Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Israel
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
abis
QUOTE(March @ 14 Jun 2011, 02:34 PM) *
Dupa logica ta si ungurii cu Ardealul pretind la fel !Adica era pustiu acolo cand au venit ei pe la 900 si ceva .

Habar n-am daca era pustiu sau nu, in privinta asta istoricii nu sunt unanimi. Dar indiferent daca era sau nu pustiu, asta nu schimba cu nimic lucrurile acolo. Pentru ca pur si simplu nu conteaza cine a fost primul pe un teritoriu acum 1000 de ani. Ca sa-l citez pe TT, cand au venit ungurii, aveau ardelenii un stat, un cod de legi, o moneda, un imn, un drapel? laugh.gif

Ceea ce conteaza este ca, acum, in Ardeal, si ungurii, si romanii sa fie tratati la fel, din toate punctele de vedere. Atat timp cat nu sunt unii sau altii "cetateni de rangul doi", faptul ca se agita cativa nationalisti (de ambele parti) este prea putin important.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 14 Jun 2011, 02:05 PM) *
Atat timp cat nu sunt unii sau altii "cetateni de rangul doi", faptul ca se agita cativa nationalisti (de ambele parti) este prea putin important.

Aici te inseli, bolul de sticla al trabantului vede ca fenomenul de agitatie a trecut de la nationalisti la principalele forte politice si la bizonul de rand. Suntem europeni, ce p... ma-sii ca in toata europa creste din nou nationalismul ( cu cateva exceptii notabile si mari). Nu putem sa lipsim de la acest circ, sa

Si da, ungurii sunt cetateni de mana a doua in romania, de aici si supararea lor. Oricat ne-am freca la pept cu constitutia, prin fostul regat apelativul de bozgor este mai des intalnit decat cel de ungur.
Marduk
QUOTE(SORIN @ 13 Jun 2011, 09:10 PM) *
... Nu a existat nici o regiune numita Palestina.....Pana in 1923 cand a fost declarat emiratul Iordanian toata zona a fost numita de englezi Palestina si localnici, arabi ca evrei , Palestinieni.....Deci sula cu prefectura nu se potrivesc.

Zona, regiune, etc. dupa cum am mai spus eu am avut o perioada vecini evrei, cu care ma intelegeam foarte bine, doamna Solomon, Dumnezeu s-o odihneasca, niciodata nu-mi zicea ca pleaca in Israel, Iordania, Cisiordania, Liban, Siria, etc. doamna Solomon vroia sa plece in PALESTINA. Acum ce sa-ti zic, am fost si la templu, in perioada aia, dar toti evreii vorbeau de PALESTINA, nu stiu la ce potriveala te referi tu, dar eu stiu ce-am trait si ce-am auzit din gura vecinilor mei.
March
QUOTE(Marduk @ 14 Jun 2011, 05:46 PM) *
Zona, regiune, etc. dupa cum am mai spus eu am avut o perioada vecini evrei, cu care ma intelegeam foarte bine, doamna Solomon, Dumnezeu s-o odihneasca, niciodata nu-mi zicea ca pleaca in Israel, Iordania, Cisiordania, Liban, Siria, etc. doamna Solomon vroia sa plece in PALESTINA. Acum ce sa-ti zic, am fost si la templu, in perioada aia, dar toti evreii vorbeau de PALESTINA, nu stiu la ce potriveala te referi tu, dar eu stiu ce-am trait si ce-am auzit din gura vecinilor mei.

Maaii... maaii... da la templu nu ti-au zis ovreii ca pe vremea aia era o parte a fostului imperiu Otoman pe care au luat-o sub mandat englezii si i-au zis ei Palestina si nu vreun arab. Otomanii nici nu pomeneau de vreo Palestina....
Si apoi pe la inceputul acestui topic am dat citat in istoria romana cum ca provincia iar numita de romani dupa tribul filistinilor de acum doua mii de ani. Care n-avea nicio legatura cu arabii . Care de fapt nu existau pe acolo prin zona.Asa ca ce sa mai lungim ciulamaua cu asta...
Marduk
QUOTE(March @ 14 Jun 2011, 05:57 PM) *
Maaii... maaii... Asa ca ce sa mai lungim ciulamaua cu asta...

Chiar asa, ce s-o mai lungim, ca se acreste faina, a fost sau n-a fost? cine poate sa raspunda daca Filistina este aceiasi cu Palestina, regiune, zona, clifat, raia, cum i-o mai fi zicand de-a lungul timpului, acuma poate sa zica oricine, orice, dar asa de frumos vorbea doamna Solomon de Palestina, incat eu asa o sa mi-o aduc aminte, PALESTINA, tara pe care o femeie modesta, dar tare buna, sotie de frizer, n-a apucat sa o vada niciodata.
Taunul
QUOTE(Marduk @ 14 Jun 2011, 05:46 PM) *

Cu multi romani eram in relatii bune, insa altii aveau lozinca:
"Jidanii la palestina".
Despre Israel nu stiau prea mult nici evreii, caci rugaciunile in limba ebraica nu erau intelese si Biblia in romaneste nu prea era agreeata caci era acolo si NT. In afara de asta studiul Bibliei era rau privit de autoritati. Acesta este motivul ca era folosita denumirea "palestina" de evrei si romani asisderea. Imi aduc aminte de un comisar comunist, politicos dealtfel, care a venit la sinagoga in Ziua Penitentei si a cerut permisiunea sa tina un discurs scurt. Rabinul a intrerupt rugaciunea si comisul a tinut un discurs lung cit o zi de post [Ziua Penitentei e chiar zi de post] impotriva sionismului si a plecarii in tara "izdrael", tara imperialist-capitalista [sau invers, nu mai tin minte] si doar depusesem cu totii cereri de plecare, asteptind aprobarea de multi ani de zile. Nimeni nu l-a deranjat. Imi aduc aminte de numele aluia. Se numea Gica Apodiloaiei.
A trecut si asta
Taunul
QUOTE(abis @ 14 Jun 2011, 01:54 PM) *
Si statul lui Burebista se intindea de la Balcani pana in Crimeea si in Panonia. Crezi ca este un motiv sa revendicam si noi teritorii care acum sunt ocupate de bulgari, ucrainieni ori unguri? Ni le da careva?
"Cine a fost primul" pe un teritoriu este nerelevant si nu-i o sursa de drepturi neaparat (lucru care se poate aplica si unora, si altora). Pana la urma toti oamenii au plecat din Africa, prin Epoca de Piatra... Si cam peste tot prin lume s-au tot succedat diverse neamuri si popoare, daca mergi cu suficient timp in urma mereu a fost altcineva acolo inainte. Asa ca si argumentul asta e subtire.

Daca nu gresesc, romanii au DEJA tara. Se numeste ROMANIA.
Evreii vor si ei tara si nu au ales Patagonia sau Insulele Bau Bau, preferind tara stramosilor lor.
Am o intrebare, poate doua. Nu de alta, insa dumneata tot intrebi si inteleg ca iti plece asta:
Care sunt criteriile care definesc dreptul unui popor la un anumit teritoriu si care ar fi fost tara la care evreii ar fi avut drept sa-si faca stat?
March
QUOTE(Taunul @ 14 Jun 2011, 07:28 PM) *
. Rabinul a intrerupt rugaciunea si comisul a tinut un discurs lung cit o zi de post [Ziua Penitentei e chiar zi de post] impotriva sionismului si a plecarii in tara "izdrael", tara imperialist-capitalista [sau invers, nu mai tin minte] si doar depusesem cu totii cereri de plecare, asteptind aprobarea de multi ani de zile. Nimeni nu l-a deranjat. Imi aduc aminte de numele aluia. Se numea Gica Apodiloaiei.
A trecut si asta

Precis era vreun evreu ilegalist-comunist ! Care acum mananca si el o pensie buna in Israel !
De ex. cine a studiat istoria literaturii romane a aflat despre situatia de acuma a marelui politruc literar de atunci Sorin Toma .
Ia spune @Taunule mai traieste ( n. 1914 !) ? Si cam ce pensie inhata acolo ?
SORIN
Marduk....pe timpul raposatului, majoritatea evreilor din tara habar nu aveau ce limba se vorbeste in "balestina"! Prima data zburand cu EL AL-ul am ramas uimit auzind echipajul de bord vorbind "arabeste". Noroc ca langa mine a fost un mosneag israelian care mi-a spus ca vorbesc ebraica. Pt mine tot una a fost......atunci mi-am dat seama din nou ca nu tot ce zboara se numeste pasare!!

Sorin.
Marduk
QUOTE(Taunul @ 14 Jun 2011, 07:28 PM) *
Despre Israel nu stiau prea mult nici evreii, ........ Acesta este motivul ca era folosita denumirea "palestina" de evrei si romani asisderea......A trecut si asta

QUOTE(SORIN @ 14 Jun 2011, 07:42 PM) *
Marduk....pe timpul raposatului, majoritatea evreilor din tara habar nu aveau ce limba se vorbeste in "balestina"! .....Pt mine tot una a fost......atunci mi-am dat seama din nou ca nu tot ce zboara se numeste pasare!!

Deci exista un teritoriu, fie si imaginar, care pentru multi oameni, evrei sau romani insemna o zona, o regiune, o tara al carui nume era Palestina. Aum sa nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa fac din asta o disputa istorica, geografica sau politica, vreau doar sa spun ca pentru mine PALESTINA este ca si DACIA, un teritoriu locuit in antichitate de daci viitorii vlahi, romani asa cum PALESTINA a fost unteritoriu locuit de semiti, canaaniti, filistini, viitorii evrei. Poate ca este o asemanare nepotrivita dar eu asa o percep, mai am o alta percepti fata de palestinieni dar no spui sa nu zica cineva ca discriminez niste conationali.
Taunul
QUOTE(Marduk @ 14 Jun 2011, 06:30 PM) *
Chiar asa, ce s-o mai lungim, ca se acreste faina, a fost sau n-a fost? cine poate sa raspunda daca Filistina este aceiasi cu Palestina, regiune, zona, clifat, raia, cum i-o mai fi zicand de-a lungul timpului, acuma poate sa zica oricine, orice, dar asa de frumos vorbea doamna Solomon de Palestina, incat eu asa o sa mi-o aduc aminte, PALESTINA, tara pe care o femeie modesta, dar tare buna, sotie de frizer, n-a apucat sa o vada niciodata.

Scuzati engleza:

Yes, the existence of a separate Palestinian
identity serves only tactical purposes. The
founding of a Palestinian state is a new tool
in the continuing battle against Israel ...

-- Zuheir Muhsin, late Military Department head
of the PLO and member of its Executive
Council, Dutch daily Trouw, March 1977
abis
QUOTE(Taunul @ 14 Jun 2011, 07:38 PM) *
Care sunt criteriile care definesc dreptul unui popor la un anumit teritoriu si care ar fi fost tara la care evreii ar fi avut drept sa-si faca stat?

Cand asta? La '48? Precizeaza te rog intrebarea.

Exista niste granite recunoscute international. Exista si niste teritorii ocupate, care legal nu apartin Israelului. Si din care inclusiv unii politicieni de-ai vostri spun ca ar fi cazul sa va retrageti.
Rovaniemi
Lasă că era bine şi īn R.A. Birobidjan, prin Ussuri p-acolo ... mai īntīlneşti un chinez-doi, ceva coreeni, mongoli ... e bine, e bine ...
Taunul
QUOTE(abis @ 15 Jun 2011, 12:11 PM) *
Cand asta? La '48? Precizeaza te rog intrebarea.

Exista niste granite recunoscute international. Exista si niste teritorii ocupate, care legal nu apartin Israelului. Si din care inclusiv unii politicieni de-ai vostri spun ca ar fi cazul sa va retrageti.

"unii politicieni de-ai vostri spun ca ar fi cazul sa va retrageti"

Altii spun ca nu are rost sa plecam de acolo.
Intrebarea mea fusese generala, legata de '48, insa nu numai.

Inca ceva:
planul de impartire votat la UNO in 1948 nu are putere legala.
Motivul e ca UNO recomanda si nu impune.
Votul de la UNO despre propunerea de a imparti palestina intre evrei si arabi, nu a fost acceptat de ultimii.
Din acest motiv am cris cele de mai sus.

Recunoasterea internationala a unor state care nu au tangenta cu Orientul Apropiat, se afla pe plan secundar.
Recunoasterea internationala a unor state ARABE, Persia, de ex., ar putea fi subiective.
Marduk
QUOTE(Taunul @ 15 Jun 2011, 02:23 PM) *
...planul de impartire votat la UNO in 1948 nu are putere legala.

e hai ca asta este buna rofl.gif de ce ar avea putere legala planul ONU de al debarca pe Gadafi si nu are putere legala in cazul impartirii teritoriilor Palestinei.
Recunoasterea internationala a unor state ARABE, Persia, de ex., ar putea fi subiective.

Persia nu este stat arab.
abis
QUOTE(Taunul @ 15 Jun 2011, 02:23 PM) *
Altii spun ca nu are rost sa plecam de acolo.

Deh, extremisti sunt peste tot.
Intrebarea mea fusese generala, legata de '48, insa nu numai.

Pai de-aia te-am rugat sa precizezi la ce te referi...
Votul de la UNO despre propunerea de a imparti palestina intre evrei si arabi, nu a fost acceptat de ultimii.

Deci situatia vine cam asa: tu si Marduk aveti o paine. Eu va propun sa o faceti juma-juma. Marduk spune ca el ar trebui sa primeasca ceva mai mult, pentru ca are mai multi copii decat tine, si o imparte la toti. Tu, pe motiv ca Marduk nu a fost de acord cu imparteala, iei toata painea.

E corect, nu?
Taunul
QUOTE(abis @ 15 Jun 2011, 04:28 PM) *
Deh, extremisti sunt peste tot.

Pai de-aia te-am rugat sa precizezi la ce te referi...

Am impresia ca "meseria" dumitale sunt intrebarile retorice.
Eu zic sa incerci un raspuns. Daca poti, daca nu, atunci lasam asta.
Taunul
QUOTE(Marduk @ 15 Jun 2011, 04:01 PM) *
e hai ca asta este buna rofl.gif de ce ar avea putere legala planul de al debarca pe Gadafi si nu are putere legala in cazul impartirii teritorilor Palestinei.

Vezi "dreptul international."

QUOTE(Marduk @ 15 Jun 2011, 04:01 PM) *
Persi nu este stat arab.

Just
Taunul
QUOTE(Marduk @ 14 Jun 2011, 08:00 PM) *
Deci exista un teritoriu, fie si imaginar, care pentru multi oameni, evrei sau romani insemna o zona, o regiune, o tara al carui nume era Palestina. Aum sa nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa fac din asta o disputa istorica, geografica sau politica, vreau doar sa spun ca pentru mine PALESTINA este ca si DACIA, un teritoriu locuit in antichitate de daci viitorii vlahi, romani asa cum PALESTINA a fost unteritoriu locuit de semiti, canaaniti, filistini, viitorii evrei. Poate ca este o asemanare nepotrivita dar eu asa o percep, mai am o alta percepti fata de palestinieni dar no spui sa nu zica cineva ca discriminez niste conationali.

Problema e ca evreii nu au alta tara. Israelul e cel mai logic loc de a face camin evreiesc.
Taunul
Deci situatia vine cam asa: tu si Marduk aveti o paine. Eu va propun sa o faceti juma-juma. Marduk spune ca el ar trebui sa primeasca ceva mai mult, pentru ca are mai multi copii decat tine, si o imparte la toti. Tu, pe motiv ca Marduk nu a fost de acord cu imparteala, iei toata painea.

E corect, nu?

Daca Antonescu nu ne lua piinea, astazi traiam in Romania.
abis
QUOTE(Taunul @ 15 Jun 2011, 05:20 PM) *
Daca Antonescu nu ne lua piinea, astazi traiam in Romania.

Deci Antonescu este vinovat ca palestinienilor nu le recunosti dreptul de a avea un stat al lor, in teritoriile unde sunt majoritari? Sau de unde au fost alungati?

Exista teritorii care nu apartin de jure Israelului. De ce nu au voie cei de acolo sa proclame un stat al lor?
Marduk
... Deci situatia vine cam asa: tu si Marduk aveti o paine.....

Cred ca este vorba de lipie nu de paine, dar comparatia are si ceva care nu-mi place. Evreii au fost obligati sa plece din "tara" lor de evenimente istorice, daca ONU, puterile mondiale, sionismul, etc. au decis sa redea acest teritoriu evreilor ar fi trebuit sa tina cont de faptul ca arabii care au mai multe neveste fac mai multi copii, deci rolul demografic s-a dovedit a o arma foarte eficienta, in acest conflict indelungat pe care evreii l-au pierdut prin neprezentare. Problema este ca daca ne-am apuca azi sa rezolvam logic, concret, clar pentru toata lumea, toate conflictele "inghetate" de pe acest pamant ar incepe un alt razboi mondial, asa ipocriti cum suntem ne folosim de efectul demografic in detrimentul celui cultural, spiritual, geografic, istoric, lasand ca lucrurile sa se aranjeze de la sine cu deja celebrele victime colaterale.
March
QUOTE(abis @ 15 Jun 2011, 05:26 PM) *
Deci ... nu le recunosti dreptul de a avea un stat al lor, in teritoriile unde sunt majoritari? Sau de unde au fost alungati?

De la atei si homeopatie ai sarit la Israel ! Si vorbesti exact pe limba unui hamasist ! jamie.gif
Taunul
QUOTE(abis @ 15 Jun 2011, 05:26 PM) *
Deci Antonescu este vinovat ca palestinienilor nu le recunosti dreptul de a avea un stat al lor, in teritoriile unde sunt majoritari? Sau de unde au fost alungati?

Exista teritorii care nu apartin de jure Israelului. De ce nu au voie cei de acolo sa proclame un stat al lor?

Israelul este jurat evreilor, dar ca sa nu crezi ca este doar asta, evreii nu au alta tara si nu mai repet ideea, caci vad ca esti cam "opak", scuze.
abis
QUOTE(Taunul @ 15 Jun 2011, 08:44 PM) *
Israelul este jurat evreilor

De cine este jurat? unsure.gif

Am spus eu ca Israelul nu ar fi al israelienilor? Al cui sa fie, daca nu al lor? Eu vorbeam despre altceva, despre niste teritorii pe care voi le-ati ocupat si care nu fac parte din Israel. Si in care exista o majoritate araba, care vrea sa isi constituie acolo un stat. Si nu vad motivul pentru care Romania sau alte state ar trebui sa nu-l recunoasca.
Taunul
QUOTE(abis @ 16 Jun 2011, 11:16 AM) *
De cine este jurat? unsure.gif

Am spus eu ca Israelul nu ar fi al israelienilor? Al cui sa fie, daca nu al lor? Eu vorbeam despre altceva, despre niste teritorii pe care voi le-ati ocupat si care nu fac parte din Israel. Si in care exista o majoritate araba, care vrea sa isi constituie acolo un stat. Si nu vad motivul pentru care Romania sau alte state ar trebui sa nu-l recunoasca.

Ce parere ai sa raspunzi mai intai la intrebarile mele?
Incepe cu:
1) Care sunt motivele pentru care un anumit teritoriu apartine unui popor specific?
2) De ce crezi ca Israel apartine evreilor? Doar in 1947 arabii erau majoritari in Palestina. Asa erau si in regiunea alocata de ONU evreilor.
March
@Taunule tetio, las-o ca n-o scoti la capat cu unii ! biggrin.gif
abis
QUOTE(Taunul @ 16 Jun 2011, 03:43 PM) *
1) Care sunt motivele pentru care un anumit teritoriu apartine unui popor specific?

Legislatia internationala, tratatele internationale care recunosc apartenenta acelui teritoriu
2) De ce crezi ca Israel apartine evreilor?

Am spus ca Israelul apartine israelienilor. Orice stat apartine cetatenilor lui, cel putin atat timp cat este vorba despre un stat democratic. Iar Israelul se numara printre statele democratice, din cate stiu, in ceea ce priveste politica sa interna.
Doar in 1947 arabii erau majoritari in Palestina. Asa erau si in regiunea alocata de ONU evreilor.

Stiu, dar asta nu intra in conflict cu ce spuneam mai sus. smile.gif

Intr-adevar, este o nedreptate la adresa celor care erau majoritari intr-un anumit teritoriu, prin stramutarea altor natiuni acolo, prin alungarea bastinasilor din casele lor... Cu atat mai mult cu cat in '47 nimeni nu mai persecuta evrei in Europa (cu exceptia URSS, dar acolo era persecutati toti). Chestia asta se numeste in restul lumii "purificare etnica", "deportare" si este sanctionata inclusiv militar. Vezi cazul Kosovo.

Acum raspunde tu
Taunul
QUOTE(abis @ 16 Jun 2011, 04:02 PM) *
Intr-adevar, este o nedreptate la adresa celor care erau majoritari intr-un anumit teritoriu, prin stramutarea altor natiuni acolo, prin alungarea bastinasilor din casele lor... Cu atat mai mult cu cat in '47 nimeni nu mai persecuta evrei in Europa (cu exceptia URSS, dar acolo era persecutati toti). Chestia asta se numeste in restul lumii "purificare etnica", "deportare" si este sanctionata inclusiv militar. Vezi cazul Kosovo.
Acum raspunde tu

Esti in contradictie cu al dumitale:
Legislatia internationala, tratatele internationale care recunosc apartenenta acelui teritoriu
+
cit despre:
Cu atat mai mult cu cat in '47 nimeni nu mai persecuta evrei in Europa
Chestiunea este discutabila pina si in ceea ce priveste Romania.
+
alta
prin alungarea bastinasilor din casele lor
Vezi "ordon treceti "Nistrul" - expulzarea evreilot in Transnistria.
Taunul
QUOTE(March @ 16 Jun 2011, 03:51 PM) *
@Taunule tetio, las-o ca n-o scoti la capat cu unii ! biggrin.gif

Asa e.
abis
QUOTE(Taunul @ 16 Jun 2011, 06:54 PM) *
Esti in contradictie

Deloc.
Vezi "ordon treceti "Nistrul" - expulzarea evreilot in Transnistria.

Expulzarea evreilor si tiganilor in Transnistria, si tot ce s-a intamplat acolo, poate fi lejer incadrat ca "holocaust" comis de autoritatile romane.
Dar ce legatura o fi intre asta si expuzarea arabilor din Palestina? Daca pe voi v-au tratat unii rau, trebuie sa-i tratati si voi pe altii la fel? Ca aceia care, agresati fiind in copilarie, cand ajung adulti agreseaza si ei pe altii la randul lor?

Deci, revin acum la ce te intrebam mai sus: de catre cine este "jurat" Israelul? Si cum? Si care ar fi motivul pentru care, odata declarat un stat de catre cei care sunt majoritari in teritoriile ocupate, lumea nu ar trebui sa-l recunoasca oficial?
turbo trabant
QUOTE(abis @ 17 Jun 2011, 09:57 AM) *
Si care ar fi motivul pentru care, odata declarat un stat de catre cei care sunt majoritari in teritoriile ocupate, lumea nu ar trebui sa-l recunoasca oficial?

Daca judetul vaslui declara independenta de romania printr-o majoritate, lumea ar trebui sa il recunoasca oficial?

Scopul pentru care shtatul balestinian se vrea declarat este pentru a putea ataca israelul ca un stat si apoi sa ceara ajutor militar de la "zbonsori".
abis
QUOTE(turbo trabant @ 17 Jun 2011, 11:55 AM) *
Daca judetul vaslui declara independenta de romania printr-o majoritate, lumea ar trebui sa il recunoasca oficial?

Judetul Vaslui nu este teritoriu ocupat. Toate tratatele internationale care privesc granitele Romaniei considera Vasluiul ca parte integranta a Romaniei. Gaza si Cisiordania nu fac parte din Israel. Asadar, nu poti compara pere cu gaste. smile.gif

turbo trabant
QUOTE(abis @ 17 Jun 2011, 11:20 AM) *
Judetul Vaslui nu este teritoriu ocupat. Toate tratatele internationale care privesc granitele Romaniei considera Vasluiul ca parte integranta a Romaniei. Gaza si Cisiordania nu fac parte din Israel. Asadar, nu poti compara pere cu gaste. smile.gif

Ma refeream strict la criteriile de acordare a recunoasterii internationale, nu la calitatea de a lua capace de la vecini. Cehia si Slovacia de exemplu nu s-au considerat ocupate si au fost recunoscute imediat cam de toti.

Nu orice judet se poate declara stat si cere recunoastere internationala.
abis
QUOTE(turbo trabant @ 17 Jun 2011, 12:33 PM) *
Cehia si Slovacia de exemplu nu s-au considerat ocupate si au fost recunoscute imediat cam de toti.

Pentru ca despartirea a fost amiabila; cele doua state formau o federatie, si au stabilit impreuna sa se desparta, deci nu era niciun impediment sa fie recunoscute. Iarasi compari pere cu gaste. smile.gif
Nu orice judet se poate declara stat si cere recunoastere internationala.

Si nu asta ziceam si eu? smile.gif

Gaza si Cisiordania nu sunt "judete" pentru ca nu fac parte din Israel.
Taunul
QUOTE(abis @ 17 Jun 2011, 01:00 PM) *
Pentru ca despartirea a fost amiabila; cele doua state formau o federatie, si au stabilit impreuna sa se desparta, deci nu era niciun impediment sa fie recunoscute. Iarasi compari pere cu gaste. smile.gif

Gaza si Cisiordania nu sunt "judete" pentru ca nu fac parte din Israel.

Nimic nu i-a oprit pe hamas ca, cu ajutorul fratilor lor din Eghipet, sa faca tara in Gaza.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 17 Jun 2011, 12:00 PM) *
nu , nu compar numai ca atat cehii cat si slovacii aveau conturate clar identitati nationale nu doar molozuri si lozinci. Pana si kosovarii aveau constiinta nationala nu tribala ca pretinii matale

Asta incerc sa iti explic, ca baetii nu sunt in stare sa aiba un stat nici macar de nivelul afganistanului. Nu lumea cea rea si cruda ii impiedica sa aiba statul lor ci propria lor mentalitate.

Ideea ca astia isi fac statul lor si se cumintesc luptand "pentru pace si prosperitate" este la fel de absurda ca prostia cu pacifismul lui adolfel.
March
QUOTE(Taunul @ 17 Jun 2011, 05:40 PM) *
Nimic nu i-a oprit pe hamas ca, cu ajutorul fratilor lor din Eghipet, sa faca tara in Gaza.

Nu vor niciun stat. E mai bine sa stea asa si sa primeasca ajutoare materiale si financiare de peste tot. Si sa le planga pe umar liberalo-pacifisto-stangistii ! Daca ar avea un stat... pai nenica atunci ar trebui sa puna osul la treaba, nu alta !
abis
QUOTE(turbo trabant @ 17 Jun 2011, 05:54 PM) *
pretinii matale

Nu sunt prietenii mei.
Nu lumea cea rea si cruda ii impiedica sa aiba statul lor ci propria lor mentalitate.

Nu inteleg ce vrei sa zici, ei par sa fie pe cale sa-si faca propriul stat, iar Israelul duce o campanie diplomatica pentru a convinge cat mai multe state sa nu-l recunoasca. Deci ceea ce spui este cam paralel cu realitatea smile.gif
Ideea ca astia isi fac statul lor si se cumintesc luptand "pentru pace si prosperitate" este la fel de absurda ca prostia cu pacifismul lui adolfel

Nu am enuntat ideea asta, cu cine te contrazici? biggrin.gif

turbo trabant
QUOTE(abis @ 17 Jun 2011, 05:10 PM) *
Nu inteleg ce vrei sa zici, ei par sa fie pe cale sa-si faca propriul stat
Pe calea asta sunt de zeci de ani nu doar titulatura de stat e suficienta.

Nu am enuntat ideea asta, cu cine te contrazici? biggrin.gif
Nu e ideea ta, asta e "circulata" acum : pace contra stat. Bullshit

Dar tu, abis, ce ai avea de castigat daca dorelul de balestina are statul lui? Ce te mana in lupta asta, raul, ramul?
abis
QUOTE(turbo trabant @ 17 Jun 2011, 06:15 PM) *
Pe calea asta sunt de zeci de ani nu doar titulatura de stat e suficienta

Mai trebuie si recunoastere internationala. Si mai trebuie construite si niste institutii... smile.gif

Astea se fac dupa proclamarea statului. Nu a fost proclamat pana acum din cauza negocierilor cu Israelul...
Nu e ideea ta, asta e "circulata" acum : pace contra stat.

Ideea era alta: teritorii contra pace.

tu, abis, ce ai avea de castigat daca dorelul de balestina are statul lui?

Ce sa am de castigat?! Nu primesc nici un leu in plus nici daca Palestina este stat, nici daca nu este. Ce, trebuie ca in orice discutie sa existe neaparat un interes material, ca sa iti sustii ideile? smile.gif

Ce te mana in lupta asta, raul, ramul?

Ce lupta, omule? rofl.gif
Eu doar stau de vorba cu cativa amici de pe forum despre politica interna si externa, nu ma lupt cu nimeni! laugh.gif
turbo trabant
QUOTE(abis @ 17 Jun 2011, 05:30 PM) *
Si mai trebuie construite si niste institutii... smile.gif
Asta au tot incercat o gramada de institutii gen onu, ue , sua ca au bagat bani si expertiza in ei de le-a iesit dracii cand au vazut cat fura sau se impusca intre ei.
Astea se fac dupa proclamarea statului.
Esti in oroare.
Ideea era alta: teritorii contra pace.
Ideea asta e veche , nu stii ultimul hit al anului in zona. Pace pe ritm de manele, daca ni se da statul suntem cuminti, gata. Abureala
Ce sa am de castigat?! Nu primesc nici un leu in plus nici daca Palestina este stat, nici daca nu este. Ce, trebuie ca in orice discutie sa existe neaparat un interes material, ca sa iti sustii ideile? smile.gif
Nu material ca doar nu vinzi blugi piramid facuti pentru a elibera pe "frati". Cu ce te incalzeste ca dorelul cu prosop de sah in cap are shtatul lui?
Ce lupta, omule? rofl.gif
Eu doar stau de vorba cu cativa amici de pe forum despre politica interna si externa, nu ma lupt cu nimeni! laugh.gif
Era un "misto" doar nu ai crezut ca m-am legat de rau sau de ramul tau ohyeah.gif
Taunul
QUOTE(abis @ 17 Jun 2011, 06:30 PM) *
Astea se fac dupa proclamarea statului. Nu a fost proclamat pana acum din cauza negocierilor cu Israelul...

Nu a fost proclamat pana acum din cauza negocierilor cu Israelul? Ma amuz. "Negocierile" astea exista?
Marduk
Va rog sa-mi dati cateva lamuriri in legatura cu aceasta informatie. Este reala? se poate intampla asa ceva in Israel? pe cand lapidarea in public a adulterilor?
March
QUOTE(Marduk @ 19 Jun 2011, 04:28 PM) *
Va rog sa-mi dati cateva lamuriri in legatura cu aceasta informatie. Este reala? se poate intampla asa ceva in Israel? pe cand lapidarea in public a adulterilor?

Ce tot te miri atata ? Echivalentul ayatollahilor in Israel sunt "perciunatii" lui. Cu exceptia ca nu pot tot face tot ce vor ei intrucat Israelul este un stat secular unde legile statului democratic nu pot fi incalcate de nimeni. Lapidarea unui caine ? Astat-i stire de ziare de scandal intr-adevar. Si nimic altceva.
abis
QUOTE(turbo trabant)
Cu ce te incalzeste ca dorelul cu prosop de sah in cap are shtatul lui?

Ti-as putea pune intrebarea in oglinda: cu ce te incalzeste pe tine daca nu are?

Mie unuia mi se pare ca dorinta lor de a avea un stat propriu este indreptatita.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 20 Jun 2011, 10:39 AM) *
Ti-as putea pune intrebarea in oglinda: cu ce te incalzeste pe tine daca nu are?

Unii care nu au altceva in cap decat pac pac si bum bum nu merita sa aiba denumirea de stat. Cand isi vor schimba mentalitatea , da , ar trebui sa aiba.
Dar asta o sa fie cand judetul vaslui va fi al 52-lea stat al sua.

Randul tau,acuma.
abis
QUOTE(turbo trabant @ 20 Jun 2011, 11:54 AM) *
Unii care nu au altceva in cap decat pac pac si bum bum nu merita sa aiba denumirea de stat.

Vorbeste romaneste te rog ca sa inteleg ce spui.

Daca am inteles bine, argumentul tau este ca teritoriile ocupate nu ar trebui sa fie recunoscute ca stat din cauza ca unii dintre palestinieni sunt teroristi. Aceasta nerecunoastere i-ar obliga cumva sa renunte la terorism. Corect? Sau am inteles gresit?
March
QUOTE(abis @ 20 Jun 2011, 12:00 PM) *
Vorbeste romaneste te rog ca sa inteleg ce spui.

Daca am inteles bine, argumentul tau este ca teritoriile ocupate nu ar trebui sa fie recunoscute ca stat din cauza ca unii dintre palestinieni sunt teroristi. Aceasta nerecunoastere i-ar obliga cumva sa renunte la terorism. Corect? Sau am inteles gresit?

Nu intelegi de loc. Chiar daca i-ar recunoaste ( la cei din Gaza ma refer ) nimeni nu poate garanta ca nu vor continua cu pac-pac si dum -dum , adica cu salvele de rachete asupra Israelului. Iar hamasistii vor independenta dar nu recunosc nici asa statul Israel. Deci chestia e mult mai complicata decat o gandesti tu !
abis
Deci, daca e cum zici tu, indiferent daca li se recunoaste sau nu independenta (adica statul palestinian), atacurile asupra Israelului se vor desfasura in continuare la fel ca si pana acum? nu va fi nicio diferenta?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.