jet li
12 Feb 2005, 09:19 PM
QUOTE |
"(..)Cultura nu trebuie sa se incline in fata comertului. Ea este aceea care ne va inarma pentru a raspunde la aceasta provocare a aventurii umane numita globalizare. Prin ea ne vom putea opune partizanilor socului civilizatiilor; rabufnirilor arhaice, identitare, nationaliste, religioase, de care lumea ne da atitea dovezi dureroase; ea este aceea care asigura respectul celuilalt si dialogul intre oameni." (fragment din discursul presedintelui Frantei, Jacques Chirac, tinut la UNESCO 2 februarie 2003) |
Asta era pe siteul globalizarea.com , Jacques Chirac greseste, elementul acela "identitar, nationalist, arhaic" va fi intotdeauna la locul lui, chiar daca sa zicem s-ar popula planeta numai cu americani, toti cam la fel si cu acelas nivel bun de trai, nu o sa treaca nici 1 an pana cand vor inceape sa se deosebeasca intre ei, si vor aparea accente diferite ale limbii in fiecare loc, si regionalisme,si moduri de gandire diferite cu tot efectul televiziunii
abis
6 Jul 2005, 08:22 AM
Summitul G8 care va incepe in curand in Scotia, la Gleneagles se anunta tensionat...
Majoritatea statelor G8 sint dispuse sa sporeasca ajutorul acordat pentru combaterea saraciei la 0,56% din PIB, pina in anul 2010, si pina la 0,7% din PIB, in 2015. Doar SUA, care au contribuit cu 0,16% din PIB in 2004, se opun.
Majoritatea statelor puternic industrializate sint de acord sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera. Cu exceptia (surpiza mare, nu?) SUA: Gica Bush se opune Protocolului de la Kyoto asupra incalzirii globale; nu accepta faptul ca incalzirea globala are intr-adevar loc sau ca (in eventualitatea in care clima planetei chiar se incalzeste) una dintre cauze este nivelul emisiilor de gaze cu efect de sera.
mutulica
3 Jun 2006, 06:11 AM
in lumea aia, la virful unde se impleteste politicul cu economicul si socialul e nevoie de multa inteligenta emotionala... cea care defineste cit de tari sunt nervii cuiva... sau stomacul (dupa caz)
degeaba e un individ in stare sa emita judecati de valoare daca nu e in stare sa le si vanda celorlalti... poporul va cumpara de la ala care e in stare sa vanda, sa il influenteze (un foarte bun sales in domeniu a fost hitler de ex)
serbanescu a avut sansa unei emisiuni televizate, si deci un capital de imagine creat pt momentul in care a ajuns sus, dar se pare ca e o diferenta mare intre a scrie si regiza niste emisiuni la tv si a concepe planuri economice, care sa treca de un guvern plin de agende personale, de influente politice, etc trebe sa fie al naibii de bun ca sa fii acceptat ca si tehnocrat intr-o lume de politocrati
ZAMOLXE
4 Jun 2006, 10:18 AM
QUOTE (mutulica @ 3 Jun 2006, 07:11 AM) |
in lumea aia, la virful unde se impleteste politicul cu economicul si socialul e nevoie de multa inteligenta emotionala... cea care defineste cit de tari sunt nervii cuiva... sau stomacul (dupa caz) degeaba e un individ in stare sa emita judecati de valoare daca nu e in stare sa le si vanda celorlalti... poporul va cumpara de la ala care e in stare sa vanda, sa il influenteze (un foarte bun sales in domeniu a fost hitler de ex)
serbanescu a avut sansa unei emisiuni televizate, si deci un capital de imagine creat pt momentul in care a ajuns sus, dar se pare ca e o diferenta mare intre a scrie si regiza niste emisiuni la tv si a concepe planuri economice, care sa treca de un guvern plin de agende personale, de influente politice, etc trebe sa fie al naibii de bun ca sa fii acceptat ca si tehnocrat intr-o lume de politocrati |
... in lumea "aia", la varf, e nevoie DOAR de tupeu, nesimtire ...
... NICIODATA un tehnocrat nu va avea castig de cauza in fata politicienilor (diletanti sau profesionisti) ... un politician stie sa vorbeasca ... un tehnocrat stie sa faca ... iar, pt. ca e multa lene, comoditate, lasitate, oamenii prefera ... sa vorbeasca ...
fis_tic
14 Jun 2006, 03:56 AM
Plesu crede ca lumea functioneaza, in ciuda profesionalismului acestora. Eu cred ca resursele sunt limitate si de aceea este bine ca oamenii sa se vada si sa nu-i perceapa pe ceilalti ca pe o nebuloasa. Evul mediu a demonstrat ca prostia este greu de combatut, usor de instaurat, invaluita intr-o aura de facil. Cu prostia nu prea poti negocia, e greu de convins, globalizarea este un termen care explica incercarea unor oameni inteligenti de a-si coordona actiunile pentru limitarea prostiei.
Uncle Sam
6 Jun 2007, 08:03 AM
Si cu aia care isi gatesc pe strada ce fac?
Nu cred ca e o masura impusa de bogatasii proprietari de supermarket-uri, trebuie sa fie alte ratiuni. Indienii sunt parca pe locul doi ca populatie dupa chinezi, nu cred ca isi poate imagina cineva ca interzicand mancatul pe trotuar, milioanele de oameni care traiesc la limita subzistentei vor navali in hipermarketuri. Poate autoritatile sunt ingrijorate de starea de igiena si sanatate, eu am batut la picior cam toate marile metropole indiene si e un dezastru, nu doar se mananca pe strada ci se traieste pe strada.
jet li
7 Jun 2007, 01:42 AM
Abis, indraznesti sa ii spui unuia "nu imi place ca tu mananci sau vinzi mancare pe strada du te si mori , sau fa-te sclav la alt capitalist pe cel mai mic salariu din lume, din care oricum o sa mori de foame pentru ca am interzis mancarea de pe strada, o sa cumpari de la supermarket, nu ma intereseaza cum"
Nu sunt slujbe pentru toti, si in India salariile sunt foarte mici
QUOTE (abis @ 6 Jun 2007, 07:50 AM) |
QUOTE (jet li @ 6 Jun 2007, 12:05 AM) | In New Delhi s-a interzis vanzarea mancarii pe strada, ocupatie din care traiau zeci de mii de oameni. Mancarea vanduta era foarte ieftina - orez, curry si alte asemenea |
Este posibil ca o astfel de interdictie sa aiba un efect benefic asupra starii generale de sanatate a indienilor. |
Stii, abis, lumea e impartita.
Gândeste-te la niste mici facuti la gaz sau tigaie.
Daca-ti mai priesc.
Si ce inseamna ca se interzice ceva?
Haoleu!!! Sa nu uitam de prohibitia americana, pune-l tu pe indian sa nu-si aiba ratia/zi de orez
Si crede-ma ca-i mai sanatos decât chips
Baidauai abis, lucrezi la McDonalds?
Erwin
26 Jan 2012, 11:05 PM
O cunostinta mi-a trimis un email cu urmatorul continut :
Pe la începutul anilor 2000, exista un talk-show pe ANTENA 1, care se numea: "Marius Tucă Show". Acest excelent ziarist invita în emisiunile sale, cele mai reprezentative personalităţiale momentului, de la preşedintele statului, primul ministru şi membri ai guvernului, până la sportivi, oameni de cultură sau de ştiinţă... pe scurt, invita în fiecare seară, OMUL ZILEI! ...Era unul dintre programele cele mai aşteptate şi mai urmărite, întrucât realizatorul nu-şi "ierta" pentru nimic în lume invitatul, supunându-l unui continuu tir de întrebări, care de care mai provocatoare şi mai indiscrete referitoare la activitatea profesională sau acţiunile publice ale acestuia. Totul cu bun simţ, totul cu maxim profesionalism, beneficiind de o echipă redacţionala de elită!
Într-o seară de acum circa zece ani, l-a avut ca invitat pe marele nostru economist şi academician Anghel Rugină, profesor universitar de anvergură mondială, care s-a stins din viaţa de curând, din păcate... Emisiunea de pe Antena 1 din acea seară avea să devină, pentru toţi cei care am urmărit-o, absolut memorabilă.
Sub Ceauşescu, Anghel Rugină a fugit din ţară , trecând Dunărea înot la sârbi. A fost rănit la picior de un grănicer român, dar a reuşit în cele din urmă să ajungă în Statele Unite, unde a devenit membru corespondent al Academiei Statelor Unite, şef de comisii economice şi consilier în diferite guverne americane.Pentru cine vrea să se edifice mai pe larg despre personalitatea acestui român de excepţie recomand lectura de pe Wikipedia şi din alte surse on-line.
La un moment dat, cu toată experienţa sa, Marius Tucă a scăpat invitatul de sub control. Personajul "de mare calibru"din acea seară, a pus treptat stăpânire pe emisiune, toată pregătirea acesteia ducându-se "pe apa Sâmbetei", deoarece răspunsurile sale la întrebările moderatorului depăşeau cu mult tiparul emisiunii, prin amplitudine, prin modul în care erau documentate şi mai ales prin consecinţele lor!... Erau răspunsuri care impuneau de la sine alte întrebări şi tot aşa... Ca un bulgăre de zăpadă lăsat să se rostogolească pe o pantă proaspăt ninsă!... Dar să vedem ce s-a întâmplat, concret!
Domnul Rugină a afirmat la un moment dat, că a fost invitat acasă la George Bush!La "CASA ALBĂ", bineînţeles. Fiica domniei sale era prietenă şi colegă de facultate cu gemenele preşedintelui american, iar acesta a vrut să îl cunoască personal, aşa că l-a invitat la o cină în cel mai bine păzit obiectiv al planetei. Şi când Marius Tucă l-a întrebat cum e de fapt preşedintele american "în privat", au început dezvăluirile:
"George Bush este un texan simpatic, cinstit şi foarte de treabă, dar nu face ce vrea el!..."
"Cum, adică, nu face ce vrea el? Păi nu este el cel mai puternic om de pe planetă? Nu conduce el guvernul celui mai puternic stat din lume?" A întrebat, Tucă."Păi, nu prea..." a răspuns domnul profesor. "Se vede treaba că trebuie să fac unele precizări", a mai spus domnia sa, "ca să se ştie şi ca să puteţi înţelege mai bine"!...
Apoi a continuat: "Dragii mei, lumea asta este condusă de un fel de guvern mondial, format dintr-un grup de circa 250-300 de persoane, super-bogate, super-puternice şi super-bine-informate, care trăiesc "ca în sânul lui Adam"! Oamenii ăştia deţin puterea absolută pe planetă. În afară de accesul imediat la toate resursele economice şi la cele mai recente descoperiri tehnico-ştiinţifice, multe ţinute în secret, au la dispoziţie, în toate ţările lumii, institute de cercetări psiho-sociologice, cu ajutorul cărora ţin sub control toate popoarele planetei. Acestea le indică personajele politice cele mai "potrivite" pentru a "câştiga alegerile", în mod "democratic" în cele mai importante state ale lumii; importante nu numai ca număr de locuitori, dar mai ales prin resursele lor naturale, prin puterea economică, militară sau prin poziţia lor strategică.
Practic toţi conducătorii statelor importante ale planetei sunt"aleşi" cu "binecuvântarea" acestui "GRUP", şi toţi cei aleşi nu fac altceva decât să pună în practică "directivele" trasate de acesta..."
Întrebare telefonică de la un telespectator: "Domnule Anghel Rugină, face şi România parte dintre ţările vizate de "GRUP"?"
"Da. Şi ca dovadă vă aduc faptul că, înainte cu două luni de alegerile din 2000, persoana care a câştigat alegerile prezidenţiale, a fost în vizită "privată" în Statele Unite, iar la două săptămâni de la câştigarea alegerilor, primul ministru proaspăt numit a făcut acelaşi lucru. Au fost amândoi să-şi ia "foaia de drum"...
Replică telefonică: "Adică dumneavoastră vreţi să spuneţi că pe preşedintele nostru ni l-au ales americanii?"
Răspuns: "Nu o spun eu. Aşa este. Numai că nu americanii, ci "GRUPUL" care conduce. În America a avut loc doar acceptarea şi instruirea personajelor."
Replică: "Să vă fie ruşine domnule, Rugină... Să vă fie ruşine că aţi ajuns la vârsta pe care o aveţi, cu capul plin de păr alb, ca şi mine şi că ne minţiţi în halul ăsta... Nu ştiu ce interes aveţi să o faceţi, dar vreau să vă spun că pe preşedintele nostru l-am ales noi, cu toţii, prin votul nostru, că aşa am vrut noi! Să vă fie clar: aşa am vrut noi! Şi apoi cum să ni-l aleagă alţii când este o comisie de votare care verifică vot cu vot, de la toate partidele... Sunteţi un mincinos! Domnule Marius Tucă, nu mai chemaţi, domnule, din ăştia... Bună seara!..."
Anghel Rugină, (A.R.): "Dragă domnule, te felicit!... Te felicit că ai ajuns la vârsta la care ai capul plin de păr alb şi că ai trăit până acum cu impresia că ai putere! Că votul tău contează! Poţi să mori fericit în cazul ăsta! Eu nu am vorbit pentru cei care au vârsta şi convingerile dumitale. Eu am vorbit pentru cine are urechi să audă şi minte să înţeleagă!...
În ceea ce priveşte votul, nu uitaţi vorbele lui Stalin, care zicea că nu contează cine şi ce votează, contează doar cine numără voturile! Astăzi cu voturile centralizate electronic treaba asta a devenit un simplu joc pentru un informatician: cu un program deştept, printr-o simplă atingere a unei anumite taste, voturile plus ale unui candidat se adună discret la cel care trebuie să iasă...
Îmi spui că nu ştii ce interes am... Am interesul ca POPORUL MEU SĂ AFLE... Să afle şi SĂ ÎNŢELEAGĂ!... Să înţeleagă că la nivel global "cărţile sunt făcute"! Oamenii ăştia sunt prea deştepţi şi prea puternici!..."
Alt telespectator (TS), întreabă:
"Dar cine sunt oamenii ăştia? Este vorba de Franc-masonerie?"
A.R.: "Sunt şi masoni în "grup", dar nu sunt majoritari!"
TS, (chiar dacă se tratează de un alt telespectator lăsăm iniţialele cu titlu generic, pentru cursivitatea mesajului):
"Atunci, despre cine este vorba? E sultanul Bruneiului? Bill Gates? Sau cine altcineva?"
A.R.: "Mai, băieţi... Pe oamenii ăştia nu-i cunoaşte nimeni... Adică nimeni dintre "muritorii de rând"! Ce, sultan? Ce, Bill Gates? Ăştia sunt mici copii, pe lângă cei din "GRUP"! Trebuie să înţelegeţi că adevăraţii bogaţi ai lumii nu apar în nici un top, al niciunei reviste... Se bucură de anonimat pentru ca astfel să aibă libertate deplină de mişcare. Doar un număr limitat de persoane, alese pe sprânceană, cunoaşte identitatea unora dintre ei, alte persoane "alese", cunosc pe altele, şi tot aşa. Nimeni nu poate pune toate piesele acestui puzzle împreună... Nici măcar preşedinţii marilor state ale lumii. Directivele ajung la ei prin interpuşi. V-am spus că este vorba despre oameni deosebit de inteligenţi şi despre o organizare perfectă!..."
TS : "Atunci sunt evreii?"
A.R.: "Sunt şi evrei dar nu sunt majoritari!"
TS: "Arabii? Sunt şi arabi? Că ăştia au petrol..."
A.R.: "Dragii mei, sunt reprezentanţi de peste tot, într-o proporţie echilibrată. În asta şi constă succesul "GRUPULUI", deciziile în interiorul lui se iau într-un mod absolut democratic, iar locul în acest "GRUP"se moşteneşte, pe principii monarhice, cei ce urmează să intre fiind foarte bine testaţi şi pregătiţi în acest sens...
TS: "Bun, şi cam de când se întâmplă chestiile astea?"
A.R.: "Se zice că acest "GRUP" a luat fiinţă cam pe la începutul anilor 1800, cu scopul declarat de a prelua conducerea lumii. Prima mişcare cu relevanţă la nivel planetar ar fi fost iniţierea valului de revoluţii din Europa anilor 1848. Apoi "GRUPUL" a încercat preluarea puterii pe tot globul prin intermediul ideologiei comuniste."
TS: "Cum adică, să preia puterea în lume cu ajutorul comunismului? Păi comunismul nu zice că totul este al tuturor? Nu înţeleg. Puteţi să ne explicaţi?"
A.R.: "O.K. Să raţionăm un pic... Deci ideologia comunistă spune că totul este al tuturor, este adevărat, dar şi că nimeni nu poate dezlipi nici un strop din bunurile în comun pentru folosul său personal. Deci totul este al tuturor şi în particular al nimănui. Şi chiar dacă nu sunt ale nimănui, după victoria planetară a comunismului, aceste bunuri trebuiesc totuşi "administrate" de cineva. Şi de ce acel cineva n-ar putea fi un "GRUP", de administratori la nivel mondial de, să zicem... 250-300 de persoane!... " ...Toată lumea... mută. Inclusiv Marius Tucă...
Şi domnul profesor a continuat: "Toate mişcările de rezonanţă mondială de după 1848, s-ar fi produs cu acceptul acestui "GRUP". Totul bine studiat. Totul cu un scop precis.Bineînţeles că au apărut şi evenimente neprevăzute. Las un moment dat, liderii comunişti, supuşi unei propagande deşănţate cu scopul creării cultului personalităţii, pe criterii de marketing politic, au început ei înşişi să creadă în ceea ce propovăduiau şi să se creadă nişte ZEI în viaţă, aşa că au scăpat de sub control. Şi atunci a fost nevoie de crearea unei ideologii care să contrabalanseze comunismul şi anume fascismul. Şi aşa a pornit cel de-al doilea război mondial... Şi când şi fascismul a început să aibă derapaje i s-a opus o coaliţie mondială, şi pentru că nu fusese înfrânt comunismul "independent", a fost nevoie de un "război rece", care s-a încheiat aşa cum ştim cu toţii, cu victoria "GRUPULUI", asupra copilului rebel - comunismul!
Acum suntem în faza în care "GRUPUL" se concentrează asupra unei noi strategii de putere şi anume "GLOBALIZAREA". Au fost create organisme la nivel global în sprijinul acestui concept: NATO, G8, G20, FMI, Banca Mondială, BERD, Comunitatea Europeană, etc...
Trebuie să recunoaştem că acest "GRUP" a avut un rol foarte important în menţinerea unui echilibru strategic la nivel mondial. În perioada dominaţiei acestuia, nivelul de trai al populaţiei a crescut în mod constant, nu peste tot e drept dar încă se mai lucrează la acest lucru prin intermediul organismelor mondiale controlate de "GRUP". De asemenea nivelul tehnologic a cunoscut un progres uriaş care nu ar fi fost posibil fără direcţionarea resurselor necesare în acest sens. "Drepturile omului"sunt impuse permanent pe ordinea de zi a tuturor reuniunilor la nivel mondial, sau regional, acolo unde acestea nu sunt la înălţimea momentului. În general se impune o nouă ordine mondială, care încearcă să înlăture haosul, anarhia şi pericolele potenţiale la nivel planetar...V-am spus că este vorba despre persoane deosebit de inteligente.
E drept, uneori sunt mai răi câinii, că stăpânii, dar sunt sigur că la momentul oportun, stăpânii îşi vor pune câinii cu botul pe labe !..."
Marius Tucă (M.T.):
"Domnule Anghel Rugină, m-aţi uimit! De unde ştiţi toate astea?
A.R.: "În cercurile academice americane se dezbat destul de des subiecte de genul ăsta!"
M.T.: "Şi nu vă este frică să dezvăluiţi aceste lucruri?"
A.R.: "În primul rând, am o vârstă: "mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul", şi apoi sunt lucruri, repet, deja cunoscute, iar scopul pentru care am făcut-o este de a limpezi cumva apele şi de a potoli spiritele înfierbântate din România, care încă mai cred că tot ceea ce zboară se mănâncă!..."
TS: "Şi noi ce trebuie să facem?"
A.R.: "Aici am vrut să ajungem cu discuţia noastră!... Pentru noi, important este să ne facem viaţa frumoasă în jurul nostru.Să lăsăm gândurile mari, la scara internaţională, că acolo jocurile sunt făcute şi echilibrele nu trebuiesc rupte! Nu avem nici informaţiile, nici competenţa, nici resursele şi nici mijloacele necesare să acţionăm la un nivel atât de înalt.
Putem în schimb să ne comportăm civilizat, să ne educăm bine copiii, să ne conservăm şi să ne protejăm mediul în care trăim, să ne respectăm şi să ne ajutăm, pe scurt: să ne trăim viaţa liniştiţi..."
Marduk
27 Jan 2012, 03:04 PM
"... Pentru noi, important este să ne facem viaţa frumoasă în jurul nostru.Să lăsăm gândurile mari, la scara internaţională, că acolo jocurile sunt făcute şi echilibrele nu trebuiesc rupte! Nu avem nici informaţiile, nici competenţa, nici resursele şi nici mijloacele necesare să acţionăm la un nivel atât de înalt. Putem în schimb să ne comportăm civilizat, să ne educăm bine copiii, să ne conservăm şi să ne protejăm mediul în care trăim, să ne respectăm şi să ne ajutăm, pe scurt: să ne trăim viaţa liniştiţi..."
No comment.
P.S. Imi aduc aminte acest interviu, asa cum imi aduc aminte propunerea profesorului Rugina pentru stabilitatea leului. La vremea aia se vorbea de rezervele de argint ale Romaniei, de leul de argint si puterea sa pe plan international, multi au luat in ras propunerea profesorului A.R. dar eu cred ca atunci ca si azi exista interese ca o tara ca Romania sa nu devina independenta financiar, economic, asta din cauza dezechilibrului pe care l-ar provoca la nivel european, ar devenii acea variabila de necontrolat care poate da peste cap realitatea creatorilor de realitate.