Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Grecia, Buturga Care Este Pe Cale Sa Rastoarne Carul Ue
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Marduk
QUOTE(March @ 14 Sep 2011, 04:12 PM) *
.... de Deveselu da.

Nu stiu de ce am impresia ca toata aceasta piesa se joaca pe mai multe scene, una pentru fraieri, pentru presa, profit etc. unde Deveselu este doar o perdea pentru acoperirea realitatii si una serioasa in care exista tehnologie inalta, care pentru unii spectatorii este extraterestra.
QUOTE(turbo trabant @ 14 Sep 2011, 08:42 PM) *
... Uniune Hanseatica Europeana !

In cazul destramarii UE, nu ar fi exculus sa apara UHE sau o uniune a statelor nordice. Numai ca prabusirea necontrolata a zonei euro si disparitia UE ar fi o catastrofa pentru Europa si nu numai, unii politicieni discuta deja despre un razboi european, desi eu nu vad ce s-ar mai putea rezolva pe calea armelor cand este mai usor economic.

QUOTE(Cla @ 15 Sep 2011, 01:19 PM) *

Nu e de gluma cu toti emigrantii astia din Grecia, inchipuieste-ti ca Grecia ar iesi din UE si i-ar lasa pe toti sa plece in UE, poate chiar i-ar ajuta putin. Eu astept infiintarea primului califat european din epoca moderna.
March
QUOTE(Marduk @ 15 Sep 2011, 04:56 PM) *
Eu astept infiintarea primului califat european din epoca moderna.

Cu capitala la ..... Buzesti. Sau chiar Strehaia.
Marduk
N-ai nimerit, Hamburg, Londra, Berlin, Marsilia acolo poate vom apuca sa ne rugam la viitoare moscheie imensa a islamului european. Dar daca e sa ma gandesc bine califatul asta s-ar putea sa apara tot atat de bine pe aici prin Balcani.
Cla
Köln.
Marduk
Marele Califat Cologne - Allah-u Akbar pls.gif
Cla
QUOTE(Marduk @ 15 Sep 2011, 06:48 PM) *
Marele Califat Cologne - Allah-u Akbar pls.gif

Asa-i... din pacate...
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 15 Sep 2011, 03:56 PM) *
In cazul destramarii UE, nu ar fi exculus sa apara UHE sau o uniune a statelor nordice. Numai ca prabusirea necontrolata a zonei euro si disparitia UE ar fi o catastrofa pentru Europa si nu numai, unii politicieni discuta deja despre un razboi european, desi eu nu vad ce s-ar mai putea rezolva pe calea armelor cand este mai usor economic.

Destramarea UE ar fi un dezastru mondial care poate duce usor la razboi de acelasi calibru. In afara catorva capete seci nimeni nu vrea asta.

In acest moment nu vad alta solutie decat falimentul greciei si poate al italiei urmat de ruperea in 2 a zonei euro in 2 subzone : una puternica si una slaba care va fi subordonata celei puternice. Presiunea este foarte mare din partea americii si BRIC pentru a transa problema in mod eficient. Este posibil ca FMI sa se implice in mod direct in problema cu fonduri din china,japonia si america destinate special restructurarii zonei euro.

Inca o data, europa se dovedeste absolut incapabila sa isi rezolve singura problemele si reuseste doar sa creeze o criza mondiala.

Dar din fericire acum se intrevede optiunea unui bloc euroatlantic extrem de puternic. In Europa locomotiva germana se urneste binisor si va trage continentul dupa ea restul vagoanelor fiind dependente de locomotiva. America se va implica direct in salvarea proiectului european ajutand Germania care nu poate face fata singura unui continent.

Marduk
Da, este o parere interesanta, dar nu vorbesti nimic despre SUVERANITATE, sunt pregatite tarile Europene sa renunte la SUVERANITATE, pentru STABILITATE. Atentie se vehiculeaza ideea STATELOR UNITE EUROPENE, un teritoriu care va avea in comun taxele, impozitele, armata etc. In acest moment ma gandesc doar la o singura intrebare, ce limba oficiala vor utiliza cetatenii acestui stat?
turbo trabant
Poti sa mori suveran dar de foame.

Limba oficiala: de ce trebuie numai una? Poate fi foarte bine si engleza si germana.

Personal nu vad Italia, Grecia si chiar Franta in noua formula, diferentele sunt mult prea mari. In schimb vad Estul europei facand un salt istoric cu o mai buna integrare cu vestul puternic acum estul are sansa de a recupera cei 50 de ani de comunism.
abis
QUOTE(Marduk @ 17 Sep 2011, 06:29 PM) *
sunt pregatite tarile Europene sa renunte la SUVERANITATE, pentru STABILITATE

Nu prea sunt pregatite popoarele europene sa renunte la suveranitate. Insa ar face bine sa se pregateasca, si cat mai urgent. Este o chestiune de supravietuire, pana la urma.
Marduk
Cred ca se va ajunge la "supravietuieste cine poate". Germania s-a opus categoric tipariri de obligatiuni UE, se vorbeste oficial despre colectivizarea datoriilor PIIGS, deci ceva nu merge in acest program, sunt cateva rutine care nu se potrivesc cu scopul pentru care a fost lansat acest program. Mi-ar fi placut sa existe o Europa unita, un stat european, din nefericire Europa nu este un stat cu "un trup mare si un cap mic", ci un stat mare cu mai multe capete care nu se inteleg intre ele. Nu stiu in acest moment cu se va incheia aceasta incercare si ma intreb daca nu cumva Romania a ales calea cea mai buna atunci cand s-a apropiat de USA, desi in cazul unui esec european vom fi tot aici, la marginea imperiilor. Sa speram ca ne vom descurca tot atat de bine cum am facut-o de atatea si atatea ori in istoria noastra.
Marduk
Germania le propune grecilor un targ, sa vanda tot ce au UE, cladiri, fabrici, insule, tot. Ce ziceti or sa accepte grecii sa-si vanda tara investitorilor din UE pentru a-si salva tara si zona euro, pana la urma UE?
Felina
Nu cred sa accepte...
Cla
Niciodata nu-si vor vinde grecii toata Egeea, prea multe probleme au cu turcii.
Marduk
Pai tocmai ca daca o vand, nu mai este problema lor, este problema Germaniei, a Frantei a UE.
Cla
QUOTE(Marduk @ 28 Sep 2011, 05:59 PM) *
Pai tocmai ca daca o vand, nu mai este problema lor, este problema Germaniei, a Frantei a UE.

Da? Si cine finanteaza asta, doar nu smecherii de la bazarul din Stambul.
Marduk
Posibil sa cumpere si ei cate ceva din avutiile Greciei, ca doar au poftit sute de ani la pietrele lor.
Cla
Asta-i bine spusa, Marduk biggrin.gif
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 28 Sep 2011, 06:55 PM) *
Posibil sa cumpere si ei cate ceva din avutiile Greciei, ca doar au poftit sute de ani la pietrele lor.

Pietrele nu sunt ale lor la fel cum pietrele din romania nu sunt ale romanilor. Conceptul de nu ne vindem tara a facut ravagii in Grecia, rezultatul se vede pentru toti.

Si acum gretzii nu pot decat sa dea cu pietrele lor in farfuriile lor si sa le sparga.
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 29 Sep 2011, 01:20 PM) *
.... la fel cum pietrele din romania nu sunt ale romanilor. .....

ci ale urmasilor nostri, a urmasilor, urmasilor nostrii, in veacul vecilor
Cla
Tomis?
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 29 Sep 2011, 01:41 PM) *
Tomis?

Fanarul.
Marduk
Prin urmare, asa deci, democratia vine de la greci. Papandreu a decis ca un referendum asupra acordului economico-financiar, menit spre a salva Grecia de faliment, ar fi binevenit intr-o tara in care s-a nascut democratia. Nu-mi fac nicio speranta ca grecii vor vota pentru acordul respectiv, dar ma ingrijoreaza daca grecii vor fi impotriva acordului respectiv, ce se va intampla in acel moment cu UE? cu acest concept politic menit sa uneasca tarile unui continent, tari in care pastrarea identitatii nationale, a suveranitatii sunt mai importante decat un faliment, o criza, un razboi etc.
turbo trabant
Mardul chestia cu referendumul nu e expreisa democratiei ci a prostiei balcanice.

Grecii tocmai s-au scos din idtorie pentrui vreo 20 de ani. Prosti dar orgoliosi.

Grecia tocmai s-a lins pe bot de UE, Euro si Nato (aici inca grecii mai lucreaza).
Marduk
Ma surprinde mania occidentalilor, a democratiilor ce se vor exportate in intraga lume, fata de incercarea guvernului grec de a folosi una din cele mai uzitate cai in democratie, referendumul, pentru ca poporul, cetatenii sa-si exprime vointa fata de o problema importanta. Sa fi uitat democratii occidentali de rolul referendumului?
abis
Marduk, referendumul asta este o prostie.

Hai sa zicem ca voteaza NU. Ce se va intampla? Hai sa vedem... Grecia nu mai face austeritate, cheltuieste in continuare mai mult decat are? Dar de unde? Cine ii mai imprumuta?
Marduk
Daca discutam despre democratie, atunci referendumul nu este o prostie, este ceva normal. In cazul in care vor vota NU, vor trai o experienta in care au destula experienta, Grecia a mai trecut prin situatia asta de 5 ori pana in prezent, din antichitate pana in 1932, asa ca stiu foarte bine la ce sa se astepte si personal cred ca pe asta au mizat. Nu cred ca vor suferi mai mult decat argentinienii, iar la un moment dat creditorii vor accepta sa primeasca macar o fractie din banii pe care i-au dat grecilor, asa cum s-a intamplat si in Argentina. Grecia va ramane aceiasi, turistii vor schimba euro, daca va mai fi euro, pe drahme inflationiste, vor petrece cu zile de neuitat cu uzo, kalamari, vin si souvlaki etc. Era un banc cu un evreu in vizita in Grecia, evreul vedea in fiecare zi un grec care din barcuta lui pescuia in golful din fata hotelului, intr-o zi evreul il opreste pe grec si-i spune: de ce te chinuiesti asa, ia un credit cumpara o barca mai mare prinde peste mai mult, vinde-l si pe urma te poti relaxa prinzand peste numai pentru tine, la care grecul ii raspunde: dar ce naiba crezi ca fac toata ziua la pescuit (ceva de genul asta) Deci pentru ei nu va fi nicio tragedie, atata vreme cat sunt in NATO alaturi de amicii turci li se rupe de UE si euro, din cate imi aduc aminte n-au fost niciodata fericiti ca au trecut la euro. Cat despre lectia pe care le-au dat-o creditorilor lacomi nu am cuvinte de lauda. Prin anii '98-2000 nemtii, italienii, francezii, tot occidentul care avea ceva de vandut, vindea grecilor pe credit, stiu o intamplare cu un amic grec care vroia o noua masina desi avea una foarte buna, era angajat la stat, profesor universitar dar avea si firma sa. L-am intrebat cum o sa mai ia credit ca avea un credit pentru masina ce-o avea, pentru casa si pentru barca, mi-a zis ca este cat se poate de simplu, a facut nu stiu ce business plan pentru firma sa, s-a dus la banca, apoi la dealer, a predat masina "veche" si in aceiasi zi avea masina cea noua, m-a lasta masca, interzis. Azi se plange ca e tare greu, dar e convins ca o sa treaca si prin asta, nu-l vad stresat, ca-si pierde casa, masina, e relaxat si cand are timp iese cu barca la pescuit.
March
Merkel si Sarko catre Papandreu verde-n fata : acceptati planul de austeritate sau afara din zona euro !
abis
QUOTE(Marduk @ 2 Nov 2011, 07:59 PM) *
In cazul in care vor vota NU, vor trai o experienta in care au destula experienta, Grecia a mai trecut prin situatia asta de 5 ori pana in prezent, din antichitate pana in 1932, asa ca stiu foarte bine la ce sa se astepte si personal cred ca pe asta au mizat.

Nu stiu daca au mai trait sau nu o astfel de experienta.

In momentul de fata cheltuielile statului grec (cu pensii, salariile bugetarilor, prime peste prime) depasesc veniturile. Diferenta o obtin din imprumuturi. Occidentul le-a spus: va iertam de jumatate din datorii, dar faceti un efort sa cheltuiti cat aveti, nu sa va imprumutati pentru asta. Daca spun grecii nu, atunci este simplu: datoriile raman si vor trebui cumva platite; daca nu-si platesc datoriile, e si mai rau, caci de imprumutat, nu-i mai imprumuta nimeni, nimeni nu va risca sa dea bani unui stat care nu se stie cand si daca mai da banii inapoi. Iar daca nu mai pot acoperi diferenta dintre venituri si cheltuieli cu bani imprumutati, aduci de voie, de nevoie, vor trebui sa-si reduca cheltuielile... Prin urmare indiferent daca spun nu sau da, tot acolo ajung, mai devreme ori mai tarziu, intr-un fel ori in altul.

QUOTE
Grecia va ramane aceiasi, turistii vor schimba euro, daca va mai fi euro, pe drahme inflationiste, vor petrece cu zile de neuitat cu uzo, kalamari, vin si souvlaki etc.

Intr-o tara in care risti sa dai peste greve, demonstratii violente, peste transporturi paralizate samd, turistii vor fi din ce in ce mai putini. Pana la urma, Turcia este si ea destul de aproape, este mult mai multa liniste, conditiile sunt comparabile, iar preturile mult mai mici...

QUOTE
lectia pe care le-au dat-o creditorilor lacomi ...

Aici avem o perspectiva usor diferita: mie mi se par de blamat in primul rand cei care au luat bani ca sa-i sparga pe tampenii fara intentia de a-i da inapoi, decat cei care au dat bani cu imprumut
Marduk
QUOTE(abis @ 3 Nov 2011, 09:51 AM) *
QUOTE
Nu stiu daca au mai trait sau nu o astfel de experienta.

De 5 ori pana in prezent, cel mai rasunator faliment al statului grec a fost imediat dupa independenta.
QUOTE
In momentul de fata cheltuielile statului grec (cu pensii, salariile bugetarilor, prime peste prime) depasesc veniturile.

Parca si Romania este in aceiasi situatie, consuma mai mult decat incaseaza, care ar fi salvarea? FMI-ul? prodctivitatea, reducerea numarului bugetarilor? sfarsitul crizei?
QUOTE
Prin urmare indiferent daca spun nu sau da, tot acolo ajung, mai devreme ori mai tarziu, intr-un fel ori in altul.

Nu-i cunosti pe greci, ei prefera sa si-o faca cu mana lor decat sa le zica altii ce au de facut.
QUOTE
..Turcia este si ea destul de aproape, este mult mai multa liniste, conditiile sunt comparabile, iar preturile mult mai mici...

Nu se compara cu Grecia, mai ales cu insulele grecesti, ca sa nu mai vorbim de alte aspecte.
QUOTE
... mie mi se par de blamat in primul rand cei care au luat bani ca sa-i sparga pe tampenii fara intentia de a-i da inapoi, decat cei care au dat bani cu imprumut

Si unii si altii au urmarit acelasi scop, profitul. Faptul ca grecii cumpara tot ce inseamna produs industrial, armament, masini, utilaje agricole etc. din occident, iar occidentul vrea sa vanda mult pentru a produce mult, pentru a avea prosperitatea pe care o au, cred ca-i baga pe ambii in aceiasi oala. Exista o singura mare diferenta, am putea spune culturala, educationala, in timp ce grecul nu prea le are cu corectitudinea, germanul se asteapta ca grecul sa-i dea banii pe ceea ce i-a vandut.


Sa asteptam sa vedem ce vor spune grecii la referendum, daca va fi vreun referendum, personal cred ca vor vota impotriva ajutorului propus de UE, referendumul poate avea rezultate nefaste, poate diviza poporul grec si atunci lucrurile pot lua o intorsatura urata, violenta in Grecia are istorie, as putea spune traditie.
abis
QUOTE(Marduk @ 3 Nov 2011, 10:11 AM) *
De 5 ori pana in prezent, cel mai rasunator faliment al statului grec a fost imediat dupa independenta.

Adica, cam cu cata vreme in urma? smile.gif

Uita-te in jur, crezi ca romanii de azi sunt la fel cu romanii de dupa Independenta? Eu zic ca nu; grecii de ce ar face exceptie?

QUOTE
Parca si Romania este in aceiasi situatie, consuma mai mult decat incaseaza, care ar fi salvarea?

Romania are datorii mult mai mici; are deficit mult mai mic. In plus, a luat masuri curajoase (postex in cateva minute pe topicul dedicat lui Boc ceva legat de asta) care o feresc deocamdata de o situatie similara

Solutia cea mai rationala ar fi ca fiecare sa cheltuie atat cat are pentru consum, nu sa se imprumute pentru asta.

Daca la nivel individual avem grija de urmasii nostri si incercam sa agonisim pentru a le lasa o mostenire (o casa, un cont bancar, un teren agricol, fiecare dupa pricepere si posibilitati), de ce la nivel statal sa procedam altfel? Adica, in loc sa le lasam mostenire o tara cu drumuri bune, cu orase frumoase samd sa le lasam niste datorii, pe care trebuie sa le plateasca ei pentru ca noi am mancat si am baut mai mult decat ne permiteau castigurile? Despre asta este vorba...

Un om care se imprumuta ca sa toace bani la carciuma si trebuie ca mostenitorii sa plateasca datoriile pe care le-a facut, este privit ca un tata denaturat. Este exact acelasi lucru...

QUOTE
Nu-i cunosti pe greci, ei prefera sa si-o faca cu mana lor decat sa le zica altii ce au de facut.

Nu stiu, o sa vedem. Daca aleg nu, vor avea satisfactia ca si-au facut-o cu mana lor: somaj masiv, recesiune cronica, inflatie uriasa.

QUOTE
Nu se compara cu Grecia, mai ales cu insulele grecesti, ca sa nu mai vorbim de alte aspecte.

Discutabil - insa criteriul principal va fi siguranta. De ce sa risti sa fii blocat vreo trei zile pe vreo insula pentru ca marinarii sunt in greva? Ori pe un aeroport pentru ca fac greva controlorii de trafic? Ori sa fii agresat pe strada pentru ca politistii sunt la demonstratie? Ori sa te trezesti cu capul spart pentru ca traseul turistic pe care l-ai ales se intersecteaza cu cel al unor turbulenti care se razboiesc cu fortele de ordine?

Lumea este larga, avioanele ajung oriunde in timp scurt, destinatii fascinante sunt pe tot globul, chiar nu exista un motiv pentru care fluxurile de turisti catre Grecia trebuie sa ramana neaparat masive...

QUOTE
Faptul ca grecii cumpara tot ce inseamna produs industrial, armament, masini, utilaje agricole etc. din occident, iar occidentul vrea sa vanda mult pentru a produce mult, pentru a avea prosperitatea pe care o au, cred ca-i baga pe ambii in aceiasi oala

Atunci cand cumperi, trebuie sa ai bani. Cine castiga si cine pierde daca grecii cumpara produse germane cu bani imprumutati de la germani, pe care nu-i restituie? Evident, cei care pierd sunt numai germanii. Este firesc ca la un moment dat, daca grecii nu-si platesc datoriile, sa nu le mai dea nimic, nici bani, nici produse.

QUOTE
Exista o singura mare diferenta, am putea spune culturala, educationala, in timp ce grecul nu prea le are cu corectitudinea, germanul se asteapta ca grecul sa-i dea banii pe ceea ce i-a vandut.

Asta-i motivul pentru care Grecia merita ceea ce i se intampla acum... Si pentru care ar merita si mai multe...
Michelle
QUOTE(abis @ 3 Nov 2011, 09:51 AM) *
Intr-o tara in care risti sa dai peste greve, demonstratii violente, peste transporturi paralizate samd, turistii vor fi din ce in ce mai putini. Pana la urma, Turcia este si ea destul de aproape, este mult mai multa liniste, conditiile sunt comparabile, iar preturile mult mai mici...

Liniste in Turcia?? e ceva ce n-am mai auzit unsure.gif
Proteste de strada,atentate si demonstratii violente gasesti la turci mai abitir ca la greci.Asta daca mergi in orase si nu stai numai in desertul numit allinclusive.
Ai trecut vreodata pe strada Istiklal din centrul Istanbulului la ceas de seara? sau pe linga podul Galata?
Asa si in Egipt pare liniste numai ca din cind in cind mai explodeaza cite un hotel si autocarele te duc cu paza militara pina la piramide

In ceea ce priveste preturile -depinde de unde tia-ai luat teapa, mie intotdeauna comertul de tip targuiala mi-a repugnat...la 2 dughene dupa ce ai impresia ca ai facut afacerea vietii tale negociind cu un turc , gasesti de 2 ori mai ieftin
Iar in ceea ce priveste ospitalitatea turceasca, dupa parerea mea e iarasi un mit bine intretinut...
Michelle
Un articol scris de un grec.
abis
QUOTE(Michelle @ 3 Nov 2011, 12:20 PM) *
Proteste de strada,atentate si demonstratii violente gasesti la turci mai abitir ca la greci.Asta daca mergi in orase si nu stai numai in desertul numit allinclusive.

Depinde de unde ies mai multi bani din turism, din "desert" ori de la cei care se plimba pe strada... smile.gif
QUOTE
Asa si in Egipt pare liniste numai ca din cind in cind mai explodeaza cite un hotel si autocarele te duc cu paza militara pina la piramide

Si tot cu paza militara o sa ajungi si la Acropole (daca nu vor face greva si militarii... smile.gif )

Grecia nu are cum sa ramana o destinatie atractiva pentru turisti, daca scenariul unei crize prelungite (generate de un eventual referendum soldat cu esec) se va adeveri

QUOTE
Iar in ceea ce priveste ospitalitatea turceasca, dupa parerea mea e iarasi un mit bine intretinut..

Spre deosebire de ospitalitatea greceasca, care este....

March
QUOTE(Michelle @ 3 Nov 2011, 01:20 PM) *
Ai trecut vreodata pe strada Istiklal din centrul Istanbulului la ceas de seara? sau pe linga podul Galata?

Da, si ? Ce ti s-a intamplat acolo ? E cumva la fel ca in Ferentari sau Rahova ?
Cu toate aversiunea mea fata de islamistul p.m. Erdogan trebuie sa recunosc ca in Turcia e liniste ! Crestere economica, toata lumea are de lucru, mancare pentru toate buzunarele...
Michelle
Eu nu compar acuma mere cu pere.
Turcia este la fel interesanta in felul ei dpdv turistic si poti trece peste obstacole gen manifestatii de strada ca sa vizitezi Istanbulul de exemplu sau alte colturi incarcate de istorie, dar asta nu o face linistita .Cel mai mare mall din Istanbul are la intrare control anti-tero.Daca vrei atac de panica sau agorafobie mergi sambata seara pe Istiklal.
Cred ca si Acropole va deveni mai cautat in momentul in care o sa devina Atena un oras "nesigur".Probabil non grata vor deveni in principal nemtii si francezii.Cu englezii intotdeauna grecii vor ramine la patternul din Alexis Zorba.Sa-l tepuim pina nu baga de seama.
Cu noi n-au de ce sa devina dusmanosi.
Dac-ai stii ce trafic de turisti romani au ei la Athos?! in Halkidiki multi comercianti rup 2-3 propozitii in romaneste...deci nu cred ca o sa te impiedice sa mergi in vacante in Grecia nici de-acum incolo.
March
QUOTE(Michelle @ 3 Nov 2011, 03:56 PM) *
Cel mai mare mall din Istanbul are la intrare control anti-tero.

Cand treci pe langa ambasada Turciei din Bucuresti sau consulatul turc din Constanta o sa vezi masuri antitero extraordinare in comparatie cu alte ambasade. Intreaba pe cineva de ce si o sa-ti explici si prezenta aia anti-tero la mall-ul din Istanbul. Ceea ce e foarte bine. D-aia e si siguranta in Turcia.
turbo trabant
se aud zgomote de farfurii sparte.

http://www.capital.ro/detalii-articole/sti...ene-155673.html

"Credeam că avem cei mai proști și mai incompetenți politicieni din toată Europa. Criza a dovedit că nu este așa. Ai noștri seamănă cu italienii, și poate cu ungurii, dar par întruchiparea vie a verticalității și a competenței dacă îi comparăm cu grecii."

RIP grecia, bancile grecesti, firmele grecesti di la romania. malaka!
Michelle
Nerelevant,March.

In cel mai mare mall din Europa...Westfield Shopping Centre,intr-un oras de 1000 de ori mai expus prin nivelul migratiei si al amestecului rasial (Londra) nu exista asa ceva. Desigur sunt camere de luat vederi care sunt suficiente si oameni pregatiti oricand sa actioneze.De ce oare la turci nu sunt suficiente? Pentru ca acolo orice scanteie se poate transforma repede in valvataie, iar ei nu sunt siguri ca vor putea sa-i faca fata in mod pasnic.
Liniste e atunci cind nu simti aparatul represiv in coasta,chiar daca el e acolo sa te protejeze.
Marduk
QUOTE(abis @ 3 Nov 2011, 11:22 AM) *
QUOTE
Adica, cam cu cata vreme in urma?

Ultimul faliment: 1932
QUOTE
Uita-te in jur, crezi ca romanii de azi sunt la fel cu romanii de dupa Independenta? Eu zic ca nu; grecii de ce ar face exceptie?

Oamenii, cetatenii de rand ai societatii se schimba greu, au cam aceleasi apucaturi, aceias mentalitate, sa aiba burta plina, bani de bautura si tigari, sa se casatoreasca, sa faca copii, sa aibe o casa o masina etc. marea diferenta intre 1877 si 2011 este evolutia tehnologica si medicala in rest oamenii sunt la fel nu toti nu au evoluat spiritual.
QUOTE
....Daca aleg nu, vor avea satisfactia ca si-au facut-o cu mana lor: somaj masiv, recesiune cronica, inflatie uriasa.

Sti ce noroc au greci, ca nu au o industrie super dezvoltata ca occidentalii, in schimb au o agricultura care le pune in rafturi cam tot ce le trebuie, romanii sunt chiar mai independenti in privinta asta decat grecii, doar ca nu au infrastructura necesara si nici nu se pricep asa de bine sa-si vanda marfa in supermarketuri.
QUOTE
...destinatii fascinante sunt pe tot globul, chiar nu exista un motiv pentru care fluxurile de turisti catre Grecia trebuie sa ramana neaparat masive...

Romanul viseaza sa se duca in Caraibe, dar cu mai putin de un sfert din bani se poate duce la greci, de ce ar alege Caraibe in locul Greciei?
QUOTE
....Evident, cei care pierd sunt numai germanii. Este firesc ca la un moment dat, daca grecii nu-si platesc datoriile, sa nu le mai dea nimic, nici bani, nici produse.
Asta-i motivul pentru care Grecia merita ceea ce i se intampla acum...

Moncher Germania este o masinarie de produs tehnologie, daca vine criza si afecteaza cumparatorii, cum ar mai functiona masinaria germana? ce ar face germanii cu produsele lor? occidentul are nevoie de piete, are nevoie de comert daca vrea sa mentina acelasi nivel de trai pentru cetatenii sai. Blocajul de genul acestei crize a demonstrat atat producatorilor cat si consumatorilor, daca mai era nevoie, cat de dependenti sunt unii de altii. Eu cred ca sufera atat grecii cat si germanii, gasesc ca germanii sunt mai vinovati ca grecii deoarece au exploatat dorinta acestora de a avea cu orice pret un nivel de trai pe care nu si-l permiteau, bancile occidentale care au cea mai mare expunere pe Grecia asta au facut, au vandut unor nevoiasi doritori asumandusi riscul ca nu vor putea plati de dragul productiei care ii impingea de la spate, pentru a putea mentine nivelul de trai al propriilor cetateni.



QUOTE(Michelle @ 3 Nov 2011, 12:32 PM) *
Un articol scris de un grec.

Eu nu am o parere prea buna despre grecii si evreii care in tarile lor sunt necunoscuti dar in Romania devin peste noapte VIP-uri, apar la tembeliziuni, isi dau cu parerea prin ziare la conferinte pe diverse teme, cunosc chiar foarte bine problemele romanilor si au solutii pentru Romania. Nu acelasi lucru il pot spune despre englezi, germani, francezi chiar si italieni astia nu prea ies in fata isi vad de treaba si vorbesc doar atunci cand au de spus ceva concret la obiect.
Marduk
O ultima stire anunta ca guvernul grec ar fi renuntat la referendum in schimbul ajutorului UE, de ce mi se pare cunoscuta aceasta atitudine?
Cla
QUOTE(Marduk @ 3 Nov 2011, 05:13 PM) *
guvernul grec ar fi renuntat la referendum in schimbul ajutorului UE

Asta-i cel mai bun banc azi rofl.gif Fara UE ar fi Grecia varza.
edit: Lasa-i sa faca din protest pe Gica Contra si ajung din nou la drahme.
ilie
QUOTE(Marduk @ 3 Nov 2011, 05:24 PM) *
in schimb au o agricultura care le pune in rafturi cam tot ce le trebuie,

, de ce ar alege Caraibe in locul Greciei?

Agricultura lor le asigura intre 4 si 6% din ce mananca, deci cam tot ce le trebuie...

Caraibele sunt departe de tot de pietroaiele din Grecia unde merge sa te duci sa tragi niste chefuri o data, in rest... si mie mi se pare Turcia mai interesanta.
abis
QUOTE(Marduk @ 3 Nov 2011, 05:24 PM) *
Sti ce noroc au greci, ca nu au o industrie super dezvoltata ca occidentalii, in schimb au o agricultura care le pune in rafturi cam tot ce le trebuie

Da, ce noroc ca sunt inapoiati economic. smile.gif

Agricultura asta, fara subventiile de la UE, e moarta.


QUOTE
Romanul viseaza sa se duca in Caraibe, dar cu mai putin de un sfert din bani se poate duce la greci, de ce ar alege Caraibe in locul Greciei?


De ce ar alege Grecia unde risca sa pice in mijlocul turbulentelor, sa nu se mai poata intoarce din insule ori sa ramana blocat pe vreun aeroport, cand poate merge in Turcia, Muntenegru, Cipru, Croatia sau chiar in Bulgaria....?
QUOTE
daca vine criza si afecteaza cumparatorii, cum ar mai functiona masinaria germana? ce ar face germanii cu produsele lor? occidentul are nevoie de piete, are nevoie de comert daca vrea sa mentina acelasi nivel de trai pentru cetatenii sai

Daca tu produci miere, ma imprumuti pe mine ca sa cumpar mierea ta, eu iau mierea dar nu iti dau banii inapoi, se cheama ca ai facut o afacere buna? Iti mentii astfel nivelul de trai?

QUOTE
O ultima stire anunta ca guvernul grec ar fi renuntat la referendum in schimbul ajutorului UE, de ce mi se pare cunoscuta aceasta atitudine?

Pentru ca citisei in articolul grecului ala de care nu iti place ca asta se va intampla. smile.gif

Decizia de a recurge la referendum era suficient de iresponsabila incat sa fie normal un astfel de deznodamant.
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 3 Nov 2011, 10:20 PM) *
edit: Lasa-i sa faca din protest pe Gica Contra si ajung din nou la drahme.

simbolul noii drahme: uozo.

tampiti complet si fuduli pana peste cap.
Marduk
QUOTE(freeman @ 4 Nov 2011, 07:19 AM) *
QUOTE
Agricultura lor le asigura intre 4 si 6% din ce mananca, deci cam tot ce le trebuie...

E mult? e putin? eu am intrat prin supermarketurile si magazinele din Grecia, am constatat ca ponderea produselor autohtone este mult mai mare decat la noi, ca sa nu mai vorbesc de micile afaceri alimentare care au magazine dedicate prin mai toate cartierele.
QUOTE
...in rest... si mie mi se pare Turcia mai interesanta

In Turcia am fost doar la Istambul, nu pot sa vorbesc despre statiunile turistice decat din auzite, dar pe mine Istambulul nu m-a impresionat, in afara monumentelor istorice si a bazarului nu am remarcat ceva deosebit, linistit, ca o mica taverna greceasca unde poti sa stai de vorba cu prietenii pana tarziu in noapte.


QUOTE(abis @ 4 Nov 2011, 10:26 AM) *
QUOTE
Da, ce noroc ca sunt inapoiati economic.

Mare noroc, ca tot se vorbeste despre asta pe un alt topic, in caz de criza tarile care au o agricultura "inapoiata" care se bazeaza mai mult pe o productie de autoconsum rezista mai bine decat marile exploatatii care sunt legate de banci.

QUOTE
Agricultura asta, fara subventiile de la UE, e moarta.

Mai ai putintica rabdare, sa vezi ce o sa se intample si cu subventiile astea. Crezi ca sunt privite cu ochi buni de catre toata lumea? Eu cred ca va veni o vreme cand vor fi taiate definitiv.
QUOTE
De ce ar alege Grecia unde risca sa pice in mijlocul turbulentelor.....

Nu stiu, poate ca e mai aproape de casa, sunt mai apropiati ca mentalitate, atitudine, e mancarea mai buna, sunt biserici ortodoxe laugh.gif cert este ca romanii prefera sa mearga in Grecia.
QUOTE
Daca tu produci miere, ma imprumuti pe mine ca sa cumpar mierea ta, eu iau mierea dar nu iti dau banii inapoi, se cheama ca ai facut o afacere buna?...

Daca productia mea ar fi deosebit de mare, la nivelul miilor de tone, ti-as face niste inlesniri pentru a cumpara mierea de care ai nevoie sa produci prajiturile tale, dar as implica si o banca in aceasta afacere pentru ca eu nu am bani ci doar miere.
QUOTE
Pentru ca citisei in articolul grecului ala de care nu iti place ca asta se va intampla.

Nu, pentru ca nu-mi place ca toata greco ... bulgarimea vrea sa fie nepoata lui Traian, nu Basescu ci Nerva.
QUOTE
Decizia de a recurge la referendum era suficient de iresponsabila incat sa fie normal un astfel de deznodamant.

Moncher discutam de principii, democratia se face cu poporul pentru popor indiferent de deznodamant. Daca chestia asta cu referendumul nu a fost doar o alta strategie greceasca, eu cred ca era necesar. Acum stim sigur ca mult trambitata democratie occidentala este doar frectie la un picior de lemn, cu aceasta ocazie am mai aflat ceva, ca un referendum se face numai atunci cand raspunsul maselor este cel asteptat de politicieni.

abis
QUOTE(turbo trabant @ 4 Nov 2011, 10:32 AM) *
tampiti complet si fuduli pana peste cap.

Uite alt tampit:

Sigur ca urmaresc cu mare atentie ce se intampla in Grecia si in toata Europa; sunt un suporter convins al Premierului Papandreou, nu doar pentru ca este socialist (cu niste maniere si o educatie mai degraba caracteristice unui mare lider conservator); l-am cunoscut personal, este un personaj extrem de echilibrat, charismatic si care s-a zbatut in cei aproape doi ani de cand este in functie cu o abnegatie si o demnitate care fac cinste tarii si familiei sale. Nu doresc niciunui politician sa se confrunte in viata cu o situatie asemanatoare si cred ca foarte putini ar face fata cu adevarat la asa ceva.

Am vazut si decizia sa recenta de a organiza un referendum prin care sa consulte poporul grec asupra unor decizii fundamentale care vor influenta viata acestuia pe multi ani de acum incolo. Eu sunt cu totul de acord cu decizia luata, dar nu-mi gaseam timp sa scriu pe blog pe ce se bazeaza aceasta convingere!
Michelle
De curiozitate daca dam un search pe ce spunea Ponta despre referendumul romanesc referitor la reducerea numarului de parlamentar ,cu siguranta gasim pareri pe invers.
abis
QUOTE(Marduk @ 4 Nov 2011, 11:20 AM) *
Mai ai putintica rabdare, sa vezi ce o sa se intample si cu subventiile astea. Crezi ca sunt privite cu ochi buni de catre toata lumea? Eu cred ca va veni o vreme cand vor fi taiate definitiv.

Posibil

Insa vremea aia e departe.

Francezii nu vor lasa se fie taiate prea curand...

QUOTE
cert este ca romanii prefera sa mearga in Grecia.

Tu vorbesti despre trecut, eu vorbesc despre viitor. Da, au fost multi romani care au mers in Grecia, insa in conditiile in care riscurile vor fi tot mai mari, se vor reorienta catre alte destinatii.

QUOTE
Daca productia mea ar fi deosebit de mare, la nivelul miilor de tone, ti-as face niste inlesniri pentru a cumpara mierea de care ai nevoie sa produci prajiturile tale, dar as implica si o banca in aceasta afacere pentru ca eu nu am bani ci doar miere.


Exact - dar pana la urma eu tot ar trebui sa platesc, nu? Ori iti dau bani direct, ori iau bani imprumut si trebuie sa il restitui. Tu produci miere si ma imprumuti ca sa o cumpar de la tine (cum au facut nemtii cu grecii). Daca nu te platesc cu banii mei, ci cu bani imprumutati tot de la tine, insa nu restitui imprumutul, tu ce faci?

QUOTE
Moncher discutam de principii, democratia se face cu poporul pentru popor indiferent de deznodamant.

Intrebi poporul atunci cand ai ce sa il intrebi. Insa daca tu ca stat grec castigi un euro, intrebi poporul daca vrea sa primeasca salariu de doi euro?!

Marduk
QUOTE(abis @ 4 Nov 2011, 12:39 PM) *
QUOTE
..Tu vorbesti despre trecut, eu vorbesc despre viitor....

Nu stiu despre viitor nimic, nici macar daca va mai fi un viitor, dar in prezent romanii continua sa mearga in Grecia, mai ales in insule, unde cred ca merita sa dai un ban sa te simti bine.
QUOTE
... insa nu restitui imprumutul, tu ce faci?

prima data iti dau, dar daca nu-i dai inapoi la timp, a doua oara poti sa ai si soacra moarta in cosciug, ca nu-ti mai dau.
QUOTE
Intrebi poporul atunci cand ai ce sa il intrebi. Insa daca tu ca stat grec castigi un euro, intrebi poporul daca vrea sa primeasca salariu de doi euro?!

Nu stiu ce urmau sa fie intrebati grecii, insa eu cred ca trebuiau intrebati, macar asa de dragul democratiei asteia care se aplica intr-un fel la Copenhaga si in alt fel la Tripoli
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.