Cucu Mucu
11 Aug 2011, 08:00 PM
QUOTE(turbo trabant @ 11 Aug 2011, 11:15 AM)
dedicatie speciala pentru cucu-mucu , fara numar fara numar.
bine ati venit in noua uniune europeana (hanseatica)!
Dedicatie speciala pentru TT, faranumarfaranumarfaranumar!
European stock markets ended a choppy session with strong gains on Thursday, as banking shares recouped some of the previous session's heavy losses. ... nici cainii cand vor stapanii!
QUOTE(Marduk)
La fel se intampla si la Bursa?
Mai rau, Bursa e un circuit financiar inchis, iar banii se conserva. Ca unii sa castige o suma, altii trebuie sa piarda acea suma+spreadurile agentiilor de brokeraj. De aceea, mereu e nevoie de fish-i noi, cu bani gramada, care sa investeasca, ca sistemul sa nu se blocheze.
Erwin
11 Aug 2011, 11:42 PM
Criza e un prilej pentru unii de a face un ban grămadă. Aşa a fost mereu. Fraierii vin cu buznuaru' plin şi pleacă cu el gol. Rechinii se ocupă şi remora adună resturile. Nimic nou sub soare!
Marduk
12 Aug 2011, 10:21 AM
QUOTE(Cucu Mucu @ 11 Aug 2011, 09:00 PM)
......De aceea, mereu e nevoie de fish-i noi, cu bani gramada, care sa investeasca, ca sistemul sa nu se blocheze.
E ceva de genul FNI-lui si aia parca tot investitori se numeau, numai ca unii dintre ei si-au vandut casele pentru a se imbogatii iar altii au tras foloasele. Acum inteleg de ce a scapat SOV basma curata in afacerea asta, oamenii erau investitori adica isi asumau oarece riscuri cand investeau la FNI, nu mizau neeaparat pe castig.
Cucu Mucu
12 Aug 2011, 07:40 PM
QUOTE(Marduk @ 12 Aug 2011, 11:21 AM)
E ceva de genul FNI-lui si aia parca tot investitori se numeau, numai ca unii dintre ei si-au vandut casele pentru a se imbogatii iar altii au tras foloasele. Acum inteleg de ce a scapat SOV basma curata in afacerea asta, oamenii erau investitori adica isi asumau oarece riscuri cand investeau la FNI, nu mizau neeaparat pe castig.
Nu, nene Marduk, acolo a fost prostie in forma ei cea mai pura. La bursa, daca esti informat, poti face bani frumosi, oamenii cu informatia castiga mereu la bursa. Acolo unde zici matale, doar un prost ar putea crede ca intr-o luna iti dau aia de 3xbanii depusi. Tragedia este ca, daca acum ar apare alt FNI, s-ar umple iar de prosti care ar sta la coada sa le doneze bani.
Marduk
13 Aug 2011, 09:23 AM
@Cucu Mucu
"Tragedia este ca, daca acum ar apare alt FNI, s-ar umple iar de prosti care ar sta la coada sa le doneze bani."
Corect. Totusi in ultimele zile tot mai multe voci importante, economisti si politicieni vor sa opreasca speculatorii de pe burse, la unele burse s-au oprit de la tranzactionare niste actiuni (nu stiu cum le zice) din care se facea bani din nimic. Ceva trebuie sa se intample in zona asta, omenirea nu-si mai poate permite sa fie tarata in crize, razboaie, etc.
March
24 Aug 2011, 06:38 PM
Steve Bridges este un actor extraordinar care il imita pe presedintele Bush,Jr. in show-ul lui Jay Leno.
Acum Steve il imita tot atat de extraordinar pe presedintele Hussein Obama. Care cica simtindu-se ofensat a incercat sa-i opreasca show-ul !!!
Vizionati-l
aici pe acest extraordinar artist. ( care tare as vrea sa joace si o sceneta cotrocenista !
Poate afla mogulii nostri despre el
)
Marduk
24 Aug 2011, 08:26 PM
Cla
25 Aug 2011, 12:50 PM
QUOTE(March @ 24 Aug 2011, 06:38 PM)
Vizionati-l
aici pe acest extraordinar artist.
Tare de toooot !!
Asta-i ca la Saturday Night Show
March
30 Aug 2011, 10:31 AM
Un unchi al lui Barack Obama a fost arestat pentru că a condus băut. Ganditi-va daca slugile din
organili de la noi au curajul sa faca asa ceva cu vreun neam d-al "Jupanului" .
abis
30 Aug 2011, 10:58 AM
Ioana Basescu a fost amendata, acum cativa ani, in jud. Buzau pentru depasirea vitezei legale. A trecut cu bine testul cu fiola, deci nu au fost motive de arest.
Marduk
6 Sep 2011, 06:48 PM
Am vazut la tembelizor noua ambasada a USA din Romania. O fortificatie impanzita cu zenzori, cu garduri inalte si spatii libere intre drumul principal si cladirea propriuzisa, totul pare facut pentru a rezista unui eventual atac inamic. Imaginea arhitecturala a fost sacrificata pe altarul securitatii unei tari care pare ca strange doar ura in jurul sau desi conform doctrinelor sale vrea sa salveze lumea, sa fie un jandarm mondial, sa apere pacea. De ce a ajuns USA in aceasta situatie, de ce este perceputa ca un politai cu bastonul la sold gata sa pedepseasca orice actiune inocenta dar contrara politicii americane? Cine sunt cei care vor sa distruga USA si de ce? Este USA dusmanul umanitatii? Acestea sunt intrebarile care mi-au venit in minte dupa ce am vazut noua ambasada a USA de la Bucuresti.
turbo trabant
7 Sep 2011, 11:19 AM
Nu e asa urata in realitate, e impunatoare dar asa trebuie sa fie orice cladire guvernamentala.
Pe strada aia se prinde viteza si o gramada de alcai-daci vor zbura cu masina lor drept in bratele puscasilor de paza. Sper sa ii ciuruiasca pe vitezomani , poate ii invata minte
.
abis
4 Oct 2011, 03:20 PM
Offtopic:
O imagine din arhive: intalnirea de la Casa Alba dintre Reagan si talibani
Reagan and the ‘freedom fighters’ (which is what Reagan referred to the Taliban as back in the 80’s and also considered them to be no different than America’s Founding Fathers)…
Marduk
4 Oct 2011, 03:34 PM
Daca imaginea nu este trucata, am putea spune ca USA pierde aceasta lume pe mana ei, cum s-ar zice.
Felina
4 Oct 2011, 03:36 PM
QUOTE(Marduk @ 4 Oct 2011, 02:34 PM)
Daca imaginea nu este trucata, am putea spune ca USA pierde aceasta lume pe mana ei, cum s-ar zice.
e trucata si inca prost... vad eu care nu ma pricep in ale fotografiei
turbo trabant
4 Oct 2011, 03:40 PM
Nu stiu daca e trucata dar textul lui abis este fals: aia nu sunt talibani ci dujmanii lor din alianta de nord (etnicii non-pashtun).
http://en.wikipedia.org/wiki/Northern_AllianceHint pentru cei care pun botul la mesaje tendentioase: femeia "talibanca" care vorbeste si da din maini in timp ce ceilalti se uita si o asculta. Felina ne poate spune mai multe despre cizme, ceas si alte mici detalii
abis
4 Oct 2011, 03:48 PM
Nu stiu daca poza este falsa ori nu, nu am cum sa verific
Se gaseste usor pe net daca faci o cautare cu "reagan talibans"
turbo trabant
4 Oct 2011, 03:51 PM
QUOTE(abis @ 4 Oct 2011, 03:48 PM)
Reagan
's talibans au fost si cei din europa de est. Numai ca atunci cand umpli motorul de cautare cu rahaturi despre america si traiesti in rusia ( sau in alta tara) gramatica limbii engleze iti scapa.
Felina
4 Oct 2011, 03:58 PM
QUOTE(abis @ 4 Oct 2011, 02:48 PM)
Nu stiu daca poza este falsa ori nu, nu am cum sa verific
Hai mai Abis, am pretentii de la tine. Hai sa-ti detaliez cateva elemente ale falsului:
- americanii sunt prea mici, nejustificat de indepartati pentru distanta dintre fotolii
- usile din stanga si din dreapta turbanelor sunt una copia alteia
- planul/peretele din drapta este usor inclinat, nejustificat pentru pozitia din care e luata fotografia
- tipul din mijlocul fotografiei sta pe ce? si se sprijina pe o otiera imaginara
- camera pare sa fie ovala, dar daca ar fi ovala, altfel s-ar vedea tablourile cele mici
- tipa se chinuie tare sa stea pe calcaie sa nu se lase buretele canapelei sub ea
goguta
4 Oct 2011, 04:08 PM
QUOTE(Felina @ 4 Oct 2011, 04:36 PM)
e trucata si inca prost... vad eu care nu ma pricep in ale fotografiei
What?
Posibil sa fie trucata, dar asta conteaza prea putin, la vremea aia talibanii erau invadati de catre rusi.
Este lucru binecunoscut ca USA i-a ajutat in mod activ pe talibani sa-i invinga pe rusi.
Ca si fapt divers acel ajutor a costat in total in jur de 1 miliard $.
Dupa ce talibanii au reusit sa obtina retragerea rusilor(cu ajutorul dat de americani, in general prin armamaent de ultima generatie, rusii avand astfel pierderi de ordin economic MULT prea mari) au dorit continuarea bunei colaborari cu americanii si au mai cerut 1% din valoarea ajutorului primit ca armament pana atunci, pentru refacerea scolilor si a sitemului de educatie in general. Bineinteles ca nu au mai primit nimic
- pe principiul lumea te vrea prost.
E un film super frumos, cu 2 dintre actorii mei preferati, pe aceasta tema - care urmareste povestea congresmenului implicat in toata povestea asta:
Charlie Wilson's War
abis
4 Oct 2011, 04:17 PM
QUOTE(turbo trabant @ 4 Oct 2011, 04:51 PM)
Reagan's talibans
Cand faci o cautare dupa diversi termeni nu trebuie sa formezi fraze sau expresii. Asa ca nu conteaza gramatica, pur si simplu poti asocia diverse cuvinte ca sa vezi ce iese.
La mine de ex. primele rezultate sunt identice, daca incerc cu "obama's detractor" sau "obama detractor"...
Felina, ce sa fac, nu am stofa de detectiv.
Eu n-am sesizat chestiunile despre care scrii tu. Oricum, pe vremea aceea talibanii luptau impotriva URSS, erau cumva aliati naturali ai Statelor Unite...
Marduk
4 Oct 2011, 04:17 PM
Mie imi plac papucii primului tip din stanga, e demential, sa intrii cu papuci aia la Casa Alba.
goguta
4 Oct 2011, 04:27 PM
QUOTE(turbo trabant @ 4 Oct 2011, 04:40 PM)
Northern Alliance, was a military-political umbrella organization
created by the Islamic State of Afghanistan
in 1996Acum ... Reagan a fost presedinte intre 20 ianuarie 1981 si 20 ianuarie 1989 - 2 mandate consecutive.
Nu inteleg rostul link-ului?
turbo trabant
4 Oct 2011, 04:29 PM
QUOTE(abis @ 4 Oct 2011, 04:17 PM)
Cand faci o cautare dupa diversi termeni nu trebuie sa formezi fraze sau expresii. Asa ca nu conteaza gramatica, pur si simplu poti asocia diverse cuvinte ca sa vezi ce iese.
La mine de ex. primele rezultate sunt identice, daca incerc cu "obama's detractor" sau "obama detractor"...
Felina, ce sa fac, nu am stofa de detectiv.
Eu n-am sesizat chestiunile despre care scrii tu. Oricum, pe vremea aceea talibanii luptau impotriva URSS, erau cumva aliati naturali ai Statelor Unite...
problema nu e la tine ci la "creatorii" acestor "documente". Este ca si cum cineva ar pun o poza cu carter si ceasca in vizita la el si ar fi tras aceeasi concluzie: carter era comunist.
Nu tot ce zboara se mananca inclusiv pe internet. Poza poate fi reala mesajul insa este fals.
turbo trabant
4 Oct 2011, 04:33 PM
QUOTE(goguta @ 4 Oct 2011, 04:27 PM)
Nu inteleg rostul link-ului?
Cei din poza au portul celor din nord nu celor din sud (taliban).
Cei din nord sunt dujmani de moarte ai talibanilor si au format alianta nordului in 1996 inainte fiind cunoscuti sub numele de mujahedini ( care includea si pe cei din sud).
abis
4 Oct 2011, 04:34 PM
Reagan supported anti-communist groups around the world. In a policy which became known as the Reagan Doctrine, his administration funded "freedom fighters" such as the Contras in Nicaragua, the Mujahideen in Afghanistan, RENAMO in Mozambique, and UNITA in Angola.Deci chiar a folosit expresia.
turbo trabant
4 Oct 2011, 04:35 PM
QUOTE(abis @ 4 Oct 2011, 04:34 PM)
Reagan supported anti-communist groups around the world. In a policy which became known as the Reagan Doctrine, his administration funded "freedom fighters" such as the Contras in Nicaragua, the Mujahideen in Afghanistan, RENAMO in Mozambique, and UNITA in Angola.Deci chiar a folosit expresia.
Normal ca a folosit -o, de aceea a si avut succes daramarea comunismului .
March
8 Oct 2011, 09:23 PM
QUOTE(abis @ 4 Oct 2011, 04:20 PM)
Offtopic:
O imagine din arhive: intalnirea de la Casa Alba dintre Reagan si talibani
Trebuie sa studiezi mai intai presedintia lui Ronald Reagan si razboiul din Afganistan si apoi sa-ti dai cu parerea cu privire la diferite poze
March
11 Oct 2011, 03:12 PM
Amicii si sustinatorii electorali ai lui Hussein Obama se raspandesc ca
raia in US !
turbo trabant
11 Oct 2011, 03:29 PM
March
18 Oct 2011, 05:26 PM
Lume... lumeeee....
Au fost
furate prompterul lui Obama si pupitrul cu sigiliul prezidential !
Va garantez ca nu tiganii nostri au facut asta
Marduk
19 Dec 2011, 09:58 AM
Presedintele Obama, administratia americana, are mult de lucru in aceste zile. USA s-au retras din Irak, Kim Jong-Il a murit, criza se transforma in depresie, Pakistanul vrea sa desfiinteze toate bazele occidentale de pe teritoriul sau. In Irak eu cred ca trebuie sa ne asteptam la noi atentate si lupte pentru putere intre kurzi, suniiti si siiti, Irakul ar putea deveni un nou Liban si orice interferenta a Iranului va duce rapid la degenerarea situatiei in zona. Americanii par sa le lase irakienilor dar mai ales iranienilor impresia ca pot controla situatia, ca pot modifica echilibrul de forte precar instituit de americani. In Korea de Nord odata cu moartea lui Kim Jong-Il fiul sau, care a fost nominalizat cu ceva ani in urma pentru ai urma in functie, se pregateste sa faca primele miscari politice pe scena interna si internationala. Americanii nu stiu prea multe despre acest nou conducator, iar relatiile lor cu chinezii nu le sunt de nici un ajutor, trei tari din zona sunt in alerta asteptand sa vada care va fi miscarea noului lider.
March
21 Dec 2011, 11:40 AM
Hugo Chavez, mesaj către Obama: "Nu fi atât de iresponsabil. Clovnule ! Eşti un clovn!"
turbo trabant
20 Jan 2012, 12:06 PM
Marduk
20 Jan 2012, 04:41 PM
Super, as vrea sa vad cum face un soldat american? romanii mi s-au parut cam isterici, ar trebui sa-i invete armata sa rada, ca dacii, cand sunt schingiuiti sau intr-o astfel de situatie. Oricum de la americani ma astept sa fie ceva gen Rambo, dur, gutural, eroic etc.
March
1 Mar 2012, 04:37 PM
Abia acum a ajuns-o furia pe barbatul ei din cauza de Monica Lewinski !
Cla
10 Mar 2012, 07:30 PM
March
11 Mar 2012, 12:05 PM
QUOTE(Cla @ 10 Mar 2012, 09:30 PM)
Cla, aia de mai sus fac pe bravii si mananca rahat dupa ce ies la pensie din sistem.
Cla
11 Mar 2012, 03:57 PM
Si adica ce vrei tu, razboi cu Iranul?
Esti constient?
March
29 May 2012, 03:04 PM
Ia uite cine il infiera pe Bush pentru Guantanamo, metode de interogatoriu accentuate, etc .,
Barack Obama aprobă personal lista membrilor Al-Qaida care sunt ucişi
Marduk
19 Jun 2012, 08:52 AM
B. Obama are mari probleme, criza, republicanii pana si fostul sau profesor
il contesta si indeamna alegatorii sa nu-l mai voteze. Nu cred ca o interventie militara in Syria sau Iran il mai poate salva de la pierderea alegerilor, a incercat o miscare cu incetarea expulzarii tinerilor imigranti care nu au cazier, dar multi americani conservatori nu vad in aceasta decizie o solutie pentru rezolvarea problemei emigrantilor clandestini.
andra_v
21 Aug 2012, 04:04 PM
Economia Americii se reinventeaza
Singurul lucru asupra caruia Barack Obama si Mitt Romney au cazut de acord este acela ca economia americana o duce prost.
http://www.ziare.com/economie/criza-econom...enteaza-1181081De notat declaratia istorica a lui Bill Clinton din 5.06. 2012 de sustinere a lui Obama: Alegerea lui Romney ar fi o catastrofa
La mai putin de o saptamana dupa ce l-a laudat pe Romney pentru cariera "solida" de om de afaceri, Clinton le-a spus sustinatorilor lui Obama, la New York, ca politicile economice ale candidatului republican ar fi "un dezastru pentru tara noasta si pentru lume", informeaza USA Today.
Totodata, Clinton a mai spus ca Romney si republicanii au adoptat o abordare "europeana" a economiei. "Politica lor economica este austeritatea si somajul acum, iar apoi un buget pe termen lung care va duce la explodarea datoriei cand economia isi va reveni, asa ca dobanzile vor fi asa de mari incat nimeni nu va mai putea face nimic", a spus fostul presedinte american.http://www.ziare.com/international/alegeri...a-video-1171286
Marduk
6 Nov 2012, 08:15 AM
Obama sau Romney? pare a fi dilema de pe fata presedintelui in exercitiu al USA. Azi alegatorii din USA isi vor da votul celui care ii va conduce in urmatorii 4 ani. Daca Obama va castiga un al doilea mandat, teoretic are sanse, administratia sa va continua cu aceasta politica ambigua, lipsita de evenimente majore, concentrata pe economie pe relansarea productiei si recucerirea pietelor pe care USA le controla in alte vremuri. In timpul actualei administratii nu s-au declansat conflicte majore, ceea ce este bine in opinia mea, desi de la o vreme lumea s-a obijnuit cu o multime de conflicte minore, dar care luate impreuna, d.p.d.v al victimelor si cheltuielilor s-ar transforma usor intr-un conflict major si international. Rusia si China incearca restaurarea unei lumi multipolare, in care rolul de jandarm mondial al americanilor si europenilor sa fie redus, transformat din nou in zone sau sfere de influenta ale celor trei puteri. Presedintele Obama a incercat cu "ajutor" francez sa schimbe ceva in lumea araba, nu cred ca a reusit sa aduca ceva democratic prin aceste "primaveri" arabe, din care pana in acest moment nu au avut de castigat decat islamistii. Prea multe victime colaterale, nevinovate prinse in aceste "conflicte tribale" religioase, familiale etc. personal nu cred ca se justifica presiunea si interventia occidentului asupra unor dictatori care cat de cat controlau situatia, cei drept in dauna catorva nemultumiti. Va reusi Obama daca va fi reales sa repare acest esec al democratiei occidentale in lumea araba? sau va cauta, ajutat de israelieni, tapul ispasitor in curtea iranienilor? Americanii au o sarcina dificila in aceste alegeri, sa continue cu politica lui Obama, impaciuitoare, acceptand actiunile rusilor si chinezilor ca pe un destin? sau sa vireze catre Romney care promite ca va restaura dominatia americana? este oare pregatita USA sa-i puna la respect pe chinezi, pe rusi, pe indieni, pe brazilieni, pe arabi sa faca din nou pe jandarmul mondial fara acordul celorlalti participanti? Sa vedem ce va decide electoratul american.
Romney sa se duca unde e piperul.
Daca ati sti cum a ajuns omul miliardar, l-ati înjura.
Omul a cumparat firme ca sa le duca în faliment, asa a ajuns miliardar, a distrus locuri de munca si acuma zice ca va face locuri de munca.
Americanii republicani sunt asa de prosti ca îl mai si cred.
turbo trabant
6 Nov 2012, 11:23 AM
QUOTE(Cla @ 6 Nov 2012, 11:30 AM)
Daca ati sti cum a ajuns omul miliardar, l-ati înjura.
Omul a cumparat firme ca sa le duca în faliment, asa a ajuns miliardar, a distrus locuri de munca si acuma zice ca va face locuri de munca.
Nu mai crede tot ce citesti.
Marduk
6 Nov 2012, 02:12 PM
In "teorie" se zice ca acel candidat la presidentia USA, care strange cele mai multe fonduri castiga alegerile. Obama a strans 631,7 milioane $, Romney a strans 384,9 de milioane $. Sa vedem daca este real sau nu acest mit despre alegerile din USA.
Marduk
6 Nov 2012, 04:51 PM
Un site unde puteti urmarii on line cum voteaza nord americanii. Pana in prezent B.H. Obama are sanse sa primeasca un alt mandat.
Si adica ce ne prezinta republicanii? Razboaie.
Marduk
7 Nov 2012, 11:09 AM
B.H. Obama a atigat un alt mandat la Casa Alba. Mitul cu banii stransi pentru campanie pare ca este real. Poate in acest mandat va demonstra ca este pentru americani ceea ce acestia si-au dorit.
Si ce ne-ntereseaza pe noi, fac o autostrada în România sau vin cu tancurile?
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.