Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Israel
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
Cla
QUOTE(Taunul @ 1 Jun 2011, 06:02 PM) *
* Recensamintul britanic din 1920 arata ca in Palestina traiau 17.000 de arabi, parte nomazi - deci temporar si 10.000 de evrei.
* Evreii au trait intotdeauna in Israel-Palestina si ma refer la ultimii 2000 de ani. Incepind cu mijlocul secolului al XIX-lea ei erau majoritari in Ierusalim.
* Israel este patria strabuna a evreilor. Toate satele arabe existente inainte de 1948 au denumiri ebraice, lucru care arata ca evreii au radacini adinci in Israel. Regatul Israel a existat peste 1000 de ani.

Concluzia mea este ca Israel trebuie definita ca tara a evreilor si pentru a fi asa, evreii trebuie sa fie majoritari.

Aha, si īn Cisiordania, īn Gaza, īn Golan?
Ia-o mai lent, te rog.
Cla
Sorry, double posting
Marduk
QUOTE(Taunul @ 1 Jun 2011, 07:02 PM) *
Concluzia mea este ca Israel trebuie definita ca tara a evreilor si pentru a fi asa, evreii trebuie sa fie majoritari.

Ok, de acord ca evreii trebuie sa aiba o tara a lor, dar palestinienii nu trebuie sa aiba o Palestina a lor? Cum ve-ti reusi sa deveniti majoritari, avand in vedere dezvoltarea demografica a palestinienilor? cu ovule de la tigancile din Romania? Sa presupunem ca o sa castigati acest razboi demografic, de care nu stiu cat de constienti sunteti, ca natiune, ca individ, desi cred ca la nivel inalt exista oarece preocupari in acest sens, pentru ca acolo trebuie sa existe o viziune de ansamblu, al viitorului PALESTINEI. Ciudat ce legatura poate exista intre ovulele tigancilor de cetatenie romana, demografia exploziva a tiganilor din Romania si spectrul sumbru al majoritatii detinute de tigani intr-un viitor nu prea indepartat si Israel! Pare a fi o afacere genetica, pe care medicii evrei au mizat fie pentru castiguri, fie pentru a contrabalansa un caracter aparte prezent la palestinieni. Dar sa ne intoarcem la Palestina, asa cum ii placea vecinei mele doamna Solomon s-o numeasca, nu-mi spunea niciodata ca pleaca in Israel, doamna Solomon pleca in Palestina, din pacate nu a mai reusit, dar Palestina din mintea sa mi-a ramas ca reper atunci cand fac referire la aceasta zona geografica, ce pare a fi din ce in ce mai implicata intr-un razboi demografic, genetic.
Cla
QUOTE(Marduk @ 1 Jun 2011, 06:41 PM) *
Ok, de acord ca evreii trebuie sa aiba o tara a lor, dar palestinienii nu trebuie sa aiba o Palestina a lor? Cum ve-ti reusi sa deveniti majoritari, avand in vedere dezvoltarea demografica a palestinienilor? cu ovule de la tigancile din Romania?

Foarte simplu, prin furt. Furt de teritoriu. Pe cānd deoparte e cea mai mare īnchisoare din lume numita Fāsia Gaza, evreii fur teren din Cisiordania.
Daca asta nu vede cineva, ori e orb, ori din New York.
Marduk
Cla, 5.gif problema evreilor nu este teritoriala ci DEMOGRAFICA, in 50 de ani vor fi minoritari. Ce solutii ar avea, asimilarea, exterminarea, razboiul de durata??????
March
QUOTE(Marduk @ 1 Jun 2011, 07:56 PM) *
Cla, 5.gif problema evreilor nu este teritoriala ci DEMOGRAFICA, in 50 de ani vor fi minoritari.

Lasa-i pe ei. Mai bine vezi de rrromanii nostri ! tongue.gif
Marduk
Tocmai ca am vorbit despre asta, Israelul si Romaina au probleme demografice asemanatoare.
Cla
Ok, demografic e corect. Musulmanii se īnmultesc ca sobolanii, pentru ca stiu si au īnvatat ca copiii lor or vor face la fel si atunci sunt miliarde.
Dar totusi, daca nu se da teritoriul cuvenit, auzi, ce sa mai zic ca toata lumea stie si toata lume-si tine gura, si stim de ce.
Taunul
QUOTE(Marduk @ 1 Jun 2011, 07:56 PM) *
Cla, 5.gif problema evreilor nu este teritoriala ci DEMOGRAFICA, in 50 de ani vor fi minoritari. Ce solutii ar avea, asimilarea, exterminarea, razboiul de durata??????

sunt planuri si la asta
Marduk
QUOTE(Cla @ 1 Jun 2011, 09:31 PM) *
....Dar totusi, daca nu se da teritoriul cuvenit, auzi, ce sa mai zic ca toata lumea stie si toata lume-si tine gura, si stim de ce.

Ce teritoriu cuvenit, cand devi majoritar dispui asa cum vrei de tot ce te inconjoara, ai guvern, ai politie, etc. sunt putine tari in lume unde minoritarii conduc majoritarii.

QUOTE(Taunul @ 1 Jun 2011, 11:53 PM) *
sunt planuri si la asta

Tare-s curios sa vad ce planuri au evreii in aceasta privinta.
Taunul
QUOTE(Marduk @ 2 Jun 2011, 09:48 AM) *
Tare-s curios sa vad ce planuri au evreii in aceasta privinta.

Ie normal ca esti curios.
Cla
Cel mai curios pt mine ar fi un interviu cu familli mixte, as vrea sa stiu cum se simt, ce le lipseste si ce ar vrea.
Taunul
QUOTE(Cla @ 2 Jun 2011, 12:19 PM) *
Cel mai curios pt mine ar fi un interviu cu familli mixte, as vrea sa stiu cum se simt, ce le lipseste si ce ar vrea.

Arabii vor un Israel fara evrei si evreii vor un Israel fara arabi.
Cla
QUOTE(Taunul @ 2 Jun 2011, 10:30 PM) *
Arabii vor un Israel fara evrei si evreii vor un Israel fara arabi.

Taunule, un autogol mai bun n-ai putea fabrica, felicitari.
N-ar fi rau sa-ti comanzi niste abtibilduri cu hakenkreuz, cred ca ti-ar sta bine pe undeva la geam.
edit: dar sa nu te miri cānd īti zboara vreo piatra īnauntru. Fie ea si pisata de jehova.
Taunul
QUOTE(Cla @ 3 Jun 2011, 01:03 AM) *
Taunule, un autogol mai bun n-ai putea fabrica, felicitari.

Fii pe pace. Totul este calculat cu precizie.
abis
Cam mirosi a fanfaronada, Taunule. smile.gif

Asta e tot calculata cu precizie?
Cla
QUOTE(Taunul @ 3 Jun 2011, 07:36 AM) *
Fii pe pace. Totul este calculat cu precizie.

Tocmai ca nu sunt pe pace cu politica voastra. Si stiu ca este calculat totul, dar ce m-a mirat, a fost faptul ca Obama v-a zis sa terminati cu prostiile.
Si ghici cine nu asculta? Wollt ihr den totalen Krieg??
Eu nu m-as mira daca Israelul va fi cāndva abandonat de toti, pt ca prea se joaca cu putza-n nisip.
Mai sperati de banii din New York si altii, dar cāndva n-or sa mai fie.
Imagineaza-ti ca Fāsia Gaza retraieste si ce mai mare īnchisoare din lume va fi Israel.
Cum se zice? Īn viata ne vedem de 2 ori...
Taunul
QUOTE(abis @ 3 Jun 2011, 11:06 AM) *
Cam mirosi a fanfaronada, Taunule. smile.gif

Asta e tot calculata cu precizie?

Iti pot da si parfum in cantitate nelimitata - fara precizie, adica.
Apropo
baban dagan asta
El e acela cu virusul stuxnet.
http://en.wikipedia.org/wiki/Stuxnet
Cla
http://translate.google.com/translate?ie=U...ena-wachendorff

Auzi Taunule, e nasol cānd te prinde cineva cu elicopterul pe caciula, asa-i?
March
Banii n-au miros chiar si cand e vorba de un ghesheft intre un israelian si un iranian ! tongue.gif
turbo trabant
QUOTE(March @ 3 Jun 2011, 12:31 PM) *
Banii n-au miros chiar si cand e vorba de un ghesheft intre un israelian si un iranian ! tongue.gif

mai ales daca cel care a facut afacerile cu iranianu' era din rrrromania.

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-...rsta-89-ani.htm

Taunul
QUOTE(Cla @ 3 Jun 2011, 01:24 PM) *
Auzi Taunule, e nasol cānd te prinde cineva cu elicopterul pe caciula, asa-i?

spune-mi cine te-a batut ca-l bat.
Cla
QUOTE(Taunul @ 3 Jun 2011, 01:31 PM) *
spune-mi cine te-a batut ca-l bat.

O fi fost nevasta-mea īn somn pe cānd a avut-o de-a face cu un taun care nu prea stie ce vrea. laugh.gif
Zau Taunule, eu vreau pace intre noi, dar problemele de-acasa te rog sa le rezolvi tu si alti prieteni de-ai tai. Si doar stii la ce ma refer.
Taunul
QUOTE(March @ 3 Jun 2011, 01:31 PM) *

in link citesc:
Tanker Pacific said the shipments to and from Iran were legal at the time, and that it had stopped transporting refined petroleum products to Iran last year in compliance with unilateral US sanctions unveiled in July 2010

Nu face nimic. Vom gasi alta ceva suspect.
Taunul
QUOTE(Cla @ 3 Jun 2011, 02:41 PM) *
O fi fost nevasta-mea īn somn pe cānd a avut-o de-a face cu un taun care nu prea stie ce vrea. laugh.gif
Zau Taunule, eu vreau pace intre noi, dar problemele de-acasa te rog sa le rezolvi tu si alti prieteni de-ai tai. Si doar stii la ce ma refer.

Care probleme?
pe mine inca nu m-au batut.
Cla
smile.gif Zi lapte...
March
QUOTE(Taunul @ 3 Jun 2011, 02:49 PM) *
in link citesc:
Tanker Pacific said the shipments to and from Iran were legal at the time, and that it had stopped transporting refined petroleum products to Iran last year in compliance with unilateral US sanctions unveiled in July 2010

Nu face nimic. Vom gasi alta ceva suspect.

Asta zice Tanker Pacific care este proprietatea off-shore a lui Ofer. Dar americanii zic altceva !
Iar in Israel kakatul e amestecat rau... probabil cu Mossad si altii....

Iata :

The Israeli parliament's economic committee tried to debate the affair, but its meeting was halted after only 15 minutes when the chairman received a note warning that such a discussion could be "damaging".

This prompted speculation that the Ofer brothers might have been helping the Israeli security services spy on Iran.

N-ar fi prima si ultima oara cand israelienii joaca separat de americani !
Cla
Asa-i, Taunule, nasul cade īn jos, shalom.
Taunul
QUOTE(Cla @ 3 Jun 2011, 08:09 PM) *
Asa-i, Taunule, nasul cade īn jos, shalom.

Vrai laptik?
Taunul
QUOTE(March @ 3 Jun 2011, 04:37 PM) *
Asta zice Tanker Pacific care este proprietatea off-shore a lui Ofer. Dar americanii zic altceva !
Iar in Israel kakatul e amestecat rau... probabil cu Mossad si altii....

Iata :

The Israeli parliament's economic committee tried to debate the affair, but its meeting was halted after only 15 minutes when the chairman received a note warning that such a discussion could be "damaging".

This prompted speculation that the Ofer brothers might have been helping the Israeli security services spy on Iran.

N-ar fi prima si ultima oara cand israelienii joaca separat de americani !

Avem si:

Meir Dagan, commenting on recent U.S. sanctions on Ofer Brothers Group, says there is no law preventing anyone from docking in Iran, and that Israel did not boycott Iran.

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defe...-deals-1.365382

alta

Richard Silverstein claims Israeli shipping company transported agents involved in Mabhouh killing
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4077015,00.html

totusi asa e: uneori israelienii joaca separat de americani si asa e si normal.

March
QUOTE(Taunul @ 4 Jun 2011, 08:04 AM) *
totusi asa e: uneori israelienii joaca separat de americani si asa e si normal.

Poate o fi normal acum cu Hussein Obama la putere....
Taunul
QUOTE(March @ 4 Jun 2011, 10:48 AM) *
Poate o fi normal acum cu Hussein Obama la putere....

cine poate, oase roade.
Cla
Thousands march in Tel Aviv in support of Palestinian state based on 1967 borders
Around 5,000 people participate in march that was organized under the title 'Netanyahu said no - We say yes to a Palestinian state'.
http://www.haaretz.com/news/national/thous...orders-1.365923
March
5000 ? Numai atat ? Pai astia au primit toti spaga de la KSA ca sa demonstreze biggrin.gif
turbo trabant
Daca declara astia statul balestinian poate declara si tiganii statul rrrom. Sa se recunoasca reciproc ca nu e mare diferenta intre ei, unii cu sabiile ninja ceilalti cu kalaniskoave si katiuse.
Taunul
QUOTE(turbo trabant @ 6 Jun 2011, 11:08 AM) *
Daca declara astia statul balestinian poate declara si tiganii statul rrrom. Sa se recunoasca reciproc ca nu e mare diferenta intre ei, unii cu sabiile ninja ceilalti cu kalaniskoave si katiuse.

Rromii au recunoscut deja....
turbo trabant
Imi place de vitejii care plang de dragul balestinienilor ca nu are stat de drept dar fac spume cand vine vorba de autonomia teritoriala a ungurilor din republica rrromania.

Dublu standard si filfizoneala.
March
Din ciclul : "Cu curul in doua luntrii"

Documente secrete israeliene: Romānia, neclara faţă de recunoaşterea Palestinei
Taunul
QUOTE(March @ 10 Jun 2011, 05:59 PM) *
Din ciclul : "Cu curul in doua luntrii"

Documente secrete israeliene: Romānia, neclara faţă de recunoaşterea Palestinei

Niciodata nu a existat un stat denumit Palestina. In 1950 Cisiordania era parte din Statul Iordania, iar in 1967 teritoriul a fost cucerit de catre Israel. Statul Iordania a refuzat sa primeasca inapoi Cisiordania. Tot asa Egiptul a refuzat sa primeasca inapoi Fisia Gaza. In ambele teritorii actioneaza grupari teroriste si nu vad motivul pentru care Romania se gindeste la prostii.
Marduk
QUOTE(Taunul @ 11 Jun 2011, 06:17 PM) *
Niciodata nu a existat un stat denumit Palestina......

Dar o regiune numita Palestina a existat? dar Transiordania? cum ar trebui sa se numeasca arabii care traiau in Palestina? rromi? tigani?
Taunul
QUOTE(Marduk @ 11 Jun 2011, 07:16 PM) *
Dar o regiune numita Palestina a existat? dar Transiordania? cum ar trebui sa se numeasca arabii care traiau in Palestina? rromi? tigani?

iordaneji
SORIN
Marduk! Nu a existat nici o regiune numita Palestina. In timpul imperiului roman partea Siriei, Libanului, Iordaniei si a IL-ului a fost denumita provincia Syria Paleastina si nu Palestina. De la Bizant pana cand Anglia a colonizat aceasta regiune la sfarsitul WW-2 teritoriul dintre raul Iordan si Mediterana a fost denumit Tara Sfanta.

Pana in 1923 cand a fost declarat emiratul Iordanian toata zona a fost numita de englezi Palestina si localnici, arabi ca evrei , Palestinieni. Din 23' doar cei dintre granitele actualului stat Israelian au fost denumiti Palestinieni si doar arabii au acceptat aceasta denumire. Deci din o adunatura de neamuri arabe ajunse fara sa stie nici ei cum pe acolo, deja se dadeau rotunzi ca Palestinieni.

Deci sula cu prefectura nu se potrivesc.

Sorin.
abis
QUOTE(Taunul @ 11 Jun 2011, 06:17 PM) *
Niciodata nu a existat un stat denumit Palestina.

Pana la 1866 nu a existat niciodata un stat numit Romania. Pana in 1990 nu a existat niciodata un stat numit Kosovo. Pe bune, "nu a existat niciodata" nu este un argument ca nu ar trebui sa existe nici de acum incolo. Cauta alte argumente. smile.gif
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 11 Jun 2011, 06:16 PM) *
cum ar trebui sa se numeasca arabii care traiau in Palestina?

Nomazi, prea supusi ai imperiului britanic care atunci cand faceau scandal in stilul caracteristic, imperiul baga mitraliera/bomba din avion fara nici o jena. Dupa ce imperiul britanic s-a facut tandari, fiecare purtator de camila si cearsaf s-a declarat acolo din mosh stramosi.

Daca esti dragut sa ma contrazici te rog mumos sa imi arati urmatoarele dovezi clare ale existentei shtatului balestianian inainte de 1948 toamna: drapel, stema, imn, moneda, cod de legi.

Am mai spus, onu ar trebui sa recunoasca si statul rrromania pe aceleasi principii.

Taunul
QUOTE(SORIN @ 13 Jun 2011, 09:10 PM) *
Marduk! Nu a existat nici o regiune numita Palestina. In timpul imperiului roman partea Siriei, Libanului, Iordaniei si a IL-ului a fost denumita provincia Syria Paleastina si nu Palestina. De la Bizant pana cand Anglia a colonizat aceasta regiune la sfarsitul WW-2 teritoriul dintre raul Iordan si Mediterana a fost denumit Tara Sfanta.

Pana in 1923 cand a fost declarat emiratul Iordanian toata zona a fost numita de englezi Palestina si localnici, arabi ca evrei , Palestinieni. Din 23' doar cei dintre granitele actualului stat Israelian au fost denumiti Palestinieni si doar arabii au acceptat aceasta denumire. Deci din o adunatura de neamuri arabe ajunse fara sa stie nici ei cum pe acolo, deja se dadeau rotunzi ca Palestinieni.

Deci sula cu prefectura nu se potrivesc.

Sorin.

Asa cum ai scris, Sorin, denumirea regiunii a fost data de imperiul roman dupa filistinii de rasa alba de care astazi nu stim unde au plecat.
Arabii din Cisiordania au adoptat numele de "palestinieni" din considerente politice, desi ei nu sunt o masa omogena pentru ca provin din tarle arabe din jur si din Arabia Saudita. Noua denumire a luat fiinta dupa Razboiul de Sase Zile. Pina atunci si incepind din 1950 [si nu din 1948-1949], Cisiordania era parte din Iordania si arabii, mai toti de religie shia, erau supusi ai regelui Husein.
Taunul
QUOTE(abis @ 14 Jun 2011, 11:07 AM) *
Pana la 1866 nu a existat niciodata un stat numit Romania. Pana in 1990 nu a existat niciodata un stat numit Kosovo. Pe bune, "nu a existat niciodata" nu este un argument ca nu ar trebui sa existe nici de acum incolo. Cauta alte argumente. smile.gif

Ai uita, totusi, ceva:
1) Timp de peste 1000 de ani a existat un stat evreiesc care depasea in suprafata si includea Israelul de astazi.
2) Evreii nu au alta tara, pa cind arabii se pot intoarce in tarile din care au venit pe cind lipseam de acasa. Daca vor sa stea la noi, OK, este posibil, insa ei trebuie sa fie credinciosi Statului Israel.
turbo trabant
QUOTE(Taunul @ 14 Jun 2011, 12:05 PM) *
pe cind lipseam de acasa.

Si boborul roman a lipsit de acasa vreo 1000 de ani si pe acelasi principiu ar trebui sa se revendice tot statul romania de catre altii care se considera mai devreme prin spatiul carpato-danubiano-pontic.

Asa ca ar trebui sa se faca ciocul mic la faze de genul asta "dorel balestinianu a fost aici mai intai" ca se intoarce mai rau ca bumerangu'.
abis
QUOTE(Taunul @ 14 Jun 2011, 01:05 PM) *
1) Timp de peste 1000 de ani a existat un stat evreiesc care depasea in suprafata si includea Israelul de astazi

Si statul lui Burebista se intindea de la Balcani pana in Crimeea si in Panonia. Crezi ca este un motiv sa revendicam si noi teritorii care acum sunt ocupate de bulgari, ucrainieni ori unguri? Ni le da careva?

2) Evreii nu au alta tara, pa cind arabii se pot intoarce in tarile din care au venit pe cind lipseam de acasa.

"Cine a fost primul" pe un teritoriu este nerelevant si nu-i o sursa de drepturi neaparat (lucru care se poate aplica si unora, si altora). Pana la urma toti oamenii au plecat din Africa, prin Epoca de Piatra... Si cam peste tot prin lume s-au tot succedat diverse neamuri si popoare, daca mergi cu suficient timp in urma mereu a fost altcineva acolo inainte. Asa ca si argumentul asta e subtire.
March
QUOTE(abis @ 14 Jun 2011, 01:54 PM) *
"Cine a fost primul" pe un teritoriu este nerelevant si nu-i o sursa de drepturi neaparat (lucru care se poate aplica si unora, si altora). Pana la urma toti oamenii au plecat din Africa, prin Epoca de Piatra... . Asa ca si argumentul asta e subtire.

Lasa-i pe altii si mai bine uita-te in ograda ta. Dupa logica ta si ungurii cu Ardealul pretind la fel !Adica era pustiu acolo cand au venit ei pe la 900 si ceva .
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.