@abis
"Eu, da, as refuza - pentru ca stiu ca o parte din acei bani pe care i-as plati"
Dar banii care-i platesti la OMV, AGIP, ROMPETROL etc. sti unde se duc? pentru ce sunt cheltuiti? Vine un domn din USA si ne vorbeste despre independenta energetica dar pe de alta parte am vandut cam tot ce tinea de independenta noastra energetica si tot nu sunt multumiti unii de cat am vandut, vor mai mult dar pe de alta parte ne vorbesc despre independenta energetica. Eu asta chiar nu inteleg ce fel de independenta este aia, cand unii vor sa te scape de dependenta fata de rusi ca sa te faca dependent de altii, ce-or fi ei americani, englezi, francezi, austrieci, evrei, indieni, azeri etc.??
Bla, bla, bla sau bate saua sa priceapa calul.
"Nu exista o alternativa energetica la Rusia, dar poate fi incropita una din cateva surse, daca nu sa inlocuiasca energia ruseasca, macar sa ii reduca puterea. Romania are energie si alte resurse sa contribuie la aceasta, iar declaratia publica emisa de SUA si Romania a inclus un angajament al Romaniei sa se concentreze pe productia de energie ca element crucial al parteneriatului"
Numai ca "aceasta nu este atat de usor pe cat pare".
"Romania are o reputatie in strainatate pentru complexitatea enorma si instabilitatea" din procesul de acordare a licentelor pentru exploatarea resurselor, avertizeaza Stratfor.
Bine domnule Friedman, de ce ne aburesti, ori exista ori nu exista alternativa? Or fi facut USA un astfel de parteneriat cu alte state din Europa Centrala? Daca s-a facut doar cu Romania deja intuiesc despre ce este vorba. Daca nu exista o alternativa la energia ruseasca de ce mai discutam? am aflat ce trebuia asa ca mai bine sa mergem sa bem o vodca cu vecinii rusi, ca tot o sa ajungem sa ne ploconim pentru o caldare de gaz. Cat despre licente, ce sa zic, daca asta ti-e meseria, ti-o faci bine, poate ca ai sa gasesti niste fraieri sau niste interesati, care sa se uite in gura dumitale, ceva tot o sa castigi in Romania.