cine imi da dreptul mie sa consider ca sentimentul meu e mai indreptatit decat al lor ??
Iti reamintesc ca arta pura refuza si ierarhii si certificari...Estetica ???...poate ca de ea ai vrut sa zici...cine stie ???
peste 80 de ani de acum ai sa ii pui fata-n fata si abia atunci ai avea voie sa zici ca saint-saens e autentic, iar minune fake...asta daca nu cumva lumea va evolua spre o manelizare accentuata si atunci lucrurile ar putea sa stea diametral opus...
Si inca ceva: nimeni nu da in branci sa culturalizeze masele...e ceva ce trebuie sa faci singur daca te intereseaza subiectul
Sa formeze curente de opinii, atitudini si sisteme de apreciere (artistice sau altfel cum) toti se ingramadesc...si nu din dragoste de semeni, ci ca pentru mai tarziu sa exploateze toate astea in interese....financiare...
dupa cum e (dintotdeauna) bine stiut.....promotorii, curatorii, organizatorii unor evenimente....asta fac, caci ei opereaza exact in zona in care arta se converteste in bani...si banul in arta.....sorry...
Revenind la Antena 3....................
.
Si eu sunt de acord ca e foarte bine organizat si extrem de eficient...ca e, intr-un cuvant:
profi...Sperie pe cineva cuvantul ??
Daca privesti A3 prin prizma simpatiilor, sau a antipatiilor politice scapi esentialul...insa diferenta aia covarsitoare de voturi care sunt anuntate azi in favoarea lui Ponta de aici vin.
A3 a discreditat constant si temeinic tot anturajul basescian (de fond, sau de conjunctura) promovand involuntar (sau poate cu buna stiinta, asta chiar n-are importanta) orice opozant....si iata rezultatul.
...o intreprindere, oricare ar fi ea, ce reuseste sa isi atinga scopul propus....e un succes...pe orice meridian al globului....Am zis,