Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Atacurile Din Liban
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
ahmadin
Stirea a fost data de Reuters, nu de aia din suceava, saracii doar au preluat-o, daca ai fi citit mai mult decat titlul ai fi vazut cine a dat stirea.

[/QUOTE]si daca nu mai ai argumente TACI !
ca nu stiu de fapt de ce faci valuri in ape mici ![QUOTE]

Lol, pai alea ce drac sunt? Dar parca te-ai uitat la ele? Daca te-ai fi uitat ai fi vazut ca ministrul apararii din israel a recunoscut ca au folosit bombe cu fosfor : "Guvernul israelian a recunoscut faptul ca a folosit arme cu fosfor alb in razboiul impotriva Hezbollahului. Declaratia a fost facuta de ministrul de stat Jacob Edery, ca raspuns la interpelarea parlamentarei Zahava Gal-On. „Armata israeliana detine munitii cu fosfor in diverse forme. Armata a folosit bombe cu fosfor in timpul razboiului impotriva Hezbollahului"

Voi ce argumente ati adusa ca nu e asa? A, voi nu aveti argumente, voi faceti parte din categoria alora care posteaza off topic pentru a da cu discutia in balarii, am inteles...

Mai puneti mana pe o carte de istorie sa vedeti cum a luat fiinta israelul. Acest stat s-a nascut prin terorism si este mentinut in viata artificial de SUA.
Sunt roman get beget, in ciuda pseudonimului, dar unii dintre voi poate ati fi meritat sa va fi nascut in palestina sa va convingeti de argumente pe pielea vostra....

P.S. : nu sunt clona nimanui, de ce intrebi? Aveti obiceiul sa banati lumea cand nu mai aveti argumente?
SORIN
QUOTE (ahmadin @ 28 Nov 2006, 08:46 PM)

Lol, pai alea ce drac sunt? Dar parca te-ai uitat la ele? Daca te-ai fi uitat ai fi vazut ca ministrul apararii din israel a recunoscut ca au folosit bombe cu fosfor : "Guvernul israelian a recunoscut faptul ca a folosit arme cu fosfor alb in razboiul impotriva Hezbollahului. Declaratia a fost facuta de ministrul de stat Jacob Edery, ca raspuns la interpelarea parlamentarei Zahava Gal-On. „Armata israeliana detine munitii cu fosfor in diverse forme. Armata a folosit bombe cu fosfor in timpul razboiului impotriva Hezbollahului"

Ahmad.....ai acuzat israelul ca au tras cu munitii atomice...asa ca usurel incearca s-o scoti la capat sa nu apari ridicol.

In citatul de sus recunosc israelienii ca au folosit fosfor........si au folosit, folosec si au sa, in viitor! Unde scrie ca e interzis sau e declarat ca crima de razboi?? Sper sa nu-mi citezi iar "Obiectivu di Moldova" care citeaza aiurea pe altii! hh.gif

Voi ce argumente ati adusa ca nu e asa? A, voi nu aveti argumente, voi faceti parte din categoria alora care posteaza off topic pentru a da cu discutia in balarii, am inteles...

Usurel voinicule cu asemenea afirmatii...argumente trebuie sa aduci tu, ca tu ai sarit si atacat, dar prost pregatit si cu surse de informare de doi bani.....sau ai crezut ca in site Libanez ai sa gasesti ca israelienii au aruncat cu bombe pline de Eternity si Dolce&Gabanna?? laugh.gif laugh.gif In rest ai inteles gresit coane...................................

Mai puneti mana pe o carte de istorie sa vedeti cum a luat fiinta israelul.
Ai vazut tu ochisorii tai sau ai citit prin OOOObiectivu de la vale??

Acest stat s-a nascut prin terorism si este mentinut in viata artificial de SUA.
Nu inteleg ce vina au evreii si americanii cu faptul ca pe tine te racaie ceva la ficatei.......ai incercat sa intelegi cauza Urii tale fata de ei?? Sau prin Moldova s-au inmultit moscheele si predicile de immami??

Sunt roman get beget, in ciuda pseudonimului, dar unii dintre voi poate ati fi meritat sa va fi nascut in palestina sa va convingeti de argumente pe pielea vostra....

Coane...si eu sint roman si din cate stiu si ceilalti forumisti la fel. Poate ne spui si noua ce inseamna Balestina?? Asa ca sa stim si noi, dar cerem surse bazate pe real si nu din manuale si citate din ziare de doi bani!! Am un prieten din Balestina care ce a baut si mancat in Romania, n-ai sa visezi nici tu si nici neamul tau sa aveti in viitor........saracul de el hh.gif hh.gif

Aveti obiceiul sa banati lumea cand nu mai aveti argumente?

Nu.....sigur n-ai sa fi banat!! Asta iti spun sigur, dar argumente tu trebuie sa aduci!!

Sorin.
SORIN
Editat...mesaj dublu!

Sorin.
ahmadin
Nu inteleg de ce nu va convin sursele respective. E vorba de reuters, cotidianul, Wayed Madesen Report si altele. De ce ma rog nu sunt credibile? ohmy.gif
Fotografiile de mai sus arta rachete cu incarcatura chimica (gaz toxic pe intelesul tuturor), asa ceva e interzis de conventia de la Geneva. De asemeni au folosit bombe cu fragmentatie, interzise de articolul 51 din conventia de la Geneva. Acuzatiile la adresa israelului au venit chiar de la ONU.
Munitia atomica a fost de asemeni folosita (nu e vorba de bombe atomice clasice asa cum poate inteleg unii).
Este vorba de ADM (atomic demolition munitions) folosita in special pentru distrugeri de proportii (cartiere intregi din beirut au fost transformate in ruina in urma razboiului).

Ahmad.....ai acuzat israelul ca au tras cu munitii atomice...asa ca usurel incearca s-o scoti la capat sa nu apari ridicol.

In citatul de sus recunosc israelienii ca au folosit fosfor........si au folosit, folosec si au sa, in viitor! Unde scrie ca e interzis sau e declarat ca crima de razboi?? Sper sa nu-mi citezi iar "Obiectivu di Moldova" care citeaza aiurea pe altii!

Crima de razboi e atunci cand omori intentionat civili. Israelul a lovit intentionat tinte civile care nu aveau nicio treaba cu hizballah. Oficial Israelul nu a fost in razboi cu Libanul, cu toate astea a distrus infrastructura acestei tari iar in primele zile de razboi ministrul apararii al israelului a spus : "o sa dam ceasurile libanului in urma cu 20 de ani".
Ridicol esti tu cand imi ceri dovezile pe care ti le-am adus deja si te faci ca ploua....

Pentru mai multe informatii despre capacitatile militare ale israelului (pe banii SUA), poti consulta resursa asta..

Nu inteleg ce vina au evreii si americanii cu faptul ca pe tine te racaie ceva la ficatei.......ai incercat sa intelegi cauza Urii tale fata de ei??

Nu e vorba de nicio ura, e vorba de indignare. Pentru niste minciuni sfruntate legate de arme interzise americanii au inceput un razboi care a costat vietile a zeci de mii de civili nevinovati (si mai au si pretentia ca de fapt razboiul i-a ajutat pe irakieni) iar Israelul, care intr-adevar are astfel de arme si le foloseste impotriva civililor unui alt stat, este considerat un model de democratie in orinetul mijlociu. Ce ma scarbeste mai mult este manipularea mass-mediei care prezinta deformat realitatile din zona, adevaratul terorist, Israelul, pozand in victima. Pentru a vedea un studiu de caz, cum este controlata si manipulata de catre evrei informatia in presa americana iti recomand filmul documentar "Pacea, Propaganda si Pamantul Promis . E facut de o agentie media americana.

P.S. : sper ca nu suferi cu inima pentru a putea viziona filmul in conditii optime....
SORIN
Ahmad........propaganda antisemita ascunsa sub numele de anti Israel si atrocitatile fata de boborul Balestinian, e stiuta de mult. Materiale ca cele puse de tine sunt o multime, dar adevarul e altul decat cel pe care il intelegi tu. Pot sa-ti raspund cu tone de asemenea filme care arata exact invers si asta pana pica serverul.......dar sigur n-ai sa te misti de pozitia ta.....prea inradacinata e ura ta.

Te-am intrebat si n-ai raspuns....ai vazut tu ochii tai sau doar te informezi de la TV??

Sorin.
ahmadin
Sigur, nu ai voie sa zici nimic rau de israel ca brusc devii antisemit. Nu ai voie sa-ti pui intrebari, mai ales despre holocaust ca poti ajunge la inchisoare pentru rasism. Asta e numai una din metodele prin care evreii manipuleaza opinia publica, mass media si prin ea pe noi toti. Dar nu poti minti o lume intreaga....

Te-am intrebat si n-ai raspuns....ai vazut tu ochii tai sau doar te informezi de la TV??

Daca m-as fi informat doar de la TV as fi crezut, la fel ca multi altii, ca Israelul e un stat care se apara de teroristi iar sharon e un om al pacii, asa cum l-a numit bush. Din fericire mi-a placut istoria si stiu cum a luat nastere statul evreu, am avut si prieteni care au fost pe acolo si chiar am vorbit cu palestinieni.... Fata de unul care se apara cu pietre si unul care ii demoleaza casa si ii impusca familia, nu e greu sa-ti dai seama cine e teroristul. Oare de cate ori ti s-a spus in presa ca teritoriile alea sunt ocupate? Exista rezolutia 242 a ONU care in `67 a cerut israelului sa se retraga din teritorii si nu s-au retras nici pana azi. Ce stat din lume isi mai permite asa ceva fara sa suporte nicio consecinta?
Israelul este un stat terorist, iar daca vrei dovezi nu trebuie sa te obosesti prea mult sa le cauti. Chiar si fara fotografii si marturii de la fata locului, e de ajuns sa cunosti cat de cat istoria moderna, sa vezi cum a luat fiinta acest stat si cum se mentine. Atunci cand un stat ocupa cu forta pamantul unui alt popor, nu trebuie sa-ti spuna nimeni cine e teroristul.... Daca Romania ar fi colonizata cu ..... indieni sa zicem, nicio lege din lume nu imi poate impune mie sa accept sa le dau 3 sferturi din tara pentru a avea un stat al lor iar noua sa ne rama un sfert si sa coabitam pasnic cu ei. La fel s-a intamplat in Palestina, iar rezistenta nu e terorism.
exergy33
ahmadin, nu te supara ... dar in cele scrise de tine simt tonul si patosul cuiva care s-a convertit recent la islam ... sau a celui care a fost prins in cercul vicios al propagandei islamice de extrema dreapta. smile.gif

...Ahmadinejad ar muri de placere citind cele postate de tine aici.

SORIN
QUOTE (ahmadin @ 29 Nov 2006, 10:08 PM)

Din fericire mi-a placut istoria si stiu cum a luat nastere statul evreu, am avut si prieteni care au fost pe acolo si chiar am vorbit cu palestinieni....

Ai avut prieteni care au vazut situatia din "Palestina" sau doar betoanele si betia de rigoare, seara la colturile de strada??

Ai vorbit cu Palestinieni....unde???? In Romania?? Vai de capul lor saracii...i-au lasat teroristii aia de evrei sa treaca de granite?? Cam te contrazici nene hh.gif Vai de capul lor, nu au ce sa manance, n-au cum sa treaca de bariere, dar au ajuns in Romania ca mari bisnitari...probabil au fugit saracii de soarta grea din teritotiile "ocupate"!!

Fata de unul care se apara cu pietre si unul care ii demoleaza casa si ii impusca familia, nu e greu sa-ti dai seama cine e teroristul.

Si unul care se arunca in aer in o discoteca de copii, cum se numeste?? Martir, Shaid sau???????????? Sau unul care trage cu sange rece in o femeie in luna 9 si impusca de la juma de metru cele 4 fetite ale ei ramase fara ajutor...cum se numeste ala?? sad.gif Mai vrei exemple?? cry.gif

Exista rezolutia 242 a ONU care in `67 a cerut israelului sa se retraga din teritorii si nu s-au retras nici pana azi.

Aha...deci arabii tot ataca si cand o iau pe cocoasa, recurg la ONU......Cu ce se mananca asta?? Daca esti fericit ca-ti place istoria...invata-ooooooooooooooooooooooo!

Atunci cand un stat ocupa cu forta pamantul unui alt popor, nu trebuie sa-ti spuna nimeni cine e teroristul....

Probabil ca stii zicala cu Dreaqu.......l-as lasa mama, dar acum nu ma mai lasa el!! Cine-si cauta cu lumanarea si inca nu pricepe nimic...sa nu se planga! Iar cu istoria din zone, poate am sa te invat odata, daca o sa am chef si ai sa dai dovada ca esti in stare sa si intelegi ca nu tot ce zboara e pasare sau MIG-19!

La fel s-a intamplat in Palestina, iar rezistenta nu e terorism.

"Rezistenta" e activa si in Irlanda, Spania si Franta ( asa niste exemple mai de aproape ca sa nu obosesti cu o istorie mai laraga), dar acolo sunt barbati, lupta cu fortele de ordine si nu se arunca in aer in centre civile ca niste lasi.....pt. aia am respect si nu pt. o "rezistenta" ce are ca tinta copii, batrani, femei si civili devil.gif devil.gif

Comprende??

Sorin.
ahmadin
Ai vorbit cu Palestinieni....unde???? In Romania?? Vai de capul lor saracii...i-au lasat teroristii aia de evrei sa treaca de granite?? Cam te contrazici nene  Vai de capul lor, nu au ce sa manance, n-au cum sa treaca de bariere, dar au ajuns in Romania ca mari bisnitari...probabil au fugit saracii de soarta grea din teritotiile "ocupate"!!

Este chiar penibul. De internet ai auzit? tongue.gif De fapt toate argumentele tale se reduc la fraze de genul celei de mai sus. O betie de cuvinte si jigniri de`a valma. Sper ca nu ai facut si spume la gura?

Si unul care se arunca in aer in o discoteca de copii, cum se numeste??

Un disperat.

Sau unul care trage cu sange rece in o femeie in luna 9 si impusca de la juma de metru cele 4 fetite ale ei ramase fara ajutor...cum se numeste ala??

Pai depinde, de nationalitate bag seama....Unii care impusca bebelusi sau maltrateaza copii cum se numesc? Si ca sa nu zici ca nu crezi pana nu vezi, ia de te convinge singur si zi-mi cum se numesc? :

Poate trebuiau sa cheme mai multi sa-i ajute....
user posted image

Presupun ca intelegi ce si-a scris ala pe casca...
user posted image

Copil palestinian impuscat de armata israeliana
user posted image

Un tata indurerat priveste cadavrul fiului sau de numai cateva luni impuscat de armata israeliana, fara comentarii
user posted image

Soldati evrei facandu-si poze (amintiri de povestit nepotilor poate) cu victimele lor
user posted image

Familie de palestinieni evacuati cu forta din satul Yunun in 2002
user posted image

Evreii sunt agresorul, violenta palestinienilor e un raspuns la terorismul evreu. Cine pe lumea asta ar putea sa-i condamne? Daca maine ar veni niste unii sa te dea afara din casa tu ce ai face? Palestinienii au fost dati afara din casa si in locul lor ar venit evreii iar acum bastinasii traiesc in mizerie intr-o puscarie imensa numita Cisiordania si Gaza.
Eu nu vreau sa cred ca esti idot si nu intelegi despre ce e vorba, de aceea ori esti evreu, ori iti iei simbria de la ei. Personal nu ma intereseaza, dar macar las-o mai moale ca nu toti suntem handicapati si putem face singuri diferenta dintre victima si agresor...

Blakut
Indiferent de ce spune lumea, criminali sunt de ambele tabere. Iar daca tu crezi ca o crima justifica o razbunare printr-o crima mai mare... De suferit sufera tot poporul de rand, iar tie, sau altora, care se reped sa tina partea unuia dintre combatanti, iti raman doar imaginile de la liderii de propaganda. Nu cred ca vreunul a avut acces la informatii 100% adevarate, raw, de la fata locului...

Un disperat.

Nimic nu poate justifica asemenea acte, oricat de mult ti-ar placea. Poate unii se simt disperati de argumentele (sau non-argumentele tale) pe forum. Ar fi ok sa te caute si sa iti omoare familia? nu cred... Daca maine ungurii se simt disperati la ei acolo, si iti arunca in aer prietenii, sau romanii le fac asta ungurilor, iti mai pasa tie de cine are dreptate, cand iti mor prietenii si familia? Nu cred...

PS: primele doua poze, aia cu soldatii si aia cu born to kill... pai daca asa usor te lasi convins...copiii mor peste tot. Si de o parte si de alta, imi spui tu mie ca unii erau mai vinovati decat altii?

exergy33
Atrocitatile se comit de ambele parti ... asta e o realitate pe care nu o poate contesta nimeni.
In toata povestea asta cel mai trist este faptul ca o parte , destul de numeroasa, a musulmanilor de rind se lasa manipulati de gruparile extremiste.
Azi am citit un articol in The Jerusalem Post ...

It is astonishing that so many intelligent people could seriously espouse such an obvious falsehood. Do they really believe that Sunni Muslims and Shi'ite Muslims - whose views on Israel are identical - are slaughtering each other in Iraq because of the Israeli-Palestinian conflict? Or that anti-Syrian politicians in Lebanon - who are no less anti-Israel than the pro-Syrian sort - are being assassinated by Syria and threatened with a coup by Hizbullah because of the Israeli-Palestinian conflict?

That Arab Muslims are committing genocide against black Muslims in Sudan because of the Israeli-Palestinian conflict?

That Taliban Muslims are murdering non-Taliban Muslims in Afghanistan because of the Israeli-Palestinian conflict?
actionmedia
QUOTE (ahmadin @ 28 Nov 2006, 02:47 PM)
Armata israeliana incarcand rachete cu munitie atomica.

user posted image

Am si eu o intrebare. Dupa ce iti dai seama ca alea sunt "rachete cu munitie atomica"? Eu am tot incercat sa vad un inciciu in acea poza si nu am reusit. Poate ne lamuresti tu.
ahmadin
Indiferent de ce spune lumea, criminali sunt de ambele tabere.

E adevarat, diferenta e ca palestinienii au organizatii de rezistenta care mai comit si acte teroriste din cand in cand, pe cand Israelul practica terorismul de stat si e o diferenta foarte mare. Atacurile palestiniene sunt doar un raspuns la cele israeliene si nu au niciodata amploare celor israelinene si nu fac acelasi numar de victime.

Iar daca tu crezi ca o crima justifica o razbunare printr-o crima mai mare

Tocmai ca nu justifica, evreii sunt cei care dupa fiecare atentat al arabilor, darama casa familiei atentatorului si mai impusca cativa palestinieni. Faptul asta nu face decat sa creasca randurile "teroristilor". In Israel observatorii ONU sunt primiti dupa bunul plac al autoritatilor, de exemplu in tabara de la Jenin stiu ca nu au fost lasati multa vreme sa intre.

Exergy ce relevanta are acel articol cu ce vorbeam noi? blink.gif

Si de o parte si de alta, imi spui tu mie ca unii erau mai vinovati decat altii?

Daca unu iti intra in casa si-ti omoara familie si tu ii dai in cap, inseamna ca amandoi sunteti niste criminali? mad.gif

primele doua poze, aia cu soldatii si aia cu born to kill... pai daca asa usor te lasi convins...copiii mor peste tot.

Mor peste tot gauriti de gloante? Si cum adica te lasi asa de usor convins? Adica nu ar trebui sa cred ca au filmat agentiile de presa pana nu vad cu ochii mei? Pai dupa logica ta nu cred ca in al doilea razboi a existat un holocaust pentru ca eu personal nu am vazut niciun lagar si niciun evreu omorat de nemti nu?
Esti tare....
ahmadin
Am si eu o intrebare. Dupa ce iti dai seama ca alea sunt "rachete cu munitie atomica"? Eu am tot incercat sa vad un inciciu in acea poza si nu am reusit. Poate ne lamuresti tu.

Aia din poza e o arma chimica, de asemeni interzisa, scuze pt titlul pus aiurea.
actionmedia
QUOTE (ahmadin @ 30 Nov 2006, 02:46 PM)

Aia din poza e o arma chimica, de asemeni interzisa, scuze pt titlul pus aiurea.

Si dupa ce iti dai seama ca este o arma chimica interzisa?
ahmadin
Toate armele chimice sunt interzise tocmai pentru ca afecteaza populatia civila, nu doar pe combatanti. La fel bombele cu fragmentatie.
Citeste mai multe aici.

Israelul le-a folosit atat in Gaza cat si Liban. La fel Irakul le-a folosit in razboiul cu Iranul si impotriva kurzilor, coincidenta sau nu, pe vremea aceea Irakul era sprijinit de SUA la fel cum este si Israelul astazi.....
SORIN
Ahmad....vorbesti de unul singur chiar daca ai impresia ca raspunzi cuiva sad.gif

actionmedia te-a intrebat:

Si dupa ce iti dai seama ca este o arma chimica interzisa? si ce ai raspuns hh.gif hh.gif

Israelul le-a folosit atat in Gaza cat si Liban.
Zau? Ai vazut tu ochisorii tai ce n-au vazut expertii de la ONU??

lasa vrajeala coane, ca nu tine mwah1.gif

Sorin.
March
QUOTE (ahmadin @ 30 Nov 2006, 09:09 PM)
Toate armele chimice sunt interzise tocmai pentru ca afecteaza populatia civila, nu doar pe combatanti. La fel bombele cu fragmentatie.
Citeste mai multe aici.

Israelul le-a folosit atat in Gaza cat si Liban. La fel Irakul le-a folosit in razboiul cu Iranul si impotriva kurzilor, coincidenta sau nu, pe vremea aceea Irakul era sprijinit de SUA la fel cum este si Israelul astazi.....

Da' ocserv ca ai misiune mare pe aici laugh.gif Ceva ce n-a aparut in presa nu stii ?

Hamdulilah
SORIN
Da sa nu zici ca nu progreseaza Mahmud.......de o"Obiectivu" di Suceava, a trecut la Gardianul care spune si mai nimc rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Esti tare Mahmud mwah1.gif Ana behabek thumb_yello.gif

Sorin.
ahmadin
Ahmad....vorbesti de unul singur chiar daca ai impresia ca raspunzi cuiva 

actionmedia te-a intrebat:

Si dupa ce iti dai seama ca este o arma chimica interzisa? si ce ai raspuns

Si i-am raspuns ca toate armele chimice sunt interzise pentru ca afecteaza zone locuite de civili. Ai probleme cu vederea?

Da sa nu zici ca nu progreseaza Mahmud.......de o"Obiectivu" di Suceava, a trecut la Gardianul care spune si mai nimc

Pe cand tu spui o multime de lucruri si vii cu argumente foarte solide care sa-ti sustina...ce naiba sa-ti sustina ca te-ai purtat ca un elev distrat care chicoteste in ultima banca, nu ai legat 2 fraze coerente. Daca nu ai ceva de spus legat de subiect taci din gura.
Stai jos, 2!

SORIN
Mahmud.....mai citeste ce te-a intrebat actionmedia si ce ai raspuns tu rofl.gif rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Stii, e o vorba pe arabeste care zice: kol calb bigi iomo mwah1.gif

Sorin.
exergy33
QUOTE (ahmadin @ 30 Nov 2006, 04:52 PM)

Exergy ce relevanta are acel articol cu ce vorbeam noi? blink.gif

Tu ai deviat discutiile ... de la atacurile din Liban spre rezistenta palestiniana.
Am vrut sa spun ca mai mereu se cauta o scuza la toate actele reprobabile comise de musulmanii extremisti , tocmai prin prisma problemei palestiniene .
In acel articol se puncta foarte bine acest aspect . smile.gif

Ulterior chiar tu ai afirmat :
E adevarat, diferenta e ca palestinienii au organizatii de rezistenta care mai comit si acte teroriste din cand in cand, pe cand Israelul practica terorismul de stat si e o diferenta foarte mare. Atacurile palestiniene sunt doar un raspuns la cele israeliene si nu au niciodata amploare celor israelinene si nu fac acelasi numar de victime.

... sublinierea in rosu imi apartine.

Persisti intr-o grava eroare pentru ca nu ti-e clar ce inseamna miscare e rezistenta si ce inseamna act de terorism .
Imi permit sa-ti spun ca nici arabii moderati nu privesc cu ochi buni , si nici nu sprijina in vreun fel,acest tip de organizatii ... desi ele au obiceiul de a-si face rost de fonduri prin aplicarea de metode mafiote sau prin aplicarea de santaj.
Mai clar ... i se spune verde in fata omului ca daca nu contribuie cu bani i se poate intimpla sa-i ia foc fabrica sau magazinul , sa dea molima prin animalele pe care le are la ferma , sau sa explodeze cauciucul masinii sotiei sau copiilor atunci cind pleaca la facultate ,la cumparaturi...

Sau poate crezi ca a pune o bomba intr-un autobuz israelian care transporta niste eleve de scoala generala se incadreaza la categoria miscare de rezistenta ???

Damnatius
ahmadin, eu o sa fiu mai direct, ca sa nu te mai poti ascunde atat dupa formularea intrebarii:

Dupa ce indicii iti dai seama ca acelea sunt ARME CHIMICE?

Nu ma intereseaza daca sunt interzise sau nu. Vreau doar sa stiu cum le-ai identificat ca fiind ARME CHIMICE. De unde e luata poza?

SORIN
Se documenteaza din doua site-uri islamice....radioislam si alsaher! Iar din pozele de pe aceasta pagina, doar in una reiese ca sunt soldati Israelieni...in rest abureala.

Sorin.
March
Mai oameni buni lasati-l ( sau de ce nu , lasati-o ?! unsure.gif ) sa-si termine misunea ! tongue.gif Noi sa ne gandim la sarbatorile de iarna care bat la usa ! smile.gif
SORIN
Beirutul e luat cu asalt azi din nou...dar de data asta de Shiiti si nu de Israelieni!

http://english.aljazeera.net/NR/exeres/3CA...DF76ECA00C5.htm

Interesant cine e dusmanul acestei tari sad.gif

Sorin.
ahmadin
Persisti intr-o grava eroare pentru ca nu ti-e clar ce inseamna miscare e rezistenta si ce inseamna act de terorism .
Imi permit sa-ti spun ca nici arabii moderati nu privesc cu ochi buni , si nici nu sprijina in vreun fel,acest tip de organizatii ... desi ele au obiceiul de a-si face rost de fonduri prin aplicarea de metode mafiote sau prin aplicarea de santaj.

Stiu lucrurile astea dar nu au nicio relevanta, nu e o scuza pentru ceea ce fac evreii. Israelul a dat nastere indirect gruparilor astea, in plus multe din ele au o baza foarte larga de acoperire, nu uita ca Hamas a castigat alegerile. Ti-am mai zis, daca romania ar fi ocupata de un alt popor si romanii ar fi expropriati cu forta, nu ti s-ar parea normal sa ripostezi?

Israelul intretine acest grupari, cand un atentator se arunca in aer, evreii vin si-i darama casa, ba mai si impusca pe cate unii. Aceste acte ale Israelului nu fac decat sa ingroase numarul atentatorilor kamikaze....

Sau poate crezi ca a pune o bomba intr-un autobuz israelian care transporta niste eleve de scoala generala se incadreaza la categoria miscare de rezistenta ???

Daca a fost pusa ca un raspuns la crimele armatei israeliene, da se incadreaza in rezistenta. Nu poti sa le ceri sa respecte legile internationale cand Israelul le calaca in picioare, fac si ei ce pot.... Atata timp cat Israelul se afla ilegal pe teritoriile palestiniene de 40 de ani, Israelul nu se apara. Un hot care intra in casa cuiva si il omoara nu poate sa spuna ca a fost in legitima aparare...

Dupa ce indicii iti dai seama ca acelea sunt ARME CHIMICE?

Cum adica? Asa le-a catalogat un expert militar american dupa ce a vazut fotografiile, uite aici, citeste.

Beirutul e luat cu asalt azi din nou...dar de data asta de Shiiti si nu de Israelieni!

Care Shiiti sunt 60% din populatia Libanului si participa la viata politica. Organizeaza un miting de protest, sau poate nu au voie? Esti penibil stimabile....

Interesant cine e dusmanul acestei tari

Israelul e dusmanul tuturor libanezilor, indiferent de religie. Israelul vrea sa se intanda de la Nil la Eufrat asa cum scrie in Biblie. Ceea ce le scapa lor e faptul ca omenirea a iesit acum 2000 de ani de sub legea veche si ei au pierdut statutul de popor al lui Dumnezeu. Unde mai pui ca "evreii" de azi nici macar nu sunt evrei adevarati iar nu stramosii lor au plecat din palestina acum 2000 de ani ci stramosii lor au plecat din Caucaz acum 1200 de ani jamie.gif

exergy33
"evreii" de azi nici macar nu sunt evrei adevarati iar nu stramosii lor au plecat din palestina acum 2000 de ani ci stramosii lor au plecat din Caucaz acum 1200 de ani 

... daca nu vrei ca afirmatia asta sa ajunga la perlele hanului , pentru ca pescuitori de perle sint destui pe aici smile.gif , ... incearca sa explici ce ai vrut sa spui smile.gif.

Nu am inteles unde vrei sa bati .
Te referi cumva la khazari ?!

SORIN
QUOTE (ahmadin @ 1 Dec 2006, 02:48 PM)

Cum adica? Asa le-a catalogat un expert militar american dupa ce a vazut fotografiile, uite aici, citeste.

Zau? rofl.gif rofl.gif Care expert?? hh.gif hh.gif Cum ii zice?? cry.gif cry.gif

Kulo dunia zail hiara..........

Sorin.
SORIN
QUOTE (exergy33 @ 1 Dec 2006, 02:57 PM)

... daca nu vrei ca afirmatia asta sa ajunga la perlele hanului , pentru ca pescuitori de perle sint destui pe aici  smile.gif , ... incearca sa explici ce ai vrut sa spui smile.gif.

Nu are cum sa ajunga la perle.....el insusi de o "berla" rofl.gif rofl.gif

In curand o sa inceapa cu Brotocoalele....................

Sorin.
March
QUOTE (exergy33 @ 1 Dec 2006, 03:57 PM)
"evreii" de azi nici macar nu sunt evrei adevarati iar nu stramosii lor au plecat din palestina acum 2000 de ani ci stramosii lor au plecat din Caucaz acum 1200 de ani 

... daca nu vrei ca afirmatia asta sa ajunga la perlele hanului , pentru ca pescuitori de perle sint destui pe aici smile.gif , ... incearca sa explici ce ai vrut sa spui smile.gif.

La ghiveciul pe care incearca sa ni-l serveasca aici, merge si chestia asta cu Khazarii !! biggrin.gif
SORIN
rofl.gif rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Din pacate multi servesc din acest "ghiveci" si se intoxica sad.gif

Oricum sa revenim on-topic si sa-l ignoram ca nu el e vinovat......doar aia care l-au trimis in misiune dar nu i-au dat destule "bombe" inafara de cateva site-uri de doi bani....e tare faza cu expertu american rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Dupa parerea mea...singurul care poate face ordine in Liban e Walid Jumblatt care din pacate prefera sa stea pe tusa!!

Dar sa vedeti distractie cand il calca cineva pe coada.......................

Sorin.

ps. Mahmud...inca astept numele expertului!
Blakut
Daca a fost pusa ca un raspuns la crimele armatei israeliene, da se incadreaza in rezistenta. Nu poti sa le ceri sa respecte legile internationale cand Israelul le calaca in picioare, fac si ei ce pot.... Atata timp cat Israelul se afla ilegal pe teritoriile palestiniene de 40 de ani, Israelul nu se apara. Un hot care intra in casa cuiva si il omoara nu poate sa spuna ca a fost in legitima aparare...

Pai atunci, scuza-ma ca iti zic, dar nu esti cu toate acasa... Din moment ce tu in mod deschis sprijini omorarea de civili nevinonvati, copiii si femei, de orice parte a taberei ar fi ei, consider ca ar fi mai bine sa parasesti discutia... Nu cred ca unui copil ucis de o bomba ii pasa daca statul in care traieste a atacat pe drept sau pe nedrept pe altcineva.

sraelul intretine acest grupari, cand un atentator se arunca in aer, evreii vin si-i darama casa, ba mai si impusca pe cate unii.

Chestia asta are ca scop descurajarea atentatorului: lui i se promite ca daca se arunca in aer familia lui va trai bine. Dupa un asemenea episod, orice atentator sinucigas poate fi sigur ca familia lui va trebui sa isi caute alta casa sau sa moara.

Deja ai trecut de la a aduce argumente in favoarea ilegimitatii Israelului in a aduce argumente in favoarea crimei. Asta, oriunde se intampla, si sub orice pretext, crima ramane - si de o parte, si de alta a taberei.

ahmadin

Evident. Si nu numai la ei. Evreii de azi sunt un conglomerat de rase si popoare in care evreii semiti autentici sunt in minoritate.

Pai atunci, scuza-ma ca iti zic, dar nu esti cu toate acasa... Din moment ce tu in mod deschis sprijini omorarea de civili nevinonvati, copiii si femei, de orice parte a taberei ar fi ei, consider ca ar fi mai bine sa parasesti discutia... Nu cred ca unui copil ucis de o bomba ii pasa daca statul in care traieste a atacat pe drept sau pe nedrept pe altcineva.

E adevarat si nu, nu ii sprijin pe cei care comit astfel de acte, dar ii inteleg mai usor pe palestinienii care fac asta decat pe evrei. Dar nu inseamna ca sunt de acord cu ei. Insa principalul vinovat de toate aceste tregedii e israelul si nu putini sunt evreii care vad asta si se desolidarizeaza de acest stat terorist :

user posted image

user posted image

Nu poti sa umilesti zilnic mii de oameni nelasandu-i sa circule liber, sa le faci perchizitii, sa-i bruschezi, sa le invadezi casele si sa te astepti sa te mai si iubeasca...

Chestia asta are ca scop descurajarea atentatorului: lui i se promite ca daca se arunca in aer familia lui va trai bine. Dupa un asemenea episod, orice atentator sinucigas poate fi sigur ca familia lui va trebui sa isi caute alta casa sau sa moara.

Esti chiar atat de sigur? Te intreb, pentru ca realitatea arata cu totul altfel. Aceste acte cresc ura fata de Israel si nu putine sunt cazurile in care fratele sau mama atentatorului, ulterior comit si ei un atentat kamikaze. Omul care nu mai are nimic de pierdut e instare de orice....

Asta, oriunde se intampla, si sub orice pretext, crima ramane - si de o parte, si de alta a taberei.

Sunt de acord. Dar Israelul nu poate sa invadeze pamantul altcuiva si pe urma sa se mai plaga de atentate. Ei au inceput totul. Sa respecte deciziile ONU, sa se retraga din teritoriile ocupate, sa-si darame coloniile instalate ilegal in Teritorii, sa inceteze violentele gratuite si pe urma poate fi privit ca un partener de dialog.

Personal doresc ca Israelul sa existe alaturi de Palestina, nu de alta dar daca ar disparea acest stat, toti evreii se vor intoarce de unde au venit, deci si in Romania si nu vreau asa concetateni...Daca Israelul continua sa se poarte ca un stat terorist nu prea ii vad viitorul, SUA nu-l va putea apara la infinit, Iranul isi va face atomica, deja multi evrei au inceput sa plece din Israel dupa ce au vazut ca nu e chiar "pamantul promis".....

Sorin nu mai imi cere sa-ti raspund la posturile alea tampite pentru ca nu meriti niciun raspuns. Ai dovedit cu varf si indesat ca ori esti partizan ori esti batut in cap de` a binelea si nu vezi padurea din cauza copacilor. In amble cazuri, cred ca ti-am acordat prea multa atentie decat meriti.

March
QUOTE (ahmadin @ 1 Dec 2006, 06:52 PM)

Evreii de azi sunt un conglomerat de rase si popoare in care evreii semiti autentici sunt in minoritate.(...)

Personal doresc ca Israelul sa existe alaturi de Palestina, nu de alta dar daca ar disparea acest stat, toti evreii se vor intoarce de unde au venit, deci si in Romania si nu vreau asa concetateni..

Io zic sa te cari de aici ! mad.gif Aici nu-i un Forum unde sa faci tu propaganda ( cu iz nazist !) pentru grupurile de teroristi devil.gif , propaganda contra Statului Israel si unde sa-ti manifesti ura contra evreilor !

Alo, cine modereaza acest topic ? N-aveti nimic de spus la avalansa asta de slogane si invective caracteristice gruparilor teroriste ? Si v-as sugera sa verificati contul acestui propagandist pentru ca s-ar putea sa fie o clona a cuiva care pe la inceputul acestui topic se exprima oarecum asemanator , ca de exemplu :

Pentru ca evreii si-au adus aminte ca frecau menta prin Ierusalim acum jde mii de ani, si-au tras stat in mijlocul arabilor, i-au marginalizat pe palestieni, vai mama lor, in fasii si enclave, pentru ca arabii nu iubesc miorita si daca le-ai luat casa si pamantul s-arunca cu tot cu tine in aer, a inceput o bulibasala in care israelienii, sustinuti masiv de impertinenta americana, de ce oare , replica la actele de terorism arabe intr-un mod TERORIST, ucigand mai multi copii arabi sa mentina echilibrul demografic. . Atacurile unei armate supertehnologizate intr-un conflict asimetric sunt TERORISTE......

STATUL TERORIST EVREU macelareste copiii libanezi. SUA SPRIJINA TERORISMUL dupa tot tam-tamul mediatic pentru doua turnuri. ....
SORIN
Mahmud!!

Ai vazut tu ochisorii tai atrocitatile si crimele evreilor?? Unde screi ca acel copilas din pozele tale a fost impuscat de Israel?
Ai vazut tu semnat pe glont semnatura lui Itzic?

Mahmud, kalb iben kalb....... Nu am inteles exact care e expertul ala American hh.gif hh.gif

Sorin nu mai imi cere sa-ti raspund la posturile alea tampite pentru ca nu meriti niciun raspuns. Ai dovedit cu varf si indesat ca ori esti partizan ori esti batut in cap de` a binelea si nu vezi padurea din cauza copacilor. In amble cazuri, cred ca ti-am acordat prea multa atentie decat meriti.

Aha.....nu mai argumente sau aia care te-au trimis pe aici te-au lasat in spate hh.gif hh.gif hh.gif

mwah1.gif Sorin.

ps. Cand treci la injuraturi??
ahmadin
Io zic sa te cari de aici !  Aici nu-i un Forum unde sa faci tu propaganda ( cu iz nazist !) pentru grupurile de teroristi  , propaganda contra Statului Israel si unde sa-ti manifesti ura contra evreilor !

Sigur, daca spui ca arabii sunt teroristi esti considerat democrat, daca cumva vorbesti de atrocitatile comise de Israel esti considerat nazist. Logica de fier.... Poate pentru tine si erveii din pozele de mai sus sunt tot nazisti biggrin.gif
Nu sunt clona nimanui, puteti verifica tongue.gif

Oricum mi-e clar ca nu am cu cine sa port o discutie civilizata si nu vreau sa ma cobor la nivelul unuia dintre useri care ma intreaba cand am de gand sa-l injur (o fi masochist saracu si asta o cauta de cand a inceput sa posteze iar eu nu am inteles blink.gif )

Ramaneti cu bine si cu mintea odihnita, ProTv gandeste pentru voi. Poate pozele sunt mai potrivite nivelului vostru de intelegere.

O istorie rezumata a conflictului arabo-israelian:
user posted image

Si "jandarmul lumii", JEWUSA:
user posted image

Noapte buna!
exergy33
QUOTE (March @ 1 Dec 2006, 05:32 PM)
La  ghiveciul pe care incearca sa ni-l serveasca aici, merge si chestia asta cu Khazarii !! biggrin.gif

you got the point smile.gif .

de la ahmadin citire :
Evident. Si nu numai la ei. Evreii de azi sunt un conglomerat de rase si popoare in care evreii semiti autentici sunt in minoritate.

Ori eu am probleme grave cu istoria , ori tu ahmadin ai confundat forumul asta cu unul de science fiction.

Da , problema palestiana exista . Nu o contest . Si e drepul palestinienilor sa aiba o tara a lor . Iar istoria spune ca pe un acelasi teritoriu ei au convietuit impreuna . Si probabil vor fi nevoiti sa ajunga la un consens pe viitor ... si nu impartirea Ierusalimului este solutia.
Dar intre acest aspect , si acela de a face afirmatii 'abracadrabrante' cu privire la istorie , politica , experti ONU , etc ... e o cale foarte lunga .
ahmadin
Ori eu am probleme grave cu istoria , ori tu ahmadin ai confundat forumul asta cu unul de science fiction.

Da , problema palestiana exista . Nu o contest . Si e drepul palestinienilor sa aiba o tara a lor . Iar istoria spune ca pe un acelasi teritoriu ei au convietuit impreuna . Si probabil vor fi nevoiti sa ajunga la un consens pe viitor ... si nu impartirea Ierusalimului este solutia.
Dar intre acest aspect , si acela de a face afirmatii 'abracadrabrante' cu privire la istorie , politica , experti ONU , etc ... e o cale foarte lunga .

Dream on ppl.

Imi zici si mie de ce "kazarii" sunt o aberatie? Si care impartire a Ierusalimului? Ierusalimul trebuia sa faca parte din viitorul(tot mai indepartat) stat palestinian. Uite cum s-au redus teritoriile palestiniene din `46 pana in 99. Cu verde e palestina, cu alb evreii :

user posted image

Da, ai probleme grave cu istoria...
March
Io credeam ca ti-ai incheiat misunea pe aici si te-ai inapoiat la a ta madrassas ! Sau te-au intors imamii din drum sa-i raspunzi lui exerggy33 ? Roag-o sa-ti de niste bibliografie ref. la OA/OM . Da' s-o citesti pe sest ca altfel te lapideaza sefii madrassas !

Khsaakta sharmuta ! devil.gif
SORIN
QUOTE (ahmadin @ 2 Dec 2006, 01:29 PM)

Imi zici si mie de ce "kazarii" sunt o aberatie? Si care impartire a Ierusalimului? Ierusalimul trebuia sa faca parte din viitorul(tot mai indepartat) stat palestinian. Uite cum s-au redus teritoriile palestiniene din `46 pana in 99. Cu verde e palestina, cu alb evreii :

user posted image

Ce teritorii Balestiniene Mahmud?? Ai auzit tu statul Balestina?? Poate imi si mie de cine a fost condus? Care i-a fost Capitala?

In legatura ca hartile tale....cu verde poate a fost odata, dar albul sigur o sa se mentina pe veci! Se pare ca aveti de alege in una din doua variante.....sau va bagati mintile in cap si sa incepeti sa fiti oameni, sau varianta de a va arunca in aer singuri!

Sorin.

ps. pana in 47' cand a fost proclamat statul Israel, de cine apartinea Balestina ??
SORIN
Mahmud...am uitat sa te intreb din nou....cum zici ca-l cheama pe expertu ala American? hh.gif hh.gif

Sorin.
March
QUOTE (SORIN @ 2 Dec 2006, 05:45 PM)
Mahmud...am uitat sa te intreb din nou....cum zici ca-l cheama pe expertu ala American? hh.gif hh.gif

Sorin.

Poate era rus mai Sorine biggrin.gif Si n-are voie sa-i divulge numele ! tongue.gif
exergy33
QUOTE (ahmadin @ 2 Dec 2006, 03:59 PM)

Dream on ppl.

Da, ai probleme grave cu istoria...

Daca tu ai constat ca eu am probleme grave cu istoria , atunci explica si tu afirmatia pe care ai facut-o in unul din posturile anterioare :

Daca stramosii lor nu au plecat din Israel acum 2000 de ani ... cum poti sa afirmi ca stramosii lor au plecat din Caucaz acum 1200 de ani ?!!!
In perioada asta lipsa de 800 de ani , stramosii evreilor unde au locuit ?
Asa cum faci tu propozitiile astea care exceleaza in logica , se subintelege ca poporul evreu s-a nascut pe undeva prin Caucaz ... si de acolo a emigrat.

In alta ordine de idei ... de ce au emigrat evreii ?
De buna voie ? ... sau au fost fortati in exil? ... in exod?
De fapt unde este tara lor , in conceptia ta ?
Erau evreii un popor migrator?
Daca da , atunci ce cauta toata vestigiile istorice de cult mozaic , ridicate inainte de Hristos tocmai pe pamintul pe care si azi si-l revendica ?
... Tara Galileii , Tara Canaanului ... cui au apartinut ele ?
De ce cel mai vechi oras din lume , Ierihon/Jericho , este situat in Cisiordania ? Cine l-a cladit in urma cu 9000 de ani ?

Ceea ce nu inteleg eu este faptul ca tu contesti 'puritatea' etnica a evreilor ... atunci cum iti explici faptul ca au reusit sa-si pastreze o unitate etnica si religioasa ... chiar asa risipiti pe 4 continente ?
Ce ii tine pe ei impreuna ?

Si de fapt ce inseamna numele Palestina/Filistine , si cine l-a mentionat pentru prima data ?

Regionimul Palestina provine din etnonimul filisteni, atribuit unei populaţii de origine indo-europeană, stabilită între secolele XIII-XI a. Chr. pe coasta sud-estică a Mării Mediterane. Izvoarele egiptene au înregistrat acest popor sub numele "prst", cele biblic ebraice sub denumirea "plšty" (ebraic: פְלִשְׁתִּים / pelištīm), din care a derivat în greaca veche "παλαιστινη" şi în latină "palaestina". Termenul Παλαιστινη a fost utilizat mai întâi de Herodot (ca. 484 - ca. 425 a. Chr.), unde desemna partea sudică a Siriei.

Numele Palestinei provine de la filistinieni ... insa ei erau un popor de origine indo-europeana . Atunci cine sint palestinienii de azi , popor semitic inrudit cu poporul evreu , si vorbitor de limba araba?

Memoria istorică a Vechiului Testament ajunge până în jurul anului 1700 a. Chr., în perioada Patriarhilor Abraham sau Avraam, Iţhac şi Iacob. Datele oferite de Torah, redactată cu începere din secolul al VII-lea a. Chr. în Ierusalim, nu oferă însă exactitatea necesară unor reconstituiri istorice relevante. Relatarea cu privire la descendenţa lui Abraham din Charran sau Haran (Gen. 12:4,5), conservă amintirea faptului că tribul lui Veniamin reprezenta rămăşiţele unui trib mai numeros care, potrivit „scrisorilor din Mari” (ca. 1720 a. Chr.), trăia în corturi în Mesopotamia de Nord. Izvoare istorice înregistrează în prima jumătate a mileniului al II-lea (ca. 1650 a. Chr.) şi deplasări ale populaţiei hicso, urmată de intemeierea temporară a unui stat. Sub presiunea acestei populaţii se află poate şi deplasarea, în aceeşi perioadă, spre Egipt, a triburilor lui Iosef şi fraţii lui.

La mijlocul secolului al XVI-lea a. Chr., probabil după prăbuşirea autorităţii hicsite, Palestina devine o provinicie egipteană, autoritatea locală fiind exercitată în continuare de elita politică recrutată din rândul canaaniţilor şi a huriţilor. Informaţii detaliate sunt oferite de inscripţiile de la Tell el-Amarna în Egiptul de Mijloc, datate în secolul al XIV-lea (cunoscute sub numele generic „scrisorile de la Amarna”).

Spre mijlocul secolului al XII-lea, după anul 1177 a. Chr., în perioada faraonului Ramses al II-lea, pe teritoriul Canaanului, la sud de Fenicia, se stabilesc filisteni, aşa-numitele "popoare ale mării", de origine indo-europeană. Numele acestui popor se va extinde asupra teritoriului său de locuire, cunoscut ulterior sub denumirea generică Palestina.

Nu stiu ce intelegi tu prin Palestina , dar Palestina nu a fost niciodata un stat autonom ... a fost rind pe rind sub mai multe dominatii ... cea a egiptenilor , a grecilor , a imperiului roman ,a Bizantului , a cruciatilor , a arabilor , a imperiului otoman , a celui britanic ...

Daca rasfoiesti cartile de istorie care descriu perioadele de ocupatie de dupa Hristos , vei constata ca mereu aceste doua etnii , evrei si arabi , sint mentionati ca locuitori ai teritoriilor de azi , inclusiv Cisiordania , fisia Gaza si valea Iordanului .
Cele mai interesante documente sint cele legate de impozite ... in care se vede citi proprietari de pamint, mestesugari , negustori , farmacisti , medici ... de ambele etnii, plateau impozite stapinirii .

Arabi palestieni si evrei erau deopotriva asupriti de aceste imperii .

Palestinienii de azi considera acest pamint tara lor ... la fel si evreii .

Ai facut o afirmatie gratuita cind ai spus ca ...Ierusalimul va trebui sa apartina arabilor palestinieni ... atunci cum ramine cu templul lui Solomon , unul din profetii de baza ai religiei iudaice.

Tot acolo , in Ierusalim , se afla Masjed-ul Aqsa , Aqsa Mosque , المسجد الاقصى , cunoscuta si sub numele de Qods-e Sharif , cel mai important loc sfint al arabilor , dupa Mecca .
O mare parte din problemele legate de 'problema' palestiniana si de Intifada pleaca tocmai de aici . E evident faptul ca statul israelian nu va putea sa treaca cu vederea dreptul palestinienilor de a a vea acest loc sfint .

Situatia e mult mai complicata decit lasa sa se intrevada o auditie de citeva minute la buletinul de stiri . smile.gif

March
Ahmad,
Aantaalafi ? Sau pe matali te intereseaza numai Coranul citit pe diagonala terorista ?
Io nu zic ca israelienii n-au si ei teroristii lor. Dar stii care e diferenta ? Ei ii baga imediat la puscarie cand e cazul si fara menajamente !! Io zic sa-i lasi pe hizballahi sau hamasi si sa-l urmezi pe Abu Abbas ! Ca poate iese ceva pana la urma ! Fi baiat sau fata cu picerele pe pamant . Chiar si ala palestinian despre care spui .

Saaalam alecum / Shalom

pese : esti naiv/a , ca sa nu zic prostanac/a ! Io cu exergy33 am avut adeseori discutii tari, dar niciodata n-am afirmat ca ar avea probleme grave cu istoria !
ahmadin
Daca tu ai constat ca eu am probleme grave cu istoria , atunci explica si tu afirmatia pe care ai facut-o in unul din posturile anterioare :

Ok, le luam pe rand, evreii au plecat din palestina (pentru a cata oara) in anul 70 dupa ce Vespasian le-a infrant rascoala, a daramat templul si Ierusalimul si i-a alungat de acolo. Acestia care au pleca erau evreii adevarati, evrei semiti, cunoscuti mai tarziu ca evreii safarzi. In secolul 8, parca anul 741, nu sunt sigur exact, kazarii, un popor turcic din Caucaz, se convertesc in masa la iudaism. Ei vor da nastere evreilor askenazi. Si azi exista in Caucaz "evrei" care vorbesc o limba turcica. Dupa ce statul kazarilor a fost distrus de rusi, kazarii jidoviti au pornit spre vest dand nastere comunitatilor de evrei din rusia, polonia, ucraina, ungaria, germania, etc. La fel s-a intamplat si cu "evreii" din Etiopia, triburi etiopiene convertite la iudaism. Evrerii sefarzi, cei autentici s-au asezat cu precadere in califatul arab si spania, ei au fost depasiti numeric de popoarele convertite la iudaism astfel incat, azi, ei reprezinta doar un mic procent din lumea evreiasca. Iti recomand carte lui Arthur Kostler, "Al XIII lea trib, Khazarii", el insusi evreu khazar.

Palestinienii sunt bastinasi arabizati. Adica vechii filisteni (filistenii erau ei insisi un conglomerat de greci si semiti) si alte neamuri, inclusiv evrei convertiti la crestinism care odata cu intinderea califatului arab s-au arabit, multi trecand si la mahomedanism, altii ramanand crestini, la fel cum s-a intamplat cu egiptenii sau sirienii.

De ce cel mai vechi oras din lume , Ierihon/Jericho , este situat in Cisiordania ? Cine l-a cladit in urma cu 9000 de ani ?

Popualtiile semitice din Canaan au construit Ierihonul cu mult inainte de venirea evreilor, dar nu are nicio relevanta, poate doar aceea a superficialitatii cunostintelor tale istorice.

O mare parte din problemele legate de 'problema' palestiniana si de Intifada pleaca tocmai de aici . E evident faptul ca statul israelian nu va putea sa treaca cu vederea dreptul palestinienilor de a a vea acest loc sfint .

Nu mai era nicio problema daca se respecta planul ONU, in acel plan Ierusalimul urma sa devina capitala Palestinei si era inclus in acel viitor stat (vezi hartile atasate).

... Tara Galileii , Tara Canaanului ... cui au apartinut ele ?

Au apartinut multor state, dar ca sa nu o mai lungesc inutil te-as intreba ce ar fi daca maine ungurii ne-ar cere Transilvania si Severinul pentru ca acum 800 de ani faceau parte din statul maghiar? Sau daca fiecare si-ar revendica posesiunile care o data in istorie le-au apartinut. Evreii de azi, peste 70%, nu sunt urmasii evreilor antici, timp de 2000 de ani in palestina erau tot atatia evrei cati sasi in ardeal astazi. Desi Palestina avea o alta identitate, un alt grup etnic dominant, era altceva. Si pentru cultura ta generala sionistii nu s-au gandit doar la Palestina, au luat in calcul si alte varianta, cum ar fi o portinune din Argentia sau insula Madagascar, ulterior s-au hotarat asupra Palestinei. Bine ca nu s-au hotarat asupra Romaniei....

Aantaalafi ? Sau pe matali te intereseaza numai Coranul citit pe diagonala terorista ?
Io nu zic ca israelienii n-au si ei teroristii lor. Dar stii care e diferenta ? Ei ii baga imediat la puscarie cand e cazul si fara menajamente !!

Nu, ei ii fac premieri si oameni de stat. Nu stii cine e Ariel Sharon si cu ce se ocupa acum 40 de ani?
De grupul Stern ai auzit?
Mai toti comandantii acestor comandouri israeliene care se ocupau cu masacrarea si alungarea arabilor si englezilor din Palestina in anii `40 au deveni oameni de stat si chiar prim-ministri. Si cum sa fie un stat condus de teroristi, altfel decat un stat terorist?

Io zic sa-i lasi pe hizballahi sau hamasi si sa-l urmezi pe Abu Abbas ! Ca poate iese ceva pana la urma ! Fi baiat sau fata cu picerele pe pamant . Chiar si ala palestinian despre care spui .

Ti-am mai zis ca sunt roman 100% si crestin-ortodox.....

Io cu exergy33 am avut adeseori discutii tari, dar niciodata n-am afirmat ca ar avea probleme grave cu istoria !

Pai daca stii tot atata istorie cat stie si ea... tongue.gif
SORIN
Mahmud......ce ai scris mai sus nici ghiveci nu se poate numi!!

Probabil ca ai vazut prea multe filme si le incurci rau de tot hh.gif hh.gif

Palestinienii sunt bastinasi arabizati.

Cum adica??? Poate explici ce inseamna arabizati laugh.gif

Adica vechii filisteni (filistenii erau ei insisi un conglomerat de greci si semiti) si alte neamuri, inclusiv evrei convertiti la crestinism care odata cu intinderea califatului arab s-au arabit, multi trecand si la mahomedanism, altii ramanand crestini, la fel cum s-a intamplat cu egiptenii sau sirienii.

Deci egiptenii si sirienii sunt sau au fost crestini?? Ce e ala califatul arab? blink.gif s-au arabit rofl.gif rofl.gif

Nu mai era nicio problema daca se respecta planul ONU, in acel plan Ierusalimul urma sa devina capitala Palestinei si era inclus in acel viitor stat (vezi hartile atasate).

Hartile atasate nu fac doi bani.......ia spune de cate ori apare Jerusalem in Coran???

Si pentru cultura ta generala sionistii nu s-au gandit doar la Palestina, au luat in calcul si alte varianta, cum ar fi o portinune din Argentia sau insula Madagascar, ulterior s-au hotarat asupra Palestinei.

Asta scrie in manualul tau de istorie?? De uganda ai auzit??

De grupul Stern ai auzit?

Grupul lui Stern avea un nume??

Sorin.

ps. au ramas trei intrebari deschise la care nu raspunzi:

1. Ai vazut tu cu ochii tai situatia din Balestina?

2. Cum il cheama pe expertula american care a demonstrat ca in Liban s-au folosit arme chimice??

3. Cum au fost arabizati filistinienii??
March
QUOTE (ahmadin @ 2 Dec 2006, 10:18 PM)

Ti-am mai zis ca sunt roman 100% si crestin-ortodox.....

Pai, asa spune bre baiete/baiata . Matali esti unu' din crestini aia cu oftica pe evrei ptr ca l-au rastignit pe Iisus !
Cat despre istorie, posteaza repede certificatul de absolvire a scolii primare sa vedem ce nota ai avut la acest obiect. Ca istoric cu diploma de la doctor Gugulea e si nepoata "mamei Omida" ! tongue.gif

Maar'haba
March
QUOTE (ahmadin @ 2 Dec 2006, 10:18 PM)

Io nu zic ca israelienii n-au si ei teroristii lor. Dar stii care e diferenta ? Ei ii baga imediat la puscarie cand e cazul si fara menajamente !!

Nu, ei ii fac premieri si oameni de stat.

Nu zau ? Uite ptr ca iti plac pozele ia spune repede cine individul ala din partea stanga ? Si ce-i cerea el celui din dreapta ?

user posted image

Hamdulilah
ahmadin
Daca posteaza cineva posturi pertinente si care au legatura cu subiectul poate o sa si raspund.....
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.