Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Korea - Doctrina Ciuce
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4
abis
QUOTE(turbo trabant @ 29 Nov 2010, 11:53 AM) *
penrru tine e doar o conspiratiune religioasa impotriva lui asta micu si indecisu'

Nu imi aduc aminte sa fi vorbit despre conspiratii sau despre religie aici. Nu faci decat sa apelezi la un Strawman patetic...
turbo trabant
QUOTE(abis @ 29 Nov 2010, 01:15 PM) *
Nu faci decat sa apelezi la un Strawman patetic...

vorbesti despre tine cand ai spus despre deutsche welle ca spune tampenii? biggrin.gif
abis
Dupa Strauman, apelul la autoritate? smile.gif

Nu despre DW vorbeam, ci despre ideea ca SUA si Coreea nu pot raspunde prin forta.

Daca este nevoie, o vor face, pana atunci insa prioritar este sa nu se ajunga la un razboi deschis. Nimeni nu doreste asa ceva, nici macar Nordul.
March
QUOTE(abis @ 29 Nov 2010, 03:01 PM) *
Dupa Strauman,

Vino si tu ce ceva original . Nu repeta papagaliseste ce tot zicea papagalul de prieten al tau din Americania .
turbo trabant
QUOTE(March @ 29 Nov 2010, 02:06 PM) *
Vino si tu ce ceva original . Nu repeta papagaliseste ce tot zicea papagalul de prieten al tau din Americania .

eh asa e mai greseste omu' in viata. de mai multe ori in mod repetat.
March
Despre parerea chinezilor fata de vecinii lor nord-coreeni vezi aici.
turbo trabant
QUOTE(March @ 30 Nov 2010, 06:37 PM) *
Despre parerea chinezilor fata de vecinii lor nord-coreeni vezi aici.

prosti, prosti dar sunt prostii lor .

aveti idee oare la ce sunt folosite lagarele din concentrare din republica democrata? ehhh bursa chineja stie dar nu spune.
Marduk
Un articol interesant despre Koreea de Nord, povestea unui diplomat roman, aflat la post la curtea lui Kim Ir Sen.
March
Gata s-au potolit. Au zis ca nu vor raspunde manevrelor sud-coreene. Ba mai mult kimilsungii vor sa vina inapoi inspectorii ONU pe chestiuni nucleare. Ajutorul de orez din China si-a facut datoria.
Blakut
Marduk
Dictatorul Kim Jong-Il a murit, traiasca fiul sau Kim Jong-Un. Ce schimbari se vor produce in Korea de Nord? Se va schimba politca nord-koreeana? Este pregatit fiul Kim Jong-Un sa faca schimbari in doctrina partidului comunist? Vom asista la schimbari de genul celor ce s-au produs dupa moartea lui Stalin?
turbo trabant
what? s-a dus in raiul ciuce varul.

o sa imi fie dor de ochelarii si tocurile lui.

cica fii-su e si mai diliu, un fel de dracula local.

LE: incepe showul meserias acelasi ca si la moartea lui kim ir sen. bocete si "pupat de moaste".

http://www.hotnews.ro/stiri-international-...rd-coreeana.htm
turbo trabant
asta micu si rotofei a fost numit "Marele Succesor". Mai pe romaneste mostenitor.
turbo trabant
O inmormantare ca in povesti mai precis ca alba- ca-zapada: sicriu de sticla si pitici,multi pitici de partid biggrin.gif

http://www.fanpop.com/spots/disney-princes...s/49733/pics/10

http://www.itn.co.uk/world/35457/Kim+Jong-...goes+on+display
Cucu Mucu
QUOTE(turbo trabant @ 20 Dec 2011, 07:16 PM) *
O inmormantare ca in povesti mai precis ca alba- ca-zapada: sicriu de sticla si pitici,multi pitici de partid biggrin.gif

Ete asa il vedeam si pe nentu Nicu daca nu ii luau piticii maul la Targoviste! rofl.gif
Marduk
Din nefericire n-a avut norocul tatalui sau sa moara vara cand chiar si randunicile au plans la moartea sa, asa fiind iarna poate s-or gasi prin Korea de Nord macar ceva ciori care sa-l planga pe marele carmaci.
turbo trabant
randunicile pot sa planga si in migratie.

printisorul e plinut bine se vede bunele manere din helvatia pa el. un lant la gat si zici ca acum coboara dintr-o limuzina aseis cu clima bizonica biggrin.gif.
Marduk
crezi ca randunicile stiu ca a murit Kim Jong Il?
Cucu Mucu
QUOTE(Marduk @ 20 Dec 2011, 08:58 PM) *

Stiu, ca si-au luat iphone-uri si stau toata ziua pe tweeeeeter! Ce dracu altceva sa faca in vacanta? jamie.gif
March
QUOTE(Cucu Mucu @ 21 Dec 2011, 10:37 AM) *
Stiu, ca si-au luat iphone-uri si stau toata ziua pe tweeeeeter!

Fugi d-aicea. Alea sunt randunici tinute in cusca, spalate pe creier si la evenimente d-astea lasate sa zboare sa-si exprime durerea.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 20 Dec 2011, 09:58 PM) *

doru' de tzara le spune ca la nunta sa, a cazut o stea biggrin.gif

Le: credeti ca o sa serveasca coliva poporului? nu de alta dar e buna o masa calda din cand in cand.
turbo trabant
a inceput pomana porcului comunist si liber cugetator.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-...g-itar-tass.htm
March
Asta micu' are mintea destupata ? unsure.gif

Noul Kim a cedat. Phenianul opreşte activităţile nucleare în schimbul alimentelor
turbo trabant
Ii e foame si lui. Tu nu te uiti la poze? Baiatu' are nevoi mai elevate (nu numai alimentare) decat restul tovarasilor.

Marduk
QUOTE(March @ 1 Mar 2012, 05:46 PM) *
Noul Kim a cedat. Phenianul opreşte activităţile nucleare în schimbul alimentelor

Moncher, moratoriu nu inseamna incetare ci doar amanare, sa priceapa toata lumea.
Marduk
R.P.D.Coreeana a decis ca este timpul sa lanseze un satelit, frati lor sud coreeni, japonezii, americanii considera aceasta lansare o provocare, o ofensa, un act provocator. Eu nu pot sa inteleg logica pe care se bazeaza aceste declaratii, Coreea este un stat suveran, cum necum a reusit sa construiasca bomba nucleara, rachete intercontinentale etc. nu comentez aici cu ce lipsuri si greutati a facut asta poporul coreean, dar pozitia americanilor mi se pare rauvoitoare, menita sa puna presiune si mai mare asupra Coreei de Nord practic prin aceasta declaratie USA incalca dreptul unui stat la dezvoltare. Cu ce drept USA dicteaza cu ajutorul fortei ce sa produca un stat, cat sa se dezvolte acesta, cum sa se dezvolte? Nu vreau sa para ca le iau apararea nord coreenilor dar pentru un stat care se erijaza in aparatorul democratiei al libertatii astfel de interventii demonstreaza ce politica duce USA. Care politica ma face sa ma gandesc la un proverb: "de ce ti-e frica nu scapi" or americanilor, japonezilor, sud-coreenilor pare sa le fie frica de regimul nord-coreean de orice dezvoltare acestei tari, lucru demn de admiratie daca nu ar fi vorba de un regim stalinist, cand te gandesti ca totusi Coreea de Nord e o tara mica. Eu sper ca aceasta lansare sa fie asa cum declara guvernul nord coreean, una pasnica.
March
QUOTE(Marduk @ 17 Mar 2012, 01:51 PM) *
Eu sper ca aceasta lansare sa fie asa cum declara guvernul nord coreean, una pasnica.

Pasnica, pasnica. Satelitul va fi umplut cu un pumn de orez pentru a studia inmultirea lui rapida in cosmos. Si astfel ca ei sa nu mai primeasca ajutorul imperialist american de cateva sute de mii de tone de orez.
Marduk
Nu ti se pare ciudat ca o populatie de 20 milioane de locuitori nu are ce manca, desi piata este una stalinista, unde ar trebui sa se produca destul orez sa-si hraneasca poporul? prea seamana cu regimul lui Ceausescu cand se exporta foarte mult iar poporul manca pe cartela!
March
QUOTE(Marduk @ 17 Mar 2012, 04:23 PM) *
prea seamana cu regimul lui Ceausescu cand se exporta foarte mult iar poporul manca pe cartela!

N-au cartela. Mananca la gramada, atunci cand apuca, la cantina de la parterul blocului.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 17 Mar 2012, 03:23 PM) *
prea seamana cu regimul lui Ceausescu cand se exporta foarte mult iar poporul manca pe cartela!

Cu diferenta ca regimul lor a ajuns deja la nepotul lui nea nicu ohyeah.gif

Cand e lansarea in ocean pardon in shpatiu a maretului lui satelit? Glorioasa dovada a invincibilitatii luptei de clasa....
Marduk
Dupa moartea liderului nord koreean Kim... fiul sau, poporul nord koreean, vor sa demonstreze ca doctrina bunicului Kim Ir Sen este un succes, ca orice popor poate ajunge prin propriile forte putere nucleara de care sa tina cont marile puteri mondiale si un viitor competitor in batalia pentru cucerirea spatiului cosmic.
turbo trabant
Din ciclul "Bubuiti, tovarasi!"

http://www.zf.ro/business-international/te...ucleara-9513960
Marduk
Asia este pe punctul de a debalansa forta nucleara globala, Rusia, China, Pakistanul, India, Korea de Nord si poate Iranul reprezinta fortele nucleare asiatice. In Occident: USA, Rusia, Franta, UK si la fel ca Iranul in Asia, Israelul. Asa ca indemnul tovarasului Kim ..... este cat se poate de actual, mai ales in cazul unui razboi in Asia.
turbo trabant
Mareata lansare s-a efectuat cu succes drept in balta pacificului.

Corea de nord a inventat undita balistica.
Marduk
Orice esec este un pas inainte, altii au avut esecuri si succesuri mai rasunatoare. Urmeaza testul nuclear numarul 3, eu sper ca testul asta sa reuseasca. As mai fi curios sa aflu daca nu cumva presa nord koreeana a invinovatit imperialistii pentru acest esec spatial.
turbo trabant
Si eu sper sa reuseasca testul cu 20 de ghenereli in sala de testare.
turbo trabant
Si da si lupta si da-i si lupta eu care cu familia mea de la '48 in camera sa raman fara sotzialism este peste poate, neicusorule.

http://www.realitatea.net/decizie-istorica...ist_933634.html
Marduk
Este un pas important pentru Koreea de Nord, cred ca vor aplica aceleasi metode ca chinezii un sistem politic doua sisteme economice, dar mai mult ca sigur vor ajunge la acelasi concluzie.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 17 Apr 2012, 01:28 PM) *
Este un pas important pentru Koreea de Nord, cred ca vor aplica aceleasi metode ca chinezii un sistem politic doua sisteme economice, dar mai mult ca sigur vor ajunge la acelasi concluzie.

Idee de afacere: mcdonalds la pioniang. Reclama o asigura asta micu si bine hranit "Tovarasi,urmati exemplul conducatorului iubit!"
Marduk
Din cate stiu au peferat KFC in loc de MAC, probabil ca le place mancare mai iute.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 17 Apr 2012, 03:58 PM) *
Din cate stiu au peferat KFC

Normal ca au preferat Korea Foame Conserve.
turbo trabant
Liderul boborului se plange de parcul de distractii al boborului.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/...rys-future.html

Prioritati, nenicule, nu gluma in sotietatea avansata fara griji materiale.
Marduk

De cand am vazut fotografiile astea ma tot gandesc la gulerul purtat de tovarasii koreeni. Pare a fi un guler de genul celui pe care-l purtam in armata, o banda de plastic cusuta de marginea gulerului. Daca este asa nu ma mira ca tovarasii koreeni sunt atat de "scortosi" rofl.gif la vremea cand purtam un astfel de guler as fi dat orice sa port o camasa.
turbo trabant
O zi trista pentru fetele care mai sperau la printul lor care sa vina calare pe un tanc si sa se le duca in castelul lor denumit casa poporului norc.

http://www.mediafax.ro/externe/kim-jong-un...oreeana-9902393
Marduk
Pana la urma nordkoreeni au reusit sa trimita in cosmos un satelit! Pare ca au facut asta singuri, copiind o tehnologie veche sovietica, imbunatatind-o indeajuns pentru plasarea pe orbita a unui "obiect", cum il catalogheaza NORAD si NASA, nordkoreeni au reusit si asta ar trebui sa dea de gandit. Punandu-si toata lumea-n cap nordkoreenii fac exact ce i-a invatat tatucul Kim, doctrina sa pare ca da roade dar si fiori lumii democratice. Koreea de Nord a demonstrat ca poate, chiar cu infometarea propriului popor, conducatorii nordkoreeni au un vector de care se pot folosi pentru a-si impune cererile in fata celor puternici. Cine urmeaza? Iranul?
Marduk
Nord koreeni continua politica lor de dezvoltare prin forte proprii. Conform declaratiilor oficiale : "Al treilea test nuclear a fost efectuat cu succes ... test nuclear de nivel înalt a avut, spre deosebire de cele din trecut, o putere explozivă mai mare şi a utilizat un dispozitiv miniaturizat şi mai uşor"
Noul test nuclear facut impotriva tuturor sanctiunilor si rezolutiilor ONU, aduce in discutie rolul real al acestor institutii internationale, fondurile imense cheltuite pentru a mentine pacea in lume. O tara mica cu o populatie de 24 milioane de locuitori, sfideaza o intreaga lume si demonstreaza inca odata, ca tratatele si intelegerile internationale se pot transforma repede in simple hartii cu o oarecare valoare istorica. Bine ar fi ca la acest test sa nu participe si iranienii desi asa cum am mai afirmat pe acest topic, ceva ma face sa cred, mai ales dupa declaratia lui Ahmadinejad "suntem un stat nuclear", ca unul din aceste teste este al iranienilor. Cred asta pentru ca un test iranian efectuat in Iran ar fi atras imediat riposta israeliana, pe cand un test iranian in Koreea de Nord nu ar avea nicio consecinta.
andra_v
Evident, Coreea de Nord doreste negocieri politice cu toti actorii regionali (Statele Unite, Rusie, China, Coreea de Sud, Japonia). Ultimul test nuclear insa a atras reactii dure pana si din partea liderilor iranieni, chinezi si rusi.
Vazuta ca o contrapondere a Statelor Unite in Asia de Sud-Est, Coreea de Nord (de notat ca, spre deosebire de puterile occidentale, Coreea de Sud, dupa cum au evidentiat analistii site-ului Vocea Rusiei, nu s-a aratat atat de impacientata de gestul politic Nord-Coreean) si Iranul nu reprezinta nimic altceva decat argumentul de forta al Rusiei pentru reluarea negocierilor in cadrul Tratatului privind non-proliferarea nucleara. Declaratiile presedintelui iranian, Mahomed Ahmadinejad, confirma aceasta ipoteza.

In concluzie, sub amenintarea Bau-Baului iranian si Nord-coreean, presedintele Barack Obamma s-a grabit sa anunte reducerea cu 1/3 a arsenalului nuclear american, fara a mai pune problema relansarii dezbaterilor in problema fortelor conventionale in Europa.

In aceast sens, declaratiile ultimului lider al URSS (Mihail Gorbaciov: Lumea ar putea intra intr-o noua cursa a inarmarilor
http://www.ziare.com/articole/mihail+gorbaciov, urmat de avertismentul lui Gorbaciov care lanseaza o critica pe un ton destul de ridicat la adresa politicilor hegemoniste ale SUA prin intermediul postului iranian PresTV, citat de catre site-ul de stiri Ziare.com: Statele Unite se vor dezintegra precum Uniunea Sovietica, http://www.ziare.com/international/america...vietica-1207705 ) sunt deosebit de sugestive.
Marduk
QUOTE(andra_v @ 19 Feb 2013, 09:09 AM) *
... presedintele Barack Obamma s-a grabit sa anunte reducerea cu 1/3 a arsenalului nuclear american, fara a mai pune problema relansarii dezbaterilor in problema fortelor conventionale in Europa....

Gorbaciov are dreptate intr-o anumita privinta:
"..Gorbaciov a spus ca bolsevicii sovietici au cautat sa submineze valorile islamice in timp ce erau la putere si a mentionat ca in timpul Razboiului Rece, marile puteri au folosit religia ca pe un instrument si o arma..."
USA ar putea avea probleme de natura religioasa chiar pe teritoriul ei, islamul are din ce in ce mai multi adepti in USA. Dar tot de aici ar putea veni si o schimbare a islamului, prin moderarea dogmei si inlaturarea shariei, desi ma indoiesc ca moderatii vor avea succes. Obama insista pe dezarmarea nucleara deoarece exista temer ca tot mai multe state asa zis "incontrolabile" imprevizibile au un arsenal nuclear sau isi doresc un astfel de arsenal. Atat rusii, chinezii dar mai ales americanii se gandesc cu groaza la un conflict regional in care ar putea fi implicate arme atomice, un astfel de conflict ar fi greu de controlat si ar risca sa genereze un conflict mondial. USA detine armament conventional aproape la fel de puternic ca si armele nucleare, cu ajutorul tehnologiei si a armamentului conventional americanii pot sa-si mentina statutul de putere mondiala, dar iau in calcul ca ar putea fi obligati sa contracareze un atac nuclear printr-o riposta nucleara, efectul ar fi devastator pentru USA pentru umanitate.
andra_v
Sansele unui conflict atomic sunt nule la ora actuala. Pe noi, in particular, ne intereseaza soarta Tratatului privind Fortele Conventionale in Europa (ar trebui sa privim mai aproape, la 100 de kilometri de frontiera noastra, nu sa ne speriem de bombe...).
Marduk
N-avem la ce privi, rusii nu vor renunta la Transnistria, la Ukraina, la gurile Dunarii. Banuiesc ca asta este preocuparea ta, trupele rusesti stationate in Transnistria si in alte enclave rusesti ramase in zona gri sau asa numitele conflicte inghetate.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.