Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Atacurile Din Liban
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
exergy33
presupun ca una din sursele de inspiratie despre khazari a fost :

http://ro.altermedia.info/istorie-alternat...-trib_2525.html

Imi place sa vad cum se bate cimpul in diagonala cind se incearca explicarea numelui de khazar ... nu kazar , cum am vazut ca ai scris anterior.
Khazar provine de la vechiul nume al Marii Caspice.
In limba persana si astazi Marea Caspica este denumita Dary-a ye Khazar .
Asa ca explicatiile fanteziste date pe unele situri cad din picioare . La fel cum in lista cu nume 'asa zis turcice' pe care le au khazarii , am constat o multime de nume de origine persana - avestana.
Si ce m-a facut sa zimbesc a fost ca numele Menumorut era trecut si el pe lista aceea cu nume khazare .

In alta ordine de idei , palestinienii din ziua de azi nu sint bastinasi arabizati ... ci bastinasi asimilati de populatiile arabe invadatoare .La fel si sirienii , libanezii si iordanienii. Vezi ce spun cronicile arabe .
E o foarte mare diferenta .
Arabii s-au revarsat pur si simplu in aceste spatii in care populatia autohtona era redusa la numar . Aici arabizarea a reusit , In spatiile in care populatia locala era foarte numeroasa , de exemplu Iran sau Pakistan , arabizarea nu a reusit . Acele populatii si-au pastrat limba natala , insa datorita religiei o serie de cuvinte arabe s-au infiltrat definitiv in vocabularul de baza.

Probabil ca voi reveni cu alte explicatii.

Ar trebui sa-ti pui la modul serios intrebarea daca ceea ce postezi tu este pertinent . smile.gif

exergy33
Evreii de azi, peste 70%, nu sunt urmasii evreilor antici, timp de 2000 de ani in palestina erau tot atatia evrei cati sasi in ardeal astazi.

Extraordinar !!!... din ce surse ai scos procentele astea ? ... oare poate cineva sa le calculeze ? de ce nu peste 80% laugh.gif ?
... comparatia numerica cu sasii din Ardeal este cireasa de pe tort . smile.gif

kazarii jidoviti

Ar fi fost mai indicat ca sa folosesti termenul de khazari convertiti la iudaism .
ahmadin
presupun ca una din sursele de inspiratie despre khazari a fost :

Ti-am zis sa cauti cartea lui Arthur Kostler, "Al xiii lea trib, khazarii".

Khazar provine de la vechiul nume al Marii Caspice.

Fals, numele Marii Caspice vine de la khazari. Se numea Marea Kazarilor, deci existau niste khazari, altfel nu s-ar fi numit "a khazarilor" nu crezi?

Asa ca explicatiile fanteziste date pe unele situri cad din picioare . La fel cum in lista cu nume 'asa zis turcice' pe care le au khazarii , am constat o multime de nume de origine persana - avestana.
Si ce m-a facut sa zimbesc a fost ca numele Menumorut era trecut si el pe lista aceea cu nume khazare .

Ce are sula cu prefectura? E normal ca barbarii turcici sa fi imprumutat accente din civilizatia persana asa cum slavii au imprumutat din cea bizantina. Ce explicatii fanteziste? Lucrurile astea sunt stiute de oricine a studiat istoria si dincolo de manualele din liceu. Menunorut e nume turcic la fel ca si Basarab, dat fiind faptul ca popoarele turcice erau foarte asemanatoare (de multe ori era vorba de triburi ale aceluias popor) e greu de stabilit daca erau de provenienta cumana, khazara sau alta si nici nu are o relevanta referitor la discutia noastra.

Extraordinar !!!... din ce surse ai scos procentele astea ? ... oare poate cineva sa le calculeze ? de ce nu peste 80%  ?

Pai daca spui ca stii atat de bine realitatile evreiesti ia zi-mi si mie, care evrei sunt mai numerosi, askenazii sau sefarzii?
Pai sa nu te mai obosesti hai ca-ti spun eu, askenazii sunt cei mai numerosi, provin din Germania si Europa de Est, adica tocmai urmasii khazarilor. yeah.gif

In alta ordine de idei , palestinienii din ziua de azi nu sint bastinasi arabizati ... ci bastinasi asimilati de populatiile arabe invadatoare .La fel si sirienii , libanezii si iordanienii. Vezi ce spun cronicile arabe .
E o foarte mare diferenta .
Arabii s-au revarsat pur si simplu in aceste spatii in care populatia autohtona era redusa la numar . Aici arabizarea a reusit , In spatiile in care populatia locala era foarte numeroasa , de exemplu Iran sau Pakistan , arabizarea nu a reusit . Acele populatii si-au pastrat limba natala , insa datorita religiei o serie de cuvinte arabe s-au infiltrat definitiv in vocabularul de baza.

Iti dai seama cat de ilogic suna ceea ce spui? Din peninsula aia cu 80% desert crezi ca arabii erau atat de numerosi incat sa se reverse pe un ditamai teritoriul?

Iordanienii erau deja arabi mai demult, in rest populatiile cucerite au fost arabizate. Principalul liant a fost islamul care prin limba de cult facilita arabizarea. In plus unii au ramas crestini ceea ce exclude varinata ta cu venirea arabilor in masa care i-a asimilat total pe bastinasi. Ca sa nu mai vorbim ca in Siria gasesti o multime de oameni blonzi. Iranul si Pakistanul s-au desprins relativ repede de califatul arab, in plus aveau o traditie statala proprie nu ca orientul mijlociu care facuse parte din Bizant. Apoi pastrarea vechilor nume ale tarilor (Siria, Liban, Palestina) arata faptul ca populatia bastinasa ramasa pe loc era destul de numeroasa.
La fel in Irak, vechi mesopotamieni arabiti (sau arabizati e totuna, ambele sunt corecte gramatical).
Repet, crezi ca arabii erau atat de multi incat sa colonizeze la propriu teritorii din spania pana in Irak? Cred ca daca plecau toti din Arabia nu ar fi acoperit nici macat Mesopotamia.....

SORIN
Mahmud...inainte sa dai lectii cuiva pe aici, studiaza ce inseamna Arab si ce inseamna Musulman hh.gif

Nu mai fa varza din ce-ti spun immamii di Moldova blink.gif

Sorin.

ps. Cand imi raspunzi la intrebari?? De cate ori apare Jerusalem in Coran?
March
QUOTE (ahmadin @ 3 Dec 2006, 03:16 PM)

Ce are sula cu prefectura?

Asa te invata pe tine Coranul sa vorbesti cu o lady mai Ahmadel ? mad.gif

Si apropos de exclamatia ta jegoasa de mai sus, mai termina cu khazarii tai si alte balarii din astea ( pe care tu le-ai initiat ) pentru ca aici e vorba despre Liban !!

Panimaesi ?
SORIN
Inta fahem ia hush hash??

Destul Duha ai facut pe aici.

Sorin.

ps. la intrebari nu raspunzi ca nu ai ce......daca mai ai ceva de zis in legatura cu Libanul, asteptam....iar daca nu, cauta topicul potrivit unde sa-ti descarci ura mwah1.gif Fahem????
ahmadin
Si apropos de exclamatia ta jegoasa de mai sus, mai termina cu khazarii tai si alte balarii din astea ( pe care tu le-ai initiat ) pentru ca aici e vorba despre Liban !!

Explicatia "jegoasa" a cerut-o cineva care nu intelegea cum de "evreii" sunt de fapt nomazi turcici, a trebuit sa lamuresc persoana tongue.gif

Ce ar mai fi de spus despre Liban, are ghinionul de a se fi trezit peste noapte cu un vecin cu apucaturi criminale care odata la 20 de ani i se pune pata si isi aduce aminte ca in Vechiul Testament scrie ca libanezii trebuiesc exterminati....

user posted image

Zicea cineva ca evreii isi aresteaza proprii teroristi spre deosebire de arabi rofl.gif rofl.gif rofl.gif
SORIN
Vorbeste gura fara tine Mahmudel......si totusi cum Oul Dogmatic a ajuns ahmadin??

Mihai..deja e timpul de...

Multumesc anticipat!!!

Sorin.
March
QUOTE (SORIN @ 3 Dec 2006, 05:05 PM)
Vorbeste gura fara tine Mahmudel......si totusi cum Oul Dogmatic a ajuns ahmadin??

Mihai..deja e timpul de...

Multumesc anticipat!!!

Sorin.

Stai linistit. Toate lumea doarme la acest capitol si nu numai ! Apologia terorismului si crimelor lui, negarea Holocaustului ( pedepsita prin lege ! ) .... Inca putin si toata Altermedia si cu puii se muta aici ! mad.gif

Poate si asta... ca Oul dogmatic sa fi facut un pui !
March
Atacul israelienilor a incetat dar a fost preluat de hizballahi si agentii lor pro-sirieni care incearca sa darame guvernul sunnitului Siniora ! O mare dezamagire este acest Michel Aoun care s-a aliat cu dusmanii democratiei libaneze !
ahmadin
"Dusmanul tuturor libanezilor este Israelul" - Michel Aoun.

Stai linistit. Toate lumea doarme la acest capitol si nu numai ! Apologia terorismului si crimelor lui, negarea Holocaustului ( pedepsita prin lege ! ) .... Inca putin si toata Altermedia si cu puii se muta aici ! 

Pai apologia terorismului o fac cei ce sustin Israelul desi sunt constienti de crimele pe care le face acest stat. Daca le arati dovezi devii brusc "sustinator al terorismului", deh, dublul standard bata-l vina...

Dar am mai zis, nu ne pot/puteti minti pe toti, observ cu bucurie, atat pe forumuri cat si in viata de zi cu zi, cum tot mai multi incep sa distinga realitatea de manipulare. Iar pentru cei ce traiesc din minciuna va suna in curand ceasul pentru ca in contact cu adevarul vor muri....
Cla
QUOTE (ahmadin @ 3 Dec 2006, 05:16 PM)
pentru cei ce traiesc din minciuna va suna in curand ceasul pentru ca in contact cu adevarul vor muri....

Si asta ce sa insemne? yeahrite.gif
ahmadin, daca chiar ca ai de gând sa-ti pui bomba la brâu, atunci te rog unde nu esti tu singur.
Doar numai doi, alesi de soarta.
Tu si Mr. Dynamite.

Va trezesc martirii, deghizati ca 72 de fecioare fara dinti.

în afara de asta, ce zici tu nu-i funny deloc nonono.gif

As alege un alt forum, ceva ca www.palestinisrael.com
andra_v
Arabii au si ei dreptul la existenta, precum si statul palestinian. In acelasi timp, evreii trebuie sa aiba si ei statul lor, Israel, in care sa traiasca in pace si securitate. Liderii israelieni sunt constienti de faptul ca un macel in randul populatiei arabe va avea drept consecinta un atentat terorist in centrele urbane locuite de catre evrei. Se vor ataca la nesfarsit. O solutie provizorie ar fi o interventie a UE in Liban, in urma unei pozitii si a unei actiuni comune in cadrul PESC, similare celor din ex Iugoslavia.
Sorin, tu esti constient ca, prin mesajele tale, provoci/intretii o atitudine antisemita in randul userlor/vizitatorilor?
Cla, asta inseamna arta de a conversa?
SORIN
QUOTE (andra_v @ 3 Dec 2006, 07:32 PM)

Sorin, tu esti constient ca, prin mesajele tale, provoci/intretii o atitudine antisemita in randul userlor/vizitatorilor?

Buna Andra smile.gif Probabil n-ai sa ma crezi, dar sunt unul dintre cei mai constienti de pe aici!!

Regards...

Sorin.

Cla
QUOTE (andra_v @ 3 Dec 2006, 06:32 PM)
Cla, asta inseamna arta de a conversa?

No-i fi eu nascut diplomat, doar parerea mea conteaza.
Si parerea mea e ca nici tu, nici eu nu-i vom împrieteni pe cei 2 adversari.
În timp ce noi întelegem si dregem, se nasc "martiri" cu bombe la brâu.
Binecuvântati de mamele lor.
Daca zici ca asa ceva nu-i normal, îti dau dreptate.
Saracii de pe malul Mediteranei arunca cu bombe; bogatii din USA cu $.
Niciodata n-o sa fie pace.

edit: apropos, as vrea sa stiu câti bani s-au bagat pâna acuma în "tratamentele de pace" între astia degeaba, am sti câti copii ar fi avut de mâncare pe termen lung. Chiar aia din Palestina.
ahmadin
Si asta ce sa insemne?
ahmadin, daca chiar ca ai de gând sa-ti pui bomba la brâu, atunci te rog unde nu esti tu singur.
Doar numai doi, alesi de soarta.
Tu si Mr. Dynamite.

Era o metafora, cei care traiesc in minciuna mor in contact cu adevarul si devin oameni innoiti, asa cum Saul a murit si a aparut Pavel. Daca pana acum s-au hranit cu minciuna cand vor cunoste Adevarul omul vechi, hranit din minciuna, moare si apare omul nou care se hraneste din Adevar. Nu m-am referit la o moarte fizica, probabil am fost prea subtil....

Va trezesc martirii, deghizati ca 72 de fecioare fara dinti.

Ala e "raiul" altora. tongue.gif

Arabii au si ei dreptul la existenta, precum si statul palestinian. In acelasi timp, evreii trebuie sa aiba si ei statul lor, Israel, in care sa traiasca in pace si securitate.

Bingo clapping.gif

Liderii israelieni sunt constienti de faptul ca un macel in randul populatiei arabe va avea drept consecinta un atentat terorist in centrele urbane locuite de catre evrei. Se vor ataca la nesfarsit.

Sunt constienti si totusi se dedau periodic la astfel de masacre pentru a sabota intentionat crearea unui stat palestinian si pentru a ocupa in continuare teritoriile palestiniene intr-o posibila inglobare a lor in Israel (vezi coloniile implantate in teritoriile palestiniene).

O solutie provizorie ar fi o interventie a UE in Liban, in urma unei pozitii si a unei actiuni comune in cadrul PESC, similare celor din ex Iugoslavia.

Nu e cazul. Libanul e un stat liber si pasnic in care are loc lupta pentru putere fireasca. Siitii sunt 60%, au partid politic si sunt pro-sirieni la fel ca o parte dintre crestini si suniti, prin constitutie toti presedintii libanezi trebuie sa fie crestini. Nu e cazul pentru o interventie. Ce sa faca acea forta multinationala, sa interzica partidele si opiniile politice ale libanezilor? blink.gif

O interventie ONU ar trebui sa aiba loc in Teritorii, sa impiedice crimele si sabotajele israeliene (si eventualele atentate neprovocate ale extremistilor palestinieni). Israelul sa-si tina capitala la Tel Aviv, Palestina la Ramalah, Ierusalimul sa devina teritoriu sub mandat ONU si sa fie un oras liber pentru toate natiile. Ar fi o posibila solutie, insa Israelul nu vrea sa discute cu ONU, permite accesul observatorilor ONU numai cand au ei chef (vezi cazul Jenin). Israelul e principalul opozant al rezolvarii conflictului.
SORIN
QUOTE (ahmadin @ 3 Dec 2006, 08:50 PM)

Nu e cazul. Libanul e un stat liber si pasnic in care are loc lupta pentru putere fireasca.

DAAAAAAAAAA....foarte liber si mai ales pasnic rofl.gif rofl.gif Doar ca sunt intre ciocanul Sirian si nicovala Iraniana ohyeah.gif

Si din cauza asta o mai primesc pe cocoasa si de la Israel din cand in cand........... sad.gif

Siitii sunt 60%, au partid politic

Au doar 20 de membrii in parlament si sunt mai putin de 40% din populatie....mai sapa Mahmudel mwah1.gif

sunt pro-sirieni la fel ca o parte dintre crestini si suniti,
...

Zau?? Ce suniti stii tu ca sunt pro-sirieni?? hh.gif

Israelul sa-si tina capitala la Tel Aviv, Palestina la Ramalah, Ierusalimul sa devina teritoriu sub mandat ONU si sa fie un oras liber pentru toate natiile.

Cu o mica exceptie,( mai bine zis eroare din partea ta ) cam asta e situatia si acum....de ce tipi???

(vezi cazul Jenin)

Ai vazut tu ochisorii tai?? Sau ti-a spus expertul ala American care a vazut bombe chimice?? roflmao.gif roflmao.gif

Sorin.

ps. Ai grija ca alcoolul e interzis la musulmani!!
SORIN
S-a anuntat ca Hezbollah pregateste " inceputul sfarsitului" statului Libanez democrat, Miercurea viitoare sad.gif

Ce pacat devil.gif Trei ani am fost acolo si nu m-am saturat.....doar daca ar fi liniste si v-a face concurenta cu Raiul!

Pacat...

Sorin.
carpatic

Au doar 20 de membrii in parlament si sunt mai putin de 40% din populatie....mai sapa Mahmudel

Ai dreptate conform cu ultimul recensamant oficial biggrin.gif Adica in 1932. wink.gif Realitatea "din teren" e altceva, pt ca shiitii au "prostul obicei" sa se inmulteasca mai repede ca ceilalti, asta e si motivul pt care nu s-a facut nici un recensamant in ultimii zeci de ani si sistemul re reprezentare pe baze procentuale este inghetzat dintr-o perioada in care acele procente erau relevante. Un recensamant nici nu vom vedea in curand, decat daca baietzii lui Nasrallahchiar vor pune mana pe putere. Recensamantul le-ar folosi doar lor, pentru justificarea credintei lor ca sunt reprezentativi pt populatia Libanului.

Trei ani am fost acolo si nu m-am saturat.....doar daca ar fi liniste si v-a face concurenta cu Raiul!

Se face imediat un an de cand ma plimbam prin Hamra, Ashrafieh, Gemaizeh...

Edit:
Apropos de procentaje, am uitat de palestinieni... Noroc cu ei, ca se mai reduce procentul de siiti biggrin.gif
SORIN
Prietene smile.gif

Realitatea e simpla: 38% Shia, 35% Crestini ( din pacate nici ei nu mai stiu in cate sunt impartiti), 11% Druz
( jos palaria in fata lor ), iar restul Suna ( majoritatea palestinieni sau sirieni stabiliti in Liban )!!

Asta e situatia acum sad.gif

Se face imediat un an de cand ma plimbam prin Hamra, Ashrafieh, Gemaizeh...

Sa nu se inteleaga gresit...te referi la Iran!!

Sorin.
carpatic
The 1932 census stated that Christians made up 55% of the population. Maronites, largest among the Christian sects and then largely in control of the state appartus, accounted for 29% of the total population. But since the 1800s, Muslim birth rates have been continually higher than Christian birth rates, with the fastest population increase among the Twelver Shi'a. Also, far larger numbers of Christians emigrated from Lebanon than Muslims.

Today, there is general consensus that Muslims constitute a solid majority of the population; the CIA world factbook estimates their share to be 60% [3]. Still, there is no single sect constituting a majority of the population by itself. The Shi'a is the largest community, thought in 1985 to be 41% of the population [4]. Since then, their numbers have increased even more, while other communities have decreased due to emigration, and some sources indicate they may be close to 50% of the population. There is no consensus on this number, and the Shi'a proportion of Lebanon's population is among the most widely disputed figures of Lebanese demographics. The Shi'a has, as the traditionally poorest community, had a high birth rate, and they have had no natural emigration outlet, while most Christians had extensive contacts with Europe, Canada (especially in French speaking areas, like Montreal), Australia, the United States and Latin America; and the Sunnis could easily relocate to any neighbouring Arab country, since they constitute a majority in most of the Arab world.

Sursa e Wikipedia, aici.

Sa nu se inteleaga gresit...te referi la Iran!!

La ce vrei tu tongue.gif

PS. Daca tot ai adus vorba de Iran, la modul cum a evoluat populatia Iranului in ultimii 30 de ani libanezii ne-shiiti ar avea cosmaruri probabil daca s-ar face un recensamant doar pt populatia sub 20 de ani din Liban. Asta e, daca shiitii nu sunt acum majoritari in Liban, vor fi cu siguranta peste 10 ani...
March
QUOTE (carpatic @ 7 Dec 2006, 07:05 PM)

PS. Daca tot ai adus vorba de Iran, la modul cum a evoluat populatia Iranului in ultimii 30 de ani libanezii ne-shiiti ar avea cosmaruri probabil daca s-ar face un recensamant doar pt populatia sub 20 de ani din Liban. Asta e, daca shiitii nu sunt acum majoritari in Liban, vor fi cu siguranta peste 10 ani...

Cati dintre astia sunt nativi libanezi si cati sunt cei trimisi de Iran , si nu numai ? Trimisi peste capul guvernului libanez oricare a fost ala de-alungul ultimilor ani ?
SORIN
QUOTE (carpatic @ 7 Dec 2006, 06:05 PM)

Sa stii ca deja au comaruri si sunitii si crestinii sad.gif

Precum am mai spus, sigurii care nu le dau socoteala sunt druzii!

Sorin.
exergy33
QUOTE (SORIN @ 7 Dec 2006, 08:26 PM)
Realitatea e simpla: 38% Shia, 35% Crestini ( din pacate nici ei nu mai stiu in cate sunt impartiti), 11% Druz

( jos palaria in fata lor ), iar restul Suna ( majoritatea palestinieni sau sirieni stabiliti in Liban )!!

Ce te face sa-i admiri pr druzi? smile.gif
andra_v
Revin: o interventie EU (in cadrul PESC) in Orientul Mijlociu ar calma situatia. Macar momentan.
March
QUOTE (andra_v @ 8 Dec 2006, 11:27 AM)
Revin: o interventie EU (in cadrul PESC) in Orientul Mijlociu ar calma situatia. Macar momentan.

Asta mai lipsea ghiveciului din OA ! tongue.gif
SORIN
QUOTE (exergy33 @ 8 Dec 2006, 10:17 AM)

Ce te face sa-i admiri pr druzi? smile.gif

Cu toate ca sunt o mana de oameni in toata lumea ( majoritatea in Liban, Siria, Israel si Iordania ) druzii sunt un neam facut din o bucata!

Curajosi si duri, dar in acelsi timp isi poarta cu cinste numele Iben Maaruf ( copiii binefacerii )...adica sunt primitori, cu inima larga pt. prieteni, ospitalieri si devotati regimului sub care traiesc.

Sunt singurii ce se trag din Islam ( Shiit de origine ) dar acorda drepturi egale femeii!!

Isi apara religia, neamul si prietenii cu orice pret......de multe ori ii intrec pe evrei din acest punct de vedere!

Sunt multe de spus sau povestit despre ei.....dar poate o sa deschid un topic acolo la religii!

Regards.....

Sorin.
SORIN
QUOTE (andra_v @ 8 Dec 2006, 10:27 AM)

PESC vine de la pescari, prinde fluturi sau ce??

Sorin.
SORIN
Dedicat celor ce inteleg si alta limba inafara de moldoveneasca hh.gif

http://www.youtube.com/watch?v=-sL54rHPwqA

Sorin.
March
Ce-i cu creierul spalat nu pot baga la cap nimic din acel discurs !!
SORIN
Mai are cateva...merita de vazut pe toate!!

Sorin.

ps. se pare ca si asta e o evreica deghizata hh.gif hh.gif
March
Situatia a devenit foate critica in Liban. Se dau lupte grele intre armata libaneza si palestinieni si alti islamisti in nordul tarii. S-ar putea sa izbucneasca un nou razboi civil ! sad.gif
exergy33
Cu vreo 2-3 saptamini in urma Iranul a dat lui Hasan Nasrullah un "ajutor umanitar" de 2 mil $ (spun gurile rele smile.gif ).
Se observa ca s-au intremat baietii ...
March
In sfarsit o veste buna din Liban. Hezbollahul şiit a luat-o in bot in alegerile generale din aceasta tara !
Marduk
Ai rabdare, pun ei ceva la cale sa destabilizeze "democratia" sustinuta de occidentali.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.