Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Atacurile Din Liban
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
alfa
QUOTE (mutulica @ 27 Jul 2006, 01:33 PM)

@alfa - daca imi faci o legatura intre mortii generati de colectivizare si cei generati de prabusirea wtc, de exploziile din parcarile supermarketurilor sau cei ai rachetelor trase de hezbollah dezbatem, daca nu ... e abureala si deviatie de la subiect

oricat ati incerca sa ma convigeti de legitimitatea atacurilor hezbollah prin prisma crimelor comise de comunisti... sunt prea batut in cap ca sa pricep. incercati alta varianta

N-am deviat eu de la subect , bre! tongue.gif Voi ati facut-o si eu v-am intrebat sa nu mor prost ce legatura au crimele comunismului cu Limbanul.
mutulica
actionmedia -
spun ca ofensiva Israelului este nelegitima
eu vad actiunea ca pe o riposta pregatita de mult. nu stiu cum sa traduc legitima/nelegitima, dar stiu ca cei de acolo gasesc actiunea scuzabila in proprii ochi, pentru ca s-au saturat de atacurile si hartuielile neincetate
mai stiu si ca actiunea asta nu va rezolva problema, ba din contra, actiunea va duce la reactiune si mai inversunata

din punctul meu de vedere, desi ma sperie criza care va fi indusa de atacuri, consider ca si indreptatit atacul israelian, ca riposta la actiunile sustinute ale celor din hezbollah

actionmedia
QUOTE (mutulica @ 27 Jul 2006, 03:21 PM)
eu vad actiunea ca pe o riposta pregatita de mult.

Faptul ca este pregatita de mult sustin si eu, doar ca eu nu cred ca este doar o simpla riposta ci un razboi agresiv mascat intr-o riposta. Iar scopul final pe care il vad eu este anexarea unor noi teritorii de catre Israel. Vom vedea in final daca se confirma.

Chiar daca este o simpla riposta iar eu nu am dreptate, este nelegitim sa omori civili la gramada, doar pe motiv ca printre ei se ascund cei care te ataca pe tine.
alfa
S-aduna sonatii. Vine, vine Bin Laden... jamie.gif He-he-he!

http://www.cnn.com/2006/WORLD/meast/07/27/...main/index.html

Victime sad.gif

Since July 12, at least 401 people -- mostly civilians -- have been killed in Israeli strikes, Lebanese sources said. The IDF said the death toll from Hezbollah rockets striking Israel and the fighting in southern Lebanon is 50 -- 19 of them civilians.

The fighting also has wounded about 1,500 people in Lebanon and more than 300 Israeli civilians, the sources said.

Incompetenta israeliana

The Israel Defense Forces on Wednesday suffered its largest loss of life yet in its offensive against Hezbollah guerrillas: Nine Israeli soldiers killed while fighting in southern Lebanese towns.

Eight soldiers died and 22 more were wounded in Bint Jbeil, near the Israeli border, while battling militiamen in what the IDF has called Hezbollah's "terror capital."
alfa
Israelul ataca O.N.U.

http://www.gandul.info/2006-07-27/internat...tru_observatori
alfa
. Potrivit CNN, secretarul de stat al SUA, Condoleezza Rice, care a prezidat conferinţa de la Roma, alături de ministrul italian de externe Massimo d’Alema, a rezistat cu încăpăţânare presiunilor exercitate asupra sa de către şefii diplomaţiilor europene (cu excepţia ministrului britanic de externe, Margaret Beckett) şi a refuzat să ceară Israelului să oprească de urgenţă atacurile din Liban.
March
QUOTE (alfa @ 27 Jul 2006, 04:45 PM)
Nu vrea negresa...

Daca era alba, ar fi vrut ?! jamie.gif
actionmedia
QUOTE (March @ 27 Jul 2006, 04:56 PM)
QUOTE (alfa @ 27 Jul 2006, 04:45 PM)
Nu vrea negresa...

Daca era alba, ar fi vrut ?! jamie.gif

Pana la urma nici nu depinde de ce vrea ea fie ca e neagra, fie ca e alba. Depinde de ce vor altii. Nu stim cine.
Cla
QUOTE (alfa @ 27 Jul 2006, 02:45 PM)
. Potrivit CNN, secretarul de stat al SUA, Condoleezza Rice, care a prezidat conferinţa de la Roma, alături de ministrul italian de externe Massimo d’Alema, a rezistat cu încăpăţânare presiunilor exercitate asupra sa de către şefii diplomaţiilor europene (cu excepţia ministrului britanic de externe, Margaret Beckett) şi a refuzat să ceară Israelului să oprească de urgenţă atacurile din Liban.

Nu vrea negresa...

Ce conteaza culoarea pielii, ha? yeahrite.gif
alfa
Ce conteaza culoarea pielii, ha?

Daca era alba, ar fi vrut

March
Ce-i asta , un fel de voodoo unsure.gif

Si dupa vrut sa pui semnul intrebarii , panimaesi ?
alfa
Nu bre, da` cand spusei eu asa o iota prostie c-ar conta culoarea pielicicii ? E o stire, nu vrea negresa... biggrin.gif
March
Thursday, July 27, 2006
Associated Press

CAIRO, Egypt — Al Qaeda's No. 2 leader issued a worldwide call in a new videotape released Thursday for Muslims to rise up in a holy war against Israel and join the fighting in Lebanon and Gaza until Islam reigns from "Spain to Iraq."

"It is a Jihad for the sake of God and will last until (our) religion prevails ... from Spain to Iraq," al-Zawahiri said

Deci vor fi doua optiuni : statul pe loc cu turbanul si feregeaua sau valizele si uschirea in Rusia ( ortodoxa) sau America de Sud ( catolica) ! laugh.gif Unii au deja turbanul pregatit ! tongue.gif
March
QUOTE (alfa @ 27 Jul 2006, 06:12 PM)
Nu bre, da` cand spusei eu asa o iota prostie c-ar conta culoarea pielicicii ? E o stire, nu vrea negresa... biggrin.gif

Du-te mai d-aicea ca nici nu stii macar cum sa le intorci ! tongue.gif Ce-ar fi sa spui in loc de nu vrea romanu' ala, nu vrea tiganu' ala ?!
alfa
Cum ar fi trebuit sa spun, nu vrea Alba ca Zapada ?
March
QUOTE (alfa @ 27 Jul 2006, 06:44 PM)

Deci ce nu-ti plac ? Evreii, negrii... altceva ? Fii barbat si iesi complet la lumina !
alfa
Mie imi plac femeile, omule! Orice, negrese, albe, galbene, mulatre, muieri sa fie ! biggrin.gif Respect evreii ca-s dashtepti si rupti in talente, da` genocidul n-are scuza.
dead-cat
QUOTE (March @ 27 Jul 2006, 04:49 PM)
QUOTE (alfa @ 27 Jul 2006, 06:44 PM)

Deci ce nu-ti plac ? Evreii, negrii... altceva ? Fii barbat si iesi complet la lumina !

mey March, fii si tu mai Stefan-Gheorghist, ca in capcane din astea nu-ti mai calca nimeni laugh.gif
Bolt
genocidul n-are scuza.

Genocidul guvernului libanez, a militiilor Hezbollah si desigur al Siriei si Iranului. Atat timp cat erau constienti de urmari nu trebuiau sa admita ca teritoriul libanez sa devina scena razboiului lor cu Israelul. E inimaginabil cat de naivi pot fi unii in strofocarile disculparii tocmai a celor care erau direct responsabili de securitatea celor pe care-i guvernau.
Cand cineva o pateste, trebuie luat la ture si ala care trebuia sa-l apere si sa vegheze asupra intereselor lui. Daca sunt cetatean al unui stat, eu astept ca acesta sa vegheze prin serviiciile sale, armata si politica sa, la siguranta si bunastarea mea. Nu sa tolereze grupari de genul Hezbollah cu tot ceea ce presupune acest lucru. Asa ca atunci cand civilii libanezi plang, sa planga intai in fata alor lor, care nu le-au pasat catusi de putin de soarta lor si i-a abandonat in mana unora care au la randul lor dreptul de a se apara.
Eu as avea o intrebare : cand au fost protestele societatii civile libaneze fata de toleranta pe teritoriul lor (chiar printre locuintele lor) a membrilor Hezbollah ? Acei intelectuali care acum plang, au facut marsuri in fata guvernului libanez pt. eliminarea unor astfel de grupari de pe teritoriul tarii lor ? AU cerut ajutor international ? A existat o opinie populara defavorabila fata de astfel de grupari ? Sau de partea cealalta, mai responsabila si anume guvernamentala, au existat descurajari fata de asemenea grupari ? S-a manifestat pregnant grija fata de libanezi in idee de a nu deveni victime colaterale ale unui razboi pe care nu-l impartasesc ? NU. S-au complacut, nimeni n-a zis nimic, au tolerat, au sustinut morala recrutarile, au trait iluzii si iaca i-a surprins bomba. Eh, ce sa-i faci sa invete bancul romanesc cu omul gospodar. Libanul se incadreaza perfect in vorba "oaia care nu-si pastreaza blana, i-o mananca lupul".
March
Guvernul canadian a confirmat ca serviciile israeliene au arestat un cetatean canadian care spiona pentru Hezbollah !

Bolt, unde ai disparut ? Ramasesem singur pe aici biggrin.gif
alfa
Bolt, ceea ce nu reusesti tu sa intelegi, desi pari baiat destept cu scapari impardonabile, e ca Hezbo a rasarit p-acolo din cauza evreilor. Cei din urma ajunsera cei dintai in zona prin grija caiiboiului care azi se intalni cu nea marinelu si-l lamuri ca ciuciu vize. Pen` popoul libanez care a mai fost calcat odat` de Moise, aia sunt eliberatori iar mozaicu` balaurul. Apoi Hezbo l-a gadilat usor la melodie pe Avraam, nu se justifica reactia biblica de a-i casapi pe toti, cand puteai face schimb. Dat fiind ca locuim o lume dementa, in care unii toarna bombe in capul altora iar altii aplauda, justifica sau privesc la tembelizor cu zambetul pe buze, zicand " da dom`le , bine le fac, asa merita " , imbecilitatea ni se pare normala iar zapaucii devin modele.
Pe mine nici nu ma intereseaza prea tare cine a fost de vina, intr-un circ in care toti sunt nebuni a cauta culpe si a face diferente inseamna a vorbi despre lupta cu morile de vant, cand oameni nevinovati continua sa moara. Pentru cel ajuns la sfantu` dracu, in noaptea de pe urma, nu mai conteaza. Limbanezii nu sunt mai vinovati decat evreii, cata vreme poporul reales si-a trasat parcea p-o campie parasita in cretacic. Culpa o poarta cei care isi rezolva problemele omorandu-i pe toti, in fapt prelungind conflictul , nascand la nesfarsit reactii adverse. Israelul a dinamitat procesul de pace pentru inca un secol.

Genocidul guvernului libanez, a militiilor Hezbollah si desigur al Siriei si Iranului. Atat timp cat erau constienti de urmari nu trebuiau sa admita ca teritoriul libanez sa devina scena razboiului lor cu Israelul. E inimaginabil cat de naivi pot fi unii in strofocarile disculparii tocmai a celor care erau direct responsabili de securitatea celor pe care-i guvernau.

Nici n-au admis da` ce te faci cu evreul daca era cu fata la cearsaf ? Eu sper s-o fure, sa primeasca o lectie usturatoare, sa inceteze sa mai faca pe marele smecher. Cine ridica mijlociul de inima rea va pieri.

Cand cineva o pateste, trebuie luat la ture si ala care trebuia sa-l apere si sa vegheze asupra intereselor lui. Daca sunt cetatean al unui stat, eu astept ca acesta sa vegheze prin serviiciile sale, armata si politica sa, la siguranta si bunastarea mea. Nu sa tolereze grupari de genul Hezbollah cu tot ceea ce presupune acest lucru. Asa ca atunci cand civilii libanezi plang, sa planga intai in fata alor lor, care nu le-au pasat catusi de putin de soarta lor si i-a abandonat in mana unora care au la randul lor dreptul de a se apara.

Ar veghea dar n-au decat prastii. Las` ca s-ajung isi trag atomica si sa vezi de-i mai calca Solomon vreodata. Numai Dalila va fi admisa ca-i buna la suflet. Bravo Iranului ! Asa fratilor , nucleara , sa vedem cine mai vine cu parul pen` ca te-ai uitat la fundul nevestei.

Eu as avea o intrebare : cand au fost protestele societatii civile libaneze fata de toleranta pe teritoriul lor (chiar printre locuintele lor) a membrilor Hezbollah ? Acei intelectuali care acum plang, au facut marsuri in fata guvernului libanez pt. eliminarea unor astfel de grupari de pe teritoriul tarii lor ? AU cerut ajutor international ? A existat o opinie populara defavorabila fata de astfel de grupari ? Sau de partea cealalta, mai responsabila si anume guvernamentala, au existat descurajari fata de asemenea grupari ? S-a manifestat pregnant grija fata de libanezi in idee de a nu deveni victime colaterale ale unui razboi pe care nu-l impartasesc ? NU. S-au complacut, nimeni n-a zis nimic, au tolerat, au sustinut morala recrutarile, au trait iluzii si iaca i-a surprins bomba. Eh, ce sa-i faci sa invete bancul romanesc cu omul gospodar. Libanul se incadreaza perfect in vorba "oaia care nu-si pastreaza blana, i-o mananca lupul".

N-auzi bre ca hezbolahu` e de gasca p-acolo ? Eliberatorul. Tot vorbeau astia despre comunism... Ce ar fi fost sa ne bombardeze caiiboii ca eram prea rosii, ai ? O meritam ca doar aplaudam dictatorul, nu faceam nimic. Ce vina au copiii ? Sau s-aia tre` sa fie precoce... si da-i si lupta pentru eliberare. In locul lor , stiindu-l pe David hraparet la poarta nici eu n-as fi alungat hezbo, sa-l stie de frica...ba mai aduceam ceva teroristi, pana cand ma inarmam la fel. Nasolia e ca unii au tancuri iar altii arbalete, ca in loc sa se bata armatele se lupta o armata cu niste civili satuli de expansiunea lu` Avraam.

abcd
QUOTE (mutulica @ 27 Jul 2006, 01:33 PM)
.... se vede bine jumatatea goala a paharului. saracele femei occidentale, care nu alearga in fata camilei in timp ce sotul e cocotat in sa, si nici nu petrec vremea in harem. sa ia aminte la femeile islamului care umbla cu sacul in cap, nu pierd vremea in cafenea, si nu isi pierd vremea in pozitii de conducere in multinationale. .....

hai mai, voi criticati comunismul si faceti apologia unui sistem chiar mai apasator? si sa nu uitam subiectul de la care a plecat discutia. va pun o intrebare: faceti o analogie, daca vecinul arunca sistematic gunoi peste gard, chemati politia, aia il amendeaza, pleaca, vecinul continua. cit rabdati, si cum reactionati?

Vrei sa zici ca in Europa de vest sau de est, mai la nord sau mai la sud femeile nu alearga in fata carului in timp ce El e cocotat in varful capitei de fan, nu umbla cu donita pe cap si nu cara galeti de apa. Ca sa nu mai spunem de barbatii care au cateva mai multe "prietene" si le tin pe toate, nu la harem ci in agenda de telefon sau pur si sinplu in memorie.
E vorba de cultura locului si fiecare traieste asa cum a crescut.
Islamismul nu e un sistem ci o cultura, un mod de viata de filozofie, de gandire. Ca nu se potriveste gustului nostru asta e altceva. La fel si cu aruncatul gunoiului peste gard. In India si alte parti nu deranjaza pe nimeni. Daca stau sa ma gandesc bine nici in unele parti din Romania nu constituie un "gest urat" in nici un caz nu chiama nime militianul pentru asa ceva!
Arabii cu petrolul lor de care tot vestul a depins si inca mai depinde s-au dezvoltat in functie de a ceasta necesitate. Petrolul a dus la dezvoltarea relatiilor respective dintre vest si est, fara el acum arabii nu mai aratau "expansionisti"! Asta e chiar culmea! Tot ei sint expansionisti dupa ce au stat atata vreme colonizati si supti de materia prima necesara construirii glorioasei civilizatii vestice!
March
Marturia unui refugiat: «In avion se aflau libanezi care nu au nici o legatura cu România»
Ambasada Romaniei din Beirut, acuzata de comert cu «bilete de iesire» din Liban

Eugenia Shraif, cetatean roman cu domiciliul in sudul Libanului, a relatat, pentru „Gardianul“, detaliile evacuarii din cea mai fierbinte zona a lumii, in acest moment. Ea s-a intors in Romania saptamana trecuta, impreuna cu cei doi copii ai sai. Dupa socul trait, ea da detalii despre calvarul drumului, despre ajutorul primit de la autoritatile romane, dar si despre deficientele de organizare de care se face vinovata ambasada din Beirut. Pe banii statului roman, au fugit din Liban persoane care nu au nici o legatura cu Romania sau cu cetatenii romani, spune aceasta.
In plus, ambasada i-a lasat de izbeliste pe romanii din sudul Libanului, care au iesit spre Siria pe cont propriu, fara nici o protectie

mutulica
@alfa -
Ce ar fi fost sa ne bombardeze caiiboii ca eram prea rosii, ai
fii sigur ca daca se puneau comunistii lu ceasca sa traga cu katiusele spre teritoriile capitalismului salbatic, ne intorceau aia la bombe de nu ne vedeam.
sarbii au luat-o pe coaja pentru mai putin.
si libienii au luat-o la vremea lor, si acum pare ca a venit iar randul libanezilor... care au mai luat-o si intrecut dar nu s-au invatat minte

@abcd - mai... pe unde am umblat eu...femeia cel mult conduce masina ca sa poata tipul trage o bere doua. si chiar daca la biserica ne zice ca femeia e roaba lui Dumnezeu si vine cumva pe locul doi in societate, societatea laica si constitutia ii da drepturi egale. are chiar dreptul sa aibe si ea mai multe intrari in agenda de telefon, daca e prinsa poate sa primeasca cel mult una dupa ceafa, divort sau toalele in strada. In aceeasi situatie... fetele islamului cam primesc pasaport pentru lumea cealalta. cultura la rang de lege in stat...

si zici ca arabii sunt colonizati pentru petrol? ei nu zau? si e mult petrol in liban?
ca pe aia din arabia saudita, qatar sau alte cele.. nu prea ii vad colonizati.. ba din contra, cu petrodolarii lor cam cumpara ei prin vest toate cele. chiar ii si platesc pe fraierii mai saraci sa stea la poceala cu israelul, ca sa ii tina ocupati cu ceva

abis
QUOTE (Bolt @ 27 Jul 2006, 08:35 PM)
Acei intelectuali care acum plang, au facut marsuri in fata guvernului libanez pt. eliminarea unor astfel de grupari de pe teritoriul tarii lor ? AU cerut ajutor international ? A existat o opinie populara defavorabila fata de astfel de grupari ?

Care-i opinia populara nu stiu, ai putea sa prezinti tu rezultatele unor sondaje de opine care sa arate care este, in procente, sprijinul de care se bucura Hezbollah printre cetatenii libanezi.

Ceea ce stiu este ca raidurile israeliene au facut peste 600 de victime printre civili. Cati membri Hezbollah au fost ucisi? Zece, douazeci?

Problema nu este lupta impotriva gruparii Hezbollah, n-au decat sa se omoare unii pe altii pana se satura, ci faptul ca ambele parti iau ca tinta civilii. Daca din partea teroristilor nu te poti astepta la mai mult, de la cei care se pretind a fi un stat civilizat si democratic ar trebui sa ai alte asteptari... Dar si ei procedeaza intocmai ca cei pe care ii combat: iau ca tinta cartiere de locuinte, fabrici (nu de armament!), autostrazi, statii de benzina, ba chiar si observatorii ONU. Uite ce zice BBC-ul:

Aviatia israeliana a omorat patru observatori militari ai Natiunilor Unite in Liban. ONU sustine ca ar fi vorba de un atac premeditat asupra unei gherete care purta insemnele organizatiei internationale.

ONU sustine ca cei patru, din Austria, Canada, China si Finlanda, se adapostisera intr-un buncar aflat sub postul de observatie dupa ce acesta fusese atacat de 14 ori de artileria israeliana.

Conform ONU artileria a atacat si o echipa de salvare sosita la fata locului.

Secretarul general ONU, Kofi Annan, s-a declarat socat. El a cerut Israelului sa deschida o ancheta pe marginea atacului si a amintit ca primise asigurari din partea primului ministru israelian ca pozitiile ONU nu vor fi atacate.

Diferenta dintre gherilele Hezbollah si armata regulata israeliana, in privinta scopurilor si procedeelor, nu exista.

Citeam ca Bibi Netanhayu s-a dus mai deunazi la hotelul King David, care fusese aruncat in aer in '46 la comanda lui Ben Gurion, ca sa comemoreze evenimentul. Asa e cu terorismul asta...
alfa
QUOTE (mutulica @ 28 Jul 2006, 09:09 AM)
@alfa -
Ce ar fi fost sa ne bombardeze caiiboii ca eram prea rosii, ai
fii sigur ca daca se puneau comunistii lu ceasca sa traga cu katiusele spre teritoriile capitalismului salbatic, ne intorceau aia la bombe de nu ne vedeam.
sarbii au luat-o pe coaja pentru mai putin.
si libienii au luat-o la vremea lor, si acum pare ca a venit iar randul libanezilor... care au mai luat-o si intrecut dar nu s-au invatat minte

Nu te contrazic. Si ar fi trebuit sa-i iubesc pentru asta ? Nu. Cand prindeam ocazia, i-o trageam si eu. Mai ales daca ma baga in rezervatii aducand p-aici vechii traci.
abis
Oficialii ONU spun ca Libanul este in pragul unei catastrofe umanitare:
Astazi sunt in jur de 600.000 de refugiati (libanezi) si numarul lor creste pe zi ce trece cu alte zeci de mii

Atunci cand trupele sarbe au luat cu asalt provincia Kosovo pentru a combate gherilele albaneze comunitatea internationala a decis sa intervina pentru a proteja civilii. Acum, cand trupele israeliene masacreaza civili de-a valma sustinand ca lupta impotriva gherilelor Hezbollah, nu mai intervine nimeni.
mutulica
iote ce spunea oficialul UN inainte putin de a muri
UN observer: Hizbullah using us as shields

Six days before his death in IAF bombing, Canadian observer Major Paeta Hess-von Kruedener sends email to his former commander, says Hizbullah operating near UN post in southern Lebanon. His commander reveals he said IDF strike aimed at hitting terrorists, not foreign observers. His wife Cynthia, however, accuses Israel of intentionally bombing post
Ynet

Six days before he was killed in an Israel Air Force bombing of a United Nations post in southern Lebanon, Canadian observer Major Paeta Hess-von Kruendener sent an email to his former commander in the Canadian army, in which he said that Hizbullah fighters were "running around" near the UN post struck by the Israel Defense Forces and that they were using the post as a sort of "shield" against Israel's strikes.

The former commander, Major-General Lewis MacKenzie, who served as a UN commander in Bosnia, spoke about the email in a Canadian radio show. He said that Hess-von Kruendener wrote that the IDF strikes near the post had "not been deliberate targeting, but rather due to tactical necessity."

"That would mean Hizbullah was purposely setting up near the UN post," he added. "It's a tactic."

Hess-von Kruendener even sent an email to the Canadian television network CTV a few days before his death, in which he spoke about the IDF's bombardments near his UN post and said that he feared for his life.

adica pentru cei ce nu stiu engleza ... hizbollah au folosit postul de observatie ca si scut. in mod normal postul de observatie trebuia sa ramina neutru... deci primii care nu au respectat regula... au fost altii

@alfa - ei bine... daca reactionai asa cum spui, si ai fi fost suporterul unei actiuni comuniste de maniera imaginata... probabil ca nu ai fi trait o mirare mare sa cade bombe la tine pe casa

ce e interesant e ca ... totusi nimeni nu comenteaza de unde au hizbollah fonduri, si cine alimenteaza aceasta lupta cu israelul... adica iranul siit
actionmedia
Evenimentul zilei zice ca:

Cel putin noua civili, printre care un cetatean nigerian, au fost ucisi ieri in urma raidurilor israeliene asupra Libanului, ridicand la 414 numarul libanezilor omorati de la debutul ofensivei, pe 12 iulie.

Dintre acestia, 347 erau civili, 29 soldati libanezi si doar 28 militanti Hezbollah. Ofensiva din Fasia Gaza, pentru eliberarea unui soldat israelian rapit, continua.

Si mai zice ca:

De partea israeliana s-au inregistrat pana acum 51 de morti, majoritatea militari.

Detalii aici

Comentariile sunt de prisos, cifrele vorbesc de la sine.
Cucu Mucu
Imi vine in minte o intrebare: cam care o fi scorul intre Hitler si Israel la civili executati? blink.gif
March
Mutulica,
UN ? Nu-i nicio surpriza ! Hizballahii folosesc ca human shield femeile si copii lor ! mad.gif
March
Pentru a reduce numarul de victime in randurile armatei israeliene, satele din sudul Libanului ar trebui sa fie facute una cu pamantul inainte de a trimite infanteria in zona”, a spus Ramon,( ministrul de justitie) citat de BBC.

Demnitarul a adaugat ca populatia civila a avut destul timp la dispozitie pentru a parasi zona, astfel ca toti cei care ar putea fi surprinsi de bombardamente sunt cu siguranta sustinatori ai Hezbollah.

Ideea ca Israelul trebuie sa loveasca nimicitor pozitiile Hezbollah este puternic sustinuta de presa de la Ierusalim. „Mai multa hotarare, mai putina sensibilitate”, titreaza cotidianul „Ma’ariv”.

La randul sau, „Yediot Aharanot” pune pe prima pagina declaratia unui ofiter superior: „Vom rade de pe fata pamantului satele de unde s-au tras rachete”.
actionmedia
QUOTE (March @ 28 Jul 2006, 10:51 AM)
Demnitarul a adaugat ca populatia civila a avut destul timp la dispozitie pentru a parasi zona, astfel ca toti cei care ar putea fi surprinsi de bombardamente sunt cu siguranta sustinatori ai Hezbollah.

rolleyes.gif

Ma intreb de unde atata siguranta. Probabil a vorbit Rabi cu Dumnezeu si asa i-a zis. Hai sa fim seriosi. Asta nu e siguranta ci aroganta.
Cu alte cuvinte, "Ba, eu le-am zis sa plece, daca ei nu vor, mie mi se rupe daca mai mor niste civili libanezi".
March
Coane,
Sa fim seriosi. Poate niste civili nebuni au mai ramas in iadul ala de acolo !
actionmedia
QUOTE (March @ 28 Jul 2006, 11:00 AM)
Coane,
Sa fim seriosi. Poate niste civili nebuni au mai ramas in iadul ala de acolo !

Si daca sunt nebuni, cu atat mai bine, de ce sa mai faca umbra pamantului degeaba. Curatam lumea de uscaturi. Scapam de verigile slabe. Nu? Ca doar asa gandea si Hitler.

Poate au ramas niste nebuni pentru care tot avutul lor e o cocioaba de chirpici si o capra si au doar atat educatie cat sa stie sa-si numere capra si sa o duca la pascut.

Sincer nu vad nicio diferenta intre a spune ca "toti civilii care au ramas sunt simpatizanti hezbolah" si "toti evreii sunt niste hoti".
dead-cat
QUOTE (actionmedia @ 28 Jul 2006, 09:57 AM)

rolleyes.gif

Ma intreb de unde atata siguranta. Probabil a vorbit Rabi cu Dumnezeu si asa i-a zis. Hai sa fim seriosi. Asta nu e siguranta ci aroganta.
Cu alte cuvinte, "Ba, eu le-am zis sa plece, daca ei nu vor, mie mi se rupe daca mai mor niste civili libanezi".

e ca si cum Himmler ar fi zis in '41.
"toti evreii au avut timp din '33 sa plece. daca n-au plecat pina acum, treaba lor" mad.gif

wait a minute! blink.gif
Superunknown
Opritzi macelu', bombardatzi Israelu' wink.gif
alfa
QUOTE (mutulica @ 28 Jul 2006, 10:05 AM)

@alfa - ei bine... daca reactionai asa cum spui, si ai fi fost suporterul unei actiuni comuniste de maniera imaginata... probabil ca nu ai fi trait o mirare mare sa cade bombe la tine pe casa

Daca mi-ar fi daramat blocul, mi-ar fi luat pamantul si vaca si mi-ar fi ucis capitalistii pisica ? Nu mutulica, cum sa fi pus laba pe arma sa le trag un glont in oo, cum sa fi devenit suporterul lu` ceasca ? Ziceam asa " Bravo baieti, mai vreau, inca doua bombite sa ma duc dupa ai mei, ca bine faceti, ca voi luptati pentru democratie, pentru libertate..." clapping.gif

Ce facusi March? Gata nu ma mai bag c-ai ramas singur, te-au inghesuit. biggrin.gif
March
Uite ceva din New York Times , nu din Fox ! tongue.gif

Christians Fleeing Lebanon Denounce Hezbollah

(...)"Hezbollah came to Ain Ebel to shoot its rockets,” said Fayad Hanna Amar, a young Christian man, referring to his village. “They are shooting from between our houses.”

(...) Many Christians from Ramesh and Ain Ebel considered Hezbollah’s fighting methods as much of an outrage as the Israeli strikes. Mr. Amar said Hezbollah fighters in groups of two and three had come into Ain Ebel, less than a mile from Bint Jbail, where most of the fighting has occurred. They were using it as a base to shoot rockets, he said, and the Israelis fired back.

(...) One woman, who would not give her name because she had a government job and feared retribution, said Hezbollah fighters had killed a man who was trying to leave Bint Jbail This is what’s happening, but no one wants to say it” for fear of Hezbollah, she said.

Dupa care ' bravii" hizballahi urla ca din gura de sarpe ca israelienii omoara civili !! Da' niciodata nu confirma cati de-ai lor sunt inclusi in cuvantul asta !
March
Discutii pe un Forum libanez :

HA using muslim famlies as sheilds

A muslim man that escaped from the south with his two little children was telling a reporter how hizballlah fighters would fire their rockets from the back of his house and in between house with families in them and wouldn't let them leave. Once the red cross and a tv crew got in they were able to escape

Re: HA using muslim famlies as sheilds

Im not surpried

The mosawi institution in taalabaya- bekaa, had rockets under it, when they were hit, they kept exploding all night. Hizballah surrounded they area and pevented people from reaching their homes.

Ofcourse such things, won't make it to main stream media, we don't want to disrupt the internal "unity"
alfa
Lasa poantele March, baga sursa ! Cum se numeste forumul, Fox News ? laugh.gif
actionmedia
QUOTE (March @ 28 Jul 2006, 02:12 PM)
(...) Many Christians from Ramesh and Ain Ebel considered Hezbollah’s fighting methods as much of an outrage as the Israeli strikes.

Cam acelasi lucru spunem si noi, ca sunt la fel de idioti, de criminali si de teroristi si unii si altii.

They were using it as a base to shoot rockets, he said, and the Israelis fired back

Well, the Israelis did wrong.

Hezbollah fighters had killed a man who was trying to leave Bint Jbail This is what’s happening, but no one wants to say it” for fear of Hezbollah, she said.

Israelienii ii numesc pe acesti oameni simpatizanti Hezbollah, cand este evident ca ei sunt ostatici.

Dupa care ' bravii" hizballahi urla ca din gura de sarpe ca israelienii omoara civili !!

Nu hizballahii ci opinia publica internationala.

A muslim man that escaped from the south with his two little children was telling a reporter how hizballlah fighters would fire their rockets from the back of his house and in between house with families in them and wouldn't let them leave

Din nou se confirma faptul ca acei civili omorati sunt de fapt ostatici, iar Israelienii ii considera in mod eronat (sau voit devil.gif ) drept simpatizanti hezbollah.

In ce tara civilizata s-a mai vazut sa omori ostaticii impreuna cu teroristii? By the way, Rusia nu intra in categoria tari civilizate.

mutulica
In ce tara civilizata s-a mai vazut sa omori ostaticii impreuna cu teroristii? By the way, Rusia nu intra in categoria tari civilizate.
da Liban intra? daca citeai ce am spus mai devreme, cei din Liban puteau sa isi faca singuri curat in tara sau sa astepte sa le faca altii. oricum o dai iese cu galagie.
pune-te in papucii evreilor... sa stea cu mainile incrucisate si sa astepte rachetele hizbollah, fara sa reactioneze ca sa nu sensibilizeze civilii care au ramas in zona?

alfa - daca ti-ar fi luat capitalistii caii de la bicicleta fara sa le fi facut nimic, iti dadeam dreptate sa ripostezi. dar daca te-as fi prins ca ii zgandeareai si ii provocai, ti-as fi rupt urechile, si le dadeam dreptate ca sa iti arda vreo doua la zona moale, ca sa te astimperi pe viitor
am remarcat ca citezi din ce spun eu doar ce iti convine, dar de asta ... si indif de parerea ta, evreii tot o sa ii bombardeze pe arabi, si cei ca mine vor fi de acord.
daca intariti cainii prin gard, sa nu te mire ca te musca vreunul care a scapat din lesa
actionmedia
QUOTE (mutulica @ 28 Jul 2006, 03:25 PM)
da Liban intra?

Probabil ca nu, dar Israelul si SUA se pretind a fi tari civilizate cu pretentii de a-si impune civilizatia lor si altor tari.

cei din Liban puteau sa isi faca singuri curat in tara sau sa astepte sa le faca altii.

Probabil ca sunt unii care cred ca noi romanii putem scapa de hotii de buzunare si de hotii de masini. Sa spunem ca pana la urma nu reusim sa scapam de ei. Ti se pare normal sa vina sa ne aresteze pe toti?

pune-te in papucii evreilor... sa stea cu mainile incrucisate si sa astepte rachetele hizbollah, fara sa reactioneze ca sa nu sensibilizeze civilii care au ramas in zona?

Nu. Tocmai am precizat ca pot sa casapeasca cati hezbollahi vor ei cu conditia sa nu omoare civilii. Posibilitati exista dar probabil ca sunt ceva mai costisitoare.

mutulica
SUA sunt recunoscuti ca jandarmul lumii... si o spun de cite ori e nevoie ca vor purta razboaie cu oricine li se opune, si o si fac. cit despre civilii care nu li se alatura, sau nu se cara din zona de conflict... se denumesc victime colaterale si gata

analogia cu hotii de buzunare e buna. as merge spre analogia cu emigratia ilegala catre spania. desi nu mi se pare normal sa ii intoarca pe toti din drum, au facut-o. ca masura imediata, statul roman a reconsiderat regulile de calatorie in strainatate pentru romani, astfel incat sa incerce sa mai stopeze din ilegali
cam acelasi gen de masuri au fost luate si in alte litigii, si prin asta s-a imbunatatit putin si imaginea tarii si accesibilitatea noastra in exterior.

cum spunea cineva... la ora asta civilii s-au cam carat de acolo, cei ramasi sunt hizbollah sau partizani ai lor
March
QUOTE (alfa @ 28 Jul 2006, 03:26 PM)
Lasa poantele March, baga sursa ! Cum se numeste forumul, Fox News ?  laugh.gif

Si daca ar fi Fox forum, ce ? Da' nu e . Si uite ca va mai dau din conversatiile libanezilor onesti si iubitori de tara lor ca sa vedeti cum vad ei chestiunea din interior ( sublinierile imi apartin ) :

Re: Nasrallah to meet Assad, Iranian security chief

Quote:
Originally Posted by hanyHezbollah Secretary-General Hassan Nasrallah was to visit Damascus on Thursday to meet with Syrian President Bashar Assad and the head of Iran's Supreme National Security Council, Ali Larijani, the Kuwaiti daily newspaper Al-Seyassah reported.The report, which quoted Syrian sources, said Nasrallah arrived in dressed in civilian clothes, not his normal clerical garb.
Unquote

lets see him on the way back...tiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu boooooom bye bye Mr Nasralla...rest in pieces

preferrably...the missile can strike that whole meeting.....good riddance for all those idiots....

If substantiated, this report goes further to prove that:

(A). Hezbollah is not as independent as it wants us to believe, it's umbilical cord is still firmly attached to Damascus and Iran.

(B). That neither the Lebanese people nor its government are concerned with this meeting and that the key players in this conflict are still arrogantly using Lebanon as their fighting ground and not the occupied Golan, nor Teheran or Damascus but Lebanon!! Furthermore no one has authorized them nor delegated them to conduct this meeting. They still consider us as guinea-pigs, period.

©. That whatever is going to be discussed in Damascus does not relate to the wellbeing nor the future of the Lebanese People but how for them to achieve victory over Israel irrespective of the death toll and destruction of Lebanon.

(D). That finally if Hezbollah and its axis of evil allies wish to further this war then let it, but let it do it from the Golan and good luck to it. Maybe Syria should show its "true love and care" for the Shias of Lebanon by giving them in advance a piece of its territory in which these people can do what they want. Since the Shias don't seem to regard us Lebanese as their fellow citizens, since they don't regard this nation as one for all of us, since they don't regard this government, its institutions, its laws and its army as theirs then let them go to Syria and Teheran and carry on with their holy war. I believe everyone now understands that the great majority of the Lebanese people do not want war and neither have the appetite for war anyway.

Whatever Hezbollah, Nasrallah, Bashar al Assad, and Ahmenajad wish to discuss in Damascus has nothing to do with the great majority of the Lebanese and I pray that defeat will be theirs soon. In the meantime Al dahieh al Janoubiyah, Al Ouzai, Al Shiyah, Haret Hreyk, Tyre, Bint Jbeil, Maroun Al Rass, you name are almost totally empty, so what is this resistance for except for the destruction of this country? Let them all stop using God's name in vain because before the world existed, well before any prophets (saws) came there was and there still is only ONE GOD, period.

Alfa, pune mana si cauta Forumuri libaneze si o sa le gasesti pline de asemenea comentarii !
abis
„Yediot Aharanot” pune pe prima pagina declaratia unui ofiter superior: „Vom rade de pe fata pamantului satele de unde s-au tras rachete”.

Altii, in WW2, radeau de pe pamant satele in care se adaposteau partizani. Astazi ii numim pe respectivii "criminali de razboi".
March
QUOTE (abis @ 28 Jul 2006, 05:59 PM)
„Yediot Aharanot” pune pe prima pagina declaratia unui ofiter superior: „Vom rade de pe fata pamantului satele de unde s-au tras rachete”.

Altii, in WW2, radeau de pe pamant satele in care se adaposteau partizani. Astazi ii numim pe respectivii "criminali de razboi".

Cine spune "numim " ? Ai vazut cum arata Chechenia ? Doi bani nu dau rusii de felul cum ii "numesc" unii !
abis
Este valabil ce spunea Acionmedia mai sus: "Rusia nu intra in categoria tari civilizate".

Si ma indoiesc profund de eficienta acestor metode. Cu cat mai multi nevinovati sunt ucisi, cu atat mai multi vor avea pe cate cineva de razbunat.
March
Un amic mi-a trimis asta prin p.m.

"Munca de lamurire" cu un pacifist

Cand un suflet " nobil" tot ii da cu gura cum ca nu-i nevoie de o riposta dura, in situatii ca cea de fata, pt. ca va duce si la mai multa violenta, incearca sa-l lamuresti in felul urmator :
Mai intai intreaba-l daca e de acord cu optiunea militara. Dupa ce raspunde nu, intreaba-l de ce?
Asteapta cu rabdare sa inceapa cu lozincile standard cum ca el e impotriva atacurilor militare, care va afecta si populatia civila nevinovata , ca moartea lor e ceva teribil si v-a aduce la si mai multa violenta si victime, etc, etc.
Cand e mai infierbantat cu explicatiile arde-i un pumn tare in piept....daca incearca sa riposteze opreste-l si spunei ca gestul lui e o mare greseala, e impotriva teoriei lui sustinuta mai sus si ca e de fapt un act de violenta ce poate duce la incaierare!
Asteapta sa fie de acord cu explicatia ta ( ca doar el e pacifist si contra violentei ) si mai tragei una in piept. Si apoi iar opreste-l in caz ca vrea sa riposteze amintindu-i din nou ca el trebuie sa fie impotriva violentei.
Dupa care ii tragi o scatoalca si mai zdravana spunandu-i in acelasi timp ca ar trebui sa inteleaga ca sunt anumite momente in viata cand este silit sa actioneze, sa riposteze !
tongue.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.