gio19ro
17 Jan 2005, 04:59 PM
Pai adevarul e ca habar n-ai
dar bagi yoga in aceeasi oala cu superstitiile fara sa aduci nici un argument.
Cat despre faza cu yoga ca moda, o fi moda pt unii, nu si pt cine practica sistematic. Pt cei ce practica sistematic e un mod de viata ce implica si un anumit........
efort. Daca tu iti permiti sa sustii ca efortul si rezultatele lor sunt niste aberatii.... atunci nici nu ma intereseaza ce imi permiti tu mie.
Argumente ai? Ca de fapt de argumente te-am intrebat, nu despre ce crezi tu in mod eronat!
Zed
17 Jan 2005, 05:13 PM
@gio19ro
Daca ma gandesc numai la faptul ca yoga a ajuns sa fie cunoscuta de mase , dupa '89 , colegele acelea ale tale , aveau deja 16-17 ani , asa ca , e cam tarziu sa mai intarzii ceva ce din punct de vedere bilogic deja a avut loc
Asta-i un argument .
Alt argument , in medicina umana nu exista nici un fel de statistica , in care negru pe alb este
dovedit ca prin yoga poti obtine intarzierea menstruatiei .
Si de fapt nu este alt argument , este un
fact .
( te-am rugat ca parerile tale legate de pesoana mea , indiferent din ce punct de vedere sa le faci pe PM , nu are rost sa se inchida acest topic din cauza unor chestii personale , asa ca foloseste-l cu incredere )
gio19ro
17 Jan 2005, 05:17 PM
QUOTE (Zed @ 17 Jan 2005, 05:13 PM) |
@gio19ro
Daca ma gandesc numai la faptul ca yoga a ajuns sa fie cunoscuta de mase , dupa '89 , colegele acelea ale tale , aveau deja 16-17 ani , asa ca , e cam tarziu sa mai intarzii ceva ce din punct de vedere bilogic deja a avut loc |
Nu gasesc logica acestui rationamet. Poate cineva sa mi-o explice?
Oare dupa '89 n-au mai existat persoane de sex feminin cu varste intre 12-14 ani?
nefertiti-old
17 Jan 2005, 05:20 PM
Nu e nici o logica daca faci yoga in stilul inchipuit de gio, mai ales.
Catalin
17 Jan 2005, 05:24 PM
Gio, exista vreun studiu care sa ateste faptul ca yoga opreste menstruatia? nu ma refer neaparat la un studiu stiintific ci macar un document care arata ca cineva s-a interesat de problema asta si a facut o statistica... am vazut ca tu le ceri altora argumente... ca ce? ca
nu se intampla asa ceva? cum vine asta?
Argumentele trebuie sa vina din partea cealalta, din partea celor care fac o afirmatie neobisnuita. Cu cat mai neobisnuita, cu atit argumentele trebuie sa fie mai solide. A spune ca femeile care practica yoga isi opresc menstruatia este o afirmatie extrem de neobisnuita!
gio19ro
17 Jan 2005, 05:29 PM
QUOTE (nefertiti @ 17 Jan 2005, 05:20 PM) |
Nu e nici o logica daca faci yoga in stilul inchipuit de gio, mai ales. |
Repet, nu gasesc rationametul logicii de mai sus. Cat despre stilul meu personal de a face yoga nu cred ca esti in masura sa comentezi. Asta pt simplul fapt ca nu te pricepi. Atata tot.
Zed
17 Jan 2005, 05:30 PM
@gio19ro
Uite logica -daca ele au inceput cu yoga dupa '89 si acum, ( asa cu ai afirmat tu acum 5 minute ) au varsta de 25-30 de ani , faci o operatie de minus si ai rezultatul
( ma intreb ce ai acum si cu nefrtiti , doar fiindca este de alta parere trebuie atacata asa ?!
)
@Catalin , poate ai tu mai mult noroc sa-ti explice tie , ca eu nu-i dau de capat .
gio19ro
17 Jan 2005, 05:33 PM
QUOTE (Zed @ 17 Jan 2005, 05:30 PM) |
@gio19ro
Uite logica -daca ele au inceput cu yoga dupa '89 si acum, ( asa cu ai afirmat tu acum 5 minute ) au varsta de 25-30 de ani , faci o operatie de minus si ai rezultatul
|
Daca din 25 de ani scazi 15, ca atat au trecut de la Revolutie, obtinem varsta de 10 ani.
cociuba
17 Jan 2005, 05:33 PM
ti se opreste menstruatia, poate mai si levitezi...
oameni buni ce va minunati asa ? voi n-ati stiut?
nu prea inteleg de ce cele care practica yoga nu au menstruatie, asta inseamna ca nu mai ovuleaza deci devin sterpe?
Zed
17 Jan 2005, 05:38 PM
@gio19ro
Ai scris 25-
30 incerca sa faci o medie . Suntem in 2005 . ( si din 89 pana-n 2005 , na ?!
)
Hai sa revenim la subiect .
gio19ro
17 Jan 2005, 05:41 PM
QUOTE (Catalin @ 17 Jan 2005, 05:24 PM) |
Gio, exista vreun studiu care sa ateste faptul ca yoga opreste menstruatia? nu ma refer neaparat la un studiu stiintific ci macar un document care arata ca cineva s-a interesat de problema asta si a facut o statistica... am vazut ca tu le ceri altora argumente... ca ce? |
Da. Exista. Am vazut o astfel de carte cu marturii ale catorva zeci de femei dar fiind barbat si neinteresat de subiect n-am citit-o ci doar m-am uitat prin ea. Daca vrei ti-o procur.
Nu toate si-au suspendat complet ciclul. Unele si l-au suspendat pe o perioada de un an, sau 9 luni de exemplu si api le-a revenit in conditii de emotii, stres sau suparari puternice. Chiar si asa, cu toate ca nu si-au suspendat
toate complet ciclul menstrual, oricum ramane faptul ca si l-au diminuat considerabil. De exemplu ex-a mea de la 6 zile cat avea inainte sa practice yoga are 1,5-2 zile acum. Cat despre dureri... doar o femei poate intelege ce inseamna sa te simti chiar si un pic mai bine in acele zile.
cociuba
17 Jan 2005, 05:44 PM
gio
QUOTE |
Chiar si asa, cu toate ca nu si-au suspendat toate complet ciclul menstrual, oricum ramane faptul ca si l-au diminuat considerabil. |
nu prea inteleg din ce cauza a disparut, si din ce cauza a revenit ?
Catalin
17 Jan 2005, 05:46 PM
QUOTE |
Da. Exista. Am vazut o astfel de carte cu marturii ale catorva zeci de femei dar fiind barbat si neinteresat de subiect n-am citit-o ci doar m-am uitat prin ea. Daca vrei ti-o procur.
|
Chiar te rog!
QUOTE |
Nu toate si-au suspendat complet ciclul. Unele si l-au suspendat pe o perioada de un an, sau 9 luni de exemplu si api le-a revenit in conditii de emotii, stres sau suparari puternice.
|
Hmm, si l-au suspendat pe 9 luni zici... am eu o teorie, vrei s-o auzi?
QUOTE |
Chiar si asa, cu toate ca nu si-au suspendat toate complet ciclul menstrual, oricum ramane faptul ca si l-au diminuat considerabil. De exemplu ex-a mea de la 6 zile cat avea inainte sa practice yoga are 1,5-2 zile acum. Cat despre dureri... doar o femei poate intelege ce inseamna sa te simti chiar si un pic mai bine in acele zile.
|
Durata, din cate stiu eu, variaza in functie de multi factori - sa ne spuna fetele mai bine, ca noi vorbim ca habarnistii!
Intrebarea e: daca variaza in functie de mai multi factori, de unde stii ca Yoga a fost factorul care a determinat scaderea si nu altul?
gio19ro
17 Jan 2005, 05:46 PM
QUOTE (Zed @ 17 Jan 2005, 05:38 PM) |
@gio19ro
Ai scris 25-30 incerca sa faci o medie . Suntem in 2005 . ( si din 89 pana-n 2005 , na ?! ) Hai sa revenim la subiect . |
1. 1990
2. 1991
3. 1992
4. 1993
5. 1994
6. 1995
7. 1996
8. 1997
9. 1998
10. 1999
11. 2000
12. 2001.....sa continui?
Tu faci media doar cu ultima cifra? Chiar si asa, scazand 15 din 30 obtinem 15 ani.
gio19ro
17 Jan 2005, 05:52 PM
QUOTE (Catalin @ 17 Jan 2005, 05:46 PM) |
Hmm, si l-au suspendat pe 9 luni zici... am eu o teorie, vrei s-o auzi? |
Am dat 9 luni doar ca un simplu exemplu. La altele a fost mai mult sau mai putin.
Daca vrei sa insinuezi ca au fost insarcinate n-ai decat sa te duci la ele si sa le spui in fata ca ele au fost de fapt insarcinate cu toate ca n-au avut burta si n-au nascut nici un fat. Eu propun sa aduni cat mai multe din ele, sa le spui ca-s niste tampite sau mincinoase dar apoi sa nu ma chemi sa te scot din gherele si gura lor.
cociuba
17 Jan 2005, 05:52 PM
catalin
QUOTE |
Hmm, si l-au suspendat pe 9 luni zici... am eu o teorie, vrei s-o auzi? |
oricat m-am gandit
, n-am reusit sa-mi dau seama ce teorie ai in minte
, impartaseste-o
banc:
intrebare:ce zice canibalul cand vede o femeie insarcinata?
raspuns: ou kinder cu surprize...
Zed
17 Jan 2005, 05:59 PM
@gio19ro
Pentru perioada aceea cu 9 luni , stiu si eu o solutie absolut rationala .
Pentru mine te rog sa ma crezi , este cat se poate de absurda idee ca un exercitiu fizic are efect asupra unei
programari biologice .
Daca spui ca yoga ajuta la destindere, ( celor care le face placere ) , sunt de acord , dar restul sunt speculatii .
Ok , hai sa rectific , deci avreau intre 10si 15 ani . La ultimele era prea tarziu iar la primele , nu prea cred . Sa nu-mi spui tu mie ca ele s-au apucat de yoga in clasa a IV-a
( imi pare rau dar nu pot sa ma abtin sa nu rad )
gio19ro
17 Jan 2005, 07:27 PM
QUOTE (Zed @ 17 Jan 2005, 05:59 PM) |
Daca spui ca yoga ajuta la destindere, ( celor care le face placere ) , sunt de acord , dar restul sunt speculatii . Ok , hai sa rectific , deci avreau intre 10si 15 ani . La ultimele era prea tarziu iar la primele , nu prea cred . Sa nu-mi spui tu mie ca ele s-au apucat de yoga in clasa a IV-a ( imi pare rau dar nu pot sa ma abtin sa nu rad ) |
Tehnicile de yoga nu au fost create pt lejereala. Daca unii se lejeresc spunand ca fac yoga e treaba lor dar in Occident foarte putini oameni inteleg ce e yoga. Categoric nu e o inventie de lejereala asa cum se crede prin SUA si vestul Europei.
QUOTE |
Ok , hai sa rectific , deci avreau intre 10si 15 ani . La ultimele era prea tarziu iar la primele , nu prea cred . Sa nu-mi spui tu mie ca ele s-au apucat de yoga in clasa a IV-a |
Ziceai ceva de o medie? Ca parca asa jmi s-a parut? Oare tu esti serioasa cand ceri seriozitate? Eu zic sa recitesti ce am scris. Pe undeva am pomenit de 12-14 ani.
Un alt aspect care sare in ochi e ca voi va legati de acele extrem de putine cazuri care si-au suspendat ciclul complet. Nu spuneti nimic de miile de femei ce si l-au redus. Sunt multe femei care au ciclu la 50-60 de zile. Altele au la 28 dar f scurt si lipsit de scurgeri abundente, ceea ce nu era cazul inante pt ele.
Si in aceasta practica, rezultatele sunt pe masura muncii depuse, adica cantitatea si calitatea tehnicii efectuate. Daca faci timp de 6 luni cate 4 ore de uddiyana bandha in fiecare zi, poti apoi sa vii apoi si sa-mi explici cum e cu technicile astea de yoga despre care vorbesti in necunostinta de cauza.
nefertiti-old
17 Jan 2005, 07:29 PM
QUOTE (gio19ro @ 17 Jan 2005, 07:27 PM) |
Daca unii se lejeresc spunand ca fac yoga e treaba lor dar in Occident foarte putini oameni inteleg ce e yoga. |
Ei, saracii, nu l-au avut pe Bivolaru, mancatzi-as, sa le arate el ce e aia yoga.
gio19ro
17 Jan 2005, 07:36 PM
QUOTE (nefertiti @ 17 Jan 2005, 07:29 PM) |
QUOTE (gio19ro @ 17 Jan 2005, 07:27 PM) | Daca unii se lejeresc spunand ca fac yoga e treaba lor dar in Occident foarte putini oameni inteleg ce e yoga. |
Ei, saracii, nu l-au avut pe Bivolaru, mancatzi-as, sa le arate el ce e aia yoga. |
Lasa ca stii tu!
Edit: Apropo, la restul mesajul ai ceva de comentat? Ca vad ca tu ai decupat si comentat nesentialul cautand sa provoci off topicuri si pt o moderatoare ca tine nu-i frumos.
nefertiti-old
17 Jan 2005, 07:41 PM
Inseamna ca si tu erai off topic, ca am citat de la tine.
gio19ro
17 Jan 2005, 07:44 PM
Intregul mesaj era on topic si partea care ai ales-o pt a o comenta era in legatura cu intregul. Daca insa decupam si comentam doar partile astea, ce doar au legatura cu subiectul, ajungem la off-topicuri.
Zed
17 Jan 2005, 07:55 PM
@gio
Pentru ca efectiv imi este lene sa-ti traduc un pasaj dintr-un manual de specialitate ( ma refer la medicina umana , nu hocus-pocus ) iti pun aici
asta .
Acolo scrie clar :
QUOTE |
Nu puteti nici să-i grăbiti aparitia, nici să-l opriti |
gio19ro
17 Jan 2005, 08:12 PM
Si ai impresia ca mi-ai aratat ceva ce nu cunosteam?
Zed
17 Jan 2005, 08:16 PM
Pai daca tu cunosteai acest fact , de ce sustii cu vehementa contrariul ?!
gio19ro
17 Jan 2005, 08:27 PM
Adica? Crezi ca nu stiu ca teoria oficiala spune ca ciclul menstrual nu poate fi nici intarziat si nici grabit? Bineinteles ca stiu asta dar asta nu inseamna ca asa si este.
Tu continui sa ignori marturiile a mii de femei ce au practicat tehnici specifice acestui scop. Nu ma refer la cele ce se lejeresc zicand ca fac yoga ci la cele ce practica sistematic tehnici cu adevarat yoghine.
Iti fac aceeasi propunere si tie ca si lui Catalin. Aduna-le si spune-le ca sunt niste mincinoase si niste impostoare sau ca sunt nebune si doar cred in imaginatia lor ca si-au redus semnificativ secretiile menstruale si zilele de menstruatie.
bdl
17 Jan 2005, 08:31 PM
Si Bivolaru si-a suspendat ciclul?
Gio,
Ia mai zi ce poate sa faca ioga? Ca thunder ne-a zis ca el are o viata sexuala ca in povestile cu feti frumosi si ilene menopauziene.... zi de vara pina in seara, de la tinereeeete pin la batrineteeee....
nefertiti-old
17 Jan 2005, 08:36 PM
QUOTE (gio19ro @ 17 Jan 2005, 08:27 PM) |
Adica? Crezi ca nu stiu ca teoria oficiala spune ca ciclul menstrual nu poate fi nici intarziat si nici grabit? Bineinteles ca stiu asta dar asta nu inseamna ca asa si este. |
Pe mine asta m-a convins. E de o logica impecabila.
Zed
17 Jan 2005, 08:41 PM
Nu este "teorie oficiala" , este un fact , vad ca nu vrei sa intelegi . Medicina umana nu are "teorii oficiale si neoficiale ".
Fa te rog rost de un articol , sau un link ceva care sa ateste " teoria ta oficiala" a
miilor de femei care au avut succes in .... ma rog cum s-o numii .
Pai daca sunt mii de femei , de ce sa le adun eu si Catalin , ca nu am habar unde sunt , propun sa le aduci pe forum si sa discutam ,
gio19ro
17 Jan 2005, 08:41 PM
QUOTE |
Gio, Ia mai zi ce poate sa faca ioga? Ca thunder ne-a zis ca el are o viata sexuala ca in povestile cu feti frumosi si ilene menopauziene.... zi de vara pina in seara, de la tinereeeete pin la batrineteeee.... |
Esti off topic. Subiectul este despre cresterea in inaltime iar suspendarea ciclului menstrual e dezbatuta vis a vis de acest subiect.
Ceea ce ai scris mai sus chiar ca nu intereseaza pe nimeni la acest subiet. Deschide altul si invita-l pe Thunder sa-ti raspunda la nelamurire.
Nu inainte de a merge la bucatarie, a deschide frigiderul, a............................................................................. iar in final inspira adanc si satisfacut.
gio19ro
17 Jan 2005, 08:47 PM
QUOTE (nefertiti @ 17 Jan 2005, 08:36 PM) |
QUOTE (gio19ro @ 17 Jan 2005, 08:27 PM) | Adica? Crezi ca nu stiu ca teoria oficiala spune ca ciclul menstrual nu poate fi nici intarziat si nici grabit? Bineinteles ca stiu asta dar asta nu inseamna ca asa si este. |
Pe mine asta m-a convins. E de o logica impecabila. |
Fraza de mai sus nu cuprinde elemente ce permit o analiza logica. Partea importanta, aia care ai "uitat-o" cuprinde unele lucruri intereante dar in traditionalul stil de jurnalist balcanic preferi sa treci sub tacere chiar ceea ce e important din ceea ce se discuta aici.
Ce ar fi sa privesti si la ce am scris sub partea care ai citat-o?
gio19ro
17 Jan 2005, 08:50 PM
QUOTE (Zed @ 17 Jan 2005, 08:41 PM) |
Nu este "teorie oficiala" , este un fact , vad ca nu vrei sa intelegi . |
Si viata acelor femei e tot un fact. Vad ca nu vrei sa intelegi.
gio19ro
17 Jan 2005, 08:58 PM
QUOTE (Zed @ 17 Jan 2005, 08:41 PM) |
Pai daca sunt mii de femei , de ce sa le adun eu si Catalin , ca nu am habar unde sunt , propun sa le aduci pe forum si sa discutam , |
Sa aduc mii de femei pe forum ca sa discutam pe tema asta? Ce primesc de la Mihai?
(saru' mana coane
si plecaciuni adanci)
Pai una care ar putea sa confirme ceea ce spun eu aici e chiar in camera cealalta dar n-are chef sa vina si sa-si piarda timpul pe net.
Putin ii pasa de ce credeti voi. In plus a si avut cont aici la Han dar i-a fost sters pt ca Mihai a zis ca e contul meu clona.
Zed
17 Jan 2005, 09:10 PM
@gio19ro
Pai nu-i nici o problema , daca sunt mii , vreo 10 ar ajunge , nu vad sa fie o problema ca din cateva mii sa aduci aici cateva , mai ales ca sunt colege
Pana una alta pune un link ceva .
( hai sa revenim la subiect si sa lasam mesajele consecutive care au ca si continut numai despicarea firului in 4
)
Mihai
17 Jan 2005, 09:12 PM
Mda, se pare ca nu trebuia sa numesc acest forum 'Corpul Uman - Sanatate si Mister', din moment ce plecand de la un mesaj precum
QUOTE |
Vreau sa incep acest subiect pe tema inaltimii, si m-am gandit ca pe acest forum o sa primesc o multime de sfaturi utile, si la subiect. |
s-a ajuns la discutii despre intarzierea menstruatiei.
QUOTE |
Da. Exista. Am vazut o astfel de carte cu marturii ale catorva zeci de femei dar fiind barbat si neinteresat de subiect n-am citit-o ci doar m-am uitat prin ea. Daca vrei ti-o procur. |
Sigur nu esti interesat de subiect?
Oricum, pana procuri acea carte, incearca sa discuti on-topic. Altfel mesajele vor fi sterse.
gio19ro
17 Jan 2005, 09:37 PM
QUOTE (Mihai @ 17 Jan 2005, 09:12 PM) |
Sigur nu esti interesat de subiect? Oricum, pana procuri acea carte, incearca sa discuti on-topic. Altfel mesajele vor fi sterse. |
Atunci nu eram. Acum sunt. Tot e bun si Hanul asta la ceva
MonicaV
20 Jan 2005, 05:22 PM
Chiar presupunind ca variatia inaltimii care depinde de mediu si de modul de viata ar fi de numai 10 centimetri, restul fiind genetic (desi e greu de spus cit depinde de genetica si cit depinde de alte conditii), pentru anumite persoane e suficient si chiar enorm. De exemplu, o persoana scunda ar fi foarte fericita daca ar avea macar 10 centimetri in plus. Citiva centimetri pot sa reprezinte diferenta intre a fi anormal de scund, sau la limita inferioara a inaltimii normale, si o inaltime destul de convenabila sau cit de cit normala. Ginditi-va, de exemplu, la o femeie de 1 m 55 care ar avea 1 m 65 sau, mai rau, la un barbat de 1 m 50 care se simte prost ca nu are nici macar 1 m 60. Cit despre yoga, s-ar putea sa functioneze la cine se ocupa in mod foarte serios. La urma urmei, multe lucruri care par imposibile sint de fapt posibile (ginditi-va, de exemplu, la acrobatii si la exercitiile fizice care cer o mare flexibilitate sau un echilibru nemaipomenit, inclusiv simplul spagat, pe care il fac toate balerinele dar care pare cu totul imposibil pentru cineva care a pierdut sau nu a avut niciodata flexibilitatea necesara). Dealtfel, ceea ce se considera ca nu functioneaza in general, poate ca nu functioneaza pentru persoana medie care nu se ocupa suficient de mult de asa ceva sau care incepe tirziu.
Zed
20 Jan 2005, 06:26 PM
Si am ajuns la contorzionism
.
Flexibilitatea ligamentelor se poate antrena , totul este sa incepi de cand esti mic si sa o faci constiincios . Dar asta nu inflenteaza nici inaltimea si cu atat mai putin intarzie ( luni sau ani de zile ) menstruatia .
Mie imi este cunoscuta doar o singura modalitate de a creste
artificial cu cativa cm . Este vorba despre o operatie care nu este deloc placuta si cu risc foarte mare de infectie(ii) .
MonicaV
20 Jan 2005, 10:56 PM
Eu nu as fi chiar atit de sigura ca flexibilitatea ligamentelor nu influenteaza inaltimea. In orice caz, ca o fi din cauza asta sau din alta cauza, se pare ca sportul ajuta. Daca si intirzie aparitia menstruatiei, bineinteles ca efectul poate sa nu fie evident daca totusi apare la o virsta normala. Daca apare, sa zicem, la 12 ani in loc de 11, tot e ceva, pentru ca fata are un an in plus in care poate sa mai creasca, dar nu e evident ca e dintr-o anumita cauza. E adevarat ca e greu de dovedit in ce masura functioneaza, pentru ca nu se stie exact ce s-ar fi intimplat daca se proceda altfel. De exemplu, nu poti sa spui ca in mod sigur, o ora de sport in plus pe saptamina intirzie menstruatia cu o luna, cu un an, etc. Dealtfel, e adevarat ca efortul fizic, stresul, subnutritia si malnutritia pot sa impiedice fenomenul respectiv, chiar si dupa ce a inceput sa apara in mod regulat. Cine crede ca nu e adevarat probabil ca nu stie, pentru ca odata ce apare, e adevarat ca nu dispare pe o perioada destul de indelungata decit daca efortul, stresul, subnutritia, malnutritia, etc. sint suficient de serioase. Se intimpla, de exemplu, la sportive, la balerine si la femeile care fac o cura de slabire foarte stricta sau rabda mult de foame din alt motiv. Nu se intimpla chiar atit de usor (decit poate daca intirzie dar pina la urma tot apare), dar se intimpla.
Zed
21 Jan 2005, 02:38 PM
CODE |
Daca apare, sa zicem, la 12 ani in loc de 11, tot e ceva, pentru ca fata are un an in plus in care poate sa mai creasca, dar nu e evident ca e dintr-o anumita cauza. |
Deci daca nu apare poti sa mai cresti si daca apare atunci nu ?!
gio19ro
21 Jan 2005, 03:13 PM
Daca apare poti sa mai cresti dar daca nu apare poti sa cresti ceva mai mult. Cred ca asta vroia sa spuna Monica.
necromanc
22 Jan 2005, 08:41 PM
Ok, discutia vad ca a luat amploare, o multime de replyuri, dar mai multe on topic sa speram.
gio19ro
22 Jan 2005, 10:50 PM
Necromac, putem sa sunam la nr. din semnatura ta? Adica la Mitza (+4)0721549955. E tanti Mitza sau nenea Mitza?
MonicaV
24 Jan 2005, 12:35 AM
Daca nu apare, cresterea se opreste mai tirziu, deci fata are timp sa creasca mai mult. Asta nu inseamna ca indata ce apare, gata, s-a oprit cresterea. In cartea mea, scrie ca se opreste cam la un an si jumatate dupa. La virsta la care inca mai exista sanse de crestere, chiar si citeva luni sau un an-doi conteaza din punctul de vedere al inaltimii. Pe de alta parte, variatia respectiva poate fi in limitele normale (de exemplu, ca vine la 11 ani, ca vine la 13, tot destul de normal este), ca sa nu mai vorbim de faptul ca probabil ca fata are mai degraba interesul sa mai creasca inca putin decit sa dobindeasca la o virsta cit mai precoce maturitatea fizica a unei femei care poate face copii (care si asa e inutila sau o belea pe cap, daca e eleva).
Ahriman
2 Feb 2005, 06:28 PM
Si care e legatura dintre cresterea in inaltime si menstruatie, pana la urma?
Dani
2 Feb 2005, 10:18 PM
QUOTE (Ahriman) |
Si care e legatura dintre cresterea in inaltime si menstruatie, pana la urma? |
Practic nici una
(aparitia primei menstruatii nu poate fi intarziata si nici grabita).
Ahriman
2 Feb 2005, 11:16 PM
Depinde de situatie... In anumite conditii..Dar nu despre asta este vorba aici.
Dani
3 Feb 2005, 01:18 AM
Teoretic ar fi posibil insa, in contextul in care se doreste o crestere in inaltime, nu cred ca ar risca cineva o dereglare hormonala doar pentru a spera la cativa centimetri in plus.
Ahriman
3 Feb 2005, 02:06 AM
Nu cred ca niste injectii cu STH administrate la momentul oportun si sub strict control medical ar pune in pericol sanatatea intr-un mod nedorit... Desi uneori sportul ca terapie este cel mai bun rezultat.
Dani
3 Feb 2005, 04:21 AM
@Ahriman
Prin "o dereglare hormonala" nu ma refeream la hormonul cresterii, ci la tratamentul hormonal folosit pentru aparitia sau intarzierea primei menstruatii (in ideea ca prima menstruatie ar putea reprezenta un factor hotarator in ceea ce priveste cresterea in inaltime asa cum se vehicula mai sus). De aceea am spus ca nu sunt de acord...
In ceea ce priveste injectarea hormonilor de crestere ai perfecta dreptate. Poate functiona, insa numai sub o monitorizare stricta a pacientului, altfel poate cauza o multime de reactii adverse serioase.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.