mutulica
29 Oct 2006, 05:41 AM
QUOTE (toxic @ 28 Oct 2006, 11:51 PM) |
Ei saracie , asta n-am stiut |
chiar daca pentru unii din cei plecati Romania pare o tara second hand, realitatea nu e tocmai asa.
daca ai ocazia sa calatoresti si sa cunosti diferite culturi poti sa iti dai seama cit de rau sau de bine e la tine in tara.
stiu ca lumea priveste Romania prin prisma reportajelor senzationale, cu copii ai strazii, cu promiscuitatea de la marginea oraselor, cu coruptie, etc. daca ai deschide ochii ai descoperi aceleasi probleme si in Canada
de ce nu se agitau romanii la munca inainte de revolutie? pentru ca vedeau ca oricat s-ar agita, mergea totul spre "big brotherul" din est. sstemul si cultura in care traiam era de asa natura incat sa ne faca sa ne simtim inerti.
astazi... lucrurile s-au schimbat mult. somajul e amintire, pentru o mare parte din tara. sunt zone in Romania unde somajul e -7%... adica angajeaza mai multa forta de munca decit cea existenta in oras
a devenit o problema sa gasesti forta de munca ...
e drept ca salariile nu sunt la nivelul nemtilor, dar nivelul de trai incepe sa creasca, la ora asta bunurile de larg consum nu prea mai lipsesc din apartamente, diferenta o fac marcile masinilor de multe ori.
chiar credeai ca ne scufundam in lipsa ta? ca ne ia naiba pentru ca a plecat asa un om de valoare, si ne-a lasat fara directie?
axel
29 Oct 2006, 07:29 AM
Do not feed the trolls
Mrs. Rogers
29 Oct 2006, 02:24 PM
QUOTE (mutulica @ 29 Oct 2006, 07:41 AM) |
chiar daca pentru unii din cei plecati Romania pare o tara second hand, realitatea nu e tocmai asa. daca ai ocazia sa calatoresti si sa cunosti diferite culturi poti sa iti dai seama cit de rau sau de bine e la tine in tara.
|
Cum sa fie tara mea , o tara second -hand ? daca copilul tau e supraponderal , o sa ii spui ca asa e bine ? Nu cred, ai sa ii faci critica , dar nu cu rautate . Si asta nu inseamna ca nu tii la el.
Daca il lauzi ca e bine , va deveni un obez .
Stiu ca ai calatorit mult dar si eu am calatorit foarte mult si am vazut multe culturi . Nu te amagi cu ideea ca si in Canada sau Germania sunt aceleasi probleme , ca nu sunt . Daca ar fi atunci s-ar inghesui nemtii si canadienii sa emigreze in Romania
Cla
29 Oct 2006, 03:38 PM
@toxic: sa stii ca nu putini nemti vreau sa emigreze in RO, sansele de a gasi un loc de munca in DE fiind nu prea mari, cu tot cu calificare. Cursurile de Limba Romāna sunt pline.
Anul trecut au emigrat 145.000, majoritatea inspre Canada, Australia, tarile scandinave sau Noua Zeelanda.
Dar si īn RO, si anume oameni care au un partener romān, oameni care au avut de-a face cu firma in RO si le place acolo, deci deja stiu cum merge treaba, dar si niste oameni tineri care au chef de aventura, de o sansa (merge - bine, nu merge - hai la mama acasa
).
Dar cred ca am mai scris-o pe asta pe undeva...
Mrs. Rogers
29 Oct 2006, 04:48 PM
Si din Canada sunt care pleaca in Germania , dar sunt cam toti emigranti veniti din europa , care prefera stilul de viata european . Am un prieten care din Australia a emigrat in Danemarka , dar sotia lui e daneza . Asta este fluxul normal de oameni care se misca liber . Omul , daca e tanar , cauta pana crede el ca gaseste locul cel mai apropiat de ceea ce i se potriveste . Dar cei care pleaca in ro , fie au parteneri romani , fie merg pe pozitii beton. Prietenul meu cel mai bun ( de origine roman ) a revenit in Romania , la o pozitie si un salariu, mama mia
Nu ai sa vezi niciodata un cuplu de nemti get-beget , care e nemultumit de cine stie ce si se gandeste ca emigreaza undeva si isi pune pe lista lui Romania . Doar cazuri extreme in care barbatul e singur si vrea distractie si femei , poate are bani la ciorap , sau poate nu-l intereseaza decat distractia . Si mai sunt , bineinteles investitorii .
mutulica
29 Oct 2006, 05:47 PM
si de ce se inghesuie canadienii, francezii si americanii azi spre china cea urita?
cit despre calatorit... bunica mea a calatorit foarte mult ... la Bucuresti, foarte mult
Mrs. Rogers
29 Oct 2006, 06:00 PM
Se ingesuie naiba spre China
Ma bucur pentru bunica ta
ilie
29 Oct 2006, 10:31 PM
...sau poate nu esti informata la zi (inclusiv despre canada...), sau aceleasi lucruri vazute si de tine, le intelegi diferit decat sunt - pe mine ma uimesti...
mutulica
29 Oct 2006, 11:03 PM
QUOTE (toxic @ 29 Oct 2006, 08:00 PM) |
Se ingesuie naiba spre China |
ai dreptate, doar albii... chinezii fug de acolo
Cucu Mucu
30 Oct 2006, 08:52 PM
QUOTE (bdl @ 29 Oct 2006, 01:51 AM) |
Bun, am inteles, in america nu iti dau voie sa te declari roman, ci american. Asta de unde naiba ai gasit-o omule? |
Asa spune toxic, si zice ca din sursa sigura. Ma gandesc ca nu ar minti cu buna stiinta, ca asta ar insemna trolling.
mutulica
31 Oct 2006, 01:44 PM
mariusc2 - ma tem ca va trebui sa te contrazic. in ceea ce spune toxic acolo despre ce intelege prietena ei nu este minciuna, ci mai degraba un punct de vedere eronat, sau o neintelegere a situatiei si a modului de a pune problema la americani
americanii evita pe cit posibil, mai ales in dialogurile cu tenta formala sau oficiala, anumite adresari. au o problema puternica cu ceea ce numesc ei corect din punct de vedere politic. asa au ajuns negrii sa se numeasca afro-americani (de parca asta le-ar schimba culoarea), obezii sunt persoane cu probleme de greutate, alba ca zapada si cei sapte pitici s-au transformat in 'persoana cu deficiente de pigment si cei sapte indivizi cu probleme de inaltime/crestere'
evident ca un oltean are de ales intre sa spuna 'individ caucazian, din sudul romaniei cu atitudine mindra' sau american
Mistinguett
31 Oct 2006, 07:55 PM
Va rog sa pastrati discutia cat mai aproape de subiect.
framboise
5 Nov 2006, 12:52 AM
QUOTE (toxic @ 26 Oct 2006, 07:58 AM) |
Framboise care e probabil de mai putin timp ca mine aici , poate ca inca nu se simte la fel de confortabil, dar se va simti si ea in curand. |
Iubita, ma intreb de unde stii tu cat de confortabil ma simt eu?
QUOTE (toxic) |
Bon soir , ma petit amie |
Bag seama ca putina lectie de franceza nu-ti strica! Corect ar fi fost: Bonsoir, ma petite amie!
Luand in considerare NUMAI aspectul limbilor vorbite in Canada, cred ca ma simt de o mie de ori mai confortabil decat tine, avand in vedere ca le vorbesc/scriu fluent pe amandoua! Sa auzim numai de bine!
Mrs. Rogers
5 Nov 2006, 04:01 AM
QUOTE (framboise @ 5 Nov 2006, 02:52 AM) |
QUOTE (toxic @ 26 Oct 2006, 07:58 AM) | Framboise care e probabil de mai putin timp ca mine aici , poate ca inca nu se simte la fel de confortabil, dar se va simti si ea in curand. |
Iubita, ma intreb de unde stii tu cat de confortabil ma simt eu?
QUOTE (toxic) | Bon soir , ma petit amie |
Bag seama ca putina lectie de franceza nu-ti strica! Corect ar fi fost: Bonsoir, ma petite amie!
Luand in considerare NUMAI aspectul limbilor vorbite in Canada, cred ca ma simt de o mie de ori mai confortabil decat tine, avand in vedere ca le vorbesc/scriu fluent pe amandoua! Sa auzim numai de bine!
|
Scuza-ma Framboise , n-am vrut sa insinuez nimic . Daca te simti confortabil , sincer ma bucur pt tine , asa cum m-as bucura pt orice emigrant care se adapteaza usor si e fericit in noua lui tara . Emigrarea nu-i un lucru usor si nu se potriveste oricui , de aceea vezi si "multi oameni necajiti" . E ceva cantec , sau manea care suna asa, nu?
Cat despre franceza mea, nu am nici o pretentie , eu locuiesc in Ontario . Dar m-am apucat sa citesc o carticica in franceza si merge tare greu , dar merge . Poate mai scot cateva perle pana o termin
Engleza in schimb , o vorbesc si in somn
In engleza, sunt la dispozitia domniei voastre
mutulica
5 Nov 2006, 06:50 AM
pare ca framboise stie bine si romaneste... de ce ai nevoie sa vorbesti cu ea in engleza? e vreo competitie intre emigranti?
Mrs. Rogers
5 Nov 2006, 03:13 PM
De ce ma iei pe mine la rost , am dat eu lectii de franceza ? Eu am vrut doar sa ma laud ca citesc in franceza desi nu folosesc franceza in mod curent .
Dar FYI only ,
in general poti sa iti dai seama cat de bine e adaptat si cat de inteligent e cineva sau cat de mult isi exerseza facultatile mentale , dupa cum vorbeste limba tarii in care traieste . Dar asta se poate judeca numai dupa cel putin 5 ani de stat in tara respectiva ( cam atat e nevoie ca cineva care a luat engleza de la 0 sa ajunga la nivelul celui care a venit cu limba stiuta si sa fie nu doar fluent dar si corect in exprimare ) si trebuie sa tii cont si de varsta persoanei . Nu poti sa ai pretentia de la cineva care a venit la 40 de ani sa vorbeasca ca cineva care a venit la 25 de ani, desi uneori sunt cazuri .
Si eu citesc in ruseste da nu inteleg nimica.....
Si tu? eu citesc si ungureste si habar n-am
Kyklos
5 Nov 2006, 08:00 PM
Aş emgira īn Congo ....mă primeşte cineva...am doctorat īn case de chirpici
QUOTE (Colimator @ 5 Nov 2006, 08:00 PM) |
Aş emgira īn Congo ....mă primeşte cineva...am doctorat īn case de chirpici |
Hai Colimator, mergem noi 2 in Congo.
Am nevoie doar de 2 Kalashnikov.
Si facem schimb de cutii de chibrituri
Kyklos
5 Nov 2006, 08:55 PM
Īn Congo se foloseşte doua pietre ....şi e mai greu de făcut focul cānd bate vāntul
Pistoletul Carpaţi nu e bun ...
Carpati? eu stiu doar 3 feluri: Munti, cu si fara filtru
Kyklos
5 Nov 2006, 09:49 PM
De la 1 ianurie 2007 putem emigra cu buletinul ....aş vizita Europa cu bicicleta...fac turul Europei pe două roţi...
Pai fa-o, te opreste cineva?
alysoft2003
5 Nov 2006, 10:18 PM
Pai si cine mai scrie la Han?
Kyklos
5 Nov 2006, 10:32 PM
Pai si cine mai scrie la Han? Aly baba şi cei 40 de pitici a lui Fantasee.
Pai fa-o, te opreste cineva?Finanţele şi boi de bicicletă.
Cucu Mucu
5 Nov 2006, 11:07 PM
QUOTE (Colimator @ 5 Nov 2006, 09:55 PM) |
Īn Congo se foloseşte doua pietre .... |
...care este aceste pietre se numeste amnar, nu, Colimatoare?
Boon, ontopic, din discutia toxic-si altii am aflat ca iti trebuie un car de noroc sa dai peste romani de treaba, cel putin in Canada, dornici sa te ajute sa te integrezi mai bine. Asta confirma si spusele unui prieten de-al meu, care a emigrat de fo 3 ani in Montreal.
Marius,
cāteodata mi-e rusine de romānii nostri.
1: am asteptat odata la autogara un Bus, rude din RO.
Lānga mine, 2 romāni, beau bere, dupa ce au gatat, arunca dozele in poiana.
Ma uit la ei: "Domnii mei, luati mizeria de-aici, dupa colt e un cos de gunoi"
Sa-i fi vazut:
2: am avut odata de-a face cu un romān. Ma īntreaba:
"Na, si tu ce invārti pe-aicea?"
Sincer mi-a pierit cheful instantaneu...
"Eu nu īnvārt nimic, doar muncesc cinstit"
De-atunci s-a īntrerupt contactul
Mrs. Rogers
6 Nov 2006, 02:42 AM
QUOTE (mariusc2 @ 6 Nov 2006, 01:07 AM) |
Boon, ontopic, din discutia toxic-si altii am aflat ca iti trebuie un car de noroc sa dai peste romani de treaba, cel putin in Canada, dornici sa te ajute sa te integrezi mai bine. Asta confirma si spusele unui prieten de-al meu, care a emigrat de fo 3 ani in Montreal. |
Eu n-am spus asa ceva si nici nu cred asa ceva . Sunt multi oameni cumsecade . Dar sunt si pramatii si vai daca dai peste ele ...
QUOTE (toxic @ 6 Nov 2006, 02:42 AM) |
Dar sunt si pramatii |
Sorry toxic, what's that?
Nu fac misto, dar nu īnteleg...
mutulica
6 Nov 2006, 06:24 AM
QUOTE (toxic @ 5 Nov 2006, 05:13 PM) |
Eu am vrut doar sa ma laud ca citesc in franceza desi nu folosesc franceza in mod curent .
Dar FYI only , in general poti sa iti dai seama cat de bine e adaptat si cat de inteligent e cineva sau cat de mult isi exerseza facultatile mentale , dupa cum vorbeste limba tarii in care traieste . |
pe criteriile astea, rezulta ca framboise e mai bine adaptata si...
din ce vad pe aici ca si topic... romanii prefera totusi sa cultive pe cei din alte natii...
si asta e bun de stiut
Mrs. Rogers
6 Nov 2006, 06:26 AM
QUOTE (mutulica @ 6 Nov 2006, 08:24 AM) |
pe criteriile astea, rezulta ca framboise e mai bine adaptata si...
|
Daca ar locui in Montreal si ea si cea/cel cu care o compari
mutulica
7 Nov 2006, 06:02 AM
whatever... ai spus ca in general, nu ai specificat ca se aplica doar la cei din Montreal
Mrs. Rogers
7 Nov 2006, 06:41 AM
QUOTE (mutulica @ 7 Nov 2006, 08:02 AM) |
whatever... ai spus ca in general, nu ai specificat ca se aplica doar la cei din Montreal |
FYI , in Montreal se vorbeste preponderent franceza . In Toronto se vorbeste exclusiv engleza . Comprends-tu ? C'est clair?
Mrs. Rogers
7 Nov 2006, 06:44 AM
QUOTE (Cla @ 6 Nov 2006, 05:03 AM) |
QUOTE (toxic @ 6 Nov 2006, 02:42 AM) | Dar sunt si pramatii |
Sorry toxic, what's that? Nu fac misto, dar nu īnteleg... |
Scuze, Cla , eram prinsa in tot felul de treburi si am uitat sa-ti raspund, desi am citit mesajul .
PRAMĮTIE, pramatii, s.f. (Fam.) Persoană fără caracter, cu purtări rele, imorală; escroc, canalie, puşlama, stricat, destrăbălat. Din ngr. pra(gh)matķa.
mutulica
8 Nov 2006, 09:00 AM
QUOTE (toxic @ 7 Nov 2006, 08:41 AM) |
QUOTE (mutulica @ 7 Nov 2006, 08:02 AM) | whatever... ai spus ca in general, nu ai specificat ca se aplica doar la cei din Montreal |
FYI , in Montreal se vorbeste preponderent franceza . In Toronto se vorbeste exclusiv engleza . Comprends-tu ? C'est clair? |
aha... deci tu nu traiesti in Canada, ci in Toronto...
asta nu mi-era mie clar
Daca-mi ziceti acum ce inseamna Toronto pe limba irokeza, vi-s buni
cactus
11 Nov 2006, 11:15 PM
QUOTE (Cla @ 8 Nov 2006, 01:56 PM) |
Daca-mi ziceti acum ce inseamna Toronto pe limba irokeza, vi-s buni |
Look for yourself...http://www.toronto.ca/culture/history/history-first-peoples.htm
Mrs. Rogers
22 Nov 2006, 06:12 AM
Discutam azi cu o cunostinta de-a mea (o stiu cam de 2 luni) , o chinezoaica educata si foarte draguta , venita aici la studii si a mai ramas sa lucreze 2-3 ani . E dintr-un oras mare aproape de Hong Kong , ceva cu S , nu mai retin si n-as vrea sa ma certe mutulica daca gresesc
Tipa cred ca provine dintr-o familie bogata , se vede si dupa cum se imbraca , e evident si din faptul ca si-a permis sa plateasac taxe de student strain .
Pe langa faptul ca imi destainuie secretele bucatariei cantoneze
, imi povesteste niste chestiuni interesante . Ea spune ca prietenii ei din China lucraeza minimum 10 ore pe zi . Orarul e de 8 ore , dar se asteapta de la tine sa lucrezi peste program, z i l n i c . Prietenul ei lucreaza minimum 12 ore pe zi . Majoritatea lucreaza 6 zile pe saptamana , iar uneori 7 . Dorm cate 5 ore pe nopte si se mira cand ea le spune la telefon ca ea doarme 7-8 ore
Cuvintele ei au fost " this is the norm, not the exception " . Daca minte ea , mint si eu
Ei Canada i se pare o tara calma si relaxata , unde lumea se plimba agale pe strada si face cumparaturile cu incetinitorul
Cucu Mucu
22 Nov 2006, 08:32 AM
Pt chinezi Si Romania este o tara relaxata si calma, unde, lucrand pt minimul pe economie castiga de 5 ori mai mult decat in China. Dovada sunt cele o mie de chinezoaice aduse de o firma de confectii din Bacau.
ilie
22 Nov 2006, 12:57 PM
Eh, te-ai hotarat unde emigrezi?
Mrs. Rogers
22 Nov 2006, 07:02 PM
QUOTE (mariusc2 @ 22 Nov 2006, 09:24 AM) |
Pt chinezi Si Romania este o tara relaxata si calma, unde, lucrand pt minimul pe economie castiga de 5 ori mai mult decat in China. Dovada sunt cele o mie de chinezoaice aduse de o firma de confectii din Bacau. |
Pai iti spun eu cu siguranta ca in Romania ritmul e mai lent decat in Canada . Stiam ca in Japonia in orasele mari si in Hong Kong ritmul vietii e extem de stresant dar nu stiam ca asa e si in China .
andra_v
22 Nov 2006, 07:54 PM
Toxic, in orasele mari ritmul vietii este stresant.
On topic: n-as emigra, dar, daca tineti sa plecati, alegeti Canada sau Australia!
Cla
22 Nov 2006, 09:17 PM
Pai la chinezi e cam asa: Te-ai nascut sub orez si intri direct in racheta.
Pun pariu ca urmatorii campioni mondiali la īnot vor fi aia care au supravietuit barajul de la Yangtse
Serios, daca as avea de gānd s-o sterg, as alege:
- Romānia
- Noua Zeelanda
- Namibia
- Grecia
- Walhalla
- si Canada, as avea un "guide"
mutulica
22 Nov 2006, 11:22 PM
namibia mi se pare de bun simt ...
Mrs. Rogers
23 Nov 2006, 12:05 AM
QUOTE (Cla @ 22 Nov 2006, 10:09 PM) |
- si Canada, as avea un "guide" |
Ai avea si cazare gratuita ca si asa incerc sa-l conving pe sotul meu ca trebuie sa transformam unul dintre birouri in dormitor , ca sa nu mai doarma musafirii prin sufragerie
Cla
23 Nov 2006, 12:33 AM
Sper ca "all inclusive"
Mrs. Rogers
23 Nov 2006, 12:37 AM
Normal.
Nu vezi ce activa sunt la Bucataria hanului ?
alysoft2003
23 Nov 2006, 12:38 AM
Te-ai scos Cla
Mrs. Rogers
23 Nov 2006, 12:54 AM
Ce sa fac daca mi-e simpatic ?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.