Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Palestina, O Tara In Care Nu Incap Doua Popoare. Ce-i De Facut?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
March
QUOTE(Energie @ 30 Jan 2008, 02:45 PM) *
Dreptul la libera circulatie iti spune ceva?

Tu esti pe alaturea fondului problemei ! Nu vorbim de libera circulatie !
SORIN
QUOTE(marduk @ 27 Jan 2008, 08:57 PM) *
Palestina regiune geografica si istorica din Orientul Apropiat, cuprinsa intre Marea Mediterana si Desertul Siriei.

Inca odata intreb.......daca Palestina e plasata intre Mediterana si Desertul Siriei, care e problema?? Majoritatea refugiatilor sunt acolo, intre Mediterana si Desertul Siriei!

Ce vor acum de la statul israelian blink.gif blink.gif

Sorin.
Energie
QUOTE(March @ 30 Jan 2008, 12:52 PM) *
Tu esti pe alaturea fondului problemei ! Nu vorbim de libera circulatie !

Iar tu esti obsedat de semnul exclamarii. Nu cred ca ai 5% din postari fara semn al exclamarii. rofl.gif
Spuneam doar ca se pot gasi forme etc.
Si, la inceput, vorbeam strict de ideea cu Dobrogea, care e oricum offtopic aici.
Superunknown
Evreii care au avut de suferit din cauza regimului nazist pot sa se intoarca in Germania si primesc despagubiri (nu doar ei, ci si urmasii lor). Evreii care s-au refugiat din tarile europene in timpul razboiului sau in timpul regimului comunist se pot intoarce, isi pot recupera proprietatile si primesc despagubiri.

In schimb, Israelul nu recunoaste nici macar in principiu dreptul refugiatilor palestinieni de a se intoarce sau dreptul urmasilor de a primi despagubiri. Poate e si asta una din cauzele "antisemitismului" pe care unii il vad peste tot.
SORIN
QUOTE(Superunknown @ 30 Jan 2008, 01:07 PM) *
Evreii care au avut de suferit din cauza regimului nazist pot sa se intoarca in Germania si primesc despagubiri (nu doar ei, ci si urmasii lor). Evreii care s-au refugiat din tarile europene in timpul razboiului sau in timpul regimului comunist se pot intoarce, isi pot recupera proprietatile si primesc despagubiri.

In schimb, Israelul nu recunoaste nici macar in principiu dreptul refugiatilor palestinieni de a se intoarce sau dreptul urmasilor de a primi despagubiri. Poate e si asta una din cauzele "antisemitismului" pe care unii il vad peste tot.

Sigur primesc si ei si urmasii...6 milioane de exterminati si urmasii lor, nu sunt o problema pt. economia germana! devil.gif

Evreii care s-au refugiat din tarile europene in timpul razboiului sau in timpul regimului comunist se pot intoarce, isi pot recupera proprietatile si primesc despagubiri.

Aia nu s-au refugiat, au fost exportati in vagoane de vite spre salile de Ciclon B.

Destept mai esti blink.gif blink.gif blink.gif

Antisemintismul acesta se numeste Antisemitismul Modern mad.gif Cel clasic nu-i inghitea pe evrei pt. ca au fost evrei iar el modern nu-i inghite acum pt. au reusit sa-si gaseasca locul lor.

Cam aceasi baba bolnava dar cu fusta schimbata!!

Sorin.
Marduk
QUOTE(ben_gal @ 30 Jan 2008, 10:06 AM) *
Cei care au plecat in '48, majoritatea nici nu mai traiesc.
Nu e vorba de un popor care au trait in Israel de mii de ani precum evreii.
Prin 1800 si ceva nu erau arabi in teritoriul Israelului de astazi.

Poate ai putea sa ne spui din surse britanice sau turce cati evrei si cati arabi traiau in Palestina in momentul in care britanicii au preluat Palestina de la turci. Daca vrem sa fim corecti, trebuie sa ne raportam la niste surse din afara. Eu stiu spre exemplu ca intre '48 si '77 au emigrat in noul stat infiintat Israel, 1,6 milioane de evrei. Ramane sa vedem cati evrei au venit pana in '48 si cati evrei locuiau efectiv pe acel teritoriu dupa terminarea primului razboi mondial, cand s-a facut predarea teritoriului de catre turci. Poate asa vom intelege cerbicia arabilor in a sustine ca teritoriul le apartine. Daca pe la 1800 nu erau arabi in acel teritoriu, afirmatie pe care eu nu o cred, de ce nu l-au revendicat, Siria, Libanul, Arabia Saudita, Egiptul Franta sau Marea Britanie? Trebuie sa ne uitam mai bine la Transiordania ce populatie avea si ce regiune cuprindea acest stat.
ben_gal
QUOTE(marduk @ 30 Jan 2008, 05:11 PM) *
Poate ai putea sa ne spui din surse britanice sau turce cati evrei si cati arabi traiau in Palestina in momentul in care britanicii au preluat Palestina de la turci. Daca vrem sa fim corecti, trebuie sa ne raportam la niste surse din afara. Eu stiu spre exemplu ca intre '48 si '77 au emigrat in noul stat infiintat Israel, 1,6 milioane de evrei. Ramane sa vedem cati evrei au venit pana in '48 si cati evrei locuiau efectiv pe acel teritoriu dupa terminarea primului razboi mondial, cand s-a facut predarea teritoriului de catre turci. Poate asa vom intelege cerbicia arabilor in a sustine ca teritoriul le apartine. Daca pe la 1800 nu erau arabi in acel teritoriu, afirmatie pe care eu nu o cred, de ce nu l-au revendicat, Siria, Libanul, Arabia Saudita, Egiptul Franta sau Marea Britanie? Trebuie sa ne uitam mai bine la Transiordania ce populatie avea si ce regiune cuprindea acest stat.

Daca vrem sa fim corecti?
Nu as dori sa par incorect si de aceea cred ca vei putea gasi f bine si singur.
Pe la 1800 facea parte din Turcia.
De ce nu revendic eu Patagonia?
Poate ca nu inteleg intrebarea.
Daca cineva trebuia sa revindece, aceia erau evreii.
andra_v
Ce nu intelegi?

"Poate ai putea sa ne spui din surse britanice sau turce cati evrei si cati arabi traiau in Palestina in momentul in care britanicii au preluat Palestina de la turci. Daca vrem sa fim corecti, trebuie sa ne raportam la niste surse din afara. Eu stiu spre exemplu ca intre '48 si '77 au emigrat in noul stat infiintat Israel, 1,6 milioane de evrei. Ramane sa vedem cati evrei au venit pana in '48 si cati evrei locuiau efectiv pe acel teritoriu dupa terminarea primului razboi mondial, cand s-a facut predarea teritoriului de catre turci".

Ce nu iti este clar?
ben_gal
QUOTE(SORIN @ 30 Jan 2008, 01:31 PM) *
Antisemintismul acesta se numeste Antisemitismul Modern mad.gif Cel clasic nu-i inghitea pe evrei pt. ca au fost evrei iar el modern nu-i inghite acum pt. au reusit sa-si gaseasca locul lor.

Propun o varianta suplimentara:
Cel clasic nu-i inghitea pe evrei pt. ca nu plecau acasa.
Cel modern nu-i inghite acum pt. ca nu plec din casa.
ben_gal
QUOTE(andra_v @ 30 Jan 2008, 05:34 PM) *
Ce nu intelegi?

"Poate ai putea sa ne spui din surse britanice sau turce cati evrei si cati arabi traiau in Palestina in momentul in care britanicii au preluat Palestina de la turci. Daca vrem sa fim corecti, trebuie sa ne raportam la niste surse din afara. Eu stiu spre exemplu ca intre '48 si '77 au emigrat in noul stat infiintat Israel, 1,6 milioane de evrei. Ramane sa vedem cati evrei au venit pana in '48 si cati evrei locuiau efectiv pe acel teritoriu dupa terminarea primului razboi mondial, cand s-a facut predarea teritoriului de catre turci".

Ce nu iti este clar?

Intrebarea "neclara" este:
de ce nu l-au revendicat, Siria, Libanul, Arabia Saudita, Egiptul Franta sau Marea Britanie?
SORIN
Andra si Marduk....de ce nu cautati singuri? Si mai ales de ce nu raspundeti la intrebari?

Sorin.
March
Toate discutiile astea de la acest topic sunt sterile intrucat "ciorba" asta a fost fiarta si rasfiarta pe vreo 6-7 topicuri deschise la "politica externa" . Ma intreb de ce oare mai era necesar un nou topic cand ciorba putea fi reincalzita acolo ?

Si sa inchei prin aceasta nota vesela :

O colaborare frateasca intre unii israelieni si unii palestinieni :

Agence France Presse anunta ca doi israelieni , dintre care unul este seful securitatii unei asezari evreisti ( Naaran) din West Bank , impreuna cu doi palestinieni din Ierusalimul de Est au fost prinsi pe cand furau mii de pui de gaina dintr-un asezamant evreiesc din Valea Iordanului.( incarcasera intr-un van 320 de custi fiecare cu cate 20 de pui ) . Tovarasii de hotie erau deghizati cu masti de carnaval evreisti care se folosesc la carnavalul sarbatorii de Purim !
( stire din 7 martie 2005)
Energie
Sigur n-aveau ceva sange romanesc in ei? rofl.gif
March
QUOTE(Energie @ 30 Jan 2008, 08:11 PM) *
Sigur n-aveau ceva sange romanesc in ei? rofl.gif

Poate unii sunt originari din RO, altii care au stat la studii ani indelungati ....
ben_gal
QUOTE(March @ 30 Jan 2008, 05:57 PM) *
Toate discutiile astea de la acest topic sunt sterile intrucat "ciorba" asta a fost fiarta si rasfiarta pe vreo 6-7 topicuri deschise la "politica externa" . Ma intreb de ce oare mai era necesar un nou topic cand ciorba putea fi reincalzita acolo ?

[i]O colaborare frateasca intre unii israelieni si unii palestinieni :

Sper ca gainili ashlea au fost sacrificate dupa datina.
abis
Asta dovedeste ca nu toti arabii ii urasc pe evrei, si nu toti evreii ii urasc pe arabi! biggrin.gif
SORIN
QUOTE(March @ 30 Jan 2008, 05:57 PM) *

"Sefu"!!

Nimic nou pe lume.....aceasi ura, aceasi lipsa de cultura, aceasi prostie si fudului....nimic nou! jamie.gif jamie.gif

Tot ce e nou, sunt musterii, nu adevarul ohyeah.gif ohyeah.gif Iar cand unul il spune pe sleau, o termina ca Talusa mad.gif

Regards......

Sorin.

ben_gal
QUOTE(abis @ 30 Jan 2008, 07:05 PM) *
Asta dovedeste ca nu toti arabii ii urasc pe evrei, si nu toti evreii ii urasc pe arabi! biggrin.gif

Of course not, my dear.
Poate ca e un inceput bun.
Energie
Vezi tu, Sorine, sunt convins ca in teritoriile acelea fiecare are propriul lui adevar. Si, in felul lor, si evreii, si arabii au dreptate.
Noi stam deoparte, chibitam (cel mai adesea cu cinism). Dar poate asta e rostul discutiilor pe un forum.
SORIN
Prietene Energie! mellow.gif

Ai dreptate in mare, dar de felul meu nu ma bag acolo unde habar nu am despre ce e vorba, doar de dragul de a vorbi vorbei!!

Nu cred ca ma poate acuza cineva de asa ceva pe acest forum. De multe ori citesc in threaduri, mai invat ceva, mai intreb daca nu stiu sau inteleg ceva, dar daca nu le a m cu tema, nu fac pe nebunu doar de dragul de a fi Gigi sa nu mai vorbesc de rautate si ura fata de tema.

Asa vad eu discutiile de pe un forum.

Regards...

Sorin.
Marduk
Ce nu intelegi?
Ce nu iti este clar?

Pai nu inteleg daca acest teritoriu era sau nu locuit. Iar daca era locuit cine erau cei care il locuiau. Cati evrei, cati arabi, cati etc.

QUOTE(ben_gal @ 30 Jan 2008, 05:44 PM) *
Intrebarea "neclara" este:
de ce nu l-au revendicat, Siria, Libanul, Arabia Saudita, Egiptul Franta sau Marea Britanie?

Pai daca acest teritoriu nu era locuit cum ai afirmat tu, atunci putea sa-l revendice orice alta tara.
March
O precizare necesara pe care am facut-o si pe celelalte topicuri :

denumirea de Palestina deriva din "Pelistim" , si este numele dat ,in ebraica veche, triburilor de " filisteni" care invadasera , pe la 1170 in.Hr., bogata cimpie din zona mediterana a Palestinei. Au urmat lupte aprige, ani indelungati, intre aceste triburi si cele israeline care erau deja acolo.

Palestinienii arabi de azi au tot atata legatura cu acei "filisteni" de atunci , asa cum au egiptenii de azi cu supusii lui Ramses cel Mare de acum cateva mii de ani.
SORIN
QUOTE(marduk @ 30 Jan 2008, 07:41 PM) *
Pai nu inteleg daca acest teritoriu era sau nu locuit. Iar daca era locuit cine erau cei care il locuiau. Cati evrei, cati arabi, cati etc.
Pai daca acest teritoriu nu era locuit cum ai afirmat tu, atunci putea sa-l revendice orice alta tara.

Sapa singur Coane....si lasa subiectu pana te documentezi ce sambure ai scos din sapa! ohyeah.gif

Sorin.
SORIN
Ce nu intelegi?

Daca vrem sa fim corecti, trebuie sa ne raportam la niste surse din afara. Eu stiu spre exemplu ca intre '48 si '77 au emigrat in noul stat infiintat Israel, 1,6 milioane de evrei.

Esti cam pe langa tema , tu si sursa ta jamie.gif jamie.gif
Mai cauta ca net-ul e mare si disinformatia si mai mare......

Sorin.
Marduk
QUOTE(March @ 30 Jan 2008, 08:07 PM) *
denumirea de Palestina deriva din "Pelistim" , si este numele dat ,in ebraica veche, triburilor de " filisteni" care invadasera , pe la 1170 in.Hr., bogata cimpie din zona mediterana a Palestinei. Au urmat lupte aprige, ani indelungati, intre aceste triburi si cele israeline care erau deja acolo.

Denumirea de Palestina a fost folosit prima data de Herodot pentru a desemna teritoriul dintre Marea Mediterana si Desertul Sirian si a fost populata de triburile vest semitice ale canaaneenilor. Temporar acesta zona a fost supusa Egiptului. Filistenii (unul din popoarele marii) se stabilesc aici pe la 1200 i.e.n. Pe la 1025 i.e.n Saul din tribul beniamitilor unifica in timpul luptelor impotriva filistenilor si amoritilor, triburile israelite, punand bazele statului iudeo-israelian.
March
QUOTE(marduk @ 30 Jan 2008, 10:57 PM) *
Denumirea de Palestina a fost folosit prima data de Herodot

Consuta-ti inca odata bibliografia. -Herodot s-a nascut in 484 in.Hr., iar termenul "Pelestim" ( preluat apoi in greceste de Herodot ca Palestina ) s-a folosit inca de pe la 1170 in.Hr.
SORIN
March......eu momentan ma retrag de aici!!

Nu e de nasul meu si n-am rabdare ....

Sorin.
March
Sorine,
Ai dreptate. Discutii sterile. Iti amintesti de ciomageala aia Talusa- Oul Dogmatic care a dus pana la urma la inchiderea topicelor.
SORIN
Daca o sa se iveasca un forumist care are habar ce scrie pe aici.....cu mare placere am sa revin!

Pana atunci, ii las pe cei care au invatat la scoala ca arabii, sunt palestinieni, au aceasi credinta, sunt acelasi popor, aceasi natie si natiune, vorbesc aceasi limba, au teritoriu comun, sunt al 4-lea popor pur din lume ce a fost dat afara din tara lui dupa 3200 de ani pe timpul Imparatului Herodot, acea tara dintre Mediterana si Desertul Siriei!!

Ma a salam.....................

Sorin.

btw....Kul calb bigi iommo!
Marduk
QUOTE(March @ 31 Jan 2008, 12:22 PM) *
Consuta-ti inca odata bibliografia. -Herodot s-a nascut in 484 in.Hr., iar termenul "Pelestim" ( preluat apoi in greceste de Herodot ca Palestina ) s-a folosit inca de pe la 1170 in.Hr.

Coane, asta este istorie, nu presupuneri sau selectii din ziare a ceea ce place fiecaruia. E greu pentru unii sa mai continue dialogul, atunci cand argumentele lipsesc. jamie.gif

QUOTE(SORIN @ 31 Jan 2008, 05:16 PM) *
March......eu momentan ma retrag de aici!!
Nu e de nasul meu si n-am rabdare ....
Sorin.

Prietene, nu intodeauna ceea ce crezi tu este adevarul, trebuie sa accepti ca si altii cred ca adevarul este de partea lor. mwah1.gif

P.S.
Eu nu vreau si nici nu pot sa fiu de partea evreilor sau arabilor. Mintea mea refuza sa accepte ca arabii au mai multa dreptate decat evreii. Asta ma face sa nu ma las manipulat de unii sau de altii. Palestina a existat, exista si va exista chiar si dupa cele doua popoare se vor distruge reciproc. Peisajul va ramane neschimbat mii de ani, dupa ce doua popoare care au pus mai presus de intelegere si convietuire, religia , habotnicia si dogma, vor disparea din peisajul respectiv. Faptul ca ati decis sa parasiti acest topic ma dezamageste, pe deoparte ma simt vinovat ca poate am fost prea direct, dar cum poti fi indirect cu adevarul, cu istoria. Cum sa fac sa acceptati ca pe aceasta planeta trebuie ca indivizii sa se respecte si sa respecte o regula simpla, disponibilitatea de a dialoga, de a gasi puncte comune inainte de a le gasi punctele care ii despart. Pe de alta parte am credinta ca exista destui parteneri de discutie la Han care accepta conditiile minime cand este vorba de dialog.
March
QUOTE(marduk @ 31 Jan 2008, 10:59 PM) *
Coane, asta este istorie, nu presupuneri sau selectii din ziare a ceea ce place fiecaruia. E greu pentru unii sa mai continue dialogul, atunci cand argumentele lipsesc.

Mai baiete,
Ia pune mana si studiaza tu "Istoria Culturii si civilizatiei " de Ovidiu Drimba , aparuta la Ed. Stiintifica in cateva volume. Si o sa afli multe de acolo. Capisci ? Si cu asta am spus ultimul meu cuvant pe acest topic deschis de tine pentru a-ti etala "desteptaciunile" istorice cu privire la O.A.
Blakut
Palestina a existat, exista si va exista chiar si dupa cele doua popoare se vor distruge reciproc. Peisajul va ramane neschimbat mii de ani, dupa ce doua popoare care au pus mai presus de intelegere si convietuire, religia , habotnicia si dogma, vor disparea din peisajul respectiv. Faptul ca ati decis sa parasiti acest topic ma dezamageste, pe deoparte ma simt vinovat ca poate am fost prea direct, dar cum poti fi indirect cu adevarul, cu istoria. Cum sa fac sa acceptati ca pe aceasta planeta trebuie ca indivizii sa se respecte si sa respecte o regula simpla, disponibilitatea de a dialoga, de a gasi puncte comune inainte de a le gasi punctele care ii despart. Pe de alta parte am credinta ca exista destui parteneri de discutie la Han care accepta conditiile minime cand este vorba de dialog.

Dpeinde acuma, daca se folosesc arme nucleare, peisajul nu ramane neschimbat. In orice caz, daca cineva vrea sa sprijine formarea unui stat tiganesc independent, se pare ca tocmai am gasit solutia...
Marduk
QUOTE(March @ 31 Jan 2008, 09:04 PM) *
Mai baiete,
Ia pune mana si studiaza tu "Istoria Culturii si civilizatiei " de Ovidiu Drimba , aparuta la Ed. Stiintifica in cateva volume. Si o sa afli multe de acolo. Capisci ? Si cu asta am spus ultimul meu cuvant pe acest topic deschis de tine pentru a-ti etala "desteptaciunile" istorice cu privire la O.A.

"Mai baiete" asta este nivelul tau? Iti place sa tratezi lumea, maruntimea, de sus. Nimeni si nimic nu poate fi mai destept decat tine. "Capisci", reprezinta pentru tine un ultimatum, de care trebuie sa se agate toti cei care sunt acolo jos, la picioarele tale. Din fericire esti doar un mit, o inchipuire, care crede ca lumea incepe si se sfarseste, atunci cand doreste persoana domniei sale. Daca desteptaciunile mele nu-ti plac regret, dar nu am altele, se pare ca am citit carti diferite. rofl.gif mwah1.gif
Marduk
QUOTE(Blakut @ 31 Jan 2008, 09:09 PM) *
Dpeinde acuma, daca se folosesc arme nucleare, peisajul nu ramane neschimbat. In orice caz, daca cineva vrea sa sprijine formarea unui stat tiganesc independent, se pare ca tocmai am gasit solutia...

Tiganii nu-si doresc formarea unui stat independent, poate nici arabii palestinieni nu doresc acest lucru. Si unii si altii s-au obisnuit sa traiasca din resursele celorlalti, e un fel de arta sa pozezi in victima, sa vezi cum iti plange lumea de mila. In mijlocul acestei comedii, umane, cei ce paraziteaza se simt bine, acesta este mediul lor. Nu stiu sa traiasca altfel, acest tip de popoare ocupa intodeauna, marginile societatilor in care traiesc. Isi doresc mult sa ajunga in mijlocul societatii, dar cand reusesc sa o faca, isi dau in petec.
ben_gal
QUOTE(marduk @ 31 Jan 2008, 08:59 PM) *
Eu nu vreau si nici nu pot sa fiu de partea evreilor sau arabilor. Mintea mea refuza sa accepte ca arabii au mai multa dreptate decat evreii. Asta ma face sa nu ma las manipulat de unii sau de altii. Palestina a existat, exista si va exista chiar si dupa cele doua popoare se vor distruge reciproc.

Palestina este un teritoriu GEOGRAFIC.
Aceasta distrugere de care vorbesti va afecta tot globul.
Vezi povestea lui Samson evreul.

ben_gal
Fasia Gaza face de acum parte din Egipt.
Israel a deschis arabilor din Gaza trecere libera spre teritoriul egiptean.
Acum Egiptul sa aibe grija de ei.
Egiptul sa le furnizeze hrana, bani si electricitate.
Egiptul sa duca tratative cu Hammas, nu Israel.
Doar palestinienii sunt fratii lor, nu-i asa?
Marduk
QUOTE(ben_gal @ 2 Feb 2008, 06:26 AM) *
Palestina este un teritoriu GEOGRAFIC.
Aceasta distrugere de care vorbesti va afecta tot globul.
Vezi povestea lui Samson evreul.

Probabil ca il va afecta, dar il si va curata.

QUOTE(ben_gal @ 10 Feb 2008, 11:07 AM) *
Fasia Gaza face de acum parte din Egipt.
Israel a deschis arabilor din Gaza trecere libera spre teritoriul egiptean.
Acum Egiptul sa aibe grija de ei.
Egiptul sa le furnizeze hrana, bani si electricitate.
Egiptul sa duca tratative cu Hammas, nu Israel.
Doar palestinienii sunt fratii lor, nu-i asa?

Eu nu cred ca egiptenii ii vor lasa sa intre pe teritoriul lor, arabii palestinieni ar face, ce stiu mai bine sa faca si in Egipt. Libanul nu si-a revenit nici acum de pe urma "bunavointei arabilor" palestinieni.
ben_gal
QUOTE(marduk @ 10 Feb 2008, 11:24 AM) *
Probabil ca il va afecta, dar il si va curata.

Bacteriile nu vor fi afectate.
Eu nu cred ca egiptenii ii vor lasa sa intre pe teritoriul lor, arabii palestinieni ar face, ce stiu mai bine sa faca si in Egipt. Libanul nu si-a revenit nici acum de pe urma "bunavointei arabilor" palestinieni.

I-au si lasat.
Dupa Razboiul de Sase Zile am propus Cisiordania Regelui, dar el a spus: "spalati-va singuri pe cap cu ei".
Dealtfel palstinienii din Liban sunt fost supusi ai Iordaniei, dar Regele i-a alungat in Liban.
Tot asa am propus Fasia Gaza Egiptului si am primit un raspuns negativ.
Si Iordanul si Egiptul s-au bucurat sa scape de palestinieni, FRATII LOR.
Nici noi nu-i vrem din motive demografice. Sa-si faca ei o tara si gata.
Dar ei vor "para malaiata..." si mai vor Israelul asa cum e el acum.
Interesant e ca arabii israelieni NU VOR sa traiasca in Cisiordania sa Gaza atunci cind vor fi tara araba.
Cine stie motivul?

March
QUOTE(ben_gal @ 10 Feb 2008, 10:24 PM) *
I-au si lasat.

Tipul e pe din afara cu chestiunea OA. I-am recomandat o carte sa citeasca , sa se puna la punct. Da' degeaba.
Marduk
QUOTE(ben_gal @ 10 Feb 2008, 08:24 PM) *

I-au si lasat.

Unde a aparut informatia asta?
Nici noi nu-i vrem din motive demografice. Sa-si faca ei o tara si gata.

Nu pot avea tara lor, sunt un popor parazitar, nu pot trai fara o gazda.
Dar ei vor "para malaiata..." si mai vor Israelul asa cum e el acum.

Nu cred ca se pune problema, cel putin nu in acest moment.
Interesant e ca arabii israelieni NU VOR sa traiasca in Cisiordania sa Gaza atunci cind vor fi tara araba.
Cine stie motivul?

Probabil ca sunt mai emancipati, au inteles ca le este mai bine in lumea civilizata?
Marduk
QUOTE(March @ 10 Feb 2008, 08:58 PM) *
Tipul e pe din afara cu chestiunea OA. I-am recomandat o carte sa citeasca , sa se puna la punct. Da' degeaba.

Bravo, felicitari, dom profesor, denigreaza, demoleaza tot ce nu este de acord cu parerile tale, asta este cale spre monolog. Succes. ohyeah.gif
March
QUOTE(marduk @ 10 Feb 2008, 11:07 PM) *
Unde a aparut informatia asta?

Vezi ca habar n-ai daca nu citesti, urmaresti stirile ?!
ben_gal
‏Tens of thousands of Palestinians crossed into Egypt from the Gaza strip beginning late last month during a 12-day breach of the border. The border has been resealed, and Aboul Gheit warned last week that anyone trying to cross illegally ˘will get his legs broken.”

http://www.khaleejtimes.com/DisplayArticle...leeast&col=
=
‏Gazans make new border wall hole ...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7208252.stm
=

De dat voie nu ar da, dar nu fac fata.
Hamas si Fratii Musulmani, ambele organizatii teroriste, una din Cisiordania si a II-a din Egipt s-au intalnit in Sinai si planuiesc acte teroriste pe teritoriul Egiptului.
Cla
QUOTE(ben_gal @ 10 Feb 2008, 07:24 PM) *
Cine stie motivul?

Motivul este URA. S-a instalat atata ura pe-acolo, ca nu mai esti in stare s-o stârpesti.
Nici macar SUA cu connections din NY.

edit. Nu "vor fi tara araba" niciodata, are grija Tel Aviv si Washington de asta.
Marduk
QUOTE(ben_gal @ 10 Feb 2008, 09:23 PM) *
http://www.khaleejtimes.com/DisplayArticle...leeast&col=
=

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7208252.stm
=

De dat voie nu ar da, dar nu fac fata.
Hamas si Fratii Musulmani, ambele organizatii teroriste, una din Cisiordania si a II-a din Egipt s-au intalnit in Sinai si planuiesc acte teroriste pe teritoriul Egiptului.

Multumesc pentru info. Sunt convins ca egiptenii or sa se plictiseasca repede de fratii lor, din cate tin minte s-au mai fript odata. Interesanta harta si fotografiile din satelit de la BBC, acela este desertul vostru din Peninsula Sinai? Pare cultivat!
ben_gal
QUOTE(Cla @ 10 Feb 2008, 09:24 PM) *
edit. Nu "vor fi tara araba" niciodata, are grija Tel Aviv si Washington de asta.

GOGOMANII, scuze.
Cla
QUOTE(marduk @ 10 Feb 2008, 08:28 PM) *
Sunt convins ca egiptenii or sa se plictiseasca repede de fratii lor, din cate tin minte s-au mai fript odata.

Când am citit asta, am vazut moldovenii.
Si românii, care-s plictisiti de fratii lor.
Hai sa batem toba împreuna spoton.gif
March
QUOTE(Cla @ 10 Feb 2008, 11:24 PM) *
Nu "vor fi tara araba" niciodata, are grija Tel Aviv si Washington de asta.

Ce zice " Road Map" ? Dar ultimile negocieri dintre palestinieni si evrei ? Care-i cuiul lui Pepelea ?
Cla
Si daca ma gandesc mai departe, o iau razna.
Moldova/România = Germania/Austria.
Austriecii sunt foaaarte bezmetici de propria limba si propria cultura.
Limba lor insa e Bayrisch.
Dabei hat ein Österreicher herausgefunden, daß jeder Zweite von Ihnen "Böhm" heißt.
Si sa nu mai vorbim despre Balkan, uufff...
Cla
Doar stii care-i problema, March, si sa nu ne mintim ieftin.
Israelienii nu vor arabi pe pamantul lor, si arabii cred ca e pamantul lor.
Asa ca n-o sa fie pace in veci.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.