carpatic
3 Aug 2006, 03:57 PM
Nu e nevoie de "scoli" sau "regime" speciale pt ceea cetu numesti "spalarea pe creier", in cadrul anumitor societati doctrina e contextuala, e vorba de educatia de grup inplicita unor societati, din acest tip de viziune avand sanse sa scape doar cei care urmeaza o educatie inalta, care se plimba prin lume si care VOR (pt ca multi din cei cu turbane negre de care tu March te legi frecvent
) sunt educati si umblati.
"Spalarea" se aplica fara exceptie in orice tip de societate, dar unii vor s-o vada doar la cei care, din cauza probabil ca au fost prea mult "spalati", gandesc DIFERIT. Suntem obisnuti sa aplicam criterii morale cu usurinta, insa criteriile pe care le aplicam sunt totdeauna cele in care am fost crescuti si educati, adica "spalati".
March
3 Aug 2006, 04:04 PM
Lasa vrajeala asta (amalgamata) si spune-ne tu care alta regim politic/societate/natie/etnie isi educa copii pentru a deveni "martiri" comitand atacuri sinucigase ?!
fusion
3 Aug 2006, 04:59 PM
Dar te-ai uitat cumva si la educatia copiilor evrei, din coloniile din Gaza si din West Bank?
SORIN
3 Aug 2006, 05:02 PM
QUOTE (alfa @ 30 Jul 2006, 07:39 PM) |
Carpatic
QUOTE | Dupa masacrul de la Qana |
|
How many were killed in Qana?
While initial reports claimed 57 people were killed in village when building collapsed following Israel air strike, Red Cross says 28 bodies have been retrieved from rubble so far
How many people died in Qana? Five days have passed since Israel's deadly air strike on the Lebanese village of Qana in which 57 civilians were killed when a struck building collapsed. But the International Red Cross said Sunday that 28 people, including 19 children, were killed and the world body published the same figure on Thursday, Ynet has learnt.
Interesant...foarte exact ca si blocul ala atacat la 1.00 si prabusit doar la 8.30!
Multe intrebari au ramas deschise.....
Sorin.
SORIN
3 Aug 2006, 05:06 PM
QUOTE (fusion @ 3 Aug 2006, 05:59 PM) |
Dar te-ai uitat cumva si la educatia copiilor evrei, din coloniile din Gaza si din West Bank? |
Ai vazut cu ochisorii tai, sau te-ai documentat de la AlterMedia??
Ia zi...cum e educatia aia??
Sorin!
March
3 Aug 2006, 06:31 PM
QUOTE (fusion @ 3 Aug 2006, 06:59 PM) |
Dar te-ai uitat cumva si la educatia copiilor evrei, din coloniile din Gaza si din West Bank? |
Da' despre cate cazuri de colonisti evrei sinucigasi ai auzit matale, ai ?
carpatic
3 Aug 2006, 06:40 PM
QUOTE |
Lasa vrajeala asta (amalgamata) si spune-ne tu care alta regim politic/societate/natie/etnie isi educa copii pentru a deveni "martiri" comitand atacuri sinucigase ?! |
In toate cazurile e vorba de grupuri, de centre de proliferare a fanatismului sau/si radicalismului, cu o penetratie relativ mica, dar pe un fond de receptivitate contextuala. Nu doar arabii o fac. Baruch Goldstein e un accident ? Poate, dar mormantul lui e loc de pelerinaj si 3.6% dintre evrei (conform unui sondaj) il privesc ca pe un martir.
Asta ca sa mai atenuez modul alb/negru de vedere spre care tind unii.
Edit:
Mai sa fie, am postat in acelasi timp
QUOTE |
Da' despre cate cazuri de colonisti evrei sinucigasi ai auzit matale, ai ? |
si involuntar ti-am dat un hint, daca tu nu auzisesi
Edit 2:
Iti mai zic unul : Eden Natan-Zada
March
3 Aug 2006, 06:55 PM
Carpatic,
Manipulari fine, ai ? Ca sa nu fie asa ceva si sa stie lumea, uite care-i diferenta in cazul criminalului ala de Barukh :
- Guvernul israelian precum si toate organizatiile evreiesti importante din lume au condamnat cu tarie fapta criminala, numind-o chiar asa ! Cand s-a intamplat asa ceva la cealalta parte ?
- Parlamentul israelian a votat o lege care interzice ridicarea de monumente de inchinaciune pentru asemenea criminali Drept urmare cel ridicat de extremistii lui Baruck a fost demolat ! Urmeaza sa fie stearsa , tot legal, si inscriptia ramasa pe mormant lui .
apropos : Barich nu s-a aruncat in aer cu vreo bomba ! A tras cu arma dupa care a fost linsat de multime. Asa ca nu-mi mai da
hinturi d-astea
Uite si un bonus : Kahane a fost dat afara din Parlament iar partidul lui interzis pe motiv de rasism !! Unde s-a intamplat asa ceva la partea adversa ?
abcd
4 Aug 2006, 03:32 AM
QUOTE |
Fie ca sunt unii, fie ca sunt altii tot aia e... |
Tot aia...pentru cine?
Preşedintele Iranului, Mahmud Ahmadinejad, a ieşit joi la rampă cu o nouă declaraţie şocantă. El a spus că unica soluţie pentru a pune capăt conflictului din Orientul Mijlociu este eliminarea Israelului. Liderul de la Teheran a cerut încetarea imediată a focului în Liban. Mahmud Ahmadinejad a mai făcut o declaraţie similară în octombrie anul trecut, când a spus că Israelul ar trebui şters de pe hartă.
http://www.antena3.ro/index.php?left_choos...&id=16991&ext=1El o stie una si buna!
SORIN
4 Aug 2006, 07:51 AM
Parca si Zada ala a fost linsat........daca nu gresesc eu
Oricum asa merita....
Sorin.
SORIN
4 Aug 2006, 07:52 AM
QUOTE |
Mahmud Ahmadinejad a mai făcut o declaraţie similară în octombrie anul trecut, când a spus că Israelul ar trebui şters de pe hartă. |
N-o sa vada......
Sorin.
Superunknown
4 Aug 2006, 10:25 AM
Consiliul Rabinic al colonistilor evrei din Cisiordania si Gaza a anuntat intr-o declaratie oficiala ca, potrivit legii iudaice, pe timp de razboi nu exista "nevinovati" in rindul inamicilor:
The Yesha Rabbinical Council announced in response to an IDF attack in Kfar Qanna that "according to Jewish law, during a time of battle and war, there is no such term as 'innocents' of the enemy."
All of the discussions on Christian morality are weakening the spirit of the army and the nation and are costing us in the blood of our soldiers and civilians," the statement said. (YnetNews.com)
March
4 Aug 2006, 11:07 AM
Da, si ? Din fericire , Guvernul israelian nu-i condus de asemenea extremisti ca cei din "Yesha Rabbinical Council" ! Si nici nu le adreseaza multumiri precum guvernul libanez hizballahilor !
SORIN
4 Aug 2006, 12:26 PM
QUOTE (Superunknown @ 4 Aug 2006, 11:25 AM) |
Consiliul Rabinic al colonistilor evrei din Cisiordania si Gaza a anuntat intr-o declaratie oficiala ca, potrivit legii iudaice, pe timp de razboi nu exista "nevinovati" in rindul inamicilor:
[i]The Yesha Rabbinical Council announced in response to an IDF attack in Kfar Qanna that "according to Jewish law, during a time of battle and war, there is no such term as 'innocents' of the enemy." |
Unde ai citit tu de Gaza??????? Sau ura te orbeste deja??
Sorin.
ps. daca nici sa citezi nu esti in stare....lasa-neeeeeeeeeeeeeeeeee
Superunknown
4 Aug 2006, 01:04 PM
QUOTE |
Unde ai citit tu de Gaza??????? Sau ura te orbeste deja?? |
"Yesha" e un acronim care desemneaza teritoriile ocupate de Israel,
inclusiv Fasia Gaza, si continua sa fie folosit chiar daca israelienii s-au retras (doar formal) din Gaza:
http://en.wikipedia.org/wiki/YeshaQUOTE |
Din fericire , Guvernul israelian nu-i condus de asemenea extremisti ca cei din "Yesha Rabbinical Council" |
Intimplator sau nu, se ghideaza dupa aceleasi precepte...
SORIN
4 Aug 2006, 01:48 PM
Lasa vrajeala si raspunde....unde ai vazut tu ca scrie Gaza?
Sorin.
SORIN
4 Aug 2006, 11:02 PM
Coane
March!!
Ai vazut ce liniste pe aici...s-a terminat saptamana de munca si toti aia care chipurile muncesc, nu mai au acces la net
Pana Luni au sa se informeze doar de pe antena 3
Sorin.
March
5 Aug 2006, 07:56 AM
Asteptam rezolutia Consiliului de Securitate
carpatic
5 Aug 2006, 12:55 PM
QUOTE |
QUOTE Din fericire , Guvernul israelian nu-i condus de asemenea extremisti ca cei din "Yesha Rabbinical Council"
Intimplator sau nu, se ghideaza dupa aceleasi precepte... |
QUOTE |
"We should prepare to go over to the offensive. Our aim is to smash Lebanon, Trans-Jordan, and Syria. The weak point is Lebanon, for the Moslem regime is artificial and easy for us to undermine. We shall establish a Christian state there, and then we will smash the Arab Legion, eliminate Trans-Jordan; Syria will fall to us. We then bomb and move on and take Port Said, Alexandria and Sinai." David Ben-Gurion, May 1948, to the General Staff. From Ben-Gurion, A Biography, by Michael Ben-Zohar, Delacorte, New York 1978. |
Dar asta era demult, itre timp generatii mai luminate si mai dornice de pace au venit la putere in Israel...
Se gasesc insa si mai recente, citate alese din gura conducatorilor politici de frunte:
QUOTE |
"There is a huge gap between us (Jews) and our enemies *not just in ability but in morality, culture, sanctity of life, and conscience. They are our neighbors here, but it seems as if at a distance of a few hundred meters away, there are people who do not belong to our continent, to our world, but actually belong to a different galaxy." Israeli president Moshe Katsav. The Jerusalem Post, May 10, 2001
"The Palestinians are like crocodiles, the more you give them meat, they want more".... Ehud Barak, Prime Minister of Israel at the time - August 28, 2000. Reported in the Jerusalem Post August 30, 2000
" [The Palestinians are] beasts walking on two legs." Menahim Begin, speech to the Knesset, quoted in Amnon Kapeliouk, "Begin and the Beasts". New Statesman, 25 June 1982.
"When we have settled the land, all the Arabs will be able to do about it will be to scurry around like drugged cockroaches in a bottle." Raphael Eitan, Chief of Staff of the Israeli Defense Forces, New York Times, 14 April 1983.
"How can we return the occupied territories? There is nobody to return them to." Golda Meir, March 8, 1969.
"There was no such thing as Palestinians, they never existed." Golda Maier Israeli Prime Minister June 15, 1969
"We declare openly that the Arabs have no right to settle on even one centimeter of Eretz Israel... Force is all they do or ever will understand. We shall use the ultimate force until the Palestinians come crawling to us on all fours." Rafael Eitan, Chief of Staff of the Israeli Defense Forces - Gad Becker, Yediot Ahronot 13 April 1983, New York Times 14 April 1983.
|
1)Nu am verificat personal ziarele respective
2) Nu am nimic cu evreii, nici cu americanii, dar regret ca in alegerea conducatorilor au luat decizii dezastruoase, dar consecintele nu le sufera numai ei, ci intreaga lume
March
5 Aug 2006, 01:08 PM
QUOTE (carpatic @ 5 Aug 2006, 02:55 PM) |
Nu am nimic cu evreii, nici cu americanii, dar regret ca in alegerea conducatorilor au luat decizii dezastruoase, |
Decat sa-i plangi pe altii mai bine uitat-te la romanii care l-au votat pe Iliescu 3 mandate !!
SORIN
5 Aug 2006, 02:04 PM
QUOTE |
2) Nu am nimic cu evreii, nici cu americanii, dar regret ca in alegerea conducatorilor au luat decizii dezastruoase, dar consecintele nu le sufera numai ei, ci intreaga lume |
Carpatic....poti fi mai explicit ca deja ma depaseste!
Poti sa-mi dai un exemplu, cum exact sufera Romania??
Sorin.
March
5 Aug 2006, 08:14 PM
Ultima ora !!
Am primit asta de la un amic :
Frantza su USA au anuntzat ca au ajuns la un acord in privintza deciziei care va fi prezentata Consiliului de Securitate. Copiile au fost deja inmanate membrilor consiliului, guvernul libanez se afla in sedintza daca o va aproba.
Iata principalele puncte (asa cum "au transpirat" la agentziile de stiri)
1. Incetarea ostilitaztilor la o data neprecizata inca.
2. Daca trupele israeliene aflate in Liban vor fi atacate au tot dreptul sa se apere.
3. Hezballah obligata sa paraseasca regiune la sud de Litani (30 de kilometri de frontriera israeliano-libaneza).
4. Numai guvernul libanez va putea autoriza introducerea de armament din Siria in Liban.
5. Fermele Shaba: Tratative intre Siria si Liban - cui apartzine teritoriul.
6. Eliberarea neconditzionata a celor 2 soldatzi israelieni rapitzi.
7. Discutzii (intre Israel si Liban?) pentru a promova eliberarea de libanezi inchisi in Israel.
8. Decizia nu vorbeste inca de creeare de fortze internatzionale care sa intre in Liban (este o operatziune logistica foarte complicata care poate lua si o luna).
Guvernul libanez se afla in sedintza de doua ore pentru a lua o hotarare cardinala: sau merge contra Hizballah (care va fi contra deciziei in mod sigur), Siria si Iran, sau merge contra deciziei Consiliului de Securitate, ceea ce ar insemna prelungirea razboiului cu toate consecintzele
Sa-l vedem acum pe presedintele pro-sirian Emil Lahoud si PM Siniora !!
carpatic
5 Aug 2006, 09:00 PM
Draftul de rezolutie al UN:
Nimic despre schimbul de prizonieri, punct f. important pt ambele tabere. Decizia in Liban nu e luata de "guvernul libanez", ci de Hezballah, Nasrallah si ai lui trebuie sa accepte armistitiu, nu guvernul. Armata libaneza nu va dezarma
niciodata Hezballahul, pentru ca orice incercare de a-i forta ar insemna razboi civil, singura cale e ca Hizb sa predea armele singuri.
Spusele unui libanez, care eu cred ca sunt in asentimentul majoritatii, sunt relevante: "preferam 30 de ani de razboi cu Israelul decat inca 30 de zile de razboi civil !"
SORIN
6 Aug 2006, 06:19 AM
Prieteni
Acest acord nu valoreaza nici cerneala cu care a fost semnat!
O Duminica faina...
Sorin.
dascalita
6 Aug 2006, 07:57 AM
Observ ca aici s-au incins spiritele...Chiar daca fiecare parte intrata in conflict are aparatori si sustinatori, parerea mea e ca in acest razboi nu vor fi invingatori ,ci numai invinsi...Nici o ambitie politica sau economica nu justifica pierderile de vieti omenesti.Pacat ca nu exista suficienta intelepciune ,toleranta si deschidere spre dialog si negociere.
March
6 Aug 2006, 08:17 AM
QUOTE (carpatic @ 5 Aug 2006, 11:00 PM) |
Nimic despre schimbul de prizonieri, punct f. important pt ambele tabere. |
Citeste cu atentie paragraful PP4 !!
Eris
6 Aug 2006, 12:46 PM
QUOTE (dascalita @ 6 Aug 2006, 08:57 AM) |
Observ ca aici s-au incins spiritele...Chiar daca fiecare parte intrata in conflict are aparatori si sustinatori, parerea mea e ca in acest razboi nu vor fi invingatori ,ci numai invinsi...Nici o ambitie politica sau economica nu justifica pierderile de vieti omenesti.Pacat ca nu exista suficienta intelepciune ,toleranta si deschidere spre dialog si negociere. |
Total de acord. Violenta nu este o solutie si nici nu va rezolva diferentele de politica intre tari. Tactica militara pe care Israelul o foloseste nu se va solda cu o victoire nici in cazul Libanului asa cum acest lucru nu s-a intamplat nici in cazul Palestinei. Israel nu face acum decat sa invite tarile arabe sa ii urasca si mai tare, rezultatul va fi si mai multa instabilitate in Middle East.
O zi buna!
SORIN
6 Aug 2006, 04:22 PM
Reuters admits altering Beirut photo
Reuters withdraws photograph of Beirut after Air Force attack after US blogs, photographers point out 'blatant evidence of manipulation.' Reuters' head of PR says in response, 'Reuters has suspended photographer until investigations are completed into changes made to photograph'
Yaakov Lappin
A Reuters photograph of smoke rising from buildings in Beirut has been withdrawn after coming under attack by American web logs. The blogs accused Reuters of distorting the photograph to include more smoke and damage.
The photograph showed two very heavy plumes of black smoke billowing from buildings in Beirut after an Air Force attack on the Lebanese capital. Reuters has since withdrawn the photograph from its website, along a message admitting that the image was distorted, and an apology to editors.Deci tot Israelul e vinovat
Sorin.
SORIN
6 Aug 2006, 04:27 PM
QUOTE (Eris @ 6 Aug 2006, 01:46 PM) |
Tactica militara pe care Israelul o foloseste nu se va solda cu o victoire nici in cazul Libanului asa cum acest lucru nu s-a intamplat nici in cazul Palestinei. Israel nu face acum decat sa invite tarile arabe sa ii urasca si mai tare, rezultatul va fi si mai multa instabilitate in Middle East.
|
Bine venita pe aici
Eris Te rog sa-mi explici si mie tactica Israelului......eu nu ma prea pricep la al de astea complicate cu tactici si strategii
Regards...
Sorin.
SORIN
6 Aug 2006, 04:34 PM
QUOTE (dascalita @ 6 Aug 2006, 08:57 AM) |
Observ ca aici s-au incins spiritele...Chiar daca fiecare parte intrata in conflict are aparatori si sustinatori, parerea mea e ca in acest razboi nu vor fi invingatori ,ci numai invinsi... . |
Perfecta dreptate
In razboi nu exista castigatori, doar unii care au pierdut mai putin
QUOTE |
Nici o ambitie politica sau economica nu justifica pierderile de vieti omenesti. |
Poti explica asta si alora cu Jihad-ul in creieri si Coranul in piept?
QUOTE |
Pacat ca nu exista suficienta intelepciune ,toleranta si deschidere spre dialog si negociere. |
Exista, dar doar in o parte....si dialogul si negocierile se tin in doi......
Sorin.
dascalita
6 Aug 2006, 04:47 PM
Pai aici e durerea,"dialogurile si negocierile se tin in doi" si mor mii de oameni care n-au drept la dialog si negociere...
SORIN
6 Aug 2006, 04:58 PM
Dacalita
Iti dau ceva de vazut, dar ai mare grija......
http://www.dafka.org/ContentFiles/videos/dp.asxSa-mi spui parerea despre ambele parti!
Sorin.
ps. e adevarat si nu trucat ca materialale bagate un unii pe aici!
dascalita
6 Aug 2006, 05:15 PM
Parerea mea e aceeasi, vinovati sunt cei ce tarasc popoare in razboi, cei ce hotatasc in numele celor multi si manipuleaza, instiga la violenta...Cu ce erau vinovati pruncii aceia?Ce importanta are nationalitatea sau religia lor? Platesc cu viata si durerea cei ce n-au puterea sa hotarasca...Pacat de pierderile omenesti de ambele parti...
Imaginile m-au socat,stiu ca m-ai avertizat...Razboiul scoate ce-i mai urat din oameni, instincte primare si barbarie...
SORIN
6 Aug 2006, 05:32 PM
L-ai vazut pana la sfarsit??
Sorin.
dascalita
6 Aug 2006, 05:36 PM
Da, am vazut si acel cap...
SORIN
6 Aug 2006, 06:30 PM
Diferenta dintre cele doua parti e......ca unii nu tai capul uman ca si pe cel de porc
Copii morti sunt in ambele parti, din pacate......asa e in razboi!
Dar sa tai gatul....doar o parte foloseste acest "ritual"...........
Sorin.
ps. acel cap era de om si nu de porc..............
March
6 Aug 2006, 06:30 PM
QUOTE (SORIN @ 6 Aug 2006, 06:22 PM) |
Reuters admits altering Beirut photo
Reuters withdraws photograph of Beirut after Air Force attack after US blogs, photographers point out 'blatant evidence of manipulation.' Reuters' head of PR says in response, 'Reuters has suspended photographer until investigations are completed into changes made to photograph' Yaakov Lappin
A Reuters photograph of smoke rising from buildings in Beirut has been withdrawn after coming under attack by American web logs. The blogs accused Reuters of distorting the photograph to include more smoke and damage.
The photograph showed two very heavy plumes of black smoke billowing from buildings in Beirut after an Air Force attack on the Lebanese capital. Reuters has since withdrawn the photograph from its website, along a message admitting that the image was distorted, and an apology to editors.
Deci tot Israelul e vinovat
Sorin. |
Fiind prinsi cu matza in sac nu mai puteau sa minta in contul hizballahilor !
SORIN
6 Aug 2006, 06:38 PM
Cu matza in sac umbla mereu.....dar multi prefera sa n-o vada si nici s-o miroasa!!
Sorin.
March
6 Aug 2006, 06:44 PM
Un mesaj pentru unii ipocriti din EU !
Olmert tells Europe to stop preaching to Israel
In interview with German newspaper PM tells European leaders to stop preaching to him about civilian war casualties; says ‘European countries attacked Kosovo and killed 10,000 civilians. 10,000!’
Va aduceti aminte jalnica retragere a trupelor alea olandeze si macelul ce-a urmat in localitatea aia !
SORIN
6 Aug 2006, 06:46 PM
Dascalita...inca ceva despre una din parti
http://www.dafka.org/ContentFiles/videos/m-mpg.asxSorin.
Ps. si mai mare grija!
SORIN
6 Aug 2006, 10:20 PM
Pt. cei ce doresc adevarul pur fata de ce se intampla in Liban si cum media il "jongleaza" in favoarea antisemitilor, cititi aici:
http://eureferendum.blogspot.com/2006/07/milking-it.htmlLectura placuta si spor la inteles
Sorin.
Eris
7 Aug 2006, 09:18 AM
Bine te-am gasit Sorin! Cu asa primire calduroasa, toata placerea sa fiu aici. Acum nu stiu cum sa incep, sa iti raspund in acelasi stil ironic sau sa ignor si sa incerc a tine o discutie civilizata. Prefer a doua varianta, din moment ce adevarul absolut nu il detin nici eu si cu siguranta nici tu. Din punctul asta de vedere, plecam de pe pozitii egale, asa incat nu vad rostul superioritatii afisate. In sfarsit.
Legat de strategia politica, este evident ca Libanul nu are un foarte important rol in miza, miza reprezentand pozitia de lider regional. Israel, implicit America, este preocupata mai mult de tarile care alimenteaza gruparile extremiste, si in special Iranul, care sponsorizeaza programele militare radicale.
E evident, nu cred ca trebuie sa iti pun fotografii sau statistici ca sa vezi ca actiunile militare Israeliene sunt de o agresivitate disproportionata raportat la actiunile extremistilor din Liban. Si atunci, fa-ma tu sa inteleg, cum sa pornesti un razboi de genul acesta si care sa fie motivatia? Ca Hezbollahul a luat 2 ostateci, fara a fi omorati, ci doar luati ca moneda de schimb pentru 100 (o suta, ma intreb cati altii mai sunt?!) Hai sa fim seriosi. Faci presiune si dai in aia mici doar ca sa le transmiti mesaje celor mari? De ce nu intra peste iranieni, direct la sursa, sau peste sirieni? Ca sa nu mai spun ca ultimile stiri de azi anunta ca Siria a declarat ca vor sustine si se vor alatura Hezbollahului in cazul altor atacuri Israeliene. Iranul la randul lui afirma ca isi vor continua programul lor de inarmare nucleara. Cu alte cuvinte se cam incing spiritele, nimic nu s-a rezolvat, iar populatia civila din Liban sufera gratuit.
Lucrurile nu sunt deloc clare, e drept, moartea lui Hariri, plecarea sirienilor,din Liban, Iranul care ameninta eliminarea Israelului de pe harta si caruia ii convine situatia incordata din Palestina facand tot posibilul in acest sens, luptele dintre siiti si sunniti, Imamul si profetiile despre el, astea sunt cateva din piesele unui puzzle nu tocmai usor de rezolvat.
Dar zi-mi tu, ce au de castigat israelienii in cazul de fata? Cum sa incerci sa creezi stabilitate si sa infranezi extremismul islamic omorand civili nevinovati, in mare parte copii?! E asta o strategie care functioneaza?
Nu stiu cine zicea ca pe noi romanii nu ne afecteaza. Ba ne afecteaza, un nou razboi mondial ameninta securitatea tuturor tarilor.
Legat de fair-playu’ Israel-Hezbollah, iata niste evenimente de ultima ora: Hezbollah – lovesc o cladire militarea langa Kfar Giladi, omorand 12 soldati si ranind 9. Alte rachete lovesc Haifa, actiune soldata cu 3 morti civili si 30 de raniti. De cealalta parte: Israel loveste, omorand 18 civili chiar langa un convoi venit cu ajutoare din partea UN. No comment.
Si ceea ce ai postat tu mai sus
. Nimic nu e adevarat din ceea ce se intampla in Liban, nici in Palestina, nici in Iraq nici in Afganistan...
March
7 Aug 2006, 09:40 AM
"Valetul" de la Beirut al hizballahilor nu accepta Rezolutia ONU !
Eris
7 Aug 2006, 12:06 PM
De ce nu spui si care sunt motivele March? Sunt intemeiate, nu sunt?
SORIN
7 Aug 2006, 01:09 PM
Draga
Eris Urarea mea fost sincera si cu mare placere tin discutii civilizate cu oameni civilizati
Acum am sa incerc sa-ti explic situatia si de ce a pornit acest razboi:
Tot ce se intampla in Liban la ora actuala nu are legatura cu Israelul. Din punct de vedere al Shiia, Israelul si exterminarea acestui stat e doar tactica folosita de Iranieni pt. a atrage si a cucerii cat mai multa simpatie si suport in lumea musulmana.
Aceasta brigada Iraniana numita Hezbollah este direct dirijata de immamii din Teheran si scopul activitatii ei e de a arata lumii musulmane ca ei au reusit unde altii de aproape 60 de ani au luat plasa.
Sa-ti amintesc cum a pornit acest razboi?? Au deschis un atac cu rachete in tot nordul Israelului si sub acoperirea acestei actiuni, au trecut granita, au luat doi soldati si au omorat alti 8. Asta a fost cauza repostei Israeliene.
Strategia Iraniana e acea de a cuceri lumea musulmana Sunita, dupa care v-a veni randul lumii crestine araba, dupa care toate minoritatile etnice din zona, iar finalul v-a fii cand v-or ataca lumea crestina. Razboiul din Liban e doar un pretext, doar o tactica stiuta de mult.
La ora actuala, in Liban oricine "gandeste" altfel decat Nasrallah, risca sa o i-a pe drumul lui Hariri.....de aici chipurile simpatia si intelegerea fata de actiunile Hezbollah. Singuri au recunoscut crestinii ca prefera 30 de ani de razboi cu Israelul si nu 30 de ani cu Shiiti!
QUOTE |
Ca Hezbollahul a luat 2 ostateci, fara a fi omorati, ci doar luati ca moneda de schimb pentru 100 (o suta, ma intreb cati altii mai sunt?!) Hai sa fim seriosi. |
Am sa fiu foarte serios si am sa-ti spun...in Israel sunt doar doi ostateci de la Hezbollah....atat! Au cerut sa fie dati inapoi toti palestinenii vii si morti, sa se iasa din zona Shabaa, sa fie intrerupte actele de razboi contra Hammas si inca multe altele.
Tii minte strategia lor de baza?? Adica de a transforma lumea musulmana in o lume shiita?? Tocmai asta au incercat, sa iasa cei ce au salvat palestinienii de mana Israel.
QUOTE |
De ce nu intra peste iranieni, direct la sursa, sau peste sirieni? Ca sa nu mai spun ca ultimile stiri de azi anunta ca Siria a declarat ca vor sustine si se vor alatura Hezbollahului in cazul altor atacuri Israeliene. Iranul la randul lui afirma ca isi vor continua programul lor de inarmare nucleara. |
Totul e chestie de timp, draga mea....tine minte ce am scris acum si aici!
QUOTE |
Si ceea ce ai postat tu mai sus . Nimic nu e adevarat din ceea ce se intampla in Liban, nici in Palestina, nici in Iraq nici in Afganistan... |
Doar am spus ca nimic din cele postate mai sus nu e adevarat.......dovezile sunt chiar mai sus.
Best regards....
Sorin.
carpatic
7 Aug 2006, 01:28 PM
March, nu numai pentru Hezballah dar chiar pt toti libanezii aceasta propunere e o insulta. Dupa ce tara lor a fost facuta praf aprape o luna de zile si data inapoi economic cu zeci de ani, dupa ce au murit aproape 1000 de civili, marionetele de la UN propun o rezolutie care declara Israelul invingator intr-un razboi pe care evreii il pierd in teren in fiecare zi, dandu-le tot ceea ce au vrut in primul rand.
Propunerea nu impune date clare pentru retrocedarea prizonierilor libanezi, retrocedarea fermelor Shaaba, predarea catre Liban a hartilor cu terenurile minate de catre Israel in sudul Libanului. Nu se impune retragerea imediata a trupelor IDF de pe teritoriul libanez. Nu se cere Israelului sa inceteze raidurile aviatice in Liban, raiduri care se petrec din 2000 incoace.
O problema spinoasa este dezarmarea Hezballah. Armata libaneza nu are nici puterea nici curajul sa intreprinda aceasta actiune, pentru ca ar insemna cu siguranta declansarea unui nou razboi civil. Pt libanezi ORICE este de preferat unui razboi civil. Problema in sine a Hezballah se poate rezolva doar pe plan politic, prin negocieri. Liderii Hezballah sunt mult mai putin "tampitzi" decat cred unii, insa pentru ei si pentru Liban problema e pusa gresit de catre UN si Israel, corect ar fi in opinia lor: " Israelul sa elibereze fermele Shaaba, sa elibereze prizonierii libanezi, sa preia cei 400.000 de refugiati palestinieni din Liban si sa garanteze ca vor respecta integritatea teritoriala a Libanului". Conditiile, chiar puse in felul asta, nu sunt greu de atins, in cazul in care ele sunt puse in aplicare Hezballahul nu mai are motive sa detina armele, libanezii nu mai au motive sa ii sprijine si in caz de refuz al predarii armelor nu vor mai avea nici o credibilitate in randul libanezilor. Dar Israelul nu va fi primul care va face concesii, NICIODATA. Atata timp cat Hizballahul e vazut de vasta majoritate a libanezilor (cu fiecare zi ce trece, tot mai multi vad lucrurile asa) ca "miscare de rezistenta" si "aparatori ai Libanului", nimeni nu va indrazni sa-i dezarmeze.
carpatic
7 Aug 2006, 01:37 PM
Din pacate e o chestiune de timp pana cand guvernul libanez va accepta ORICE rezolutie, doar sa incheie acest razboi dezastruos.Sperand pur si simplu sa castige timp pentru a nu continua cu un razboi si mai dezastruos. Asta cred ca e si strategia lui Olmert, cand ameninta cu atacarea infrastructurii libaneze (nu cea a Hezballah, ci a Libanului ! ) mai serios decat a facut-o pana acum. Libanul este o tara distrusa oricum. Daca o tara poate fi ucisa, asta s-a intamplat, cel putin pentru multi ani de acum incolo, prentru ca razboiul pur si simplu va continua, fie cu Israelul fie, daca accepta conditiile Israelului, intre libanezi.
SORIN
7 Aug 2006, 01:45 PM
Prietene...de 6 ani n-au vazut picior de IDF in tara Cedrilor! Cu chiar crezi ca in intereseaza pe maroniti sau druzi de ferma Shaaba?? Fac pariu ca habar nu au unde se afla si cui apartin.
Singura lor vina e cea ca au fost lasi si nu au avut curaj sa se opuna.....Poate inafara de Hariri!
Deci...ce-si face omul cu mana lui e bun facut!!
Sorin.
SORIN
7 Aug 2006, 01:50 PM
QUOTE (carpatic @ 7 Aug 2006, 02:37 PM) |
Daca o tara poate fi ucisa, asta s-a intamplat, cel putin pentru multi ani de acum incolo, prentru ca razboiul pur si simplu va continua, fie cu Israelul fie, daca accepta conditiile Israelului, intre libanezi. |
Deci daca accepta conditiile Israelului, tot s-ar omora intre ai...si tot probabil Israelul v-a fi de vina
Prietene......Buba a inceput in 74' intre ei la ei acasa.....dar tot la moda e sa fie urati evreii!
Stii zicala aia...da-ti chilotii jos sa te....Ridica-ti chilotii ca nu te mai.....
Sorin.
Superunknown
7 Aug 2006, 02:33 PM
QUOTE (SORIN @ 7 Aug 2006, 03:50 PM) |
Prietene......Buba a inceput in 74' intre ei la ei acasa.....dar tot la moda e sa fie urati evreii! |
Ai incurcat un pic cifrele, buba a inceput in '47 cind evreii si-au construit statul alungindu-i pe arabi din casele lor si omorindu-i pe cei care nu vroiau sa plece.
QUOTE |
Deci...ce-si face omul cu mana lui e bun facut!! |
Corect... asa ca ai grija linga cine te sui in autobuz
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.