QUOTE(Marduk @ 9 Jan 2016, 03:23 PM)
Nu este vorba de o marota, este vorba de faptul ca tu vrei sa-i prezinti pe rusii ca fiind raul pe pamant, ca ei sunt de vina in toate cele, ceea ce nu este adevarat.
Eu am spus ca sunt vinovati pentru ca au atacat o tara vecina care nu ii agresase militar si ca au ocupat teritorii care, potrivit tuturor tratatelor, apartineau altora. Inseamna asta ca sunt "raul pe pamant"?
Daca i-am acuzat vreodata de un lucru pe care rusii nu l-au facut, spune-mi care este ala.
Dimpotriva, i-am acuzat
doar pentru ce au facut. Si nici macar nu am facut o lista exhaustiva cu toate porcariile pe care le fac rusii.
Rusia evinovata ca la Kiev s-a declansat o revolutie
Ianucovici este vinovat. Daca Ianucovici a actionat la ordinele si indemnul Rusiei, atunci si Rusia este vinovata.
Rusia este de vina ca NATO a inaintat in est amenintand granitele Rusiei?
Rusia este de vina ca NATO a inaintat in est. Pentru ca daca tarile din zona s-ar fi simtit in siguranta in preajma Rusiei, nu ar fi cerut sa fie primite in NATO.
Iar chestia cu amenintarea granitelor Rusiei, cant-o la alta masa. NATO nu ameninta nici o granita. Este un pact defensiv. Tarile din NATO se obliga sa se ajute in cazul unui atac extern, nu ameninta granitele altora. Este o imbecilitate sa iti imaginezi ca trupe estone, letone si lituaniene, cu sprijin aerian din vest, vor trece granita rusa...
Probabil, dar n-am de unde sastiu, versiunea oficiala rusa, care a recunoscut prin Putin ca s-ar putea sa fie militari rusi aflati in vacanta
Cum adica nu ai de unde sa stii ca militarii inarmati cu arme care se gasesc doar in arsenalul Rusiei, de pe camioanele carora unele sigle prost sterse tradeaza regimentele de unde provin, care isi pun ca prostii poze pe retelele de socializare sunt militari rusi? Dar ce or fi, martieni? Cine pleaca in vacanta, din armata, cu tancul si cu BUK-ul? Nu stii ca militarii rusi sunt militari rusi, dar poti sa stii ca Iliescu este vinovat pentru mineriade, desi "versiunea oficiala" este ca n-a fost condamnat niciodata... Daca in cazul bolsevicului poti sa vorbesti despre vinovatia lui chiar si neoficiala, nu stiu ce retinere te impiedica sa vorbesti depre vinovatia (chiar si nedeclarata oficial) a Tarii Sovietelor...
Nu, nu este "probabil", este
sigur ca omuletii verzi sunt militari rusi profesionisti, in misiune clandestina in Ucraina.
Daca noul stat dorea sa rezolve acest conflict pe cale diplomatica discuta cu rusii, iar in schimbul libertatii si democratiei, ceda teritorii ocupate majoritar de rusi, facea schimb de populatii etc.
1. Nu este un nou stat vecin. Este acelasi stat - Ucraina.
2. Ce conflict trebuia sa rezolve Ucraina, din moment ce nu exista nici un conflict inainte de interventia rusa?!
3. Cum poate un stat sa cedeze teritorii altui stat? Daca Rusia ar dori Delta Dunarii pe motiv ca acolo locuieste o importanta minoritate rusa, Romania ar trebui sa o cedeze? Ar trebui sa o ofere Rusiei chiar daca Rusia nu a cerut-o (caci nu a existat o cerere oficiala din partea Rusiei prin care sa solicite Ucrainei sa i se ofere Crimeea si Donbasul)? Daca Rusia ar formula o astfel de cerere, exista vreo procedura constitutionala prin care statul roman sa ofere Delta Dunarii Rusiei? Nu exista. Prin urmare, Ucraina nu putea oferi teritorii Rusiei pentru ca:
a) nu exista o cerere a Rusiei de a i se oferi teritorii
b) chiar si in cazul in care ar fi existat, nu existau proceduri legale pentru a oferi teritorii ucrainiene unui stat strain
c) chiar daca Rusia ar fi cerut, in ciuda obligatiilor pe care si le-a asumat, teritorii ucrainiene si chiar daca ar fi existat o procedura legala prin care Ucraina sa poata oferi propriul teritoriu altui stat, acest lucru trebuia respins cu indignare. Pentru ca nici un stat nu are dreptul sa ceara teritorii de la alt stat. Cel putin daca vorbim despre state semnatare ale Tratatului de la Helsinki, Cartei ONU, documentelor OSCE...
d) chiar daca toate procedurile legale erau indeplinite, Ucraina nu putea oferi teritorii din cadrul statului fara sa tina seama de parerea cetatenilor sai: nu doar de parerea celor care locuiesc in zonele vizate, ci in intreaga tara (asa cum daca Ungaria ar cere sa primeasca teritoriile din Romania locuite de maghiari, decizia ar trebui sa tina cont de parerea tuturor cetatenilor romani, nu doar de parerea cetatenilor de etnie maghiara)
4. Schimbul de populatii este o idee perimata; cine doreste sa plece din Ucraina in Rusia este liber oricand sa o faca, poate sa isi depuna linistit actele pentru rezidenta in Rusia, sa vanda tot ce are in Ucraina si sa plece. Nu este tinut nimeni cu forta. Cine vrea sa emigreze in Rusia, nu este cu nimic impiedicat. Asadar, despre ce schimb de populatii vorbim, cand oricine este liber sa se mute oricand? Cel putin din partea ucrainiana. Nici un etnic rus care a dorit sa plece definitiv in Rusia nu a fost impiedicat. A vorbi in zilele noastre despe schimb de populatii este absurd, in conditiile in care statul nu te impiedica cu nimic, daca vrei sa pleci. Daca nu vrei sa pleci, evident nici nu te poate obliga. Despre ce schimb de populatii putem vorbi?!
Se pare ca da, acolo unde ei cred ca apara panslavismul, ortodoxia (care a inlocuit comunismul), sunt dispusi sa intervina
Una este
sunt obligati sa intervina cum ai spus initial si alta este
sunt dispusi sa intervina.
Nu, nu sunt obligati si da, sunt dispusi sa o faca.
Tocmai asta este problema: ca sunt dispusi sa intervina acolo unde nu sunt obligati sa o faca.