Din cate stiu, undeva in America, este o lege care interzice sinuciderea. Nu mai stiu cum suna, dar stiu ca pedeapsa e - pe langa absurda, ca deh!, cine dreq sa mai fie pedepsit?
- destul de grea si costisitoare
Dar asta e una din legile alea comice, ramasa din vremurile cand oamenii inca descopereau facutul de legi
Acum serios vorbind: constitutia, legea, moralitatea, religiile, etc - toate iti dau si accepta dreptul la viata. Nu se vorbeste nicaieri despre dreptul sau libertatea de-a iti lua viata.
Unii numesc sinuciderea un act de lasitate. Altii zic ca e curaj. Eu inca sunt nehotarata unde s-o incadrez.
Un amic bun de-al meu, om ce-mi era drag, copil - doar 23 ani - s-a sinucis anul asta in urma unei divergente cu iubita. Era putin abtiguit si s-a aruncat de la etajul hotelului. Si dus a fost. Sincer? N-am apucat sa-l cunosc live pe om, doar pe net. Dar m-a durut sufletul rau de tot ca s-a dus si "am timp sa-l vizitez" s-a transformat in "poate ne-om intalni pe lumea ailalta".
Oricum ar face-o cineva, momentul in care sinucigasul este gasit e un soc pentru oricine il gaseste - ruda sau nu. Si oricum ar face-o, oricine lasa in urma familie, prieteni cu suflete indurerate, care nu pricep nici in ruptul capului "de ce!???!"...
Consider ca site-uri de genul, care iti explica detaliat ce si cum, metode, asteptari, bla bla bla - ar trebui nu numai interzise, dar cine le face ar trebui pedepsit rau! Un om ce contempleaza sinuciderea e ajuns la capatul puterilor si doar frica de moarte il mai tine in viata. Insa daca moartea e descrica feeric, atunci nimic nu-l va mai convinge sa incerce sa traiasca.
Da, viata ESTE de o mie de ori mai dificila ca moartea. O data mort, aia e, nu mai esti! Nu te mai chinui cu chirii, cumparat de casa, mancare, supravietuirea pentru ziua de maine, iubitu/iubita nu e happy sau nu te mai vrea si tot asa. Moartea e nimic si nimicul va fi intotdeauna mai usor decat ceva. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa alegem nimicul.
Ciudat cum in Uk - de exemplu - rata sinuciderilor e grav de mare, mai ales in randul masculilor intre 20 si 30 ani, iar in Africa oamenii se chinuie si traiesc de azi pe maine, in locuri uitate de lume si de Dumnezeu...
Ca si concluzie - ca mi-a intrerupt propitaru gandurile
- consider ca site-uri de genul nu-s benefice si n-ar fi bine sa existe. Un site cu informatii generale - da, dar nu cu explicatii despre cum si ce metode si care is mai bune