Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Atacurile Din Liban
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
mutulica
QUOTE (abcd @ 27 Aug 2006, 06:42 AM)
[QUOTE=SORIN,25 Aug 2006, 12:44 PM] [QUOTE=Superunknown,25 Aug 2006, 11:07 AM] Doar am raspuns la cele scrise mai sus.....13 aeropoarte si 13 porturi!!
Nu asa a scris????? Sorin. [/QUOTE]
Asa am scris. Cam la fel circula si informatiile!Important cine ridica mingia la fileu! tongue.gif

imi place punctul tau de vedere
il exprima pe cel al populatiei din liban

ne vaitam si dam vina pe ceilalti. daca ne prind... spunem ca macar am incercat, daca nu ne prind le dam in freza iesim cistigati
ducoro
exact cum citeam pe la inceputul acestui subiect, ""mare deranj"". pentru unii sa inteleaga situatia de fapt dintr-o zona unde nu au calcat niciodata !!! devil.gif thumb_yello.gif
macar cei ce acuza Israelul, au trait sau au avut parte de experiente de natura as putea exprima , chiar si parerea lor in acest context, cu atita inversunare ?!?

[QUOTE]QUOTE (abcd @ 27 Aug 2006, 06:42 AM)
[QUOTE=SORIN,25 Aug 2006, 12:44 PM] [QUOTE=Superunknown,25 Aug 2006, 11:07 AM] Doar am raspuns la cele scrise mai sus.....13 aeropoarte si 13 porturi!!
Nu asa a scris????? Sorin. [/QUOTE]
Asa am scris. Cam la fel circula si informatiile!Important cine ridica mingia la fileu!

imi place punctul tau de vedere
il exprima pe cel al populatiei din liban

ne vaitam si dam vina pe ceilalti. daca ne prind... spunem ca macar am incercat, daca nu ne prind le dam in freza iesim cistigati [/QUOTE]

asta este la fel ca si regula acelui ... organ ; particip dar nu ma implic !!!
March
Dupa ce s-a umflat in turban si a declarat ca hezbolanii au iesit victoriosi, Nasralahul declara retelei CBSNews :

(AP) Hezbollah leader Sheik Hassan Nasrallah said in a TV interview aired Sunday that he would not have ordered the capture of two Israeli soldiers if he had known it would lead to such a war.

"You ask me, if I had known on July 11 ... that the operation would lead to such a war, would I do it? I say no, absolutely not."

Mai pe romaneste : " Am luat o plasa mare prin capturarea celor doi soldati israelieni " !!
SORIN
Plasa aia in curand o sa se transforme in o punga pusa pe cap....din ce in ce mai putin oxigen in aer.

E exac ca ala care mergea prin sat si tot tipa in gura mare....am prin ursu oameni buni, am prins ursu!

Si plictisti deja de nebunul asta i-au sis: Am inteles poanta, lasa dreaqu ursu!

L-as lasa acum da nu ma mai alasa el............

Asa e si Nasrallah hh.gif Pana nu de mult mai mergea pe strada si tipa....Acun se ascunde ca sobolanu cat mai adanc in pamant!

Mare realizare rofl.gif rofl.gif

Sorin.
beer7
http://www.lebanonsvoices.com/stories.htm

fara comentarii...
abcd
QUOTE (beer7 @ 31 Aug 2006, 01:27 AM)
http://www.lebanonsvoices.com/stories.htm

fara comentarii...

Ash, minciuni!
beer7
multumesc pentru raspunsul franc,la obiect si fara ocolisuri

'rar ai dreaq cu propaganda lor(sic!),astia sunt in stare de
orice,dar de o-r-i-c-e!!

auzi,cica libanezi care-i urasc de moarte pe bravii hezbollah

yuk!!

he he he...ei cred ca toti sunt dusi cu pluta si nu mai stiu ce
minciuni sa scorneasca pentru a-si atinge scopurile

fi atent ce fel de abureli le coace creierul

http://www.zombietime.com/fraud/ambulance/

'reati ai dreaq de mincinosi!! cool.gif
March
Tu crezi ca le citeste ? Noo, pentru ca stie despre manipularile alea ordinare foarte bine !
abcd
Uite ca sintem in sfarsit cu totii de acord asupra unui punct: cine poate sa manipuleze....nu ezita!
SORIN
Eu zic tari sunt evreii aia...ca la poligon au luat crucea drept centrul tintei ( in plina masa ) si au tras cu Hellfire-ul direct pi shentru hai. rofl.gif rofl.gif rofl.gif

Aia cu ambulanta nu s-au rasturnat...sa va fie rusine daca va ganditi la asa prostii. I-a troznit asa ceva
user posted image
si au scapat doar usor raniti, doar cu tabla shifonata si geamurile sparte hh.gif hh.gif hh.gif

Chiar mare e gradina.....

Sorin.
abcd
Istoria...se repeta!Israelul nu a incercat sa evite conflictul ci s-a repezit sa-l complice. Daca a avut mai mult sau mai putin un dusman vecin, o Palestina dezmembrata, acum ii are pe toti!

Poate cel mai bine in aceasta faza ar fi sa se incerce o dezamorsare a conflictului si sa se plateasca daune si compensatii de razboi. In caz contrar, istoria ne arata ca oricine s-a bazat aproape exclusiv doar pe forta pentru a-si impune politica proprie, mai devreme sau mai tarziu a fost la randul lui distrus.
http://www.kambox.net/index.php?action=art...ow&id=549133966
mutulica
cred ca Israelul i-a avut dusmani tot timpul pe toti
iar Libanul si Palestina au fost cam in toata perioada asta dezbinate si in prag daca nu chiar in razboi civil
SORIN
QUOTE (abcd @ 4 Sep 2006, 06:29 AM)
Istoria...se repeta!Israelul nu a incercat sa evite conflictul ci s-a repezit sa-l complice. Daca a avut mai mult sau mai putin un dusman vecin, o Palestina dezmembrata, acum ii are pe toti!

Aia vecinii de pe acolo inteleg doar forta...si de data asta Israelul a gresit ca nu le-a dat la cap pana sa le sara capacele.

Si faptul ca au stors doar "furuncu" in loc sa se ocupe de adevaratele surse de puroi, a fost greseala lor tactica.

Miroase in aer o interventie la adresa Iran si Siria.

Sorin.
SORIN
QUOTE (abcd @ 3 Sep 2006, 09:16 AM)
Uite ca sintem in sfarsit cu totii de acord asupra unui punct: cine poate sa manipuleze....nu ezita!

Ia sa vedem cum "manipulezi" tu faza cu ambulanta blink.gif blink.gif blink.gif

Sorin.
axel
Noroc cu politrucii pe topicul asta. Altfel ar fi fost monolog anti-israelian in privinta acestui razboi.
abcd
Aia vecinii de pe acolo inteleg doar forta...si de data asta Israelul a gresit ca nu le-a dat la cap pana sa le sara capacele.Si faptul ca au stors doar "furuncu" in loc sa se ocupe de adevaratele surse de puroi, a fost greseala lor tactica.

Israelul s-a infiintat "cu forta", nu e de mirare ca vecinii nu inteleg "situatia" decat prin prizma fortei. Experienta isi spune cuvantul. Cum e vorba aia? Cine seamana vant culege furtuna! De dat la cap e cam greu fiindca dupa cum se vede sint mai multe capete, ca la balaur, tai unul si cresc 8 in loc. Pana si un amarat de "furuncul" poate avea doua sau chiar trei capete!
Evident ceea ce spui este valabil in cazul Israelului. Aceasta tara fiind foarte agresiva in politica cu vecinii si nepasnica prefera violenta in rezolvarea conflictelor. Tactica lor este de "a da la cap" vecinilor pana le sar capacele.....asa o democratie unica in lume!
ducoro
pe noi ne-au agasat declaratiile bulgarilor, referitoare la fotbal si am fi fost in stare "sa-i mincam", oare ce am face daca cineva ne-ar rapi cetatenii ?!? am baga capul in nisip , asa cum fac "strutii nostri politruci " ????
noi am criticat intotdeauna orice nu am inteles sau nu ne-a convenit !
cine ne mai poate intelege ! ohmy.gif mad.gif
abcd
oare ce am face daca cineva ne-ar rapi cetatenii ?!?

Cetatenii "rapiti" de hezbolah nu erau cumva militari aflati in "misiune" pe teritoriul libanez?Adica nu vrei cumva sa spui ca hezbolah a rapit niste cetateni israelieni chiar din casele lor???? Ce ar face romanii daca ar gasi cativa militari rusi, inarmati pina in dinti asa, hoinarind prin padurile din muntii Ceahlau?
mutulica
din cite am inteles eu, respectivii erau in post pe granita...
si tot din ce am inteles de prin diverse relatari de presa... hezbollah era raspunzator de un numar destul de mare de saritori in aer in locurile publice din Israel
SORIN
QUOTE (abcd @ 6 Sep 2006, 05:43 AM)

Cetatenii "rapiti" de hezbolah nu erau cumva militari aflati in "misiune" pe teritoriul libanez?

Asa umbla zvonu prin Moldova?? Ca erau in misiune in Liban?? hh.gif hh.gif blink.gif

Schimba sursele de informare si gand esti gata cu lectiile, poate te mai bag in seama!

Sorin.

ps. am zis poate, nu sigur .............
SORIN
QUOTE (abcd @ 5 Sep 2006, 08:15 AM)
Cum e vorba aia? Cine seamana vant culege furtuna! De dat la cap e cam greu fiindca dupa cum se vede sint mai multe capete, ca la balaur, tai unul si cresc 8 in loc. Pana si un amarat de "furuncul" poate avea doua sau chiar trei capete!

Tine minte bine ce ai spus singur....ca e valabil si pt. Moldova, in curand nu numai in Banat sad.gif

Mai vorbim dupa primul atentat in RO'. mad.gif

Sorin.
abcd
Wishful thinking! Ca intre prietini! wink.gif Cum era vorba aia ' sa moara si capra vecinului' biggrin.gif
Ce cautau soldatii israelieni in Liban?De unde stim ca erau in Israel? Avem voie sa ne punem asemenea intrebari?Bine ca nu sint singurul care gandeste

There has been a heated debate on the internet about whether the two Israeli soldiers kidnapped by Hizbullah that day were captured in Israel or in Lebanon, but it now seems pretty clear that they were seized in Israel. This is what the UN says, and even Hizbullah seems to have forgotten that they were supposed to have been found sneaking around the outskirts of the Lebanese village of Aita al-Shaab. Now it simply states that "the Islamic resistance captured two Israeli soldiers at the border with occupied Palestine". Three other Israeli soldiers were killed by the militants. There is also some dispute about when, on July 12, Hizbullah first fired its rockets; but Unifil makes it clear that the firing took place at the same time as the raid - 9am. Its purpose seems to have been to create a diversion. No one was hit.

But there is no serious debate about why the two soldiers were captured: Hizbullah was seeking to exchange them for the 15 prisoners of war taken by the Israelis during the occupation of Lebanon and (in breach of article 118 of the third Geneva convention) never released. It seems clear that if Israel had handed over the prisoners, it would - without the spillage of any more blood - have retrieved its men and reduced the likelihood of further kidnappings. But the Israeli government refused to negotiate. Instead - well, we all know what happened instead
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/st...1839280,00.html

March
Mai, n-ai fost inca concediat ? Ca doar razboiul s-a terminat tongue.gif
abis
Te-as ruga sa incetezi cu apropo-urile cum ca cei care nu iti impartasesc opiniile sunt platiti sa scrie pe forum... Deja nu mai e gluma, e manie.
SORIN
Abis si Mihai......am si eu o rugaminte....verificati varsta celor ce abereaza pe aici!

Multumesc anticipat....

Sorin.
abis
Sorin, cati ani ai? rolleyes.gif
SORIN
Mai multi ani de experienta in domeniile de fel cu asta discutat aici...............

Sorin.
March
QUOTE (abis @ 7 Sep 2006, 12:46 PM)
Te-as ruga sa incetezi cu apropo-urile cum ca cei care nu iti impartasesc opiniile sunt platiti sa scrie pe forum... Deja nu mai e gluma, e manie.

Mai, mai , da' ce drastic ai devenit ! tongue.gif Cand era momentul cu adevarat incins , n-ai intervenit de loc ! mad.gif
axel
QUOTE (March @ 7 Sep 2006, 08:07 PM)
QUOTE (abis @ 7 Sep 2006, 12:46 PM)

Mai, mai , da' ce drastic ai devenit ! tongue.gif Cand era momentul cu adevarat incins , n-ai intervenit de loc ! mad.gif

Daca simteai nevoia sa ti se editeze mesajele si abis n-a facut asta, sa stii ca ti le puteai edita si singur smile.gif
SORIN
If the Arabs put down their weapons today, there would be no more violence.

If the Jews put down their weapons today, there would be no more Israel.

E greu de inteles??

Sorin.
Superunknown
QUOTE (SORIN @ 8 Sep 2006, 05:36 PM)
E greu de inteles??

Sorin.

Penru un om cu mintea intreaga, e chiar un nonsens. Pentru un fanatic cu idei putzine da' fixe, probabil ca e limpede ca lumina zilei...
SORIN
Deci n-ai inteles....................aceasi clasa cu abcd blink.gif

Probabil e de vina diriginta...

Sorin.

ps. nu conteaza...poate ai sa primesti candva premiul Nobel!!
March
QUOTE (Superunknown @ 8 Sep 2006, 07:15 PM)
QUOTE (SORIN @ 8 Sep 2006, 05:36 PM)
E greu de inteles??

Sorin.

Penru un om cu mintea intreaga, e chiar un nonsens. Pentru un fanatic cu idei putzine da' fixe, probabil ca e limpede ca lumina zilei...

Io-te ! Te-o fi intrecut ! laugh.gif
March
Cum se ajuta "fratzii" arabi sau ai cui parai ii papa palestinienii !!

"Palestinienii rabda de foame, pt. ca islamul nu le da un sfantz, ajutoarele lor, numai la refugiati, se limiteaza la un mizerabil 0,5% din totalul destinat de Occident, 0,5 % ... echivalent cu cat doneaza minuscula tara chemata Luxemburg !"

USA............. $ 135 Milioane
UE.................. 90.4
Suedia............. 34.7
Norvegia.......... 26.5
UK.................. 26.4
Canada............ 22.7
ONU............... 19.7
Olanda............. 15.1
Danemarca....... 11.2
Franta................. 9.7
Elvetia................. 8.0
Australia.............. 7.8
Italia.................... 2.4
===========================================
Kuweit.................... 1.5 Milioane
Emiratele Unite............500.000
Iordania.......................336.226
Syria..............................52.440
Bahrein......................... 30.000
Maroc...........................24.918
Pakistan........................ 17.478
Liban..............................10.000
Tunisia............................. 9.160

Si "fratii" care nici NU pun mina in buzunar... Afghanistan, Algeria, Bosnia, Egypt, IRAN, Irak, LIBYA, Mauritania, Nigeria, OMAN, Sudan, Yemen,

ISRAEL, pina in 1994 a donat MAI MULT decat TOATE tarile islamice la un loc (exceptand Kuweit, Arabia Saudita, Maroc).
- pina in 1973, Israel a DONAT MAI MULT decat Arabia Saudita
- pina in 1980, Israel a DONAT MAI MULT decat LIBIA si Kuweit, la un loc

(sursa : www.libero-news.it din 08/08/06) "FRATELLI" TIRCHI : (fratii zgarciti)

Ce sa ma comentez aici ? unsure.gif
exergy33
Ce sa ma comentez aici ? 

Ar mai fi de spus ca 'economia palestiniana' este aproape inexistenta .
Putina agricultura , putin turism , ... si ceva comert .
Fara bani din afara ei nu ar putea supravietui. smile.gif
SORIN
QUOTE (exergy33 @ 8 Sep 2006, 08:44 PM)

Ar mai fi de spus ca 'economia palestiniana' este aproape inexistenta .

N-au in vocabular asa ceva....doar spaga sad.gif

Sorin.
exergy33
Vorbesti din auzite , sau ai si ceva dovezi ? unsure.gif
March
QUOTE (exergy33 @ 9 Sep 2006, 11:46 AM)
Vorbesti din auzite , sau ai si ceva dovezi ?  unsure.gif

Ha-ha-ha ! Dovezi ? Pai Arafat si nevasta lui au fost cel mai bun exemplu pentru restul ! Si apoi cei care contribuie cu bani nu striga continuu luati masuri si opriti deturnarea... aaaa... furtul din donatiile noastre !

Un singur exemplu : Deep-rooted Corruption In Palestine

Da' lasa Palestina si spune-ne mai bine cum e treaba cu spaga in Iran ?! S-au au eradicat-o cumva ayatollahii ?! unsure.gif tongue.gif
abcd
"Palestinienii rabda de foame, pt. ca islamul nu le da un sfantz,

Fiecare ce prieteni isi alege! Daca vrei principii rabzi de foame, asta e de cand lumea!
In schimb , daca te orientezi si stii cum sa-ti vinzi sufletul....o duci bine!Chestie de caracter!

Israelul primeste anual o finantare de aproape 3 miliarde de dolari din partea guvernului SUA. Doua treimi din acesti bani se duc obligatoriu pe armamentul companiilor americane, dar in realitate toata aceasta suma ajunge in buzunarul firmelor americane.
Cei 4 miliarde de dolari vor fi o adevarata mina de aur pentru antreprenorii de armament, mai ales ca multi dintre ei au raportat exporturi foarte mici. Asta pentru ca majoritatea tarilor investesc din ce in ce mai putini bani pe proiecte mari de aparare.
Richard Beeston, editor al cotidianului "Times" din Marea Britanie, spune ca ajutorul dat de SUA este suplimentat regulat de garantii aditionale pentru ca Israelul sa-si mentina superioritatea strategica fata de rivalii sai, printre care si Iranul.

http://stiri.zoot.ro/arme-de-miliarde-de-d...ael,147823.html
March
QUOTE (abcd @ 10 Sep 2006, 07:01 AM)
"Palestinienii rabda de foame, pt. ca islamul nu le da un sfantz,

Fiecare ce prieteni isi alege! Daca vrei principii rabzi de foame, asta e de cand lumea!
In schimb , daca te orientezi si stii cum sa-ti vinzi sufletul....o duci bine!Chestie de caracter!

Baliverne ! Ca sa nu le spun altfel ! Esti naiv amice. Sovieticii aproape sa moara de foame dupa 90 de ani de ... principii si amici alesi pe baza acestor principii. tongue.gif
SORIN
QUOTE (exergy33 @ 9 Sep 2006, 10:46 AM)
Vorbesti din auzite , sau ai si ceva dovezi ? unsure.gif

Vorbesc din vazute jamie.gif

Sorin.
mutulica
nu iti trebe mult ca sa te prinzi ca palestinienii se vand si apoi urla ca au fost furati, e tactica veche la ei
abcd
QUOTE (mutulica @ 11 Sep 2006, 09:22 AM)
nu iti trebe mult ca sa te prinzi ca palestinienii se vand si apoi urla ca au fost furati, e tactica veche la ei

Ai ceva dovezi cu care sa-ti justifici afirmatiile???
abcd
QUOTE (March @ 10 Sep 2006, 10:25 AM)
Baliverne ! Ca sa nu le spun altfel ! Esti naiv amice. Sovieticii aproape sa moara de foame dupa 90 de ani de ... principii si amici alesi pe baza acestor principii. tongue.gif

Vrei sa zici ca ce am spus eu sint baliverne, nu e nici un dubiu! Dar poti sa-mi dovedesti ca nu e asa? Nu mi s-a parut niciodata ca sovieticii, mai ales ei, au sau au avut vreodata principii!
mutulica
QUOTE (abcd @ 12 Sep 2006, 02:52 AM)

abcd - dovezi? as spune circumstantiale si televizorale, pentru ca nu m-am facut procuror ca sa ii caut pe aia de coruptie.
dar... daca iei cazul arafat si sotia, cu divort, conturi si alte cele, vei descoperi coruptie la nivel inalt
daca te uiti ca diplomatii lor se plimba in masini de lux in conditiile in care ei nu au economie...
daca te uiti ce coada de arabi e la granita, ca sa intre in israel la munca...
daca citesti putina istorie neimplicata emotional... eventual notitele lui Craciun Ionescu din perioada razboiului civil din Liban
ei bine...
vei descoperi ca libanezii nu au economie, si la fel si palestinienii
ca libanul a fost creat sa acopere pozitia unei mici elvetii in zona respectiva, ideea era sa fie centru financiar, neimplicat, dar sirienii nu au respectat regulile jocului, si atunci s-a dus echilibrul
ca evreii s-au intors pe meleagurile natale intr-un inceput de coabitare, si au dat nastere comunitatilor de kibutzuri, dar... deoarece aveau instalatii de irigat, arabii au inceput sa ii acuze ca le fura apa din oaze si de acolo au plecat primele conflicte
ca respectivele conflicte au fost alimentate permanent politic, mai ales de lumea araba inconjuratoare...
etc...
reiese ca arabii si-au cam vandut pamintul... si apoi l-au vrut inapoi pentru ca li s-a parut ca au facut o greseala
asta e parerea si opinia mea, bazata pe ce am citit si vazut la tv.
probabil ca ai o alta perceptie si o alta opinie, e problema personala

in plus, arabii mi se par oameni fara cuvant, si fara coloana vertebrala. si asta vine din experienta mea de lucru cu ei
March
QUOTE (abcd @ 12 Sep 2006, 02:52 AM)

Daca nu-ti ajung stirile din mass-media atunci fa-ti curaj si viziteaza locurile unde traiesc ! tongue.gif
mutulica
cine a trait experienta ceausescu pe dinauntru, si a citit ce scriau ziarele occidentale care vedeau lucrurile din afara, plus perceptia celor din jur... isi face usor o imagine asupra ceea ce se intampla azi in iran, sau in liban
beer7
QUOTE (abcd @ 12 Sep 2006, 01:52 AM)

http://www.eufunding.org/accountability/default.html

chestiile de aici sunt numai varful icebergului,in presa
progresisto-democratica nu vei gasi nimic,dar absolut
nimic despre fabuloasele sume din traficul de arme
in gaza si cisiordania din ultimii ani

pentru armele introduse prin tunelurile sapate din egipt pana
la rafah se platesc sume incredibile

de unde toti banii astia?poate stii tu ceva ce nu am aflat
noi pana acum
mutulica
ce zici de petrodolari?
axel
@beer7: teoria conspiratiei, hah? Acum trebuie sa te credem pe cuvant, ca presa e cenzurata, nu? wink.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.