QUOTE(abis @ 23 Apr 2015, 04:08 PM)
Te-am intrebat de ce.
Pentru ca Gazprom e Rusia si invers. Daca UE poate sanctiona Rusia, desi n-o face cu tragere de inima, nu poate amenda Gazprom, cred eu, pentru ca Rusia nu este parte a intelegerilor economice occidentale cum sunt celelalte compani pe care le-ai pomenit.
...confiscarea proprietatilor pe care le detine in UE si or mai fi si altele inainte de a ajunge la interzicerea functionarii pe piata europeana a unei companii care nu respecta reglementarile europene.
Dupa toate astea de unde mai iau gaz, din USA?
...Sunt convins ca Gazprom, daca va fi sanctionat, isi va onora obligatiile, va plati amenda si va adopta acele masuri care i se vor cere pentru a pune capat politicii de monopol...
Pe pariu, ca n-o sa plateasca nici un euro! o lada cu bere.
...Rusia este un stat civilizat, care isi indeplineste intotdeauna obligatiile, nu si le incalca niciodata...
Rusia este o tara civilizata, depinde cu cine o compari, dar rusii nu suporta sa le dicteze altii ce sa faca, cum sa faca cand sa faca.
...daca Gazprom respecta reglementarile europene - aceleasi reglementari pe care le respecta si Gas de France, Wintershall, Eon, Enel, Shell si toate companiile care activeaza in UE, daca Gazprom primeste acelasi tratament ca orice alta companie, asta inseamna ca Rusia ar fi ingenuncheata si aservita?
Nu, n-am spus asta. La modul general Rusia nu poate fi ingenuncheata sau aservita, dar asta n-are legatura cu Gazprom, care este o companie ce poate intra in insolventa maine, iar pe "ruinele" ei se poate ridica o alta companie, "Rusnaftogaz" spre exemplu. Nu stiu daca Gazprom este listata la bursa! la Londra, daca este s-ar putea sa aiba de suferit, dar altfel eu nu vad cum ar putea CE, UE sa amendeze o companie care nu este inregimentata in UE, nici cei din G7 n-o pot amenda, chinezii nici atat.