talusa
15 Jun 2004, 01:11 PM
PE PLAN INTERN, REZISTA CU ASTFEL DE METODE!(descrise de Leon)
PE PLAN EXTERN, EL ESTE O SOLUTIE DE COMPROMIS SI PENTRU TARILE ARABE SI,POATE SI PENTRU ISRAEL??
(ROMANUL SPUNE SA NU TE ROGI PENTRU UN REGE NOU!...MAI ALES DACA ASTA SE NUMESTE "HAMAS")
DAR DE LA ACEST COMPROMIS PANA LA "A AVEA INCREDERE IN ACEST PERSONAJ"...DRUMUL ESTE LUNG!
ASTA ERA UN ADEVAR CUNOSCUT DE "FRATII ARABI" MAI DE MULT(VEZI REFUZUL LUI SAADAT DE A RECAPATA INAPOI FASIA GAZA DUPA ACODRDUL DE PACE CU ISRAELUL-mi se pare ca a spus...."Furunculul vi-l las voua"!!!)
CRED CA "DORINTA DE A NU SCHIMBA REGELE" STA SI LA BAZA HOTARARII DE A NJU-L LICHIDA FIZIC(IN PLUS, CE E MAI PERICULOS, UN ARAFAT NEPUTINCIOS SI VIU SAU UN "MARTIR ARAFAT MORT"? PARERILE SUNT IMPARTITE SI NU S-A AJUNS LA UN CONSES)
P.S. DACA TE REFERI LA "OPORTUNITATEA DE LICHIDARE FIZICA" A LUI ARAFAT, CRED CA MOMENTUL OPORTUN ERA IN 1982, IN ASEIUL BEIRUTULUI? SI AU EXISTA CEL PUTIN 3 "OPORTUNITATI"!! EXISTA SI MARTURII ALE TANCHISTILOR ISRAELIENI CARE AU TRANSMIS CA "IL AU IN OCHITOR" SI AU PRIMIT ORDIN SA NU TRAGA!!
VEZI, DRAGA MIA, INTORTOCHEATE SUNT CAILE POLITICII, ARTA IMPOSIBILULUI.
MIA
15 Jun 2004, 01:23 PM
QUOTE (talusa @ 15 Jun 2004, 02:13 PM) |
(ROMANUL SPUNE SA NU TE ROGI PENTRU UN REGE NOU!...MAI ALES DACA ASTA SE NUMESTE "HAMAS") |
Proverbul exact cred că este "
Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor" - şi din păcate adesea cam aşa e ...
QUOTE |
ASTA ERA UN ADEVAR CUNOSCUT DE "FRATII ARABI" MAI DE MULT(VEZI REFUZUL LUI SAADAT DE A RECAPATA INAPOI FASIA GAZA DUPA ACODRDUL DE PACE CU ISRAELUL-mi se pare ca a spus...."Furunculul vi-l las voua"!!!)
|
Din câte ştiu eu egiptenii au refuzat şi să facă o "administrare"/alimentare comună a Fâşiei Gaza, motivând că e imposibil ... tehnic aşa ceva.
În fine - ideea e că au preferat să stea pe tuşă.
QUOTE |
P.S. DACA TE REFERI LA "OPORTUNITATEA DE LICHIDARE FIZICA" A LUI ARAFAT, CRED CA MOMENTUL OPORTUN ERA IN 1982, IN ASEIUL BEIRUTULUI? SI AU EXISTA CEL PUTIN 3 "OPORTUNITATI"!! EXISTA SI MARTURII ALE TANCHISTILOR ISRAELIENI CARE AU TRANSMIS CA "IL AU IN OCHITOR" SI AU PRIMIT ORDIN SA NU TRAGA!! VEZI, DRAGA MIA, INTORTOCHEATE SUNT CAILE POLITICII, ARTA IMPOSIBILULUI. |
Mda ... aşa e.
Asta chiar e o informaţie nouă. Habar nu aveam de situaţia asta. Mersi pentru ea.
Leon
15 Jun 2004, 02:10 PM
QUOTE |
P.S. DACA TE REFERI LA "OPORTUNITATEA DE LICHIDARE FIZICA" A LUI ARAFAT, CRED CA MOMENTUL OPORTUN ERA IN 1982, IN ASEIUL BEIRUTULUI? SI AU EXISTA CEL PUTIN 3 "OPORTUNITATI"!! EXISTA SI MARTURII ALE TANCHISTILOR ISRAELIENI CARE AU TRANSMIS CA "IL AU IN OCHITOR" SI AU PRIMIT ORDIN SA NU TRAGA!! VEZI, DRAGA MIA, INTORTOCHEATE SUNT CAILE POLITICII, ARTA IMPOSIBILULUI |
Talusa...nu cred ca va e greu sa-l dati jos pe Arafat si sa-l culcati langa fosta mana dreapta a lui, Abu Shiad pe care la-ti rezolvat foate elegant in Tunisia.
La tactica sunteti primii din lume, dar la strategie ( mai ales acolo sus ) stati in cumpana inca
Eu in locul vostru, l-asi atarna de buza aia care-i tremura, ca porcii de rat, la macelarie!!
talusa
15 Jun 2004, 02:49 PM
LA STRATEGIE STAM IN CUMPANA, DEOARECE SE IAU IN CONSIDERATIE O MULTIME DE LUCRUR!(pe care noi le cunoastem sau nu.Spre exemplu, ce e mai bine pentru Israel, o ultima cadenta a lui Bush, sau o prima cadenta a lui Kerry? Cineva spunea ca orice prsedinte va fi ales, nu va schimba politica Statelor Unite fata de acest conflic. Si-l cred! ATUNCI.......???
)
DAR...CAND SE VAD REZULTATELE STRATEGIEI? LA SFARSITUL UNUI CONFLICT, IN GENERAL! SI EU CRED CA SUNTEM INCA DEPARTE DE ACEST SFARSIT
(Numai in cazul cand egiptenii si iordanienii sunt.....nerabadatori
Cineva mai discuta astazi pe internet sau la CNN despre soarta Fratilor Musulmani in Egipt?
Leon
15 Jun 2004, 03:35 PM
Talusa!!
Daca aveti ceva indoieli sau nedumeriri in legatura cu politica sau situatia de la voi, sigur o sa gasiti pe aceste pagini cativa forumisti ce pot clarifica situatia la voi....si asta in ciuda faptului ca CNN-ul si massmedia sunt singura lor sursa de informatii.
In legatura cu Don Arafat...nu stiti cum sa-l eliminati???????? Intrebati pe aici pe veteranii Soimilor Patriei, ca nu sunt fraieri baietii!!
sorin666
16 Jun 2004, 08:55 AM
QUOTE (talusa @ 15 Jun 2004, 04:51 PM) |
LA STRATEGIE STAM IN CUMPANA, ... , ce e mai bine pentru Israel, o ultima cadenta a lui Bush, sau o prima cadenta a lui Kerry? Cineva spunea ca orice prsedinte va fi ales, nu va schimba politica Statelor Unite fata de acest conflic. Si-l cred! ATUNCI.......??? ) ...(Numai in cazul cand egiptenii si iordanienii sunt.....nerabadatori Cineva mai discuta astazi pe internet sau la CNN despre soarta Fratilor Musulmani in Egipt? |
Aoleu, voi aveti drept de vot si in States
NU cred ca fratiorii musulmani sant o probleme "strategica" (insusi guvernele locale le combat, e drept ca nu cu prea multa convingere) ci tot una "tactica" , legata de actiunile violente pe care le pot duce impotriva a tot ce nu e arab si musulman, cu evreii, "evident" pe primul loc...
Corecteaza-ma daca ma insel, dar personal mi se pare ca, in numele poate al interesului national, voi israelienii acceptati o anumita "parte de umbra" in care executivul face cam orice ai trece prin cap... Societatea la voi e chiar asa de omogena, ca nu prea am auzit pareri prea divergente de linia oficiala, sau cel putin nu trec de frontiera...
talusa
16 Jun 2004, 09:59 AM
QUOTE (sorin666 @ 16 Jun 2004, 09:57 AM) |
QUOTE (talusa @ 15 Jun 2004, 04:51 PM) | LA STRATEGIE STAM IN CUMPANA, ... , ce e mai bine pentru Israel, o ultima cadenta a lui Bush, sau o prima cadenta a lui Kerry? Cineva spunea ca orice prsedinte va fi ales, nu va schimba politica Statelor Unite fata de acest conflic. Si-l cred! ATUNCI.......??? ) ...(Numai in cazul cand egiptenii si iordanienii sunt.....nerabadatori Cineva mai discuta astazi pe internet sau la CNN despre soarta Fratilor Musulmani in Egipt? |
Aoleu, voi aveti drept de vot si in States NU cred ca fratiorii musulmani sant o probleme "strategica" (insusi guvernele locale le combat, e drept ca nu cu prea multa convingere) ci tot una "tactica" , legata de actiunile violente pe care le pot duce impotriva a tot ce nu e arab si musulman, cu evreii, "evident" pe primul loc... Corecteaza-ma daca ma insel, dar personal mi se pare ca, in numele poate al interesului national, voi israelienii acceptati o anumita "parte de umbra" in care executivul face cam orice ai trece prin cap... Societatea la voi e chiar asa de omogena, ca nu prea am auzit pareri prea divergente de linia oficiala, sau cel putin nu trec de frontiera... |
1)Ai perfecta dreptate, terorismul palestinian nu este o problema de amenintare strategica pentru Israel.
Asa e si motivul pentru care in Israel, acest conflict este numit "Conflict de mica intensitatate".(Israelul nu a desfasurat pana acum nici 1% din potentialul sau militar pentru a pune capat acestui conflict)
2)Una este sa vorbesti despre o "omogenitate" a populatiei in timp de pace si alta in timp de razboi!
Eu numesc ceeace se intampla in zona "un razboi care tine de 56 de, cu mici intreruperi".
Poti compara "omogenitatea poporului britanic" in timpul WW2 si astazi?
MIA
16 Jun 2004, 10:27 AM
QUOTE (talusa @ 16 Jun 2004, 11:01 AM) |
1)Ai perfecta dreptate, terorismul palestinian nu este o problema de amenintare strategica pentru Israel. Asa e si motivul pentru care in Israel, acest conflict este numit "Conflict de mica intensitatate".(Israelul nu a desfasurat pana acum nici 1% din potentialul sau militar pentru a pune capat acestui conflict) |
Interesant. Şi atunci să pricep că principala "grupare" care face presiune o reprezintă coloniştii evrei din zonă ?
Ceva similar cu atitudinea coloniştilor francezi din Algeria în anii '50-'60 ?
talusa
16 Jun 2004, 10:35 AM
QUOTE (MIA @ 16 Jun 2004, 11:29 AM) |
QUOTE (talusa @ 16 Jun 2004, 11:01 AM) | 1)Ai perfecta dreptate, terorismul palestinian nu este o problema de amenintare strategica pentru Israel. Asa e si motivul pentru care in Israel, acest conflict este numit "Conflict de mica intensitatate".(Israelul nu a desfasurat pana acum nici 1% din potentialul sau militar pentru a pune capat acestui conflict) |
Interesant. Şi atunci să pricep că principala "grupare" care face presiune o reprezintă coloniştii evrei din zonă ? Ceva similar cu atitudinea coloniştilor francezi din Algeria în anii '50-'60 ? |
1)Nu am prea multe amanunte despre colonistii francezi in 50-60 in Algeria.Stiu doar ca a fost un conflict care a dus la peste un milion de victime(interesanta e morala facuta astazi de statul francez).
Tine cont insa ca Algeria nu se afla la 10 Km de Paris, si ca algerienii nu au contestat niciodata dreptul Frantei la existenta!
2)Nu inteleg referirea la colonistii evrei, dar consider ca...era mai bine fara ei
Desi nu cred ca situatia populatiei palestiniene ar fi fost mult mai fericita, daca Arafat alegea aceiasi tactica debila!
Si poate ca ne si costa mai ieftin.
MIA
16 Jun 2004, 10:57 AM
QUOTE (talusa @ 16 Jun 2004, 11:37 AM) |
Tine cont insa ca Algeria nu se afla la 10 Km de Paris, si ca algerienii nu au contestat niciodata dreptul Frantei la existenta! |
QUOTE |
Nu inteleg referirea la colonistii evrei, dar consider ca...era mai bine fara ei |
Păi cam aşa gândeau deja şi majoritatea francezilor din metropolă
. Escaladarea conflictul însă a fost în mare măsură datorat şi "metodelor" aplicate de coloniştii francezi din Algeria care, normal, erau cei mai hotărâţi contra arabilor ... pe undeva de-aia s-a şi ajuns şi la escaladarea conflictului ...
sorin666
16 Jun 2004, 11:09 AM
talusa> ba da, algerienii care luptau pentru independenta se cam dadeau la statul francez, caci respectivele teritorii nu erau colonii, ci departamente (judete, daca vrei) facind parte integranta din teritoriul metropolei, in care populatia autohtona avea drept de vot si, in general, era lasata in pace si, datorita factorului de progres care o reprezentau dinamicele populatii judeo-crestine zise "pieds noirs" o duceau mai bine decat acum...
Oricum, agatarea cu dintii de aceste teritorii a fost o tampenie contra-productiva, desi "albii" puteau sa fie considerati la fel de bine "la ei acasa" dupa del putin 200 de ani de prezenta acolo, dar... asa a fost epoca... nostalgia imperiala, bat-o focul...
Ceea ce ar mai fi de zis e ca majoritatea victimelor nu au fost facute de armata franceza, ci de arabi, razboiul a fost in primul rand unul civil, transe intregi de populatie erau (sa zicem) "loyaliste" si o buna parte au fost stramutute in FR, la sfarsitul razboiului (exista sate intregi cu ei, se cheama "harkis", au avut o soarta grea in Europa, si cu toate astea nu prea au dat in boala excesului de Coran, ca dovada ca se poate...)
Cit despre metodele folosite, ele erau odioase, dar DE AMBELE PARTI...
MIA
16 Jun 2004, 11:41 AM
QUOTE (sorin666 @ 16 Jun 2004, 12:11 PM) |
Oricum, agatarea cu dintii de aceste teritorii a fost o tampenie contra-productiva, desi "albii" puteau sa fie considerati la fel de bine "la ei acasa" dupa del putin 200 de ani de prezenta acolo, dar... asa a fost epoca... nostalgia imperiala, bat-o focul... |
Cred că e mai complicat ...
Sorine - corectează-mă dacă greşesc : majoritatea "albilor" nu erau de fapt urmaşii "optanţilor" de la 1871 ( adică locuitori din Alsacia care-au preferat să rămână sub administraţie franceză decât germană ) ?
Ori în aceste condiţii ştiu că exista un destul de puternic ( şi fundamentat ) sentiment de ... vinovăţie la nivelul francezilor din metropolă.
sorin666
16 Jun 2004, 12:35 PM
Nu cunosc cazul, dar erau prea multi ca sa vina din Alsacia, de unde, dupa "ocuparea" de nemti, nu s-a plecat chiar in masa...
Cred mai curind ca erau urmasii colonilor italieni, spanioli (si francezi, evident...), plus vreo 2-300 de mii de evrei sefarazi, din aia "invitati" de preacatolicul rege spaniol sa se converteasca sau sa-si ia talpasita
Adica toti, mai putin arabii...
Sentimentul de vinovatie nu prea este dezvoltat, desi unele cercuri incearca sa culpabilizeze populatia ca sa taca si sa accepte orice, in numele unui trecut mereu reinterpretat si al unei nebuloase istorii mereu rescrise...
Dar hai ca ne departam de subiectul initial...
talusa
16 Jun 2004, 01:01 PM
QUOTE (sorin666 @ 16 Jun 2004, 01:37 PM) |
Nu cunosc cazul, dar erau prea multi ca sa vina din Alsacia, de unde, dupa "ocuparea" de nemti, nu s-a plecat chiar in masa... Cred mai curind ca erau urmasii colonilor italieni, spanioli (si francezi, evident...), plus vreo 2-300 de mii de evrei sefarazi, din aia "invitati" de preacatolicul rege spaniol sa se converteasca sau sa-si ia talpasita Adica toti, mai putin arabii... Sentimentul de vinovatie nu prea este dezvoltat, desi unele cercuri incearca sa culpabilizeze populatia ca sa taca si sa accepte orice, in numele unui trecut mereu reinterpretat si al unei nebuloase istorii mereu rescrise... Dar hai ca ne departam de subiectul initial... |
MIA a scris:
=====
QUOTE (talusa @ 16 Jun 2004, 11:37 AM)
Tine cont insa ca Algeria nu se afla la 10 Km de Paris, si ca algerienii nu au contestat niciodata dreptul Frantei la existenta!
Aşa e - şi normal că nu contestau dreptul Franţei la existenţă că ... mulţi acolo au emigrat !!
=====
In anii 50-60 au emigrat?
Cred ca nu e nevoie sa incurcam cu una din problemele cu care se confrunta Franta contemporana.
Sau nu e o problema...Sorin666 stie mai bine.
MIA
16 Jun 2004, 01:09 PM
QUOTE (talusa @ 16 Jun 2004, 02:03 PM) |
In anii 50-60 au emigrat? |
Inclusiv atunci. După cum spunea şi Sorin au fost destul de mulţi algerieni care au preferat să fie "strămutaţi" în Franţa odată cu aşa numitele "
picioare negre".
Oricum - nu are rost să o luăm aşa rău pe arătură, mă opresc aici, deşi situaţia Algeriei oferă unele aspecte "interesante".
sorin666
16 Jun 2004, 01:10 PM
ha, ha, ha nu e la 10 km de Paris, ci la citeva zeci... de Marsilia...
si culmea eca pb legate de imigratia araba in FR nu vin de la cei veniti in anii 60 (care au tras in uzine ca niste caini si si-au tinut gura) ci de la descendentii acestora, desi in numeroase cazuri ei nu mai stiu nici limba parintilor lor...
Daca vreti sa discutam subiectul, nici o pb. dar hai sa nu-l stricm pe asta de fata...
MIA
16 Jun 2004, 01:19 PM
Păi dacă sunteţi nişte exploatatori nemiloşi
care i-aţi îngrămădit în ZUP-uri ( deşi cred că decât colibuţele lor tot erau mai bune ) şi i-aţi lăsat pe bieţii oameni să lucreze doar ca O.S.-işti cu salarii mediocre ...
Ştiu că ştii de glumă - sper să nu mă dezamăgeşti.
P.S. : Dar subiect separat tot ar trebui deschis ...
March
26 Sep 2004, 05:36 PM
Mana lunga a Mossadului loveste la Damasc !
Azi dimineata , Izz-el Deen al-Sheikh Khalil, de 42 de ani, din conducerea aripii militare a Hamas-ului, responsabil cu actiunile din afara teritoriilor palestiniene, s-a urcat in masina sa parcata in cartierul Az-Zaheera din Damasc si cand a rasucit cheia de contact... bufff. A fost facut bucatele de incarcatura exploziva plasata se pare sub scaunul soferului.
Agentiile de presa subliniaza faptul ca Israelul trebuie sa fi avut un motiv foarte serios sa actioneze astfel tocmai la Damasc, avind in vedere ca in ultimii 30 de ani numai un atac de acest fel a mai avut loc in capitala Siriei.
MIA
26 Sep 2004, 07:16 PM
QUOTE (March @ 26 Sep 2004, 06:49 PM) |
Agentiile de presa subliniaza faptul ca Israelul trebuie sa fi avut un motiv foarte serios sa actioneze astfel tocmai la Damasc, avind in vedere ca in ultimii 30 de ani numai un atac de acest fel a mai avut loc in capitala Siriei. |
Mda ... Iranul face declaraţii "incendiare" şi Israelul arată că, la o adică poate lovi şi "în afară". Deocamdată în Siria ...
Eu aşa văd lucrurile - dar poate greşesc.
March
26 Sep 2004, 07:45 PM
Cred ca Israelul i-o coace Iranului. Nu-l va lasa sa-si faca jocul ala cu rachetele de raza lunga... Iar multe guverne arabe vor aplauda in spatele usilor inchise. Nu le-ar conveni ca in viitor sa joace cum le va canta Iranul , inarmat astfel...
MIA
26 Sep 2004, 07:48 PM
QUOTE (March @ 26 Sep 2004, 08:58 PM) |
Cred ca Israelul i-o coace Iranului. Nu-l va lasa sa-si faca jocul ala cu rachetele de raza lunga... |
Tot ce se poate.
Dar pe undeva asta e o echilibristică pe o sârmă foooarte subţire - dacă o dau în bară e jale. Şi nu numai pt. evrei ...
mutulica
3 Oct 2004, 02:13 PM
in zona aia se face echilibristica dintotdeauna...
aia se troznesc din interese religioase, economice si nationale... nu scapa nici un motiv
si au si asa prea multe motive
March
22 Oct 2004, 11:12 AM
Fortelel armate israeliene l-au omorat pe No. 2 al conducerii Hamas
Doua rachete aer -sol au lovit masina in care se deplasa Adnan al- Ghoul ( 46 ani) , fondator al Hamas si a doua figura din conducerea aripii militare a acestei organizatii. Acesta a murit pe loc impreuna cu un membru Hamas de rang inferior.
al-Ghoul - care se afla pe lista israeliana a celor mai cautati membrii Hamas - era cel care a conceput cateva din cunoscutele tipuri de rachete artizanale printre care si cea anti-tanc .
Prin aceasta actiune conducerea Hamasului este decapitata aproape in intregime. Sa recapitulam :
- la inceputul anului a fost omorat liderul spiritual al gruparii Sheik Ahmed Yassin urmat la scurt timp de succesorul sau Abdel Aziz Rantisi.
- un alt lider marcant al conducerii Hamas( sectia externa) a fost omorat tot anul acesta in Damasc.
- iar acum Adnan al-Ghoul
In acest moment singurul ramas la conducerea aripii militare a Hamasului este Mohammed Deif care se ascunde de ani de zile , fiind in varful listei israeliene a celor mai cautati lideri Hamas. Deif a scapat ca prin urechile acului in septembrie 2003 dintr-un atac aerian asupra unei case in Ghaza.
mutulica
22 Oct 2004, 12:08 PM
eu nu inteleg cum pot mamele arabe sa accepte ca pustii lor sa fie trimisi sa sara in aer?
am inteles pe ce ratiune se bazeaza saritul femeilor in aer, era vorba ca isi rascumpara pacatele, ca au fost prinse in adulter, dar copiii?
ce usor sa isi schimbe aia nevasta, o trateaza ca pe o cirpa, o impinge in bratele unui amic binevoitor, o declara adulterina, si apoi ... sacosa cu TNT, si la piata cu tramvaiu 5...
Blakut
24 Oct 2004, 08:33 PM
Motivatia sinucigasilor cu bomba este familia: toti care fac asta sunt asigurati de catre cei care ii trimit ca familia lor va trai bine. De fapt, majoritatea sinucigasilor cu bomba au acasa familie. De aceea israelienii au urmatoarea tactica: imediat ce au aflat identitatea teroristului ii bombardeaza casa. Asta ca sa ii faca pe viitorii teroristi sa stie ca familia lor NU va trai mai bine dupa aceea.
sorin666
24 Oct 2004, 10:43 PM
Da, se spune si inclin sa cred ca "ajutoarele dezinteresate" venite din lumea araba se indreapta cu precadere (ca sa nu zic exclusiv...) inspre familiile de "martiri" care au mai pus o piatra in constructia pacii omaorand niste civili care au ca singura vina cea de nu avea bani de masina mica...
Se vorbeste chiar de un "tarif" macabru, in functie de numarul de victime, dar de la un punt incolo nu mai poti deosebi realitatea de contra-propaganda...
Asa ca daramarea locuintei familiei aste o hotatare daca nu umana sau morala (nu prea exista asa ceve in razboi...
) macar logica...
Problema este alta... acest lucru face doar sa se deplaseze problema in alta parte, din fasia Gaza in orice alt punct al globunui locuit de musulmani, aproape in mod aleatoriu...
talusa
24 Oct 2004, 11:33 PM
Sorine, nu din fasia Gaza ci din Cisiordania(din Gaza nu prea au reusit sa iasa sinucigasi...din cauza "gardului de securitate existent acolo de zeci de ani si de care nimeni nu vorbeste nimic.)
Mi se pare ca raportul este cam 200 de sinucigasi din Cisiordania si numai doi din Gaza(atentatul din portul Asdod, dar si aceia au patruns in Israel ascunzandu-se in peretii dublii al unui autocamion care nu a fost controlat cum trebuie)
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.