QUOTE(March @ 16 Feb 2008, 07:39 PM)
In lumea musulmana exista un stat democratic. Turcia !
Mi-am propus ca din respect sa nu mai postez o capatana care s-ar fi cuvenit la acest raspuns. Turcia vrea sa para democratica, tot incearca sa convinga lumea de pe vreme lui Ataturk. Eu personal nu cred ca Turcia este o tara democratica, sau poate democratia este prea grea pentru mine.
Si ce treaba are Kosovo sau Albania cu lumea islamica ? Albania e un stat secular din Europa cu aspiratii ( si sanse de succes) de a deveni membra a NATO. Iar Kosovo daca isi va proclama independenta va urma aceasi linie.
Albania este un stat musulman, nu doar demografic. Cum spuneam mai inainte, SUA si UE (M.B.) doresc sa ne demonstreze ca pot exista si tari musulmane, "democrate". Eu cred ca ne amagim, Albania, Bosnia si Turcia, sunt avangarda musulmana. In Germania traiesc 4 milioane de turci, albanezi, bosniaci, etc. in Olanda turcii si marocanii fac de zor copii care vor fi maine olandezi musulmani, suna bine nu.
Asa ca sa nu intram in panica : lume islamica, butoi cu pulbere, etc.
Nu de panica avem nevoie, dar nici de concesii si conciliatorism. Trebuie sa fim fermi in ceea ce priveste democratia, s-o definim, s-o sprijinim si sa ajutam musulmanii care chiar cred si lupta pentru valorile democratiei.