De cand sunt in UK am tot cunoscut persoane mai mult sau mai putin obeze (ma rog, de vazut vad zilnic ceea ce noi numim plastic "batoze" sau cu "curu cat China", dar aici vorbesc de persoane cu care interactionez relativ des).
De exemplu Ana. Ca sa va dati seama de diferenta dintre noi: dupa marimile britilor eu port marimea 6 la haine, ea poarta 24
Adica ceva gen: eu am 45 kile (sper
) si ea de vreo 4 ori mai mult ca mine (nu chiar 200 kile, da' pe undeva pe la 150 tot are). Buuun...
Ana mea "draga" se plange din februarie - de cand o cunosc - ca ii e rau din cauza obezitatii si ca trebuie sa slabeasca si sa faca ceva cura, sport, etc. Merge pe strada, se impiedica si se imprastie si apoi se invineteste si are probleme cu picioarele - ca nu prea ii mai sustin greutatea - de asemenea a inceput sa se planga de ficati si inimi si alte alea. Dar ce face Ana noastra??
Sa va povestesc:
Doarme pana la 9. Se trezeste, pune fundu in masina si se duce la munca. Are munca de birou si sta pe scaun vorbind la telefon sau trimitand emailuri toata ziua buna ziua. Apoi pune iara fundu in masina si vine acasa. Acasa isi pune fundu la tv pe canapea. Intre timp azvarle niste prawns - sea food - in microunde. Cand sunt gata azvarle pe ele maioneza si tot felul de sosuri, da' nu papa paine! Daca nu e sea food, atunci sunt clar ceva semi preparate, pentru ca ei nu-i place sa gateasca si se stie ca semi preparatele sunt tot junk food, cu tot felul de chimicale care numai bune si sanatoase nu sunt.
Daca o invit in oras sau ma invita ea pe mine, mergem cu masina. De cand o stiu pe Ana, o SINGURA data s-a PLIMBAT! Si asta a fost saptamana trecuta, pentru ca era gay fest (sau acu 2 sapt?) si nu avea nici unde circula cu masina nici unde parca.
Orice face Ana e contrar "dorintei" de-a slabi.
Asa ca, inainte de a ne pune problema ce e de facut cu altii, ideal e sa ii intrebam pe altii daca vor sa fie ajutati, caci multi dintre ei nici nu vor! Iar aia care intr-adevar vor isi vor gasi ajutor clar, ca sunt destule firme, institutii etc ce ii pot ajuta!