Asa si trebuie sa fie negociatul: de placere...
Sincer sa fiu, nici eu nu doresc sa pierd ocazia de a negocia... de placere
Daca am timp, si imi pun mintea, negociez cam orice se poate negocia, de la taxi pana la cumpararea unei masini, de la mobila pana la pagini web sau servicii de orice fel, sau, cum spuneati voi, de la cumpararea unui buchet de flori pana la pretul unei case... Este adevarat ca trebuie sa realizezi si cu cine negociezi...
De ex., anul trecut, cand mi-am luat Hyundaiul, in urma negocierii, care a durat doua saptamani am redus suma de plata cu 3000 Euro fata de "pretul minim", oferit de ei la prima strigare...Pana acum este cel mai mare record, obtinut la cumparari de masini... Pe locul 2 a ramas Renaultu'...
De mobila pe comanda, de negocieri de schimburi valutare, fie cu banca, fie cu casele de schimb etc etc, nu mai vorbesc...
Prin urmare, recomand oricui sa incerce sa negocieze... Why not? La economie te invata ca banii sunt o marfa...Prin urmare, daca tu doresti un kil de mere, si ala iti cere un kil de pere pe ele, ii spui sa se mai gandeasca, ca tu nu esti dispus sa-i dai mai mult decat 700 gr. de pere pe kilul lui de mere... Daca este interesat, va accepta, daca nu, ori mai lasi de la tine, ori te duci la altul, ori... treci pe portocale
Economia de piata se bazeaza pe negociere... Dupa mine, cei care spun ca nu negociaza nimic, considerand acest lucru degradanat, arata prin aceasta, incapacitatea lor de a negocia... Nu e vorba de bani aici... E vorba de actul de comert in sine, care prin natura lui obliga la negociere...Adica nu exista nici o garantie ca pretul cerut este cel corect, prin urmare trebuie sa negociezi sa te asiguri ca e cel corect... Si eu, cand fac o oferta / bucata, fie serviciu, fie vreun bun material trebuie sa pun un adaos minim de 15%...Si asta este inca un adaos mic...
Parerea mea, nu mi-o luati in nume de rau....