Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Palestina, O Tara In Care Nu Incap Doua Popoare. Ce-i De Facut?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 8 Jun 2010, 01:04 PM) *
nu prea crez monsher ca le vom lua de la israelieni

pariu pe doua beri?
turbo trabant
nu pun pariuri. si nu cred ca ei nu au nevoie in curand si de second handuri si de unele noi, nu prea e liniste prin zona.

dar intrebarea mea intrebatoare: daca f-16 alea ajung direct la bucale de la telaviv, care e probabilitatea sa ajunga si pana la teheran cu escala pe la palatele poporului lui ahmi?
abis
QUOTE(turbo trabant @ 8 Jun 2010, 01:04 PM) *
dar e cam clar ca de la dambovita pana la tel aviv nu prea mai e alt aeroport capabil sa ii primeasca si pe ei la ecsercitiu. adica cum ar veni, kogalniceanu este hmmm baza importanta.

Nu zice hop pana n-ai sarit parleazul... Deocamdata e la nivel de "intentie".

Ma mir ca nu se pot antrena in Israel... Ai idee si cat anume s-ar castiga de pe urma antrenamentului asta al lor? Eu nu cred ca e vorba de cine stie ce sume importante.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 8 Jun 2010, 12:16 PM) *
Ma mir ca nu se pot antrena in Israel... Ai idee si cat anume s-ar castiga de pe urma antrenamentului asta al lor? Eu nu cred ca e vorba de cine stie ce sume importante.

se pot antrena dar daca ii da gaz la pedala ies prin siria si alte chestii.

se va castiga nu bani cash ci o aplecare mai mare a unchiului sam asupra romanicii ca singura tara cu niscaiva capacitati aeroportuare de baza si in raza avioanelor aliate. se cupleaza si cu scutul antiracheta si cu (fosta) baza de la incirlik.

sunt chiar surprins de faza asta si la faptul ca nici bulgarii si nici grecii nu pot sa o faca ( nu vorbim de tarile arabe).
abis
QUOTE(turbo trabant @ 8 Jun 2010, 01:13 PM) *
daca f-16 alea ajung direct la bucale de la telaviv, care e probabilitatea sa ajunga si pana la teheran cu escala pe la palatele poporului lui ahmi?

Pai ajung direct?

Distanta dintre Tel Aviv si Teheran este de cca 1600 km. Raza maxima de actiune pt F16 este 3200 km.
turbo trabant
QUOTE(abis @ 8 Jun 2010, 12:23 PM) *
Pai ajung direct?

Distanta dintre Tel Aviv si Teheran este de cca 1600 km. Raza maxima de actiune pt F16 este 3200 km.

in linie dreapta da dar trebuie acordul arabiei saudite si irakului+sua pentru survolare. sau chiar al iordaniei si siriei (bine, aici nici nu se mai pune problema, trec direct smile.gif ) .
abis
In concluzie: distanta de la Tel Aviv la Teheran e prea mare pentru F16.
turbo trabant
pe hartie da.
Cla
QUOTE(turbo trabant @ 8 Jun 2010, 10:59 AM) *
a columnist in the daily Hurriet,

Mai trabantule, doar n-o sa citesti Hürryet, la fel ca BILD-Zeitung si The Sun biggrin.gif
Und diese Kolumnisten kannst in der Pfeife rauchen tongue.gif
Cla
QUOTE(abis @ 8 Jun 2010, 12:23 PM) *

Si daca pilotul baga ce poate nici nu mai ajunge acasa rofl.gif Sau se scufunda prin Marea Moarta. Daca poate, din cauza sarii.
S-ar putea sa ajunga cu burta pe sus.
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 8 Jun 2010, 02:27 PM) *
Mai trabantule, doar n-o sa citesti Hürryet, l

Ja naturlich ich konnte auch Turkisch lessen, bin ein kleine Genie ohyeah.gif

linkul ala zice ca turcii au dubii in privinta bratilor balestinieni. frate frate dar donerul e pe euro. sorry.gif
Cla
Trabant, mi-ai facut pohta de Döner, ma duc sa-mi iau unu' acum smile.gif
Taunul
QUOTE(abis @ 8 Jun 2010, 01:54 PM) *
In concluzie: distanta de la Tel Aviv la Teheran e prea mare pentru F16.

Nu pentru avioanele fara pilot.
Taunul
QUOTE(Marduk @ 7 Jun 2010, 04:31 PM) *
Nu cred ca se poate, Palestina nu este istoric denumire araba, care defineste o populatie araba, avem aceiasi situatie ca intre Macedonia si Grecia sau Romania si Moldova. Daca statul arab va purta o alta denumire poate sa se ajunga la un compromis, desi ma indoiesc.

Nu denumirea e cea care conteaza.
Exista o problema. Cei aproape 500.000 de colonisti din Cisiordania. 10% di populatia evreiasca a Israelului. Ei nu se vor misca de acolo. Aparitia hamasului a oprit diplomatia si, intre timp, arabii pierd teren [pamint] la propriu.
Scriu "arabii" pt. ca in intelesul meu evreii sunt adevaratii palestinieni.
Taunul
QUOTE(turbo trabant @ 7 Jun 2010, 02:34 PM) *
ati trecut de la balestinienii cei gingasi la o alta groapa de gunoi a orientului mijlociu. stand si intrebandu-ma, oare de ce majoritatea gropilor de gunoi istorice sunt pe acolo?

majoritatea gropilor de gunoi sunt in Europa.
Taunul
QUOTE(abis @ 7 Jun 2010, 04:49 PM) *
Ministrul turc de externe, Ahmet Davutoglu:

"Daca Israelul da unda verde pentru infiintarea unei comisii internationale de ancheta si este pregatit sa raspunda acestei comisii, atunci relatiile dintre Turcia si Israel vor urma, in mod natural, un drum diferit. Daca insa Israelul continua sa evite acest lucru, nu se pune pune problema normalizarii relatiilor. Are vreo tara dreptul de a intercepta un vas civil ce navigheaza in apele internationale? Aceasta e intrebarea principala…. Nu putem lasa nicio tara sa ne raneasca in mod constient si deliberat cetatenii"

Mie mi se pare de bun-simt pozitia oficiala turca. Chiar nu vad nimic deplasat aici.

Cele sase nave au fost oprite si perchezitionate la distanta de 68 de mile de Tel-Aviv. Distanta corespunde cu bataia rachetelor aduse de "bievoitori" hamas-ului. Inteleg ca israelienii nu au stiut daca pe acele vapoare sunt sau nu rachete.
Taunul
QUOTE(Cla @ 7 Jun 2010, 06:42 PM) *
Dar nici voi n-ati învatat din asta si nu vi-s ma breji. Uite Gaza.
As fi curios când o sa se trezeasca ONU sa va bage pumnu-n gura.

Uite Gaza, nu e Gaza. Israelienii au plecat de acolo, insa hamasnicii cauta cearta.
ONU? Poate opri ONU asta rachetele hamasnicilor?
Marduk
QUOTE(Taunul @ 21 Jun 2010, 04:15 AM) *
Nu denumirea e cea care conteaza.

Crezi? Atunci de ce Grecia si Macedonia se cearta de ani buni pe nume, pana la urma conteaza cum suna international si ce exprima acel nume
Scriu "arabii" pt. ca in intelesul meu evreii sunt adevaratii palestinieni.

Ai cauta prin istorie sa vezi de unde vine numele de Palestina? evreii au "alungat" din zona acum 3000 de ani un alt popor.

Taunul
QUOTE(Marduk @ 21 Jun 2010, 08:29 AM) *
Crezi? Atunci de ce Grecia si Macedonia se cearta de ani buni pe nume, pana la urma conteaza cum suna international si ce exprima acel nume

Care e relevanta...

QUOTE(Marduk @ 21 Jun 2010, 08:29 AM) *
Ai cauta prin istorie sa vezi de unde vine numele de Palestina? evreii au "alungat" din zona acum 3000 de ani un alt popor.

In 3000 de ani multa apa trecu pe malurile Bahluiului.
Care e relevanta atunci cind vorbim de Palestina? Numele a aparut acum 2000 de ani, "doar".
abis
QUOTE(Taunul @ 21 Jun 2010, 04:35 AM) *
Israelienii au plecat de acolo

Au plecat si au instituit in schimb blocada. Adica au transformat Gaza intr-o imensa inchisoare.
Ce mare scofala, in cazul asta, ca au plecat? E tot un drac.
Cele sase nave au fost oprite si perchezitionate la distanta de 68 de mile de Tel-Aviv.

Adica in ape internationale, si asta-i si ideea: conform dreptului international nu ai voie sa ataci alte vase in apele internationale, cu exceptia unor cazuri clar definite. Cum de stii ca exact 68 de mile este raza de bataie a rachetelor, si despre care rachete vorbesti?! Nu era nicio racheta acolo.
Oricum, ca urmare a atacului israelian presiunile internationale au inceput sa dea roade, Israelul a fost obligat sa isi revizuiasca politica si sa "imblanzeasca" blocada.
In 3000 de ani multa apa trecu pe malurile Bahluiului.
Care e relevanta atunci cind vorbim de Palestina? Numele a aparut acum 2000 de ani, "doar".

Ca sa te parafrazez: in 2000 de ani multa apa trecu pe malurile Iordanului...
Daca dreptul de a stapani un teritoriu s-ar baza pe situatia de-acum 2000 de ani, ar trebui ca ungurii sa revendice Mongolia, bulgarii sa fie stramutati in nordul Marii Caspice iar toti albii din America sa plece si sa o lase indienilor.

turbo trabant
QUOTE(abis @ 21 Jun 2010, 09:12 AM) *
Adica in ape internationale, si asta-i si ideea: conform dreptului international nu ai voie sa ataci alte vase in apele internationale, cu exceptia unor cazuri clar definite.

conform dreptului international nici Moise nu a avut voie sa faca "smecheria" cu apele internationale din Exod.

abis
Slabeste-ma cu Moise: e personaj mitologic, nu real. Iar chestia cu apele e doar o poveste.
turbo trabant
dreptul international exista si pe vremea faraonilor (personagii reale , de drama). le-a incalcat apele internationale si chiar nationale ale egiptului.

din pacate pe vremea aia nu era onu, aceasta sublima fabrica de rezolutii pe hartie ecologica.

abis
Ok, te astept cu probe care sa ateste ca evenimentul la care faci referire a avut loc. Ca Moise chiar a existat si a facut tot ce zici tu acolo. Dar nu pe topicul asta, te rog. smile.gif
turbo trabant
daca nu te-ai prins era o gluma: ati ajuns de la cativa cocalari da binefacere sa va certati pe cine era in balestina acum 3044 de ani si 3 luni pe la ora 5.

ce se mai aude cu "flotila" iraniana?
March
QUOTE(turbo trabant @ 21 Jun 2010, 02:03 PM) *
daca nu te-ai prins era o gluma: ati ajuns de la cativa cocalari da binefacere sa va certati pe cine era in balestina acum 3044 de ani si 3 luni pe la ora 5.

Daca ii intrebi pe arabii egipteni de azi iti vor spune cu nespusa mandrie ca se trag din faraoni . Aia de acum 5000 de ani ! Asa si cu arabii palestinienii de azi ...
Cla
QUOTE(March @ 21 Jun 2010, 07:12 PM) *
Daca ii intrebi pe arabii egipteni de azi iti vor spune cu nespusa mandrie ca se trag din faraoni . Aia de acum 5000 de ani ! Asa si cu arabii palestinienii de azi ..

Si eu care credeam ca se trag din crocodili...
Taunul
QUOTE(abis @ 21 Jun 2010, 12:38 PM) *
Slabeste-ma cu Moise: e personaj mitologic, nu real. Iar chestia cu apele e doar o poveste.

gresesti!, mon cher.
BIBLIA e si document istoric si multe sapaturi arheologice o demonstreaza. Ti le si pot enumera, insa mai inii sunt curios sa citesc demonstratia afirmatiei dumitale.
Taunul
QUOTE(abis @ 21 Jun 2010, 10:12 AM) *
Au plecat si au instituit in schimb blocada. Adica au transformat Gaza intr-o imensa inchisoare.
Ce mare scofala, in cazul asta, ca au plecat? E tot un drac.

Blocada nu include granita cu Eghipetul, insa Mubarak tace si nu face pentru fratii lui arabi din Fisia Gaza.
Adica in ape internationale, si asta-i si ideea: conform dreptului international nu ai voie sa ataci alte vase in apele internationale, cu exceptia unor cazuri clar definite. Cum de stii ca exact 68 de mile este raza de bataie a rachetelor, si despre care rachete vorbesti?! Nu era nicio racheta acolo.

Cine nu stie, moare, draga domn. Ma refer la cei din Israel. Atit hamas-nicii cit si hezballah-nicii au rachete care ajung la peste 68 de mile. Ultimii le-au folosit in 2006.
Ca sa te parafrazez: in 2000 de ani multa apa trecu pe malurile Iordanului...
Daca dreptul de a stapani un teritoriu s-ar baza pe situatia de-acum 2000 de ani, ar trebui ca ungurii sa revendice Mongolia, bulgarii sa fie stramutati in nordul Marii Caspice iar toti albii din America sa plece si sa o lase indienilor.
Ungurii au Ungaria, bulgarii au Bulgaria...
Cla
QUOTE(Taunul @ 21 Jun 2010, 09:01 PM) *

...si românii Roma biggrin.gif
abis
QUOTE(Taunul @ 21 Jun 2010, 10:01 PM) *

Iar palestinienii nu au nimic.

BIBLIA e si document istoric si multe sapaturi arheologice o demonstreaza. Ti le si pot enumera, insa mai inii sunt curios sa citesc demonstratia afirmatiei dumitale.

Burden of proof iti apartine. Atat timp cat nu exista acele dovezi care sa afirme fara putinta de tagada existenta lui Moise, trecerea Marii Rosii si celelalte intamplari la care faci referinta am tot dreptul sa consider ca nu-i mai mult decat o poveste. Dar chestiunea depaseste subiectul acestui topic, iar daca ai cunostinta de sapaturi arheologice sau alte dovezi care confirma faptul ca biblia este un document istoric si nu o carte de mitologie ca Legendele Olimpului, Coranul, Mahabharata, Vedele samd, m-as bucura sa ma luminezi si pe mine, fireste in cadrul unui topic potrivit.
Marduk
QUOTE(Taunul @ 21 Jun 2010, 09:46 AM) *

Are relevanta deoarece Palestina ca parte a imperiului otoman era o zona geografica locuita de evrei, arabi, greci, sirieni, iar azi aflam ca exista un popor palestinian de religie musulmana ale carei gene sunt comune cu ale evreilor. thumb_yello.gif

Blocada a fost impusa dupa ce hamas a preluat controlul politic, evreii nu-si puteau permite un teritoriu, un cap de pod, aflat sub conducere terorista cu o zona de litoral libera pe unde puteau intra alti teroristi internationali si armament. De altfel si egiptenii au ajuns la aceiasi concluzie.
....nu ai voie sa ataci alte vase in apele internationale, cu exceptia unor cazuri clar definite.

securitatea unei tari nu ti se pare un caz bine definit?

QUOTE(Taunul @ 21 Jun 2010, 10:01 PM) *
Blocada nu include granita cu Eghipetul, insa Mubarak tace si nu face pentru fratii lui arabi din Fisia Gaza.

Egiptul a instituit blocada inaintea Israelului, egiptenii au avut probleme cu fratii lor palestinieni exportatori de terorism islamist si se pare implicati in asasinate politice pe teritoriul egiptean.

..... hamas-nicii cit si hezballah-nicii au rachete care ajung la peste 68 de mile....

mai au sau le-au terminat? imblanzirea blocadei o fi fost scopul urmarit de hamas pentru a-si aproviziona stocul de rachete, arme si munitie.

abis
QUOTE(Marduk @ 22 Jun 2010, 11:34 AM) *
Blocada a fost impusa dupa ce hamas a preluat controlul politic, evreii nu-si puteau permite un teritoriu, un cap de pod, aflat sub conducere terorista cu o zona de litoral libera pe unde puteau intra alti teroristi internationali si armament.

Cu asta sunt de acord, nimeni nu contesta dreptul israelienilor de a nu permite accesul armelor catre Hamas. Insa ei interzic o gramada de alte chestii pe langa arme. Am mai discutat despre asta.
securitatea unei tari nu ti se pare un caz bine definit?

Nu. Defineste-o daca ti se pare asa de clara. smile.gif
Daca interceptarea vaselor se face in apele teritoriale, e clar, insa un convoi aflat in ape internationale nu poate fi atacat cu pretextul "securitatii nationale". Ti-am mai spus, ca treaba sa fi fost facuta kusher trebuia ca Israelul sa intercepteze navele in apele sale teritoriale.

Uite, o sa iti dau un exemplu ca sa intelegi mai bine: nu poti sa iei la bataie pe cineva de pe strada pe motiv ca se indreapta spre curtea ta; daca intra in curte fara acordul tau, te poti apara inclusiv cu forta, dar pe strada nu ai voie sa-i faci nimic atat timp cat nu ti-a incalcat proprietatea. Chiar daca te ameninta (desi nu a fost cazul in situatia despre care vorbim), chiar daca ti se pare ca are nu stiu ce in buzunare, chiar daca se indreapta spre tine, cat timp nu ti-a incalcat proprietatea legea nu te considera in legitima aparare. Daca insa intra fara acordul tau, legea e de partea ta de-acum incolo.
Si ai mana libera.
Marduk
QUOTE(abis @ 22 Jun 2010, 12:27 PM) *
.............nimeni nu contesta dreptul israelienilor de a nu permite accesul armelor catre Hamas.......
Nu. Defineste-o daca ti se pare asa de clara.

Ai definit-o cat se poate de bine mai sus. thumb_yello.gif
.....e clar, insa un convoi aflat in ape internationale nu poate fi atacat cu pretextul "securitatii nationale"

Corect, nu poate fi atacat si aici sunt de acord cu acel kusher de care pomenesti, dar in apele internationale poate fi interceptata si controlata de catre marina militara a unei tari riverane, daca exista un temei, orice nava, de la barca pana la crucisator daca esti in stare sa controlezi un crucisator. asta este situatia de facto si este folosita de tari precum USA, Rusia, China, etc.
.........nu poti sa iei la bataie pe cineva de pe strada pe motiv ca se indreapta spre curtea ta
........
daca sti sigur ca scopul actiunii sale o reprezinta proprietatea ta si ai convingerea ca respectivul nu va renunta la actiunea sa, cred ca poti sa-ti asumi acest risc cu tote consecintele, depinde de imprejurari de conjunctura.

abis
QUOTE(Marduk @ 22 Jun 2010, 12:47 PM) *
in apele internationale poate fi interceptata si controlata de catre marina militara a unei tari riverane, daca exista un temei, orice nava, de la barca pana la crucisator daca esti in stare sa controlezi un crucisator

Unde scrie asta?
asta este situatia de facto si este folosita de tari precum USA, Rusia, China, etc

Pai da si tu exemple in care tari democratice (nu gen Coreea de Nord) au interceptat (ca in cazul de fata: au debarcat trupe la bord si au schimbat cursul navei) fara mandat in ape internationale...
daca sti sigur ca scopul actiunii sale o reprezinta proprietatea ta si ai convingerea ca respectivul nu va renunta la actiunea sa, cred ca poti sa-ti asumi acest risc

Indiferent ce sti sigur si ce nu, cat este in afara curtii tale, daca nu te-a atacat, nu este legitima aparare si poti fi condamnat. Daca te ataca sau daca intra in curtea ta, poti folosi forta, altfel nu. E simplu si clar.
Marduk
QUOTE(abis @ 22 Jun 2010, 01:22 PM) *
Unde scrie asta?

Cred ca fiecare tara are un CSAT unde exista niste cutume la care se face apel ori de cate ori este nevoie.
Pai da si tu exemple in care tari democratice

Moncher, ce este democratia si ce legatura are cu sitatia din Palestina?
Indiferent ce sti sigur si ce nu, cat este in afara curtii tale, daca nu te-a atacat, nu este legitima aparare si poti fi condamnat.

Repet, cred ca poti sa-ti asumi acest risc cu tote consecintele, depinde de imprejurari de conjunctura. ca voi fi condamnat sau nu ramane de vazut atata vreme cat mi-am atins scopul pentru care l-am atacat pe respectivul.

turbo trabant
QUOTE(March @ 21 Jun 2010, 07:12 PM) *
Daca ii intrebi pe arabii egipteni de azi iti vor spune cu nespusa mandrie ca se trag din faraoni . Aia de acum 5000 de ani ! Asa si cu arabii palestinienii de azi ...

tot asa si romanu verde direct din dacia se trage. dacia logan rofl.gif

oare or avea si astia cate un furdui iancu care sa le cante cam asa cu cearsafu in cap si pe umeri " noi suntem faraoni, noi suntem faraoni, noi suntem de mii de ani stapani"?

abis
QUOTE(Marduk @ 22 Jun 2010, 01:39 PM) *
Cred ca fiecare tara are un CSAT unde exista niste cutume la care se face apel ori de cate ori este nevoie.t atata vreme cat mi-am atins scopul pentru care l-am atacat pe respectivul.

CSAT are nu cutume, ci lege de functionare.
Autoritatea CSAT se extinde in afara jurisdictiei nationale? wink.gif
Repet, cred ca poti sa-ti asumi acest risc cu tote consecintele, depinde de imprejurari de conjunctura. ca voi fi condamnat sau nu ramane de vazut atata vreme cat mi-am atins scopul pentru care l-am atacat pe respectivul

Cu alte cuvinte, tu zici ca legea nu conteaza, important este sa-ti atingi scopurile.

Asta spun toti infractorii pana sa fie prinsi.
ce este democratia si ce legatura are cu sitatia din Palestina?

Din pacate, se pare ca n-are nicio legatura. Acolo fac toti ce ii taie capul. Surprinzator mi se pare ca se mai gasesc cate unii care sa tina partea unora sau a altora.
Taunul
QUOTE(abis @ 22 Jun 2010, 10:11 AM) *
Iar palestinienii nu au nimic.
SAUDIA

QUOTE(abis @ 22 Jun 2010, 10:11 AM) *
Burden of proof iti apartine. Atat timp cat nu exista acele dovezi care sa afirme fara putinta de tagada existenta lui Moise, trecerea Marii Rosii si celelalte intamplari la care faci referinta am tot dreptul sa consider ca nu-i mai mult decat o poveste. Dar chestiunea depaseste subiectul acestui topic, iar daca ai cunostinta de sapaturi arheologice sau alte dovezi care confirma faptul ca biblia este un document istoric si nu o carte de mitologie ca Legendele Olimpului, Coranul, Mahabharata, Vedele samd, m-as bucura sa ma luminezi si pe mine, fireste in cadrul unui topic potrivit.

" fireste in cadrul unui topic potrivit."
Vad ca esti nerabdator sa cunosti cit mai repede chestiunea.
Nu ma ocup cu deschidere de topice atunci cind este vorba de informatie girla pe net.
Taunul
QUOTE(abis @ 22 Jun 2010, 01:22 PM) *
Indiferent ce sti sigur si ce nu, cat este in afara curtii tale, daca nu te-a atacat, nu este legitima aparare si poti fi condamnat. Daca te ataca sau daca intra in curtea ta, poti folosi forta, altfel nu. E simplu si clar.
Istoria "legaturilor de pretesug" cu hamasnicii arata ca e bine sa suflam in borsul fierbinte.
Taunul
QUOTE(Cla @ 6 Jun 2010, 06:54 PM) *
Israel pe de alta parte e sustinut de New York, niciodata nu va ajunge un om din fâsia Gaza presedinte.

prezidentul "cui"
Taunul
nu poti sa iei la bataie pe cineva de pe strada pe motiv ca se indreapta spre curtea ta

... decit daca tinteste cu un tun spre casa ta.
Marduk
QUOTE(abis @ 22 Jun 2010, 01:54 PM) *
CSAT are nu cutume, ci lege de functionare. Autoritatea CSAT se extinde in afara jurisdictiei nationale?

Moncher, legea este pentru cei ce trebuie sa o respecte, exista situatii cand cei implicati tin cont doar de cutume si chiar se sacrifica pentru o cauza. Da cand e cazul CSAT "actioneaza" si in afara jurisdictiei nationale.
Cu alte cuvinte, tu zici ca legea nu conteaza, important este sa-ti atingi scopurile.Asta spun toti infractorii pana sa fie prinsi.

Exact, dar era doar un exemplu, nu amesteca infractorii cu securitatea nationala.
Surprinzator mi se pare ca se mai gasesc cate unii care sa tina partea unora sau a altora.

Tu vrei ca legea sa primeze, ei bine exista situatii cand legea nu poate fi aplicata, deoarece nu exista prevederi legale pentru cauza respectiva. Se intampla si in cadrul legilor de drept comun cand smecherii fenteaza legea din acesta cauza.

abis
QUOTE(Taunul @ 22 Jun 2010, 02:28 PM) *
SAUDIA

Ce inseamna Saudia?
Nu ma ocup cu deschidere de topice atunci cind este vorba de informatie girla pe net.

Regret, am cautat pe net dar nu am gasit acele probe despre care spui tu. "Adevaratul" Moise este altcineva. Nu trebuie neaparat sa deschizi un topic nou, o poti face pe cele unul dintre cele existente si a caror tematica se preteaza prezentarii unor dovezi referitoare la istoricitatea acelor oameni si fapte.
... decit daca tinteste cu un tun spre casa ta

Pe bune? Chiar erau arme pe navele alea?
Si tinteau spre Israel?

QUOTE(Marduk)
legea este pentru cei ce trebuie sa o respecte

Este pentru toata lumea care intra sub jurisdictia respectiva. Asa cum nu se aplica legea romaneasca in Turcia, nu se aplica nici cea israeliana; asa cum nu se aplica legea romaneasca in marea libera, nu se aplica nici cea israeliana. Marea libera adica apele internationale nu se supun legislatiei interne a unui stat. Legile unui stat actioneaza doar pe teritoriul statului.
Tu vrei ca legea sa primeze, ei bine exista situatii cand legea nu poate fi aplicata, deoarece nu exista prevederi legale pentru cauza respectiva. Se intampla si in cadrul legilor de drept comun cand smecherii fenteaza legea din acesta cauza

Bineinteles ca vreau ca legea sa primeze. Tu ce vrei sa primeze, legea sau bunul plac al oricarui tip cu muschi?
Daca nu exista prevederi legale intr-o anume cauza se aplica principiul "este permis tot ceea ce legea nu interzice in mod expres".
Si in apele internationale nu poti ataca pe cine doresti si cum doresti.
Am aratat mai sus care sunt cazurile incare poti aborda o nava straina in apele internationale:
- daca practica pirateria;
- transporta sclavi;
- transmite programe radio neautorizate;
- poarta alt pavilion decat cel al tarii de origine.
Nu ne aflam intr-unul din aceste cazuri. Pur si simplu nu avem de discuta in plus aici: din punct de vedere legal, Israelul a gresit.

Iar relaxarea blocadei israeliene este indirect o recunoastere a faptului ca a fost o greseala, iar prin aceasta masura se incearca temperarea criticilor internationale.

Uite un exemplu din alta parte: legea nu iti permite sa capturezi piratii din apele internationale, prin urmare cei care ii prind nu pot face altceva decat sa-i elibereze. Din ce cauza? Pentru ca legea nu iti permite sa arestezi pe cineva decat pe teritoriul tau propriu. Observi ca pana si rusii respecta legile, mai nou. smile.gif
turbo trabant
m-am tot gandit la o idee de agentie turistica: pentru romanii patrioti si care mor de grija balestinielor sinucigasi , pot infiinta o agentie de turism (ceva gen turism pe la manastiri).

cati dintre vajnicii romani s-ar incumeta sa lase jos tastatura , sa ia aeroplanul si sa stea la o coada de viza "ca sa sparga blocada" si apoi sa dea din gura ? rolleyes.gif
abis
QUOTE(turbo trabant @ 22 Jun 2010, 04:55 PM) *
pentru romanii patrioti si care mor de grija balestinielor sinucigasi

Pe aia din Hamas nu-i compatimeste nimeni, ei se descurca si cu blocada, si fara. De blocada sunt afectati numai civilii care n-au nicio vina.
cati dintre vajnicii romani s-ar incumeta sa lase jos tastatura , sa ia aeroplanul si sa stea la o coada de viza "ca sa sparga blocada"

Ce relevanta are in contextul discutiei de fata? Probabil ca nu prea multi s-ar incumeta sa incerce sa sparga blocada, chiar daca o considera ilegala si nedreapta, pentru ca tin mai mult la viata lor si nu vor sa si-o piarda intr-o confruntare cu o armata care este gata sa-i ucida pentru ca duc hrana, haine si jucarii in zona... Nu toti avem gena eroismului.
SORIN
Sunt curios cand expertii Gaza au fost pe acolo ultima data blink.gif blink.gif Ati vazut voi cu ochisorii vostrii ce e acolo?? drool.gif drool.gif
Ca prea sunteti in tema rofl.gif rofl.gif
Cla.... mwah1.gif mwah1.gif

Sorin.
Marduk
QUOTE(abis @ 22 Jun 2010, 03:33 PM) *
Bineinteles ca vreau ca legea sa primeze.

Sa primeze moncher, sa primeze dar sa stim si noi de ce unii sunt mai drepti in fata legii decat ceilalti, legea este tipa aia legata la ochi cu sabia in mana? sau aia este justitia care cantareste faptele celor care nu respecta legea? ohyeah.gif
Israelul a gresit.

Asa este, dar daca ar fi avut o alta abordare?
Observi ca pana si rusii respecta legile, mai nou.

"Eliberarea "este legată de imperfecţiunile legislaţiei internaţionale" care nu permite reţinerea lor, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, Aleksei Kuzneţov, citat de agenţia Interfax."

turbo trabant
QUOTE(abis @ 22 Jun 2010, 03:59 PM) *
Pe aia din Hamas nu-i compatimeste nimeni, ei se descurca si cu blocada, si fara. De blocada sunt afectati numai civilii care n-au nicio vina.
mult succes la identificarea civililor in conditiile in care puradeii sunt crescuti pentru a deveni mici bombe dreptcredincioase.
Probabil ca nu prea multi s-ar incumeta sa incerce sa sparga blocada, chiar daca o considera ilegala si nedreapta, pentru ca tin mai mult la viata lor si nu vor sa si-o piarda intr-o confruntare cu o armata care este gata sa-i ucida pentru ca duc hrana, haine si jucarii in zona... Nu toti avem gena eroismului.
coane de unde si pana unde "statul la coada penrtru viza" inseamna confruntare cu o armata? si sunt de acord ca romanii , intre 2 saorme, se declara solidari si cheguevaristi pe persoana fizica. gura merge, nu e bai. thumb_yello.gif

abis
QUOTE(Marduk @ 22 Jun 2010, 05:02 PM) *
Sa primeze moncher, sa primeze dar sa stim si noi de ce unii sunt mai drepti in fata legii decat ceilalti

Asta as vrea sa stiu si eu: de ce unii pot incalca legea fara sa sufere nicio consecinta, iar altii fara sa incalce nicio lege sufera
Iar statuia o reprezinta legata la ochi din alte motive, vrea sa sugereze ca este impartiala, nu se uita la persoane, ci judeca pe baza cantarului.
Asa este, dar daca ar fi avut o alta abordare?

Daca intercepta navele in apele teritoriale proprii, era ok.
Trebuia doar sa mai astepte putin sa intre...
"Eliberarea "este legată de imperfecţiunile legislaţiei internaţionale" care nu permite reţinerea lor, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, Aleksei Kuzneţov

Pai ce voiai sa spuna rusul? unsure.gif

QUOTE(Turbo trabant)
mult succes la identificarea civililor in conditiile in care puradeii sunt crescuti pentru a deveni mici bombe dreptcredincioase

Exagerezi - in Gaza sunt 1,2 milioane de oameni, cati dintre ei sunt teroristi? Majoritatea celor de acolo sunt victime - pe de-o parte victime ale Hamas, pe de alta parte victime ale Israelului.
de unde si pana unde "statul la coada penrtru viza" inseamna confruntare cu o armata?

Ai vorbit de "spart blocada", nu?

QUOTE('Sorin')
Sunt curios cand expertii Gaza au fost pe acolo ultima data Ati vazut voi cu ochisorii vostrii ce e acolo??

Tu ai vazut prin luneta de la pusca probabil... Nu trebuie sa merg in Satu Mare ca sa stiu daca un act al primariei de acolo este legal sau nu.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.