...dar din fericire nu e el singurul care citeste pe forum,
si oricine nu crede, poate sa verifice ca intr-adevar datele economice indica
scaderea niveluli de trai la americani si cresterea la rusi, asa cum am specificat mai sus.
si oricine nu crede, poate sa verifice ca intr-adevar datele economice indica
scaderea niveluli de trai la americani si cresterea la rusi, asa cum am specificat mai sus.
N-ar fi vorba doar de aceste aspecte, eu as aminti si de lipsa de perspectiva, la un moment dat a unui popor. Nivelul maxim de dezvoltare a acestuia, financiar, economic, militar etc. un stat se poate afla la apogeu, dar societatea, care sustine acest stat, se poate afla in contradictie cu nivelul de dezvoltare a statului respectiv. Cel mai bun exemplu in acest sens este Imperiul Roman, care desi era foarte dezvoltat din toate punctele de vedere, d.p.d.v social era un stat aflat in disolutie, sub presiunile unor factori pe care statul nu putea sa-i controleze, deoarece sustinatorii acestor factori, erau chiar cetatenii romani. USA risca la un moment dat sa devina o dictatura reala, sa se confrunte cu o revolutie, un alt razboi civil etc. asta datorita situatiei sociale existente azi in USA. Pe de alta parte Rusia, are un popor scapat de chingile dictaturii comunismului, are aspiratii, perspectiva isi vede viitorul cu ochii deschisi, dupa o perioada in care a fost tinta tuturor ironiilor si presiunilor etc. Rusul de rand nu poate uita perioada comunista cand URSS tinea in sah USA si intreaga lume, cand rusii erau "respectati" tocmai datorita fortei lor. La toate acestea adaugandu-se renasterea spirituala, traditionala, religioasa a rusilor, care le da un imbold mai puternic catre afirmare, guvernul rus nu trebuie sa faca filme de propaganda pentru patriotism, rusul este patriot din fire, iar azi biserica rusa joaca cu suces rolul de propagandist perfect.