Ee, ar fi cam mult de spus īn ceea ce priveşte versiune preotului şi a maicuţelor. Am să īncerc, după cum mă pricep eu, să sintetizez, să spun ce mi-a rămas mie īn cap:
- fata era bolnava de schizofrenie, diagnostic pus de cei de la spital, care mai anterior procedaseră la legarea pacientei de pat pt a-i īmpiedica manifestările agresive
- "colaborarea" īntre cei de la Tanacu şi unităţile sanitare a fost f defectuoasă (īncepīnd cu amīnarea trimiterii salvării, continuīnd cu acuze că din cauza "tratamentului" de la mănăstire s-a īmbolnăvit...) ajungīnd la un moment dat īntr-un pct mort
- boala se manifesta prin perioade alternative criză puternică-revenire la normal; crizele constau īntr-un comportament deosebit de agresiv
- la un astfel de moment, cei de acolo, speriaţi, au legat-o pe bolnava de o scīndură; căutīnd să o lege mai bine au mai potrivit o scīndură; a rezultat ceva īn formă de cruce; preotul a insistat pe faptul că acea "cruce" era improvizată, nu era folosită nicidecum de obicei pt exorcizari; de altfel el spune că nici nu a făcut ceea ce se cheamă exorcizare, ci anumite rugăciuni şi nu mai ţin minte ce, legate de speranţa uşurării suferinţelor bolnavei.
- fetei nu i s-a putut da nimic de mīncare timp de 3 zile din cauză că nu i se putea descleşta gura şi nici nu se putea "opera" cumva īn alte momente īn zona bucală pt că exista riscul de a fi muşcaţi.
- pina cind s-au hotarit ei cum să facă şi ce să facă cu bolnava, deoarece aveau probleme atīt cu transportul cīt şi cu spitalul din Vaslui, aceasta a murit; a murit de inaniţie, din cīte am īnţeles...
Mai sīnt şi altele, că se vorbea mult pe acolo. Oricum, ca să nu fiu off complet pot să mai adaug că s-a făcut referire la jurnalişti, care mai īntīi au aruncat tot felul de afirmaţii "grele" şi de abia apoi au făcut cercetări ca să vadă ce şi cum, mai mult pt ca să-şi susţină afirmaţiile deja făcute decīt să scoată adevărul la iveală...
ps nici eu nu-s īncīntat īn mod deosebit de DD; asta nu īnseamnă că dacă am să văd ceva interesant pe la el "prin ogradă" nu am să mă uit pt motivul că o sfecleşte mai des sau mai rar. Am să mă uit!
pps am īntrebat dacă a văzut cineva pentru că era important de văzut/auzit şi modul cum sīnt spuse vorbele şi coerenţa celor spuse, logica lor; poate că par nu ştiu cum dar mie mi s-au părut a fi OK...