QUOTE(Taunul @ 21 Jul 2010, 03:04 AM)
"green pine are o raza de 500 de km"[i]
Inca odata. Nu poti defini raza fara a specifica RCS. Curbatura globului limiteaza raza si in Israel cel mai inalt munte are 2200Km, insa e pe Podisul Golan la granita cu Siria si, de aceea, radarul ar putea fi distrus de pretenii de la soare-rasare. Acum Israel are satelitul Ofer 9, insa nu stiu daca poate da informatii eficiente.
[i]"dimensiunile unui shahab sunt respectabile"
RCS-ul fazei de boost ar urma sa aibe acelasi RCS ca si Head-On, altminteri e o prostie. Ceea ce este specific fazei de boost este caldura de lansare a rampei si poate fi folosita impreuna cu RCS.
Un avion steals are RCS de 0.01 la 0.1m^2 [ca o pasarica] si nu vad motivul pentru care shahab-ul nu poate fi la fel.
[apropo, Hitler a avut un avion steals facut din placaj, insa nu a reusit sa-l termine]
"la arrow nu ati renuntat? parca asa auzisem dar poate ma insel."
Parca n-as crede. Oricum, dupa calculele mele, "vede" mai bine o tinta cu RCS scazut si are aceeasi rezolutie angulara ca si radarul american.
datele oficiale despre sistemul american vorbesc de un RCS de 0.1 metri patrati deci comparabil cu green pine. si de o integrare superioara cu tot sistemul (inclusiv cu briliant eye).
shahab-3 are niste aripioare mici dar destul de vizibile, la fel si conul tip biberon. nu e chiar stealth (parerea mea). la separare insa se cam termina discutia si e doar head-on.
adolf a avut mai multe proiecte de avioane stealth, nu i-a iesit nici unul.
in fine, stiam ca ati primit sistemul pentru ca arrow nu prea era gata de integrare si nici rezultate bune la interceptare nu a dat (pana acum). ca urmare , sistemul asta (sub comanda americana) a fost 'donat' ca sa nu ramana israelul descoperit. as fi tare curios cate 'canistre" au livrat odata cu astea sau se bazeaza pe aegis-urile din meediterana pana in 2015.