Cand am citit prima data despre doctrina "ciuce" mi-am adus aminte de incercarile PCR de a implementa o forma a acestei doctrine in Romania. Dupa "revolutie" cand urmaream la tembelizor imagini de la festivitatile din Korea de Nord, ziceam in gandul meu ca asta ar fi fost soarta nemului romanesc daca Ceausescu continua sa conduca si azi Romania. Randuri de oamenii perfect aliniate, miscari sincronizate perfect, uniformitate exemplara, o imagine pe care nu o voi uita, la moartea marelui conducator Kim Ir Sen, promotor al doctrinei ciuce pana si randunelele plangeau, zicea agentia oficiala de stiri, radeam in sina mea de amaratii aia care cica se hranesc cu radacini, se spala odata pe saptamana, au haine de la stat pe cartela, etc. Cel mai mult insa m-a interesat si fascinat doctrina ciuce, koreenii de nord sunt un popor de munteni asprii dar patrioti, au cunoscut tot felul de ocupatii inca din zorii civilizatiei lor, ceva i-a facut sa se izoleze si sa se bazeze doar pe fortele lor. La inceputurile erei comuniste au fost sprijiniti de rusi si apoi de chinezide la care au preluat si tehnologia care i-a dus la bomba atomica si rachete, putin au fost cei care credeau in puterea acestui popor sarac muritor de foame, dar iata ca azi Korea de Nord asteapta sa fie invitata la masa celor puternici, au reusit ce n-a reusit Ceausescu, desi isi dorea foarte mult, (nu vreau sa ma gandesc ce ar fi insemnat pentru Europa si Rusia, o Romanie atomica
) au construit o tara bazata doar pe resursele interne, fara sprijin economic sau financiar exterior, cand si cand au primit ajutoare deoarece toata lumea primea informatii ca in Korea de Nord se murea de foame, un genocid national pe care tarile civilizate vroiau sa-l evite. In tot acest timp, partidul comunist si armata lucrau de zor la visul lui Kim Ir Sen, un ciuce cu final atomic. Stau si ma intreb cum se va termina toata aceasta aventura asiatica unde s-au strans destule arme nucleare, unde sunt conducatori fanatici, ce-a mai mare parte a populatiei planetei traieste in zona asiatica, sa fie oare descrierile din
Mahabharata [i]o viziune de genul celei lui Nostradamus?[/i]