abis
15 Nov 2004, 02:19 PM
Darwish:
Sper ca-ti place la Iasi si ca te simti bine in Romania!
M-as bucura daca prezenta ta pe forum ne va ajuta sa intelegem mai bine ce se intampla in Orientul Apropiat.
talusa
15 Nov 2004, 03:01 PM
QUOTE (Leon @ 15 Nov 2004, 01:53 PM) |
QUOTE | Aceasta este lista masacrelor facute de armata israeliana numai intr-un singur an : 1948 conform documentelor ONU ... Sigur au existat mai multe dar asta e tot ce a fost documentat in amanunte inclusiv omarirea copiilor si violarea femeiilor si asa mai departe(tot tacimul pt a fi judrecati de genocid si crime impotriva umanitatii)... |
Salut !! Poate bagi si un citat din documentele ONU si poate atunci am sa cred ca asa s-a scris in ele.........oricum nu cred ca cele scrise sunt si adevarate. Un citat unde e raportata toata lista, te rog!!
|
Leon, lista asta a mai aparut o data pe acest forum, numai ca acum se incearca sa se dezgroape mortii(dar sper ca Darwish se va tine de cuvantt si nu vom fi nevoiti sa "inghitim din nou" ceeace am varsat mai de mult)
Apropos, lista nu facea parte din "documentele ONU"(iar violuri......cat vezi cu ochii
)
talusa
15 Nov 2004, 03:03 PM
QUOTE (abis @ 15 Nov 2004, 02:19 PM) |
Darwish: Sper ca-ti place la Iasi si ca te simti bine in Romania! M-as bucura daca prezenta ta pe forum ne va ajuta sa intelegem mai bine ce se intampla in Orientul Apropiat. |
Pana acum sper ca ai inteles de ce palestinienii nu au capatat o tara in perioada 1948-1967
(pentru mine....nimic nou sub soare...
)
Apropos, Leon, nu este nici o problema sa gasesti astfel de liste pe site-uri de genul:
==
El desalojo sionista de Palestina de 1948
Comité de Solidaridad con la Causa Árabe
==
Asta este si motivul pentru care nu este necesar sa ne "impotmolim" in genul acesta de "propaganda"(totusi, sunt si eu curios sa vad lista de pe site-ul ONU)
abis
15 Nov 2004, 03:12 PM
QUOTE (talusa @ 15 Nov 2004, 03:03 PM) |
Pana acum sper ca ai inteles de ce palestinienii nu au capatat o tara in perioada 1948-1967 |
Sincer, nu am aflat inca.
Stramosii mei aveau o vorba: Audiatur et altera pars. Pana acum nu am avut ocazia, si acesta este unul dintre motivele pentru care ma bucura prezenta unui palestinian printre noi.
talusa
15 Nov 2004, 03:14 PM
QUOTE (abis @ 15 Nov 2004, 03:12 PM) |
QUOTE (talusa @ 15 Nov 2004, 03:03 PM) | Pana acum sper ca ai inteles de ce palestinienii nu au capatat o tara in perioada 1948-1967 |
Sincer, nu am aflat inca.
Stramosii mei aveau o vorba: Audiatur et altera pars. Pana acum nu am avut ocazia, si acesta este unul dintre motivele pentru care ma bucura prezenta unui palestinian printre noi.
|
Pai, ce sa-ti fac daca nu citesti cu atentie!!!
Darwish a scris:
CODE |
1)De ce nu a fost infintat un stat palestinian intre 1948-1967?
Pentru ca cisiordania a fost anexata de transiordania formand regatul hashemit al iordaniei,iar Gaza a fost sub administratie egiptena...asta afost intelgerea la Rodohs 1949 .... |
Interesant este de ce nimeni nu "dezgroapa" in Ziua de astazi aceasta "intelegere de la Rodos(intre cine si cine s-a facut "intelegerea???) ca o eventuala solutie a conflictului!
Eu as fi de acord cu asa ceva si miine(am mai amintit ca cea mai mare greseala israeliana a fost torpilarea acordului de la Londra, intre Perres si regele Hussein)
P.s. Pentru Darwish, te rog documenteaza-te bine despre ce s-a discutat pe acest forum, caci este pacat sa ne pierdem timul...spre exemplu:
http://www.hanuancutei.com/forum/index.php...opic=536&st=240Si...inca una mica de tot...pe acest forum se obisnuieste sa se citeze sursa de unde ai citat....asa ca.....te rog!(nu...pe cuvant!!(DACA TU, CU PROPRII OCHI SAU URECHI, AI FOST MARTOR LA ANUMITE EVENIMENTE, POTI SPECIFICA ACEST LUCRU))
Leon
15 Nov 2004, 04:52 PM
Inca astept raspunsu la cei ai scris aici Chaled:
QUOTE |
Aceasta este lista masacrelor facute de armata israeliana numai intr-un singur an : 1948 conform documentelor ONU ... Sigur au existat mai multe dar asta e tot ce a fost documentat in amanunte inclusiv ).omarirea copiilor si violarea femeiilor si asa mai departe(tot tacimul pt a fi judrecati de genocid si crime impotriva umanitatii.. |
omarirea copiilor si violarea femeiilor si asa mai departe(tot tacimul pt a fi judrecati de genocid si crime impotriva umanitatii
Asta ai vazut acum cinci ani cand ai fost prima data in Balestina??
abis
15 Nov 2004, 04:55 PM
QUOTE (Leon @ 15 Nov 2004, 04:52 PM) |
Asta ai vazut acum cinci ani cand ai fost prima data in Balestina?? |
Asta-i un typo??? Daca cineva ar scrie Israhell cum ai reactiona?
Oul Dogmatic
15 Nov 2004, 05:08 PM
Talusea, Khaled ti-a raspuns la intrebari dar tu continui sa bati campii. Tu la ce evenimente ai fost prezent in '48 ? Te-ai dus la de-agata si ai facut parte din programul de "intarire" a etniei evreiesti in pofida celei arabe care trebuia "subtiata". De ce nu s-a format un stat palestinian dupa 1948? Dupa ce marile puteri au luat hotarirea sa "nu existe" un stat palestinian ci unul israelian, ce rost mai are o asemenea intrebare? Cand s-a "format" statul Israel erau 80% palestinieni in zona, dupa 50 de ani de masacre si cu ajutorul ....de sus acum mai sint...dar cifrele -cunoscute de toata lumea, vorbesc de la sine
http://www.palestineremembered.com/Acre/Maps/Story574.htmlhttp://www.palestineremembered.com/Acre/Ar.../Story1000.htmlhttp://www.palestineremembered.com/Acre/Pa...d/Story680.htmlTalusea oamenii astia au plecat de buna voie?
http://www.palestineremembered.com/Acre/Pa...d/Story562.html
talusa
15 Nov 2004, 05:29 PM
Vezi Darwish de ce am insistat ca este obligatoriu sa indici sursa????
A si aparut OUL(un propagandist de mana a treia!!..care nu a avut cunostiinte sa raspunda la intrebari!!) cu citate din...obiectiva propaganda palestiniana!!(imi poti indica OULE, unde si cand am citat eu din "propaganda israeliana??)
Raspunsurile lui Darwis le cunosteam, dar am vrut sa vad daca va avea curajul sa raspunda sincer(si, sa-ti spun drept, daca as face parte din propaganda israeliana, mi-ar conveni de minune acele raspunsuri sincere, PE CARE TU NU AI FOST CAPABIL SAU NU AI AVUT ONESTITATE SA LE DAI UN RASPUNS!!)
Cat despre oamenii care nu au plecat de buna voie, mai discuta Darwis de un 20% minoritate in Israel.....sau poate crezi ca pe aceia Israelul i-a importat!!!
P.S.Vad ca ai prins curaj si noi...campii!(stai linistit, cu raspunsurile sale, Darwish "m-a dat gata", dar tot a avut onestitate sa nu minta ca unul de teapa ta
P.S.Bai OUSORULE, cati musulmani erau in mandatul britanic numit Palestina in 1900 si cati erau in 1940?(sau crezi ca am uitat de tot raspunsurile pe care tu nu mi le-ai oferit!!
)
talusa
15 Nov 2004, 05:40 PM
QUOTE (abis @ 15 Nov 2004, 04:55 PM) |
QUOTE (Leon @ 15 Nov 2004, 04:52 PM) | Asta ai vazut acum cinci ani cand ai fost prima data in Balestina?? |
|
Nu are nici o legatura "B" in loc de "P" cu ce sustii tu(despre Israhell)!
Aici este vorba de o deformatie a celor doua litere, de catre vorbitorii de limba araba, cand se exprima in limba ebraica(nu stiu ce se intampla in alte limbi!)
Asta arata ca Leon nu a mintit cand a sustinut ca a lucrat in Israel(mai ales daca a lucrat in constructii).
Dar, din nou vine intrebarea.....cand si cu ce ocazie ai vizitat Israelul sau teritoriile ocupate(la care OUL Dogmatic a reusit cu brio sa nu dea nici un raspuns
Leon
15 Nov 2004, 05:43 PM
QUOTE (abis @ 15 Nov 2004, 04:55 PM) |
QUOTE (Leon @ 15 Nov 2004, 04:52 PM) | Asta ai vazut acum cinci ani cand ai fost prima data in Balestina?? |
|
Prealuminatu Abis...se pronunta Balestina pe arabeste...ia intreaba pe Chaled!
Din partea mea poti sa numesti Izraelu cum te duce gura....comprende??
abis
15 Nov 2004, 05:50 PM
Leon,
Nu conteaza cum se pronunta pe arabeste, conteaza intentia ta...
Leon
15 Nov 2004, 05:53 PM
Oule...baga mama niste site-uri neutre si nu alde Balestiniene...nu de alta, dar cred ca Talusa are de aici si pana acolo site-uri contra. Genu asta de propaganda ( in poza urmatoare ) e pase de mult..........
Dar nicaieri nu arata si adevaru...uite-i aici, special pt. tine si cei care inca mai "cumpara" asa ceva:
Iar tie Chaled.....daca bunicul tau ca restul, n-ar fi fugit deacolo, sigur situatia ar fii fost alta....regula e ca oamenii lupta pt. pamant si nu fug si incep sa planga dupa 56' de ani.
Dar cred ca pozele de sus spun mai mult decat o mie de cuvinte!!!!
Leon
15 Nov 2004, 06:04 PM
QUOTE (abis @ 15 Nov 2004, 05:50 PM) |
Leon, Nu conteaza cum se pronunta pe arabeste, conteaza intentia ta... |
Daca ai puteri paranormale si citesti intentiile mele, incearca pe la thread-ul ala de Dincolo de Ratiune....Acolo o sa ai succes si rating fenomenal!!
abis
15 Nov 2004, 06:07 PM
Pai crezi ca n-am?! Sa fii tu sanatos!...
March
15 Nov 2004, 06:41 PM
Ia te uita
Discutiile astea au trezit pe unii care intrasera in "adormire "
Si din nou se bate apa in piua pe marginea istoriei O.A. ( cu chestiuni si trimiteri la
site-uri ce au umplut pina acum vreo doua alte topicuri , inchise la un moment dat
) , in loc sa discutam chestiunile fierbinti , la ordinea zilei, precum alegerile pentru conducerea ANP-ului si perspectivele relansarii procesului de pace , daca/cat a furat Arafat din fondurile palestinienilor, apoi despre recenta intalnire a lui Bush cu Blair si discutia pe care au avut-o pe marginea situatiei din teritoriile palestiniene dupa moartea lui Arafat , daca viitorul stat Palestinian va putea fi cu adevarat democratic si va putea sa coexiste cu Israelul, etc.
talusa
15 Nov 2004, 07:31 PM
Ai observat si tu, March, cum a sarit Oul dogmatic?
A si "mirosit" o "prima grasa", desi nu se stie pana in 9/1/20045 cine o va plati!!!(Suha si-a aranjat viitorul, Oul a cam ramas in "aer")
In rest, "viitorul" nu intereseaza pe nimeni(sau cel putin pe OU nu-l interesa, caci nu a raspuns pana astazi la aceasta intrebare...poate ca avem mai mult noroc cu Darwis):
Darwish, cum vezi tu rezolvarea conflictului si viitorul acestei regiuni din Orientul Apropiat?
Cine crezi ca va conduce vitorul palestinienilor dupa Arafat si care ar fii preferinta ta?
Sper ca vei raspunde cu aceiasi sinceritate, cu mai putina subiectivitate(e greu si pentru tine si pentru mine!!)....cat despre mine, eu mi-am exprimat "credinta mea de viitor", sper sa o gasesti printre mesajele pe care le studiezi in momentul de fata.
Talusa
talusa
15 Nov 2004, 07:35 PM
QUOTE (abis @ 15 Nov 2004, 06:07 PM) |
Pai crezi ca n-am?! Sa fii tu sanatos!... |
Ce ai. succes sau rating?(ai inteles chestia cu Statul Palestinian intre 1948-1967??...de la "fratii arabi, nu se pretinde asa ceva....ca "frige"
)
March
15 Nov 2004, 07:46 PM
Avand sprijinul organizatiei Fatah , Mahmud Abbas ( Abu Mazen ) presedintele PLO are cele mai mari sanse sa-i ia locul lui Arafat la conducerea ANP. Si cred ca e omul cel mai echilibrat si cu mare prestigiu ( a fost alaturi de Arafat la fondarea PLO , fiind nr. 2 in conducerea organizatiei. ) pentru aceasta functie.
talusa
15 Nov 2004, 09:18 PM
March a scris:
QUOTE |
( a fost alaturi de Arafat la fondarea PLO , fiind nr. 2 in conducerea organizatiei. ) |
Aici este prima lui problema!!
A doua(fata de Israel) ar fi subiectul tezei lui de doctorat data la...Moscova
Darwish
15 Nov 2004, 09:38 PM
In primul rand va multumesc pentru ca exista asemnea dezbateri si ca se poate discuta in mare parte civilizat...Despre palestina si balestina nu conteza ... dar e o faza urata si as vrea s-o trec cu vederea respectand acest forum...
Revenind la ale noastre,Talusa te rog sa te uiti pe harta asta pentru realizarea careia varul meu a pierdut peste 20 de ani prin toate taberele de refugiati din iordania,liban,siria,cisiordania si gaza pentru a aduna informatiile si apoi la londra si new york si geneva pentru a documenta acest lcuru...
HartaTalusa, ai adevarat scapari cand vorbesti despre istorie...regele Husein d-zeu sa-l ierte e unul si acelasi care s-a dus si v-a avertizat in 1973 ca egiptenii si sirienii va vor ataca altfel o incasati rau de tot...
P.S.2)Cat despre "bancul cu miscarea trupelor in 1967", aici nu prea mai am nevoie de documente...chiar eu am auzit discursul lui L.Eshkol in care-l anunta pe Hussein sa nu deschida ostilitatile si acesta a ales sa....bombardeze Ierusalimul(fiind indus in eroare de Nasser si Assad si crezand ca va intarzia la "impartirea prazii"...dar il poti intreba te taticul tau despre "vestita interceptare de mesaje telefonice" realizata de spionajul israelian in acele zile)
Presedintele siriei pe atunci era Nuredin Atasi...Asad a ajuns presedinte din 1971 (de fapt din 1970)...
Familia mea a ales sa plece din Yaffa atunci cand unchiul meu de 9 luni (il chema tot khaled a fost impuscat in cap in piata karmel de un evreu ce a deshis focul si a ranit-o si pe bunica mea) ... dar inca mai am verisori in yafoo si am fost la ei in vizita...
QUOTE |
3)Intradevar, 20%, restul interpretari subiective ale tale.Um-El-Fahm sau Taibe sunt chiar atat de "nepatruns"??Si au trecut cateva zeci de ani de atunci! |
nu uita ca numarul evreiilor in palestina era in jur de 600 de mii si nu va puteati intide mai mult...aici nu e vorba de forta bruta ci de puetrea de colonizare ... lispa oamenilor ,nu mai stiati pe unde sa aduceti !
Altceva , unde era familia voastra atunci cand napoleaon a invadat estul ? cand a omorat 4000 de soldati din yaffa(fac parte si 7 din familia mea ... avem un Quran pe care il mostenim pe care scrie numele celor 7 morti ) in 1799 ...
Eu spun sa va mai documentati (cititi memoarele lui Bengorion si ale lui Daian)si sa nu exagerati importanta israelului pentru ca e doar o baza militara americana acolo ! Veti face ce vor americanii pt ca nu aveti incotro...
Eu nu reprezint pe nimeni dar totusi indraznesc sa pomenesc ceea ce consider eu just pentru a rezolva aceasta problema spinoasa :
1- Acceptarea Israelului in mod neconditionat de catre statele arabe si cele musulmanela un loc
2- Dreptul refugiatiilor palestinieni (si a descendentii acestora)sa revina la orasele si satele lor natale in conformitate cu prevederile ONU
3- Recunoasterea din partea israelului a responabilitaii morale pt deportarea palestinenilor si a crizei refugiatilor...(nu vrem despagubiri din partea lor pt ca ma multumesc sa ma intorc in tara mea si sa stiu ca pot trai acolo fara frica) si din partea palestinienilor a responsabilitatii lor la atacurile impotriva civililor israelieni
4- Condamnarea atacurilor teroriste din partea palestinenilor si israelienilor...
5- Dizolvarea tuturor militiilor palestiniene si predarea armamentului lor citre armata noului stat binational (ebraico-arab) in mod similar cu IRA
6- Declararea unei constitutii bine definite ce nu face diferenta intre arabi si evrei
7- Recunoasterea dreptului evreiilor de a trai pe pamintul noului stat dar limitarea intrarii evreiilor cu origini dubioase (evreii rusi care sunt considerati de catre foarte multi evrei ca fiind rusi care si-au "falsificat" religia pt a merge in israel unde sa traieste mai bine)
8- Declararea acestui stat (sau confederatie de state) drept neutra (gen elvetia si austria)...
daca stie cineva o solutie mai buna sa-mi spuna !
Leon
15 Nov 2004, 09:50 PM
QUOTE (Leon @ 15 Nov 2004, 01:53 PM) |
QUOTE | Aceasta este lista masacrelor facute de armata israeliana numai intr-un singur an : 1948 conform documentelor ONU ... Sigur au existat mai multe dar asta e tot ce a fost documentat in amanunte inclusiv omarirea copiilor si violarea femeiilor si asa mai departe(tot tacimul pt a fi judrecati de genocid si crime impotriva umanitatii)... |
Salut !! Poate bagi si un citat din documentele ONU si poate atunci am sa cred ca asa s-a scris in ele.........oricum nu cred ca cele scrise sunt si adevarate. Un citat unde e raportata toata lista, te rog!!
|
Inca odata te intreb....de unde ai scos cele afirmate de tine mai sus!!
Ca asa e regula pe aici...dai o bomba, dar sa stii s-o zvarlesti pana la capat!!
Nu se zice Balestina?? Oare n-am auzit eu bine in anii aia petrecuti acolo??
talusa
15 Nov 2004, 09:53 PM
Am inteles spre ce este vorba, Khaled..despre visul lui arafat de a inlocui statul Israel cu unul palestinian!!
Nici nu este nevoie de un "purtator de cuvant" mai bun al partii palestiniene, pentru a arata ca nici macar hotararea ONU din 1948 nu o acceptati!
Si eu ma intrebam daca avem cu cine discuta...daca tu apari ca un "palestinian moderat!
(Apropos...la harta pusa de tine NU APARE NIMIC!!Dar poate ne spui care este suprafata ocupata de statul Israel-in procente pbna la doua zerouri dupa virgula, comparativ cu...lumea araba!!!)
In concluzie, iti multumesc Khaled pentru interventie, ai aratat in cateva mesaje ca in generatia asta, nu prea este de discutat si ca am avut dreptate cand am sustinut ca......paretea palestiniana-de fapt..araba, nu doreste mai putin decat desfintarea statului Israel)
Cine nu a inteles acest lucru din mesaul tau, sunt gata sa-i explica "pe bucati"(si se mai sustinea ca nu din cauza problemei refugiatilor au cazut convorbirile de la Camp David)
P.S.In legatura cu Assad ai dreptate, in 67 el era numai Ministrul Apararii(eu discutam despre el in contexul discutiei interceptate de spionajul israelian, in care EL era unul dintre proptagonisti)
APROPOS, MAI ARUNCA O PRIVIRE PE CE AM SCRIS EU, AM AMINTIT CEVA DESPRE...PRESEDINTELE ASSAD?
Iti multumesc, totusi, ca, POATE, imi vei permite sa traiesc pe pamantul Israelului Mai discutam despre conditiile tale in...secolul viitor, cand veti continua sa visati la TREI state palestiniene(Unul in Iordania(80% palestinieni), unul in ceeace cereti astazi in Cisiordania si Gaza si altul in locul statului Israel...exact teoria in trepte a raposatului Arafat!!
Mentosana in corpore sano
15 Nov 2004, 09:58 PM
Linkul catre harta respectiva nu functioneaza. Cred ca url-ul corect este
http://www.prc.org.uk/prcmap/MapMain.asp?MapLang=Englishback to my usual lurking now...
Leon
15 Nov 2004, 10:09 PM
QUOTE |
nu uita ca numarul evreiilor in palestina era in jur de 600 de mii si nu va puteati intide mai mult...aici nu e vorba de forta bruta ci de puetrea de colonizare ... lispa oamenilor ,nu mai stiati pe unde sa aduceti |
Atunci de ce ati fugit?????????
Cum se mananca asta:
QUOTE |
2- Dreptul refugiatiilor palestinieni (si a descendentii acestora)sa revina la orasele si satele lor natale in conformitate cu prevederile ONU |
Cu asta:
QUOTE |
limitarea intrarii evreiilor cu origini dubioase (evreii rusi care sunt considerati de catre foarte multi evrei ca fiind rusi care si-au "falsificat" religia pt a merge in israel unde sa traieste mai bine) |
Poate explici rationamentul.......................
Inca astept citatul din documentele ONU!
talusa
15 Nov 2004, 10:13 PM
Asta site-ul, Khaled?
Al lui :
The Palestinian Return Centre"?
Pai, tot mesajul tau anterior explica ca vreti un stat in locul statului Israel(ca premiu ca ati incasat-o in 48,67 si 73-chiar, aici nu am inteles chestia cu Hussein si cum se lega de cele scrise de mine!)
Dar nu conteaza, mesajul tau a fost foarte explicit, il voi depozita in memoria computerului meu, pentru a arata in discutiile viitoare cunm vede un palestinian "moderat" sfarsitul acestui conflict
)
15 Nov 2004, 10:28 PM
QUOTE (talusa @ 15 Nov 2004, 09:53 PM) |
poate ne spui care este suprafata ocupata de statul Israel-in procente pbna la doua zerouri dupa virgula, comparativ cu...lumea araba!!! |
Asta are vreo legatura cu ce se discuta pana acum? Asta nu e un argument, e "appeal to pity". Gai feifen ahfen yam! Sau -pentru cei care nu stiu yiddish- cum ar spune romanul, nu incerca sa vinzi castraveti gradinarului. Discuti cu un refugiat palestinian, comparatii din astea procentuale intre suprafata israelului si a lumii arabe nu isi au rostul. Si nici nu au vreo relevanta. Hai sa ne apucam sa comparam si arsenalul nuclear, daca tot am inceput.
@Leon: daca ti se pare ca e vorba de discriminare acolo, te inseli... politica de repatriere a refugiatilor si politica de acceptare a imigrantilor sunt doua chestii diferite. Cu a doua parte nu sunt nici eu de acord in aceasta forma, dar nu mai intru in detalii...
talusa
15 Nov 2004, 10:47 PM
1)Refugaitul este primul care a introdus harti si comparatii teritoriale!
2)Eu consider ca acest conflict este arabo - israelian si nu palestiniano-israelian(daca urmareai discutia, ai fi observat ca am avut si o intrebare depre populatia araba in mandatul britanic intre 1900 si 1940...la care nu am primit raspuns), tot asa precum toate razboaiele SERIOASE din regiune au fost intre Israel si Coalitiile tarilor arabe)
Pan si PLO a fost constituit la Cairo de Liga Araba!!
Si pana in ziua de azi, mai exista tari arabe si musulmane care nu recunosc dreptul de existenta al statului Israel9si aici vine contextul nuclear...apropos, tu ai ceva date exacte?)
P.S.Am amintit ca Israelul a absorbit un numar egal de refugiati evrei din tarile arabe, cu numarul de refugiati palestinieni care au parasit in 1948, la indemnul tarilor arabe si "mentinuti in tabere de refugiati" de aceleasi tari arabe pana in 1967 si , in Liban, pana in ziua de azi!!(cred ca mai exista asa ceva si pe teritoriul Siriei)
CODE |
Gai feifen ahfen yam! |
Parca e vorba despre fluierat si mare!!!
16 Nov 2004, 12:22 AM
Mai adaug numai o chestie, nu-mi permit mai mult din pozitia de lurker (autoasumata, ce-i drept).
In legatura cu punctul 1, nu te-am intrebat cine a inceput, ci te-am rugat sa nu mai amintesti de "argumentele" astea rasuflate. Daca recunosti autorul urmatorului citat, poate iti dai seama si de ce mi-am permis sa imi exprim aceasta rugaminte:
QUOTE |
we must see the solution of this problem in the acquisition of a territory for settlement, which will enhance the area of the mother country, and hence not only keep the new settlers in the most intimate community with the land of their origin, but secure for the total area those advantages which lie in its unified magnitude. |
Daca nu esti sigur, ma multumesc si cu un "best guess"...
Cu privire la restul problemelor, astept si eu ca toata lumea raspunsul lui Darwish, sunt convins ca va fi mult mai interesant decat orice as fi eu in stare sa debitez...
talusa
16 Nov 2004, 12:29 AM
Mai bine dacat sa te tii de sarade ai pune intrebari concrete!
Si, in fond, tu poti ruga ce doresti, nimeni nu-ti este obligat cu nimic
Apropos, cine a scris acele lucruri...pentru mine chestia cu "coloniile" este f. rasuflata si(parerea mea personala) se va rezolva cand "se vor pune banii pe masa"(dar si acest lucru va sosi cand de partea "cealalta" nu se vor gandi la solutii gen Khaled).
Poate nu ai observat, dar Darwish a postat de mult raspunsul....asa ca tu poti sa astepti...eu nu mai am ce astepta, a dovedit ca si el doreste un stat palestinian in locul Statului IsraelIata "punctele" refugiatului palestinian:
CODE |
1- Acceptarea Israelului in mod neconditionat de catre statele arabe si cele musulmanela un loc
2- Dreptul refugiatiilor palestinieni (si a descendentii acestora)sa revina la orasele si satele lor natale in conformitate cu prevederile ONU
3- Recunoasterea din partea israelului a responabilitaii morale pt deportarea palestinenilor si a crizei refugiatilor...(nu vrem despagubiri din partea lor pt ca ma multumesc sa ma intorc in tara mea si sa stiu ca pot trai acolo fara frica) si din partea palestinienilor a responsabilitatii lor la atacurile impotriva civililor israelieni
4- Condamnarea atacurilor teroriste din partea palestinenilor si israelienilor...
5- Dizolvarea tuturor militiilor palestiniene si predarea armamentului lor citre armata noului stat binational (ebraico-arab) in mod similar cu IRA
6- Declararea unei constitutii bine definite ce nu face diferenta intre arabi si evrei
7- Recunoasterea dreptului evreiilor de a trai pe pamintul noului stat dar limitarea intrarii evreiilor cu origini dubioase (evreii rusi care sunt considerati de catre foarte multi evrei ca fiind rusi care si-au "falsificat" religia pt a merge in israel unde sa traieste mai bine)
8- Declararea acestui stat (sau confederatie de state) drept neutra (gen elvetia si austria)...
|
Apropos, care sta Israel va fi acceptat de toate statele arabe si musulmane(punctul1), cel care nu va mai exista? (sau Darwish va accepta Hatikva ca imn national?
)
Oul Dogmatic
16 Nov 2004, 01:47 AM
Talusa, atitudinea ta cand ii raspunzi personajului "Darwish" este specifica celei cu care evreii "negociaza" cu palestinienii, aroganta , tupeu si un fel de agresivitate retinuta. Oricat incerci sa rastalmacesti ceea ce a spus darwish este limpede ca nu s-a explimat pentru "desfiintarea" statului Israel ci pentru o federatie.
Daca ceea ce spuneti amandoi este adevarat atunci el si nu tu are mai mult drept de a locui acolo. Situatia voastra, expusa aici reflecta la scara mica situatia etnica si politica din Israel.
Palestinianul nascut acolo, este refugiat la mama naibii in Romania fiindca a fost alungat cu forta, fiindca membrii ai familiei au fost impuscati fara discutie de catre evrei, iar tu, nascut in Romania, trait bine, educat,plimbat si rasfatat de soarta.....te-ai dus in locul lui
Nu inteleg cum nimeni nu vede ridicolul situatiei! Si mai ai si tupeul sa-i spui - din ograda lui, ca n-are nici un drept acasa la el!
talusa
16 Nov 2004, 02:29 AM
Dragul meu Ou Dogmatic, din nou ti se pun in fata vechile texte propagandistice pe care nu le-ai mai declamat de mult?
Daca vorbesti despre o federatie...stii si la ce numere te referi si cine va avea majoritatea?
Si Hitler a fost ales printr-o majoritate democrata.
Ori ce scrie Darwish este exact planul in trepte al "raposatului"...dupa ce nu au reusit sa distruga Israelul pe calea armelor(marea dorinta a lui Gio19...vezi stranuturile arabe), atunci o vor face pe cale demografica
(stiu ca din nou va sari GIO ca miscat, dar "raposatul" a spus ca "Arma neconventionala a palestinienilor este...vaginul femeii arabe!!"...
eu numai citez acest lucru)
Ei, uite ca nu au gasit niste fraieri, care sa le ofere singuri jugulara
Dar ce nevoie e sa-ti explic TIE aceste lucruri....care esti...angajatul firmei
Apropos, ai participat la "mesele rotunzi" ale celor doua delegatii, caci altfel nu-mi explic de unde cunosti pana si tonul cu care au fost duse tratativele
Daca DA, nu inteleg de ce ti-a fost atat de greu sa raspunzi la intrebarea...."Cand ai vizitat ultima data regiunea si in ce calitate?".
Cat despre raspunsurile mele catre Darwish, lasa-l pe el sa-si exprime indignarea...nu are nevoie de doi avocati ca tine si ca Gio(din....vechea garda!!
)
Singurul lucru care m-a convins este ca.....nu prea avem ce discuta cu asemenea "compromisuri"
(si ca propun palestinienilor cu genul lui de idei sa-si caute fraieri in alta parte!)
Sper totusi ca ti-ai salvat(cu ultimele mesaje) o parte din "prima" pe luna Noiembrie
Sa mor daca am vazut de unde ai tras tu concluzia ca Darwish este un nenorocit de refugiat in ROMANIA(ca si chestia hilara cu tonul negocierilor).
Baiatul a scris ca este student la Iasi, in anul 5...si asa ceva costa(stiu din proprie experienta, fiul meu a terminat 6 ani la Bucuresti).
Nu trage omule concluzii in locul altora, ca nu ai talent si nici tocmit nu ai fost pentru acest lucru(din cauza lipsei de talent )
Oul Dogmatic
16 Nov 2004, 05:09 AM
QUOTE |
Daca vorbesti despre o federatie...stii si la ce numere te referi si cine va avea majoritatea? |
Pai Israelul este cel mai democratic stat din lume, parca asa ziceai, deci aplicati principiile democratice.
QUOTE |
Si Hitler a fost ales printr-o majoritate democrata. |
Aici am fost intotdeauna de acord cu tine. Este o mare asemanare intre ce facea Hitler cu voi, si ce faceti voi cu palestinienii.
QUOTE |
Ori ce scrie Darwish este exact planul in trepte al "raposatului"...dupa ce nu au reusit sa distruga |
Sa distruga Israelul?
Cu ce amice, cu prastia ?
QUOTE |
Ei, uite ca nu au gasit niste fraieri, care sa le ofere singuri jugulara |
Nimeni nu zice ca evreii sint sau au fost vreodata fraieri. Daca erau nu ar fi existat un stat Israel, nu ?
QUOTE |
Sa mor daca am vazut de unde ai tras tu concluzia ca Darwish este un nenorocit de refugiat in ROMANIA(ca si chestia hilara cu tonul negocierilor).Baiatul a scris ca este student la Iasi, in anul 5...si asa ceva costa(stiu din proprie experienta, fiul meu a terminat 6 ani la Bucuresti). |
Mi-ar parea rau sa mori din atita lucru, mai citeste doua foi in urma. Fiul tau a terminat la Bucuresti????
Vai de mine in capitala curvelor, intre tigani si hoti, in tara neispravitilor si tiganilor pungasi, acolo unde totul e vaxalbina ?????? Ma uimesti cat poti fi de patriot!
QUOTE |
...."Cand ai vizitat ultima data regiunea si in ce calitate?". |
Si cum se face ca tu nascut in Romania traiesti in Israel cu toate drepturile de cetatean, iar Khaled cu toate rubedeniile si stramosii nascuti si..omorati in Israel ( daca nu fugiti care incotro) trebuie sa traiasca aiurea? Ia spune, tu de ce ai dreptul mai mult decat el????
16 Nov 2004, 08:27 AM
@Talusa: cu explozia demografica m-ai dat gata... nu te-ai gandit ca nu e destul sa fii palestinian ca sa torni 12 copii? Cand traiesti in Gaza si mai esti si femeie pe deasupra, poate ca timpul tau chiar nu mai valoreaza nimic si iti permiti sa produci odrasle non-stop. Crede-ma ca nivelul economic, accesul la "health care" si educatia iti dau rata natalitatii unei populatii, nu nationalitatea sau culoarea pielii.
PS: Acum am vazut orele mesajelor si prima data m-am gandit ca sunteti mai toti pe alt fus orar. Voi chiar ati stat toata noaptea pandind topicul dupa reply-uri ca sa aveti motiv sa va balacariti? Dati-va domnilor o intalnire in private, va rezolvati divergentele (daca aveti curajul asta si fara un monitor in fata) si pe urma reveniti mai curati si mai uscati pe la Han... eventual fara aerele astea de superioritate si cu mai mult chef de dialog, nu de misto-uri ieftine.
Darwish
16 Nov 2004, 09:55 AM
Nu cred ca am fost jignit si injurat in halul asta de cand m-am nascut...nici atunci cand am spart sau am stricat lucruri prin casa...imi pare rau ca nu exista mai multi oameni ca Jack Niria printre evrei...
------------
@cine ori fel el cu palestina sau cu balestina...noi o pronuntam Falasitn!
------------
@Leon ... harta respectiva e facuta dupa documentele ONU ... asa ca poti sa-mi dai casuta ta postala si iti trimit un poster...e o munca de 20 de ani si acolo am gasit-o pe net...
------------
@Talusa ... iti spun ce mi-a zis un evreu marocan in piata il-karme...trecea un evrei alb langa noi (eu si respectivul evreu pe numele Amir) si atunci a ridicat maneca camasi si a apropiat bratul lui de bratul meu si a zis : cum de a ajuns si asta evreu...
De ce nu spui ca ii urasti si pe Safardim ? de ce nu spui ca ei sunt tratati ca cetateni second hand ca sa nu mai spun de evreii falasha ?
Asta este ultima oara cand iti raspund pentru ca exista un minim de bun de simt ce trebuie respectat intr-un dialog si atat timp cat ca tu nu il respect prefer sa te ignor decat sa incep sa gresesc si eu...
P.S : Jack Niria era secretarul lui Rabin si avea o vorba "astia cu ochii albstrii nu ne iubesc pe noi" referitor la evreii safardim si la arabi
Inca nu mi-ai raspuns unde era familia ta atunci ... pe pamantul carui palestinian ti-ai ridicat casa ?
Legat de familia mea , parintii mei sunt ingineri si bunicul meu de pe tata era imamul unei moschei si in anturajul regelui abdallah I al iordaniei...iar celalalt bunic este german si a servit in SS ...am suficeinte motive sa te urasc personal dar nu vreau sa cad in acest cerc vicios...sunt multe de comentat despre mesajele tale (si vezi ca e prima data cand postez adresandu-te cu pesoana a 2-a singular) pentru ca nu meriti altceva decat compasiune....
Am ajuns aici pentru ca am primit bursa de studii si invat din rasputeri pentru a o pastra...si te poti duce la facultate sa verifici daca nu poti dormi linistit...
---------------
Sunt pentru un stat federal palestiniano-israelian...nu vreau bani de la voi si nu vreau nimic...vreau sa ma introc acasa! asta este singura mea dorinta...visul meu este de a ma intoarce acasa si de a invata copiii mei dansurile populare palestinene in casa lor din il-manshie din Yaffa...
Apropos de federalizare, stii ce a zis jack Niria cand s-a propus o federalizare ? a zis ca daca PIB-ul unui cetatean palestinian ajunge la 14 mii de dolari pe an se va realiza dar atat timp cat este 1800-2000 nici nu se discuta...si are dreptate...
hai Talusa,cum ma mai ataci? alta noapte nedormita ? tu ai castigat daca asta vrei si eu ma multumesc cu aprecierile unor oameni simpli ca mine care vor sa discute lasand prejudecatile la o parte...
talusa
16 Nov 2004, 10:11 AM
QUOTE |
Jack Niria printre evrei... ------------ @cine ori fel el cu palestina sau cu balestina...noi o pronuntam Falasitn! ------------ @Leon ... harta respectiva e facuta dupa documentele ONU ... asa ca poti sa-mi dai casuta ta postala si iti trimit un poster...e o munca de 20 de ani si acolo am gasit-o pe net |
1)Nu era vorba cum pronuntati voi in limba araba, ci cum va exprimati in limba ebraica!!( i se ceruse si lui arafat sa "spuna aceleasi lucruri si in engleza si in araba!!"...probabil ca aveti probleme de traducere)
2)Si vrei ca Leon sa te creada pe cuvint?Pai, ai si bagat o harta care nu apare, iar cand ai fost ajutat de "cineva" din peluza, nu ai catadixist sa raspunZi daca aia era harta!
3)Cine l-a platit pe verisorul tau timp de 20 de ani?
talusa
16 Nov 2004, 11:17 AM
Darwish, ai avut "bunul simt" de a ma corecta la un lucru pe care nu l-am sustinut!
Te rog sa-mi citezi mesajul unde am scris ca Assad era presedintele Siriei in razboiul din 1967(nu spun "de 6 zile", caci te vei simti jignit)
Sau, faptul ca dai interpretrai "particulare" mesajelor mele, face parte tot din categoria "jumatatilor de advar"
Eu, cand gresesc, imi cer si scuze, asta face intradevar parte din...bunul simt!
March
16 Nov 2004, 01:19 PM
Khaled ,
Scuza-ma dar observ ca vorbesti despre himere ! Stat federal palestino-israelian
Cine a agreat asa ceva ca baza de discutii pentru solutionarea conflictului dintre Israel si palestinieni ? Toata lumea stie ca exista planul "Roadmap" propus de americani si agreat de Russia, EU, UN si Quartetul ministerial . Plan ce are ca solutie permanenta rezolvarea conflictului pe baza infiintarii pe baze democratice a unui stat Palestinian si a co-existentei acestuia cu statul Israel. Plan respins insa in totalitate numai de Hamas si Jihadul islamic. Sa inteleg ca esti de acord cu pozitia acestora din urma ? Eu sper ca dupa alegerile din 9 ianuarie ( care sper sa fie castigate de liderii pragmatici ai ANP respectiv PLO ) acest plan sa fie relansat in forta si sa fie implementat conform termenelor/fazelor propuse.
si o remarca : observ ca unii ti-au sarit in ajutor. Cred ca n-ai nevoie de asa ceva, constat eu din postarile tale. Si inca ceva , ca sa pastrezi un oarecare echilibru vizavi de postarile israelianului Talusa, ar trebui sa tii cont ca esti numai in parte palestinian , cealalta parte fiind de sorginte germano-SS dupa cum singur ai subliniat aici !
Darwish
16 Nov 2004, 03:16 PM
Ce am propus eu a fost parerea mea personala...eu sunt deacord cu foaia de parcurs..eu vreau liniste poporului meu..nu sunt deacord cu ce vor Jihadul si Hamasul datorita faptului ca nu au o viziune clara si nici un program ce poate fi luat in seama....imi doresc sa se termine conflictul si sa revina viata la normal acolo...atat...
Leon
16 Nov 2004, 03:44 PM
QUOTE |
@Leon ... harta respectiva e facuta dupa documentele ONU ... asa ca poti sa-mi dai casuta ta postala si iti trimit un poster...e o munca de 20 de ani si acolo am gasit-o pe net |
Nu se vede nicaieri in harta aia de "genocidul " produs de evrei si de violurile comise...defapt nu se vede nimic in legatura cu ONU.
Inca astept documentele....si asta aici!!
Leon
16 Nov 2004, 04:00 PM
QUOTE |
catre ceilalti oameni care au mai postat aici...ce parere aveti ? cum considerati ca se va rezolva ? propuneti si voi un plan ! |
Am sa-ti spun eu cum se va rezolva problema: O sa ramaneti in locurile in care va aflati acum....nici vorba de repatriere!!
CisIordania si Gaza au sa fie guvernate de un parlament Palestinian si traiul cetatenilor de acolo v-a fii functie directa de comportamentul lor. O sa fie liniste, poate am sa mai am data viitoare muncitori palestinieni ( pe care-i apreciez ft. mult ), dar daca n-o sa fie liniste, iar o sa fie inchisi dupa ziduri si vanati din elicoptere.
Pe acolo unde sunteti, aveti grija ce si cum va purtati...altfel o sa aveti iar parte de Septembrie Negru, mana lui Asad junior precum a facut Seniorul in El-Hama sau Doamne fereste ce ati patit in Sabra&Chatila.
Asta v-a fii situatia si fara suparare trebuie sa intelegi ca ce na-ti reusit sa faceti in 48', sigur n-o sa reusiti azi sau maine!
Evreii n-au alt loc in lumea asta iar voi sunteti imprastiati in toata lumea...si ati fugit singuri....asa ca nu se plange dupa laptele varsat. Ce-si face omu cu mana lui, e bun facut.
Darwish
16 Nov 2004, 04:15 PM
@Talusa : ma faci sa rad cand ai spus ca Husein a bombardat ieursalimul ... chiar asa ? citeste "Secret Channels: The Inside Story of Arab-Israeli Peace Negotiations" de Heikal ca e si in engleza in casa ta din Naharyya...dupa ce il citesti mai vorbim...cauta pe amazon.com cartea si comentaruilul facut de Judith Miller si mai vorbim...iti recomand capitolul cu hertzel si cu cei 2 hakhami trimisi de Max Nordo...mireasa e frumoasa dar e maritata...aca ca trebuia omorat sotul...pana atunci,numai bine!
E ciudat sa te tot referi la Assad...pe atunci oamenii forte ale regimului erau Salah jadid si Salah Bittar daca nu stii ..asa ca pune mana pe carte si citeste !
QUOTE |
Pe acolo unde sunteti, aveti grija ce si cum va purtati...altfel o sa aveti iar parte de Septembrie Negru, mana lui Asad junior precum a facut Seniorul in El-Hama sau Doamne fereste ce ati patit in Sabra&Chatila. |
Stai linsitit...nu se va ajunge la asemenea sitatii in iordania...populatia este compacta si omogena nu ca in liban unde populatia era eterogena si posibilitatea unui rabzoi civil era mare....
Adevarul ca discutia e o piredere de timp ... cand veti fi mai toleranti si veti scapa de capriciile rasiale mai vorbim...
gio19ro
16 Nov 2004, 04:32 PM
Un exemplu cat se poate de clar si de elocvent de cum isi justifica un evreu raptul teritorial si crimele. Au venit inarmati, populatia civila a fugit si acum spun: "Pai de ce ati fugit cand noi va impuscam? trebuia sa ramaneti pe loc si aveati parte de pamantul asta. Doar ca aveati parte de el in timp ce ati fii fost ingropati in el, nu pasind pe el".
Asta n-a mai fost pogrom, holocaust, crime impotriva umanitatii. Nu inteleg cum de aveti tupeul si nesimtirea sa zbierati ca muscati de sarpe despre holocaust cand voi ati facut exact acelasi lucru, dupa ce v-au trecut altii prin astfel de crime. Nu sunteti cu nimic mai buni.
NIMIC NU RAMANE NEPLATIT PE LUMEA ASTA, INDIFERENT CAT TIMP VA TRECE. CE ATI FACUT ALTORA VI SE VA FACE SI VOUA.
abis
16 Nov 2004, 04:49 PM
QUOTE (talusa @ 15 Nov 2004, 05:40 PM) |
Dar, din nou vine intrebarea.....cand si cu ce ocazie ai vizitat Israelul sau teritoriile ocupate |
Nu ti-am mai raspuns la chestia asta? Scuze, aveam impresia ca am facut-o: nu doar ca nu am vizitat pana acum nici Israelul, nici teritoriile ocupate (remarc ca totusi tu faci diferenta), dar nici nu mi-am propus vreodata sa le vizitez. Si nu doar din cauza securitatii - presupun ca aveti grija de turisti, insa Israelul nu ma atrage deloc ca destinatie turistica. Mai degraba as merge in Egipt, daca as vrea sa ajung in zona - macar acolo sunt piramidele, Sfinxul... Stiu oameni care au fost in Israel, dar nu ca turisti, ci in vizita la rude (eu n-am pe nimeni acolo, asa ca n-am motiv sa ma duc).
Nu o lua personal, dar chiar nu vad nici un motiv pentru a merge in Israel.
talusa
16 Nov 2004, 05:15 PM
http://www.hanuancutei.com/forum/index.php...t=4174&p=234284Gio, din nou te contrazice...20% din popularia Israelului!
O parete si urmasii celor care NU AU FUGIT!!
abis
16 Nov 2004, 05:27 PM
Talusa,
Hai sa zicem ca au fugit. Si care-i problema? Daca un cetatean roman pleaca (de bunavoie) in strainatate, inseamna ca guvernul are dreptul sa-i confiste casa, sa-i anuleze cetatenia si sa-i interzica sa se mai intoarca?
March
16 Nov 2004, 05:40 PM
Dar palestinieni care si-au vandut , de-a lungul timpului, cu forme legale proprietatile si le vor gratis inapoi acum
Ca sunt multi si acestia.
abis
16 Nov 2004, 05:41 PM
Cam cati (procentual)?
gio19ro
16 Nov 2004, 05:43 PM
QUOTE (abis @ 16 Nov 2004, 05:27 PM) |
Talusa, Hai sa zicem ca au fugit. Si care-i problema? Daca un cetatean roman pleaca (de bunavoie) in strainatate, inseamna ca guvernul are dreptul sa-i confiste casa, sa-i anuleze cetatenia si sa-i interzica sa se mai intoarca? |
Fugit de buna voie!!!
Trecand Dunarea inot!!!
Acum poate v-ati prins cum si de unde s-a nascut comunismul! De la alde Marx, Lenin, Trotzki, Stalin, Hrusciov, Brejnev. Toti foarte mandri de originea lor kazara si de mega-kibutzul URSS.
Daca am uitat pe cineva ca de pilda: Rosa Luxemburg, Bela Kun, Ana Pauker, Walter Neulander.... si altii de aceeasi teapa, rog pe admiratorii lor sa ma ierte.
talusa
16 Nov 2004, 05:44 PM
Darwish
---------
1)Este vorba despre Heikal, mana dreapta a lui Nasser?Hai sa fim seriosi!
2)Da, Partea Apuseana a Ierusalimului a fost bombardata de legiunea lui Hussein!
3)Cand am discutat eu despre "oamenii puternici din siria" si cu ce ocazie?Eu am discutat despre convorbirea interceptata de spionajul israelian, la care unul dintre participanti era....Assad:
==
In the 1960s, Mr Assad became involved in politics, as a prominent member of the Ba'ath Arab Socialist party.
At this time, Syria was wracked by political instability, with one coup succeeding another.
Mr Assad, who had been promoted to the rank of major general, was appointed defence minister in 1966.
==
BBC
Atat si nimic mai mult, asa ca, termina cu "plansul" de "bagare a vorbelor in gura altuia", caci asta e ocupatia TA, chiar cand minti ca nu vei mai comunica cu mine
(sau acum comunici in calitatea de de "SS"
)
In rest, mesajul tau este atat de incoerent, incat singurul lucru pe care l-am retinut a fost faptul ca Am fost mutat la Naharia in loc de Haifa(acolo am fost mutat de Gio19, care acum a trecut la.....blestemele divine...asta poate, asta livreaza!)
Abis
-----
Intrebarea(despre cand ai vizitat Israelul) era in contextul unor cunostiinte pe care le manifestai si care...nu prea aratau a cunostiinte(data viitoare, cand raspunzi peste un numar de mesaje, incearc asa citezi si mesajul referitor, pentru a evita aiureli de genul acesta!)
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.