QUOTE(dorinteodor @ 9 Feb 2009, 08:21 PM)
ia citeste tu putin coranul
la mine in biblioteca, coranul sta langa biblie.
dar cam toata tehnica de calcul este facuta in china
no comment.
te referi la miliardul de catolici? erau mult mai putini catolici pe vremea inchizitiei si ce putere avea atunci biserica....
nu, ma refer la cele 2-3 miliarde de islamisti.
chiar asta astept dar, ti-am explicat, nu in viitorul previzibil
viitorul este previzibil, se vede azi dar trebuie sa sti unde sa cauti.
aici nu ai prins o chestie. cuvintul "laic" este inventat de biserica.
cuvantul "laic" nu a fost inventat de biserica.
LAIC ~că (~ci, ~ce) şi substantival. Care nu ţine de biserică; care este independent faţă de confesiunile religioase; mirean; lumesc. ~. /<fr. laïque, lat. laicus
SECULARIZÁ, A trece în patrimoniul statului (în schimbul unei despăgubiri) un bun aparţinând bisericii sau mănăstirii. – Din fr. séculariser.
societatea moderna europeana este in mod esential secularizata nu atee.... secularizarea nu a cuprins inca societatile islamizate, nici macar in europa, decit in mica masura.... multe fete nascute in europa sau america, de exemplu, isi pun broboada pe cap desi pina la 14 ani au trait din plin viata in scolile europene sau americane...si asta, de cele mai multe ori, fara a fi obligate de parinti...
nu inteleg ce vrei sa zici? ce legatura are
broboada cu secularizarea, laicizarea, in Europa, dar cu siguranta nu exista legatura cu islamul, poate doar broboada.
ceea ce se intimpla este ca prima generatie de islamisti in europa, de exemplu, se integreaza perfect in societate. dar copiii lor tinjesc dupa societatea islamica. cei mai multi teroristi islamici din europa sint de generatia 2. cei insa de generatia 3-a sint ceva mai occidentalizati....inca nu am prea multe date despre ei dar este posibil ca sa se integreze bine. exemplul turcilor din germania (unii ajunsi la generatia 5-a) nu este reprezentativ deoarece turcii au ceva vocatie europeana (nu stiu de teroristi de origine turca...)....
cred ca trebuie sa subliniez ceva
"islamisti in europa, de exemplu, se integreaza perfect in societate. dar copiii lor tinjesc dupa societatea islamica" ce concluzie tragem, ca educatia acestor copii a avut la baza educatia islamica din famiile lor, in anturajul lor, in moscheiile din Germania. acesti copii tanjesc dupa societatea islamica deoarece asa au fost educati. eu cred ca educatia unui copil este in proportie de 90% primita in familie, acolo invata ura, iubirea, religia, etc. turcii nu au vocatie europeana, islamul nu este specific Europei, in Balcani, Mediterana, Spania, islamul a incercat secole de-a randul presiunea militara, a pierdut, si a revenit cu presiunea demografica, pe care sincer cred ca o va castiga. turcii nu se vor incadra niciodata perfect in societatea crestina, democratica, spun asta deoarece nu pot renunta la traditiile lor care sunt transmise in cadrul familiei. nu sunt teroristi deoarece nu au revendicari majore fata de societatea in acre traiesc, dar in momentul in care vor avea probleme de natura economica, sociala, atunci vor reactiona conform cutumelor islamiste.