Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Palestina, O Tara In Care Nu Incap Doua Popoare. Ce-i De Facut?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Cla
Ma turbo, asa o idee am avut si eu demult... M-am gândit ca ce ar fi sa bagam 100 kile de carbid cu un pic de apa, aruncate în Marea Rosie.
Pun pariu ca turistii n-ar mai sta cu burta la soare, ci cu curu' undeva.

Si ca vinovati l-ar citi pe Ahmi rofl.gif

Sorine, v-ati blamat în prostie, nu conteaza daca vin din Germania niste submarine atomice, toata lumea sta cu ochii pe voi.
Pe sleau zis - ati belit p.ula. Faceti asa mai departe, doar vreau sa aplaud.
Astept atacul asupra Libanului, unde se va aude ca e "din aparare nationala"

Aha. Purtati razboaie cu apararea din New York si Washington.
Banii îi aveti din santaj împotriva Germaniei.

Pe cine crezi ca-l prostesti ? jamie.gif

Im Nin' Alu

turbo trabant
QUOTE(abis @ 22 Jun 2010, 04:14 PM) *
Exagerezi - in Gaza sunt 1,2 milioane de oameni, cati dintre ei sunt teroristi? Majoritatea celor de acolo sunt victime - pe de-o parte victime ale Hamas, pe de alta parte victime ale Israelului.
cati locuitori sunt in ferentari si cati dintre ei sunt cocalari? majoritatea din ferentari sunt victime.
Ai vorbit de "spart blocada", nu?
nu ai vazut ghilimelele , nu?

Cla
http://alles-schallundrauch.blogspot.com/2...us-die-von.html

Defapt, as zice No comment "
Dar ma nerveaaaazzzaaaaa !!!
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 22 Jun 2010, 04:15 PM) *

turistii sunt foarte sensibili la "cauza" balestiniana: se vand in draci fularele in patretele prin anarhisti ohyeah.gif
cla , ca roman verde, m-ar durea mai tare de situatia moldovenilor, tiganilor sau alte zone "fierbinti" decat din cauza unora care " suntem 7 frati acasa care nu are ce manca din cauza la razboiul sfant, domnu".

hitul verii in "metroul" din gaza: mamelor din lumea intreaga, eu va dau un singur sfat/nu lasati hamas pe strada/ din cauza la gihad.
abis
cati locuitori sunt in ferentari si cati dintre ei sunt cocalari? majoritatea din ferentari sunt victime

Nu te impiedica nimeni sa le duci celor din Ferentari ce vrei tu... E vreo blocada acolo si eu nu stiu? Ultima oara cand am trecut prin zona nu era.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 22 Jun 2010, 04:31 PM) *
Nu te impiedica nimeni sa le duci celor din Ferentari ce vrei tu...

si nici pe cei din ferentari sa iasa de acolo mwah1.gif . cu toate astea , mizeria e la fel de mare si romanii plange de grija balestinilor cand nu se uita la balestinienii locali (pardon , i-am injurat prin comparatie pe locuitorii ferentariului).

Cla
clapping.gif clapping.gif @turbo
SORIN
Cla...nu tin minte sa te fi jicnit cu ceva....din contra!! Stii foarte bine ca pt. mutra ta nu am nevoie de pistol si se pare ca si un dos de palma ar fii de prisos sad.gif

Veninul pe care il arunci gratis pe aici nu te v-a ajuta cu nimic.....Succes in continuare!! mwah1.gif

Sorin.

abis
QUOTE(turbo trabant @ 22 Jun 2010, 05:35 PM) *
si nici pe cei din ferentari sa iasa de acolo

Aaa, deci vrei sa spui ca palestinienii din Gaza sunt liberi sa plece de acolo si sa se intoarca acolo de unde au plecat dupa razboaiele dintre Israel si statele arabe?
cu toate astea , mizeria e la fel de mare si romanii plange de grija balestinilor cand nu se uita la balestinienii locali

Pe topicul asta, da, vorbim despre palestinieni. Pe topicul de aici vorbim despre tigani, daca vrei. E vreo problema cu asta?
SORIN
QUOTE(abis @ 22 Jun 2010, 05:14 PM) *
Tu ai vazut prin luneta de la pusca probabil...

Si tu esti in agonie??? blink.gif

Sorin.
Marduk
Asta as vrea sa stiu si eu: de ce unii pot incalca legea fara sa sufere nicio consecinta, iar altii fara sa incalce nicio lege sufera

The f....g live............
Pai ce voiai sa spuna rusul? unsure.gif

E de ajuns si ca a spus, putea sa nu zica nimic, cativa somalezi alaturi de Hodorkovski, era o nuanta de culoare in Siberia.

March
Pentru unii care se baga in discutie, numai sa faca pe gica-contra. Dar sa contribuie cu vreo stire aici ( si nu ma refer numai la acest topic ) canci. Deci :

Islamistul de la Ankara , care se vrea cocos in lumea din O.A. , a luat-o in barba. Cei pe care ii sustine atat de mult, Hamas, au hotarat sa discute impreuna cu PLO la Cairo despre situatia interna si relatiile cu Israelul si nu la Ankara ! ( sa vedeti ce zic ziarele din Turcia despre acest lucru )
turbo trabant
QUOTE(abis @ 22 Jun 2010, 04:50 PM) *
Pe topicul asta, da, vorbim despre palestinieni.

palestinieni , ferentarieni tot un hamas e. sa ma anunti in ce culoare vrei zidul (vopsit de garantat vanghelie insusi) si cat de aspra blocada dupa ce ferentarienii iti "elibereaza" cu un molotov loganul.

din pacate nu o sa vina nici un reporter sa filmeze pentru ca e mult mai fun sa filmeze niste cocalari mai la 2000 de km care stau cu mana intinsa si ciordeste "din cauza pamantului furat".

vorbesc de ferentarieni nu de alta etnie gen tiganii. nu toti tiganii e in ferentari si nu toti ferentarienii e tigani. mwah1.gif
Taunul
QUOTE(abis @ 22 Jun 2010, 03:33 PM) *
Pe bune? Chiar erau arme pe navele alea?
Si tinteau spre Israel?

Lunga istorie comuna a Israelului cu acesti hamasnici nu permite acceptarea pericolelor potentiale. IN VIRTUTEA OBLIGATIEI DE ASI APARA CETATENII, iSRAEL A PROPUS FLOTILEI SA SE INTOARCA ACASA. Vasul ar fi putut fi torpilat, nimic mai usor, insa a fost preferata perchezitia.
Lumea e proasta si rauvoitoare. Lumea nu intelege ca Israel este avantpostul in lupta cu terorismul.
Urmarea e ca hamasnicii si Erdogan, care doreste sa fie considerat liderul lumii arabe, au obtinut o victorie propagandistica.
Totusi Israel va fi nevoit sa procedeze aidoma in viitor.
Taunul
Regret, am cautat pe net dar nu am gasit acele probe despre care spui tu. "Adevaratul" Moise este altcineva. Nu trebuie neaparat sa deschizi un topic nou, o poti face pe cele unul dintre cele existente si a caror tematica se preteaza prezentarii unor dovezi referitoare la istoricitatea acelor oameni si fapte.

Exodus in Archaeology - Ron actually retrieved a hub of a wheel which had the remains of 8 spokes radiating outward from it.
"David Rohl" Archaeology Exodus

http://www.wyattmuseum.com/red-sea-crossing-05.htm
Artifacts in the Sea - Welcome to Wyatt Archaeological Research Inc
http://www.northforest.org/BiblicalArchaeology/moses.html

Biblical Archaeology

the siege of Lachish
Sennacherib

http://www.odysseyadventures.ca/articles/l...achish_text.htm

http://www.bookrags.com/tandf/sennacherib-1-tf/
Sennacherib (Assyrian Sin-ahhe-eriba)
http://en.wikipedia.org/wiki/Gabriel_Barkay

Gabriel Barkay is an Israeli archaeologist.
Israeli dig finds traces of lost city of Abraham
Matthew Kalman, The Sunday Times
July 4, 1999

[Pictures of the excavations are accessable at http://www.hebron.org.il/TelRumeida/trdig.htm]
Taylor and Sennacherib Prisms
http://en.wikipedia.org/wiki/Taylor_prism
*
Biblical account
The Biblical account of Sennacherib's siege of Jerusalem begins with the destruction of the Northern Kingdom of Israel and its capital Samaria. This is how the ten northern tribes came to be known as the Ten Lost Tribes, because as recorded in II Kings 17
http://en.wikipedia.org/wiki/Sennacherib#S...rib.27s_account
Assyrian Siege of Jerusalem
http://www.tutorgig.com/ed/Assyrian_Siege_of_Jerusalem
=
the prophet Isaiah assured Hezekiah that the city would be delivered and Sennacherib would be cut down with the sword. The Old Testament states that during the night, an angel of Yahweh brought death to 185,000 Assyrians troops. When Sennacherib saw the destruction wreaked on his army, he withdrew to Nineveh. Jerusalem was spared destruction.
The Assyrian account

Taylor prism on display at the British Museum

Daily Bible Study - Hezekiah's Tunnel
http://www.keyway.ca/htm2002/heztun.htm
http://www.bib-arch.org/

Taunul
QUOTE(March @ 22 Jun 2010, 07:31 PM) *
Pentru unii care se baga in discutie, numai sa faca pe gica-contra. Dar sa contribuie cu vreo stire aici ( si nu ma refer numai la acest topic ) canci. Deci :

Islamistul de la Ankara , care se vrea cocos in lumea din O.A. , a luat-o in barba. Cei pe care ii sustine atat de mult, Hamas, au hotarat sa discute impreuna cu PLO la Cairo despre situatia interna si relatiile cu Israelul si nu la Ankara ! ( sa vedeti ce zic ziarele din Turcia despre acest lucru )

se vrea cucos dar acum e poiata:

RODEO: Recep Tayyip Erdogan vs Horse - At Üzerinde..
http://www.youtube.com/watch?v=nEIny4gm8mY

Cei cu ochi ageri vor observa, desigur, cum acest armasar iudaic il scarpina pe turc la sistemul de reproducere.
Se spune ca turcului i-a fost extirpat sistemul anul trecut, insa armasarul nu a fost instiintat.
Taunul
Asta as vrea sa stiu si eu: de ce unii pot incalca legea fara sa sufere nicio consecinta, iar altii fara sa incalce nicio lege sufera

Cine, mai exact, sufera?
Hamas-nicii? Hezballah-nicii? Turcii versus Kurzi?
Destul cu vorbe dejaba.
Taunul
Legile unui stat actioneaza doar pe teritoriul statului
Un stat trebuie sa-si apere cetatenii. Orice stat care se respecta actioneaza conform cu aceasta regula. Pina si Romania cu serviciul ei de spionaj.

Si in apele internationale nu poti ataca pe cine doresti si cum doresti.
Am aratat mai sus care sunt cazurile incare poti aborda o nava straina in apele internationale:
- daca practica pirateria;
- transporta sclavi;
- transmite programe radio neautorizate;
- poarta alt pavilion decat cel al tarii de origine.
Nu ne aflam intr-unul din aceste cazuri. Pur si simplu nu avem de discuta in plus aici: din punct de vedere legal, Israelul a gresit.

Adaos: Practica contabanda de mijloace de distrugere al altui stat.

Iar relaxarea blocadei israeliene este indirect o recunoastere a faptului ca a fost o greseala, iar prin aceasta masura se incearca temperarea criticilor internationale.
N-as crede.

Intre noi? Acele camioane israeliene spre Gaza cu 10.000 de tone saptaminal, ajung acum la 13.000. Nu este suficient. Noutatea e trimiterea de materiale de constructie. Hamasnicii vor putea sa construiasca noi rampe de lansare a rachetelor.
Cit despre "critica internationala" a unor state si indivizi care habar nu au ce e razboiul...._-_-
Aici a fost o injuratura plina de vitamine, insa am cenzurat-o.
Taunul

BIBLIA - Carte de Istorie
dovezi arheologice

http://www.wyattmuseum.com/
Biblical Archaeology_ DISCOVERIES OF RON WYATT
HE OFFICIAL SOURCE OF ALL INFORMATION CONCERNING THE DISCOVERIES OF RON WYATT
Presented by Richard Rives, President of Wyatt Archaeological Research and subject to the unanimous approval of the Board of Directors,
Wyatt Archaeological Research.
http://www.wyattmuseum.com/cities-of-the-plain-02.htm

Sodom and Gomorrah [dovezi arheologice]

" And Abraham gat up early in the morning to the place where he stood before the LORD: And he looked toward Sodom and Gomorrah, and toward all the land of the plain, and beheld, and, lo, the smoke of the country went up as the smoke of a furnace."
......Genesis 19:27-28

In the early 1980's Ron Wyatt noticed the strange appearance of some "formations" as he passed along the shores of the Dead Sea. They looked to him like city walls and buildings, only whitish in color.

For many years, he did nothing about his suspicions but in 1989, Ron discovered something that convinced him that these whitish colored formations weren't just geological formations.

Later in 1989, Ron and Mary Nell Wyatt visited the site just below Masada and took samples of the whitish material which broke right off in their hands and disintegrated into particles the consistency of talcum powder. At that time, Mary Nell actually found one of the brimstone capsules imbedded in a piece of compacted ash, however, no conclusion was drawn, at that time, as to what it was.

In October of 1990, Ron Wyatt and Richard Rives returned to area. As they examined the area below Masada they discovered that it had just rained. As they wandered through the area, Richard saw what looked like an open room or cave at some distance and as they approached the vicinity of the cave they came upon a very large chunk of ash that had just recently fallen from a high section - probably because of the recent rain. As Ron stopped to view this he saw numerous yellowish balls inside this broken ash, all surrounded by a reddish-black, crusty ring. Prying one out, he recognized it as sulfur. On closer examination, now knowing what to look for, it was found that all through the ashen remains were round balls of encapsulated sulfur (brimstone).
Click to Enlarge After the discovery of the brimstone. Wyatt Archaeological Research began a study to see if brimstone was found in this form anywhere else. Ron and Mary Nell Wyatt along with Richard Rives went to the Smithsonian Institute, in Washington D.C. and examined their display of sulfur in its various forms, none being rounded balls of powdered sulfur. In addition, none of them were encapsulated. A request was granted by the Smithsonian that specimens other than those on display be examined. This collection of sulfur from around the world, consisted of over fifty specimens. None of them displayed the characteristics of the brimstone sulfur found in the vicinity of the "cities of the plain." Click to Enlarge
An Earlier Report of the Sulfur Balls
Ron Wyatt was not the first person to discover brimstone near the Dead Sea. When William Albright and Melvin Kyle set out to find the cities of Sodom and Gomorrah in 1924, they, too, found these pieces of brimstone at Southern end of the Dead Sea.

"...a region on which brimstone was rained will show brimstone. Well, it does; we picked up pure sulfur, in pieces as big as the end of my thumb. It is mixed with the marl of the mountains on the west side of the sea, and now is to be found scattered along the shore of the sea even on the east side, some four or five miles distant from the ledge that contains the stratum. It has somehow scattered far and wide over this plain." "Explorations at Sodom" by Dr. Melvin Kyle, 1928, pp. 52-53.
Neither was Marvin Kyle the first to observe the ashen remains. The other record of these cities comes from Josephus in his "Wars of the Jews", Book IV, Chapter VIII:

"Now this country is then so sadly burnt up, that nobody cares to come at it;... It was of old a most happy land, both for the fruits it bore and the riches of its cities, although it be now all burnt up. It is related how for the impiety of its inhabitants, it was burnt by lightning; in consequence of which there are still the remainders of that divine fire; and the traces (or shadows) of the five cities are still to be seen,..."

Josephus' description perfectly describes what can be seen at these ashen sites:
"...It be now all burnt up."

The account of destruction of Sodom, Gomorrah and "all the plain" was not a fairy tale. It was an historical event that occurred exactly as the Biblical account presented it. Not only that, but the evidence remains, as Peter wrote, as an "ensample [a visual example] unto those that after should live ungodly". They provide the entire world with the evidence of, as Jude wrote, "the vengeance of eternal fire."
Bearing this in mind let us consider the writings of Malachi who wrote of the final reward of the wicked:
" ...behold, the day cometh, that shall burn as an oven; and all the proud, yea, and all that do wickedly, shall be stubble: and the day that cometh shall burn them up, saith the LORD of hosts, that it shall leave them neither root nor branch."
" But unto you that fear my name shall the Sun of righteousness arise with healing in his wings; and ye shall go forth, and grow up as calves of the stall. And ye shall tread down the wicked; for they shall be ashes under the soles of your feet in the day that I shall do this, saith the LORD of hosts."
......Malachi 4:1-3
We are in the process of adding detailed scanning
electron microscope data as well as complete elemental analysis of the material found in
the rift valley between Israel and Jordan.
There are approximately 10 additional
pages of information. This information
will be added at a later date.

Taunul
QUOTE(Cla @ 22 Jun 2010, 05:15 PM) *
Ma turbo, asa o idee am avut si eu demult... M-am gândit ca ce ar fi sa bagam 100 kile de carbid cu un pic de apa, aruncate în Marea Rosie.

Si ca vinovati l-ar citi pe Ahmi rofl.gif

Posibil ca vor pleca cu curu' inainte la Marea cea Neagra. Acolo vor capata spalaturi si marea se va innegri in continuare.
Cla
Taunule, te-ai gândit vreodata cum a aparut Marea Moarta? La fel ca cea Caspica?

Apropo Marea Moarta. Misto de tot, niciun animal nu supravietuieste acolo, bine ca apa Iordanului e supta pentru portocale prin vreun Kibbuz spoton.gif

Si la noi vezi banane si portocale "Jaffa". Nu cumpar asa ceva tongue.gif
abis
QUOTE(turbo trabant @ 22 Jun 2010, 08:35 PM) *
sa ma anunti in ce culoare vrei zidul (vopsit de garantat vanghelie insusi) si cat de aspra blocada dupa ce ferentarienii iti "elibereaza" cu un molotov loganul

Sa fii tu sanatos pana cand te voi anunta eu ca vreau zid... Intamplator traiesc de cand m-am nascut in zone unde sunt destui tigani (Bucurestii Noi, Rahova, Podul Grand etc), m-am mai "ciocnit" uneori de unii dintre ei, dar idei cu ziduri nu mi-au venit si nici n-o sa-mi vina vreodata.
abis
QUOTE(Taunul @ 22 Jun 2010, 11:08 PM) *
BIBLIA - Carte de Istorie
dovezi arheologice

N-am inteles nimic. Baga si tu o traducere, suntem pe un forum romanesc, iar regulamentul precizeaza clar ca limba de comunicare este limba romana, iar textele in alte limbi trebuie sa fie traduse ori macar rezumate in romana.

Ce zici tu acolo nu confirma sunt dovezi arheologice care sa confirme faptul ca biblia este "document istoric". Faci ca aia care pretind ca descoperirea ruinelor unor cetati ca Sodoma si Gomora ar confirma mitul biblic, in realitate nu ar confirma decat ca acele cetati au existat si ca au fost distruse, dar nu ca distrugerea lor s-ar datora cauzelor expuse in VT, ci unor banale fenomene naturale.
Un stat trebuie sa-si apere cetatenii.

Bineinteles, orice stat isi apara cetatenii, insa orice stat este obligat sa respecte legislatia nationala si internationala. Prin urmare niciun stat nu poate intercepta nave in apele internationale decat in conditii clar definite. Nu te poti prevala de pretextul "securitatii" ca sa faci orice iti trece prin cap.
Adaos: Practica contabanda de mijloace de distrugere al altui stat.

Unde scrie asta? Ai pus-o tu de la tine. Ce era la bordul navelor si putea duce la distrugerea statului vostru?
Cit despre "critica internationala" a unor state si indivizi care habar nu au ce e razboiul....

Oricat ai dispretui acele state pana la urma nicio tara nu este singura pe lumea asta. Nu poti trai doar intre propriile granite. Chiar si Israelul are nevoie de ajutorul american politic, economic, militar; are nevoie de pietele europene - toate astea in masura mai mare decat au SUA si UE nevoie de piata israeliana. Fara sprijinul SUA si UE, Israelul nu ar avea de unul singur o situatie prea buna. Nu cred ca poti sfida la nesfarsit dreptul international fara sa te astepti la consecinte. Deja se simte o raceala in relatiile SUA-Israel, si nu cred ca Israelul isi poate permite sa-si sfideze in continuare aliatii si protectorii.
Marduk
Ati facut un ghiveci biblic propalestinian si antievreiesc din topicul asta, o sa creada lumea ca avem ceva de impartit cu evreii sau ca-i iubim pe palestinieni, va propun sa ne referim strict la subiect.
Cla
QUOTE(Marduk @ 23 Jun 2010, 09:36 AM) *
o sa creada lumea ca avem ceva de impartit cu evreii

EU !! Dati-mi o piatra !! rofl.gif
March
QUOTE(Taunul @ 22 Jun 2010, 11:31 PM) *
Un stat trebuie sa-si apere cetatenii. Orice stat care se respecta actioneaza conform cu aceasta regula. Pina si Romania cu serviciul ei de spionaj.

Aoileuuu ! Pai cu argumente d-astea vii moncher ? Calci pe oule romanesti. biggrin.gif Asa ca nu-i valabil. Numai jidani is de vina ! wink.gif biggrin.gif
SORIN
El spune si israelienii!!

http://www.youtube.com/watch?v=O2wvqDfitLY

Sorin.
Cla
Sorine, ce-ar fi sa taci. Te-ai face mai credibil, parol.
If you can talk, don't shoot.
SORIN
Cla....vezi ca se mai organizeaza cateva nave spre Gaza! Ce zici?? Nu ar fi mai mijto sa mori ca martir decat sa mori ca prostu?? In plus primesti si 72 de fetite virgine!!
Si daca nu nimeresti gaura, iti dau eu luneta lui Abis roflmao.gif roflmao.gif
Sorin.
Cla
QUOTE(SORIN @ 23 Jun 2010, 04:21 PM) *
Cla....vezi ca se mai organizeaza cateva nave spre Gaza! Ce zici?? Nu ar fi mai mijto sa mori ca martir decat sa mori ca prostu?? In plus primesti si 72 de fetite virgine!! Si daca nu nimeresti gaura, iti dau eu luneta lui Abis roflmao.gif roflmao.gif Sorin.

Da'chiar... zi-mi si mie Dumnezeul ala ca ma bag spoton.gif
Taunul
QUOTE(abis @ 23 Jun 2010, 10:27 AM) *
N-am inteles nimic. Baga si tu o traducere, suntem pe un forum romanesc, iar regulamentul precizeaza clar ca limba de comunicare este limba romana, iar textele in alte limbi trebuie sa fie traduse ori macar rezumate in romana.

wiki romanesc a carui link l-ai dat este foarte succint si dupa cele ce stiu eu contine inexactitati.
Nu am gasit corespondent in limba romana pentru link-urile pe care le-am postat aici. Poate incerci o traducere cu google translate. Concluzia mea este ca dovezi arheologice clare asupra exodului nu s-au gasit inca. Acea ramasita de car de lupta roman nu este clar legata de exodus. Poate, totusi, gasesti chestiuni legate de sennaherib si in romaneste. Eu nu am insistat.
Vei vedea acolo ca exista mare asemanare intre cele relatate de Sennaherib si BIBLIE.

Ce zici tu acolo nu confirma sunt dovezi arheologice care sa confirme faptul ca biblia este "document istoric". Faci ca aia care pretind ca descoperirea ruinelor unor cetati ca Sodoma si Gomora ar confirma mitul biblic, in realitate nu ar confirma decat ca acele cetati au existat si ca au fost distruse, dar nu ca distrugerea lor s-ar datora cauzelor expuse in VT, ci unor banale fenomene naturale.
De acord, insa nu cerem prea mult? Sa nu uitam ca pe atunci scrisul nu era la indemina tuturor.

Bineinteles, orice stat isi apara cetatenii, insa orice stat este obligat sa respecte legislatia nationala si internationala. Prin urmare niciun stat nu poate intercepta nave in apele internationale decat in conditii clar definite. Nu te poti prevala de pretextul "securitatii" ca sa faci orice iti trece prin cap.

Daca legile ar fi fost clare si universal valabile, atunci nu era nevoie de avocati. Niciun guvern responsabil nu va accepta periclitarea cetatenilor tarii. Nu este vorba de "a faci orice iti trece prin cap". La urma urmelor Israel a vrut sa faca perchezitie. Chestiune a devenit razboi pentru ca marinarii israelieni au fost atacati. Si avind in vedere istoria terorismului si a navelor care au fost interceptate in trecut, pline de arme pentru hamas, nu exista alta alternativa.
Eu cred si nu sunt singurul, ca scopul flotilei a fost provocarea. Vedem in youtube hamasnici inarmati ci bite de otel gesticulind cu aer razboinic inainte de interventia Israelului.

Unde scrie asta? Ai pus-o tu de la tine. Ce era la bordul navelor si putea duce la distrugerea statului vostru?
Ce era si ce nu s-a stiut dupa perchezitie.

Oricat ai dispretui acele state pana la urma nicio tara nu este singura pe lumea asta. Nu poti trai doar intre propriile granite. Chiar si Israelul are nevoie de ajutorul american politic, economic, militar; are nevoie de pietele europene - toate astea in masura mai mare decat au SUA si UE nevoie de piata israeliana. Fara sprijinul SUA si UE, Israelul nu ar avea de unul singur o situatie prea buna. Nu cred ca poti sfida la nesfarsit dreptul international fara sa te astepti la consecinte. Deja se simte o raceala in relatiile SUA-Israel, si nu cred ca Israelul isi poate permite sa-si sfideze in continuare aliatii si protectorii.

Istoria ne invata ca nimeni nu a fost de partea evreilor in Razboiul II Mondial. Realitatea cruda e ca fiecare stat este singur in astfel de situatii. Multi senatori americani au recunoscut ca Israel a procedat corect. Israel a somat flotila sa acosteze in Israel, promitind transferarea pe calea uscatului. Avertizarile nu au fost luate in seama. Daca scopul era pur umanitar, solutia propusa de Israel ar fi fost acceptata.
Cla
QUOTE(Taunul @ 24 Jun 2010, 08:07 PM) *
Vedem in youtube hamasnici inarmati ci bite de otel gesticulind cu aer razboinic inainte de interventia Israelului.

Bineînteles, dau cu prastia de pietre si israelienii cu elicopterul AH 1 - Cobra
Taunul
QUOTE(Cla @ 24 Jun 2010, 09:19 PM) *
Bineînteles, dau cu prastia de pietre si israelienii cu elicopterul AH 1 - Cobra

Izact.
Doar nu te-ai fi asteptat sa-l torpileze.
Cla
Mie-mi pare rau ca germanii le-au dat niste submarine atomice.
Ca sa se plimbe pe la Iran.
Taunul

Cine cauta, gaseste:

http://www.scribd.com/doc/9729213/Biblia-E...usi-AdevarataV7
PREFAŢǍ
Cartea de faţǎ este un studiu ce l-am ţinut în Timişoara în anul 1966. Ele nu sunt studii lucrate în
liniştea unui birou, unde se poate urmǎri frumuseţea şi eleganţa stilului, ci sunt predici rostite la amvon.
Prin bunǎvoinţa unora au fost înregistrate pe bandǎ, apoi au fost transcrise. Rǎmîne ca Domnul sǎ dea
rǎsplata fiecǎruia pentru munca sa.
Capitolul "Mǎrturia arheologiei" l-am revizuit şi îmbunǎtǎţit în lumina descoperirilor mai recente şi a
materialului documentar de care am putut avea parte în vremea din urmǎ. Capitolul "Mǎrturia
proroociilor" l-am scos afarǎ, cǎci va fi o lucrare separatǎ, iar la mǎrturia astronomiei am adǎugat
constatarea calculatoarelor electronice cu privire la oprirea soarelui, descrisǎ în cartea lui Ioşua.
Mǎrturisesc cǎ studiul mi-a fost folositor mie şi sper cǎ va fi folositor multora.
Dezvoltarea credinţei e în funcţie de creşterea cunoştinţelor noastre, iar trǎinicia credinţei e în funcţie
de verificarea teoreticǎ şi experimentalǎ a adevǎrului, de siguranţa cǎ ceea ce cunoşti şi crezi e adevǎrat.
Fie ca o luminǎ deosebitǎ a Domnului sǎ se reverse prin aceastǎ umilǎ lucrare asupra fiecǎrui cititor,
spre a cunoaşte cǎ Biblia, cartea aceasta veche, dispreţuitǎ de mulţi, este adevǎratǎ1.
Petru Popovici

E o carte intreaga acolo. E in "scribd" si cititul este cam greoi, dar e in romaneste.

Ce parere ai de continutul cartii?

Taunul
ABIS

Am gasit o sursa paralela in pdf care e mai usor accesibila si m-am concentrat asupra capitolului Isaia.
Pentru comoditate aduc aici fragmente din cartea lui Petru Popovici.

http://www.muzicafotovideo.eu/CartiOnline/...20adevarata.pdf

Petru Popovici

11. Confirmari pentru vremea lui Ezechia
Documentele arheologice care confirma relatarile Bibliei pentru acest timp sunt numeroase şi
importante. Eu voi reda doar citeva.
Tributul platit de imparatul Ezechia lui Sanherib este aratat in 2 Imparaţi 18:14 "Şi imparatul Asiriei a
cerut lui Ezechia, imparatul lui Iuda, 300 talanţi de argint şi 30 talanţi de aur."
==
Sanherib este cel mai pomenit imparat al Asiriei in Biblie. Inscripţiile182 lui Sanherib
spun urmatoarele in legatura cu tributul lui Ezechia:
"In adaus la cei 30 talanţi de aur şi 800 talanţi de argint, pietre preţioase, antimoniu, bijuterii, tabliţe
mari de gresie,... fildeş, arţar, cutii de lemn, tot felul de comori scumpe... pe care le-au adus dupa mine
la Ninive, cetatea mea imparateasca."183
Cele doua relatari sunt identice cu privire la numarul talanţilor de aur, dar difera la numarul talanţilor
de argint184. Biblia spune 300, analele spun 800. Sa fie o minciuna sau o greşala de scris? Nici una, nici
alta.

Etc.

--.
Un basorelief pe un perete dezgropat din palatul sau din Ninive il reprezinta pe Sanherib stind pe tron şi
primind oameni care ii aduc daruri. In partea din faţa a capului este incripţia:
" Sanherib imparatul lumii, imparatul Asiriei stind pe tronul sau şi prada cetaţii Lachiş este adusa
inaintea lui." Scena şi inscripţia se pastreaza in Muzeul Britanic.
182 Este vorba despre Cilindrul lui Taylor, aflat in British Museum.
183 In biblie se spune ca asediul Ierusalimului n-a reuşit, ca duhul Domnului a ucis noaptea 185000 de soldaţi din
tabara asiriana (4 Regi 19:35). Cronica asiriana nu spune nimic despre aceasta pierdere, deşi, la armatele
din acea vreme, o astfel de pierdere ar fi putut sa cauzeze colapsul Asiriei sau macar sa-i confere lui Ezechia
posibilitatea de a infrange acest imperiu. Dar nu, Ezechia a inceput sa plateasca tribut asirienilor.

Etc.
==

186 Citiţi va rog şi calculul absolut exact de la capitolul in care Ioşua a oprit soarele in loc (pagina 82). Este
incredibil cum se potrivesc toate calculele pana la zecimala, de parca anume ar fi fost potrivite.

==
41
Palatul lui Sanherib, o capodopera a Asiriei, a fost dezgropat de arheologul Sir A. Layard.

Etc.
==
Impresurarea Ierusalimului descrisa in 2 Imparaţi 18:17-37 la fel este confirmata in analele lui Sanherib
ce se gasesc inscrise pe o prisma hexagonala de lut, gasita de colonelul Taylor in anul 1830 la Ninive.
Cilindrul are o inalţime de 37 cm, iar pe cele şase feţe ale sale se afla inscrise ispravile lui Sanherib din
prima parte a domniei lui. Este cel mai bine pastrat document. El poarta denumirea de "Cilindrul lui
Taylor" şi se afla in Muzeul Britanic sub nr.55-10-3.
Iata un extract:

Etc.
==
Textul biblic spune ca intr-o noapte "ingerul Domnului a ieşit şi a ucis in tabara
asirienilor o suta optzeci şi cinci mii de oameni. Şi cind s-au sculat dimineaţa, iata ca toţi aceştia erau
nişte trupuri moarte188" (Isaia 37:36). Herodot se pare ca ne da o confirmare (II, 141) cind spune:
"Sanherib, imparatul asirienilor şi arabilor" a condus o mare armata impotriva Egiptului189. Lucru
pomenit şi in 2 Imparaţi 19:9.
Etc.
==
desigur ca cei 185000 de soldaţi au fost infectaţi instantaneu, boala s-a dezvoltat
identic in toţi, şi au murit in acelaşi timp (dupa 40 de ani ?!).
42
şobolanii sunt purtatorii microbului ciumei, care intr-o singura noapte a putut decima 185000 ostaşi192,
despre care Biblia spune ca au fost ucişi de ingerul Domnului, caci Domnul "din vinturi işi face ingerii
lui şi din flacari de foc, slujitori ai Lui" (Evrei 1:7).
Despre moartea lui Sanherib, Biblia spune: "Pe cind se inchina in casa dumnezeului sau Nisroc,
Adramalec şi Sareter, fiii sai, l-au ucis cu sabia şi au fugit in ţara Ararat. Şi in locul sau a domnit fiul
sau Esar-Hadon" (2 Imparaţi 19:37; Isaia 37:38).
In cronicile babiloniene este notat acest eveniment

Etc.
=========

abis
QUOTE(Taunul @ 24 Jun 2010, 09:07 PM) *
Acea ramasita de car de lupta roman nu este clar legata de exodus.

Asta voiam si eu sa sugerez. smile.gif
insa nu cerem prea mult?

Ce cerem? Doar dovezi arheologice care sa confirme fapte miraculoase din biblie. E chiar atat de mult?
Chestiune a devenit razboi pentru ca marinarii israelieni au fost atacati.

Mie mi se pare ca militarii israelieni sunt cei care au initiat atacul asupra vasului...
nu exista alta alternativa.

Ba da - daca interceptarea avea loc in apele israeliene, nu era nicio problema.
Istoria ne invata ca nimeni nu a fost de partea evreilor in Razboiul II Mondial.

Nimeni, in afara de Aliati... Nimeni, in afara de cetateni simpli care si-au riscat viata pentru a-i ajuta pe semenii lor evrei - uite un sigur exemplu.
Ce parere ai de continutul cartii?

O sa citesc si-ti spun.
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 24 Jun 2010, 09:57 PM) *
Mie-mi pare rau ca germanii le-au dat niste submarine atomice.
Ca sa se plimbe pe la Iran.

cla , germania e impartiala: a dat si la iranieni niste mertane ultimu tip. ohyeah.gif
Cla
QUOTE(abis @ 25 Jun 2010, 10:26 AM) *
Nimeni, in afara de Aliati... Nimeni, in afara de cetateni simpli care si-au riscat viata pentru a-i ajuta pe semenii lor evrei

Multi germani si-au ascuns prietenii în beci ca sa nu fie prinsi de Gestapo... Astia au fost cetatenii simpli cu inima...
Taunul
QUOTE(abis @ 25 Jun 2010, 11:26 AM) *
Ce cerem? Doar dovezi arheologice care sa confirme fapte miraculoase din biblie. E chiar atat de mult?

Foarte mult. Cu atit mai mult ca Muntele Moria de la Ierusalim se afla in administratia musulmilor si:
1) nu putem escava acolo.
2) ei distrug vestigiile iudaice.

Mie mi se pare ca militarii israelieni sunt cei care au initiat atacul asupra vasului...
Mie mi se pare ca gresesti.

Ba da - daca interceptarea avea loc in apele israeliene, nu era nicio problema.
Pentru cineva cu gindire logica nu exista nici acum vreo problema.

Nimeni, in afara de Aliati... Nimeni, in afara de cetateni simpli care si-au riscat viata pentru a-i ajuta pe semenii lor evrei - uite un sigur exemplu.

Acei oameni simpli erau prea putini. Dreptii Popoarelor: stiu ca au fost mai multi, insa la Yad Vashem sunt doar 50 de romani pe liste - la peste 350.000 de cetateni evrei-romani ucisi. Do not mention that. Mai mara daraua decit ocaua.
Aliatii trebuiau sa bombardeze Auschwitz-ul. Au stiut ce se petrece acolo si nu au facut nimic.

abis
QUOTE(Taunul @ 25 Jun 2010, 02:26 PM) *
Mie mi se pare ca gresesti.

Nu-i exclus, toti suntem oameni si toti putem gresi... Hai sa vedem unde zici tu ca gresesc. Cand un grup de oameni inarmati urca la bordul unei nave pentru a-i schimba cursul nu avem o actiune de forta? Nu avem un atac? unsure.gif
Acei oameni simpli erau prea putini.

Tu ai spus nimeni. Nimeni nu-i acelasi lucru cu putini. Pana la urma, oricati ar fi fost, daca murea din cauza nazistilor chiar si un singur om tot prea putini ar fi fost prea putini cei care s-au impotrivit.
Aliatii trebuiau sa bombardeze Auschwitz-ul.

Ca sa-i omoare pe toti cei de acolo? Nu cred ca era o solutie. Si nici nu sunt convins ca au stiut tot ce se intampla. Ne indepartam de subiect - putem dezvolta ideea pe alt topic, vezi ca gasesti aici destule care trateaza problema.
turbo trabant
QUOTE(Taunul @ 25 Jun 2010, 01:26 PM) *
Aliatii trebuiau sa bombardeze Auschwitz-ul. Au stiut ce se petrece acolo si nu au facut nimic.

si i-ar fi "rezolvat" pe toti de acolo instant. adolfel ar fi trimis telegrame de felicitari la toti.
Taunul
QUOTE(abis @ 25 Jun 2010, 02:41 PM) *
Nu-i exclus, toti suntem oameni si toti putem gresi... Hai sa vedem unde zici tu ca gresesc. Cand un grup de oameni inarmati urca la bordul unei nave pentru a-i schimba cursul nu avem o actiune de forta? Nu avem un atac? unsure.gif

Am scris deja atit de mult de acest subiect.. Probabil ca la roportal.
Intrebarea e: avea drept Israel sa faca perchezitie? Ce parere ai?

Tu ai spus nimeni. Nimeni nu-i acelasi lucru cu putini. Pana la urma, oricati ar fi fost, daca murea din cauza nazistilor chiar si un singur om tot prea putini ar fi fost prea putini cei care s-au impotrivit.

1. Ceva impartit la zero e infinit.
2. Ceva impartit la ceva nu e infinit.

Si totusi: intre 1) si 2), procentual vorbind [mereu e procentual - vezi teoria masuratorilor diferentiale] diferenta a fost practic zero.
Oamenii simpli... Eu ma refeream la faptul ca LUMEA a stiut si nu a facut nimic. Repet: minimum necesar era bombardarea lagarelor pentru oprirea uciderii si nu cer asta de la omul de dupa coarnele plugului.

Ca sa-i omoare pe toti cei de acolo? Nu cred ca era o solutie. Si nici nu sunt convins ca au stiut tot ce se intampla. Ne indepartam de subiect - putem dezvolta ideea pe alt topic, vezi ca gasesti aici destule care trateaza problema.

Toti stiu astazi ca era solutia optima caci era vb. de condamnati la cuptoare.

Alt topic? Am cam terminat. N-am chef de mai mult.
Taunul
QUOTE(turbo trabant @ 25 Jun 2010, 02:42 PM) *
si i-ar fi "rezolvat" pe toti de acolo instant. adolfel ar fi trimis telegrame de felicitari la toti.

adolfel spunea ca romanii sunt destinati a fi sclavi, insa MarsAntonescu si l-a facut de preten.
Io-i trmite maresalului o felicitare acolo unde stiu ca e.
turbo trabant
QUOTE(Taunul @ 25 Jun 2010, 02:05 PM) *
adolfel spunea ca romanii sunt destinati a fi sclavi, insa MarsAntonescu si l-a facut de preten.
Io-i trmite maresalului o felicitare acolo unde stiu ca e.

ma referam ca aliatii i-ar fi facut treaba lui adolfel care , topaind de bucurie, le-ar fi trimis telegrame de felicitare.
http://www.winstonchurchill.org/learn/myth...ew-of-holocaust

lasa ca adolfel ii da un sms lu mareselu sau ii bate morse in cazan devil.gif
Marduk
QUOTE(Taunul @ 25 Jun 2010, 03:05 PM) *
adolfel spunea ca romanii sunt destinati a fi sclavi.....

unde ai citit chestia asta?
Cla
N-o citit-o, e bullshit.
abis
QUOTE(Taunul @ 25 Jun 2010, 03:01 PM) *
Am scris deja atit de mult de acest subiect.. Probabil ca la roportal.

Sorry nu am cont acolo
Intrebarea e: avea drept Israel sa faca perchezitie? Ce parere ai?

In apele israeliene da. In cele internationale nu.
Eu ma refeream la faptul ca LUMEA a stiut si nu a facut nimic

Tu ai spus NIMENI si nu LUMEA. Eu ti-am raspuns la ce ai scris nu la ce ai vrut sa scrii
Toti stiu astazi ca era solutia optima caci era vb. de condamnati la cuptoare.

Poate ca toti stiu astazi. Nu stiu daca toti stiau asta atunci. Si nu stiu daca solutia cea mai buna era sa faca aliatii ceea ce dorea Hitler sa faca. Dar asta-i alta discutie si n-are legatura cu Palestina.
SORIN
QUOTE(Cla @ 24 Jun 2010, 09:19 PM) *

Nu mai esti la moda Cla....cobra s-a transformat in Apache Longbow....cu alea si-o trag acum jamie.gif jamie.gif

Sorin.
SORIN
QUOTE(Cla @ 23 Jun 2010, 05:38 PM) *
Da'chiar... zi-mi si mie Dumnezeul ala ca ma bag spoton.gif

Uite aici....ai sa vezi una din virgine:

http://switch3.castup.net/cunet/gm.asp?Cli...056&ak=null

Sorin.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.