Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Din Nou Kosovo
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2
coconut
Cică-s 600 de popoare şi doar 200 de state! Vă daţi seama ce urmează?! devil.gif
Marduk
Criza din Kosovo arata clar cat de departe suntem de "realitatea" conceptului de Uniune Europeana, cat si faptul ca desi au trecut mai bine de 50 de ani de la WW2 nimeni nu este dispus sa uite si sa ierte trecutul, pentru viitor.
abis
QUOTE(Cla @ 17 Feb 2008, 02:09 PM) *
Da, sunt curios cand o sa se alature de Albania.
Si vestul Macedoniei la fel... iar o sa fie belea cu UCK

Cat de curand. Kosovo nu are cum supravietui economic de una singura. Iar de la Belgrad cuvantul de ordine va fi embargou total.
Cand ajutoarele economice occidentale nu vor mai fi suficiente, cele doua state albaneze se vor unifica.
Independenta Kosovo inseamna practic victoria teroristilor din UCK. sad.gif
Cla
Da, abis... sad.gif si urmatoarea faza o sa fie acapararea de o treime din Macedonia, unde sunt majoritari albanezii...
Mi-e ca n-o sa bage in asta si grecii, si bulgarii... ca asa e Balcanul, fiecare vrea sa aiba dreptate, se razboiesc, si la urma, cand tot e facut praf, astept ajutoare de la UE sau americani... ce deh, ne-or lasat in durerea noastra...
Grecii nu recunosc Macedonia ca tara independenta, pt ca spun ca ar fi teritoriul lor; Albanezii vor si ei "teritoriile" lor; Bulgarii vor si ei o treime din asta. Sa vezi ce se injura reciproc pe forumuri... din pacate sad.gif
Si se ajunge la absurditati de felul ca "Akropolis a fost furata din Albania" rofl.gif
Pacat ca nu stii germana, daca ai citi monstruozitatile lor... ooh.gif
Dar cred ca am deviat de-aici cu Macedonia, scuze... sorry.gif desi ar avea legatura.

Greetings, Cla smile.gif
March
La Cotroceni, putina bascalie :

Preşedintele Traian Băsescu li s-a adresat reprezentanţilor UDMR Marko Bela şi Kelemen Hunor, īn timp ce dădea māna cu ei la īnceputul īntālnirii de la Cotroceni, spunāndu-le rāzānd "autonomiştilor".

Cei doi nu i-au dat nicio replică preşedintelui, ci doar au zāmbit.

Īn continuare, Băsescu a dat māna cu C.V. Tudor pe care l-a īntrebat: "Ce faceţi, maestre?", la care liderul PRM a răspuns zāmbind: "Modest", iar Băsescu a adăugat rāzānd: "Ne iau ăştia ţara".

Vadim Tudor a continuat: "Am venit la viitorul meu loc de muncă".

Afirmaţia l-a făcut pe şeful statului să rādă, acesta īntrebāndu-l pe Vadim Tudor: "Peste cāţi ani, maestre?".

După aceste replici, şeful statului i-a rugat pe cei prezenţi să ia loc şi s-a aşezat şi el, alături de premierul Tăriceanu.

March
QUOTE(Cla @ 18 Feb 2008, 07:06 PM) *
( si urmatoarea faza o sa fie acapararea de o treime din Macedonia, unde sunt majoritari albanezii...

Urmatoarea faza va fi decisa tot de USA si UE ! Si nu se stie care va fi aceeia. Kosovo si-a declarat independenta pentru ca asa au dorit cei doi acum .
abis
QUOTE(March @ 18 Feb 2008, 06:20 PM) *
După aceste replici, şeful statului i-a rugat pe cei prezenţi să ia loc şi s-a aşezat şi el, alături de premierul Tăriceanu.

Mi se pare extrem de imbucurator ca toate partidele romanesti au aceeasi pozitie in privinta independentei Kosovo!
March
Dupa tot tam-tamul de ieri, azi,

CONSILIER PREZIDENŢIAL: ROMĀNIA ŞI-AR PUTEA SCHIMBA POZIŢIA FAŢĂ DE KOSOVO

Romania ar putea să īşi schimbe pozitia faţă de noul stat format, Kosovo, īn viitorul apropiat, īn funcţie de cum vor evolua lucrurile pe plan extern, dar mai ales īn funcţie de interesele naţionale ale Romāniei ( cont.)

Bulgaria a sucit-o in ultimul moment ! A recunoscut independenta Kosovo.

Rusia ar putea folosi aceasta chestiune pentru a isi rezolva problemele la nivel global pe care le are cu americanii. Vrei ? Imi dai ! se aplica fara nicio rusine in politica.
abis
Romania ar trebui sa recunoasca independenta Kosovo dupa ce o recunoaste Serbia.
Leonardo
sigur Romania va recunoaste Kosovo intr-un final. Nu putem ramane impotriva doar noi, ar fi aiurea.
milimetru
QUOTE(marduk @ 17 Feb 2008, 04:44 PM) *
Daca se unesc vom avea Albania Mare, visul tuturor albanezilor.

March
Kosova pierdut definitiv din cauza comportamentului paranoic al unui dictator !

Curtea de la Haga: Declararea independenţei Kosovo, legala

Acum Serbia va fi nevoita sa recunoasca independenta pentru ca-i face cu ochiul UE ! Basescu ramane sa se mai gandeasca....
Marduk
QUOTE(March @ 22 Jul 2010, 06:46 PM) *
Acum Serbia va fi nevoita sa recunoasca independenta pentru ca-i face cu ochiul UE ! Basescu ramane sa se mai gandeasca....

Se aude ca Serbia vrea un schimb de teritorii inainte dea a recunoaste independenta Kosovo. Nu cred ca Basescu hotaraste, avem CSAT-ul, Parlamentul, etc. dar daca tu crezi ca asa stau lucrurile nu te pot contrazice.
March
QUOTE(Marduk @ 22 Jul 2010, 06:51 PM) *
a recunoaste independenta Kosovo. Nu cred ca Basescu hotaraste, avem CSAT-ul, Parlamentul, etc. dar daca tu crezi ca asa stau lucrurile nu te pot contrazice.

rofl.gif Alta gluma buna ! Pentru eschimosi care nu stiu cine conduce CSAT si Parlamentul ( prin lacheii celor doua partide !)
Marduk
QUOTE(March @ 22 Jul 2010, 07:07 PM) *
.... eschimosi care nu stiu cine conduce CSAT si Parlamentul

Cateodata ma uimesti, hai sa acceptam ca Basescu conduce CSAT-ul dar Parlamentul? acolo sunt si PSD-isti; PNL-isti, etc. si pe astia ii conduce Basescu?
turbo trabant
ce va chinuiti de kosovo atata? daca ati sti ce fete au pe acolo, v-ati da seama cat de prosti au fost sarbii.

serbia mare, putzulica mica.
March
QUOTE(Marduk @ 22 Jul 2010, 07:11 PM) *
Cateodata ma uimesti, hai sa acceptam ca Basescu conduce CSAT-ul dar Parlamentul? acolo sunt si PSD-isti; PNL-isti, etc. si pe astia ii conduce Basescu?

Nu. Da' lacheii au majoritatea !
Marduk
QUOTE(March @ 22 Jul 2010, 07:22 PM) *
Da' lacheii au majoritatea !

in ultima vreme si majoritatea asta a inceput sa se mai dilueze, se aud voci din front, opinii separate, etc. am sa repet la nesfarsit pana voi fi inteles, PDL-ul este istorie daca nu intoarce istoria in favoarea sa.
Marduk
Pentru unii care inca mai cred ca albanezii sunt niste "ingeri" buni de pusi la rana. Un sfert din populatia Macedoniei este formata din albanezi. Un stat mic, fosta parte a Yugoslaviei, asupra caruia au pretentii teritoriale, istorice, etnice etc. 3 state Balcanice, Grecia, Albania si Bulgaria, toate membre NATO. Sa vedem cum va rezolva NATO aceasta problema "albaneza" din Balcani. Care va fi urmatoarea tinta a albanezilor ce-si doresc crearea Albaniei Mari? Muntenegru? unirea cu Kosovo? Un musteriu zicea ca sarbii trebuiau sa aplice legea in Kosovo, iata ca si macedonenii au vrut sa aplice legea in tara lor, dar albanezii au alta parere.
Marduk
Apropo de ceea ce scriam in postul anterior, kosovarii nu sunt multumiti cu teritoriul pe care l-au primit, mai vor si alte teritorii unde locuiesc albanezi. Ce urmeaza? un razboi in Balcani? un alt loc in care USA-NATO s-au implicat este pe cale sa devina o "iarna balcanica" in locul "primaverii" promise de americani dupa bombardamentele asupra Serbiei. Dar eu cred ca implicatiile sun mai mari si de durata daca luam in calcul factorul religios, fundamentalismul islamic prezent atat in Kosovo, Albania cat si in Bosnia.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.