Nu poti decide prin referendum chiar orice...
Cine spune asta?
Indiferent de rezultatul la referendum...Referendumul a fost inutil, o pierdere de vreme, raspunsul nu conteaza
De ce nu ai incredere in popor, in discernamantul cetatenilor? Rezultatul referendumului i-a unit pe greci, le-a demonstrat ca trebuie sa-i oblige pe politicieni sa faca ceva, pentru ca tot politicienii au adus Grecia in aceasta situatie.
Grecia tot trebuie sa isi reduca cheltuielile pe de-o parte, iar pe de alta sa isi creasca veniturile...
Sa vedem cum vor reusi asta politicienii greci, fara ajutorul UE si fara sa treaca la drahma. Despre datorii nu discut pentru ca eu cred ca acestea trebuiesc platite, in 20-50-100 de ani, am inteles ca au mai fost cazuri prin istorie.
Nici Grecia si nici alte state nu au dreptul sa tipareasca euro. Nici macar Germania nu poate tipari euro.
Daca un stat nu are voie sa-si tipareasca moneda proprie nu mai este un stat suveran.
Ca nu vrei sa accepti realitatea este strict problema ta.
abis, mi-a zis ca realitatea este alta, sunt putin confuz in privinta realitatii, dar raman la parerea mea.
...orice stat, daca vrea, poate iesi din zona euro... surprinzator poate pentru unul care recunoaste ca nu se pricepe dar are pareri ferme despre orice, nici un stat care a adoptat euro nu se grabeste sa renunte la moneda comun...
Trebuie sa existe un sfarsit si un inceput pentru tot si toate, Grecia poate fi primul stat care iese din zona euro, nu din UE. Poate ca de azi inainte statele care inca mai folosesc moneda nationala se vor gandi mai bine daca sa adere la eurozona sau nu.
Nu, vor merge pe uscat, nu cu barca. Inflatie inseamna ca veniturile grecilor, fie ca vorbim despre salarii ori pensii, se vor prabusi. Nivelul lor de viata va scadea dramatic. Daca acum le este greu, in viitor le va fi mult, mult mai greu...
Privesti catastrofic intreaga situatie, eu cred ca nu va fi chiar asa, va fi greu dar grecii se vor descurca. In schimb altii vor pierde mai mult, castigurile de pe bursa vor scadea, creditorii isi vor pierde o parte din bani etc. toti acesti speculanti trebuiau sa primeasca o lectie, la fel cum ar trebui sa primeasca orice camatar ordinar.
Eu, si daca zic eu inseamna ca exact asa este si nu altfel...
Grecia vrea să i se șteargă datoriile și să primească bani în continuare...
Nu cred, poate ca vrea sa-si rostogoleasca datoriile si sa fie ajutata sa se puna pe picioare.
...cei care pana acum au tot dat bani cu imprumut au spus gata, ajunge, nu mai dam bani.
Si ce-or sa faca cu banii, unde or sa-si mai plaseze capitalul pentru extracastiguri? la ciorap? or sa-i imprumute pe chinezi, vietnamezi, cubanezi etc.?