Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Am O Problema
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Poiana lu' Iocan
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6
axel
Nu fii asa sigur ca o sa gaseasca astfel de forumisti wink.gif
spoton.gif
Cucu Mucu
QUOTE (PatricianuS @ 21 Oct 2005, 02:38 PM)
Mai, oameni buni , nu mai am chef sa postez la Han... ce pot sa fac?

Pai, cum e urarea?
Lasa-neeeeee, lasa-neeeee laugh.gif !
Vornicum
mariusc2, sa nu mai pui piciorul in FC BACHUS.
Esti dat afara thumb_yello.gif
Cucu Mucu
FC Bachus? Aaaa! frusty.gif Nu stiu daca voi putea supravietui socului! roflmao.gif
Mara
Mariusc2, gata, o sa treaca, te rog nu mai plange, stiu ca suferi, dar trebuie sa fii tare! laugh.gif
Cucu Mucu
cry.gif De ce, ca eu am investit suflet in echipa aia? De ce? cry.gif Dar pana la urma, stii ce, stai sa iti dau o prelucrare dupa cel mai mare filozof practician in viata, Don Jiji De Pipera :" La echipa aia, eu sunt Dumnezeul iar tu esti un sfant, mai nene Patriciene!" devil.gif
cociuba
unora cu tendinte dictatoriale le sugerez o excursie in cuba sau poate coreea de nord... wink.gif (le sugerez bilet doar dus... rolleyes.gif )
Cucu Mucu
Pai acolo locurile sunt deja ocupate!!!
SORIN
Va salut smile.gif Apelez si eu la voi cu urmatoarea intrebare:

Doresc sa aduc si sa inregistrez o masina adusa din afara!! Stie cineva modalitatile de inscriere si cui trebuie sa ma adresez??

Multumesc anticipat.....

Sorin.
Felina
Sorin, la fix intrebarea ta, si eu am aceeasi problema!
SORIN
Mai incerc si pe alte surse...daca aflu te anunt cum si ce ohyeah.gif

Sorin.
March
QUOTE (SORIN @ 29 Nov 2005, 09:03 PM)
Va salut smile.gif  Apelez si eu la voi cu urmatoarea intrebare:

Doresc sa aduc si sa inregistrez o masina adusa din afara!!  Stie cineva modalitatile de inscriere si cui trebuie sa ma adresez??
Multumesc anticipat.....

Sorin.

Unor baieti cu legaturi la vama wink.gif biggrin.gif
SORIN
Deci totul depinde de "valoarea" baietilor cu legaturi la vama??

Acum pe bune.....cum se procedeaza??

Sorin.
March
Pai e cam nasol pentru ca trebuie sa platesti vama ! Iar cu actele de indigenare te duci direct la politie si-o inregistrezi .
Cucu Mucu
Cautati info aici.
Oiski-Poiski
Deci ce sa intelegem , daca aduci la vama o masina in valoare de 5000 Euro platesti taxa vamala de baza sau taxa vamala preferentiala ? Ca la aia de baza platesti in final pentru 5000 Euro vama de 3230 Euro iar la aia preferentiala platesti doar 1307 .

Ce este si cum se obtine :" Pentru a se putea aplica o taxa preferentiala este necesara prezentarea si depunerea unui certificat de circulatie a marfurilor valid (de exemplu de tip EUR 1) impreuna cu declaratia vamala de import si a celorlalte documente prevazute " ??

Ovidius
Ca sa aduci o masina in tara, in primul rand trebuie sa aiba minim EURO3. Pentru masinile fabricate in EU nu se plateste vama ci doar accize (1,5% - 27%) si TVA (19%) toate fiind facute la valoarea de catalog. De exemplu pentru o masina pe banzina cu capacitatea cilindrica de 1900cc si an fabricatie 2000 se plateste 517EU accize si 1191 TVA, valoarea de catalog fiind 5753. Valoarea de cumparare nu conteaza.

Calculator taxe vamale: http://www.gpi.ro/inc/taxevama.php
Aveti grija ca masina trebuie sa aiba certificate EURO3 si Eur1!
Oiski-Poiski
Deci la o valoare de 5753 se platesc in total 1708 Euro.
Foarte mult, dupa parerea mea unsure.gif

Si dupa ce se ia valoarea asta de catalog ? Cum vor muschii lor ?
Ca daca am avut norocul si am gasit un chilipir cu 4000 ei tot la 5753 mi-o incaseaza .
cactus
QUOTE (Oiski-Poiski @ 30 Nov 2005, 11:06 AM)

Ca daca am avut norocul si am gasit un chilipir cu 4000 ei tot la 5753 mi-o incaseaza .

Din pacate, DA...
flori
Fratilor mai asteptati un pic...mai bine sa intre Romania-n Europa decit sa intrati voi acum cu masinile acolo...pina atunci ne mai plimbam cu daciile autohtone si respiram aerul poluat de la tevile de esapament a rablelor care umplu soselele...ca mai bine le interziceau pe ele si se circula numai cu carutele daca tot au atitea pretentii la masinile occidentale...
Ovidius
Deci la o valoare de 5753 se platesc in total 1708 Euro.

Nu, nu e asa. Masina care am dat-o eu ca exemplu are valoarea de catalog de 5753EU, adica atata este ea estimata de catre vama. Ea in realitate costa vreo 8.000-10.000. Deci platesti 1708 EU la 8000, nu la 5000

Si dupa ce se ia valoarea asta de catalog ? Cum vor muschii lor?

In linkul dat de mine mai sus, este un tabel dupa care se calculeaza toate valorile astea.

Un chilipir de 4000 de oiro nu cred ca are certificat Euro3, deci nu ai cum sa-l bagi in tara sad.gif Atentie mare la Euro3-ul asta!

respiram aerul poluat de la tevile de esapament a rablelor care umplu soselele...ca mai bine le interziceau pe ele si se circula numai cu carutele daca tot au atitea pretentii la masinile occidentale...

Pretentiile la masinile de import au doua scopuri:
1) Protejarea productiei interne de autovehicule - dupa mine asta e scopul principal
2) Impiedica pe romani sa aduca alte rable de dincolo si sa le alature rablelor noastre.
flori
Da! Pe de o parte indeleg si sint de acord cu productia interna dar...cind ma gindesc la ce drumuri avem, parca mi s-ar rupe inima sa chinui pe acolo o bijuterie de masina, iar cit despre rablele de import, trebuie sa recunoastem ca nu se pot compara cu rablele autohtone...chiar daca ar fi vorba de tractoare!
Si daca stam si ne gindim cite magarii se fac pe baza acestor legi dure, parca tot mai bine ar fi sa nu se mai fie atita strictete, poate ar mai disparea si de pe la noi rablele afumatoare, daca omul si-ar putea permite sa-si aduca de afara o rabla cit de cit mai decenta...de altfel poate nu cunosti cam cum stau lucrurile pe afara, dar cu 4000 de euro poti sa cumperi o masina destul de decenta, care ar fi lux pe drumurile noastre!
Cucu Mucu
Daca aveti cetatenie sau macar statut de imigrant in tara respectiva eu zic sa lasati masina inregistrata in tara aia, ca platiti mult mai putin - e o taxa, nu stiu exact cum se numeste si in ce cuantum, pentru a te folosi de masina proprietate personala inmatriculata in alta tara pe teritoriul Romanistanului.
Ovidius
Si daca stam si ne gindim cite magarii se fac pe baza acestor legi dure, parca tot mai bine ar fi sa nu se mai fie atita strictete

Din contra, pe zi ce trece se fac tot mai putin magarii. De ex. acum 10 ani, cand nu era asa strict, se faceau mult mai multe.
denise
Am nevoie de o adresa de e-mail a primariei sectorului 6. Pe site-ul lor nu e nimic (doar un nr. de tel care suna mereu ocupat). poteras@ps6.ro nu merge.
Ma poate ajuta cineva?
nefertiti-old
Daca nu e tarziu maine...
denise
Nu e , ca maine oricum e 1 dec, nu e nici devil.gif pe la ei. Saru'mana.mwah1.gif
nefertiti-old
Biroul de presa: telefon 212.63.24, fax 212.63.16. Intrebi aici de mail, ca nu am asa ceva.

Si pe PM iti dau mobilul lui Poteras, daca vrei.
denise
flowers.gif Multumesc frumos. Nu cred ca voi folosi mobilul, dar incerc sa aflu mailul de la numerele astea. Trebuie doar sa le amintesc ceva celor de la primarie.
nefertiti-old
Are careva vreo cunostinta pe la vreo editura? unsure.gif
Kitty
As avea...pentru ce anume?
Kitty
Cum se poate recunoste argintul, daca, sa zicem, am ceva fara marcaj, ce sa-i fac sa vad daca e argint sau nu.
Cla
Se ia in mana si se asteapta daca se innegreste.
Se freaca cu pasta de dinti.
Daca nu-i ca nou, e pleu si il iei pe Geni la bataie laugh.gif
Kitty
Este o insigna veche wink.gif Am gasit-o in casa smile.gif Or face baietii cele mai proaste cadouri, dar baiatu' meu macar ia ceva bun, desi nefolositor harhar.gif
Serenity
Eu stiam ca daca trasezi o linie pe un perete (ma rog, nu e cazul sa distrugi tifelul din sufragerie laugh.gif ) si ramane o urma neagra, e argint. Dar nu stiu cat de adevarata e chestia... In schimb, daca vrei, iti spun cum sa cureti argintul laugh.gif
Carmi
Kitty eu zic sa nu dai jos insigna de pe bunicu tongue.gif
mutulica
QUOTE (Serenity @ 24 Dec 2005, 04:06 AM)
daca trasezi o linie pe un perete ... si ramane o urma neagra, e argint.

am un creion care dupa testul asta pare sa fie de argint
Cucu Mucu
Daca trasez un cerc e de aur? blink.gif
Kitty
N-am reusit sa aflu daca e argint sau nu...dar am revenit cu alta problema!
De 2 saptamani, in fiecare zi, am febra: 37 cu 2, cu 3, cu 4, cu 5, cu 6 maxim si nu stiu ce sa mai fac...la inceput am luat fervex in fiecare zi de cel putin 3 ori pe zi, apoi am luat niste antibiotic ca sa-mi treaca si gatul, Doxicilina, dar care mi-a facut rau si m-am oprit. Acum mai iau niste tantum Verde pentru gat de ochii lumii, ca nu prea ma mai doare, dar nu ma simt in apele mele din cauza febrei sad.gif Help pls!! Injectii cu Algolcalmin? sau ce? Accept orice propunere!

P.S: binenteles ca am incercat si metodele traditionale cu transpiratul si baile fierbinti cu sare la picioare, dar NIMIC! sad.gif
bdl
Vezi ca temperatura asta "mica" nu inseamna ca problema e minora.....dimpotriva....du-te la doctor, parerea mea...cit mai repede.
axel
Medic.
Antibioticele nu se iau:
1. daca nu stii sigur ca sunt bune pentru problema in cauza
2. cum si cat si pentru cat timp vrei tu/crezi tu ca e bine
Ovidius
Help pls!! Injectii cu Algolcalmin? sau ce? Accept orice propunere!

ohmy.gif Kitty, ti-au mai ramas in casa medicamente neluate? Mergi rapid la medicul de familie, ca ala stie cel mai bine ce si cum trebuie sa iei. Altfel nu faci altceva decat sa te intoxici aiurea si nici macar de raceala nu scapi.
Michelle
Eu vreau sa stiu cine mama zmeilor va invata pe voi sa sariti repede pe doxiciclina asta si pe tetraciclina de asemenea ,ambele facind parte din aceeasi clasa de antibiotice si ambele ne prea mai avand efect de ceva ani pe infectiile faringo amigdaliene si nici pe majoritatea infectiilor dentare cu o singura exceptie??Vreti sa faceti studii de rezistenta bacteriana pe propriul vostru organism?? ohmy.gif
Kitty papusica,acuma s-ar putea ca un exudat faringian,pe care ar fi trebuit sa-l faci inainte de a pune mina pe doxiciclina n-o sa-ti mai dea nici un rezultat,intrebarea mea este...s-a uitat neica cineva in gatul tau?...e rosu? e cu puncte albe? ca daca mai e eu zic mergi la doctor,povesteste-i si cere la tanti o reteta compensata de Augmentin pt 7 zile ca deja microbii si-au cam facut de cap cu tine si tocmai ai selectionat cu ajutorul terapiei dupa ureche ceva tulpini mai rezistente.In plus vitamina C 1 g pe zi,stat pe-acasa sau daca faci vizite la scoala bine infofolita,ceaiuri calde,antitermice, caci starea subfebrila pe care o ai(37,..C) e semn ca sinteza de anticorpi e in deficit fata de multiplicarea germenilor. wink.gif
Kitty
Nu ma gandeam ca voi primi un raspuns asa complet... Doxicilina aia am luat-o pentru ca stiu ca sunt imuna la cei mai cunoscuti antibiotici, iar tetraciclina era primul antibiotic la care nu aveam imunitate...asta acum vreo 6 ani. Nu s-a uitat nimeni in gatul meu, insa am decis sa ma duc la doctor sa vad ce si cum...nu m-am gandit ca pentru o durere mica de gat si o febra asa mica trebuie sa ies in frig pana la mama ... in Victoriei...eh....well....si-asa n-am mai iesit din casa de o saptamana si ceva, tre' sa mai iau si eu aer tongue.gif
Kitty
Am facut radiografie pulmonara si se pare ca am o mica raceala pulmonara, nimic grav sau serios...dar de acolo era temperatura.
Mara
Daaa, o "mica" raceala pulmonara... lasa ca data viitoare va fi mai bine, cu o pneumopatie in toata regula! bop.gif Presupun ca te-a trecut pe un antibiotic serios?
Kitty
Ti-as raspunde daca as intelege reteta...problema e, si nu numai a ei ci in general in Romania, ca a uitat sa scrie ceva pe reteta si deci nu am putut sa o scot hmm.gif n-ar fi prima oara si nici prima doctoritza care face asta. Am reusit sa iau doar picaturi nazale pe care mi le daduse pe reteta separata de cea gratuita...
Lotte
Imi cer scuze in cazul in care postez pe un topick gresit dar am nevoie de ajutor la o traducere, a unui fragment din romana in engleza, deoarece sunt in criza de timp cry.gif cry.gif cry.gif . Ma poate ajuta cineva? cry.gif sorry.gif
Catalin
Te pot ajuta eu.
axel
Baga pe han, sa ne dam cu parerea cum ar fi cea mai buna traducere biggrin.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.