Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Grecia, Buturga Care Este Pe Cale Sa Rastoarne Carul Ue
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Marduk
QUOTE(abis @ 7 Jul 2015, 11:53 AM) *
Nu poti decide prin referendum chiar orice...

Cine spune asta?
Indiferent de rezultatul la referendum...Referendumul a fost inutil, o pierdere de vreme, raspunsul nu conteaza

De ce nu ai incredere in popor, in discernamantul cetatenilor? Rezultatul referendumului i-a unit pe greci, le-a demonstrat ca trebuie sa-i oblige pe politicieni sa faca ceva, pentru ca tot politicienii au adus Grecia in aceasta situatie.
Grecia tot trebuie sa isi reduca cheltuielile pe de-o parte, iar pe de alta sa isi creasca veniturile...

Sa vedem cum vor reusi asta politicienii greci, fara ajutorul UE si fara sa treaca la drahma. Despre datorii nu discut pentru ca eu cred ca acestea trebuiesc platite, in 20-50-100 de ani, am inteles ca au mai fost cazuri prin istorie.
Nici Grecia si nici alte state nu au dreptul sa tipareasca euro. Nici macar Germania nu poate tipari euro.

Daca un stat nu are voie sa-si tipareasca moneda proprie nu mai este un stat suveran.
Ca nu vrei sa accepti realitatea este strict problema ta.

abis, mi-a zis ca realitatea este alta, sunt putin confuz in privinta realitatii, dar raman la parerea mea.
...orice stat, daca vrea, poate iesi din zona euro... surprinzator poate pentru unul care recunoaste ca nu se pricepe dar are pareri ferme despre orice, nici un stat care a adoptat euro nu se grabeste sa renunte la moneda comun...

Trebuie sa existe un sfarsit si un inceput pentru tot si toate, Grecia poate fi primul stat care iese din zona euro, nu din UE. Poate ca de azi inainte statele care inca mai folosesc moneda nationala se vor gandi mai bine daca sa adere la eurozona sau nu.
Nu, vor merge pe uscat, nu cu barca. Inflatie inseamna ca veniturile grecilor, fie ca vorbim despre salarii ori pensii, se vor prabusi. Nivelul lor de viata va scadea dramatic. Daca acum le este greu, in viitor le va fi mult, mult mai greu...

Privesti catastrofic intreaga situatie, eu cred ca nu va fi chiar asa, va fi greu dar grecii se vor descurca. In schimb altii vor pierde mai mult, castigurile de pe bursa vor scadea, creditorii isi vor pierde o parte din bani etc. toti acesti speculanti trebuiau sa primeasca o lectie, la fel cum ar trebui sa primeasca orice camatar ordinar.

QUOTE(abis @ 7 Jul 2015, 04:23 PM) *
Eu, si daca zic eu inseamna ca exact asa este si nu altfel...

hh.gif
Grecia vrea să i se șteargă datoriile și să primească bani în continuare...

Nu cred, poate ca vrea sa-si rostogoleasca datoriile si sa fie ajutata sa se puna pe picioare.
...cei care pana acum au tot dat bani cu imprumut au spus gata, ajunge, nu mai dam bani.

Si ce-or sa faca cu banii, unde or sa-si mai plaseze capitalul pentru extracastiguri? la ciorap? or sa-i imprumute pe chinezi, vietnamezi, cubanezi etc.?
Cla
QUOTE(abis @ 7 Jul 2015, 03:23 PM) *
Eu, si daca zic eu inseamna ca exact asa este si nu altfel

roflmao.gif ce bine ca te avem pe tine, abis. rofl.gif
Pe vremuri exista un Dumnezeu mai mic decât tine, o Onoare pentru Majestatea Dumneavoastra.
Pâna si Socrate a zis: "Stiu ca nu stiu nimic".

Cred ca ti-ai taiat credibilitatea, prietene. Dar zdravan. sad.gif

PS: Tu te falesti cu logica învatata la scoala smile.gif Dar n-are nimic de-a face cu viata de zi de zi.
Cla
Cum de fapt e asta ?
Deci: eu împrumut 100 euro ca vreau sa-mi renovez buda.
Lucrez, dar nu mai am voie sau nu pot sa-mi platesc buda, ca de la automat primesc numai 60 de euro pe zi.
Din care mai trebuie sa traiesc. ca doar am familie.
Domnul Papadopoulos pe care-l cunosc s-a dus la Cayman Island cu 3 vapoare, îl doare undeva de 100 de euro.
Eu stau aici ca prostu la automat si el sta cu sampania în mâna si râde de mine.

Asta e realitatea greceasca. Hellaaaas !!! ohyeah.gif
abis
QUOTE(Marduk @ 7 Jul 2015, 06:04 PM) *
Cine spune asta?

Eu. Si daca spun asa, inseamna ca asa este si nu altfel. smile.gif

Este la mintea cocosului ca nu poti face referendum pe orice subiect. Ia fa un referendum in Romania (sau in ce tara vrei) si intreaba: sunteti de acord sa aveti salariul minim de 5000 de euro pe luna? Si daca iese DA, da-le salariul asta... Poti?

De ce nu ai incredere in popor, in discernamantul cetatenilor? Rezultatul referendumului i-a unit pe greci

A unit 60% si 40% nu...

Din moment ca referendumul nu a avut nici un rost, intrebarea ta nu-si are locul. Indiferent de vot, datoriile trebuie platite. Indiferent de vot, cheltuielile trebuie sa fie pe masura veniturilor. Nu poti vota ca vei cheltui mai mult decat ai, este un nonsens. Iar grecii exact asta au facut. Au votat ca vor continua sa cheltuiasca mai mult decat au. Cine sa le dea, nu se stie... Dar au votat si trebuie sa primeasca, zic ei.

Daca un stat nu are voie sa-si tipareasca moneda proprie nu mai este un stat suveran.

AM mai vorbit despre asta. Odata de intri in UE, o parte din suveranitate se pierde. Odata de intri in zona euro, se mai pierde o parte din suveranitate. Asta se intampla si in Grecia, si in Romania, si in Franta, si in Germania, si in toate tarile membre. Sa nu-mi spui ca abia acum ai aflat. smile.gif

eu cred ca nu va fi chiar asa, va fi greu dar grecii se vor descurca

Da? Cum vor mentine functionarimea statului cu salariile de acum, cum vor mentine pensiile de acum, cum vor mentine cheltuielile publice de acum daca trebuie sa se bazeze pe taxele platite de contribuabilul grec si nu pe banii europeni? Cum vor mentine standardul actual de viata daca se bazeaza doar pe ce produc ei si nu pe ce primesc de la altii?

Nu cred, poate ca vrea sa-si rostogoleasca datoriile si sa fie ajutata sa se puna pe picioare.

Inseamna ca habar nu ai ce au cerut pana acum grecii.

Si ce-or sa faca cu banii, unde or sa-si mai plaseze capitalul pentru extracastiguri?

Pai decat sa il dea cu imprumut unora care nu-si restituie datoriile (adica sa piarda banii pur si simplu) mai bine fac orice altceva cu ei: ii investesc, ii imprumuta pe altii care sunt seriosi si dau inapoi ce au luat, isi cumpara avioane, vile si iachturi... De ce sa ii dai imprumut grecilor si sa ii pierzi...
abis
QUOTE(Cla @ 7 Jul 2015, 06:25 PM) *
Cred ca ti-ai taiat credibilitatea, prietene. Dar zdravan.

Din punctul meu de vedere, tu ti-ai taiat-o cand ai afirmat ca statul german tipareste moneda cata vrea si cand vrea.

S-au dus vremurile cand statele faceau ce voiau. Acum sunt alte reguli: euro se tipareste doar de catre BCE. Iar BCE nu inseamna Germania. Vezi cine conduce BCE, in ce relatie este BCE cu statele... Navigheaza pe aici si informeaza-te:

https://www.ecb.europa.eu/ecb/orga/independ...l/index.ro.html
Cla
Aha. Si cine controleaza BCE ? Washington - New York sau Berlin - Frankfurt ?
Si euro se tipareste de state, prietene, nu degeaba am în buzunar niste euro din Portugalia, Grecia sau Spania.

Si in afara de asta , abis. Asa-zisa logica a ta, pe care cica ti-ai acumulat-o prin studii, nu ma impresioneaza.
Gândeste ca om, nu ca monetar, sau ai intentii la Wall Street ?
abis
QUOTE(Cla @ 8 Jul 2015, 01:32 AM) *
Si cine controleaza BCE ?

BCE este organism independent - asa cum este BNR independenta si nu controlata de guvernul Romaniei.

In conducerea BCE sunt reprezentanti ai tuturor statelor membre, daca esti curios uite aici lista personalului de conducere (presedintele este italian, de pilda).

Asa-zisa logica a ta, pe care cica ti-ai acumulat-o prin studii, nu ma impresioneaza

Evident, suntem chit: nici pe mine nu ma impresioneaza teoriile conspirationiste care nu sunt sustinute de nimic.
abis
"Vom ajunge la un acord cu creditorii internaţionali în cel mult 48 de ore după referendum, indiferent de rezultat.... Cu cât va fi mai mare proporţia celor care resping măsurile creditorilor, cu atât mai bun va fi acordul", a promis Tsipras inainte de referendum.

Daca ceasul meu merge bine, au cam trecut cele 48 de ore. Unde este acordul?
Marduk
QUOTE(abis @ 7 Jul 2015, 09:42 PM) *
Eu...

sad.gif
...fa un referendum in Romania...si intreaba: sunteti de acord sa aveti salariul minim de 5000 de euro pe luna?

Poti dar depinde cum este formulata intrebarea. In exemplul tau, voit exagerat, nu pui nicio alta conditie pentru un astfel de salariu, 12 ore lucrate pe zi, 50% impozit etc.
A unit 60% si 40% nu...

Minoritatea se supune majoritatii, asa spunea un forumist, priceput in tainele realitatii. Probabil ca cei 40% sunt bogatii Greciei.
Din moment ca referendumul nu a avut nici un rost...Indiferent de vot, datoriile trebuie platite...Au votat ca vor continua sa cheltuiasca mai mult decat au...

Intrebarea la care trebuiau sa raspunda grecii: "Ar trebui acceptat acordul, care a fost prezentat de Comisia Europeană, de Banca Centrală Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional în Eurogrup pe 25.06.2015 şi cuprinde două părţi, care constituie propunerea lor unificată? Primul document are titlul <<Reforme pentru completarea programului curent şi nu numai>>, iar al doilea <<Analiză preliminară a sustenabilităţii datoriei>>"
Rostul acestui referendum este clar, cel putin pentru mine, RESPINGEREA unui acord, a unor obligatii venite din partea unui organism din afara Greciei. Clar ca datoriile trebuiesc platite, dar pot fi platite asa cum le-au platit si alte tari mai "smechere" nu? N-au votat sa cheltuiasca mai mult, pentru ca nu prea mai au ce cheltui, Tsipras & Co. aveau nevoie de acest referendum pentru implementarea unor schimbari. sa avem rabdare sa vedem ce va urma.
AM mai vorbit despre asta. Odata de intri in UE, o parte din suveranitate se pierde. Odata de intri in zona euro, se mai pierde o parte din suveranitate.

Asta este marea problema a UE iar eu cred ca nu va fi rezolvata prea curand. Ramane sa vedem daca am sau nu dreptate.
Da? Cum vor mentine...

Trebuie sa vedem ce face Tsipras, nu putem presupune, anticipa nimic din ceea ce va face pana nu va face prima mutare, apoi vom discuta. Daca venim cu pareri catastrofice intretinand aceasta nebunie media, manipulatorie si distrugatoare, nu facem bine nimanui, nici macar burselor.
Inseamna ca habar nu ai ce au cerut pana acum grecii.

Au cerut, dar nu li s-a dat, acum trebuie sa caute alta cale.
...decat sa il dea cu imprumut unora care nu-si restituie datoriile...isi cumpara avioane, vile si iachturi...

Nu cred, creditorii vor continua sa caute cai pentru a-si plasa capitalul, sunt bani care trebuie sa produca alti bani. Fie ca cei creditati sunt grecii, romanii, sarbii, bulgarii sau argentinienii, exista sansa ca intr-o zi acesti bani sa nu mai fie returnati 1-1 ci 0,50-1, creditorii isi asuma astfel de riscuri, nu?
abis
QUOTE(Marduk @ 8 Jul 2015, 11:35 AM) *
In exemplul tau, voit exagerat, nu pui nicio alta conditie pentru un astfel de salariu, 12 ore lucrate pe zi, 50% impozit etc.

Referendumul grecilor a fost anuntat cu o saptamana inainte. Documentele supuse referendumului au fost traduse in greaca cu trei zile inainte de referendum. Aveau cca 45 de pagini cu chestiuni destul de tehnice. Ce si cat iti imaginezi ca au stiut aia ce voteaza? Habar nu au avut. In plus, au votat niste propuneri deja expirate, care nu mai erau valabile...

Minoritatea se supune majoritatii

Asta nu inseamna ca "tara este unita" cum ai zis tu... Nici inainte nu era altfel, asa este peste tot in lume: cand este vorba despre o decizie luata prin vot, majoritatea castiga, insa nu poti supune la vot orice. Nu votezi daca iarba e verde, daca soarele rasare la est, daca poti cheltui mai mult decat ai in buzunar. Pentru ca votezi degeaba.

Trebuie sa vedem ce face Tsipras, nu putem presupune, anticipa nimic din ceea ce va face pana nu va face prima mutare

Pai uite ca nu face nimic... A promis acord cu UE si FMi in 48 de ore si l-a trimis pe ministrul de finante la noi negocieri cu mainile in buzunare.

Tsipras s-a bazat pe un singur lucru in ultimele sase luni: ca va ameninta UE si FMI cu iesirea Greciei din zona Euro, ca va ameninta cu concesii catre Rusia, ca UE se va speria si va da Greciei bani. Cand a vazut ca planul lui nu functioneaza, a ramas fara idei si fara solutii, nu mai stie ce sa faca. Nu are nici un plan B, este prins intre obligatia de a nu face reforme (ca doar asa a promis, pe chestia asta a castigat si alegerile si referendumul) si obligatia de a face reforme (caci altfel nu are bani).

Este o situatie in care singur s-a bagat si nu are cum sa iasa.

creditorii vor continua sa caute cai pentru a-si plasa capitalul, sunt bani care trebuie sa produca alti bani

Exact: sunt bani care trebuie sa produca alti bani. Daca ii dai grecilor ca imprumut iar astia nu ti-i mai dau inapoi, sunt bani pierduti, asa ca ii investesti oriunde in alta parte, unde ai garantia ca nu ramai fara ei. Daca ii dai grecilor sau pur si simplu dai foc banilor este exact acelasi lucru, ramai fara ei si nu te alegi cu nimic. In conditiile in care grecii refuza sa isi plateasca datoriile, trebuie sa fii nebun sa ii mai imprumuti. Daca nu ii mai imprumuta nimeni, trebuie sa isi reduca cheltuielile statului mult mai mult decat le-ar fi redus in cazul in care acceptau propunerile creditorilor. Deci grecilor le va fi mult mai rau asa decat le-ar fi fost daca acceptau ceea ce li s-a cerut. Vezi ca am pus mai sus conditiile cerute de creditori: erau cat se poate de normale si de bun-simt.

PS: Ce se intampla azi:

14.32 Donald Tusk, presedintele Consiliului European: Moralitatea inseamna sa-ti platesti datoriile. Sursa crizei grecesti sunt cheltuielile excesive, nu moneda unica

14.13 Sansele ca Grecia sa paraseasca zona euro in acest an sunt mai mari ca niciodata, a anuntat bookmaker-ul britanic William Hill.

13.50 Reuniunea Eurogroup de miercuri ce trebuia sa discute cererea de ajutor a Atenei a fost anulata.

13.44 Rusia nu este in pozitia de a ajuta la rezolvarea crizei elene a datoriei a declarat Andrei Kostin, directorul executiv al VTB, a doua banca din Rusia ca marime.

13.21 Grecia va aluneca in “revolte si haos” daca nu se gaseste un acord care sa-i asigure viitorul in zona euro, a avertizat azi Christian Noyer, guvernatorul bancii centrale a Frantei si membru in consiliul Bancii Centrale Europene (BCE). El spus, de asemenea, ca BCE nu va mentine la infinit fondurile de urgenta ce tin in viata bancile grecesti.
Marduk
QUOTE(abis @ 8 Jul 2015, 12:35 PM) *
Referendumul grecilor a fost anuntat cu o saptamana inainte...cat iti imaginezi ca au stiut aia ce voteaza?...au votat niste propuneri deja expirate, care nu mai erau valabile...

Putin ii pasa lui Tsipras si Syriza, important era sa obtina votul grecilor pentru refuzul conditiilor.
Asta nu inseamna ca "tara este unita" cum ai zis tu... Nici inainte nu era altfel, asa este peste tot in lume
:
Unita sau nu, grecii sunt nationalisti si nu vor accepta nicio conditie impusa de UE.
... A promis acord cu UE si FMi in 48 de ore si l-a trimis pe ministrul de finante la noi negocieri cu mainile in buzunare.

Trage de timp, orice politician ar face la fel.
Tsipras...va ameninta UE si FMI cu iesirea Greciei din zona Euro...va ameninta cu concesii catre Rusia...

Dar nu va accepta conditiile impuse de UE, deci UE trebuie sa se gandeasca la o alta abordare in cazul Greciei si nu numai.
Este o situatie in care singur s-a bagat si nu are cum sa iasa.

Trebuie sa gaseasca "kerkaporta" prin care sa scoata tara din criza. Eu cred ca declararea falimentului national si revenirea la drahma il vor salva. S-a mai intamplat asta cu Grecia, iar premierul de atunci are statuie in Atena.
Exact: sunt bani care trebuie sa produca alti bani...

De acord cu exceptia speculatiilor bursiere.
Donald Tusk, presedintele Consiliului European: Moralitatea inseamna sa-ti platesti datoriile. Sursa crizei grecesti sunt cheltuielile excesive, nu moneda unica

Are dreptate, dar cu vorbe nu se rezolva aceasta situatie, trebuie o decizie politica a CE, PE, UE.
Grecia va aluneca in “revolte si haos” daca nu se gaseste un acord care sa-i asigure viitorul in zona euro...

Posibil dar nu cred, multi greci sunt nostalgici dupa drahma lor, cred ca Tsipras & Co, a gandit deja iesirea din zona euro, in asa fel incat sa nu-i lase pe greci fara speranta.
Marduk
Tsipras:"Povara va trebui să fie suportată de cei care pot s-o suporte şi care în ultimii cinci ani au fost protejaţi", a precizat el, adăugând că până acum povara a fost pe umerii celor care muncesc şi acum nu mai pot s-o suporte. Timp de ani de zile diferitele Guverne din Grecia au creat un stat bazat pe clientelism, un stat în care corupţia a fost permisă şi un stat în care au existat conflicte de interese între puterea economică şi puterea politică şi nu au fost luate măsurile necesare pentru a frâna evaziunea fiscală a celor mai bogaţi"

10% din cetăţenii eleni dispun de 56% din bogăţia Greciei

Dupa referendum, stanga lui Tsipras, arata cu degetul catre adevaratii profitori ai Greciei. Sa vedem masurile ce vor urma acestor cuvinte.
abis
QUOTE(Marduk @ 8 Jul 2015, 05:10 PM) *
Putin ii pasa lui Tsipras si Syriza, important era sa obtina votul grecilor pentru refuzul conditiilor.

Pai asta ziceam si eu. Grecii au votat cam ca oile, fara sa aiba habar ce voteaza - pe Tsipras nu l-a interesat sa informeze ci sa manipuleze.

Unita sau nu, grecii sunt nationalisti si nu vor accepta nicio conditie impusa de UE.

laugh.gif

UE le impune o conditie: sa cheltuiasca atat cat castiga sau sa faca reforme pentru a primi in continuare bani. Ce anume nu vor accepta grecii? Nu vor accepta reforme? Treaba lor; dar nu vor mai primi bani. Nu vor accepta sa cheltuiasca atat cat castiga? Nu au decat sa nu accepte; sa vad cine ii mai imprumuta daca nu obisnuiesc sa isi plateasca datoriile. Asa ca indiferent ce accepta sau nu accepta, nu au de ales. Intr-un fel sau altul trebuie sa isi reduca din cheltuielile statului. Asta e!

Dar nu va accepta conditiile impuse de UE

Vezi ca sunt conditiile pe pagina anterioara... Care dintre ele sunt umilitoare si imposibil de acceptat?!

Eu cred ca declararea falimentului national si revenirea la drahma il vor salva

Nici macar Tsipras nu este atat de bou incat sa isi doreasca revenirea la drahma, face tot circul asta ca sa mai obtina niste bani, nu ca sa revina la drahma.

Dar chiar si in cazul teoretic in care ar reveni la drahma... Tot ar fi obligat sa reduca cheltuielile statului. Chiar daca tipareste moneda, va fi obligat sa reduca masiv salarii, pensii, numarul angajatilor de la stat, sa elimine o gramada de beneficii sociale. Este inevitabil, indiferent daca ramane in zona euro sau nu. Pentru ca, sa ne imaginam, chiar daca astazi prin cine stie ce minune s-ar anula toate datoriile Greciei, de maine ar incepe iarasi sa faca datorii, pentru ca statul cheltuie mult mai mult decat castiga.

Adica nu ar face datorii pentru ca nu l-ar imprumuta nimeni. Ar fi obligat sa taie masiv din cheltuieli.

Asa ca reducerea ori anularea datoriilor ar fi o frectie la un picior de lemn, atat timp cat statul grec nu isi face ordine in curte, adica sa echilibreze cheltuielile cu veniturile. Or tocmai asta nu vrea Tsipras sa faca: de cand a ajuns la putere nu a redus, ci dimpotriva, a crescut cheltuielile statului.

cu vorbe nu se rezolva aceasta situatie, trebuie o decizie politica a CE, PE, UE

Ce sa decida? Sa le dea grecilor in continuare bani asa, pe ochi frumosi, fara sa se mai astepte ca grecii sa ii restituie? Pana cand?

Nu - ca sa se rezolve aceasta situatie trebuie o decizie politica a Greciei: sa faca in asa fel incat statul grec sa nu mai cheltuiasca mai mult decat incaseaza din taxe si impozite.

multi greci sunt nostalgici dupa drahma lor

Nu cred, majoritatea prefera euro, cel putin asa arata toate sondajele.

Tsipras:"Povara va trebui să fie suportată de cei care pot s-o suporte şi care în ultimii cinci ani au fost protejaţi", a precizat el, adăugând că până acum povara a fost pe umerii celor care muncesc şi acum nu mai pot s-o suporte. Timp de ani de zile diferitele Guverne din Grecia au creat un stat bazat pe clientelism, un stat în care corupţia a fost permisă şi un stat în care au existat conflicte de interese între puterea economică şi puterea politică şi nu au fost luate măsurile necesare pentru a frâna evaziunea fiscală a celor mai bogaţi

Vorbeste de parca nu el ar fi la putere. Este cumva in opozitie? Partidul lui are o majoritate confortabila, nu are decat sa ia toate masurile necesare pentru a reduce coruptia si pentru a elimina evaziunea fiscala. Numai ca nu a facut nimic in sensul asta pana acum, dimpotriva.
Cla
Hahaha... ce fain e sa va citesc rofl.gif
Grecia va fi salvata prin banii europeni, aus, basta.
Si dup-aia revenim la problema cum mor de foame copiii din Africa.
Si parintii lor o iau razna spre Europa.
Marduk
QUOTE(abis @ 8 Jul 2015, 08:12 PM) *
Pai asta ziceam si eu...Tsipras nu l-a interesat sa informeze...

Eu cred ca Tsipras avea nevoie de suportul popular pentru reformele si actiunile care vizeza bogatii Greciei. Am inteles ca au propus ca toate depozitele mai mari de 80.000 de euro sa fie "taxate" cu 30%. Este un prim semn ca Syriza actioneaza ca un partid de stanga, ca are in programul sau o tinta interna, anume grecii care s-au imbogatit din imprumuturile facute de guvernarile de dreapta, dar si de catre PASOK.
UE le impune o conditie....Ce anume nu vor accepta grecii?

Ceva ce vine din afara Greciei, cred ca mai usor vor accepta conditiile impuse de Syriza & Tsipras, decat cererile UE si in special ale Germaniei si tarilor nordice, care in paralel prin presa, se leaga si de modul de viata al grecilor.
... Care dintre ele sunt umilitoare si imposibil de acceptat?!

Nu conteaza, ceea ce conteaza este ca vin din partea unor straini, unui "dusman extern", iar Tsipras a facut tot ce-a putut sa intareasca opinia asta.
...Tsipras...face tot circul asta ca sa mai obtina niste bani, nu ca sa revina la drahma.

Daca nu-i obtine, cum se preconizeaza, ce-o sa faca? o sa introduca trocul national sau drahma!?
Dar chiar si in cazul teoretic in care ar reveni la drahma... Tot ar fi obligat sa reduca cheltuielile statului...

Le reduce, dar pentru asta avea nevoie de referendum, pentru ca orice s-ar intampla va da vina pe optiunea grecilor.
Asa ca reducerea ori anularea datoriilor ar fi o frectie la un picior de lemn...

FMI a cerut restructurarea datoriei Greciei, reducerea ori anularea datoriilor ar intra in aceasta restructurare?
...Ce sa decida? Sa le dea grecilor in continuare bani asa, pe ochi frumosi...

Sa ia de la unii si sa dea la altii in functie de orientarea politica a electoratului, majoritara de stanga la acest moment.
Nu cred, majoritatea prefera euro, cel putin asa arata toate sondajele.

Daca nu au incotro, iar Tsipras le va spune ca drahma este necesara, vor uita de euro imediat.
... Partidul lui are o majoritate confortabila, nu are decat sa ia toate masurile necesare pentru a reduce coruptia...

Cred ca deja a inceput sa faca asta, cel putin mesajele din media indica o incercare a definirii "dusmanului interior" de unde trebuie sa ia bani pentru salvarea Greciei.
Marduk
QUOTE(Cla @ 8 Jul 2015, 10:30 PM) *
...dup-aia revenim la problema cum mor de foame copiii din Africa...parintii lor o iau razna spre Europa.

Da. Asta este o problema foarte importanta pentru UE. Nu pot sa nu amintesc pe tema asta, pozitiile Greciei care ameninta UE ca va lasa valul de imigranti sa ajunga in UE sau ale Ungariei care nu accepta repartizarea acestor imigranti si construirea de garduri la granita cu Serbia, deoarece natiunea ungara se simte amenitata de acesti imigranti.
abis
QUOTE(Marduk @ 9 Jul 2015, 09:40 AM) *
Am inteles ca au propus ca toate depozitele mai mari de 80.000 de euro sa fie "taxate" cu 30%.

De unde ai inteles chestia asta? Nu am vazut nicaieri asa ceva; undeva in cursul zilei sunt asteptate propunerile grecilor, deocamdata nu se stie care vor fi.

Si eu sunt curios....

Ceva ce vine din afara Greciei, cred ca mai usor vor accepta conditiile impuse de Syriza & Tsipras, decat cererile UE si in special ale Germaniei si tarilor nordice

rofl.gif
Adica, daca Germania le spune "cheltuiti cat aveti nu mai mult ca noi nu va mai dam bani" grecii nu vor accepta asa ceva si vor continua sa cheltuiasca mai mult decat au, luand bani.... de unde?!

Nu conteaza, ceea ce conteaza este ca vin din partea unor straini, unui "dusman extern"

Cine ti-a spus chestia asta?! Nu am mai vazut pe nicaieri expusa ideea asta, nici macar la Tsipras.... Este una dintre ideile tale personale, banuiesc, nu le-ai regasit in discursurile liderilor greci, nu-i asa?

Daca un strain iti spune sa respiri ca altfel mori, tu de-al naibii o sa iti tii respiratia pana la sufocare, probabil...

Daca nu-i obtine, cum se preconizeaza, ce-o sa faca?

Habar nu am. O sa vedem cu ce planuri marete vine astazi. Probabil o sa propuna exact ce au respins grecii la referendum, sa umble la pensii, la impozite....

Le reduce, dar pentru asta avea nevoie de referendum

Pai grecii au zis la referendum ca nu sunt de acord sa le reduca. Acum ce face, invers decat au zis grecii? smile.gif

Daca nu au incotro, iar Tsipras le va spune ca drahma este necesara, vor uita de euro imediat

Pai ziceai ca grecii vor drahma, cum o dai la intors... Nu, nu vor uita, dimpotriva.

Explica-mi si mie care ar fi avantajul sa ai moneda proprie:

- daca ai euro, salariul tau lunar este de 1000 de euro; o paine costa un euro si asta se intampla si in ianuarie, si in februarie, si in martie samd.
- daca ai drahem, salariul tau lunar in ianuarie este 1000 de drahme, in februarie 1500 de drahme, in martie 2000 de drahme; paine costa in ianuarie 1 drahma, in februarie 1.5 drahme, in martie 2 drahme (asta in cazul cel mai fericit; in realitate vei castiga mai putin iar painea va costa mai mult)

Care este avantajul?

PS: "Marea democratie" greaca ii persecuta pe jurnalistii care au avut alta parere la referendum decat Tsipras.
Se invata repede metodele lui Putin!

http://www.theage.com.au/world/greek-debt-...20150709-gi84l1
Marduk
QUOTE(abis @ 9 Jul 2015, 09:55 AM) *
De unde ai inteles chestia asta? Nu am vazut nicaieri asa ceva...

Din presa on line.
...daca Germania le spune "cheltuiti cat aveti nu mai mult...

O sa le spuna Tsipras si multi dintre greci vor accepta, dar si mai multi nu accepta sa le dea indicatii Berlinul.
Cine ti-a spus chestia asta?! Nu am mai vazut pe nicaieri expusa ideea asta...

Discursurile lui Tsipras sun pline de invective la adresa creditorilor europeni, ce vrei mai mult, este vorba de folosirea si aplicarea ideologiei de stanga.
Daca un strain iti spune sa respiri ca altfel mori, tu de-al naibii o sa iti tii respiratia pana la sufocare, probabil...

Depinde de cum iti spune sa faci asta si ce-ti recomanda sa respiri, grecii au ales sa respire fara indicatii, iar eu exact la asta ma asteptam.
...O sa vedem cu ce planuri marete vine astazi...

Sa vedem, eu zic ca va continua cu tergiversarea externa iar la intern isi va indrepta atentia catre grecii bogati.
Pai ziceai ca grecii vor drahma, cum o dai la intors...

Grecul e un celebru jucator la "doua capete" trage de timp iar pe ascuns se pregateste sa dea lovitura.
Explica-mi si mie care ar fi avantajul sa ai moneda proprie:...Care este avantajul?

Eu cred ca este vorba de paritate, n-o sa-i dea echivalentu a 1000 de euro in drahme, dar pe aproape, dupa care functie de nevoi devalorizeaza, ajusteaza etc. doar are acceptul grecilor prin referendum, sa scoata tara din criza. Cum o va face? nu stiu dar banuiesc ca va utiliza doctrina de stanga care are multi adepti in Grecia inca de la sfarsitul WW2
abis
QUOTE(Marduk @ 9 Jul 2015, 10:17 AM) *

Zvonuri "pe surse" respinse de ministerul lor de finante.

Conform legislatiei UE, depozitele de pana la 100.000 de euro sunt garantate. Nu pot fi taxate cu 30%.

O sa le spuna Tsipras si multi dintre greci vor accepta, dar si mai multi nu accepta sa le dea indicatii Berlinul.

Nu mi-ai spus ce se intampla daca nu accepta... smile.gif
Hai sa zicem ca nu accepta sa cheltuiasca atat cat au si vor neaparat sa cheltuiasca mai mult. Cum procedeaza? Asta nu inteleg eu. Explica-mi si mie, te rog.

grecii au ales sa respire fara indicati

Grecii nu au ales nimic pentru ca nu au fost in situatia de a alege ceva. Cum-necum, indiferent de rezultatul de la referendum, trebuie sa reduca cheltuielile statului, nu au incotro, indiferent ce au votat.

eu zic ca va continua cu tergiversarea externa iar la intern isi va indrepta atentia catre grecii bogati

Nu au facut nimic in sensul asta pana acum si nu ii vad in stare sa faca mare lucru. Ce anume sa faca? Sa puna impozite uriase celor bogati? Isi muta banii (in mod cert majoritatea deja au facut-o) si afacerile in alte tari. Si tot nu vor strange sumele necesare pentru a avea in continuare acelasi numar de bugetari, aceleasi salarii pentru bugetari, aceleasi pensii, aceleasi cheltuieli militare samd. De undeva tot trebuie sa taie. Pur si simplu nu au incotro.

Eu cred ca este vorba de paritate, n-o sa-i dea echivalentu a 1000 de euro in drahme, dar pe aproape, dupa care functie de nevoi devalorizeaza, ajusteaza etc

Adica scenariul o sa fie asa: salariul tau lunar in ianuarie este 9000 de drahme, in februarie 950 de drahme, in martie 1000 de drahme; o paine costa in ianuarie 1 drahma, in februarie 2 drahme, in martie 3 drahme. Si tu zici ca asta este solutia ca grecii sa nu o duca mai greu.

banuiesc ca va utiliza doctrina de stanga care are multi adepti in Grecia

Stanga nu are cum sa scoata tara din criza. Masurile de stanga nu stimuleaza economia, investitiile, locurile de munca. Masurile de stanga functioneaza doar intr-o economie care merge struna, altfel nu. Daca pui accentul pe a lua de la bogati ca sa dai la saraci, pe haiducie cum ar veni, vei avea investitii mici, economie slaba, investitorii si capitalurile vor fugi catre tari mai prietenoase. Este elementar... Daca vrei sa scoti tara din criza trebuie sa liberalizezi economia, nu sa sufoci investitorii cu taxe si redistribuiri; trebuie sa le lasi bani ca sa ii poata investi, nu sa ii jupoi.
abis
QUOTE(Marduk @ 9 Jul 2015, 09:40 AM) *
Nu conteaza, ceea ce conteaza este ca vin din partea unor straini, unui "dusman extern", iar Tsipras a facut tot ce-a putut sa intareasca opinia asta.

Ora 11:38 Franta a trimis o echipa de experti in Grecia pentru a ajuta la realizarea propunerii de acord, relateaza The Guardian. O sursa a declarat pentru publicatia citata ca propunerea "este refacuta complet, masura cu masura. Ofera asistenta inestimabila."

Uite ca tot strainii ii scot din rahat, de unii singuri nu pot - si acum tot strainii le fac programele...

Sau te pomenesti ca francezii nu sunt straini ci greci biggrin.gif

Marduk
QUOTE(abis @ 9 Jul 2015, 10:43 AM) *
Zvonuri "pe surse" respinse de ministerul lor de finante.

Sa vedem.
Nu mi-ai spus ce se intampla daca nu accepta...sa zicem ca nu accepta sa cheltuiasca atat cat au...Cum procedeaza?

Nu stiu, proteste, anarhie etc. Tsipras si Syriza trebuie sa-i convinga pe greci ca nu se mai poate continua asa, cum? taxandu-i pe grecii bogati.
Nu au facut nimic in sensul asta...Sa puna impozite uriase celor bogati? Isi muta banii...

Deocamdata bancile sunt inchise si capitalul blocat, pana luni vom vedea cum a decis Tsipras sa procedeze intern, daca din extern nu vine nicio o interventie.
Stanga nu are cum sa scoata tara din criza. Masurile de stanga nu stimuleaza economia, investitiile, locurile de munca...

E nu, de unde ai scos asta, din istorie?
abis
QUOTE(Marduk @ 9 Jul 2015, 12:00 PM) *
E nu, de unde ai scos asta, din istorie?

Da. Masurile de stanga nu duc la crestere economica.
Marduk
Mai sunt si exceptii.
abis
Care? Ce masuri de stanga impulsioneaza economia?
Marduk
Teroarea, planul cincinal, delatiunea ca parte a vietii cotidiene, lipsurile materiale si activitatea continua ca tactica de deviere a planurilor de revolta etc.
Cla
Stânga duce la comunism, la prapad sau la Siberia. Sau la Gulag. Care e tot aia.
abis
Asa este, Cla. Poate pe tine te crede Marduk. smile.gif
Cla
Danke abis smile.gif si tu doar stii, nu sunt prea bun în chestii de politica.
Mai ales la logica ta, trebuie sa ma retrag...
Dar ma întreb : Cum dracu a ajuns baba a saptea, adica USA sa stapâneasca LUMEA ?
Este o chestie de CIA + Hollywood ?
Cla
QUOTE(abis @ 9 Jul 2015, 02:27 PM) *
Asa este, Cla. Poate pe tine te crede Marduk. smile.gif

Tu, abis si Marduk, va iubesc, ce ar fi Hanul fara voi....
E fain cum va certati si va citesc cu drag smile.gif
Poate mai spun si eu niste prostii, de exemplu:
Viespea nu e înrudita cu albinele, ci cu furnicile.

Check it out and you will see smile.gif

Marduk
QUOTE(Cla @ 9 Jul 2015, 05:28 PM) *
...E fain cum va certati si va citesc cu drag...

Nu ne certam, discutam, dialogam in fond respectam principiile si regulamentul acestui forum.
abis
SYRIZA a venit la putere cu promisiunea că va obţine ştergerea datoriilor, sfârşitul austerităţii, revenirea prosperităţii.

Oricâtă bunăvoinţă ai avea, e greu de înţeles ce-o fi în capul lui Alexis Tsipras, care şi-a dus ţara pe marginea prăpastiei doar pentru a reveni acum, cu ultima propunere pe care a făcut-o Eurogrupului, exact în punctul de unde plecase.

“Grecia oferă un plan draconic de austeritate”, notează agenţiile de presă, care constată că oferta guvernului de la Atena include, printre altele, creşterea TVA la 23%, anularea scutirilor de taxe pentru locuitorii din insule, impozite mai mari pe proprietăţi şi pentru armatori, tăieri de cheltuieli pentru armată, taxarea produselor de lux şi a publicităţii tv, relansarea privatizărilor (sistate când SYRIZA a venit la putere), reforme în sistemul de pensii (care includ reducerea pensiilor mari) şi redimensionarea administraţiei publice.

Adică aproape tot ce i se ceruse să facă acum două săptămâni şi refuzase. Ba a mai facut si un referendum pe tema asta.
abis
QUOTE(Marduk @ 8 Jul 2015, 05:10 PM) *
Dar nu va accepta conditiile impuse de UE, deci UE trebuie sa se gandeasca la o alta abordare in cazul Greciei si nu numai.

Deci Tsipras nu va accepta conditiile UE ziceai tu.

Ia uite:

https://logec.ro/che-gargara-propunerea-lui...e=socialnetwork

Acum ce mai zici...?
Marduk
Sa avem rabdare, sa vedem ce se intampla in Grecia. Eu cred ca trage de timp, cand voi vedea cum implementeaza propunerile respective si cum rectioneaza grecii, atunci mai discut.
abis
Nu are cum sa traga de timp.

Propunerile Greciei se discuta sambata daca parlamentul grec le aproba.

Daca le aproba parlamentul, devin lege si trebuie respectate. Daca nu le aproba, nu le mai discuta nici baietii cu banii, deci Grecia nu mai primeste nici o para chioara. Si, vrand-nevrand, nu are incotro si taie din cheltuieli.

Oricum ai lua-o, indiferent daca se aproba sau nu vreun document, Grecia nu are cum sa faca altfel. Fie reduce cheltuielile si obtine finantare, fie nu vrea sa le reduca si atunci nu obtine finantare, prin urmare este nevoita sa le reduca pentru ca nu o sa aiba bani.

Deci, nu mai conteaza ce vrea Grecia; cheltuielile le va reduce oricum, fie cu voie, fie de nevoie.
Cla
QUOTE(Marduk @ 9 Jul 2015, 08:06 PM) *
Nu ne certam, discutam, dialogam in fond respectam principiile si regulamentul acestui forum.

Uite asta e ceva care apreciez foarte mult :
Noi 3 nu ne certam, doar argumentam prin trialog.
Va iubesc, baieti smile.gif
Cla
QUOTE(Marduk @ 10 Jul 2015, 10:40 AM) *
Sa avem rabdare, sa vedem ce se intampla in Grecia. Eu cred ca trage de timp,

Aha, crezi ca Tsipras trage de timp ? Eu cred ca trage mâtza de coada.
abis
„Teoria datoriilor odioase” nu se poate aplica Greciei.

Spre deosebire de Germania nazista, Grecia era condusa - atunci cand a contactat imprumuturile - de guverne alese democratic, nu de dictaturi. Deci "pica" ideea ca ar fi fost luate imprumuturi fara aprobarea cetatenilor: partidele aveau programe politice si erau alese in cunostinta de cauza, oamenii stiau ca se fac imprumuturi, nu au votat sa ajunga la putere partide care sa nu faca astfel de imprumuturi. Banii imprumutati sustineau nivelul de viata al grecilor, pentru ca bugetul statului obtinut din impozite si taxe nu era suficient pentru a permite salariile si pensiile grecilor. Deci "pica" si ideea ca banii imprumutati erau folositi impotriva intereselor poporului.

Deci pica si a treia conditie, din moment ce nu sunt sustinute primele doua.
Cla
Germania nazista, aha
Ce am spus eu cândva am fost luat la râs.
Nimeni nu a stiut ca banii pentru bombele germane au venit din Anglia si de la familia Rothschild.
Ce a fost mai târziu e o alta poveste.
Marduk
QUOTE(abis @ 10 Jul 2015, 05:27 PM) *
„Teoria datoriilor odioase” nu se poate aplica Greciei...Deci pica si a treia conditie, din moment ce nu sunt sustinute primele doua.

"Această teorie spune că o datorie națională, făcută de un guvern în scopuri contrare sau cu ignorarea intereselor națiunii în sine și a cetățenilor săi, și fără acordul cetățenilor, nu trebuie să fie executorie."
"Următorii europeni care au realizat problema „datoriei odioase” au fost islandezii. În 2010 au votat împotriva returnării datoriei, au rupt relațiile cu FMI, au naționalizat băncile, au inculpat bancheri și responsabili guvernamentali, s-au îndreptat în civil asupra vinovaților, au modificat legislația și Constituția..."

Islandezi au avut dictaura?
abis
Islanda si-a platit datoria la FMI
Cla
Ce sa ne miram, sunt doar vreo 300.000 de oameni si nu platesc caldura, ca o au sub cur, prin activitatile vulcanice plus Geysire, etc.
Si daca ne gândim, e doar un sfert din Bucuresti pe toata insula aia, sau mai putin, mai toti sunt în Reykyavik.
Marduk
QUOTE(abis @ 10 Jul 2015, 11:02 PM) *
Islanda si-a platit datoria la FMI

O sa si-o plateasca si Grecia, mai devreme sau mai tarziu, dar era vorba despre altceva.
turbo trabant
Cred ca gretzia este un model de urmat pentru luptatorii online anticapitalisti , antiamericani si antidemocratie. 60 euro pe zi pentru ei e mana cereasca....

Daca iese gretzia beau primul uzo din viata mea.
Cla
QUOTE(Marduk @ 11 Jul 2015, 08:57 AM) *
O sa si-o plateasca si Grecia, mai devreme sau mai tarziu, dar era vorba depsre altceva.

O s-o plateasca pe naiba ca nu are de unde. Li se vor lasa datoriile, se va zice un Schuldenschnitt de la Bruxelles.
Adica un cut, si o s-o ia de la zero, ca Europa i-a ajutat.
Marduk
QUOTE(Cla @ 11 Jul 2015, 06:34 PM) *
O s-o plateasca pe naiba ca nu are de unde...un cut, si o s-o ia de la zero...

Nu cred, dar sa avem rabdare sa vedem ce zic creditorii.
Cla
Creditorii? rofl.gif îsi baga-n buzunar tot ce apuca.
Din anii trecuti au venit din Europa miliarde de euro, 10 % au ajuns la oameni si 90% la banci.
Nu ma mir ca grecii se simt beliti si au votat cu OXI.
Pasul urmator va fi sa împrumute bani din Rusia si China.
Gândeste-te Marduk ca se apropie 15 August, ziua Mariei.
La greci e un fel de sarbatoare nationala.
Lasa-i pe greci de Maria sa stea fara bani, s-ar declansa o revolutie.
abis
QUOTE(Marduk @ 11 Jul 2015, 09:57 AM) *
O sa si-o plateasca si Grecia, mai devreme sau mai tarziu, dar era vorba despre altceva.

Despre ce? Nu ziceai ca au votat împotriva returnării datoriei, au rupt relațiile cu FMI...?

Sa faca si Grecia asa, daca ii da mana. rolleyes.gif

Deocamdata, uite ca cine s-a fript cu ciorba sufla si in iaurt: desi grecii au prezentat un program "pontat" {copiat cuvant cu cuvant pentru cine nu intelege limba romana smile.gif ) dupa programe anterioare ale "troicii", acum nu mai au nici o credibilitate si nu vor primi nici un sfantz pana cand nu pun in practica cu adevarat masurile necesare reducerii deficitului.

Tsipras una a promis, una a cerut sa fie votat la referendum si alta face. Pentru ca, cu referendum sau fara, pur si simplu nu exista alta optiune.
Marduk
Vis-avis de toate cate le pomenesti, trebuie sa recunoastem ca si Eurogrupul a lasat-o mai moale. Eu astept sa vad cum vad cum va implemanta Tsipras & Syriza reformele respective, mai ales ca la referendum grecii au votat impotriva acestor reforme.
abis
QUOTE(Marduk @ 13 Jul 2015, 04:00 PM) *
trebuie sa recunoastem ca si Eurogrupul a lasat-o mai moale

Adica acum Grecia accepta acum conditii si mai dure decat cele pe care le-a respins prin referendum, iar tu zici ca Eurogrupul a lasat-o moale. Excelent.

„Nous sommes ici aux portes de l'Orient, ou tout est pris ŕ la légčre". De aceea este, poate, mai greu pentru noi, românii, să înțelegem ce se întâmplă acum la reuniunea miniștrilor de Finanțe din zona Euro. ”Păi, nu a cedat Tsipras? De ce nu primește Grecia banii și gata? De ce se mai pune problema ieșirii din zona Euro?”, se întreabă românul care nu are prea multe insomnii nici că în țara lui nu s-a pus în aplicare referendumul valid din 2009, cel cu 300 de parlamentari.

Numai că pentru cetățeanul occidental, care nu ia totul ”ŕ la légčre”, lucrurile se văd un pic altfel. Organizarea referendumului a fost una dintre cele mai mari prostii pe care le-a putut face guvernul Tsipras. ”Votați voi <Nu>, ca să fim noi mai puternici la negociere”, au spus poporului iresponsabilii politicieni, făcând cu ochiul.

Dar cetățeanul occidental înțelege așa: poporul grec a respins, în mod clar, măsurile propuse Greciei. De ce același popor le-ar accepta acum pe cele pe care Tsipras, cu cuțitul la os, spune că le va implementa? Riscul este ca, după ce iar intră niște bani în gaura neagră, fie Tsipras să moșmondească lucrurile și să tragă de timp cum au făcut și alte guverne înainte, că doar de aia s-a ajuns aici, fie să fie răsturnat de la putere, la presiune populară. De aici sunt alte două scenarii, ambele negre: fie guvernul e înlocuit de unul de aceeași factură, care, nefiind el cel care a semnat, face exact ca Tsipras când a preluat puterea și se ajunge într-un cerc vicios cu încă și mai mulți bani îngropați, fie Grecia devine cvasi-neguvernabilă.

Dacă nu exista referendumul, toată lumea putea pretinde că nu știe exact dacă poporul grec, în majoritatea sa, înțelege sau nu gravitatea situației și dacă acceptă sau nu măsurile de criză. Le accepta guvernul și parlamentul și părea că există consens. Dacă, totuși, s-a făcut referendum, deși partenerii occidentali l-au avertizat pe Tsipras să nu facă, dar votul ieșea majoritar ”da”, guvernul grec se putea duce acum să spună: iată, avem acest pachet de măsuri, parlamentul le-a votat, poporul înțelege situația și le va susține, așa cum a reieșit la referendum, deci le vom aplica. Atât de proști au fost negociatorii greci, încât nici măcar nu și-au dat seama că un vot ”Da” la referendum întărea poziția și credibilitatea Greciei, nu invers.

Ne putem întreba: de ce a făcut, totuși, guvernul referendum și a dorit să iasă ”Nu”? Care e logica să vrei un referendum pe care să nu-l respecți? După cum a rezultat din declarațiile unui membru grec al echipei de negociere, ei au crezut, până în ultima clipă, că Europa și lumea se vor trezi în pragul unei noi crize economice și că Euro va începe să se deprecieze accelerat, ca reacție la amenințările și bățoșenia lor. În fața unei asemenea situații, europenii ar fi cedat și ar fi acceptat să ierte Grecia de datorii și să-i dea bani în continuare, fără condiții. ”Mor eu, dar mori și tu”, cam aceasta a fost tactica de negociere a Greciei. Doar centură de explozibili n-a avut Tsipras, că, în rest, corespunde perfect tehnicilor teroriste, de care, culmea, Varoufakis i-a acuzat pe partenerii de negocieri. Ce costuri ar fi avut perioada aceasta pentru restul lumii, inclusiv pentru români, i-a durut în cot pe grecii aceia demni care au zis ”Ohi”.

Numai că, surpriză, Euro și piețele bursiere chiar au urcat. Când amenințații le-au spus: ”OK, apăsați pe buton!”, syriziștii s-au sucit. Au venit cu propunerile, dar au scos alta. Varoufakis spune acum că Germania a vrut de la bun început să scoată Grecia din Euro, ca să disciplineze Franța. Păi bine, băi, deșteptul pământului, dacă tu zici că așa a fost și știai planul ”dușmănos” al Germaniei, înseamnă că tu și cu Tsipras ați lucrat, pe ascuns, ca să o ajutați. Altfel nu se explică de ce Grecia însăși amenința cu Grexit-ul, zicea că bagă monedă nouă, flutura vizite prin Rusia și alți gărgăuni.

Adevărul este că fițele, făloșenia și inconștiența guvernanților greci au reușit să-i enerveze până și pe finlandezi, altminteri cunoscuți ca oameni calmi și cumsecade. Sper, totuși, să se găsească o soluție. Dar tare mi-e teamă că mulți greci nu înțeleg nici acum mare lucru. Își închipuie că pot să primească banii fără să schimbe nimic. Ei o țin langa cu neofasciștii și alte idioțenii. În loc de buzuki, dinspre Grecia se aude acum o manea cu leitmotivul ”dușmanii, dușmanii/ nu vor să ne dea banii”.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.