Am vazut o data un reportaj la televizor unde spaniolii ii faceau albie de porci pe nemtii care se imbata chiar ca si porcii pe stradurile de la Mallorca sau Ibiza.Mi-a fost rusine de-a dreptul ca locuiesc aici.
Asta nu inseamna ca toti nemtii care merg acolo in concediu procedeaza la fel, insa sunt bagati in aceeasi oala.
Asa ca Spania a introdus taxe de tot felul la stranduri, curatenie , s-au marit preturile la vacante acolo.Deci au gasit solutii sa scape de cei porcosi.Daca Spaniei nu-i place de anumiti romani nu are decat sa stranga surubul la legi, vama, drept de munca, munca la negru etc.etc.
Ca cel care a scris acest cantec a exagerat este clar, poate sufera omul cu adevarat de ceva.
Insa un gram de adevar exista si asta este de-abia inceputul .Imi este frica si de alte voci ce s-ar putea ridica.Si nu ma refer la vocea altui Dj labil psihic.
Saptamana trecuta vorbeam cu cineva care are aici o firma mica care produce termopane, usi etc.etc. Respectivul vorbea ca se gandeste serios sa-si mute calabalacul spre Est sau sa procedeze ca si un alt coleg de-al lui.Adica, ala si-a dat muncitorii afara pe motiv ca nu mai face fata financiar si a adus cu contract de sase luni romani si unguri.Astia locuiesc in curtea fabricii in containere de constructii ( nu sunt rele
), muncesc de dimineata pana seara la 8, pentru 6-7 Euro pe ora (munca calificata !) , nu le trebe zile libere, nici sambata, seful are comenzi multe ca avand costuri mici poate sa-si vanda marfa ieftin, adica sparge si restul pietei din zona (spre necazul colegilor lui),etc.etc.
Cam cum credeti ca au vorbit despre romani oamenii dati afara de acolo ????????
Vedeti ? E mult mai complicata treaba
.