QUOTE(abis @ 26 Jan 2009, 07:16 PM)
Ca Hamas este o organizatie terorista, nu contest. A lansa rachete inspre populatia civila a Israelului, este indiscutabil un act de terorism fata de care statul vostru are dreptul sa se apere. Asta este indiscutabil. Ceea ce vreau sa-ti spun este ca ati ales gresit metodele de aparare si din acest motiv nu veti rezolva nimic, asa cum nu ati rezolvat pana acum. Daca omori o mie de oameni pentru zece victime, nu dai dovada de civilizatie, ci de mentalitate tribala, paleolitica, in cel mai bun caz.
Mentalitatea tribala este de a compara numarul de victime si in functie de el sa hotarasti cine are dreptate. Daca am fi avut si noi o mie de morti ne-ai fi simpatizat mai mult? Imi cer scuze ca noi nu avem acest scop in modul in care hamasul are interesul explicit de a-si victimiza propria populatie civila pentru a castiga simpatia unor oameni naivi ca tine.
Noi nu am intrat in Gaza ca sa omoram o mie de oameni, ci ca sa lovim o organizatie terorista care foloseste metode inumane. Daca politia ar ataca o grupa de criminali si atunci ai zice ca trebuie intai sa incerci sa vorbesti cu ei?
Ca Hamas va poate distruge statul tragand niste amarate de rachete (mii de rachete - zece vicitme, mai putine decat traficul auto ori decat tutunul!) mi se pare ridicol.
N-am zis asta. Am zis ca asta e scopul lor si de aici se poate intelege ca ei n-au de gand sa opreasca focul asupra noastra decat maximum in mod temporar. Pina si acum ei nu sunt dispusi sa continue actualul armistitiu pe mai mult de un an jumate, dupa care daca stam linistiti cum ai vrea tu o sa ne lanseze rachete si peste Tel Aviv.
Crezi ca nazistii ar fi ajuns la putere in Germania daca aliatii, dupa castigarea Primului Razboi Mondial, nu ar fi umilit Germania? Daca nu i-ar fi impus conditii injositoare si inrobitoare? Adica exact ce faceti voi cu palestinienii?
Germania cedase si a fost tratata intr-adevar in mod stupid. La ora la care s-au impus acele sanctii nu mai era razboi intre Germania si alte state europene. Hamasul continua razboiul cu noi si la ora actuala.