Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Afacere Profitabila Si Stabila
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Afaceri si economie
Pagini: 1, 2
actionmedia
La noi ce nu e de marca are 50% sanse sa fie de calitate proasta. Marcile inca nu sunt atat de scumpe si mai exita si in cazul marcilor cunoscute sanse de 5-10% sa dai banii pe gunoaie. Dar asta este. Intradevar un discounter de tipul acela cu marfuri echivalente (banuisc ca se preteaza cel mai bine la alimentare) dar la preturi neunflate de publicitate sunt superbune. In Romania inca nu au intrat si cred ca va mai dura ceva pana vor intra, la capitolul mancare suntem inca departe de standardele Europene.
Cred ca acum am lamurit. Avem de fapt 3 tipuri (daca nu or fi mai multe rolleyes.gif ) de magazine cu discount.
Eu ma refeream in special la cele de tip Carrefour.
sorin666
QUOTE (actionmedia @ 13 Oct 2004, 11:24 AM)
La noi ce nu e de marca are 50% sanse sa fie de calitate proasta. Marcile inca nu sunt atat de scumpe si mai exita si in cazul marcilor cunoscute sanse de 5-10% sa dai banii pe gunoaie. Dar asta este. Intradevar un discounter de tipul acela cu marfuri echivalente (banuisc ca se preteaza cel mai bine la alimentare) dar la preturi neunflate de publicitate sunt superbune. In Romania inca nu au intrat si cred ca va mai dura ceva pana vor intra, la capitolul mancare suntem inca departe de standardele Europene.
Cred ca acum am lamurit. Avem de fapt 3 tipuri (daca nu or fi mai multe rolleyes.gif ) de magazine cu discount.
Eu ma refeream in special la cele de tip Carrefour.

Aldi au si ei concurenta in sectorul lor... Lidl si Penny Markt (au toti trei situri pe net, poti eventual sa te uiti) inventatorii metodei Hard Discount sunt germanii. EVIDENT ca produsele nu sunt de calitatea celor de marci "prestigioase", adica ciocolata de menaj la calup del aAldi de 400g nu este identica cu Milka sau Lindt din Carrefour, de 6-7 ori mai scumpa, dar ramane corecta, produsele sunt proaspete si corect ambalate.
In alta ordine de idei am simtit si eu ca, in RO, nici macar in marci nu te poti increde (ex. papmersii "Pampers" sunt niste adevarate... strecuratori ) deci... de ce sa le platesti reclama? trebuie doar sa ai discernamant...
Ar mai fi o categorie netratata aici... "magazinele de seara" sau "arabul din colt", in FR sunt magazine mici, cu "personal" familial, tinute in general de arabi (nu, nu e un complot Al Quaida...) de talie foarte modesta (15-20 de m2) unde gasesti SCUMP produse de marci diverse... Particularitatea lor este ca deschid seara cand ceilalti trag zavorul si inchid... pe la 2 dimineata cateodata... Sunt foarte utile cand iti vin amicii seara si nu ai o pizza si o bere sa le pui pe masa (de fapt, asta e scopul lor) dar vai ce scumpe mai sunt...
Tembo
Yikes baieti ca mult ati avut timp de scris! tongue.gif
Ok, in legatura cu magazinul de care pomeneam, e acelasi patron de cand stiu eu locul respectiv. Am mall relativ aproape. Dim pct meu de vedere, magazinele "dolarel" (mi-a placut asta wink.gif ) deservesc o anumita categorie de populatie, care sunt convins ca exista in orice tara. Intamplator magazinului ii zice Bob's Mart si are de la ciorapi de dama la oale emailul rosu, made in Romania pana la mancare. Personal nu am cumparat si nu cumpar mancare de acolo, insa daca am nevoie de un cablu de telefon, ma duc sa cumpar pentru ca dau 90 centi pe el, in timp ce la Radio Shack e 3 $. Cand intru, vad ca cei cu cosurile pline sunt evident oameni din categorii cu venituri mici si foarte mici. Magazinul e plin tot timpul, deci produsele la pretul respectiv au cautare. nu ma intrebati cum e cu mancarea, ca aici oricum nu prea sunt date de expirare pe ambalaj. Sunt de acord ca in general produsele sunt proaste, insa pentru cei care nu isi permit sa dea 50$ pe o pereche de pantofi (si astia sunt pantofi relativ ieftini) ofera exact ceea ce trebuie. Tin minte ca in Ro, la obor, se vindeau tot asa, ce vrei si ce nu vrei si lumea cumpara in disperare. Cu voia Dv., imi mentin parerea despre aceste magazine. biggrin.gif
actionmedia
QUOTE (Tembo @ 14 Oct 2004, 02:37 AM)
insa daca am nevoie de un cablu de telefon, ma duc sa cumpar pentru ca dau 90 centi pe el

Spune-mi te rog, toate produsele costa 90 centi? Asta este foarte important. Vorbim sau nu vorbindespre acelasi lucru? Daca are cel putin un produs care costa 80 de centi sau 1 dolar atunci nu mai este Dollar Store, este ca orice magazin obisnuit, cu produse de calitate inferioara si de care gasesti in Bucuresti pe toate drumulile.
cociuba
DISCAUNTERII si hard-discaunterii reusesc sa mentina preturi mici deoarece:
1.lucreaza direct cu producatorii fara interventia Distribuitorului, acest fapt implica totusi cumpararea unei cantitatii mai mari de marfa de aceea ei renunta la anumite produse din gama respectiva....ex.in Romania -PROFI
2.sunt firme care produc numai pentru discauntari sub marca magazinului vezi produsele PROFI sau ARO
3.IMPORTA puternic din China etc

Referitor la marci wink.gif , in acest moment exista pe piata pantofi sport ADIDAS la 100EURO (facuti in China) sau gasesti adidasii smile.gif chinezi la 150000 lei diferenta e enorma , facuti in aceiasi tara .............
Tembo
QUOTE (actionmedia @ 14 Oct 2004, 10:48 AM)
Spune-mi te rog, toate produsele costa 90 centi? Asta este foarte important. Vorbim sau nu vorbindespre acelasi lucru? Daca are cel putin un produs care costa 80 de centi sau 1 dolar atunci nu mai este Dollar Store, este ca orice magazin obisnuit, cu produse de calitate inferioara si de care gasesti in Bucuresti pe toate drumulile.

Nu mai exista (din cate stiu eu) magazine exclusiv cu preturi de 90 centi, pentru ca s-au diversificat. Insa majoritatea produselor costa 1$. O carpa de bucatarie e 90c, un pres de pus in fata usii e 3-4$. Din cate stiu, marfa din aceste magazine vine din stocurile magazinelor mai scumpe. Mai exista nista lanturi de magazine "intermediare" sa le zic, cum ar fi Marshall's sau TJ MAXX, care tot asa, preiau stocuri nevandute, insa ca;litatea e mult superioara (ca si pretul) precum si inventarul - nu au mancare sau produse de curatat, de pilda. Dat fiind ca nu prea m-am plaimbat prin Buc in ultimii ani, nu am stiut ca exista astfel de magazine pe toate drumurile. Still, lumea intra in ele sau se schimba de la luna la luna?
actionmedia
QUOTE (Tembo @ 15 Oct 2004, 05:43 PM)
Nu mai exista (din cate stiu eu) magazine exclusiv cu preturi de 90 centi, pentru ca s-au diversificat.

BINGO!

Afacerea continua sa existe pentru ca s-a diversificat si reorientat. La un moment dat nu mai poti sa sustii o afacere care vinde exclusiv produse de 1 dolar sau 2 dolari. Poti sa vinzi, poti sa inchizi sau poti sa te reorientezi. Omul s-a lansat, a captat atentia, s-a facut cunoscut dupa care, icet-incet si-a diversificat marfa si si-a marit profitul. Buna miscare.

Dat fiind ca nu prea m-am plaimbat prin Buc in ultimii ani, nu am stiut ca exista astfel de magazine pe toate drumurile.

Nu stiu inca daca vorbim despre acelasi tip de magazine. De fapt eu vorbesc in special de vestitii tarabagii care vand te miri ce, de obicei mai ieftin (dar si mai prost) decat in magazinele mari.

De exemplu. Ma duc la supermarket si cumpar burete de vase cu 10000 lei, acelasi tip de burete de vase (insa no name) il poti lua de la taraba cu 8000 sau cu 5000. Mai exista si asa zisa vanzare la bucata. De esemplu la Supermarketurile cu Firma, tampoanele (absorbante cu aripioare) le cumperi la pachet (10, 20 etc). De la taraba le poti cumpara la bucata. Candva si tigarile se cumparau la bucata. Acum e ilegal, dar am auzit ca in unele tari se mai practica
ilie
Cat se poate castiga dintr-o asemena afacere (1$) aprox ?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.