Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Palestina, O Tara In Care Nu Incap Doua Popoare. Ce-i De Facut?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Marduk
Unde le dati acest teren? In desertul Neghev?
Cla
QUOTE(Marduk @ 29 Sep 2011, 12:09 PM) *

Nu, o sa-i aruce în Mediterana, sa se scape de ei.
abis
QUOTE(Taunul @ 29 Sep 2011, 01:06 PM) *
Un teritoriu cu cetateni israelieni-arabi-musulmani va fi integrat (deci va face parte) din statul Palestina in schimbul coloniilor in care locuiesc evrei.

Si pe cetatenii israelieni aflati in situatia asta i-ai intrebat daca sunt de acord sa fie dati la schimb? Cetatenii israelieni de religie musulmana sunt concentrati intr-un teritoriu anume, unde nu sunt alti cetateni de alta religie?

Ceea ce spui tu se numeste "purificare etnica" si este condamnata de toate statele civilizate.
Cla
E doar un Holocaust mwah1.gif
Taunul
QUOTE(Marduk @ 29 Sep 2011, 11:41 AM) *
Dar sunt si arabi palestinieni cetateni israelieni? Respecta legile statului evreu? Taunul zicea ca Gaza sa fie inapoiata asa cum este Egiptului, dar egiptenii nu-i vor pe palestinieni care vor sa aiba un stat al lor, Palestina. Insa aceasta denumire este denumirea istorica data intregii regiuni. Seamana cu situatia dintre Grecia si Macedonia, cel putin in ceea ce priveste denumirea viitoare a tarii.

dar egiptenii nu-i vor pe palestinieni care vor sa aiba un stat al lor, Palestina
Ca egiptenii nu-i vor, asta stim cu siguranta.
Poate ca gazanii ar fi de acord - ma refer la civili - insa hamsnicii sunt de alta parere.
Marduk
QUOTE(Taunul @ 29 Sep 2011, 02:56 PM) *
.... Poate ca gazanii ar fi de acord - ma refer la civili - insa hamsnicii sunt de alta parere.

Cam care este % de combatanti hamas la nr. de civili? ma gandesc ca la 1,5 milioane de locuitori, combatantii hamas trebuie sa fie prezenti aproape in fiecare casa pentru a controla civilii.
March
QUOTE(Marduk @ 29 Sep 2011, 01:09 PM) *

Bai.... habar n-ai ! Cum sa le dea acolo ? Unde-i Didona aia ?
Marduk
A, le da pamant acolo unde a locuit Didona, acum am inteles de ce nu vor palestinienii sa accepte acest schimb.
Taunul
QUOTE(Marduk @ 29 Sep 2011, 03:21 PM) *
Cam care este % de combatanti hamas la nr. de civili? ma gandesc ca la 1,5 milioane de locuitori, combatantii hamas trebuie sa fie prezenti aproape in fiecare casa pentru a controla civilii.

20.000 de hamasnici la 1.5 milioane de civili gazani.
March
QUOTE(Marduk @ 29 Sep 2011, 04:28 PM) *
A, le da pamant acolo unde a locuit Didona, acum am inteles de ce nu vor palestinienii sa accepte acest schimb.

N-ai inteles nimic ! "Desertul" e o gradina acum. Asa ca n-o sa le dea pomana asa ceva !
Taunul
QUOTE(Marduk @ 29 Sep 2011, 01:09 PM) *

Neghev nu. Poate in Saudia si Iordania. Si nu ca le dam, insa ar putea primi despagubiri in contul averilor lasate de evrei [cca. 800.000 de evre] in tarile arabe.
Taunul
QUOTE(March @ 29 Sep 2011, 04:31 PM) *
N-ai inteles nimic ! "Desertul" e o gradina acum. Asa ca n-o sa le dea pomana asa ceva !

Astazi Desertul este irigat in mare parte si facem acolo agricultura.
Marduk
QUOTE(March @ 29 Sep 2011, 04:31 PM) *
.... n-o sa le dea pomana asa ceva !

QUOTE(Taunul @ 29 Sep 2011, 04:33 PM) *
..... insa ar putea primi despagubiri in contul averilor lasate de evrei [cca. 800.000 de evre] in tarile arabe.

Pomana? fereasca sfantul, cine a vorbit de pomana in curtea ............
March
QUOTE(Taunul @ 29 Sep 2011, 04:35 PM) *
Astazi Desertul este irigat in mare parte si facem acolo agricultura.

Am fost si am vazut. Israelul este o mare gradina .
Cla
QUOTE(March @ 29 Sep 2011, 03:42 PM) *
Am fost si am vazut. Israelul este o mare gradina .

Partea proasta e ca apa din Iordan se foloseste pentru irigatii si Marea Moarta chiar ca moare din lipsa de apa.
Taunul
QUOTE(Cla @ 29 Sep 2011, 07:14 PM) *
Partea proasta e ca apa din Iordan se foloseste pentru irigatii si Marea Moarta chiar ca moare din lipsa de apa.

Moare ca de aia e Mare Moarta. Acolo nu vrem apa, caci ne-ar deranja sa extragem bogatiile naturale de acolo.
Si nu numai apa din Iordan se foloseste pentru irigatii, ci si apa desalinizata in interprinderi speciale [osmoza inversa], recalciclarea apei, pinzele freatice, etc.
Cla
Da, lasati-o sa moara, dar nu va gânditi câti turisti vin, si ce-i cu locurile de munca? Mai bine vindeti banane si portocale, bravo.
edit: Nu-ti dai seama ca e o politica împotriva omenirii? La fel ca în Rusia cu Aralul... sad.gif
Taunul
QUOTE(Cla @ 29 Sep 2011, 07:59 PM) *
Da, lasati-o sa moara, dar nu va gânditi câti turisti vin, si ce-i cu locurile de munca? Mai bine vindeti banane si portocale, bravo.
edit: Nu-ti dai seama ca e o politica împotriva omenirii? La fel ca în Rusia cu Aralul... sad.gif

Avem turisi o droaie. Ei vin SI la locurile sfinte crestinismului si mai si vindem banane si portocale, bravo turistilor !.
Taunul
QUOTE(Cla @ 29 Sep 2011, 07:59 PM) *
Nu-ti dai seama ca e o politica împotriva omenirii?

Nu-mi dau seama. Indubitabil ca nu.
Marduk
Ariel Sharon a murit, israelienii il considera un mare om de stat, palestinienii un criminal.

Ariel Sharon: „În Liban a existat un acord pentru a nu-l lichida pe Yasser Arafat. În principiu, îmi pare rău ca nu l-am lichidat.

Arabii, palestinienii ii considera teroristi pe fondatorii statului Israel, evreii ii considera teroristi pe fondatorii miscarii palestiniene. Zeci de mii de morti si raniti, au lasat in urma actiunilor lor si unii si altii. Israelienii si-au dezvoltat statul, s-au inarmat, trecand la capitolul "rutina" atacurile palestinienilor, au acceptat existenta unor teritorii palestiniene autonome etc. Palestinienii au continuat sa considere distrugera statului evreu o prioritate, belicosi, scindati, dependenti de ajutor israelian si international, palestinieni continua lupta pentru un stat independent, pe pamantul sfant a trei mari religii. Cand si cum se va termina aceasta epopee, a razboiului dintre doua popoare ce-si revendica aceiasi tara?
dandanescu
QUOTE(Marduk @ 14 Jan 2014, 12:37 AM) *
Cand si cum se va termina aceasta epopee, a razboiului dintre doua popoare ce-si revendica aceiasi tara?

totul se va termina cu bine, in 1000 de ani de pace si armonie,
cind Iranul va contrui arma nucleara, asigurind astfel echilibrul militar in zona.
dar pentru asta mai e nevoie probabil de cel putin inca o generatie.

Paritatea nucleara a mentinut echilibrul intre USA si URSS pentru multe decade,
pina cind situatia s-a rezolvat treptat, evitind momente de violenta extrema.

Pentru paritate nucleara (asigurarea distrugerii reciproce in caz de conflict)
Iranul are nevoie de circa 5 bombe nucleare,
chiar daca Israelul e estimat ca poseda in prezent circa 200-300 de bombe nucleare.

problema e ca o arma nucleara Iraniana
va rezulta cel mai probabil si in scurt timp in inarmarea nucleara a Turciei si a Arabiei Saudite,
care sunt adversari strategici ai Iranului.

Apropo de asta, Arabia Saudita, constienti de nivelul lor tehnologic inferior,
considera inchirierea de arme nucleare pachistaneze,
asa ceva ar fi ceva unic in istoria inarmarii nucleare rolleyes.gif

In acel moment dezarmarea nucleara in zona ar putea sa apara participantilor (inclusiv Israel)
ca o solutie cu mult mai buna decit alternativele.
In prezent Israel are superioritatea in domeniul nuclear si
nu are nici un motiv practic sa renunte la aceasta superioritate.

Odata stabilit echilibrul militar, fie prin dezarmare nucleara totala in zona, fie prin paritate nucleara,
abia atunci se poate ajunge la negocieri serioase pentru a rezolva conflictul dintre israelieni si palestinieni.

iar pina atunci, oricine e impotriva Israelului va "beneficia" de acelasi tratament
aplicat de mult timp palestinienilor, dar si in Iraq, in Lybia (care se mai si dezarmase, ca semn de buna credinta ohyeah.gif )
in Egypt, sau in Syria - destabilizare interna si razboi civil,
o metoda foarte practica, mult mai economica decit confruntarea directa,
si care se potriveste perfect la mentalitatea arabilor. thumb_yello.gif
Cla
QUOTE(dandanescu @ 14 Jan 2014, 08:44 PM) *
totul se va termina cu bine, in 1000 de ani de pace si armonie,

rofl.gif rofl.gif It's just an Illusion

Ma gândesc la Gilgamesh si Enkidu rofl.gif Just an Illusion
Marduk
QUOTE(dandanescu @ 14 Jan 2014, 09:44 PM) *
... cind Iranul va contrui arma nucleara, asigurind astfel echilibrul militar in zona.
....problema e ca o arma nucleara Iraniana va rezulta cel mai probabil si in scurt timp in inarmarea nucleara a Turciei si a Arabiei Saudite, care sunt adversari strategici ai Iranului.

Eu nu cred ca o eventuala posesie a armei nucleare, de catre iranieni, va aduce un echilibru militar in zona. Turcia nu are nevoie de arma nucleara, este membru NATO, un atac nuclear din partea altui stat obliga NATO sa raspunda imediat unui astfel de atac.
Apropo de asta, Arabia Saudita, constienti de nivelul lor tehnologic inferior, considera inchirierea de arme nucleare pachistaneze....

Este putin probabil ca Arabia Saudita sa primeasca acceptul USA pentru o astfel de tranzactie. Afirmatiile sauditilor sunt doar fraze "strategice". Este bine cunoscuta disputa religioasa dintre cele doua ramuri ale islamului, siiti si sunitii, Israelul poate fi doar un pretext iranian de a rexolva aceasta disputa cu sauditii odata pentru totdeauna.
In acel moment dezarmarea nucleara in zona ar putea sa apara participantilor (inclusiv Israel)
ca o solutie cu mult mai buna decit alternativele. In prezent Israel are superioritatea in domeniul nuclear

Problemele statului Israel pe termen lung nu sunt de natura nucleara ci demografica. Populatia israeliana ca de altfel populatia tuturor statelor civilizate este in scadere, daca nu in declin, in urmatorii 50-100 de ani lumea va fi dominata de alte popoare. Alternativele pentru Israel nu prea exista sau daca exista sunt contrare religiei, traditiilor, ca sa nu mai vorbim de experienta deloc placuta prin care trec tarile europene care au incercat "o improspatare a sangelui" cu ajutorul emigrantilor.
...prin dezarmare nucleara totala in zona, fie prin paritate nucleara,
abia atunci se poate ajunge la negocieri serioase pentru a rezolva conflictul dintre israelieni si palestinieni.

Cata vreme arabii si iranienii vor continua sa creada ca doar desfiintarea statului evreu este solutia politica pentru O.M. nu se va rezolva nici un conflict. Pentru evrei este o chestiune de viata si de moarte, este ca un blestem care nu se mai termina de mii de ani, nu cred ca vor renunta la armele lor de dragul pacii si linistii mondiale, cata vreme se simt amenintati.
in Egypt, sau in Syria - destabilizare interna si razboi civil .... care se potriveste perfect la mentalitatea arabilor.

Ai uitat de Libia, Tunisia, de primavara araba, atat de dorita de UE, de Franta, care s-a transformat intr-un cosmar terorist, in haos, din cauza interventiei pripite a occidentalilor. Ai dreptate ca arabilor li se potriveste acest conflic, care pana la urma s-a dovedit a fi un conflict tribal si nu unul politic, ideologic, democratic asa cum sperau multi analisti occidentali. Am mai spus aici si repet, in Siria nu se va ajunge la nici un acord cata vreme Rusia nu va accepta solutia respectiva. Eu nu-mi inchipui ca in Siria influenta iraniana dicteaza in acest conflict, sauditii nici atat, jocurile sunt facute de rusi, altfel pana azi americanii si israelienii ar fi facut ordine in Siria.

dandanescu
QUOTE(Marduk @ 15 Jan 2014, 02:48 AM) *
in Siria nu se va ajunge la nici un acord cata vreme Rusia nu va accepta solutia respectiva. Eu nu-mi inchipui ca in Siria influenta iraniana dicteaza in acest conflict, sauditii nici atat, jocurile sunt facute de rusi, altfel pana azi americanii si israelienii ar fi facut ordine in Siria.

...si cum ar arata acea ordine? ca in Iraq? ohyeah.gif
de fapt Israelul nu doreste o schimbare de guvern in Syria, e mai avantajoasa continuarea razboiului civil.
Rusii? ei vor baza navala de pe litoralul sirian, singura lor baza din Mediterana.
si fara actualul guvern sirian nu prea sunt shanse. normal ca vor face totul sa o pastreze.
iar americanii sunt ocupati cu reorientarea strategica spre China, nu mai au chef de aventuri locale in zona aia.

deci cum ar arata "ordinea"? cine sa fie la putere? fundamentalistii sprijiniti de Arabia Saudita?
iti dai seama ce ar zice Israelul de asa ceva?
sau rebelii aia care se lupta acum si cu guvernul sirian (deci implicit si contra Iranului), dar si cu ceilalti rebeli fundamentalisti?
pai aia ar avea nevoie de armate straine sa ii tina la putere, singuri nu au nici o shansa de a prelua si de a mentine controlul.

pina la urma va fi consens ca ramine tot acelasi guvern la putere in Siria,
slabit cit mai mult de un razboi civil cit mai prelung.
asta e "jocul" thumb_yello.gif toata lumea cistiga, mai putin sirienii.
dandanescu
Eu nu cred ca o eventuala posesie a armei nucleare, de catre iranieni, va aduce un echilibru militar in zona. Turcia nu are nevoie de arma nucleara, este membru NATO, un atac nuclear din partea altui stat obliga NATO sa raspunda imediat unui astfel de atac.

nu se va intimpla nici un atac nuclear, tocmai asta e esenta puterii nucleare -
o amenintare permanenta, fara sa fie folosita vreodata,
dar care e suficient de puternica pentru a da de gindit in sensul evitarii conflictelor potentiale.
deci guvernele respective traiesc cu gindul permanent ca nu e bine sa te joci cu focul,
ca te vei arde cu siguranta! (chiar daca si adversarul)

asta e o buna motivatie de a evita conflictul deschis,
dupa cum s-a vazut nu numai in cazul USA - URSS,
dar si in cazul India - Pakistan.

pe de alta parte, protectia promisa de altul nu e suficienta,
dupa cum nu a fost nici pentru China cind sovieticii le promiteau protectie nucleara "frateasca".

deci Turcia si Arabia Saudita sigur vor incerca orice e posibil ca sa obtina si ei arme nucleare,
daca Iranul le va avea vreodata.
Si atunci armele nucleare Israeliene, desi mult superioare, nu vor mai fi un avantaj decisiv.

deci abia atunci toata lumea va putea vorbi despre dezarmare nucleara totala in zona,
un pas inainte spre negocieri serioase si eventuale solutii pentru o pace durabila.
dandanescu
QUOTE(Cla @ 14 Jan 2014, 12:51 PM) *
[pacea si armonia] rofl.gif rofl.gif It's just an Illusion

daca e posibil in budism, de ce nu si in judaism? thumb_yello.gif
dandanescu
Cata vreme arabii si iranienii vor continua sa creada ca doar desfiintarea statului evreu este solutia politica pentru O.M. nu se va rezolva nici un conflict. Pentru evrei este o chestiune de viata si de moarte, este ca un blestem care nu se mai termina de mii de ani, nu cred ca vor renunta la armele lor de dragul pacii si linistii mondiale, cata vreme se simt amenintati.

Asta era deja suficient de clar, inca inainte de acordul de la Oslo.
Arafat a recunoscut oficial statul Israel in 1993, dar asa ceva nu a fost suficient.

deci dupa acordul (eshuat) de la Oslo se poate spune ca pentru israelieni nu e nici un motiv sa incheie conflictul,
atita vreme cit cistiga fiecare runda a jocului!
deci israelienii vor continua sa isi consolideze pozitia cit mai bine, inainte de a accepta orice compromis.
Marduk
QUOTE(dandanescu @ 16 Jan 2014, 12:59 AM) *
nu se va intimpla nici un atac nuclear, tocmai asta e esenta puterii nucleare -
o amenintare permanenta, fara sa fie folosita vreodata...

Crezi asta pentru ca nu exista precedent. Sa nu uitam ca exista arme nucleare de puteri mici, tactice, care pt fi folosite pe linia frontului, nu trebuiesa distrugi un oras cu o populatie de milioane de oameni ca sa vorbesti de un atac nuclear.
dupa cum s-a vazut nu numai in cazul USA - URSS

E alta discutie, astia erau constienti ca un razboi nuclear intre ei ar fi distrus 80% din omenire.
dar si in cazul India - Pakistan.

Nu se stie, eu am temeri ca aici si nu in alta parte, vor fi folosite armele nucleare strategice, in cazul unui conflict militar.
deci Turcia si Arabia Saudita sigur vor incerca orice e posibil ca sa obtina si ei arme nucleare,
daca Iranul le va avea vreodata.

Nu cred, iar cand fac afirmatia asta am in minte situatia din Africa de Sud cand rusi i-au atentionat pe americani de intentiile sudafricanilor si le-au cerut sa-i aduca la ordine. Iranul risca un atac militar in cazul in care continua proiectul, rusii nu-i vor sprijini atata vreme cat americanii dovedesc ca ce fac iranienii este un demers in vederea construirii unui dispozitiv nuclear. Desi sincer eu cred ca iranieni au deja o arma nucleara, mai mult cred ca au testat-o la nordcoreeni. Ideea este ca nicio tara in acest moment nu se poate apuca de construit bombe nucleare dupa bunul plac si in numele unei protectii sau independente. Lumea a inteles, mai ales puterile nucleare, ce presupune o investitie nucleara si ce consecinte ar avea posesia unei astfel de arme, asa ca n-or sa lase pe oricine sa intre in acest club select, pe care unii incearca sa intre pe poarta din dos.
atunci armele nucleare Israeliene, desi mult superioare, nu vor mai fi un avantaj decisiv.

Eu cred ca evreii au arme nucleare tactice nu strategice, posibil sa aiba si strategige dar nu stiu la ce le-ar folosi. Evreii nu au o politica de cucerire, distrugere, razbunare etc. ei isi apara ceea ce au, un teritoriu istoric, la care s-au gandit inca de la robia babiloniana. Pe acest principiu s-a bazat si miscarea sionista, politica de cumparare a pamanturilor palestinienilor etc. Nu-mi aduc aminte ca armata israeliana, dupa fondarea statului, sa fi atacat neprovocata un stat arab.
deci abia atunci toata lumea va putea vorbi despre dezarmare nucleara totala in zona,
un pas inainte spre negocieri serioase si eventuale solutii pentru o pace durabila.

Mie mi se pare o prostie, sa te inarmezi pentru a te dezarma sau pentru a te aseza la masa negocierilor fara sa folosesti armele pe care le ai, mai ale in zona asta. Repet, nici iranienii, nici arabii si nici evreii nu pot face chiar ceea ce vor. Sunt alti smecheri care dicteaza regulile pe strada lor. Nu acelasi lucru pot spune despre tari ca Pakistanul, pentru care sunt sigur ca USA si Rusia au pregatit o interventie pentru a prelua armele nucleare in cazul in care talibanii sau extremistii religiosi ar prelua puterea. Daca au facut o astfel de miscare in Siria pentru armele chimice, imagineaza-ti ce vor face pentru armele nucleare.

QUOTE(dandanescu @ 16 Jan 2014, 01:15 AM) *
...deci israelienii vor continua sa isi consolideze pozitia cit mai bine, inainte de a accepta orice compromis.

Dupa cum am spus eu cred ca israelienii au alte probleme, pe termen lung, iar ei stiu asta. Crezi ca actiunea de colectare de ovule din Romania a fost intamplatoare?
dandanescu
QUOTE(Marduk @ 16 Jan 2014, 12:40 AM) *
eu cred ca israelienii au alte probleme, pe termen lung, iar ei stiu asta. Crezi ca actiunea de colectare de ovule din Romania a fost intamplatoare?

deci ar trebui sa construiasca incubatoare la Dimona, nu arme nucleare? ohyeah.gif
un fel de "make love, not war" in varianta Middle East? rolleyes.gif

poate o fi o idee buna,
dar parca am mai citit despre reproductia in serviciul patriei,
si ideea pare a fi mereu asociata cu niste personaje politice cam nepopulare... smile.gif

in plus, orice elita care se respecta domina nu prin superioritatea numerica,
ci prin controlul dibaci al sistemului - acolo e "cheia de bolta". jamie.gif
Marduk
QUOTE(dandanescu @ 16 Jan 2014, 07:38 PM) *
...orice elita care se respecta domina nu prin superioritatea numerica,
ci prin controlul dibaci al sistemului
...

Crezi? exista destule exemple in istorie in care elitele au pierdut controlul societatii, chiar daca era controlata "dibaci".
dandanescu
QUOTE(Marduk @ 16 Jan 2014, 10:24 AM) *
Crezi? exista destule exemple in istorie in care elitele au pierdut controlul societatii, chiar daca era controlata "dibaci".

desigur, si asta totusi nu impiedica persistenta "exceptionalismului",
o mentalitate larg raspindita in istorie, atit in trecut cit si in prezent.

desi creeaza crize ciclice,
sentimentul sublim de superioritate si control e un drog foarte puternic,
pe care daca il gusti, cu greu il mai poti abandona,
indiferent de consecinte. thumb_yello.gif
Marduk
Interesant. Imi place modul in care privesti lucrurile, cum intelegi ciclicitatea acestei lumi. Eu cred ca acest exceptionalism s-a manifestat inca din primele momente al organizarii sociale ale umanilor, in familie, clan sau trib, indivizii "exceptionali" au format primele "elite" sefi de clan, de trib, vrajitorii, vindecatorii, creatorii de bunuri necesare supravietuirii etc. Am mai spus aici ca societatea umana s-a dezvoltat doar d.p.d.v tehnologic, individul a ramas acelasi ca acum 10.000 de ani, se lupta cu aceleasi problemele curente, hrana, procreerea, familia, supravietuirea, misticismul etc. Desi individul s-a adaptat fiecarui nivel de civilizatie tehnologica, piatra, bronz, fier etc. prosperand si dezvoltandu-se, spiritual ca societate in ansamblu n-am facut cine stie ce progrese. Elitele conduc specia umana catre un dezastru, ce uneori pare voit, dorit, pentru a mai reduce presiunile asupra societatii, suprapopularea, lipsa resurselor, poluarea etc. Societatea, civilizatia umana, pare prinsa intr-un ciclu perpetuu, un vartej din care nu poate sa iasa, motivele acestui "esec" colectiv fiind in opinia mea de natura umana, misticismul, simplitatea abordarii problemelor, lacomia, arivismul etc. toate acestea exacerbandu-se pe masura ce civilizatia s-a dezvoltat, tot mai multi indivizi dorind sa acceada in randul "elitelor" nu din motivatie spirituala ci pecuniara. Revenind la palestinieni si evrei, este interesant ca acest conflict are o puternica baza religioasa, ambele popoare au o CREDINTA de nestramutat, care s-a manifestat de-a lungul timpului sub diverse forme de la umilinta, acceptare a sortii, la revolte sangeroase si masacre inutile, toate in numele caestei credinte si a unui Dumnezeu. Din nou apare un cerc vicios care genereaza multe intrebari, sunt pregatite elitele sa-si indrume "supusii" pe drumul impacarii? cum isi vor pastra elitele pozitia sociala? daca indemnul lor loveste exact in "forta" care genereaza aceasta situatie, credinta, misticismul "supusilor", traditiile etc. ce s-a intamplat cu palestinieni cand au aparut conducatori care au propus pacea ca alternativa? palestinieni s-au divizat, au aparut lideri noi extremisti, a izbucnit un razboi fratricid, au urmat razbunari etc. Evreii in istoria lor au avut exact aceleasi probleme acum 2000 de ani, sa zicem ca ei stiu sa "manipuleze" astfel de probleme, dar poate veni o zi in care "decadenta" sa fie atat de profunda, sa cuprinda atati de multi indivizi incat situatia sa nu mai poate fi controlata. Pana la urma decaderea marilor imperii a avut la baza "decadenta" individului, a elitelor.

"The odd thing about this exceptionalism is that it’s not exceptional at all. It’s the kind of mystical claptrap shared by right-wingers around the world. Among Russian nationalists, it is expressed as Holy Russia and its special place between East and West. In France it manifests itself as an overarching cultural superiority."

"In America, exceptionalism has been seized by the Right as the answer to defeatists who dare to suggest that American power in on the wane. If you think back a few decades, you can find some other exceptionalist ideologies in Europe."

"They led their countries to disaster."

"THE PROBLEM is that this form of Israeli exceptionalism has forced its way into the core of our politics and, worse yet, diplomacy. Sometimes it’s dressed up as realpolitik, like putting a Turkish diplomat on a low chair to send his country a message, but it isn’t. Like the captain of the Titanic who steamed into an iceberg fully confident that he was piloting a ship built like no other, this kind of Israeli exceptionalism refuses to yield to such a small obstacle as reality. "If the ship sinks, after all, it was the iceberg’s fault."
dandanescu
QUOTE(Marduk @ 18 Jan 2014, 12:41 AM) *
cum isi vor pastra elitele pozitia sociala?

una din metode este crearea unor crize artificiale, deoarece
o societate fara griji acute tinde sa fie mai liberala, mai egalitara, mai toleranta.

bineinteles ca elitele nu ar fi elite si nu ar persista in istorie
daca nu ar fi extrem de sofisticate la simularea acestor crize artificiale. smile.gif
Marduk
Deci tu crezi ca elitele evreilor, ai palestinienilor, ii mentin pe acestia in stare de "alerta"? Cand vorbesti de elite te gandesti si la cler sau doar la organizatii si conducatorii acestora? Eu cred ca in timpul acestor "crize artificiale", pot sa apara "variabile" incontrolabile, indivizi care pot schimba istoria datorita unui comportament imprevizibil. Una dintre cele mai sofisticate "simulari" pare sa fi fost activitatea lui Isus, rastignirea sa, invierea sa etc. Oare disparitia lui Arafat este o simulare? era necesara moartea lui? ce schimbare a adus palestinienilor moartea liderului lor?
Marduk
Un evreu "arunca bomba" prin care vrea sa rezolve problema celor doua popoare, arab si evreu, conflictul dintre acestea, prin schimbul de terenuri si populatii. Sa vedem cum vor primi cele doua popoare o astfel de propunere, care mie mi se pare extraordinara in contextul conflictului din OM.
Cla
Asta e la fel cum au procedat americanii cu indigenii, i-au bagat in rezervatii.
Si lumea de azi se uita si nu zice nimic.
Acum 25 de ani a cazut zidul din Berlin , anul asta mare aniversare.
În Palestina se construieste unul mai mare, ca evreii n-au învatat din asta.

Asa-i, SORIN, sau am dreptate ? devil.gif
http://pages.ucsd.edu/~gfields/PalestinePhotos/
Marduk
Nu cred, evreii le-au propus arabilor teritoriile revendicate de ei, Cisiordania si Gaza unde arabii sunt majoritari. Schimbul de populatii n-ar fi primul de acest gen in zona, astfel de schimburi au existat intre turci si greci, dar schimbul respectiv n-a rezolvat conflictul istoric existent intre cele doua natiuni.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.