QUOTE(Marduk @ 5 Jan 2016, 04:03 PM)
Daca USA ar fi in locul Rusiei i-as lua "apararea".
Adica, daca SUA ar trimite trupe ca sa anexeze o zona din Canada ai lua apararea SUA... Siguuuuur, te si cred....
"Niciuna dintre marile puteri nu face magarii atat de mari cum fac rusii."
Exact. Ca in 2007 cand CCR a spus ca in cazul lui Basescu nu au fost incalcari grave ale Constitutiei
Nu patea nimic
Asta inseamna ca nu a fost obligata. Nu poti vorbi despre obligatie in acest caz.
eu asta cred, UE=NATO
Este o tampenie. Te lauzi ca esti programator, dar habar nu ai de logica elementara.
UE si NATO sunt multimi de tari. Cele doua multimi sunt diferite. Intersectia lor este nevida, insa sunt diferite. Chiar trebuie sa iti predau chestii de clasa I?!
Multimea A cuprinde toti copiii de sapte ani. Multimea B cuprinde toti copiii romani. Este clar ca este absurd sa afirmi ca A = B, chiar daca intersectia dintre A si B (adica toti copiii de sapte ani romani) este evident o multime nevida...
Eu insa te intreb cat de departe putem merge cu aceste acuzatii, in ce zona a trecutului nostru trebuie sa ramanem ancorati pentru a cara dupa noi aceasta ura?
Dar nu este deloc vorba de ura, ci de prudenta. Daca ai in apropiere un stat care in trecut obisnuia sa iti invadeze tara, daca acest stat continua politica agresiva fata de vecinii sai, este mai prudent sa fii intr-o alianta cu ajutorul careia sa te poti apara, decat sa fii singur in fata colosului.
URSS era, cel putin oficial o uniune de state
Ti-am mai spus si o repet: nu ma intereseaza ce este oficial, ma intereseaza ce este real - vezi mai jos:
Mie nu mi se pare corect sa dam vina doar pe Rusia de azi, excluzand complet vina colectiva a statelor ce compuneau URSS
Adica dupa logica asta Republica Moldova este de vina pentru interventia in Afganistan din anii 80. Nu conteaza ca URSS era doar o continuare a imperiului rus, o uniune de fatada care doar continua politica imperiala, ca celelalte state erau subjugate Moscovei, expoatate, ca cetatenii erau terorizati, deportati, ucisi (sa iti reamintesc Holmodorul? foametea declansata de sovietici in Basarabia?), ca nu ajungeau la conducere decat tradatorii care pactizau cu ocupantul, ca rusii colonizau tarile ocupate pentru a schimba structura etnica samd, ceea ce conteaza, pentru tine, este ca
oficial era altceva decat ceea ce era in realitate, si ceea ce ste oficial trebuie luat de bun desi stim ca este fals. Asadar, sunt de blamat pentru ocupatia Moldovei statele baltice, ca faceau parte din URSS... Iar pentru ocupatia statelor baltice, este de blamat Moldova...
Nu, marduk. Nu este asa. De vina pentru regimul comunist, pentru tot ce a facut marsav URSS este doar Rusia. Dealtfel, a si recunoscut implicit acest lucru, cand, dupa disparitia URSS, doar Rusia, nu si Moldova, tarile baltice, Ucraina si restul a ramas oficial continuarea URSS-ului. La ONU Rusia a pastrat locul ocupat de URSS, iar restul tarilor au trebuit sa depuna cerere de aderare. In tratatele internationale, Rusia a fost considerata unanim succesoarea URSS, iar restul au trebuit sa o ia de la zero. Prin urmare, Rusia este atat precursoarea, cat si continuatoarea URSS, este singura tara care a ocupat alte tari, singura care si-a impus limba, singura care a impus modificarea granitelor in functie de propriile interse, de multe ori invrajbind intre ele tarile componente (cum a fost cu Transinistria, Buceag, Nagorno Karabach etc).
Nu poti acuza pe cei ocupati de porcariile facute de ocupanti. Chiar daca printre cei ocupati se gasesc uneori cativa colaborationisti.
Daca USA nu facea parte din NATO, cred ca Rusia nu-si facea tatea probleme. Rusia nu are nimic de impartit cu tarile UE, problema Rusiei este USA
Asta probabil pentru ca UE nu are capacitatea militara de a rezista, de una singura, unui atac rus. Daca Rusia are o problema cu SUA nu inseamna ca are dreptul sa atace Ucraina, Moldova, Georgia...
Cata vreme USA face parte din NATO, e normal ca Rusia sa se simta amenintata de NATO.
Eu nu vad de unde amenintarea. Nu are de ce sa se simta amenintata, atat timp cat nu are intentia sa atace vreun membru NATO.
Unde sa gasesc astfel de informatii
Nu ma intreba pe mine, asta tu ar trebui sa stii. Ai facut o afirmatie: ca rusii au distrus cisterne cu care ISIS exporta petrol. Eu te-am intrebat unde pot citi despre aceste lucruri si tu tot pe mine ma intrebi unde sunt informatiile?
Daca ai facut o afirmatie si nu stii unde sa gasesti ceva care sa o sustina eu ce sa cred despre afirmatia ta? Ca este una adevarata? Am vreun motiv sa cred astfel?
Tu chiar nu vezi realitatea in care traim, rusii sunt rusi, americanii sunt americani, iar noi sunte romaniCe sa spun, daca nu imi ziceai asta eu credeam ca rusii sunt spanioli, americanii sunt danezi, romanii sunt turci...