QUOTE(turbo trabant @ 27 Jan 2009, 11:38 AM)
nu prea se vorbeste despre asta e un pic embarassing. sunty ofiteri de MI6 care au declarat ca au executat nazisti "in ceafa' . se foloseau waltere ca sa para rafuiala.
povesti, este posibil ca pe front englezii si americanii sa fi executat ofiteri SS dar sa fie executati dupa ce erau capturati fara proces si fara o acuzatie clara eu unul ma indoiesc ca s-a intamplat asa ceva. poate au fost cateva excese dar asta nu inseamna ca a fost o regula.
nu vad chestia cu rusii , ce au facut britanicii au facut in germania de vest nu in est deci nu are legatura.
ideea cu procesele de la Nurnberg a apartinut americanilor si apoi a fost imbratisata de englezi si ceilalti aliati, rusii nu au fost de acord cu acest proces pe care l-au considerat tot timpul o propaganda aliata si nimic altceva. am amintit de rusi deoarece cele mai multe executii sumare au avut loc idirect pe front sau in zona lor de ocupatie.
ai gresit ce ai subliniat. politica oficiala americana era ca ei sa fie judecati nu executati sumar. iar should be put to death are o anumita conotatie in engleza si ar trebui sa te gandesti ca mai sunt si alte pedepse nu numai executia.
nici nu m-am gandit la altceva, americanii doreau sa fie judecati si condamnati.
inca o data , nu vorbim de "istorie alternativa". nazistii nu s-au evaporat si erau mult mai multi decat aia de la nurnberg
istoria alternativa? istoria are nevoie de probe nu de povesti. nazistii nu s-au evaporat, cei care au comis crime au fost condamnati si la 50 de ani de la terminarea razboiului iar multi dintre ei au fost executati de rusi sau au murit prin Siberia cu mici exceptii.
un fenomen exact la fel se pare ca s-a petrecut in irak in paralel cu "the surge" . dar de asta doar s-a auzit un pic nu prea mult asa doar cat trebuie
nu stiu cum s-au petrecut lucrurile in Irak, dar cred ca suntem off topic, daca vrei sa discutam despre WW2 vino pe topicul dedicat.