Draga
ClaScuze ca am uitat de mesajul tau...
Unde vezi tu cāmp deschis īn īnchisoarea aia numita "Fāsia Gaza"?
Cāteodata asa obosesc cānd ma repet... Gaza E Hamas!
E... ar gasi si pe acolo cateva locuri deschise sa se joace de-a razboiul, nu neaparat printre blocuri locuite de civili. In cel mai rau caz ar sari gardul la evrei, si si-ar proteja civilii. Dar inclin sa cred ce spui cum ca Gaza e Hamas. De aceea si targ de sub paturile civililor.
Draga
AbisQUOTE
Daca te-ar lasa aia, bineinteles.
Prin urmare ajungem la ceea ce spuneam in primul post: gloantele hamasului sunt mai bune pentru palestinieni decat gloantele evreilor.
Eu nu am auzit populatia palestiniana sa se razvrateasca impotriva hamasului care ii terorizeaza si ii foloseste ca scuturi umane. Si asta doar pentru ca sunt islamisti.
Pai parca tu spuneai ca au fost ales democratic.
Unde spuneam eu asta?
Daca nu ai spus tu, scuze! Totusi cineva a spus pe aici ca Hamasul a fost ales in mod democratic, nu mai stiu cine.
Logic, cum iti place tie, ce interes avea ONU sa faca una ca asta? Adica sa ajute Hamas impotriva Israelului?
Eu nu cred ca ONU a vrut sa ajute hamasul impotriva Israelului, ci pur si simplu aceia s-au infiltrat in cladirea ONU, probabil ca refugiati. Insa ONU avea datoria sa verifice. Parerea mea.
Faptul ca Hamas arunca rachete la intamplare prin Israel este cat se poate de condamnabil, nici nu am spus altceva.
Daca ar trage doar in tinte militare care ar fi opinia ta?
Aceeasi... Si militarii au dreptul sa se apere, nu-i asa?
Poti sa faci o incercare (ipotetica evident): ia un pistol si trage asupra unei patrule militare, sa vezi dupa aceea ce primesti inapoi.
As vrea sa intelegi pozitia mea. Cand e vorba de armata si de atacuri armate, astia nu prea au mama si tata. E ca si cum ai zgandari un leu care doarme cu o bata. Cand se trezeste ti-o furi rau si dupa aceea degeaba mai strigi pace, ca ala nu se lasa pana nu te sfasie.
Si daca o faci degeaba, ce faci?
Pai nu prea mai ai ce sa faci atunci, decat sa rabzi asteptand vremuri mai bune. Daca treci la atac stiind ca nu ai nici o sansa este sinucidere curata. Asa de bine de rau esti in viata, ca nu te omoara nimeni daca nu ataci tu intai.
m-ar interesa ce ai vrea tu sa faca Israelul cand palestinienii arunca cu rachete in ei
Sa recunoasca, in primul rand, ca a ocupat abuziv terenuri pe care nu avea dreptul sa le ocupe, iar apoi sa ofere despagubiri corecte celor deposedati, cu conditia ca acestia sa nu intreprinda actiuni ostile statului israelian. Sa ajute la constitutirea unui stat palestinian viabil si prosper. In felul asta sprijinul pentru extremisti se va reduce considerabil.
Asta mie imi este clar ca nu se va intampla niciodata. Altceva?!
Draga
AndraIn primul rand ma vad nevoit sa-mi reafirm pozitia. As putea sa tin cu oricine numai cu Israelul nu. Dar nu pot tine nici cu palestinienii, pentru ca eu consider ca acum ei au inceput primii tambalaul cu rachetele. De fapt cred ca lucrurile au degenerat cand au rapit nu stiu cati soltati evrei de la granita. Oare la ce s-or fi asteptat ei din partea evreilor? La felicitari?!
Clopotel, nu intamplator Israelul a atacat Fasia Gaza inainte de 20 ianuarie, data la care Presedintele ales al Statelor Unite, Obama, a fost investit. Actiunea Israelului a fost foarte bine calculata si are o semnificatie in limbajul diplomatic.
Tind sa cred ca de vreo cativa zeci de ani incoace actiunile Israelului sunt foarte bine calculate.
Hai sa fim seriosi, faza cu "razboiul de aparare" este un film pentru mase; realitatea politica este una si modul in care populatiei i se serveste un discurs, impanat cu clisee, cu totul altceva.
Eu nu cred ca Israelul duce un razboi de aparare, ci mai degraba unul de raspuns si atentionare.
Intamplator (sau poate nu intamplator) am avut privilegiul sa stau de vorba cu ziaristi si cercetatori evrei din Israel de mare caracter care au recunoscut franc atrocitatile armatei israeliene si cinismul propriilor politicieni. Iar realitatea e mult mai dura decat o cunoastem noi.
Asta este clar. Am si spus undeva ca hamasul a inceput holocaustul impotriva palestinienilor iar Israelul il desavarseste. Nu spunca nu le face si placere.
Cautau doar un pretext si palestinienii le-au facut cadou pretextul. Asta e parerea mea.
Si eu as avea compasiune pentru civilii palestinieni, numai ca observ ca acestia nu sunt bine priviti nici macar de alti arabi islamisti, cum ar fi egiptenii si sauditii. Dovada e ca le-au inchis granitele in nas, si nu i-au lasat sa se refugieze la ei.
Pai ce frati sunt ei? Tu ti-ai lasa fratele la usa cand vezi ca e atacat si e pe fuga?
Asa ca din toata chestiunea asta eu nu am cum sa tin cu vreo parte. Afirm doar ca Israelul face ce poate sa faca fara nici un fel de efort. Ti-am spus, daca un nebun zgandara un leu cu o bata si leul sare pe el, eu cu cine sa tin? Cu leul sau cu nebunul? Pai nu am cum sa tin cu vreunul, ca leul face ce stie sa faca, iar nebunu a gasit ce cauta. Daca tu ai alta parere mai realista fata de ce este acolo, te rog sa mi-o spui si mie.