QUOTE(Marduk @ 9 Apr 2015, 08:48 PM)
Moncher ma uit dar tot nu inteleg de ce traiectoria rachetei iraniene putea fi interceptata din Cehia si nu din Ungaria, dar cu siguranta poate fi doborata de scutul de la Deveselu!?
O racheta ajunge intai in zona Romaniei, apoi deasupra Ungariei. Daca pui interceptori in Ungaria, o racheta poate lovi Romania. Daca pui interceptori in Romania, este evident ca si Ungaria este protejata.
Este, observ, intr-adevar cumplit de greu sa te uiti pe o harta...
eu am dreptul sa banuiesc ca scutul devine inutil daca si numai daca a fost conceput pentru a intercepta rachetele iraniene
A fost conceput pentru a intercepta
orice rachete. In vremea cand a fost conceput, Iranul parea sa fie cel mai probabil agresor.
Parca am stabilit ca un scut, poate fi folosit la un moment dat d.p.d.v strategic, tactic, ca "arma ofensiva"
Te inseli, nu am stabilit nimic. Dimpotriva. Mereu am afirmat acelasi lucru: ca un scut este ceva defensiv, este conceput pentru protectie, nu poate fi folosit sa ataci cu el. Este, daca imi accepti comparatia, ca un zid. Zidul te apara de lovituri, dar nu poti lovi cu zidul.
Am discutat si despre un tratat, pe care USA il incalca aducand acest scut in Romania
Din nou te inseli. Ti-am cerut sa imi arati ce prevederi sunt incalcate si nu ai fost in stare. Nu este incalcat nici un tratat.
rusii sunt niste mincinosi nemernici
In sfarsit suntem si noi o data de acord.
Eu nu-ti cer nimic altceva decat sa constati ca cele doua superputeri se bat in curtea noastra pentru a-si apara interesele
Cu asta nu mai suntem de acord. Nu i-a chemat nimeni pe rusi in curtea noastra, sa isi vada de treburi in ograda lor. Daca nu si-ar baga nasul unde nu le fierbe oala nu ar fi atat de necesara prezenta militara americana aici. Dar eu unul ma simt mult mai in siguranta cu armata SUA in apropiere decat fara aparare, daca rusilor le trece prin cap sa-si faca mendrele pe aici.