Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Palestina, O Tara In Care Nu Incap Doua Popoare. Ce-i De Facut?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
turbo trabant
in capul naucilor incepe sa apara o raza de inteligenta

Aside from himself, Halliday said there are 10 others on the ship: Nobel Peace Prize winner Mairead Maguire, six Malaysians and Free Gaza activist Derek Graham and Graham's wife and an Irish lawmaker.
Graham has said the plan was for the Rachel Corrie to be unloaded in Gaza and then return to Ireland.
"We're just hopeful the Israelis will let us make a small gesture for the people of Palestine," Halliday said. "Because we believe Monday was a gross error."
He added that Monday's confrontation resulted from "faults on both sides," saying the effort on the Rachel Corrie is a "different ball game."

varianta corecta , amandoua partile au fost de vina smile.gif
March
Turcia s-a mai racorit intre timp . Cica va reduce la minimum relatiile lor cu Israelul. Deci de rupt nu le rupe. Ca deh, cine le mai da drone sa-i spioneze pe kurzi ! tongue.gif
March
QUOTE(turbo trabant @ 4 Jun 2010, 01:47 PM) *
in capul naucilor incepe sa apara o raza de inteligenta

Aside from himself, Halliday said there are 10 others on the ship: Nobel Peace Prize winner Mairead Maguire, six Malaysians and Free Gaza activist Derek Graham and Graham's wife and an Irish lawmaker.
Graham has said the plan was for the Rachel Corrie to be unloaded in Gaza and then return to Ireland.
"We're just hopeful the Israelis will let us make a small gesture for the people of Palestine," Halliday said. "Because we believe Monday was a gross error."
He added that Monday's confrontation resulted from "faults on both sides," saying the effort on the Rachel Corrie is a "different ball game."

varianta corecta , amandoua partile au fost de vina smile.gif

Pai da. Au inceput sa cada cu picioarele pe pamant. Ca pe nava aveau rau de mare care le afecta gandirea
Marduk
QUOTE(abis @ 4 Jun 2010, 11:25 AM) *
Nu exista nicio prevedere in drept (daca tu stii ca exista arata care este) care sa autorizeze un stat sa atace in apele internationale vase ale altor state, atat timp cat nu exista un mandat al ONU. Punct.

Ce mandat ONU poata sa ceara un stat ale carui interese sunt amenintate de la o ora la alta. Repet, exista state care datorita fortei militare ce o detin, tehnicii si pregatirii militare care isi permit sa intervina oriunde in apele internationale pentru asi apara interesele. Spania a avut o astfel de interventie asupra unui vas de cercetari care a descoperit cea mai mare comoara din argint si aur, vasul care apartinea unui american a stat cat a stat in Gibraltar iar cand a iesit a fost arestat de marina militara spaniola in apele internationale si dus intr-un port spaniol. Cred ca ai sa gasesti legislatie navala, legat de astfel de cazuri si de salvari pe mare la orice registru naval.

QUOTE(March @ 4 Jun 2010, 01:26 PM) *
Doar anul trecut fortele speciale rusesti au capturat nava " Artic Sea" sub pavilion maltez in apele internationale.

Corect. Exista multe astfel de cazuri cand fortele navale militare actioneaza pentru apararea intereselor tarilor respective.
abis
QUOTE(March @ 4 Jun 2010, 01:44 PM) *
Cand o sa pricepi si tu ca dreptul international e numai un petec de hartie cand vine vorba de actiunile unui stat pentru protejarea intereselor lui de securitate nationala .

Cand o sa pricepi tu ca incalcarea dreptului (fie el international, fie el intern) nu poate avea nici o justificare? Ca incalcarea legii indiferent de pretext este condamnabila? Daca legea nu este buna, schimbi legea, nu o pastrezi ca sa o incalci.

Turbo, uite ce am gasit:

Nava turceasca nu practica pirateria, nu transporta sclavi, nu desfasura emisii radio neautorizate, nu avea alt pavilon. Deci nu existau motive sa fie oprita si controlata. In plus, Israelul este bun de plata pentru pagubele aduse.
March
QUOTE(Marduk @ 4 Jun 2010, 01:59 PM) *
Exista multe astfel de cazuri cand fortele navale militare actioneaza pentru apararea intereselor tarilor respective.

Desigur. Deci inca odata. Gaza se afla sub blocada militara si navala. Oricine incearca s-o sparga sufera consecintele. Abis, poate, poate pricepi si tu !
turbo trabant
QUOTE(abis @ 4 Jun 2010, 01:05 PM) *
Nava turceasca nu practica pirateria, nu transporta sclavi, nu desfasura emisii radio neautorizate, nu avea alt pavilon. Deci nu existau motive sa fie oprita si controlata. In plus, Israelul este bun de plata pentru pagubele aduse.

io de abia astept procesul smile.gif. si op-ul de la israelieni catre victime. drool.gif pana atunci sau macar pana nu se pronunta ceva somitati in drept maritim pe tema asta, nu pot crede ca un paragraf a reprezinta totalitatea legilor referitoare la oceane si mari. thumb_yello.gif

apropo de pavilion, am vazut pe undeva (dar nu am dat atentie) ca arborau nu steagul comorez ci un cearsaf alb la catarg. dar deja intram in chichite avocatesti -daca un cearsaf alb este un chilot sau drapel.

abis
Inca o intrebare colaterala: dar un stat are dreptul legal (dupa legislatia internationala maritima) de a impune blocada maritima sau de orice alt fel?

Israelul, daca dorea sa faca lucrurile cum trebuie, trebuia sa opreasca nava in ape teritoriale. Avea tot dreptul sa opreasca nava pentru perchezitie. Putea chiar sa o redirectioneze spre un port propriu pentru control vamal amanuntit. Era suficient sa astepte sa intre in apele proprii ca sa poata actiona legal. Daca o nava iti intra pe teritoriu si nu respecta somatiile, poti deschide focul fara nicio problema. Din punctul meu de vedere, actiunea ar fi fost cat se poate de legala si justificata daca era respectat acest "amanunt".
Cla
QUOTE(Marduk @ 4 Jun 2010, 12:59 PM) *
Repet, exista state care datorita fortei militare ce o detin, tehnicii si pregatirii militare care isi permit sa intervina oriunde in apele internationale pentru asi apara interesele.

Ai dreptate. America intervine peste tot si sustine ca aduce democratie. Cu forta. Si peste tot au nevoie de petrol.
"Va bagam noi democratie daca nu vreti, f***-va mama voastra."
turbo trabant
QUOTE(abis @ 4 Jun 2010, 01:22 PM) *
Inca o intrebare colaterala: dar un stat are dreptul legal (dupa legislatia internationala maritima) de a impune blocada maritima sau de orice alt fel?

din cele mai vechi timpuri si pana in zilele noastre , raspunsul este da.

intre timp, "muritorii de foame" din gaza sunt mai grasi ca niciodata -video

http://edition.cnn.com/2010/WORLD/meast/06...dex.html?hpt=T2

oare pensionarii din romania sunt la fel de bine hraniti? rolleyes.gif sau se arunca in aer ca nu li se da si lor sticla de ulei si sacul de faina gratis?
abis
QUOTE(turbo trabant @ 4 Jun 2010, 02:28 PM) *
din cele mai vechi timpuri si pana in zilele noastre , raspunsul este da.

Pot sa te intreb pe care prevederi din drept iti bazezi raspunsul? smile.gif

Adica noi putem, daca avem chef, sa instituim o blocada impotriva Bulgariei si nimeni n-are dreptul sa treaca prin ea fara sa tragem?
"muritorii de foame" din gaza sunt mai grasi ca niciodata

Daca asa o "grasime" ti-as dori si tie ai zice ca te injur...
Cla
Hai sa va zic ceva. Unchiul meu e jurist pentru drept naval în Bucuresti. Hai sa-l întrebam pe el.
Noi suntem fleti în comparatie cu el.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 4 Jun 2010, 01:39 PM) *
Pot sa te intreb pe care prevederi din drept iti bazezi raspunsul? smile.gif
pe practica milenara rofl.gif
Adica noi putem, daca avem chef, sa instituim o blocada impotriva Bulgariei si nimeni n-are dreptul sa treaca prin ea fara sa tragem?
nu noi ci statul roman ca de aia e stat poate.
Daca asa o "grasime" ti-as dori si tie ai zice ca te injur...
ar fi un compliment

pe un ton serios, sunt oameni mult mai saraci in romania si care nu primesc nimic. intr-un ton comic, unii din blocatii din video aveau niste tricouri de marca pe ei. drool.gif
Marduk
QUOTE(abis @ 4 Jun 2010, 02:22 PM) *

Da, daca are motive intemeiate si puterea militara necesara, deoarece blocada poate fi interpretata si ca un act de razboi sau de incalcare a suveranitatii.
Din punctul meu de vedere, actiunea ar fi fost cat se poate de legala si justificata daca era respectat acest "amanunt".

De acord.

abis
QUOTE(turbo trabant @ 4 Jun 2010, 03:06 PM) *
pe practica milenara

Nu facem decat sa discutam in paralel: eu vorbesc despre drept (adica despre legi, reguli, norme juridice, tratate internationale, rezolutii ONU etc), tu si March vorbiti despre faptul ca unii incalca legile si ii mai si aplaudati pentru asta. dunno.gif

Eu zic ca legea e una, tu si March o tineti gaia-matu ca unii sunt smecheri si plini de muschi si nu le pasa ce scrie in legi, ei fac tot ce vor. Si asta va umple de entuziasm. blink.gif

Ma intreb, cel putin in ceea ce-l priveste pe March, de ce nu este consecvent si pe de-o parte aplauda aceasta atitudine cand o vede pe plan international, dar spumega de indignare cand o vede aplicata de unii dintre conationali, aici in tara...
turbo trabant
QUOTE(abis @ 4 Jun 2010, 02:20 PM) *
Nu facem decat sa discutam in paralel: eu vorbesc despre drept (adica despre legi, reguli, norme juridice, tratate internationale, rezolutii ONU etc), tu si March vorbiti despre faptul ca unii incalca legile si ii mai si aplaudati pentru asta. dunno.gif

tu vorbesti despre teorie (asa cum intelegi tu sistemul actual de legi)si despre cum ai vrea tu sa fie.
march si cu mine vorbim despre cum se aplica in practica setul actual de legi si nimeni nu se simte jignit de chestia asta (poate doar aia din coreea de nord).
daca consideri ca poti imbunatati chestia asta incat teoria ta sa corespunda cu practica, esti liber sa lupti pentru asta si sunt de acord cu tine.
asta dpdv legislativ.

dpdv moral, ambele parti au gresit dar cel mai rau mi se pare ca niste cocalari pot fi prezentati drept pacifisti si victime in conditiile in care si-au cautat-o cu mana lor. iar israelul a reusit sa faca prostia sa aiba pe cap 1.5 meleoane de "asistati sociali" pe simplul motiv ca astia au facut prostii in numele luptei pentru heliberare.
abis
QUOTE(turbo trabant @ 4 Jun 2010, 03:27 PM) *
tu vorbesti despre teorie (asa cum intelegi tu sistemul actual de legi)si despre cum ai vrea tu sa fie

Nu, vorbesc despre legi asa cum exista ele acum.
dpdv moral, ambele parti au gresit

Tu pana acum ziceai ca Israelul a gresit pentru ca nu a torpilat navele... La asta te referi? Ca trebuia sa torpileze nave civile aflate in ape internationale? Sau ce a gresit?

Cei din nava turca e clar ca au gresit sarind la bataie, era clar ca lovind militarii aflati in misiune lucrurile se pot termina prost...
israelul a reusit sa faca prostia sa aiba pe cap 1.5 meleoane de "asistati sociali" pe simplul motiv ca astia au facut prostii in numele luptei pentru heliberare.

De fapt aia 1,5 milioane sunt oameni (sau descendenti) care si-au pierdut pamantul si casa si care nu se mai pot intoarce... Practic, sunt refugiati si urmasi de refugiati.
Marduk
QUOTE(abis @ 4 Jun 2010, 03:20 PM) *
...........eu vorbesc despre drept (adica despre legi, reguli, norme juridice, tratate internationale, rezolutii ONU etc)......Eu zic ca legea e una...........

Daca este sa privim putin prin istorie vom observa ca tratatele au fost parafate si incalcate uneori la cateva zile, cazul Israelului este cat se poate de elocvent, au fost atatea tratate, tratative, pace, razboi, etc. incat tot acest conflict a devenit un capitol in istoria moderna. Evreii nu-si pot permite sa tina cont de tratate si rezolutii ONU, Israelul este un stat care are de luptat pentru existenta sa, pentru evrei nu exista alternativa, ori raman si lupta pana la exterminare ori isi iau bocceluta si pleaca in lumea larga. Despre ce drept vorbim? care legi, ce tratate? Nimeni nu a respectat nimic si nu va respecta chiar daca maine statele arabe vor recunoaste Israelul ca stat, chiar daca palestinienii ar recunoaste Israelul ca stat, evreii nu s-ar putea relaxa in baza unor tratate internationale parafate chiar si de extraterestri.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 4 Jun 2010, 02:35 PM) *
Nu, vorbesc despre legi asa cum exista ele acum.
daca ar fi cum spui, orice incalcare a acestor legi ar duce la razboaie continue pe tema asta.
Tu pana acum ziceai ca Israelul a gresit pentru ca nu a torpilat navele... La asta te referi? Ca trebuia sa torpileze nave civile aflate in ape internationale? Sau ce a gresit?
israelul a gresit considerand ca astia sunt pacifisti cu totii. si mai rau, nu trebuia sa ii abordeze din prima ci trebuia facut altceva.
Cei din nava turca e clar ca au gresit sarind la bataie, era clar ca lovind militarii aflati in misiune lucrurile se pot termina prost...

israelienii au fost putini ( cate unul pe sfoara in jos de pe elicopter, abordajul esuase) si cu arme non-letale (paintball). cand cei de pe nava turca au vazut ca sunt putini si neinarmati cum trebuie i-au atacat.

trebuiau sa se retraga atunci, sa fuga mai pe romaneste, ca sa ii rezolve altfel un pic mai tarziu. asa au fost in inferioritate si au tras in plin ca sa scape de cocalari care vroiau sa ii omoare. ca urmare, cocalarii sunt martirizati.

romanii sunt refugiati in propria tara (stiu recursul la chestia israelul nu ar trebui sa existe). daca gazanii nu ar recurge la violenta, granitele se vor deschide si vor avea acces oriunde. dar nu poti sa lasi cocalarul violent la tine in casa thumb_yello.gif

dar din pacate astia nu vor renunta in timpul vietii noastre la violenta, e parte din cultura lor oricat ni se va spune ca sunt niste victime.
abis
QUOTE(Marduk @ 4 Jun 2010, 03:43 PM) *
Evreii nu-si pot permite sa tina cont de tratate si rezolutii ONU

Deci nu tin cont - exact asta spuneam si eu.

Daca legile, tratate, rezolutiile sunt inutile, de ce ne mai complicam cu ele? Sa renuntam complet la asa un balast si sa isi rezolve fiecare problemele prin forte proprii. Ce zici? Am trai intr-o lume mai buna si mai sigura, da? Sa nu mai respecte nimeni tratatele, nici Rusia, nici Ucraina, nici Ungaria, nici Bulgaria, nici Turcia sau Serbia...

Uite un exemplu: Ucraina zice ca e mai tare si mai mare si nu trebuie sa respecte decizia de la Haga, asa ca poate ocupa zona castigata de Romania. Ce tratate?! Da-le incolo, e o chestiune de securitate (fie si economica) pentru stat... Ce zici de asta?
SORIN
QUOTE(abis @ 4 Jun 2010, 02:05 PM) *
Cand o sa pricepi tu ca incalcarea dreptului (fie el international, fie el intern) nu poate avea nici o justificare? Ca incalcarea legii indiferent de pretext este condamnabila? Daca legea nu este buna, schimbi legea, nu o pastrezi ca sa o incalci.

Turbo, uite ce am gasit:

Abis LTD!!! De Helsinki Principles on the Law of Maritime Neutrality[color="#FF0000"][/color] ai auzit?? Brobabil ca nu, nu tu, nu balestinienii gazani si nici aia cu semiluna pe turban! blink.gif

Am observat ca esti cam obosit, asa iti dau eu pe direct fara sa faci efort sa cauti:

Helsinki Principles on the Law of Maritime Neutrality

5.1.2(3) Merchant ships flying the flag of a neutral State may be attacked if they are believed on reasonable grounds to be carrying contraband or breaching a blockade, and after prior warning they intentionally and clearly refuse to stop, or intentionally and clearly resist visit, search, capture or diversion.

5.1.2(4) Merchant ships flying the flag of a neutral State may be attacked if they:

(a) engage in belligerent acts on behalf of the enemy;
© are incorporated into or assist the enemy’s intelligence system;
(e) otherwise make an effective contribution to the enemy’s military action, e.g., by carrying military materials, and it is not feasible for the attacking forces to first place passengers and crew in a place of safety. Unless circumstances do not permit, they are to be given a warning, so that they can re-route, off-load, or take other precautions.

5.2.1 Visit and search

As an exception to Principle 5.1.2 paragraph 1 and in accordance with Principle 1.3 (2nd sentence), belligerent warships have a right to visit and search vis-à-vis neutral commercial ships in order to ascertain the character and destination of their cargo. If a ship tries to evade this control or offers resistance, measures of coercion necessary to exercise this right are permissible. This includes the right to divert a ship where visit and search at the place where the ship is encountered are not practical.

5.2.10 Blockade

Blockade, i.e. the interdiction of all or certain maritime traffic coming from or going to a port or coast of a belligerent, is a legitimate method of naval warfare. In order to be valid, the blockade must be declared, notified to belligerent and neutral States, effective and applied impartially to ships of all States. A blockade may not bar access to neutral ports or coasts. Neutral vessels believed on reasonable and probable grounds to be breaching a blockade may be stopped and captured. If they, after prior warning, clearly resist capture, they may be attacked.

Sa-ti traduc Abis???????????
turbo trabant
mie imi ploua in gura cand ma gandesc unde se va muta baza nato de la incirlik dupa faza asta. ghici ghicitoarea mea smile.gif
abis
Sorin, ce zici tu acolo se aplica in caz de razboi. smile.gif

Uite aici tot documentul.
Marduk
QUOTE(abis @ 4 Jun 2010, 03:47 PM) *
Deci nu tin cont

Repet, ar tine cont dar nu-si permit.
Ucraina zice ca e mai tare si mai mare si nu trebuie sa respecte decizia de la Haga, asa ca poate ocupa zona castigata de Romania.

Da, Ucraina poate face asta, poate sa nu tina cont de nici un tratat sau hotarare, este dreptul ei legitim si is asuma consecintele.

QUOTE(turbo trabant @ 4 Jun 2010, 04:14 PM) *
unde se va muta baza nato de la incirlik dupa faza asta. ghici ghicitoarea mea smile.gif

Kogalniceanu, dar mai este pana atunci, tucii nu-si permit inca sa renunte la NATO, desi dupa parerea mea asta este posibil intr-un viitor nu prea indepartat daca umanii nu-si vor rezolva problemele religioase.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 4 Jun 2010, 03:32 PM) *
Kogalniceanu, dar mai este pana atunci, tucii nu-si permit inca sa renunte la NATO, desi dupa parerea mea asta este posibil intr-un viitor nu prea indepartat daca umanii nu-si vor rezolva problemele religioase.

nu turcii decid ci nato iar nato este- ahem, abramburel trezeste-te! undeva prin 2012, dupa ce kogalniceanu va fi la parametrii care trebuie iar islamistii din turcia vor decide pe fata ca fac ceva pe democratia infidela.

Cla
Ia uite - Sorin cu pistolul. Exact ca Israelul rofl.gif
abis
QUOTE(Marduk @ 4 Jun 2010, 04:32 PM) *
Da, Ucraina poate face asta, poate sa nu tina cont de nici un tratat sau hotarare, este dreptul ei legitim si is asuma consecintele.

Ce consecinte? Romania nu ar putea riposta militar Ucrainei. Iar daca te referi la NATO, sa nu uitam ca tocmai despre asta vorbim: despre situatia in care nu mai respecta nimeni tratatele...

Cu parere de rau iti spun ca nu stii ce vorbesti. Nu poate face asta tocmai pentru ca nerespectarea tratatelor, a legilor, a intelegerilor oficiale dintre state ar duce, pe plan international, la haos, anarhie, razboiae permanente, dictatura bunului plac a celor mai bine inarmati. Acelasi efect pe care l-ar avea, pe plan intern, daca n-ar mai respecta niciun cetatean legile tarii.
SORIN
QUOTE(abis @ 4 Jun 2010, 04:17 PM) *

Aaaaaaaaaa...am inteles!! Acolo e Elvetia orientului mijlociu.....trag unii in alti cu confituri si bomboane ca la nunta jamie.gif jamie.gif

Sorin.
turbo trabant
In order to bring the Palestinian situation to the international spotlight Yasir Arafat was encouraged by Romania's dictator Nicolae Ceausescu to create other groups, split off from the PLO, to carry out terrorist attacks but not under Arafat's or the PLO's name.

hamas&co, dragi tovarasi si pretini....
abis
Sorin, exista o declaratie de razboi pe undeva de care eu sa nu stiu?

Turbo, eu am citit si alta varianta.
turbo trabant
un mic puiut care s-a razvratit impotriva creatorului cand s-a simtit destul de sigur pe picioarele lui iar mirosul cascavalului l-a atras.

life is so simple.
Marduk
QUOTE(abis @ 4 Jun 2010, 04:46 PM) *
Cu parere de rau iti spun ca nu stii ce vorbesti. Nu poate face asta tocmai pentru ca nerespectarea tratatelor, a legilor, a intelegerilor oficiale dintre state ar duce, pe plan international, la haos, anarhie, razboiae permanente, dictatura bunului plac a celor mai bine inarmati.

Moncher, nu prea stiu eu ce vorbesc dar se pare ca tu nu sti ca de fapt asta traiesti azi, dictatura bunului plac a celor mai bine inarmati, daca inca nu ai inteles asta atunci am sa-i dau dreptate lui March, esti un idealist irecuperabil, dar sa sti ca nu ceea ce gandesti tu se intampla in aceasta lume, in acest timp, lucrurile stau un picut mai diferit, desi pare a fi ceea ce susti tu. ohyeah.gif
turbo trabant
marduk, lumea a devenit : curat constitutional dar umflati-l!

March
QUOTE(SORIN @ 4 Jun 2010, 04:49 PM) *
Aaaaaaaaaa...am inteles!! Acolo e Elvetia orientului mijlociu.....trag unii in alti cu confituri si bomboane ca la nunta jamie.gif jamie.gif

Sorin.

Noroc Sorine ! smile.gif Pe unde umbli ?
Renunta. E ca si cum ai vorbi si argumenta cu un zid !
abis
QUOTE(Marduk @ 4 Jun 2010, 05:58 PM) *
se pare ca tu nu sti ca de fapt asta traiesti azi, dictatura bunului plac a celor mai bine inarmati, daca inca nu ai inteles asta atunci am sa-i dau dreptate lui March, esti un idealist irecuperabil, dar sa sti ca nu ceea ce gandesti tu se intampla in aceasta lume, in acest timp, lucrurile stau un picut mai diferit, desi pare a fi ceea ce susti tu.

M-ai inteles gresit. Eu nu spun ca se intampla altceva decat ceea ce se intampla.

Insa ceea ce nu inteleg este cum pot unii dintre voi sa se bucure ca asta este situatia in lumea de azi. Si nu inteleg de ce sunt contrazis cand afirm ca aceste lucruri sunt o incalcare a legislatiei, a tratatelor, a intelegerilor... Daca la topicul de politica interna, atunci cand March peroreaza impotriva guvernului si a presedintelui, i-as raspunde cu "se pare ca nu stii ca de fapt asta traiesti, intr-o dictatura a celor puternici si cu bani, oricine incearca sa-i dea jos sufera consecintele, asa ca ai grija ce spui, unii sunt mai egali decat altii, cand vine vorba de protejarea intereselor proprii legile sunt apa de ploaie, daca n-o da nimeni pe Udrea in judecata inseamna ca tot ce face e legal, rusii au inchis o multime de opozanti si nu i-a sanctionat nimeni, muhahaha!!!" cum ar fi?!
turbo trabant
sorin , poti sa confirmi un zvon? se spune ca actiunea a fost mult mai bine lucrata: barcile hamas au iesit in larg la limita apelor teritoriale pentru a transborda marfa chiar acolo si a impiedica abordajul navei.

asta ar explica multe. multumesc.
March
QUOTE(abis @ 4 Jun 2010, 06:32 PM) *
Daca la topicul de politica interna, atunci cand March peroreaza impotriva guvernului si a presedintelui,

Slava Conducatorului iubit a ajuns si aici !
Urmariti serialul " Marele jaf national al mafiei pedeliste" care ruleaza acum pe ecrane !
Marduk
QUOTE(abis @ 4 Jun 2010, 06:32 PM) *
Insa ceea ce nu inteleg este cum pot unii dintre voi sa se bucure ca asta este situatia in lumea de azi. Si nu inteleg de ce sunt contrazis cand afirm ca aceste lucruri sunt o incalcare a legislatiei, a tratatelor, a intelegerilor...

Eu chiar nu ma bucur ca lucrurile in aceasta lume stau cum stau, dar nici nu pot intelege cu ce te incalzeste faptul ca ai constatat ca realitatea este alta cand nu poti sa faci nimic. Poate tu mai vrei sa schimbi lumea, eu am incetat sa cred ca schimbarea se va intampla in viata mea sau a copiilor mei. Umanii sunt asa cum sunt asa cum ii prezinta istoria, Castro si Che au vrut sa schimbe lumea in care traiau, inaintea lor altii chiar au reusit sa implementeze un nou sistem social, dar dupa cum vezi pama si Pol Pot si Mao au murit si lumea nu-si mai aduce aminte de ei de rolul lor, ok parte din aceasta lume. Lumea in care traim nu poate fi altfel desi poate ne-am dori sa fie altfel. Tu sustii ca umanii ar trebui sa tina cont de tratate, legi si intelegeri, ar trebui dar uneori lucrurile se desfasoara atat de repede ca nimeni nu-si bate capul sa se mai gandeasca la tratate, se primesc informatii, se iau decizii, se actioneaza apoi se cauta tapii ispasitori, simplu dar asa functioneaza. Baietii te contrazic deoarece realizeaza ca si tu sti aceste lucruri dar o ti inainte cu legea, tratatul si intelegerea cand de fapt totul seamana cu un joc de poker unde jucatorii se urmaresc atent unii pe ceilaltii incercand sa afle cine blufeaza sau cine pregateste o cacealma, dar cred ca sti toate astea.

March
Islamistul PM al Turciei nu considera ca Hamas este o organizatie terorista ! Si mai vrea sa bage o asemenea Turcie in UE !
SORIN
atac la persoana, editat
SORIN
Putin TMI:

http://www.youtube.com/watch?v=FOGG_osOoVg

Sorin.
March
Activistii si-au bagat mintile in cap. A doua nava a fost oprita de israelieni , fara violenta, dupa ce nu a raspuns somatiei sa se indrepte spre portul Ashdod. Acum nava va fi descarcata acolo iar toate ajutoarele umanitare vor fi dirijate spre Gaza pe uscat.
Activistii pot descarca orice ajutoare ( cu exceptia celor supuse embargoului ) in portul Ashdod dupa care acestea vor fi transportate pe uscat spre Gaza. Un prilej bun pentru activisti sa insoteasca convoaiele pe uscat pana la predarea lor organizatiilor umanitare din Gaza.
Marduk
QUOTE(March @ 5 Jun 2010, 02:10 PM) *
Activistii si-au bagat mintile in cap.

Nu cred ca activistii au avut aceasta idee, poate a fost doar o alta optiune pe care au acceptat-o
Cla
Fiind "rasi" de Israel si tâmpitii jews din New York mai si aplauda, ce sa mai vorbesc despre cei de pe malul Marii Moarte, ce sa mai faca?
Ma întreb de ce naiba se presupune ca statul Israelian o fi vezi Doamne ce asuprit, pe când Fâsia Gaza moare de foame.
RUSINE !! Îmi vine în minte o paralela cu Africa de Sud, cu statul Apartheid. Si uite asa se va repeta istoria. Doamne-ajuta.
Marduk
Cum spuneam unui confrate de dialog, vae victis, asta este lumea in care traim, nu conteaza individul, desi am vrea acest lucru, umanii au evoluat putin spiritual, conteaza clanul, tribul, poporul, religia, cutumele, etc.
SORIN
QUOTE(abis @ 4 Jun 2010, 04:17 PM) *

Probabil ca ai nevoie de cineva sa-ti traduca...daca as avea cel mai mic motiv sa cred ca nu ura si antisemismul contra evreilor ( si nu esti singur aici ) sunt la baza ideilor afisate pe forum, poate faceam eu favorul de a traduce! Dar e pacat de timpul meu, asa ca-ti trimit pe Glenn Beck de la Fox New's sa-ti explice! Sigur nu ai sa intelegi ce spune, dar nu conteaza sad.gif

http://www.youtube.com/watch?v=lQC6pAPtM7c

O super Duminica tuturor.....

Sorin.
Cla
QUOTE(SORIN @ 5 Jun 2010, 08:39 PM) *
antisemismul contra evreilor

Exact la asa ceva m-am asteptat !!
De-odata ce esti împotriva politicii statului Israel esti condamnat ca fiind antisemit.
Sa ne-ntelegem, Sorine. Semiti sunt si arabii, si voi la fel de antisemiti. O ramâne în familie.
Si înca ceva: A fi împotriva politicii Israelului nu înseamna a fi împotriva poporului, sa-ti fie clar asta.
Marduk
QUOTE(SORIN @ 5 Jun 2010, 09:39 PM) *
...daca as avea cel mai mic motiv sa cred ca nu ura si antisemismul contra evreilor ( si nu esti singur aici ) sunt la baza ideilor afisate pe forum.....

ti se pare ca asta este un forum antisemit? inseamna ca nu ai vazut ce se intampla pe alte forumuri, poate ca suntem antisionisti asa cum suntem anticomunisti, antifascisti si antirasisti.
Marduk
Se poate si altfel, fara violenta, navele care transporta ajutoare in Gaza pot sa treaca de blocada daca se supun controlului autoritatilor israeliene. Navele sunt duse in portul israelian Ashdod, se verifica incarcatura iar pasagerii si echipajul sunt expulzati dar ce se intampla cu nava? cu ajutoarele? ajung in Gaza sau in chibuturile evreiesti?
March
QUOTE(Cla @ 5 Jun 2010, 04:38 PM) *
pe când Fâsia Gaza moare de foame.

Sanchi moare de foame ! Cand ei aduc prin tunelurile alea si frigidere, aparate A.C., biciclete si chiar si masini . Si vad ca sunt bani ca astea sa fie platite !
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.