QUOTE(abis @ 26 Jan 2016, 12:03 PM)
Daca sunt anticipate acum, exista riscul (destul de mare) sa castige partidele proruse... Ar fi destul de urat, dar!! Dar, daca nu sunt acum anticipate, si continua sa guverneze inca doi-trei ani o majoritate de stransura, cumparata de Plahotniuc...Si asta va fi cu adevarat dezastruos.
Deci Pavel Filip ar fi o solutie de compromis? sau este considerat omul lui Plahotniuc?
Am spus eu ca dezinteresat? Este in interesul Romaniei sa aiba la granita un stat stabil, democratic, prosper, care sa nu ii creeze batai de cap si probleme.
Iar asta ne-ar costa doar 150 de milioane de euro?!?
e ridicol de putin, in opinia mea, mai ales daca acest imprumut vine cu niste conditii politico-economice. Rusia poate sa vina cu 1,5 miliarde si ne scoate de la masa de joc imediat.
...Este in interesul Romaniei ca un stat vecin sa fie in aceeasi familie europeana si trans-atlantica si nu condus de forte ostile, comandate de la Moscova.
De acord, dar mi-a atras atentia o fraza rostita azi de Pavel Filip:
"
Prietenul bun la nevoie se cunoaşte. De fapt aici este prima mea vizită pentru că contăm foarte mult pe sprijinul dumneavoastră"
Moldova considera Romania un stat prieten, nu frate sau sora. Un "prieten bun" poate fi la un moment dat mai bun decat fratele, nu?
...Dar Rusia, dupa sanctiuni si dupa prabusirea pretului petrolului, nu cred ca are resurse pentru a sustine economia Moldovei.
Nu trebuie sa sustina economia, parerea mea este ca trebuie doar sa permita iar exportul produselor moldovenesti catre Moscova. In acest mod Rusia rezolva multe probleme cu care se confrunta Moldova.
Nu exista solutii imediate. Nu poti schimba o tara peste noapte.
Corect. Dar eu n-am vazut, dar poate ma insel, o dorinta a moldovenilor de a se intoarce cu fata catre fratii lor romani, din contra exista moldoveni mai nationalisti decat multi romani.
Autoritatile moldovene au nevoie stringenta de bani. Solutia este sa le dam bani dar numai conditionat.
150 de milioane de euro? e prea putin, cel putin in mintea mea.
...Descurcati-va cum puteti cu oamenii care nu isi primesc pensiile si salariile. Cam asta trebuie sa fie abordarea.
Asa nu facem decat sa-i impingem in bratele Rusiei.