Imho, lma, omg, omfg, wtf, lol, asl, pls, gg, 10x, u2, - La lingua del futuro.
In graba in care ne aflam, evolutia unor cuvinte/expresii este poate cea normala. Ma intreb ce o sa se auda in vreo 20 de ani pe la sarbatori: `LeMeAaaa cu săăă-hăăă-nă-tate, să vă...` (
)?
Oare se va intreba cineva, candva, cine a zis prima data `lma`?
Cine a avut minunata idee? Cati dintre prietenii lui/ei au considerat acest cuvant la moda si l-au raspandit? Eu l-am vazut aici, pe forum, prima data si am crezut ca inseamna lame (
).Mi-a luat vreo luna sa aflu wtf inseamna imho.
Poate are vreo legatura (si) cu numerele masinilor? Toata lumea cauta sa le potriveasca in fel si chip, mai ales posesorii care pot fi uneori de o `subtilitate fina`: BAD, BMW (
), MAN, LUV YOU, KILL, BILL, VOL, NOW, CIA, FBI, SRI, CIE, FUK, KUL, BIG, BUG, 2PAC, 50CNT, ETC.
Imi inchipui o zi de lucru in locul unde se fac cereri pt numerele personalizate (speciale?):
posesor_vehicul: Vreau si eu numarul xx GOD ...
femeia_de la_ghiseu: N-avem...
posesor_vehicul: Bine, bine, nu conteaza cifrele, pe mine GOD,
G.O.D., ma interesa (detasare)
femeia_de la_ghiseu: N.U. avem, s-au luat toate... (
)
posesor_vehicul: Atunci, macar aveti ceva de genu ZEU, DEU, DZE
.... (
).
Sindromul `Sunt un Dumnezeu` (exista?). Cred ca de-aia vor sa scoata astia religia din scoli.
Am citit de curand ca sistemul de invatamant evolueaza spre o instruire persoanalizata (in fct de personalitate, adica). Cica sunt copii geniali care nu se pot descurca intr-un mediu vitreg, cum ar fi o avalansa de informatie inutila in urma careia nu retii nimic. Mai bine putin si rational (usor de retinut si in functie de abilitatile fiecaruia - caz in care ar trebui sa se angajeze la fiecare scoala cate un .., sa ii zicem
evaluator. )
Oare cum ieseam eu dintr-un sistem de invatamant ca asta?
Acum ca igtomc,
neeeeeeeeext!
Dupa ce ai jucat mult timp, un joculet simpatic in care aveai de ales dintre doua variante pe cea care iti convenea, ai sa te trezesti ca la intrebarea: `
Doriti x sau y?`, raspunsul tau firesc ar fi fost `
z`, dar acum preferi sa alegi din optiunile altcuiva.